Rotuvalinnan muutos tuotti tulosta

venäläiseen

Kävin jo neljä suomenajokoiran kasvattajaa lävitse, eikä kukaan huolinut minua pentulistalle, koska asun kerrostalossa. Päätin vaihtaa rotuvalintaa venäjänajokoiraan, ja kuinkas kävikään. Ensimmäinen kasvattaja, johon otin yhteyttä, valitsi minut pentulistalle :-)

24

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onneapennusta

      Kiva, että lopulta saat pennun :) Mielestäni paras vaihtoehto olisi asumismuoto, jossa koira pääsisi oleilemaan sekä sisällä että ulkona, mutten sinänsä ymmärrä, miksei kerrostaloon jotkut myy; koirahan saa olla aina ihmisen seurassa, kun joku on kotona. Lisäksi koira tottuu myös erilaisiin ympäristöihin ja ääniin, ei pelkästään metsään. Huonoin vaihtoehto on koti, jossa koiraa pidetään aina häkissä. Ajokoirat erityisesti säälittää, kun karvapeite ei ole niin paksu :/

      • venäläiseen

        Niinpä.


      • harjoitusmestariksi
        venäläiseen kirjoitti:

        Niinpä.

        Kannattaa panostaa siihen yksinoloon jo pentuna.Kaverilla oli suomen ajokoira, jolle pidettiin liikaa seuraa pentuna, ei sitten osannut olla enää yksi ollenkaan.Söi huonekaluja ja rikkoi ovia yksinollessaan, ja haukkui sekä ulvoi naapureiden iloksi.Lopulta se kahden vanhana muutti sitten maalle.Jos olisivat alusta asti harjotelleet yksinoloa, tuskin ongelmia olisi tullut ;)


    • olisitajatellut

      Ei hyvää päivää... Ajokoiria ei olla jalostettu kerrostaloihin! Itse en myisi sinulle mitään ajokoiraa. Ajokoirat tarvitsevat ulkoilua, tilaa ja liikuntaa. Missä kaupunkilaisten järki?

      • omistajankainaloon

        Monet ajurit viettää sen elämänsä tarhassa yksin, ilman ihmisen seuraa ja vähällä liikunnalla.Sen kyllä voittaa kerrostaloelämä mennen tullen.Kerrostalossa koiralle on seuraa, ja koiraa talutellaan päivittäin.Niin ei tehdä tarhaan unohdetulle ajurille.Se jos mikä on surullinen kohtalo.
        Aika harva edes tajuaa, että suomenajokoira on erittäin seurallinen ja ihmisrakas rotu.Surullista katsoa ajuria, joka häkissään riekkuu, ja huomiota kinuaa.Parempi sen on omistajan kainalossa sisällä, ja tarhassa vaan muutaman tunnin päivässä.


    • 1________

      Niin eihän kerrostalo paras mahdollinen valinta ole isohkolle koiralle, muttei sen pitäisi välttämättä olla syy hylkäämiseen.
      Koira oppii siihen, mihin se pentuna opetetaan. Usealla kaverilla myös kerrostalossa ajokoiria(1 per talous ei useita).
      Sisäsiistejä, eivät hauku tai rähise turhaan sisällä.
      Tosin tuo tilan ja ulkoilun tarve on koiralle tärkeää, oli ajokki tai ei. Koiraa ei voi jättää ulkoiluttamatta aamuisin ja käyttää ainoastaan illalla lenkillä.
      Kaverit joilla on ajokki kerrostalossa, juoksuttavat niitä aamulla polkupyörällä 4-5km ennen töihin lähtöä. Lisäksi heti töistä tullessaan käyttävät kusella ja illalla saman polkupyörälenkin kuin aamulla.

      Enemmän olen nähnyt laiminlyöntejä häkkikoirilla, jotka ovat häkissä viikonloppuun asti. Parina päivänä viikossa pääsevät ulos häkistä ja taas viideksi päiväksi häkkiin.

    • venäläiseen

      Jaaha. Pitäisikö minun sitten perua pennun varaus ja unohtaa metsästyskoirat :-(

      • 1___________

        Niin et maininnut tuleeko koira metsästys hommiin?
        Jos ei tule niin kannattaa oikeasti miettiä metsästyskoiran hankkimista. Netistä löytyy kyllä vanhempia riistavapaita koiria, joista metsästäjät haluavat luopua


      • venäläiseen

        En kai muuten ajokoiraa olisi hankkimassa.


      • 1________

        Ei kun tuo aikaisempi kommentisi oli vain siihen sävyyn kirjoitettu. Taisi kuitenkin olla sarkasmia.


    • Koirankynnen_leikkaaja

      Eihän kerrostalo ole paras paikka koiralle, ei edes seurakoiralle, elää. Mutta ei sen pitäisi olla esteenä koiran hankkimiselle. Koira sopeutuu ja koiralla on kyllä hyvä elämä kerrostalossa jos vain sitä hoidetaan siellä kunniallisesti.
      Omakotitalokoirilla on siinä mielessä huonompi asema, että ne ehkä saavat olla koko ajan irti, tai pitkässä juoksulangassa ja silloin tulee omistajalla kiusaus, ettei muka tarvitse käyttää niin usein lenkillä. Ja niinhän se ei ole. Kotiympäristöstä huolimatta on jokaisen koiran saatava liikuntaa joka päivä. Ja myös vaihtelevana! Ei aina samaa neljän kissan lenkkiä vaan maiseman vaihtelu ja lenkin pituus ja kävely/juoksu pitäisi vaihdella. Ja leikkejä tms. Koirakin keholle on tärkeää harrastaa eri liikunnan muotoja.

      • Korjaus

        *Neljän kilsan/kilometrin lenkkiä.


      • ottaapivaan

        Ok-talossa lenkitän 4kilsaa päivittäin, koira on siis vartavasten lenkkikaveriksi otettu.Elikkä saa juoksennella muutenkin päivittäin lisäksi ajan vapaana pihalla, jos haluaa.
        Ihmiselle, joka ei nauti liikunnasta, ulkona olosta, ei kannata ottaa edes koiraa.Silloihnan siitä tulee riesa, jos vasten tahtoaan sitä ulos joutuu viemään.

        Aloittaja, varsinkin jos on metsämiehiä, niin ota ihmeessä se pentu.
        Liikuta koiraa, kouluta se tavoille vaikka koirien koulutuskursseilla.Kivan seuralaisen saat metsään ja lenkeille.


      • Tarvasjoella

        Tiedän yhden suomenajokoiran, joka ollut pienessä aitauksessa ja kylmässä kopissa jo pitkälti yli vuoden. Koiraa ei käytetä lainkaan lenkillä, ei mitään liikuntaa. Siellä palelee talvella jopa 20 asteen pakkasessa. Siis on jakuvasti siellä. On muka metsästäjän koira.


      • minelan
        Tarvasjoella kirjoitti:

        Tiedän yhden suomenajokoiran, joka ollut pienessä aitauksessa ja kylmässä kopissa jo pitkälti yli vuoden. Koiraa ei käytetä lainkaan lenkillä, ei mitään liikuntaa. Siellä palelee talvella jopa 20 asteen pakkasessa. Siis on jakuvasti siellä. On muka metsästäjän koira.

        Ilmoitus eläisuojeluun tai poliisille.


    • ssssfff

      sitten varmaan kannattaisi tehdä eläinsuojelu ilmoitus

    • OnnellinVenakonOmistaja

      Onnittelut valinnastasi. Itsellä on kanssa 2 v narttu. Eikä tuo mikään iso ole. Säkä 58cm eli rotunsa alapäästä. Pentua valitessa ei ehkä kannata ottaa joukon suurinta jos iso koko häiritsee. Tosi kiltti ja seurallinen ei haasta ikinä riitaa toisten koirien kanssa. Vaatii paljon liikuntaa jos ei pääse kunnon lenkille pariin päivään niin sen kyllä ukko huomaa kun seuraavan kerran hihnaan ottaa. Ja kunnon lenkillä tarkotan yli 6km jne. Ihan pienillä mehtuu alueille ei sovi koska yleensä maisema vaihtuu. Ite tykkään tuosta vauhdista ja jalkavuudesta ei haittaa lumi. Koira ajaa riistaa eikä möykä tunnin vanhalle jäljelle niinkui eräs toine hyvin yleinen ajokoira rotu. Käpälistä en nyt tiiä onko nuo nyt niin kestävät kyllä nuo aukeaa siinä missä muillakin. Ja haavoja tulee miltei joka reissulla kun tikut raapii paikat verille just tuon kovan vauhdin takia. Mutta kaikesta huolimatta tämä on mun rotu enkä toiseen vaihda.

    • Etälamautin

      Mä en edes ymmärrä minkä takia ajokoirista on muodostunut häkkikoiria, miksi jollekkin on tullut mieleen että seurallisen ja lyhyt turkkisen koiran olisi hyvä asua ulkona eikä sisällä perheen parissa. Koirat on laumaeläimiä henkeen ja vereen eikä niiden paikka ole kyhjöttää yksi pienessä aitauksessa.

      • eivangiksitarhaan

        Se on surullinen kohtalo.Meillä on ajurit ollu sisällä,ja tarassa sen ajan kun ollaantöissä oltu.Ajuri nauttii ihmisen seurasta ja lenkittämisestä siinä kun mikätahansa rotu.


      • minelan
        eivangiksitarhaan kirjoitti:

        Se on surullinen kohtalo.Meillä on ajurit ollu sisällä,ja tarassa sen ajan kun ollaantöissä oltu.Ajuri nauttii ihmisen seurasta ja lenkittämisestä siinä kun mikätahansa rotu.

        sURULLINEN KOHTALO ON SINUNKIN KOIRILLASI, JOS NE JOUTUVAT OLEMAAN HÄKISSÄ TYÖPÄIVÄSI AJAN. eLI AINAKIN 8 TUNTIA PÄIVÄSSÄ.


    • rotu

      myös karkeakarvainen istrianajokoira on ollut hyvä valinta

    • passissa

      venäjänajokoira oppii sisäkoiraksi varmasti. voi siinä opetellessa muutamat huonekalut hajota. niinhän se koiranpentujen kans menee. venäläiselle kasvaa ulko koirana paksu pohjavilla, joka sisällä asuvalla kehittyy ohuemmaksi. niitten karvapeite on jalostunut kovissa keleissä. minulla on koirilla kylmä ja lämmitetty koppi. joskus räntäsateella, metsästä tultua käyvät lämpimässä kopissa, muuten asuvat kylmässä. viihtyvät kyllä sisälläkin aikansa, mutta ovat vissiin jo niin tottuneet tarha elämään. että pyytävät kohta ulos. minulla on muuten 2v. venakkonarttu, joka on innokas katsomaan telkkaria! erikoisesti sitä kiinnostaa ohjelmat, missä eläimet juoksevat. luonto dokkarit ja hevos ohjelmat. se käy välillä katsomassa telkkarin takaa, josko siellä olisi jotain. aika veitikka!

      • eitarhakoirille

        Se on tottumis kysymys,myös omistajalle.Koira joka elää tarhassa,on kovun vauhdikas ja vilkas sisällä.Kun ei oo tavoille opetettu.Muutaman kierroksen juostuaan,omistaja eu jaksa/viitsi koiraa susällä pitää ja vie tarhaan .Jos pennusta opettaa,et sisällä ei riehura,eikä pöydille mennö,osaa ajurikin nauttia ja olla rauhassa sisällä.Turkin paksuuden vuoksi ei ajokoiraa ulos takaisin viedä,vaan tottumattomana sisätiloihin.
        Mulla on ollu ajureita ja laumiksia sisällä,juu paksuine turkkeineen.Eivät pyydä ulos lämmön vuoksi,kun on oppineet sisälle,viihtyvät mainiosti.
        Ne turkin paksuudet,tulee kuuma sisällä jne omistajan selityksiä,kun ei viiti opettaa koiraansa sisällä olemaan. Tutuilla on karjalan kk,ja toisella suomenlapinkoira,naapuristossa samojedi Ne on kaikki pelkkiä sisäkoiria,olleet ikänsä.Eli ongelma ei ole turkussa,ei koiran halussa,vaan omistajassa .On aina omistajan valinta,et koira palelee pihassa Lämmin koppi,naurettava selitys,eipä siellä 18 astetta ole.Nippa napoa plussalla,ja jatkyva veto.
        Menkää itse sinne koppiinne nautiskelemaan -25 asteessa,sisävaatteissa,se vastaa ajurin karvaa.Selityksiä keksitään,ettei itelle tulis niin paha mieli siitä kyn koira on erotettuna perheestään palelemassa pihalla.Elinkautinen ulkotarhassa,on karmea kohtalo .Toista se on koiralla,joka on sisällä työpäivätkin,ja lenkkeilee päivittäin 8-14km,metsästyksen lisukkeena .Ja on ihmisiä seurana,ei tarvitse ajankulu louskuttaa pihassa lämpimikseen.Metsästyskoira,on myös hyvä seurakoira.Tarhakoiran kohtalo laumansa hylkäämänä on surullinen ja karmea.Olen nähnyt niitä.


    • Pellepeloton3

      Kertokaapas miten venakot on ruvennut ajelemaan, miten pitkiä ajoja, sujuuko tieajo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe