Kyllä tekevälle töitä löytyy

KaIervo

Tyttömän vetelyksen on ihan turha kitistä ettei töitä muka löytyisi. Työttömän on otettava vaan itseään niskasta kiinni ja reippaasti mennä TE-toimistoon ja ottaa työ kun työ vastaan eikä nirsoilla ja kieltäytyä töistä jotta saa taas makailla punkassa lapamatona.
Työttömät on kertakaikkiaan saatava töihin. Jos ei muuten niin rangaistuksen uhalla. Kaikki tuet poikki vaan mikäli työtön veltto mätisäkki ei suostu menemään töihin. Työmarkkinoilla on tälläkin hetkellä tuhansia avoimia työpaikkoja mutta eihän nämä työttömät veltot makaronit suostu töihin menemään vaan mieluummin makoilevat vaan punkan pohjalla ja rahaa sen kun jaetaan ilmaiseksi näille vetelyksille.

32

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalervfjunier

      Näin juuri vitun työtömät eikö ne tajua missä tilassa suomi on

    • kofdskoko

      Mutta kun työnteolla pitäisi pystyä elättämään itsensä. Ei kai kukaan käy töissä huvin vuoksi.

      • kokoomuslainen

        Sitten täytyy tehdä useampaa työtä. Palkka on markkinahintainen korvaus tehdystä työstä. Jos oma työpanos ei ole kilpailukykyinen markkinoilla, pitää joko hintaa alentaa tai vastaavasti kilpailukykyä (työsuorituksen) parantaa. Näin yksinkertaista se on.

        Punaniskaduunarille tämä menee tietysti yli hilseen...


        t: kokoomuslainen


      • paavoreikähousu

        Maksakaa te kokkelit enemmän veroja, jotta pysyn kaljoissa.


      • koakdsok
        kokoomuslainen kirjoitti:

        Sitten täytyy tehdä useampaa työtä. Palkka on markkinahintainen korvaus tehdystä työstä. Jos oma työpanos ei ole kilpailukykyinen markkinoilla, pitää joko hintaa alentaa tai vastaavasti kilpailukykyä (työsuorituksen) parantaa. Näin yksinkertaista se on.

        Punaniskaduunarille tämä menee tietysti yli hilseen...


        t: kokoomuslainen

        Mene sinä valkokaulusrunkku veroparatiisiin rahojesi perässä, hyi helvetti mikä tyyppi.


      • Anonyymi
        kokoomuslainen kirjoitti:

        Sitten täytyy tehdä useampaa työtä. Palkka on markkinahintainen korvaus tehdystä työstä. Jos oma työpanos ei ole kilpailukykyinen markkinoilla, pitää joko hintaa alentaa tai vastaavasti kilpailukykyä (työsuorituksen) parantaa. Näin yksinkertaista se on.

        Punaniskaduunarille tämä menee tietysti yli hilseen...


        t: kokoomuslainen

        Kokkare on laiska paska toisten työllä elävä loinen.
        Syyllistävä fasisti. 1918 on vieläkin käsittelemättä kait tulee vielä toisinto.


    • eivätotatöihin

      miten on sitten mahdollista , että kun töitä yrittää kysellä tulee jakuva kieltäytyminen? Tai jos mol paikkaa hekee ei kuulu vastusta`? Kyllä ne työnatajat niitä jotka nirsoile. Eivät halua palkata ihmisä töihin.

    • Työttömätvokkiin

      Jokaikinen työtön tulee oitis ohjata kuntoutumaan lähimpään vastaanottokeskukseen ja ottamaan mallia reippaista turvapaikanhakijoista, kuinka työtä tehdään! Mikään ei virkistä työttömän mieltä enempää kuin se, että pääsee pesemään turvapaikanhakijoiden vaatteita sekä siivoamaan heidän jälkiään!

      Työttömät heti vokkiin tai muuten wokiksi.

    • työttömäksi_pakotettu

      Kävelin tehtaan portista sisään töihin, mutta vartija käski poistumaan paikalta ja uhkaili virkavallalla, jos sama vielä toistuu. On se kumma, kun ei nykypäivänä saa enää töihin mennä.

    • valittajaaaattt

      no hyvä , nyt sitten varmaan on kova kysyntä noilla salskeilla tulijoilla työmarkkinoilla kovaan työvoima pulaan jota viimevuodet toitotettu , ei siinä pitäisi aikaa jäädä pahantekoon., ei vaan oikein uutisointi tue tätä näkemystä , täällä valitellaan veroja yms. tehkää töitä enempi niin on vara maksaa laiskurit täällä valittamisen sijaan !

    • listalässy

      Tass kerran kalevi(-tar) on kärsinyt banninsa vai oliko taas määräaikaishuollon paikka Niuvassa, mutta ei taaskaan tärdkykone saanut kuin osan järjestä toimimaan, joten on aika alkaa taas sama vanha virsi. Työttömät aiheittavat työttömyyden. Moite ei koskaan ei yhdessäkään kalevin(-taren) työmarkkinapolittisissa analyyseissä koskaan kohdistu työnantajiin.

      Töitä tekevälle löytyy? Mutta kuka on tekevä? Ja kuka ei?

      Niin otamme esimerkin, maankuulu ojankaivaja Koistinen on ilmaantunut asumaan paikkakunnalle. Minulla kumminkaan ei ole varsinaista tarvetta yhtään metriä ojaa hänellä kaivauttaa.

      Palkkaanko hänet silti ojaa kaivamaan? Ihan vain siksi koska Koistista parempaa ojan kaivajaa ei löydy mistään?

      Vai alanko oman elämäni kaleviksi/kalevittareksi ja syytänkö Koistista siitä että minulla ei syystä tai toisesta ole ojan kaivamisen/kaivattamisen nyt tarvetta?

      Ei, en syytä Koistista siitä, sillä enhän minä mikä kalevi(-tar) ole.

      Tuet poikki älämölösi kalevi(-tar).
      Niin entäpä, otamme esimerkiksi joitain juuri maahan saapuneita, jotka eivät Suomesta vielä työttömyyskorvauksiakaan saa, joten sekään etu heitä ei vielä liene laingan pilannut.

      Ensin Ahmed, hän oli kamelien teurastajana Kabulissa, ja ehdottomasti yksi Afganistanin parhaita alallaan. Mutta jostain syystä häntä ei Suomessa työllistä kukaan, ei vaikka Ahmed tosiaan olisi alallaan tekijä vailla vertaa.

      Tai entäpä Abu, maankuulu tienvarsipommien kyhääjä Syyriasta. Hänellekkään ei ole Suomessa palkkatyöta ole löytynyt, vaikka itsensä ISIKsen hänelle antamat työtodistukset ovat mitä ylistävimmät.

      Tai Hassan, Irakin pystyvimmäksi vuohipaimeneksi tiedetty, ei ole Hassanillekaan ammattityötä Suomesta löytynyt.

      Niin voidaanko noista neljästä, niin Koistisesta kuin kolmesta ulkomaanavusta Ahmedista, Abusta ja Hssanista todeta, että ei vielä riitä että on jonkin vaikka kuinka hyvä tekijä, pitää vielä olla jollain myös tarve saada tehdyksi sitä tai se jotain mitä se tekijä osaisi tehdä.

      Niin onko työttömän syy että tekevää ei tarvita koska jotkut muut jo tekevät sen minkä hänkin tekisi jos tekemään pääsisi tai tekemään tarvittaisiin?

      Tai että sitä tekemistä mitä hän tekisi ei tarvitse kukaan?

      Tai että Laosin hikipajat tekevät sen aina halvemmalla, jopa vaikka jos täkäläinen tekisi mitä osaa tehdä ilmaiseksi niin silti lopputuote olsi laosilaista kalliimpi, sillä työnhinta ei ole kuin yksi osatekijä siinä mikä määrää jonkin tuotteen hinnan.

      • Ankeuttaja

        Miten noille tuontiammattilaisille voisi koulutustaan vastaavaa työtä löytyä, kun sitä ei löydy edes palstapaskansuoltaja-kaleville?


    • merkkinerkki

      Pitää pistää tuollaiset kalevit(taret) kilometritehtaalle kans! Ehkä he jotain oppivat siitä, millä tavalla täällä asiat on hoidettu Oikeasti: Mitä tarkoittaa tasa-arvoinen demokratia? Kaikille sama määrä rahaa, sama kohtelu, samat oikeudet ja velvollisuudet. Ja jos joku onnistuu jotain sukanvarteen jemmailemaan, niin mitäs siitä - kyllä se perikunta on aina huolen niidenkin rahojen tuhlaamisesta pitänyt!

    • eläkettä_odottamassa

      Olet hyvin epäempaattinen. Siinä vaiheessa kun itse sairastut, ja olet sairaslomakorvauksien sijaan työttömyyskorvauksilla, kititset kuin teurastettava sika. Ja siinä vaiheessa joku lyö sinua teräspalkilla ja huutaa korvaan: töihin siitä laiska sika. Kyllä se omaankin nilkkaasi sattuu jossain vaiheessa. Et ole haavoittumaton, vaikka tunnekylmä oletkin. Tervetuloa joukkoon!

    • eläkettä_odottamassa

      Ai niin, kultapieni-Kalervo. Pistä firma pystyyn ja työllistä vajaakuntoisia. Muutama vuosikymmen sitten oli yleistä, että pahimmat pissipäät pistivät työllisyyskoulutuslafkan pystyyn. Ainoa, joka toiminnasta hyötyi, oli yrittäjä itse.

      Eli osoita kyvykkyytesi, ja työllistä itse päihdeongelmaisia, monisairaita ja vajaaälyisiä. Mutta ole varovainen. Nyt olemme oppineet, että kaikki katteettomat lupaukset ja muut paskapuheet kannattaa dokumentoida kännykameralla. Ei ole enää sana sanaa vastaan, vaan pääset ihan raastuvaan vastaamaan puheistasi. Normaaliahan on, että luvataan pitkäaikainen pätkä normaalilla palkalla orjatyöosuuden jälkeen. Lupaus unohdetaan heti alkuunsa.

      Eli osoita omaavasi älliä ja munaa. Pistä pystyyn firma, joka oikeasti työllistää työkyvyttömät. Lupaan tulla sinulle töihin. Sen jälkeen ei firmassasi yhtään normaalia ja rauhallista työntäyteistä päivää nähdä. Lupaan sotkea kaiken parhaan taitoni mukaan. Sekä fyysisen ympäristön, ihmissuhteet, tuotannon että talouden. Ja nain sinua niin, että korvistasi visva valuu.

    • raksa.siivooja

      mä olen joutunut etsimään viisi työpaikkaa vuoden sisällä eikä ole tullut päivääkään työttömyyttä. Olen ottanut vastaan kaikki työt vaikka ovat olleet omasta alasta todella kaukana, eli kyllä töitä löytyy jos on valmis elättämään itsensä eikä loisi toisten kustannuksella.

      • kysyvätieltäeksynyt

        Miksi raksasiivooja alias Oulun Timo alias kalevi on noin katkera?

        Ei edes raksasiivojan paikkoja ole vapaana noin 400 000 kpl:tta.


    • elääkkin_pitää

      Suomi on täynnä tekemätöntä työtä, mutta palkanmaksajista on huutava pula.

    • MITENTÄMÄ

      Miten saat tungettua 400 000 työtöntä 20 000 avoimeen työpaikkaan?

      • Kuplavolkkari

        20 000 ensimmäistä töihin ja loput tuhkakuppiin.


    • työtönpummi

      En minä ainakaan hae töitä ensi vuonna. Elän sossun rahoilla ainakin pari vuotta ja kai joku sitten soittaa jos tarvitsevat työntekijä.

    • tyttömäjoutenolija

      "Tyttömän vetelyksen on ihan turha kitistä ettei töitä muka löytyisi. "

      Tyttömän? Ja käytetty termi "vetelys" on kai tarkoitettu luettavaksi että työttömän? Tosin vaihtaisin termin "vetelys" termiin "joutenoleva", sillä kuinka olla epä-vetelys eikun muuta kuin työmarkkinapolittisesti joutenoleva jos ja kun mitään varsinaista tekemistä ei itsestä riippumattomista syistä kertakaikkiaan vain ole tai löydä?

      Mutta siis "tyttömän vetelys" ei siis tarkoita työttömyyttään jouten olevaa poikalapsen/-lapsien isää, vaan tarkoittanee työtöntä miestä joka ei juuri parasaikaa syystä tai toisesta ole seurustelusuhteessa vastakkaiseen sukupuoleen kuuluvan henkilön kanssa?

      No, tunnen muutamia semmoisia työttömiä joutenolevia miehiä. Siis jotka ovat miehinä ihan hemmetisti heteroita, mutta joilla ei ole tyttöystävää vaimosta nyt puhumattakaan. Moni heistä tosiaan aina sillointällöin kitisee jostakin puutteesta, mutta ei käsittääkseni työpaikan puutteesta vaan jostain ihan muusta aika-ajoin ilmenevästä puutteesta.

      "Jokaikinen työtön tulee oitis ohjata kuntoutumaan lähimpään vastaanottokeskukseen ja ottamaan mallia reippaista turvapaikanhakijoista, kuinka työtä tehdään! " kirjoitti nimimerkki provopilkki.

      Tosiaan suuri työteliäisyys vallitsee vastaaottokeskuksiin majoitettujen parissa. Kysyin lähimmästä vastaanottokeskuksesta että kuinka moni sinne majoitetuista käy jo jossain töissä, ja vastaus oli että 0 kpl:tta.
      Mutta ehkä se johtuu pelkästään lainsäädännöstä ja on ikäänkuin väliaikainen tilanne. Toisaalta kun kalevin mukaan maassa vallitsee suuri työvoimapula, jota työvoimapulaa työkkäri eikä mikään muukaan taho kuin kalevi itse jostain syystä ole tullut panneeksi merkille eikä siitä tiedä, eikä varsinkaan työkkäri siksi niitä satojatuhansia avoimia työpaikkoja työttömille milläänlailla tyrkytä, niin varmaankin siellä vastaaottokeskuksen edustalla paikalliset huutavan työntekijäpulan kanssa päivittäin kamppailevat työnantajat nyrkit savessa tappelevat keskenään siitä että kuka pääsee ensimmäisenä rekrytoimaan reippaita mamuja töihin?, kysyin. Ei ole ainoatakaan työnantajaa näkynyt täällä vastaaottokeskuksella, vastattiin.

      Joten oletikkin huono neuvo oli tuo nimimerkki provopilkin antama neuvo.

    • sianlihaa

      Sikatiloja tosiaan pitäisi olla enemmän.

    • niskakipeeibumaxmaistuu

      "Työttömän on otettava vaan itseään niskasta kiinni ja reippaasti mennä TE-toimistoon ja ottaa työ kun työ vastaan"

      Ai jaa, no muuan Kaisa on työkkärillä töissä ja vastuu alueenaan on muunmuassa palkata uusia virkailijoita sinne työkkäriin jos tarvetta ilmenee.

      Yhtenä päivänä sitten semmonen tarve yllättäen ilmeni ja samantien sisään tuli muuan sinänsä virkailija hommiin sopiva työtön, mutta ei Kaisa sitä kumminkaan valinnut töihin.

      Miksikö? No Kaisa sanoi että häntä alkoi hirvittää että onkohan sillä työttömällä kaikki ihan kohdallaan, kun se koko ajan piteli itseään niskasta kiinni. Se semmonen oman itsensä niskasta kiinni pitäminen nimittäin on hieman omituista jos sitä jatkuvasti ja koko ajan tekee.

    • dsdfasd

      Turha kitistä työttömistä jos palkansaajat haluavat nytkin itselleen 8% palkankorotusta, moniko työntekijä ansaitsee sen oikeasti? Liitot jotka toimivat kuin olisivat työntekijöiden isähahmo, järjestävät suuremman palkan jonka turvin voi ottaa suuremman lainan ja ostaa hienomman auton tai talon. Ja taas kohta palkkaraha ei riitä, lisää on saatava, pitää taas saada hienompi auto, suurempi talo. Enemmän, enemmän enemmän aina vain enemmän. Moniko työntekijä vetelehtii ja lorvailee työssään ja saa kuitenkin täyden palkan ja vinkuu vielä korotusta palkkaansa.
      Työtä ei voi jakaa koska työntekijä ei suostu luopumaan centistäkään muuten joutuu ajelemaan jollakin autonkatiskalla. Ennemmin työntekijäkin ajaa vaan bempalla tai oodilla ja muut eivät tarvitse autoa lainkaan...

      • kakskytäpluskaksi

        "Turha kitistä työttömistä jos palkansaajat haluavat nytkin itselleen 8% palkankorotusta, moniko työntekijä ansaitsee sen oikeasti? "

        Jokaikinen, niin kauan kuin valtakunnan parhaille pojille eli Liliustelijoille, vaikka asianomainen on iältään reilusti alle eläkeiän, on varaa maksaa vain 7 vuoden työrupeamasta yli 40 000 euron kuukausieläkkeitä ilman mitään tarveharkintaa. Se semmoinen nimittäin osoittaa että ei ole rahasta kiinni.


    • dailalluu112356

      Anteeks vaan, mutta moneen työhön tarvitaan pätevyys. Ja jos sitä ei ole, niin työtä ei saa, eikä monessa työpaikassa haluta perehdyttääkään uutta työntekijää, vaan pitäisi kaikki osata jo valmiiksi. Olen 20-v.mies ja kokemusta on. Oon ollut töissä vanhusten palvelutalossa jo vähän aikaa. Minulla ei siis ole mitään ammattitutkintoa, koska valmistuin lukiosta 2014 ja menin sivariin kyseiseen paikkaan ja silloin ne mielellään ottivat, kun ilmaiseksi saivat. Sivarin jälkeen tein n. 3 kk:tta ihan raakaa palkkatyötä - palkka oli n. 1850 euroa kuussa plus lisät eli varsin hyvä. Mutta työ oli minusta suoraa sanottuna paskaa. Ei siinä mitään, monet vanhukset olivat kuitenkin työn ainoa hyvä puoli, muutoin usein tuntui tiettyjen työkavereiden kanssa, että olin "pallo jalassa" vaikka tein työt enemmänkin kuin hyvin. Työ on raskasta henkisesti ja fyysisesti. Se rasittaa henkisest aika paljon, kun osastolla on huutavia, ei enää tässä päivässä olevia mummoja ja yksi väkivaltainen mies. Monet puhuvat paskaa seläntakana. Työpäivän jälkeen ei yksinkertaisesti jaksa mitään. Minun piti keskeyttää työnteko tän kolmen kk:sen jälkeen, muuten ei ois pää kestäny. Olen ollut pari kuukautta työttömänä ja menen takaisin joulu-tammikuuksi. Teen sitä vain rahan takia, koska tarvitsen rahaa opiskeluita varten, harvoin nuorelle koituu näin hyväpalkkasta työtä. Monelle nuorelle on tarjolla vaan paskaduuneja. Kyselin kotikuntani eri yrityksiltä,että miten he ottaa nuoria töihin. Usein vain kesäsetelillä pariksiviikoksi tai sitten työkokeilulla - usein siksi että halvalla saa. Eivätkä soita takaisin, vaikka olisi esimerkillinen työntekijä. Nämä "työttömät" ovat siis kuin orjan asemassa.

      Tässä vain joku ahne keski-ikäinen pelkää eläkkeidensä puolesta, jonka me tulevat sukupolvet maksamme. Teillä on otsaa haukkua nuoria laiskoiksi, vaikka teidän sukupolvenne ovat olleet vastuussa edesmenneistä lamoista .

      • Anonyymi

        Sivari? Ei jumalisye tätä aikaa...häpeä


      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Tsemppiä sinulle. Moni ei tiedä, mitä on vanhustenhoito. Luulevat, että se on jotain sipsuttelua tarjottimen kanssa.


    • Anonyymi

      Tottakai löytyy. Eilen olin pimeissä hommissa ja tienasin 120 euroa 6 tunnissa.

    • Anonyymi

      Vetäkää kokkareet handuun, en tule nilkkien firmoihin koskaan töihin.

    • Anonyymi

      Kyllä työtä löytyy joo, nimittäin minulle tarjottiin te-toimiston koulutuksessa työtä firmasta joka hoitaa ruohonleikkuut erinäisiltä aluelta ja tarjottiin 9€/päivä palkkaa...
      Olisin siis ollut joku kesäharjoittelija 60v ikäisenä?
      Kyllä avauduin asiasta ja kerroin, että olen työnhakijana työhön josta maksetaan oikeaa palkkaa, en mene enää haljoittelemaan minnekkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe