IL: Kaksi kiinniotettuna Tuusulan murhasta 29.11.

Kaksi_kiinniotettua

Kaksi kiinniotettuna Tuusulan murhasta - poliisi ei usko pelkkään ryöstöön motiivina

Sunnuntai 29.11.2015 klo 22.27
Poliisi otti viikonlopun aikana kiinni useita henkilöitä Tuusulan murhaan liittyen.
Kaksi kiinniotettuna Tuusulan murhasta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112920750363_uu.shtml

Pubi-isäntä Ahlgren puhuu ja "todistaa jutussa" -linkki

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112920750363_uu.shtml
Poliisipartio löysi surmatun naisen ruumiin kello 04:45 lauantaiaamuna Hyryläntien ja Koskensillantien risteyksen tuntumasta. Mustiin housuihin ja harmahtavaan takkiin pukeutunut uhri makasi jalkakäytävän viereisellä penkereellä.

Pian selvisi, että uhri oli 48-vuotias vantaalainen perheenäiti, joka oli ollut juhlimassa pikkujouluja ystäviensä kanssa läheisessä pub Päämajassa. Nainen oli poistunut pubista puoli yhden maissa yöllä.

Nainen oli surmattu poikkeuksellisen julmalla tavalla, joten tekoa alettiin heti tutkia murhana. Häneltä oli kadonnut käsilaukku, joka myöhemmin löytyi muualta Hyrylän keskustasta. Laukusta oli hävinnyt rahaa ja muuta arvokasta.

Poliisi ei kuitenkaan usko, että pelkkä ryöstö olisi voinut olla teon motiivi, sillä surmassa oli käytetty poikkeuksellista julmuutta. Myös epäillyn rauhallinen kävelytyyli veriteon jälkeen viittaa muuhun kuin perinteiseen ryöstöön.

!!!

>>> Poliisi otti viikonlopun aikana kiinni useita henkilöitä, jotka kuitenkin päästettiin pois kuulustelujen jälkeen.

- Tilanne on elänyt koko ajan. Yöksi jää nyt kaksi henkilöä. Ketään ei toistaiseksi ole pidätetty, Hyvärinen kertoi Iltalehdelle iltayhdeksän jälkeen.

Juhlapaikalta rikospaikalle on matkaa vain noin 300 metriä. Poliisi olettaa, että uhri ja murhaaja eivät tunteneet entuudestaan, vaan kohtasivat jalkakäytävällä lähellä Hyryläntien ja Koskensillantien risteyksessä olevaa parkkialuetta.

- Naisesta on useita silminnäkijähavaintoja tuolta paikalta, rikoskomisario Hyvärinen sanoo.

Poliisi kaipaa edelleen kaikkia mahdollisia vihjeitä ja havaintoja tapahtuneesta numeroon 029 5436 442.

RISTO KUNNAS
[email protected]

27

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-plus-6

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112920749944_uu.shtml

      Ei tuttu

      Nainen oli vuonna 1967 syntynyt vantaalainen perheenäiti, joka ryöstettiin ja murhattiin pian sen jälkeen, kun hän oli poistunut ravintolasta puoli yhden aikaan yöllä.

      - Portsarien mukaan nainen oli tullut pienen porukkansa kanssa meille taksilla. Talo oli täynnä pikkujouluväkeä, monet olivat tulleet omista firmajuhlistaan meille jatkoille, Ahlgren kertoo.

      Hän sanoo naisen olleen "jotenkin tutun näköinen". Kukaan henkilökunnasta ei kuitenkaan pystynyt muistamaan naista entuudestaan.

      - Mikään vakioasiakas hän ei missään tapauksessa ollut.

      Poliisi julkaisemassa valvontakameratallenteessa näkyvä mies puolestaan on kaikille täysin vieras.

      - Hän ei missään tapauksessa ollut meillä. Tuollaisessa tuulipuvussa ei tänne tulla.

      "Fiksu nainen"

      Ahlgren kertoo illan sujuneen "normaalin hilpeissä pikkujoulutunnelmissa".










      - Illan aikana ei ollut mitään kummempaa, riitaa tai muuta sellaista. Porukka lauloi karaokea ja joraili, oli hyvässä vireessä. Vain pari ohjattiin ulos, kun oli liian hiprakassa.

      Ahlgren kertoo itsekin jutelleensa tiskille tulleen naisen kanssa.

      - Ihan normaalia jutustelua. Oli fiksusti pukeutunut ja käyttäytyi fiksusti. En kiinnittänyt häneen sen enempää huomiota.


      Vaikeaa porukalle

      Puoli yhden maissa nainen kuitenkin päätti poistua.

      - Portsarimme tarjosi hänelle normaaliin tapaamme taksin tilausta. Nainen kuitenkin kieltäytyi ja sanoi, että hänelle on tulossa kyyti, Ahlgren kertoo.

      Kun päivällä paljastui, mitä naiselle oli tapahtunut, henkilökunta kutsuttiin koolle.

      - Myös portsarien kanssa on käyty tätä läpi menttaalipuolella. Tämä ei ole ollut helppoa varsinkaan tuolloin vuorossa olleille.

      - Olemme miettineet, olisimmeko voineet toimia jotenkin toisin. Emme mitenkään olisi. Olen sanonut henkilökunnalle, ettei kukaan saa syyllistää itseään, Santeri Ahlgren toteaa.

      TEKSTI
      JA KUVAT
      RISTO KUNNAS
      [email protected]

    • läppäseis

      Santerin omaa porukkaa, joten antakaa heidän surra..

    • sattumaako_
      • Sama-iski-tajuntaan

        ""Talossa asui virolaisia, venäläisiä ja bulgarialaisia rakennusmiehiä, jotka pelastuivat viime tingassa palavan rakennuksen ovista ja ikkunoista. Kaikkien 15 paikalla olleen henkilön omaisuus jäi sisälle taloon.

        Yksi henkilö loukkaantui palossa lievästi.""


      • ghtbnbghnhg

        Saiko joku uhrin läheinen tietää tekijän ennen poliisia, ja yritti murhapolttaa asukkaan/asukkaat? Vai sytyttivätkö palon itse, ainakin todistusaineistot meni siinä. Olisi niistä kyllä varmaan helpomminkin päässyt eroon kuin polttamalla koko talon.


      • niinpä.niin.taas

        Näyttää siis pahasti siltä, että ulkomaalainen joka tapauksessa tämänkin teon takana.


      • Sherlock-M-poirot

        Oliko poltetussa talossa todistusaineistoa, kuten esim. tietokone, joka olisi voinut yhdistää tekijän uhriin ja todistaa, että tapaaminen oli sovittu lähelle ravintolaa?


    • Sherlock-M-Poirot

      "Poliisi olettaa, että uhri ja murhaaja eivät tunteneet entuudestaan..." = VIRHE...kö?

      Miten poliisi voi tuollaista olettaa, kun naisen käytös ravintolasta poistuessa todistaa muuta. Hän ei halunnut taksia ja väitti kyydin olevan, vaikkei sitä ollut. Nimenomaan näyttää siltä, että naisella oli sovittu tapaaminen ravintolan ulkopuolelle, jolloin linkki surmaajaan voisi löytyä naisen tietokoneelta tai puhelimesta. Vaikuttaa siltä, että nainen poistui ravintolasta tapaamiseen, jonka tarkoitusta luuli muuksi, kuin mitä sitten tapahtui. Tätä todistaa naisen käytöksen lisäksi valvontakameran kuva miehestä, jonka ajoitus ja käytös, sekä naiselta anastettu laukku osoittavat tämä menneen määrätietoisesti kuin aikataulun mukaisesti sovittuun tapaamiseen.

      Vavontakameran kuva kertoo hyvävartaloisesta ja kylmäverisestä tyypistä, joka surmatyön jälkeen käveli takaisin naisen laukku mukanaan yhtä rauhallisesti kuin mennessään surmatyötä tekemään. Tuosta voi päätellä, että liikkeellä on psykopaatti, joka suunnittelee hyvin tekonsa ja voi surmata useamminkin rahan vuoksi, mikä näyttäisi olevan motiivi. Hän tiesi mennessään tekemään surmatyötä, mitä laukussa oli, eikä halunnut jättää uhria todistajana henkiin.

      Ehkä mies on netin kautta tutustunut naiseen ja saanut tähän jotenkin otteen, jolloin nainen toimi miehen sanelun mukaisesti. Onko mies Auervaaratyyppinen viettelijä, vai kiristääkö hän uhrejaan esim. uhkaamalla tehdä uhrin läheisille jotain, mikäli ei saa rahaa.

      On hyvin mahdollista, että kiinni otetuista kukaan ei liity tapaukseen, tai jos liittyykin, ei sitä pitävästi voida todistaa. Mahdollista on, että jos miestä ei pian saada kiinni, etsii hän uusia uhreja ja yrittää samaa uudelleen. Ehkä hänellä on jo nyt muitakin uhreja, joiden henki on vaarassa? Olkaa siis naiset varovaisia tuolla seudulla ja menkää heti poliisille, jos joku saa teistä otteen kiristää esim. läheistenne henkeä uhkaamalla. Myös Auervaarat, jotka houkuttelevat yksin jonnekin tuomaan rahaa mukana, voivat olla kohtalokkaita.

      On selvää, että mikäli joku kiristää uhrejaan ja uhkaa tehdä pahoja jos poliisiin ottaa yhteyttä, on kaikkien kohtalokkainta uskoa kiristäjää ja olla kertomatta poliisille. Silti Poliisiin turvautuminen on ainoa keino saada tyyppi kiinni ja pysyä itse hengissä ja ehkä pelastaa myös joku muu.

      • Iääkkeet

        Voi vittu mitä salaliittoteorioita joku kotipoliisi taas kehittelee.


      • LaukkuJaMies

        Mutta miksi hän ei pelkää että hänet näkee joku, vielä käsilaukun kanssa. Valvontakameroista ei myöskään ole perillä. Ei osaa kuvitella että niitä on.


      • vain-logiikkaa
        Iääkkeet kirjoitti:

        Voi vittu mitä salaliittoteorioita joku kotipoliisi taas kehittelee.

        Ihmisiä kiristetään esim. salakuljettamaan huumeita siten, että jos ei tee kuten käsketään, kuolee joku läheinen. Ja onhan tuo, että nainen ei halunnut taksia ja sanoi kyydin tulevan, minkä jälkeen hänet pian tapettiin lähellä ravintolaa. Kun tähän liitetään se, että lähellä ollut valvontakamera kuvasi samoihin aikoihin ripeästi ja määrätietoisesti liikkuneen miehen kulkemassa naisen surmapaikkaa kohden ja tulemassa pian takaisin tämän laukku mukanaan. ...Se nyt vain vaikuttaa todennäköisemmältä, että surmatyöhön liittyy etukäteen sovittu tapaaminen, kuin että kaikki olisi tapahtunut sattumanvaraisesti.


      • LaukkuJaMies

        Mutta miksi ei valvontakameraa oltu huomioitu?


      • LaukkuJaMies

        Ja voi todella sovittu tapaaminen, mutta jos nainen vei rahaa kiristäjälle, niin ehkä ei olisi jaksanut sentään pikkujouluissa juhlia.


      • Vain-logiikkaa
        LaukkuJaMies kirjoitti:

        Ja voi todella sovittu tapaaminen, mutta jos nainen vei rahaa kiristäjälle, niin ehkä ei olisi jaksanut sentään pikkujouluissa juhlia.

        "nainen oli tullut pienen porukkansa kanssa TAKSILLA. Talo oli täynnä pikkujouluväkeä, monet olivat tulleet omista firmajuhlistaan. Ahlgren kertoo jutelleensa tiskille tulleen naisen kanssa normaalia jutustelua. Fiksusti pukeutunut ja käyttäytyi fiksusti. Puoli yhden maissa nainen poistui. Portsari tarjosi taksin tilausta. Nainen kieltäytyi ja sanoi, että hänelle on tulossa kyyti.”

        Elikkä useiden firmojen pikkujoulujuhlijat olivat jatkoilla ravintolassa. Nainen ei juhlinut ainakaan railakkaasti, jos lainkaan. Mikäli hän todella oli pikkujoulujatkoilla, poistui hän poikeuksellisen aikaisin. Taksi ei kelvannut. Hän joko valehteli kyydin olevan tulossa, tai sitä ei vain tullut. Jos joku tuttu olisi tuonut hänet ravintolaan, voisi olettaa, että sama kyyti olisi tullut hänet sovittuna aikana hakemaankin. Mutta kun taksi oli tuonut...

        Miksi ei jäänyt juhlimaan muun seurueen kanssa? Oliko edes humalassa? Miksi ei tilannut taksia, jos oli tarkoitus mennä jonnekin muualle tai kotiinsa, mikäli ehkä ei ollutkaan mitään kyytiä sovittu hakemaan? Kuinka todennäköistä on, että kun ei ottanut taksia eikä mahdollisesti sovittu kyyti tullut, niin murhaaja saapui valvontakameran osoitamalla tavalla ja ajalla naisen luo, surmasi tämän ja vei laukun mukanaan. ...Miski nainen oli jäänyt odottamaan ja mitä?

        Ravintoloitsijan kertomus ei mitenkään sodi sitä vastaan, eikö nainen olisi poistunut ravintolasta tavatakseen jonkun heti postumisensa jälkeen. Jos tämä olisi olut pahoin humalassa ja juhlinut valomerkkiin saakka, vaikuttaisi sattumamurha hyvin mahdolliselta. Nyt ta
        Tämä on pelkkää päättelyä naisen tekemisistä, tekemättä jättämisistä, kameratallenteen infosta ja todennäköisyyyksistä. Se tiedetään, että totuus on usein tarua ihmeellisempää ja joskus ihan muuta kuin mitä ensialkuun osataan olettaa


      • juutinrauma
        Vain-logiikkaa kirjoitti:

        "nainen oli tullut pienen porukkansa kanssa TAKSILLA. Talo oli täynnä pikkujouluväkeä, monet olivat tulleet omista firmajuhlistaan. Ahlgren kertoo jutelleensa tiskille tulleen naisen kanssa normaalia jutustelua. Fiksusti pukeutunut ja käyttäytyi fiksusti. Puoli yhden maissa nainen poistui. Portsari tarjosi taksin tilausta. Nainen kieltäytyi ja sanoi, että hänelle on tulossa kyyti.”

        Elikkä useiden firmojen pikkujoulujuhlijat olivat jatkoilla ravintolassa. Nainen ei juhlinut ainakaan railakkaasti, jos lainkaan. Mikäli hän todella oli pikkujoulujatkoilla, poistui hän poikeuksellisen aikaisin. Taksi ei kelvannut. Hän joko valehteli kyydin olevan tulossa, tai sitä ei vain tullut. Jos joku tuttu olisi tuonut hänet ravintolaan, voisi olettaa, että sama kyyti olisi tullut hänet sovittuna aikana hakemaankin. Mutta kun taksi oli tuonut...

        Miksi ei jäänyt juhlimaan muun seurueen kanssa? Oliko edes humalassa? Miksi ei tilannut taksia, jos oli tarkoitus mennä jonnekin muualle tai kotiinsa, mikäli ehkä ei ollutkaan mitään kyytiä sovittu hakemaan? Kuinka todennäköistä on, että kun ei ottanut taksia eikä mahdollisesti sovittu kyyti tullut, niin murhaaja saapui valvontakameran osoitamalla tavalla ja ajalla naisen luo, surmasi tämän ja vei laukun mukanaan. ...Miski nainen oli jäänyt odottamaan ja mitä?

        Ravintoloitsijan kertomus ei mitenkään sodi sitä vastaan, eikö nainen olisi poistunut ravintolasta tavatakseen jonkun heti postumisensa jälkeen. Jos tämä olisi olut pahoin humalassa ja juhlinut valomerkkiin saakka, vaikuttaisi sattumamurha hyvin mahdolliselta. Nyt ta
        Tämä on pelkkää päättelyä naisen tekemisistä, tekemättä jättämisistä, kameratallenteen infosta ja todennäköisyyyksistä. Se tiedetään, että totuus on usein tarua ihmeellisempää ja joskus ihan muuta kuin mitä ensialkuun osataan olettaa

        Missä sanottu, että nainen tuli taksilla? Toisaalta, olen kyllä nähnyt, että parinkin sadan metrin matkalle taksi napataan.. ja mikäs siinä, jos on pohjia jo tarpeeksi.. sataa tms.

        Sherlockin viestiin korjaus.. naista noutamaan tullut teki melko pian poliisille ilmoituksen, kun tätä ei näkynyt paikalla.


      • Just-joo-näin-se-menee
        Iääkkeet kirjoitti:

        Voi vittu mitä salaliittoteorioita joku kotipoliisi taas kehittelee.

        lääkkeet.
        Totta toi pimeiden kaalien kehittelemät teoriat. Kohta ne varmaan syyttää Aarniota teosta ,hän kun just päässyt vapaaksi. Auer olis ehdoton ykkönen mutta kun hänellä on varma alibi.


      • No_sehän_kerrotiin
        juutinrauma kirjoitti:

        Missä sanottu, että nainen tuli taksilla? Toisaalta, olen kyllä nähnyt, että parinkin sadan metrin matkalle taksi napataan.. ja mikäs siinä, jos on pohjia jo tarpeeksi.. sataa tms.

        Sherlockin viestiin korjaus.. naista noutamaan tullut teki melko pian poliisille ilmoituksen, kun tätä ei näkynyt paikalla.

        Ainakin ravintotloitsija kertoi naisen tulleen pienen porukan mukana taksilla. Hänhän oli keskustellut naisen kanssa tovin. Tuskin moista asiaa olisi keksinyt kun kyse oli murhatapauksesta.


    • juutinrauma

      Tulipalosta tuli mieleen se vanha tarina.. että sukat ja kalsarit on jääneet kuuman kiukaan yläpuolelle kuivumaan. Kaikki 15 pääsivät ulos, mutta entäs jos on kuudestoista jäänyt saunaan?

    • juutinrauma

      Minä pysyn vanhassa tutkintauunoilusuunnassa, eli naisen työpaikka oli tapahtumapaikan vieressä.. siksi nainen käveli sinne odottamaan hakijaansa. Kävi pissalla tai antoi ylen vessassa.. sellaisia ne pikkujoulut on.. vedenheittotarve on suunnaton, ja naiset juo enemmän kuin kestää.. ja yrjöttää.
      Videomiehellä ei ole tuulipukua, vaan jonkin ammattiryhmän työhaalari. Tarkoituksella pukeutui niin.. saattaa liittyä tuohon tulipaloon.

      • Mikskaukanatöissä

        Helsinkiläinen nainen tuli helsingistä.


      • juutinrauma
        Mikskaukanatöissä kirjoitti:

        Helsinkiläinen nainen tuli helsingistä.

        Kuinka niin Helsingistä? Minulla ei tietoa siitä.. toki tuota työpaikkaa vastaan sotii se, että noutaja oli kertonut ettei tiennyt tarkasti mistä noutaa. Oma mies tietysti ajaisi silmät kiinni paikalle.. mutta jospa mies oli vaikka ulkomailla?


    • ghfhyhtr

      Olivatko kiinniotetut palaneen talon asukkaita?
      Itse murhaaja yritti tappaa kämppäkaverinsakin, ja on edelleen vapaana?

      • juutinrauma

        Ei mahdoton ajatus.. jos talossa piti olla 15, mutta jonkin uutisen mukaan ulos pääsi kymmenen tai jotain, niin osa oli ehkä pidätysputkassa.


    • Ytrewqsdfg

      Toivottavasti katsovat läpi nämä työmiehet.....

    • tiedä_häntä

      No tuolla ei ainakaan työvoimapula uhkaa, kun on nuinkin monta kansallisuutta edustettuna.

      Meillä suomalaisilla ei vain ole töitä, tälläkin hetkellä on about 500.000 ihmistä poispotkittu.

      Ja sillä lortolla oli treffit jonkun ählyn kans, huumeet, mikäs muukaan kuvioissa mukana.

      Mutta annetaan poiisin hoitaa "työnsä", tiedä vaikka kutsuvat Jari Aarnion tutkinnanjohtajaksi?

    • difficult

      Mulle taas tuli mieleen vuosien takaiset baari-illan jälkeiset katoamiset ja murhat. Siitäkin huolimatta, että tekotapa oli erilainen. Kissa-hiiri leikkiä nykyaikana, kun valvontakameroita on siellä täällä ja ihmiset valokuvaavat/videokuvaavat kännyköillään ja kukaan ei silti tunnista kyseistä henkilöä. Toivottavasti tapaus selviää pian.

    • Aikaislaillajuu

      Aivan varmasti taas ulkomaalainen/turvis/manisteri tms. Nää on näit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe