"räyhäpentu"

maahan

6kk ikäinen seropi tänään irti ollessaan alkoi hyppiä minua vasten. Se ärisi ja puri. Nappasin koiran hihnaan sanaakaan sanomatta, laitoin hihnan jalalla maata vasten niin lyhyeksi, että koira väkisinkin painui maahan. Se on ainoa keino mikä siihen tehoaa kun se "sekoaa". Hetken maassa ollessa koira on taas normaali. Pentuhan se on vielä, ja onneksi tämäkin räyhä jää pois kun se aikuistuu.

11

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opinahjokas

      Eli hapetit ja selätit? :D
      Jos 6kk on tuossa jamassa ettei omistaja pärjää ilman pöristelyä niin mitä aikuisena sitten? Oppi alkaa ekoista päivistä kotona ei joskus aikanaan. Itse olen kovien pentujen kanssa hakenut kursseilta apua ja hyvin on ilman pöhnäystä pärjätty nuoruusaika ;)

      • VoiMeitä

        Sama täällä. On kiikutettu riekkuva koiranpentu heti paikalliselle cesarille, perustettu kriisiryhmä ja aloitettu välittömästi tasoituspillereiden syöttäminen .... Sekä koiralle että itselle.


    • asdasdasddd

      Hihnan päällä seisominen hapetusta ja selätystä, what? :D

      Ihan normaali tapa toimia. Estetään riekkuminen pitämällä koira aisoissa ettei se pääse palkkautumaan päin hyppimisellä. Mitä itse oisit tehnyt?

    • SO_Booring

      Juu, noinhan ne tahtoo junioorit tehdä. Ja tuo on ihan oikeaoppinen tapa ensiavuksi. Nyt alat jatkossa vain tarkkaavaisemmaksi ja etsit merkit ennenkuin räyhähepuli alkaa. Ja juuri kun merkit ovat ilmassa, kutsut koiraa ja teet sen kanssa pienet toko-harjoitteet istumisesta, maahanmenosta, tassunannosta ja mistä tahansa mitä olette opetelleetkin jo. Näin saat tilaisuuden palkita koiraa. Voit myös napata pitkän risun jos sellainen on saatavilla ja suunnata koiran energiapiikin sen jaakaamiseen. Voit myös heittää palloa, hanskaa(mieluiten valmiiksi risaa), tai vaikka nappuloita puskaan tai kopitella. Kaikkea tätä vuorotellen tai epäsäännöllisesti vaihdellen ja juuri hetkeä ennen kuin ne merkit tulevat esiin.
      Pelkästään tuon mainitsemasi tavan harjoittaminen on vähän turhan yksioikoista eikä välttämättä ole teille kummallekaan kivaa. Joten monipuolista keinovalikoimaasi.

    • Sepitusseli

      Vaihtaisin treenipaikan rauhallisemmalle alueelle ja koiran liinan päähän. Jos jumittaa tai alkaa hyökkiä niin kääntäisin selän ensin jos ei auta lähtisin kylmästi kävelemään pois päin (älä huomioi huonoa,palkitse hyvästä)
      Liinasta saa otteen jos koira päättää itse livetä paikalta. Selätys on ikiajan metodi joka ei auta kaikilla edes koska se nostaa stressi lukemia ylös lopulta turrutaen tai aiheutaen vastarintaa ja omistajan kovetuneempia otteita. Painijoitahan tuolla polulla kyllä näkee mutta vievät tilaa polulta :D
      En edelleen ymmärrä miksei voi hakea apua jos kerta homma on noin nuoren kanssa mennyt tuohon tilaan?

      • Ähtädäm

        Tuonikäiselle pennulle täysin normaalia käytöstä, jonka omistaja hoiti oikein - eleettömästi ja tehokkaasti. Siihen mitään kriisiryhmiä tarvita. Taitaa ketjussa olla eläintenkouluttaja, jolla asiakkaita liian vähän.


    • 217

      Jos kieltäisi?

      • 1916

        Liian vaikeeta. Mieluummin tehdään sirkustemppuja.


    • asdasdasddd

      "Jos kieltäisi?"

      Ei se kaikkiin kovapäisiin pentuihin se ''kieltäminen'' tepsi. Oletko koskaan nähnyt tällaista pentua? Koiraa joka KIIHTYY jos sille edes korottaa ääntä? Rakastaa tapella ja painia (eli fyysinen rankaisu ei auta)?
      Ei kaikki ole sellaisia lapasia luonteeltaan, joille joku pelkkä sanallinen kieltäminen tepsii tai hermostuessa huutaminen. Selätyskin vain palkkaa joitakin rotuja.

      Hihnan päällä seisominen oli ihan oikein tehty. Vielä kun siihen yhdistää sen, että odottaa niin kauan, että pentu rauhoittuu täysin (ts. ei päästä pois kiihtyneenä ettei palkkaudu väärin). Opetetaan rauhoittumista väkisin.

      "En edelleen ymmärrä miksei voi hakea apua jos kerta homma on noin nuoren kanssa mennyt tuohon tilaan?"

      Kuten ylempi sanoi, niin täysin normaalia pennun käytöstä, joka menee tiukalla ja lempeällä kurilla ohitse itsellään. Ei pentu ole vielä mikään aggre, mutta väärällä asenteella siitä toki tulee sellainen. Tuo käytös vaan ei vielä tarkoita, että koira olis jo ongelmatapaus.

      • Seputusseli

        Normaali tokaisu hakeutua kursseille minulta? Tuubista löytyy vaikka sivu tolkulla basic puppy training sessioita,mutta jos silti menee yli hilseen niin sitten mennä hakemaan apua esim. Koiruuksien klubi tai ilmaisartikkeleista kompassin sivuilta. Annoinhan kotineuvon minkä olen itse havainnut hyväksi omieni kanssa t. Tavan harrastaja,joka tykkää jakaa omista treeneistä saatuja niksejä kotikäyttöön
        Niin ja toinen tiedostan ettei kaikki asu koulujen tuntumassa vaan itseäni toistaen sitten haetaan tuki verkkomateriaalista jos kirjallinen ei auta


    • Sushukkanenko

      Miten käyttäytyisi susiemo? Koulutuskirjoja saa kirjastosta ilmaiseksi joissa opetetaan ns. susimenetelmä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe