Tarvitaanko lupa

remonttia

Olen suunnitellut ostaa keskisuomesta pienen rantasaunan joka tarvitsee remonttia. Rakennus haisee homeelta ja on suunniteltu että itse saunaosan sisäosat purettaisiin pois kosteusvaurion vuoksi ja koko rakennuksen tila otettaisiin käyttöön. Rakennukseen ei tulisi vettä eikä sähköä.
Tarkoitus olisi itse remontoida.

15

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      EI välttämättä tarvitse mitään lupia kun et muuta rakennuksen kokoa tai julkivivua mitenkään ja siinä on piippu ja kieas ollut ennekin niin vaikka takan laittaa niin lupia ei tarvita mutta kysyppä kunnan rakennusvirastolta niin asia selviää.

    • BauHerr

      Luvanvaraisuus riippuu kunnan rakennusjärjestyksestä.

      Yleensä kosteiden tilojen muutokset vaativat ainakin toimenpideluvan.

      "Ranta" kuulostaa pahalta. Siinä tulevat vastaan kaikki rantarakentamisen "ihanuudet" minimietäisyyksineen.

      Jos soitat rakennusvalvontaan, saatat avata Pandoran lippaan.

      Kerran, ulkomailla, selvitin mitä yhteiskunta tietää rakennuksestani. Selvisi, että heillä oli ylimalkainen käsitys ulkomitoista ja osittain väärä kuva rakennuksen sijainnista. Remointoin koko 300 m2 rakennuksen niin, että ainoastaan ulkoseinien ulkopinta jäi entiselleen. Edelleenkin sikäläinen rakenusvalvonta, ja sitä kautta verottaja, kuvittelee, että mm. kotikylpylällä varustetussa talossa on vain puucee ulkona. Seuraus: minun kiinteistöveroni oli 50 euroa, kun samaan aikaan kaverin hieman suuremmasta asunnosta laskuttivat 4.500 ennen helpotuksia ja kohtuullistamisia.

      Tarinassa on opetus.

    • VirkamiehiinTuuntunut

      Tuskin saat lupaa, kun on rannassa.

      Eri asia olisi, jos olisit rakentamassa Näsineulan kokoista tuulimyllyä samaan paikkaan. Silloin koko virkamieskunta puoltaisi projektiasi kunnanjohtajaa myöden.

      • Älytön

        Ja Kepuliinit tuovat kottikärryllä tukieuroja hanketta tukemaan , ihan sama vaikka ei tuottaisi kW,aan sähköä ikinä kunhan ropelli on paikoillaan.


      • Rahanvaltaa

        Tämä on yksi niistä syistä, mikä murentaa kaavoittajien ja muiden viranomaisten uskottavuuden kansalaisten silmissä. Pienestä rantasaunasta jaksetaan niuhottaa, mutta samaoihin maisemiin ollaan valmiita rakentamaan 200 m korkeita tuulivoimalaitoksia, vaikka paikalliset vastustaisivat.

        Suomi on korruptiovapaa maa, vai mitä?


    • lupamaakari

      Jos menee kunnantalolta kysymään, tarvitaan lupa. Mutta jos vain korjaa sen vanhan, ei tarvita lupaa.

    • hiihaa

      Lohjalla 70-luvulla eräs koneurakoitsija teki talvella piiloremontin siten etä nosti katon irti rantasaunan päältä irti roikkumaan ja uusi perustusten ja katon välisen osan kokonaan ja laski lopuksi katon paikoilleen. Seuraavana kesänä haki ja sai luvan huonokuntoisen vesikaton uusimiseksi. Ja sauna oli kuin uusi...

    • kyllä.tarvitaan

      Tottakai tarvitaan. Haloo, tämä on Suomi! Mitään et todellakaan saa tehdä ilman rakennuslupaa, poikkeuslupaa, kaavamuutosta, naapureiden kuulemista, rakennesuunnittelijan lausuntoa, terveystarkakastajan hyväksyntää ja papin aamenta. Ja kun ne on saatu, työtä ei missään nimessä saa tehdä kukaan muu kuin valtuutettu AMMATTILAINEN.

      • Byroslaviaa

        valtuutettu AMMATTILAINEN, jolla kortitus kunnossa. Vähintään työsuojelu- ja tulityökortit sekä hygieniapassi oltava...


    • ReiskaMontti

      Kunnan rakennusmääräykset viimekädessä ratkaisevat, mutta tuossa on kysymyksessä rakennuksen käyttötarkoituksen muutos, joka on luvanvarainen.
      Varmasti saat itse remontoida, mutta viranomainen vaatii, paitsi paperit, niin myös nimeämään vastaavan työnjohtajan, jolla on oltava ammattipätevyys ja joka allekirjoitttaa tarkastuspöytäkirjan. Hän on se, joka on vastuullinen remontista.

      Mulla se on ollut lankomies, joka on RI ja jolle olen lähettänyt sitten nettikuvan valmiista kohteesta, muuten ei ole paikalla käynyt.

    • aloittajalta

      ..kyseisessä ..mahdollisesti ostettavassa ..vaikka en vielä tiiä. Niin on semmoinen juttu että olen suunnitellut poistaa koko saunatilan poies. Siis kaikki saunomiseen tarkoitetut jutut ja laittaa nyt ensiksi koko tila käyttöön .. Ja jos vuosia myöhemmin olisi ylimääräistä niin sitten ehkä uusi kiuas ja muut. Mutta aluksi kaikki haisevat poies.

    • aloittajalta

      ..se on tuo ihimisen köyhyys niin suhteellista.

    • Rempparamppa

      Ei tarvii lupaa kun osaa kujeet. Me "remontoitiin" kotipaikan mummonmökki. Se oli läpilaho joten uusiksihan se meni. Se oli kuitenkin niin lähellä rantaa, ettei uutta olisi siihen saanut rakentaa. Tehtiin siis perusteellinen remppa. Ensin elementit valmiiksi, sitten tehtiin perustus ja valettiin laatta ihan vanhan mökin viereen. Odoteltiin muutama viikko. Sen jälkeen vanha mökki nurin ja uusi viereen pikavauhtia eli seinät ja katto kahdessa päivässä. Sähkäri kävi tekemässä hommansa ja me tehtiin sisustus loppuun, - valmista tuli. Vakuutuksetkin on kunnossa. Siinä se on nököttänyt jo kohta kymmenen vuotta, eikä kukaan ole älynnyt kysellä mitään. Lähin naapuri on 150 metrin päässä.

    • rakentaja2

      Jos ei olisi saunaa ja rakentaisit siihen sellaisen niin silloin tarviisit rakennusluvan n. reilu 300e. Jos rakentaisit uuden ulkorakennuksen, kylmän. Tarviisit toimenpideluvan n.170e. Ei saisi rakentaa rantaan, ja kuvat oltava.
      Kun teet sisällä remonttia, et tarvii lupaa. Ulkoseinät saat maalata, katteen uusia (ei kiiltävä peltikate) ei lupia. Rantaan et saa rakentaa mitään ilman lupia, vain pieni laituri. Kun tämä on kesäasuttava niin saat tehdä itse. Et tarvii vast.mestaria, tarvitaan vain talviasuttavaan.
      Voit kysyä rak.tarkastajalta jos haluat. Jos siihen mökkiin ei ole aikainaan otettu virallista lupaa, niin selviää samalla. Samalöla voit kysyä tontin lisärakennus oikeudesta. Tästä riippuu paljolti tontin hinta.

    • aloittajalta

      ..vaikkaa toisaalta. Annettaisko kuitessii asian olla ja antaa syrjäseutujen nukkua ruususen untaan ?
      Muuten saattaisi joku häiriintyä ja prinsessa saattaisi herätä unestaan ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe