Monikulttuuri on ovela sana

Katalajuoniseon

Tuo sana niputtaa kaikki kulttuurit yhteen ikäänkuin samanarvoisiksi. Totuuden nimissä kaikki kulttuurit eivät ole samanarvoisia kehityksellisesti tai arvoiltaan, koska joissakin kulttuureissa naisen asema tukahdutetaan kapeisiin raameihin, naisyksilöille ei anneta oman tahdon teitä.

Ihmiset ovat yksilöitä. Joissakin maissa yksilöt kykenevät elämään tasa-arvoisina, yhteistyöhenkisinä, luovina, ahkerina kehittäen omaa yhteiskuntaansa.

Toisissa maissa kansojen yksilöt eivät halua tai kykene antamaan naiselle omatahtoista elämää, koulutusta, vapautta elää ja harrastaa erillaisia asioita., vaan he pitävät naisia orjan asemassa.

Siksipä he ovatkin kehittymättömiä, vaikka joissain paikoin heidän ulkoiset puitteet olisivatkin hienot jonkun maasta saatavan perushyödykkeen myynnistä saaduilla tuloilla ja ulkoa tulleiden teknisten laitteiden myötä.

Joistakin maista tulee pakolaisina, turvapaikanhakijoina tai maahanmuuttajina ihmeen paljon yksilöitä, jotka eivät osaa edes normaalitasoisen ihmisen normaalia käyttäytymistä vastaanottavan maan kansalaisia kohtaan.

Joistakin maista tulee ihmisiä, jotka ovat fiksuja, ahkeria ja eivät tarvitse vuosia kallista opastusta siihen, mitä on hyvä käytös tms., he kunnioittavat yksilön suojaa ja vapautta.

Joistakin maista taas tulee yksilöitä, jotka saattavat tulla ja luulla, että maamme naiset ja yleensäkin ihmiset ovat jotain alempiarvoista väkeä, joita saa raiskata ja lääpiä, heille saa huudella mitä haluaa, joilta saa varastaa ja joille saa valehdella.

Jotkut saattavat ajatella, että olemme vääräuskoisia ja meitä ei tarvitse kunnioittaa ja luulevat, että se raha mikä valtion kassaan veroista kerätään on heidän rahaa, kun he tulevat tänne pakolaisina.

No niin tässä oli muotoiltu asiaa nyt näin, että ei nimetty kansanryhmää erikseen, rasismista ei voi kukaan syyttää.

Kaikki tietävät, ketkä ovat rasitteena enemmän, ketkä vähemmän näistä ulkomaalaistaustaisista. Siksi olisi viisasta miettiä miksi joistakin kansoista saapuu rikoksiin ja röyhkeään käytökseen syyllistyvää. Syyt löytyvät tapakulttuurista pitkälle. Tulee tietysti muistaa, että kaikissa maissa syntyy hyviäkin yksilöitä.

Minä olen sitä mieltä, että rajat kiinni yksin tulevilta miespakolaisilta ja heti !
Tulemme saamaan suuren riesan tällaisesta sinisilmäisestä, hölmöstä politiikasta, jolta puuttuu aivot tutkia merkkejä !

15

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiosivistymättömyyttä

      Yksikään ihminen ei ole tasa-arvoinen toisen edessä. Aina tulee toista parempia. Tämä on luonnonlaki. Mutta valtiovalta on senkin yläpuolella. Luontohan ei voi olla sivistynyttä.

    • mr.monikulttuuri

      Irtopään roikotus sallittava

      • Islam-gylttyyri

        Mihin kulttuuriosioon kyseinen tapahtuma voitaisiin osoittaa kuuluvaksi. ?


      • sehän.se

        Maailma tuli kylään


    • Minikulttuuri

      Monikulttuurisuus nielaisee Suomalaisen kulttuurin kadottaen sen tyystin.

      • ei_islamille

        Pahoja ongelmia on ainoastaan niiden kulttuurien kanssa, jotka pohjautuvat islamiin. Siis lähinnä takapajuiset Lähi-idän ja Afrikan maat, sekä tietysti lähinnä meitä oleva Turkki.


      • lisääkirjoi

        Tehkää niille uus koraani. Nillä kun ei ole sydäntä jota seurata.


      • wqwqww
        ei_islamille kirjoitti:

        Pahoja ongelmia on ainoastaan niiden kulttuurien kanssa, jotka pohjautuvat islamiin. Siis lähinnä takapajuiset Lähi-idän ja Afrikan maat, sekä tietysti lähinnä meitä oleva Turkki.

        ******Pahoja ongelmia on ainoastaan niiden kulttuurien kanssa, jotka pohjautuvat islamiin. ******

        Naulan kantaan. Kuten kaikki hyvin tietävät, niin USA on monikulttuurinen. Ainoastaan islam aiheuttaa ongelmia, muut kulttuurit ovat sopeutuneet toisiinsa.


    • Sanat_määritellään

      Ihmisyys on arvo, joka on kaikilla yksilöillä sama.

      Mutta ihmisyksilöt ovat keskenään eri arvoisia.

      Arvo syntyy kaikesta muusta, jota yksilö on ihmisyytensä lisäksi.

      Lisäksi arvon merkitys on riippuvainen kontekstista.

      Esimerkiksi minä itse olen Hindi-Korea kielten välisenä tulkkina aivan arvoton.

      Väite siitä että kaikki kulttuurit ovat samanarvoisia on teesi jota voidaan todistella vain tarkkaan rajatuilla ehdoilla, eikä täytä minkäänlaisia tieteellisiä perusteita. Väite on mukavalta kuulostava ja se voidaan esittää, mutta se kaatuu pian omaan mahdottomuuteensa jos sitä ryhtyy pohtimaan. Riittävä asian pohtiminen johtaa tietynlaiseen eksistentiaaliseen nihilismiin ja sen oivaltamiseen että "arvo" itsessään on sana joka pitäisi määritellä tyhjentävästi tai pidättäytyä kokonaan käyttämästä kulttuurivertailuissa.

      Jo siitäkin syystä, että arvot ja ihmisyyttä koskevat käsitteet ovat eri kulttuureissa hyvin erilaisia.

    • Monikurttuonkiusa

      "Tuo sana niputtaa kaikki kulttuurit yhteen ikäänkuin samanarvoisiksi."
      En usko, että siitä on kysymys. Monikulttuurisuus on vain typerä, keinotekoinen sanahirviö, jolla yritetään vähän piilotellen kutsua sellaista yhteiskunnallista tilaa, jossa monen kulttuuritaustan omaavat ihmiset yrittävät, yleensä epätoivoisesti, oppia elämään samassa yhteiskunnassa samojen lakien ja samanlaisen yhteiskunnallisen järjestyskäsityksen alaisuudessa. Ymmärtämättä, että yleisesti ottaen tavoite on mahdoton, koska se vaatisi usean, todella monen sukupolven mittaisen oppimisajan. Mutta monet poliitikot pitävät monikulttuurisuutta välttämättömänä asiaintilana, koska he uskovat, että se on tila, jonka avulla aikojen kuluessa kulttuuri- , uskonto- ja elintasoerojen aiheuttamat väkivallanteot ja terrorismi saadaan näivettymään pois ja niin kauan, kuin erot ovat tasoittumisvaiheessa, sopivasti toimimalla monikulttuurisuudesta tulee vaikutusvaltaisille ihmisille rahasampo. Asialla ei siis ole mitään tekemistä tasa-arvon, inhimillisyyden tai elämän sisällön kanssa. Monikulttuurisuutta pitää kehua retostella ja hymistellä siksi, että tietyt ihmiset yhteiskunnassa hyötyvät siitä, mutta osin myös siksi, että siitä ei päästä eroon silloin, kun se on jo yhteiskuntaan juurtunut.

    • ronssinkin_hävisivät

      "Totuuden nimissä kaikki kulttuurit eivät ole samanarvoisia kehityksellisesti tai arvoiltaan"

      Totta totisesti. Esimerkiksi tämä meidän ylempi valk... tai siis harmaa herrarotu ei osaa pelata jalkapalloa, ei koripalloa, ei juosta, ei tanssia, ei nyrkkeillä, ei vapaaotella ei edes pelata lätkää.

      • Tsuhna_suomiloinen

        Ylempi harmaa herrarotu ei osaa edes hiihtää!


    • dystopian_ainekset

      Ihmiset, kuten muutkaan eläimet eivät koskaan ole tasa-arvoisia, yhteisöt ei vain toimi niin.
      Nyt kun kaikki yritetään pakottaa tasa-arvoisiksi, on maailma mennyt täysin sekaisin.

    • Suomi-200_erimaailmaa

      Omaa havaintoa ja näkemystä "monikulttuurisuudesta" päivän Suomessa 2017:

      >>>Niin kommentoin vain aloituksen otsikkoa, en lue muuta kannanottoa lainkaan.

      Monikulttuurisuus, ei ole uusi asia meillä ollenkaan laajasti ottaen, Suomessakin jossa jo monikulttuurisuutta historiallisesti ollut aina voi sanoa ja maahanmuuttoa!

      Mutta miten verrata sanaa ''mk'' - monirotuisuuteen, - siis ns. sekarotuisuuteen samalla tavalla kuin koirat eli rakit ovat olleet aina nekin!

      Kun kävelee vain esim. Helsingin keskustassa jne. huomaa tuon "monikulttuurisuuden" hedelmät jo hyvin ja enenevässä määrin katukuvassa - ja kuullen ja nähden ja usein!

      Tarkoitan rodullisesti esim. mustien sekasuhteiden eli suomalais-afrikkalaisperäisistä yms.. pareja ja perheitä jälkeläisineen jotka eivät ole enää suomalaisia oikeastaan, vaan näitä "monikulttuurisia"!
      Usein mustalla miehellä suomalainen tai ainakin valkoihoinen nainen... joka on näkyvintä.

      Samoin aasialaisia naisia suomalaismiehillä nuoremmasta päästä hekin - ja monitaustaisia hekin näinollen jälkeläisineen!
      Yllättävän paljon näkee valkoihoisia miehiä lastensa kanssa eri paikoissa ja tilanteissa, isä puhuu esim. englantia lapsella ja isä omaa kieltään mikä onkin tälle takaisin!

      Merkillepantavaa on myös nämä mamulapset puhuvat jo keskenään pääasiassa suomea, vaikka olisivat ns. samaa etnistä alkuperää.. ja tietenkin myös muiden taustojen omaavien kanssa.
      Siinä mielessä kotoutuminen on hyvässä vauhdissa, mutta heidän kotoaan tulee sitten paineet milloin mistäkin näkökulmasta ja etenkin etnisestä taustasta riippuen!

      Sadan vuoden kuluttua kun Suomi (jos on olemassa) Euroopan osana vielä jatkaa - ovat ihmiset toisen näköistä porukkaa, ja vain kieli voi olla entisellään vaikka muuttuuhan sekin!

    • Crus-

      Monikulttuuri. Vai monokulttuuri. Sillä sitähän se tarkoittaa, islamin ylivaltaa kaikkiin muihin kulttuureihin kuuluvia kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe