Helluntailaisuuden kamala puoli

Ylikorostus

Mitä helluntailaisuus edustaa? Helluntailaisuus ottaa yhden asian Raamatusta ja korostaa sitä liiallisuuksiin jolloin koko homma menee helposti överiksi. Jokainen kokki tietää, että jos pistät yhtä maustetta liikaa niin kaikki muut maut peittyvät ja ruokaasi ei syö Erkkikään.

Tämä kolmen ja puolen minuutin video kertoo mistä puhun.

https://www.youtube.com/watch?v=L3lTPtaDSDQ

Ja eikun keskustelemaan :)

45

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muinaisusko

      Tuli kyllä ahdistava olo lapsiparan takia... itse koen että hiljaisuudessa, sisällään rukoillen tai vuoropuhelussa luojan kanssa voi tulla uskoon, saada sisimmästään vastauksen. Uskon. Se mikä vasta vuodattaa autuaan ilon on Pyhä Henki. Se elää ihmisen sisällä ja tekee siellä työtään eli kehoittaa kaikessa totuuden puhumiseen, tietoisuuden levittämiseen siitä että on olemassa oikea Pyhä Henki, joka toimii luontevana yhdyssiteenä ihmisen ja luojan vuoropuhelussa. Henki voi käyttää ihmistä äänitorvenaan tai enkelinä arjen tilanteissa ilman että ihminen itse edes ymmärtää tämän olevan mitään sen syvällisempää. Se jolla on korvat kuulkoon, ja se joka näkee, tietää totuuden ja pysyy rakkaudessa.
      Ole nöyrä, anna vähästäkin edes osa pois, käytä osa päivästäsi pelkkään rakkaudellisten asioiden mietiskelyyn, kuvittele miten kristus sinussa tulee ilmi, osaatko olla tuomitsematta ja rakastaa veljistä vähäisintäkin? Sitten kun edellä kuvailtu tapa elää on sinussa, ei ole väliä kuulutko kirkkoon, käytkö seuroissa, oletko ilman varmaa tietoa oleva nk ateisti, sillä sinut tunnetaan, menneisyytesi ja tulevaisuutesi lukee otsassasi. Totuuden henki näkyy ulospäin ihmisen katseessa ja siirtyy telepaattisesti ihmisestä toiseen. Ei mene kauan kun tieto tästä oikeasta pyhyyden ihmeestä leviää ja kaikki eivät ole kiinnostuneet totuudesta tai pyhyydestä, ehei heitä kiinnostavat maalliset asiat ja se on heidän oikeutensa, Suomessakin on uskonnon vapaus... laki joka sallii olla uskomatta hyvyyteen, totuudessa pysymiseen, Luojan luomakunnan pelastumiseen... tilanne on erittäin vaarallinen ja tismalleen raamatun kuvausten mukainen surmanloukku, sillä ihminen on esim öljyn porauksella aiheuttanut mannerlaattojen liikkumaolosuhteisiin vaaranpaikkoja ja myöskin vaarantanut merien luonnollisen virtauksen ja ravinteet meristä ja maalta ovat aivan väärin verrattuna siihen kuinka luoja sen tarkoitti toimimaan... Seuraukset tulevat olemaan rajut, ja niihin ei auta vaikka laumoittain ja leegioittain mielenvikaisia aikuisia, esim näitä aloittajan linkkaamalla videolla esiintyviä amerikkalaisia helluntalaisia kuinka volisee ja ulisee huomion tai uskoontulon toivossa, peli on menetetty. Jos kannatat jotain ennalta tunnettua tapaa olla uskovainen ja tulkitset tavallasi raamatun sanaa, niin ilman Pyhää Henkeä et ymmärrä lukemaasi. Uusi herätysaalto alkaa Suomesta ja se tapahtuu pian. Oletko valmis ottamaan "kasteen" vastaan? Sen saavat ne uskovat jotka ymmärtävät ihmisen pojan ja hengen lihaan tuleeksi. On kaksi oikeaa Pyhää, sekä Isä joka on Suomen ikiaikainen " pullonhenki", lihaksi tullut profeetta. Ja kaikkein erikoisinta on että Isiemme uskonto on täältä Suomesta, Pohjolan perukoilta levinnyt ympäri maailman, jalostunut eri suunniksi säilyttäen silti lupauksen Messiaasta ja Hän on täällä tänään. Valoa kansalle!

    • alku.perä

      Kiitos "Ylikorostus" postauksesta.

      Ihanan alkuperäistä. Suoraan helluntailaisuuden juurilta.

    • ttkkl

      Jeesus torjui kiusaajan yksittäisillä lauseilla Raamatusta! Jokainen sana Raamatussa on totta!

    • helluntailainen

      Eiköhän tuo sama ansa ja ongelma piile jokaisessa kristillisessä yhteisössä ja vaikuttaa vielä paikkakunnan perinteet ja tavat. Sitten jos suvussa on muutama vahva persoona ja auktoriteetti, joka on se itsestään selvä mielipidevaikuttaja niin siinä se on. Olen kyllä helluntaiseurakunnassa enemmän oma itseni kuin äitini puolella luterilaisessa piirissä. On tietyt säännöt, tavat ja perinteet, miten juhlissa, pyhäpäivinä ja jumalanpalvelussa käyttäydytään. Onhan hellareissakin tätejä, jotka eivät ymmärrä, jos esim. sunnuntaina otan kutimen mukaan ja neulon sukkaa istuessani jonkun sairaan, yksinäisen seurana. Mieluummin vaikka pikavisiitti ilman neuletta kuin neuleen kanssa, jolloin jaksan istua vaikka kaksi tuntia. Monesti sairas ei jaksa puhua mutta toisen läsnäolo ilman kiirettä siinä vierellä on terapiaa.
      Rakkautta on olla loukkaamatta toisen omaatuntoa, mutta omassa seurakunnassa ei minua kyllä turhiin, esim. "sabattisääntöihin" runnita. Kuitenkin joskus alistun noihin iäkkäiden kirkollisten sukulaisteni tapoihin.
      Ja kyllä jokaisessa kuppikunnassa on ne omat teologiset ylilyöntinsä.
      On tärkeää että "armovälineitä ja sakramentteja" oikein jaetaan. Eikö niin?

      • >>>Monesti sairas ei jaksa puhua mutta toisen läsnäolo ilman kiirettä siinä vierellä on terapiaa.<<<

        Sinä olet ymmärtänyt asian ytimen. Olet Jumalan väkevässä käytössä. Ja voisin vielä sanoa että Jeesus itse istuu siinä sinun kanssasi sairaan vierellä.


    • eisovilapsille

      Kauheaa mekastusta ja rienausta. Sääli todellakin lasta, joka tuollalailla joutuu aikuisten hyväksikäyttämäksi! En usko että lapsi luonnostaan tuollaiseen ryhtyy. Sairastuu, ellei olekin jo psyykeltään sairas.Ainakin aivopesty helluntaikulttiin.

      Tuollainen toiminta pitäisi lailla kieltää, ja ainakin alaikäiset tuollaiselta touhulta suojata. Ei ole oikeaa uskoa.

      Onhan tutkittu tosiasia, että äärihellntailainen koti on lapsen henkiselle kehitykselle yhtä haitallinen kuin alkoholistikoti.
      Muutoinkin olen sitä mieltä, ettei lapsia pidä viedä helluntailaisten kokouksiin.
      Yhä vieläkin niissä nähdään ja koetaan asioita jotka ovat lapsen normaalille psyykkiselle kehitykselle haitaksi.

      • Rauha.Lepola

        "Onhan tutkittu tosiasia, että äärihellntailainen koti on lapsen henkiselle kehitykselle yhtä haitallinen kuin alkoholistikoti."

        Tuo on vain maallistuneen ateistin parjausta.

        Jos joku nyt sairastuukin helluntaihöpsötyksessä, niin sama ihminen ihan takuulla sairastuisi jossain muussa yhteydessä. Todellinen näyttö puuttuu. Tutkijat ovat valmiiksi asenteellisia.
        Ja mitä sillä on merkitystä, vaikka sairastuisikin, kunhan pääsee perille luvattuun maahan, vaikka jalkapuolena/ nuppinsa hajoittaneena, kuin että joutuu järjissään helvetin lieskoihin, eikös juu?

        Muistot ovat kultakimpaleita/ kakka-kikkareita...


      • Tutkittuatietoa

        Ihanko totta!Ja milloin oma mielebterveytesi menikään...;:)


      • Lepo.Rauhala
        Tutkittuatietoa kirjoitti:

        Ihanko totta!Ja milloin oma mielebterveytesi menikään...;:)

        Kovat on oltavat ateisteilla, kun uusijerusalem tulla mäjähtää, torvien soidessa! silloin katsotaan, kenen joukoissa seisot jne.


      • impi.linnake

        Minun rakkain muistoni helluntai-seurakunnasta liittyy vuoden 1972 isäinpäivälounaaseen, jonka valmistivat seurakunnan veljet. Jälkiruoaksi oli tarjolla seka-hedelmäkiisseliä vispikerman kera. Njam. Muu touhu oli aikamoista shittiä.


      • Lepo.Rauhala kirjoitti:

        Kovat on oltavat ateisteilla, kun uusijerusalem tulla mäjähtää, torvien soidessa! silloin katsotaan, kenen joukoissa seisot jne.

        Eivätkös ne tiedemiehet olekin jo havainneet että avaruudesta on tulossa jotakin erikoista? Minusta tuntuu että he jo odottavat sitä kaupunkia tietämättä mikä se on joka sieltä on tulossa. Me uskovat kuitenkin tiedämme mikä se on ja että se tulee pian.


    • PahaaMenoaTuskinHellunt

      EN nähnyt tässä mitään, joka viittaisi tällaisen olevan "helluntailaisuutta". Mitä ihmiset tekivät tuolla? Ajoivatko nuoresta naisesta 'jotain henkeä ulos'? Ei video antanut mitään, ei kirkastanut Jeesusta jota tekee aina LÄSNÄ OLEVA PYHÄ HENKI. Oli jotain äärikarismaattista cityetuliite tai nauruherätys Mutta, olen aikanaan, uskoontultuani yksin kotonani, ensimmäisiä kertoja uskaltautuessani helluntairukouskokoukseen---siellä polvistuttiin vapaasti rukoilemaan ja laulettiin ja oli RAUHA. En vuosiin ole käynyt, kun noita karismaattisia epäjärjestyksellisiä metelikokouksia on esiintynyt. Totuuden Helmiäkin on jossain, siellä missä Jumalan Sana pidetään kunniassa...videon kaltainen oli aivan sekavaa ja vihastuttavaa!

      • Ylikorostus

        Tosiaan videon kuvauksessa kerrotaan "apostolic pentecostal lighthouse" eli helluntaiherätyksestä on kyse.

        Videolla vanhat ihmiset rukoilevat pienen tytön Pyhällä Hengellä täyttymisen puolesta, mikä on erittäin yleistä ja korostettua helluntailaisuudessa. Videon nimi "Carney Getting Holy Spirit" on tosin tavallaan harhaanjohtava, sillä ei kai kukaan saa Pyhää Henkeä rukouksen kautta ;)?


      • säälittävää

        Ai piti oikein amerikasta ETSIÄ, joku harhaoppi esimerkki.

        Luuullakseni tämä palsta käsittelee SUOMEN HELLUNTAIHERÄTYSTÄ.


      • Rukoilivat.kyllä
        Ylikorostus kirjoitti:

        Tosiaan videon kuvauksessa kerrotaan "apostolic pentecostal lighthouse" eli helluntaiherätyksestä on kyse.

        Videolla vanhat ihmiset rukoilevat pienen tytön Pyhällä Hengellä täyttymisen puolesta, mikä on erittäin yleistä ja korostettua helluntailaisuudessa. Videon nimi "Carney Getting Holy Spirit" on tosin tavallaan harhaanjohtava, sillä ei kai kukaan saa Pyhää Henkeä rukouksen kautta ;)?

        Tässä sulle Raamattua.

        Ap.8:
        14. Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen.
        15. Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen;
        16. sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen.
        17. Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.

        - rukous ja kätten päällepano= Raamattu toteutuu :)


    • Ex.hellari.nyk.kristitty

      Helluntailaisuus on vapaamuurarien 1800-luvun lopulla luoma antikristillinen uususkonto, viimeisten aikojen suuri eksytys, "joka eksyttää, jos mahdollista valitutkin".

      Koska helluntailaisuus on aina pelotellut jäseniään kristillisillä kirkoilla, haukkunut teologeja ja papistoa, he varmistavat, etteivät nämä lahkon jäsenensä joudu tekemisiin totuuden kanssa, jonka kirkkohistoria ja teologia jo pintaa raapaisemalla heistä kertoo. Nykyään intternet auttaa kaiken tämän tiedon löytämisessä.

      Tosiasia on, että helluntailaisuuden näennäis-fundamentalistiset opit, jotka tietenkin perustuvat yksittäisten jakeiden tulkintoihin, - mutta ilman teologiaa! -, luovat tähän uskontoon joutuneelle illuusion siitä, että hän "uskoo niinkuin Raamattu opettaa".

      Totuus on, että helluntailaisuus on ainakin jo itselleni osoittautunut lukuisten vanhan kirkon tuomitsemien harhaoppien tarkoitukselliseksi koosteeksi. Ei voi olla sattumaa, että lähes kaikki mahdolliset kristinuskon opetusten vastaiset, jopa lähes 2000 vuotta vanhat, nimetyt harhaopit löytyvät " helluntailaisuudesta". Yhden harhaopin voisi käsittää vahingoksi, toisen jo tunaroinniksi, mutta kun yhden lahkon sisältä niitä löytyy pitkästi, ainakin toistakymmentä, - voisi sanoa: ne kaikki! - tämä on varmasti tarkoituksellista.

      Tosiasia on, että helluntailaisuus ei syntynyt nk. Los Angelesin herätyksestä, kuten hellarit itse ovat väittäneet ja myös uskoneet. Tosiasia on, että helluntailaisuuden juuret ovat monen sadan vuoden takaisessa, uskonpuhdistuksen aikoihin vaikuttaneessa harhaopissa, anabaptismissa, "uudelleenkastajissa". Tosiasia on, että helluntailaisuuden perustajat, kuten C.F. Parham, olivat vapaamuurariveljiä ja Ku Klux Klanin täysivaltaisia jäseniä. Tämä on tosiasia, josta löytyy myös runsaasti faktaa, kun viitsii netistä hakusanoilla etsiä.

      Nk. Los Angelesin herätykset oli vain yksi välivaihe, epäilemättä voimakasilmiöinen tapahtumasarja ja antoi sysäyksen tämän uuden uskontokunnan synnylle, vaikka he itse väittävätkin olevansa kristittyjä. He eivät ole, vaan aina kristinuskoa ja kristittyjä vastaan hyökänneitä ja edelleenkin hyökkääviä antikristittyjä. En uskalla ottaa kantaa, oliko L.A:n herätyksellä todellisuudessa mitään tekemistä aidon, Jumalan Pyhän Hengen kanssa.

      Jos helluntailaisuudesta löytyisikin myös aitoa kristillisyyden tavoittelua, on käsittämätöntä, etteivät nämä, itse kovin ylpeät, "hengessään raittiit uskovat" havaitse olevansa tekemisissä pelkkien huijareiden, silmänkääntäjien ja taikureiden kanssa.

      Ilta Sanomissa on parin päivän ajan ollut näytillä korttitemppu, "hämmästyttävä taikatemppu". Paljastamatta juonta, sanon, että sen ydin, kuten "taikatempuissa" yleensäkin on, on se, että katsoessaan yhtä asiaa, katsoja ei huomaa toista asiaa. Katsoja pystyy yleensä keskittymään vain yhteen asiaan kerrallaan ja keskittyy sen ongelmaan, huomaamatta mitä muuta tapahtuu. Näin on myös huijaususkonto helluntailaisuuden kohdalla.

      Helluntailaisuudessa ovat läsnä myös sen tarvitsemat, nk. "aidot kristityt", näistä voisi käyttää poliittista termiä: "hyödylliset idiootit". Teatteriesityksen, eli näytelmän lavalla näkyvät henkilöt. Helluntaiuskonto tarvitsee näitä, he ovat se, jota katsoja laitetaan katsomaan ja joita nuo ihmisparat itsekin katsovat, uskoen omaan näytelmäänsä: suurisuisia, vitsikkäitä saarnoja joille nauretaan ja taputetaan, ylistystä, hymistystä, kielilläpuhetta, halleluujaata, "uskovia sisaria ja veljiä"!

      Mutta vierellä tapahtuu ihan muuta: okkultismia, talousrikoksia, pieniä ja suuria, seksuaalirikoksia, joiden uskovaiset uhrit syyllistetään opettamalla, että "jollet sinä anna rikoksiamme sinua vastaan anteeksi, et sinäkään voi saada Jeesukselta syntejäsi anteeksi, etkä pääse Taivaaseen!" Tarkoituksellinen rikollisuus ja ihmisen syntien anteeksisaaminen, - koko Jeesuksen pyhän sovitustyön ydin! - Saatanan kaikella valheen voimalla sekoitetaan muka verrannollisiksi ja näin nämä todelliset Saatanan lapset sisällä huijaususkonnossaan kiusaavat ja kiduttavat uhrejaan "Jeesuksen nimessä."

      Jokainen lukutaitoinen löytää tämän helluntaisatanismin vaikkapa juuri tältä samaiselta foorumilta. Tämä foorumi on täynnä näiden samoja metkuja.

      • Ylikorostus

        Mielenkiintoinen kirjoitus. Minä olen ollut helluntailainen 12 vuotta ja viimeisen vuoden aikana helluntaiuskovan identiteetti on alkanut voimakkaasti murentua. Olen tällä hetkellä siinä pisteessä, että mietin tosissani helluntaiseurakunnan jättämistä. Jätän ne kokoukset ja opetuksen korostukset, mutta en halua väheksyä toisia helluntailaisia ihmisinä. Helluntailaisuus on alkanut oksettaa, eivät ne ihmiset siellä, he ovat vain sen liikkeen "uhreja."

        On useita syitä siihen miksi kyseenalaistan helluntailaisuuden sisällön. Kaikki lähti armolahjoista. On käsittämätöntä miksi armolahjat eivät toimi kuten jatkuvasti luvataan ja miksi osa lahjoista puuttuu kokonaan. Kielilläpuhumista tosin paasataan kaikille ja sitä pidetään jopa ehtona tietyissä seurakuntaviroissa toimimiselle. Kielilläpuhuminen on kaikkialla samanlaista tykitystä, joka ei todellakaan ole mitään aitoa kieltä. Olen oppinut ulkoa monia rukouksia, jotka muka ovat jotain vierasta kieltä. Esim. "Akaba saida akaba santo glooria glooria glooria akabamashiia akabara shaiidee" tai sitten se on tavumössöä, jossa on A-kirjain jokaisessa tavussa. Hyvin yleistä on myös muutaman kirjaimen toistaminen peräjälkeen esim: "tsikidi tsikidi tsakada tsakada tsikidi tsokodo tsakada." Mikä ei ainoastaan ole siansaksaa, vaan kuulostaa myös typerältä.

        Toisekseen helluntailaisuuden hedelmä on jotain muuta kuin hyvä. Helluntailaisuuden piirissä ei yksinkertaisesti eletä Raamatun mukaan, siitä ei välitetä tai sieltä otetaan vain parhaat palat. Innokas helluntailainen saattaa olla hyvää pataa uskovien kanssa kokouksessa, mutta kotona huutaa perheelleen pikkuasioista.

        Kolmantena mainittakoon huono ja yksipuolinen opetus sekä se vakiintuneen teologian puute. Helluntailainen sanonta "ei me tarvita mitään teologiaa kun meillä on Raamattu" on silkkaa typeryyttä, sillä jokainen tulkitsee sanaa milloin mitenkin. Raamatussa on paljon aiheita mistä ei puhuta koskaan, mutta joistain aiheista puhutaan jatkuvasti korvasyyhyyn ja aina se aihe saarnataan muka koska "Pyhä Henki laski sen aiheen sydämelleni."

        Ei varmasti muuallakaan ole täydellisiä uskovia, mutta ainakin astetta rehellisempiä. En enää jaksa helluntailaisuutta sen ylihengellisten puheiden ja "mukamas ollaan oikeaoppisia" -asennetta. Jos esim. luterilainen tai ortodoksi käyttäytyy huonosti niin sen siedän paremmin koska he tuskin ovat väittäneetkään olevansa jotain Pyhän Hengen kilvoittelussa eläviä Herran sotilaita, jotka temmataan tuuliin ja pilviin ihan koska tahansa. Helluntailaiset kumoaa jatkuvasti sanojaan ja yksi hyvä keino havaita tämä on jättää menemättä heidän kokouksiinsa. Sen kun teet niin eipä kuule yksikään niistä hyvistä uskonystävistä, joiden kanssa oltiin muka "perheyhteydessä" välitä susta enää tuon taivaallista. Ystävyyskin helluntailaisten kesken on täysin Jeesus-ehdollista.


      • vakavakysmys
        Ylikorostus kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kirjoitus. Minä olen ollut helluntailainen 12 vuotta ja viimeisen vuoden aikana helluntaiuskovan identiteetti on alkanut voimakkaasti murentua. Olen tällä hetkellä siinä pisteessä, että mietin tosissani helluntaiseurakunnan jättämistä. Jätän ne kokoukset ja opetuksen korostukset, mutta en halua väheksyä toisia helluntailaisia ihmisinä. Helluntailaisuus on alkanut oksettaa, eivät ne ihmiset siellä, he ovat vain sen liikkeen "uhreja."

        On useita syitä siihen miksi kyseenalaistan helluntailaisuuden sisällön. Kaikki lähti armolahjoista. On käsittämätöntä miksi armolahjat eivät toimi kuten jatkuvasti luvataan ja miksi osa lahjoista puuttuu kokonaan. Kielilläpuhumista tosin paasataan kaikille ja sitä pidetään jopa ehtona tietyissä seurakuntaviroissa toimimiselle. Kielilläpuhuminen on kaikkialla samanlaista tykitystä, joka ei todellakaan ole mitään aitoa kieltä. Olen oppinut ulkoa monia rukouksia, jotka muka ovat jotain vierasta kieltä. Esim. "Akaba saida akaba santo glooria glooria glooria akabamashiia akabara shaiidee" tai sitten se on tavumössöä, jossa on A-kirjain jokaisessa tavussa. Hyvin yleistä on myös muutaman kirjaimen toistaminen peräjälkeen esim: "tsikidi tsikidi tsakada tsakada tsikidi tsokodo tsakada." Mikä ei ainoastaan ole siansaksaa, vaan kuulostaa myös typerältä.

        Toisekseen helluntailaisuuden hedelmä on jotain muuta kuin hyvä. Helluntailaisuuden piirissä ei yksinkertaisesti eletä Raamatun mukaan, siitä ei välitetä tai sieltä otetaan vain parhaat palat. Innokas helluntailainen saattaa olla hyvää pataa uskovien kanssa kokouksessa, mutta kotona huutaa perheelleen pikkuasioista.

        Kolmantena mainittakoon huono ja yksipuolinen opetus sekä se vakiintuneen teologian puute. Helluntailainen sanonta "ei me tarvita mitään teologiaa kun meillä on Raamattu" on silkkaa typeryyttä, sillä jokainen tulkitsee sanaa milloin mitenkin. Raamatussa on paljon aiheita mistä ei puhuta koskaan, mutta joistain aiheista puhutaan jatkuvasti korvasyyhyyn ja aina se aihe saarnataan muka koska "Pyhä Henki laski sen aiheen sydämelleni."

        Ei varmasti muuallakaan ole täydellisiä uskovia, mutta ainakin astetta rehellisempiä. En enää jaksa helluntailaisuutta sen ylihengellisten puheiden ja "mukamas ollaan oikeaoppisia" -asennetta. Jos esim. luterilainen tai ortodoksi käyttäytyy huonosti niin sen siedän paremmin koska he tuskin ovat väittäneetkään olevansa jotain Pyhän Hengen kilvoittelussa eläviä Herran sotilaita, jotka temmataan tuuliin ja pilviin ihan koska tahansa. Helluntailaiset kumoaa jatkuvasti sanojaan ja yksi hyvä keino havaita tämä on jättää menemättä heidän kokouksiinsa. Sen kun teet niin eipä kuule yksikään niistä hyvistä uskonystävistä, joiden kanssa oltiin muka "perheyhteydessä" välitä susta enää tuon taivaallista. Ystävyyskin helluntailaisten kesken on täysin Jeesus-ehdollista.

        Niin niin mutta TOIMIIKO SINULLA eikös se ole ollenkaan tärkeä kysmys?

        Kerro nyt tässä toimiiko sinulla MIKÄÄN muu kuin pascanpuhumisen armoitus?

        jos ei toimi niin kenenkäs vika se mahtaa olla, kerro jauhajajainen se!


      • sennäkeejokalauseesta
        Ylikorostus kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kirjoitus. Minä olen ollut helluntailainen 12 vuotta ja viimeisen vuoden aikana helluntaiuskovan identiteetti on alkanut voimakkaasti murentua. Olen tällä hetkellä siinä pisteessä, että mietin tosissani helluntaiseurakunnan jättämistä. Jätän ne kokoukset ja opetuksen korostukset, mutta en halua väheksyä toisia helluntailaisia ihmisinä. Helluntailaisuus on alkanut oksettaa, eivät ne ihmiset siellä, he ovat vain sen liikkeen "uhreja."

        On useita syitä siihen miksi kyseenalaistan helluntailaisuuden sisällön. Kaikki lähti armolahjoista. On käsittämätöntä miksi armolahjat eivät toimi kuten jatkuvasti luvataan ja miksi osa lahjoista puuttuu kokonaan. Kielilläpuhumista tosin paasataan kaikille ja sitä pidetään jopa ehtona tietyissä seurakuntaviroissa toimimiselle. Kielilläpuhuminen on kaikkialla samanlaista tykitystä, joka ei todellakaan ole mitään aitoa kieltä. Olen oppinut ulkoa monia rukouksia, jotka muka ovat jotain vierasta kieltä. Esim. "Akaba saida akaba santo glooria glooria glooria akabamashiia akabara shaiidee" tai sitten se on tavumössöä, jossa on A-kirjain jokaisessa tavussa. Hyvin yleistä on myös muutaman kirjaimen toistaminen peräjälkeen esim: "tsikidi tsikidi tsakada tsakada tsikidi tsokodo tsakada." Mikä ei ainoastaan ole siansaksaa, vaan kuulostaa myös typerältä.

        Toisekseen helluntailaisuuden hedelmä on jotain muuta kuin hyvä. Helluntailaisuuden piirissä ei yksinkertaisesti eletä Raamatun mukaan, siitä ei välitetä tai sieltä otetaan vain parhaat palat. Innokas helluntailainen saattaa olla hyvää pataa uskovien kanssa kokouksessa, mutta kotona huutaa perheelleen pikkuasioista.

        Kolmantena mainittakoon huono ja yksipuolinen opetus sekä se vakiintuneen teologian puute. Helluntailainen sanonta "ei me tarvita mitään teologiaa kun meillä on Raamattu" on silkkaa typeryyttä, sillä jokainen tulkitsee sanaa milloin mitenkin. Raamatussa on paljon aiheita mistä ei puhuta koskaan, mutta joistain aiheista puhutaan jatkuvasti korvasyyhyyn ja aina se aihe saarnataan muka koska "Pyhä Henki laski sen aiheen sydämelleni."

        Ei varmasti muuallakaan ole täydellisiä uskovia, mutta ainakin astetta rehellisempiä. En enää jaksa helluntailaisuutta sen ylihengellisten puheiden ja "mukamas ollaan oikeaoppisia" -asennetta. Jos esim. luterilainen tai ortodoksi käyttäytyy huonosti niin sen siedän paremmin koska he tuskin ovat väittäneetkään olevansa jotain Pyhän Hengen kilvoittelussa eläviä Herran sotilaita, jotka temmataan tuuliin ja pilviin ihan koska tahansa. Helluntailaiset kumoaa jatkuvasti sanojaan ja yksi hyvä keino havaita tämä on jättää menemättä heidän kokouksiinsa. Sen kun teet niin eipä kuule yksikään niistä hyvistä uskonystävistä, joiden kanssa oltiin muka "perheyhteydessä" välitä susta enää tuon taivaallista. Ystävyyskin helluntailaisten kesken on täysin Jeesus-ehdollista.

        Epäilen vahvastoi ettet ole ollutkoskaan päivääkään USKOVA vaan pelkkä käännynnäinen fariseus!


      • voikohukempaanmennä

        ja soffikin siellä purkaa helluntaitraumaansa taas kerran, eikö astia ollenkaan tyhjene, kukahan sitä pascaämpäriä oiekn mahtaa pitää täytenä?
        katoppas näkyykö karvakoipi sängyn alta!


      • Ylikorostus
        sennäkeejokalauseesta kirjoitti:

        Epäilen vahvastoi ettet ole ollutkoskaan päivääkään USKOVA vaan pelkkä käännynnäinen fariseus!

        Ehkä mä sitten olen vain fariseus kun minua ei kiinnosta mikään heiluminen ja esittäminen vaan pelkästään Jeesus.

        "toimiiko sinulla MIKÄÄN muu kuin pascanpuhumisen armoitus?"

        Kiitos näistä rohkaisevista sanoista.

        Mitä tulee videolla näkyvään esimerkkiin niin sanonpa nähneeni tuollaista myös Suomessa. Eikä missä tahansa pikkuseurakunnassa vaan ihan tunnetussa helluntaikirkkoseurakunnassa, jonka kokouksesta tulin vartti sitten kotiin.

        Minulla ei ole mitään helluntaikokouksissa käyviä ihmisiä vastaan, olenhan itsekin samaa joukkoa, eikä mikään Raamattua, armolahjoja tai Jeesusta vastaan. Haluaisin vain, että seurakunta puhdistettaisiin kaikesta epäaidosta.


      • Ylikorostus kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kirjoitus. Minä olen ollut helluntailainen 12 vuotta ja viimeisen vuoden aikana helluntaiuskovan identiteetti on alkanut voimakkaasti murentua. Olen tällä hetkellä siinä pisteessä, että mietin tosissani helluntaiseurakunnan jättämistä. Jätän ne kokoukset ja opetuksen korostukset, mutta en halua väheksyä toisia helluntailaisia ihmisinä. Helluntailaisuus on alkanut oksettaa, eivät ne ihmiset siellä, he ovat vain sen liikkeen "uhreja."

        On useita syitä siihen miksi kyseenalaistan helluntailaisuuden sisällön. Kaikki lähti armolahjoista. On käsittämätöntä miksi armolahjat eivät toimi kuten jatkuvasti luvataan ja miksi osa lahjoista puuttuu kokonaan. Kielilläpuhumista tosin paasataan kaikille ja sitä pidetään jopa ehtona tietyissä seurakuntaviroissa toimimiselle. Kielilläpuhuminen on kaikkialla samanlaista tykitystä, joka ei todellakaan ole mitään aitoa kieltä. Olen oppinut ulkoa monia rukouksia, jotka muka ovat jotain vierasta kieltä. Esim. "Akaba saida akaba santo glooria glooria glooria akabamashiia akabara shaiidee" tai sitten se on tavumössöä, jossa on A-kirjain jokaisessa tavussa. Hyvin yleistä on myös muutaman kirjaimen toistaminen peräjälkeen esim: "tsikidi tsikidi tsakada tsakada tsikidi tsokodo tsakada." Mikä ei ainoastaan ole siansaksaa, vaan kuulostaa myös typerältä.

        Toisekseen helluntailaisuuden hedelmä on jotain muuta kuin hyvä. Helluntailaisuuden piirissä ei yksinkertaisesti eletä Raamatun mukaan, siitä ei välitetä tai sieltä otetaan vain parhaat palat. Innokas helluntailainen saattaa olla hyvää pataa uskovien kanssa kokouksessa, mutta kotona huutaa perheelleen pikkuasioista.

        Kolmantena mainittakoon huono ja yksipuolinen opetus sekä se vakiintuneen teologian puute. Helluntailainen sanonta "ei me tarvita mitään teologiaa kun meillä on Raamattu" on silkkaa typeryyttä, sillä jokainen tulkitsee sanaa milloin mitenkin. Raamatussa on paljon aiheita mistä ei puhuta koskaan, mutta joistain aiheista puhutaan jatkuvasti korvasyyhyyn ja aina se aihe saarnataan muka koska "Pyhä Henki laski sen aiheen sydämelleni."

        Ei varmasti muuallakaan ole täydellisiä uskovia, mutta ainakin astetta rehellisempiä. En enää jaksa helluntailaisuutta sen ylihengellisten puheiden ja "mukamas ollaan oikeaoppisia" -asennetta. Jos esim. luterilainen tai ortodoksi käyttäytyy huonosti niin sen siedän paremmin koska he tuskin ovat väittäneetkään olevansa jotain Pyhän Hengen kilvoittelussa eläviä Herran sotilaita, jotka temmataan tuuliin ja pilviin ihan koska tahansa. Helluntailaiset kumoaa jatkuvasti sanojaan ja yksi hyvä keino havaita tämä on jättää menemättä heidän kokouksiinsa. Sen kun teet niin eipä kuule yksikään niistä hyvistä uskonystävistä, joiden kanssa oltiin muka "perheyhteydessä" välitä susta enää tuon taivaallista. Ystävyyskin helluntailaisten kesken on täysin Jeesus-ehdollista.

        Kirjoituksestasi huomaan että Sanan raitis opetus on hyvin tärkeää.
        Ehkä olet kasvanut ja ollut seurakunnassa missä tässä kohtaa on ollut suuri puutos.


      • Ylikorostus kirjoitti:

        Ehkä mä sitten olen vain fariseus kun minua ei kiinnosta mikään heiluminen ja esittäminen vaan pelkästään Jeesus.

        "toimiiko sinulla MIKÄÄN muu kuin pascanpuhumisen armoitus?"

        Kiitos näistä rohkaisevista sanoista.

        Mitä tulee videolla näkyvään esimerkkiin niin sanonpa nähneeni tuollaista myös Suomessa. Eikä missä tahansa pikkuseurakunnassa vaan ihan tunnetussa helluntaikirkkoseurakunnassa, jonka kokouksesta tulin vartti sitten kotiin.

        Minulla ei ole mitään helluntaikokouksissa käyviä ihmisiä vastaan, olenhan itsekin samaa joukkoa, eikä mikään Raamattua, armolahjoja tai Jeesusta vastaan. Haluaisin vain, että seurakunta puhdistettaisiin kaikesta epäaidosta.

        Oletko ollut kotikokouksissa muutamien luotettujen uskovien kanssa?
        Kannattaa kokeilla. Kotikokouksissa voi kohdata Jeesuksen voimakkaammin kuin seurakunnan kokouksissa. Seurakunnan tilaisuudet kun tahtovat olla sellaisia että muutamat ovat esillä ja 99,9% kokouksen osaanottajista istuu passiivisena penkeissään. Kukaan ei uskalla esimerkiksi nousta ja profetoida kun pelkää häiritsevänsä kokousta. Mutta kotikokouksissa saa olla vapaa ja silloin Pyhä Henki pääsee ilmestymään ja uskova uskaltaa käyttää armolahjojaan. Tämä Sana tässä alla pääsee toteutumaan paremmin kotikokokouksissa pienessä piirissä. Sitäpaitsi alkuseurakunta kokoontui kodeissa, niin et ole epäraamatullinen vaan raamatullinen pitäessäsi kotikokouksia. Sitten kotikokouksien kynnys on alhaisempi usosta osattomille kuin seurakunnan kynnys. Sinne voi tulla uskosta osattomia ja heille sitten voidaan vapaassa ilmapiirissä vapaassa keskustelussa julistaa evankeliumia. Niin että kokeile!

        14:26,31 "Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi. 31 Sillä te saatatte kaikki profetoida, toinen toisenne jälkeen, että kaikki saisivat opetusta ja kaikki kehoitusta."

        Apostolien teot:2:46 "Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä ja mursivat kodeissa leipää ja nauttivat ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella,"
        5:42 "Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta"

        Roomalaiskirje:16:5 "ja seurakunnalle, joka kokoontuu heidän kodissansa. Tervehdys Epainetukselle, rakkaalleni, joka on Aasian ensi hedelmä Kristukselle."

        1.Korinttolaiskirje:16:19 "Aasian seurakunnat tervehtivät teitä. Monet tervehdykset Herrassa lähettävät teille Akylas ja Priska sekä heidän kodissaan kokoontuva seurakunta."

        Kolossalaiskirje:4:15 "Tervehdys Laodikeassa oleville veljille ja Nymfalle sekä hänen kodissaan kokoontuvalle seurakunnalle."

        Filemonin kirje:1:2 "ja Appialle, sisarellemme, ja Arkippukselle, taistelutoverillemme, ja sinun kodissasi kokoontuvalle seurakunnalle."


      • Huijari.hellareille
        voikohukempaanmennä kirjoitti:

        ja soffikin siellä purkaa helluntaitraumaansa taas kerran, eikö astia ollenkaan tyhjene, kukahan sitä pascaämpäriä oiekn mahtaa pitää täytenä?
        katoppas näkyykö karvakoipi sängyn alta!

        Mitä se sinulle kuuluu mitä minä puran? Olen lahkonne uhri, mutta olen myös ottanut selvää teistä. Minkä kirjoitan, on varmaa faktaa, eikä yksin "minun mielipiteeni". Tätä mieltä teistä ovat muutkin, lahkonne koko olemuksen ymmärtävät kristityt. Kirjoitukseni perustuvat paljolti kristittyjen teologien kirjoituksiin ja kertomuksiin teistä.

        Te elätte valtavassa harhassa kun kuvittelette, että teihin luotetaan ja että teitä arvostetaan kristittyjen keskuudessa. Ei teillä ole kristittyinä kavereina kuin muutamia luopiopappeja, sekä yksilökristittyjä, joita perättömillä väitteillänne olette saaneet luulemaan että myös te olisitte kristittyjä.

        Teitä ei ole koskaan hyväksytty kristillisten kirkkojen keskuudessa ja syyn te tiedätte itsekin. Se syy löytyy myös sinun ivallisesta kirjoituksestasi.


      • irtiuskonnoista
        Ylikorostus kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kirjoitus. Minä olen ollut helluntailainen 12 vuotta ja viimeisen vuoden aikana helluntaiuskovan identiteetti on alkanut voimakkaasti murentua. Olen tällä hetkellä siinä pisteessä, että mietin tosissani helluntaiseurakunnan jättämistä. Jätän ne kokoukset ja opetuksen korostukset, mutta en halua väheksyä toisia helluntailaisia ihmisinä. Helluntailaisuus on alkanut oksettaa, eivät ne ihmiset siellä, he ovat vain sen liikkeen "uhreja."

        On useita syitä siihen miksi kyseenalaistan helluntailaisuuden sisällön. Kaikki lähti armolahjoista. On käsittämätöntä miksi armolahjat eivät toimi kuten jatkuvasti luvataan ja miksi osa lahjoista puuttuu kokonaan. Kielilläpuhumista tosin paasataan kaikille ja sitä pidetään jopa ehtona tietyissä seurakuntaviroissa toimimiselle. Kielilläpuhuminen on kaikkialla samanlaista tykitystä, joka ei todellakaan ole mitään aitoa kieltä. Olen oppinut ulkoa monia rukouksia, jotka muka ovat jotain vierasta kieltä. Esim. "Akaba saida akaba santo glooria glooria glooria akabamashiia akabara shaiidee" tai sitten se on tavumössöä, jossa on A-kirjain jokaisessa tavussa. Hyvin yleistä on myös muutaman kirjaimen toistaminen peräjälkeen esim: "tsikidi tsikidi tsakada tsakada tsikidi tsokodo tsakada." Mikä ei ainoastaan ole siansaksaa, vaan kuulostaa myös typerältä.

        Toisekseen helluntailaisuuden hedelmä on jotain muuta kuin hyvä. Helluntailaisuuden piirissä ei yksinkertaisesti eletä Raamatun mukaan, siitä ei välitetä tai sieltä otetaan vain parhaat palat. Innokas helluntailainen saattaa olla hyvää pataa uskovien kanssa kokouksessa, mutta kotona huutaa perheelleen pikkuasioista.

        Kolmantena mainittakoon huono ja yksipuolinen opetus sekä se vakiintuneen teologian puute. Helluntailainen sanonta "ei me tarvita mitään teologiaa kun meillä on Raamattu" on silkkaa typeryyttä, sillä jokainen tulkitsee sanaa milloin mitenkin. Raamatussa on paljon aiheita mistä ei puhuta koskaan, mutta joistain aiheista puhutaan jatkuvasti korvasyyhyyn ja aina se aihe saarnataan muka koska "Pyhä Henki laski sen aiheen sydämelleni."

        Ei varmasti muuallakaan ole täydellisiä uskovia, mutta ainakin astetta rehellisempiä. En enää jaksa helluntailaisuutta sen ylihengellisten puheiden ja "mukamas ollaan oikeaoppisia" -asennetta. Jos esim. luterilainen tai ortodoksi käyttäytyy huonosti niin sen siedän paremmin koska he tuskin ovat väittäneetkään olevansa jotain Pyhän Hengen kilvoittelussa eläviä Herran sotilaita, jotka temmataan tuuliin ja pilviin ihan koska tahansa. Helluntailaiset kumoaa jatkuvasti sanojaan ja yksi hyvä keino havaita tämä on jättää menemättä heidän kokouksiinsa. Sen kun teet niin eipä kuule yksikään niistä hyvistä uskonystävistä, joiden kanssa oltiin muka "perheyhteydessä" välitä susta enää tuon taivaallista. Ystävyyskin helluntailaisten kesken on täysin Jeesus-ehdollista.

        Tämä oli erittäin tarkkaa havainnointia ja olen kiitollinen kirjoittajalle,että toi näkemyksensä esiin. Itselläni meni lähestulkoon koko elämä ja usko Jumalaan sen mukana kankkulan kaivoon,mutta Jeesus ei päästänyt irti,vaikka minä en enää jaksanutkaan. Helluntailaisista kannattaa pysyä kaukana,muutamia melko terveesti kyseenalaistavia tiedän,mutta heitä ei ole kourallistakaan-näistä kun ei huudella. Todella kiintoisa tuo esimerkki kielilläpuhumisesta-olen itse huomannut saman. Olen todella ahdistunut kaytyäni kyseisen lahkon kokouksissa,tosin Jumala armossaan käyttää yhä heitäkin,mutta oppeihin en olisi sekaantunut,jos olisin tiennyt totuuden-Minut on jo kerettiläiseksi ja huonoksi naiseksi leimattu(erosin väkivaltaisesta ja ilmeisen mielenvikaisesta miehestä) ja väärä syyllisyys on tuhonnut elämästäni todella paljon vuosia. No,suunta ylöspäin,hitaasti mutta varmasti. Kiitos kirjoittajalle avusta :)


    • helluntailainen

      Ei tuollaista touhua ainakaan meidän seurakunnassa ole. En ole nähnyt moista ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen.

      • siinäseontyönsä

        Ei sitä ole missään muualla kuin noiden huuhaalaisten oman pään sisällä!
        joka joukkoon mahtuu kaikenlaista juorukelloa ja muuta pöljästiä.


    • miksitällaisiaaloituksia

      Siis lopputuloksena aloitus on suurta humpuukia taas kerran.

      menkää ja löytäkää yhdestäkään suomen helluntaista vastaavaa esimerkkiä niin lupaan tötteröjätskin ja prenikan rintaan!

      • Hävetkäähelllvettiseurat

        Etpä uskaltanut kummoisia luvata,koska tiedät itsekin että joka Suomen helluntaipuljusta aloitusvideo kaltaista menoa löytyy.
        Aikuiset ukot lapsen kimpussa!HÄVETKÄÄ.

        Lastensuojeluilmoitus tuollaisesta hyväksikäytöstä!Takuulla ei lapsi toivu ikinä .Ja häpeää kunhan järkeä tulee!!


      • parempaako

        "Ei tuollaista touhua ainakaan meidän seurakunnassa ole. En ole nähnyt moista ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen."

        Oikein hyvä. Ei ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen...

        Entä mitä tilalle?

        https://www.youtube.com/watch?v=PqGLJ0b5lh4


      • imepeukaloa
        Hävetkäähelllvettiseurat kirjoitti:

        Etpä uskaltanut kummoisia luvata,koska tiedät itsekin että joka Suomen helluntaipuljusta aloitusvideo kaltaista menoa löytyy.
        Aikuiset ukot lapsen kimpussa!HÄVETKÄÄ.

        Lastensuojeluilmoitus tuollaisesta hyväksikäytöstä!Takuulla ei lapsi toivu ikinä .Ja häpeää kunhan järkeä tulee!!

        no älä nyt viitti pascaa jauhaa kun et mitään asiasta tiedä etkä olekoskaan mitään tietänytkään mistään uskon asiasta!


    • laukkuryssä

      Ei aloituksen kaltainen tilanne ainoastaan yhden kirkkokunnan tai liikkeen suuntauksen mukainen ole, sillä kaikilla eri-nimisillä kirkkokunnilla on samat sembalosonaatit keskuudessaan noissa Raamatun Kirjoitusten korostuksissaan.

      Adventistit korostavat sapattia autuuden aikaansaajana, luterilaiset lapsikastetta, vapaakirkolliset painottavat armolahjoja ja helluntailaisten tavoin varsinkin eri kielilläpuhumisen armolahjaa, joka on helluntailaisten uskonmittari ja Pyhällä hengellä täyttymisen merkki helluntailaisille.

      On se vaan kumma jutska, että jokainen kirkko- ja seurakunta korostaa jotakin asiaa Raamatun Kirjoituksissa, vaikka korostetusti esille olisi tuotava Kristus Jeesus ja hänen evankeliuminsa ilosanoma.

      Eipä sitten liene mikään ihme, että evankeliointimissiot menevät kovin usein överiksi ja seurakuntalaiset istua lösöttävät penkeissään ilottomina ja ikäänkuin tyhjän panttina, kun Jeesusta ei rakasteta muutoin kuin sanalla ja kielellä, eikä teoissa ja totuudessa.

      • sammontakojille

        ja taas tulee ropaskaa!

        kieliläpuhuminen ei ole minkään uskon mittari, sellaisesta puhuvat vain edellisen kaltaiset kuulopuheitten kaikuna olemiset ja jonkun sata vuotta sitten tapahtuneen kummajaisen jälkihöyryjä!

        Paavali tosin kertoo anomaan armolahjoja, josta en ole koskaankuullut lutterin laitoksessa sanaakaan saarnattavan, onko se sitten parempaa uskomista, häh kerro se!?!


      • Ylikorostus

        "ja taas tulee ropaskaa! kieliläpuhuminen ei ole minkään uskon mittari"

        Sitähän me on koitettu sanoakin. Kielilläpuhuminen ei todellakaan ole mikään mittari, vaatimus tai avain uuteen hengelliseen tasoon. Ongelma onkin siinä, että helluntailaisissa on uskovia jotka väittävät näin olevan. Minun kuullen on sanottu ihan suoraan joten en ole keksinyt tätä väitettä itse.

        Minua askarruttaa yksi asia. Aina kun arvostelen helluntailaisuutta jollain tapaa niin lauma hellareita rientää puolustelemaan herätysliikettään ja alkaa mollata. Jos helluntaiherätys on niin mainio ja vankka niin eikö se silloin juuri kestä kaikenlaisen arvostelun? Miksi alkaa pitämään toista fariseuksena tai p*skanpuhujana niin kuin täällä on taas käynyt? Vastatkaa väitteisiin asiallisesti ja viisaasti miten asiat ovat niin kuin uskovan tulee.


    • nenäporoon

      Kertokaa lutterin lapset joskus jotain omista joukoistanne ja niissä tapahtuneista tempuista ihan vaan siksikin että lukijat hoksaavat teidän edes jotain niistä tietävänne!
      Miksi muuten ette enäää polta tai karkoita uskovia kuten oppilutterinne teki aikanaan ja täällä suomessakin laitettiin tien päälle perheitä joille ei vauvan kastaminen ollut Raamatusta löytynyt!

      Sekö oli oikein ja kannatettavaa ja jotenkin parempaa kuin jostain ulkomailta löytämänne pellefilmi jonka juuret ovat jossain pentecostalla höystetysää, eli siis automaattisensti suomen helluntai on samanlaista joukkoa!

      hävetkää on ainut oikea sana tähänkin kohtaan.

      • LamputKirkkaiksi

        Jokunen sana niistä kotikokouksista. Pohja ja Perustus JOS on Jeesus, hanke aivan Raamatullinen.
        Tutkia ja seurata on hyvä kuitenkin, ettei 'jonkun ryhmän kokoontuminen' pääse muodustumaan pahennuksi tai loukkaukseksi Jumalan seurakunnalle, katsokaa mitä Raamattu puhuu Eriseurat ja Lahkot -nimikkeistä. Ne nimittäin ovat lihantekoja eli synti.


    • armahdettusyntinen

      Jokainen helluntaiseurakunta on erilainen.

      Tutkittua tietoa .. minkälaisia tutkimustuloksia olisi esittää väitteen tueksi?

      Tämän päivän ongelma on aika monissa seurakunnissa (siis muissakin, kuin helluntai), että Pyhä Henki ei juurikaan kosketa ihmisiä ja ihmiset eivät tule Jeesuksen luokse, saadakseen levon, rauhan ja ilon.

      Jumalan lapseus on vapautta ja iloa, lepoa ja rauhaa. Se ei ole ponnistelua ja kovaa yrittämistä minkään suhteen. Lapsen usko ei ole suorittamista, vaan kiitollisuutta, että Jeesus on armahtanut ja on päässyt vapaaksi synnin ja lain orjuudesta. Usko on Jumalan rakkauden vastaanottamista, saa olla täydellisesti rakastettu ja hyväksytty ilman omia tekoja. Sitä rakkautta sitten voisi virrata lähimmäisiinkin, niin ettei tarvitse tuomita ketään, vaan olla armollinen toisiakin kohtaan.

      Onko joku muuten tavannut täydellisesti virheettömän ihmisen?

      • jaikaliii

        >>>armahdettusyntinen<<<

        Ompa harmillista kun Henki ei rukoile sinun puolestasi. Henki rukoilee pyhien puolesta. Roomalaiskirje:8:27 "Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä."


        Harmillista kun sinusta ei tehdän valmista palveluksen työhön, pyhistä tehdään.
        Ef 4:12 "tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,


        Harmillista kun sinulla on syntiset kädet etkä voi nostaa niitä rukoukseen, pyhät voivat nosta. 1.Timoteuksen kirje:2:8 "Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä;"

        Harmillista kun sinä et ole taivaallisesta kutsumuksesta osallinen, pyhät ovat. Hebrealaiskirje:3:1 "Sentähden, pyhät veljet, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset,"


        Harmillista että Jumalan ei tarvitse puhua sinulle pyhien avustamisesta ja sen tuloksista koska pyhiä ei ole olemassa, niin niitä ei tarvitse sitten avustaakaan. 2 Kor 9:11-12 "Pyhien avustamisesta minun tosin on tarpeetonta kirjoittaa teille; Sillä tämä avustamispalvelus ei ainoastaan poista pyhien puutteita, vaan käy vieläkin hedelmällisemmäksi Jumalalle annettujen monien kiitosten kautta,"


        Harmillista että sinä et kuulu tähän joukkoon. Pyhät kuuluvat. Efesolaiskirje:
        2:19 "Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,"


        Harmillista että minä en saa sinun rukouksiasi koska et usko pyhien olemassaoloon. Niin ei niiden puolesta sitten tarvitse rukoillakaan. Kyllähän se voi helpottaa kun ei tarvitse rukoilla. Ef 6:18 "Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;


        Harmillista että sinä et ole mukana tässä joukossa. Pyhät ovat. 1.Tessalonikalaiskirje:3:13 "vahvistaaksensa teidän sydämenne nuhteettomiksi pyhyydessä meidän Jumalamme ja Isämme edessä, meidän Herramme Jeesuksen tulemuksessa, kun hän tulee kaikkien pyhiensä kanssa"


        Harmillista että sinä et ottanut vastaan pesua ja Jumala epäonnistui sinun pyhittämisessä ja vanhurskauttamisessa. 1.Korinttolaiskirje:6:11 "Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

        Hebrealaiskirje:10:10 "Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan."


        Harmillista että sinulla ei ole rauhaa Jumalan kanssa koska et usko. Room 5:1 "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,"
        "mutta koska tiedämme ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi usksta Kristukseen".


        Harmillista ettei Paavali kirjoittanut kirjeitään sinulle. Hän kirjoitti ne pyhille.
        Room 1:7, 1 Kor 1:2, 2 Kor 1:1, Ef 1:1, Fil 1:1, Kol 1:2, 1 Piet 1:2,


      • hämmästyskummastus

        Tuohon tekstiin on helppo sanoa aamen, noin itsekin helluntailaisena koen. Aloitusvideon nähtyäni kyllä ensimmäiseksi tulee mieleen, missä valkotakkiset ja mahd. sinitakkisetkin.. Lastensuojelutapaukselta vaikuttaa äkkiseltään.


      • hämmästyskummastus
        hämmästyskummastus kirjoitti:

        Tuohon tekstiin on helppo sanoa aamen, noin itsekin helluntailaisena koen. Aloitusvideon nähtyäni kyllä ensimmäiseksi tulee mieleen, missä valkotakkiset ja mahd. sinitakkisetkin.. Lastensuojelutapaukselta vaikuttaa äkkiseltään.

        siis tuohon armahdettusyntisen kommenttiin tuo..


      • Uhrinne.Soffi
        hämmästyskummastus kirjoitti:

        Tuohon tekstiin on helppo sanoa aamen, noin itsekin helluntailaisena koen. Aloitusvideon nähtyäni kyllä ensimmäiseksi tulee mieleen, missä valkotakkiset ja mahd. sinitakkisetkin.. Lastensuojelutapaukselta vaikuttaa äkkiseltään.

        USA kehuskelee, että he ovat vapaa yhteiskunta, jossa kaikilla on oikeus tehdä mitä haluavat. Siellä helluntailaiset voivatkin riekkua täysin omina itsenään, olla täysiään olemuksensa mukaisia.

        Mutta on tuota Suomessakin. Kaikkien äärilahkojen olemukseen kuuluu, että heidän motiivinsa ovat enemmän lihalliset kuin hengelliset. Itselläni on eräästäkin helluntaisaarnamiehestä kokemus jo kaukaiselta ajalta, kylläkin aikuisiältä, kun hän polvillaan rukoili puolestani, tunsin kivikovan kyrvän selkääni vasten. Eikä tarina tähänkään päättynyt. Tällaisia helluntaiuhrien kokemuksia on taatusti paljon, mutta harvapa kehtaa asiaa julkisesti kertoa. Eli Suomessakin tapahtuu.

        Videolla siis joukolla murretaan pienen tytön psyykeä, en viitsinyt katsoa kokonaan, mutta näihin asioihin kuuluu, että lopulta, henkisesti murrettu uhri itkien puhuu siansaksaa. Samankaltaista, painostuksen kautta tapahtuvaa lasten psyykien murtamista tapahtuu kaikkialla, helluntai- eli karismaattisissa piireissä.

        Tosin on myös niin, että vaikkakin uskonnon kautta tapahtuvat henkiset väkivallanteot ovatkin ehkä ulkoisesti näyttävimpiä, kyllä ihmiset tekevät tuota samaa, vaikkapa puoluetoimiston kellarissa, tai kommunistisessa kodissa. On aivan tunnettu tosiasia, että etenkin kommunistimaissa ateistit sulkevat kristittyjä mielisairaaloihin, siellä kidutusten kautta pyritään ottamaan usko pois, luomaan väkivallalla ateisti, samointein sosialisti.

        Ihminen on kaikkialla samanlainen. Mitä uskontoon tulee, tuollaiset toimet ovat yleisempiä vapaan ratkaisuyvallan uskonnoissa, kuten helluntailaisuudessa. Tuolla videolla juuri vapaata ratkaisuvaltaa käyttäen pyritään lapsi saamaan itseensä muka Pyhä Henki. Tuollainen ja tuosta syystä tapahtuva käännytystoiminta ei voi mahdollistua aidosti luterilaisissa, uskovien kodeissa, sillä oppi on toinen.

        Kuten videolta näkee kyseessä on pienessä, suljetussa paikassa tapahtuva, uskonnollla peitelty, usean aikuisen yhteinen seksuaalirikos pientä tyttöä vastaan. Ai miten niin?

        Kun karsitte tuosta humppavideosta "uskonnon" pois, mitä näette?

        Uskonto on näille pelkkä alibi. Kyseessä on samoin tein demoninen hyökkäys Pyhää Henkeä vastaan ja Hänen pilkkansa. Eli oikea helluntainoitien uhrijuhla.


      • Ei.meitä.tykit.peloita
        Uhrinne.Soffi kirjoitti:

        USA kehuskelee, että he ovat vapaa yhteiskunta, jossa kaikilla on oikeus tehdä mitä haluavat. Siellä helluntailaiset voivatkin riekkua täysin omina itsenään, olla täysiään olemuksensa mukaisia.

        Mutta on tuota Suomessakin. Kaikkien äärilahkojen olemukseen kuuluu, että heidän motiivinsa ovat enemmän lihalliset kuin hengelliset. Itselläni on eräästäkin helluntaisaarnamiehestä kokemus jo kaukaiselta ajalta, kylläkin aikuisiältä, kun hän polvillaan rukoili puolestani, tunsin kivikovan kyrvän selkääni vasten. Eikä tarina tähänkään päättynyt. Tällaisia helluntaiuhrien kokemuksia on taatusti paljon, mutta harvapa kehtaa asiaa julkisesti kertoa. Eli Suomessakin tapahtuu.

        Videolla siis joukolla murretaan pienen tytön psyykeä, en viitsinyt katsoa kokonaan, mutta näihin asioihin kuuluu, että lopulta, henkisesti murrettu uhri itkien puhuu siansaksaa. Samankaltaista, painostuksen kautta tapahtuvaa lasten psyykien murtamista tapahtuu kaikkialla, helluntai- eli karismaattisissa piireissä.

        Tosin on myös niin, että vaikkakin uskonnon kautta tapahtuvat henkiset väkivallanteot ovatkin ehkä ulkoisesti näyttävimpiä, kyllä ihmiset tekevät tuota samaa, vaikkapa puoluetoimiston kellarissa, tai kommunistisessa kodissa. On aivan tunnettu tosiasia, että etenkin kommunistimaissa ateistit sulkevat kristittyjä mielisairaaloihin, siellä kidutusten kautta pyritään ottamaan usko pois, luomaan väkivallalla ateisti, samointein sosialisti.

        Ihminen on kaikkialla samanlainen. Mitä uskontoon tulee, tuollaiset toimet ovat yleisempiä vapaan ratkaisuyvallan uskonnoissa, kuten helluntailaisuudessa. Tuolla videolla juuri vapaata ratkaisuvaltaa käyttäen pyritään lapsi saamaan itseensä muka Pyhä Henki. Tuollainen ja tuosta syystä tapahtuva käännytystoiminta ei voi mahdollistua aidosti luterilaisissa, uskovien kodeissa, sillä oppi on toinen.

        Kuten videolta näkee kyseessä on pienessä, suljetussa paikassa tapahtuva, uskonnollla peitelty, usean aikuisen yhteinen seksuaalirikos pientä tyttöä vastaan. Ai miten niin?

        Kun karsitte tuosta humppavideosta "uskonnon" pois, mitä näette?

        Uskonto on näille pelkkä alibi. Kyseessä on samoin tein demoninen hyökkäys Pyhää Henkeä vastaan ja Hänen pilkkansa. Eli oikea helluntainoitien uhrijuhla.

        Barrikadimarssi:
        https://www.youtube.com/watch?v=3oXNs5sP_T4


      • saiaiollahyödyksikin

    • hirveäääääää

      Tuollaista jouduin kokemaan lapsuudessani 50-luvulla, meinasin seota. En nukkunut, olin pelokas ja väsynyt.

    • ttkkl

      Mamu valittelee helluntalaisten raamatulisuutta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe