Pakolaiskeskustelu Hartolassa

Ehdotus1234

Olipa yllätys. Eivät hartolalaiset ole mitään rasisteja kuten on aiemmin annettu ymmärtää. Eilisessä tiedotustilaisuudessa moni kyseli miten voisi auttaa pakolaisia. Monellakin eri tavalla. Joku kertoi kutovansa sukkia ja varmasti jokainen pystyy omalta osaltaa auttamaan. Kielimuurikaan ei ole este. Auttamisen kieli on kansainvälinen.

Yritin etsiä erästä vanhempaa keskuteluketjua liittyen tähän asiaan viime syksyltä, mutta en löytänyt, joten otanpa asian uudelleen esille vaikkei se minun ideani ollutkaan.

Hartolan Yhtenäiskoulun oppilaat ovat keränneet varoja luokkaretkiä varten (vitos-ja kutosluokkalaiset). Mitäpä jos he lahjoittaisivat keräämänsä varat "pakolaiskassaan". Sellaisen voisi joku kunnassa perustaa. Uskon, että pakolaiset tarvitsevat enemmän kuin yltäkylläisyydessä elävä kantaväestö. Saisiko tämä idea kannatusta?

57

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähävaraistenpuolella

      ei todellakaan he saavat ilmaisen ylöspidon, ilmaisen koulutuksen, ilmaiset kännykät ja liittymämaksut,ilmaisen yksityisen terveydenhoidon ja hammashoidon terveystalolla heinolassa, ilmaisia ja edelleen ilmaisia etuuksia ja sen lisäksi vielä kuukausittain rahaa ilmaiseksi
      oliko se maahanmuuttoviraston ohjeistuksen mukaan n 48 e /kk käyttörahaa, mikä ei kulu mihinkään kun heille eteenkannetaan kaikki kännyköistä lampaanlihaan asti.
      eli 12 poikaa x 48 on kuukautta kohti 576 e ja kerrottuna vaikka 5kk kevääseen on 2880 euroa veronmaksajien rahaa
      siis tekemättä yhtään mitään, ei tarvitse väkisin myydä toffeekarkkeja sukulaisille iltaisin taikka ovelta ovelle kovassa pakkasessa mummoille vaan maataan sängyssä ja raha juokseen
      nyt voitaisiin ajatella toisinpäin että paljonko lohkenisi heiltä tuosta 2880 euron potista keväällä vähäosaisten lasten kevät retkeen, heitä myös hartolasta löytyy

      kuka perustaa kansanliikkeen köyhien lapset leirille teemalla ja afganipojat antaa rahaa siihen, heille sitä näkyy kasaantuvan.
      nyt kaikki joukolla kysymään lähteekö pojat mukaan
      uskon että vähävaraisten lapset tarvitsevat enemmän kuin yltäkylläisyydessä elävät pakolaiset
      saako tämä idea kannatusta?
      äläkä vain kirjoita takaisin kertoaksesi että hartolassa ei ole vähävaraisia lapsia

      • nyymanni

        Täysin asiaton ja virheellinen kommentti.


      • adsajdhakjd
        nyymanni kirjoitti:

        Täysin asiaton ja virheellinen kommentti.

        Mitäs virhettä tuossa oli. Täyttä asiaa ja totta!


      • Ei_syrjinnälle

        Ylempää keskiluokkaa ollaan, mutteivät meidän pojat tuollaisia kuukausirahoja saa.

        Vanhempana minulle kelpaisi kyllä, että n. 100eur lapsilisän sijaan lapsemme saisi 48eur nettona, ja ruoka- ja ylläpitokulut voisin maksattaa yhteiskunnalla. Ja sossun lipulla harrastukseen. (esim. futis 40eur/kk).

        Kyllä tässä olen myös sitä mieltä, että etninen tausta ei saisi olla syrjintäperusteena kohdella suomalaisia lapsia huonommin.


    • Huishais

      Hartolassa on todella hyvin pennut ei kulje perse paljaana.jokapäivä Hesessä mässyä eessä,monen saan euron kännykät turhaa valittaa jos omat massit ei riitä elvistelyyn niin kyllä sossu hoitaa ja jos satut vielä olemaan yh-mamma niin aina parempi.

    • kukamitääh

      http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195014944939/artikkeli/turvapaikkahakijalta loytyi tuberkuloosi satakunnassa koko suomessa toistasataa tautiepailya.html
      lainaus:
      Terveystalon johtavan ylilääkärin Juha Tuomisen mukaan tuberkuloosi-epäilyjä on löytynyt Terveystalon seulonnoissa koko Suomessa toistasataa.
      – Sen lisäksi olemme löytäneet B-hepatiittia, kuppaa ja HIViä, Tuominen kertoo.
      Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijalääkäri Paula Tiittala muistuttaa, että tuberkuloosien reaaliaikaista lukumäärää on vaikea tietää, sillä tuberkuloosin diagnostiikassa on hirveän pitkiä viiveitä.

      kysyikö kukaan maanantai illassa että mitä piilotellaan jos lehdestä luin että 12 aloittaa koulun ja yksi jää kepilään viltin alle niin herää kysymys miksi
      piilotellaanko tubia hiviä vai kuppaa kuten linkin jutussa lääkäri kertoo mitä on tavattu turvapaikan hakijoiden sisuksista
      nyt eikannata väittää että terveystutkimukset on kesken koska lehdesähän luki että rokotukset ja keuhkokuvat yms terveys asiat on hoidettu kuntoon jo siellä keskuksessa mistä ne tuli hartolaan
      pikkusen homma haiskahtaa, harmi kun ei viitsinyt kovassa pakkasessa lähteä käveleen kunnantalolle maanantaina

      lainaus lääkärin kirjoituksesta:
      mutta välttelemällä olemasta samassa tilassa kuin tubi epäilty, voi pitää itsensä terveenä

      • SpeksisKupsis

        Tuo on totta; tuperkkelin toteaminen ei käy nopeasti.

        Aika moni asia "haiskahtaa".

        Esimerkiksi se, että lehdessä kerrottiin, että mitään vastalauseita pakolaisia kohtaan ei esitetty. Ei tietenkään, koska paikalle saliin ei päästetty henkilöitä, joiden tiedettiin vastustavan pakolaisia. Kaukaa viisaina tilaisuuden järjestäjät olisivat voineet päästää sisään myös ns. toisinajattelijoita, koska hehän juuri eniten sitä informaatiota olisivat tarvinneet.

        Oppilailta olen kysynyt minkä ikäisiä olettavat afgaanipoikien olevan? Ovat kuulemma n. 18-20-vuotiaan näköisiä. Jostain luin, olisiko ollut juuri Itä-Häneestä, että pojat ovat 12-15-vuotiaita. Toisesta lähteestä (Kepilän henkilökunta) sanottiin, että ovat 15-16-vuotiaita. Ja että pakolaisten ikä ei ole tiedossa vaan perustuu heidän omiin sanoihinsa. Vielä ei edes tiedetä ovatko pojat afgaaneja vai mistä ovat tulleet.

        Ja vielä tämä: Pirve Nikki sanoi, että paras tapa auttaa on osoittaa ystävällisyyttä ja hymyillä!

        Unohtui Pirve Nikiltä mainita, että sitä ystävällistä hymyä voivat väläyttää vain pojat ja miehet.

        Tytöthän eivät saa ottaa katsekontaktia poikiin, koska se tulkitaan flirtiksi.

        Se viltin alle jäänyt pakolaispoika oli varmaan se porukan 30-vuotias.

        Oppilaiden vanhemmille pakolaispoikia ei näytetä. Kai siellä pelätään reaktiota kun ilmenee, että poikien todelliset iät selviävät.

        Nyt sitten seuraavaksi toivon, että afgaanipojat pääsevät mahdollisimman pikaisesti hammaslääkäriin. Hampaiden perusteella aika monikin asia selviää...

        Voi, voi meitä suomalaisia. Kyllä meitä yritetään kusettaa kaikin keinoin...


      • TubiVaroitus

        Oppilailla on vaitiolovelvollisuus. Eivät edes kotona saa puhua afgaanipojista mitään. Outoa. Miksiköhän?


      • nyymanni2

        Ei mitään tekemistä tällä kommentilla aloituksen kanssa.


      • sacasacascasc

        Ojennan sinua vielä toisenkin kerran. Olisit tullut paikalle katselemaan ja kuuntelemaan.


    • meskanenpuhuuasiaa

      kuka on langettanut oppilaille vaitiolovelvollisuuden?
      huomasin muuten saman asian, itä hämeessä ei ollut yhtään neutraalia taikka negatiiviseen suuntaan olevaa lausetta siitä illasta, huomio kiinnittyi myös siihen että pojat saavat käydä koulunsa loppuun hartolassa, mitähän se pitää sisällään?
      jos oikein ymmärsin lukemaani kaikki nyt ovat koulussa ja kuitenkaan myönteistä turvapaikka lupaa ei kenelläkään ole eli voivat joutua myös lähtemään takaisin afganistanin eliittiin,koska luuletteko että sieltä huono osaiset tänne tulevat? ei tietenkään vaan parhaiten pärjäävät ja vesittävät surullisilla samankaltaisilla sydäntäsärkevillä tarinoillaan paatuneimmankin kukkahattutädin mielen.
      luin siis tämän uutisen:
      http://yle.fi/uutiset/suurlahettilas_afganistanista_tulee_suomeen_nimenomaan_elintasopakolaisia/8514418
      Meskanen tähdensi, että elämä Afganistanissa on hyvin normaalia useissa maakunnissa

      asiantuntija on aina asiantuntija vaikka totuus vähän onkin toisenlainen kuin on toivottu

      • EiAivopesty

        Oppilailla ei ole vaitiolovelvollisuutta, ainoastaan velvollisuus olla puhumatta kielteisiä asioita pakolaisista.

        Siellä info-illassa ei ollut henkilöitä, joilla on kouluikäisiä lapsia.

        Yksi oppilas ei ole koulussa vaan sairaana. Kyseessä ei ole flunssa. Sairauden laadusta ei saa kertoa.

        Pojat saavat käydä koulunsa loppuun Hartolassa. Sehän tarkoittaa sitä, että jokainen heistä joutuu opettelemaan suomen kielen ja sitten vasta paneutumaan muihin oppiaineisiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että heidän koulutuksensa vie pidemmän aikaa kuin kantaväestöön kuuluvien oppilaiden.

        Kukaan heistä EI joudu lähtemään pois. Alaikäinen saa aina turvapaikan. Jos olet 35-vuotias ja sanot, että olet 15-vuotias niin silloin olet 15-vuotias ja sillä sipuli, jos et ole merkitty mihinkään väestökirjanpitoon. Sama koskee nimiä. He voivat aloittaa ns. puhtaalta pöydältä elämänsä ihan toisena henkilönä kuin mitä oikeasti ovat.

        Eivät toki olekaan huono-osaisia, mutta osaavat vedota ihmisten sydämiin tarinoillaan, jotka ovat melkein samanlaiset kaikilla.

        Syy miksi ovat tulleet tänne on tietysti se, että Suomessa saavat ilmaiseksi terveydenhuollon, ym. heidän ei tarvitse mennä töihin vaan saavat elää täällä Suomessa ns. vapaamatkustajina. Ovat paossa armeijaa.


      • EiAivopesty1

        Hups! Tarkoitin tietysti, että yksi AFGAANIoppilas ei ollut koulussa vaan sairaana...


      • nyymanni2
        EiAivopesty kirjoitti:

        Oppilailla ei ole vaitiolovelvollisuutta, ainoastaan velvollisuus olla puhumatta kielteisiä asioita pakolaisista.

        Siellä info-illassa ei ollut henkilöitä, joilla on kouluikäisiä lapsia.

        Yksi oppilas ei ole koulussa vaan sairaana. Kyseessä ei ole flunssa. Sairauden laadusta ei saa kertoa.

        Pojat saavat käydä koulunsa loppuun Hartolassa. Sehän tarkoittaa sitä, että jokainen heistä joutuu opettelemaan suomen kielen ja sitten vasta paneutumaan muihin oppiaineisiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että heidän koulutuksensa vie pidemmän aikaa kuin kantaväestöön kuuluvien oppilaiden.

        Kukaan heistä EI joudu lähtemään pois. Alaikäinen saa aina turvapaikan. Jos olet 35-vuotias ja sanot, että olet 15-vuotias niin silloin olet 15-vuotias ja sillä sipuli, jos et ole merkitty mihinkään väestökirjanpitoon. Sama koskee nimiä. He voivat aloittaa ns. puhtaalta pöydältä elämänsä ihan toisena henkilönä kuin mitä oikeasti ovat.

        Eivät toki olekaan huono-osaisia, mutta osaavat vedota ihmisten sydämiin tarinoillaan, jotka ovat melkein samanlaiset kaikilla.

        Syy miksi ovat tulleet tänne on tietysti se, että Suomessa saavat ilmaiseksi terveydenhuollon, ym. heidän ei tarvitse mennä töihin vaan saavat elää täällä Suomessa ns. vapaamatkustajina. Ovat paossa armeijaa.

        Täyttä potaskaa.


      • scsccscscs

        Ja taas kerran. Sinulla "nyymanni2" ei ole lapsia, joten et pysty käsittämään asioiden mittasuhteita.


    • uskomatontamuttatotta

      http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016012120993958_cm.shtml

      onko niiltä myös kuppa testattu?
      nyt kirjoittaa jo lehdetkin, voi tätä kurjuuden maksimointia, päivähoitomaksut nousee, kiinteistövero nousee, bensa hinta nousee, miksikö? valtio tarvitsee vapaamatkustajien hyysäämiseksi rahaa

      ymmärsinkä oikein että kun pakolainen pakottaa vaikka liisan 12v käsityöluokan nurkan taakse taikka suostuttelee hänet läheisen metsän suojaan koulun jälkeen ja käskee ottamaan suihin,samalla kourien lissun hieman kasvavia rintoja samalla kun toisella kädellä kampeaa sormia peräaukolle ja vaginaan , niin siitä ei saa kotonakaan kertoa kun se ei ole positiivista sanomaa?
      tähänkö sitä ollaan suomessakin menossa?
      voi hyvää päivää

      • nyymanni3

        Ja pakolaiset syynä, ei nykyinen hallituspolitiikka.


    • Cedarwood

      Antakaa jo olla.Teillä kirjoittajilla on asiat hyvin.Älkää levittäkö valheellista tietoa.Tietonne perustuu huhuihin ynnä muilta tulleeseen vääristelyyn.
      Jos Teitä harmittaa kenellä lapsia koulussa niin voittehan ottaa lapsenne pois koulusta ja laittaa yksityisopiskeluun ai niin eihän Teillä ole rahaa ja onhan se hyvä että lapsi saa edes yhden lämpimän aterian päivässä ja opetusta tulevaa elämää varten elämää joka Teiltä vanhemmilta hukkui viinaan ja hauskanpitoon.Nämä Afgaanipojat eivät ole kenellekään uhka vaan piristys kuolevan kunnan elämään.Mutta jos olette noin pöljiä niin olkaa onneksi minä en siihen joukkoon kuulu.

      • vadenblick

        Jospa ne afgaanipojat laitettais yksityisopiskeluun,tottahan suvakit
        ja spr sellaisen kustannuksiin osallistuvat kun niitä tänne haalivatkin
        ajattelematta mitä järjettämyys maksaa..Säästyis vielä järjen omaavien veronmaksajien rahat suomalaisten hyödyksi,eihän nuo
        oo edes maan kansalaisia ja toivottavasti eivät sellaisiksi muutukaan!


      • nyymanni4

        Vain huhut ja ennakkoluulot saavat kirjoittamaan noin. Siis mutu kirjoittaa noin.


      • scsccscsc

        Sanotaanko miestä "huoraksi"?


    • ey5yh45y

      Vain muutama hörhö tällä palstalla toitottaa pakolaisvastaisuuttaan , se ei ole koko Hartolan mielipide.

    • nyymanni

      En usko, että kukaan hartolalaisia rasisteiksi olisi ajatellutkaan. On muutamia henkilöitä, jotka tällä foorumilla esiintyivät jo syksystä lähtien toisessa keskusteluketjussa. He saivat kuitenkin tiettyjä vaikeuksia aikaan tuon Kepilän käynnistämisessä.

      • MeitäOnMoneksiry

        Pääsääntöisesti he vastustavat pakolaisia, joilla on omia lapsia koulussa. Tuolla maanantain tiedotustilaisuudessa oli vain vanhempaa porukkaa, ei koululaisten vanhempia, vaan juuri niitä sinisilmäisiä höynäytettäviä. Tänäänkin oli uutisisss pakolaispojista, jotka valehtelevat olevansa alaikäisiä. Yksi uskalsi tunnustaa, että hän onkin jo yli kaksikymppinen.

        Emme me, joilla on pieniä lapsia tai kouluikäisiä lapsia halua altistaa jälkikasvuamme tarttuville taudeille, joita pakolaiset tuovat mukanaan ym. mitä kaikkea saakin pelätä.

        Sitä paitsi Kepiläkoti pimittää härskisti tietoja, jotka meidän pitäisi tietää pakolaispojista, esim. tarttuvat taudit. Siellä on yksi poika karanteenissa. Mutta eiväthän nämä aivopestyt työntekijät mitään välitä kun ei heidän omat lapsensa ole vaarassa.

        Tuberkuloosi on tarttuva tauti ja vaatii edelleen pitkäaikaisen hoidon. Ja siitäkin olisi voinut ilmoittaa tai olisi pitänyt, jos kyseessä olisi ollut tuberkuloosi. Tai nythän ei vielä tiedetä mikä tauti siellä on.

        Ja älkää nyt kirjoittako, että kysy jos asia vaivaa. Kepiläkodin henkilökunta ei vastaa. Vaikea tietenkin saada työntekijöitä tuollaiseen paikkaan. On se niinkin.


      • dsgsgsdgs

        Kyllähän hartolalaiset ovat valmiita pakolaisia auttamaan mutta eipä heruisi apua hartolalaiselle koululaiselle. Mutta enpä ole pyytänytkään, vaikka tiedän, että oma kotini on paljon köyhempi kuin noiden afgaanipoikien kodit. Hyväosaisilla on vara jättää kotimaansa, ei niillä köyhillä, jotka OIKEASTI avun tarpeessa olisivat.

        Minulla on lista henkilöistä, jotka olivat paikalla maanantaina infossa. Ovat eliittiä ja isotuloisia. En ilkeä mennä kerjäämään heiltä rahaa ja apua, mutta kun he kerran tuolla kokouksessa osoittivat olevansa Kroisoksia niin miksipä en kehtaisi. Katsotaan sitten kuinka moni olisi valmis auttamaan meidän perhettämme.

        Retorinen kysymys: ei kukaan.


      • MeitäOnMoneksiry
        MeitäOnMoneksiry kirjoitti:

        Pääsääntöisesti he vastustavat pakolaisia, joilla on omia lapsia koulussa. Tuolla maanantain tiedotustilaisuudessa oli vain vanhempaa porukkaa, ei koululaisten vanhempia, vaan juuri niitä sinisilmäisiä höynäytettäviä. Tänäänkin oli uutisisss pakolaispojista, jotka valehtelevat olevansa alaikäisiä. Yksi uskalsi tunnustaa, että hän onkin jo yli kaksikymppinen.

        Emme me, joilla on pieniä lapsia tai kouluikäisiä lapsia halua altistaa jälkikasvuamme tarttuville taudeille, joita pakolaiset tuovat mukanaan ym. mitä kaikkea saakin pelätä.

        Sitä paitsi Kepiläkoti pimittää härskisti tietoja, jotka meidän pitäisi tietää pakolaispojista, esim. tarttuvat taudit. Siellä on yksi poika karanteenissa. Mutta eiväthän nämä aivopestyt työntekijät mitään välitä kun ei heidän omat lapsensa ole vaarassa.

        Tuberkuloosi on tarttuva tauti ja vaatii edelleen pitkäaikaisen hoidon. Ja siitäkin olisi voinut ilmoittaa tai olisi pitänyt, jos kyseessä olisi ollut tuberkuloosi. Tai nythän ei vielä tiedetä mikä tauti siellä on.

        Ja älkää nyt kirjoittako, että kysy jos asia vaivaa. Kepiläkodin henkilökunta ei vastaa. Vaikea tietenkin saada työntekijöitä tuollaiseen paikkaan. On se niinkin.

        Oli nyt pakko laittaa täsmennys, ettei tulisi haukuttua Kepiläkodin henkilökuntaa. Ei se heidän syynsä ole, että tietoja pitää pimittää. Heille on tullut vaitiolovelvoite ylemmältä taholta. Ja sitten vielä, hyvä asiahan se on että työpaikkoja syntyy ja muutama työtön kortistosta vähemmäksi kun saivat työpaikan Kepilästä. Ei ole helppo duuni. En pystyisi tuohon.


    • Jotainjärkeä

      Meitä on moneksi ry,oletko käynyt vallan itse näytteet ottamassa karanteenissa olevasta lapsesta? Ja tietokin on sinulla varma,että on karanteenissa

      • MeitäonMoneksiry

        Kysyin koululta. Yksi afgaanipojista ei käy koulua siksi, koska hänen terveystarkastuksensa tulokset eivät ole vielä valmistuneet. Kepiläkodista on kerrottu, että pojalla ei ole tuberkuloosia, mutta varmuuden vuoksi ei vielä laiteta kouluun ennen kuin kaikki tutkimustulokset ovat tulleet.

        Niin, en tiedä mikä asiasta on totuus, mutta tällaisen tiedon minä sain.

        Muitakin tarttuvia tauteja on kuin tuberkuloosi ja voihan olla, että poika on täysin terve ja pääsee kouluun. Ja toki toivotaan että poika on terve, ettei tartuta kantaväestöä.


    • ÄitiMinäkin

      Maanantaina kunnantalolla oli paikalla myös oppilaiden vanhempia. Toisinajattelijat olisivat päässeet paikalle siinä missä muutkin. Ovella ei kysytty mielipidettä maahanmuuttajia kohtaan. Netissä ja kulman takana on helppo vastustaa ja olla rasistinenkin. Vaatisi rohkeutta tulla kertomaan kantansa asianmukaiseen tilaisuuteen. Ja olihan siellä paikalla myös vastustajia, jotka kuitenkin istuivat hiljaa vaikka olisi ollut tilaisuus puhua.

      Näissä keskusteluissa vaaditaan lapsia selittämään ja kertomaan niin terveyshistoriaansa, kuin elämäntarinaansa. Kuinka moni teistä suostuisi kertomaan oman lapsensa tai omia tietoja keskustelupalstoilla tai Wilman välityksellä kaikille vanhemmille?

      • nimimkerkki12345

        Ei heidän tarvitse selitellä mitään. Jokainen tietää, että pojat ovat elintasopakolaisia. Ei tuolta päin maailmaa oikeassa hädässä olevat ihmiset pääse matkustelemaan. Siihen tarvitaan rahaa. Ei Afganistanissa tällä hetkellä mitään hätää ole. Siksi heillä ei mitään "kerrottavaa" olekaan.


      • SuuriKusetus

        Poliisi käännytti ovella muutaman henkilön ja koko tilaisuus oli pelkkää "showta".


      • DorotheaJuustonen

        Oliko rasisti?


    • DorotheaJuustonen

      Juuri näin.Järjen ääntä sentään löytyy.Hartolan tapa on että asian olessa pramilla ei saada suuta auki vaan louskutetaan sellaista millä ei ole mitään faktapohjaa.Toivotan Hartolaan tervetulleeksi lisää turvapaikanhakijoita niin perheitä kuin yksinäisiäkin.Kyllä meillä on varaa pitää myös heistä huolta jos pidämme huolta myös niistä jotka omilla toimillaan eivät ole leivänsyrjästä saaneet kiinni.Elämme globaalissa maailmassa ja siihen kuuluu myös Hartola vaikkakin joiltakin osin tärkeimmät päivitykset ovat jääneet tekemättä.

      • GigiTiikerijärvi-Braahe

        Järkipuhetta, siskoseni. En puhuisi kuitenkaan "leivänsyrjästä" vaan "leivoksista".


      • HilluVilla

        On monenlaisia pakolaisia,on veropakolaisia,on velkapakolaisia,on todellisuuspakolaisia,on ihmissuhdepakolaisia,on vuokrarästipakolaisia...
        Hupsis,otettiin uusiksi,yhteenlaskutulos ei täsmännyt.Tällä kertaa 1 1 onkin 2.


    • Kjioki

      Afgaanit palautettava kotimaahansa välittömästi. Niillä ei ole mitään oikeaa syytä olla täällä
      Ovat kuulleet idiootti suomalaisista, jotka hyysäävät. Ikävää kun se tapahtuu verovaroilla.

      • köyhikset

        Mutta katsos, jos ei maksa veroja niin eipä se haittaa, koska veroja maksavathan ne kustannukset hoitelevat. Aikaisemmin joku mainitsi, että kyllä Hartolalla on varaa näihin "lapsosiin". Miten niin? Hartolahan on täysin persaukinen kunta.


      • TyötönTyötönTyötön

        Kunnan päättävät henkilöt (nimiä mainitsematta) tekivät virhearvion olettaessaan, että saavat 40 pitkäaikaistyötöntä häipymään pakotteillaan kunnasta. Jos näin olisi käynyt, olisi tullut niitä tarvittavia säästöjä, joiden varaan laskettiin.


    • verottajankätyri

      yleisesti ottaen afganistanissa on rauhallisia paikkoja myös jonne voidaan käännyttää nämä turvapaikan hakijat mutta miten käy sitten kepilän lhes riskittömälle rahasammolle, missään ei taida olla nyt näin riskivapaata yritystoimintaa jossa jokaiselle sijoitetulle eurolle tulee yli kymmenkertainen ellei jopa kaksikymmenkertainen tuotto
      tulemme seuraamaan verotustietoja tulevaisuudessa

      • gsdgsgdsgsg

        Verotustietoja? Ei minun käsittääkseni tuo yritys joudu maksamaan veroja laisinkaan. Mietin tässä juuri, että jos ottaisin kaksi alaikäistä pakolaista kotiini asumaan niin nettoaisin aika mukavasti ja eläisin siinä siivellä itsekin, mutta ilmeisesti kävisi niin, että joutuisin kolmen vuoden kuluttua heittämään heidät tylysti pois kämpästäni ja siinä tulisi sitten kaikenlaista ongelmaa, joten ehkä ei kannata sekaantua pakolaisbisnekseen.


    • verottajanmuija

      miten niin ei maksa veroja
      lainaus
      Tuloverolain (TVL) 22.1 §:n mukaan yhteisö on yleishyödyllinen, jos
      • se toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi aineellisessa, henkisessä, siveellisessä
      tai yhteiskunnallisessa mielessä
      • sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin
      • se ei tuota toiminnallaan siihen osallisille taloudellista etua osinkona, voittoosuutena
      taikka kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä.

      eli nyt kun sen toimints kohdistuu rajoitettuihin henkiläpiireihin eli matuihin se ei ole yleishyödyllinen eli pitäis maksaa verot

    • Äitiminäkin

      Kyllä syy Hartolan persaukisuuteen on alati kasvavissa sosiaalipuolen menoissa.Toimeentulomenot kasvavat mutta työhalut eivät ristiriitainen yhtälö.

      • kepulit

        No nythän teillä on sitten 21 sosiaalipuolen asiakasta entisten lisäksi. Kohtapuoliin perheenyhdistämisten kautta teillä on vähintään 130 sosiaalipuolen asiakasta lisää. Asukkaita Hartolassa on n. 3000, veronmaksajia ehkäpä puolet siitä. Revi siitä ja laske paljonko verotuksesi nousee. Mutta villasukkia, niitähän tarvitaan.......


      • Haloohartola
        kepulit kirjoitti:

        No nythän teillä on sitten 21 sosiaalipuolen asiakasta entisten lisäksi. Kohtapuoliin perheenyhdistämisten kautta teillä on vähintään 130 sosiaalipuolen asiakasta lisää. Asukkaita Hartolassa on n. 3000, veronmaksajia ehkäpä puolet siitä. Revi siitä ja laske paljonko verotuksesi nousee. Mutta villasukkia, niitähän tarvitaan.......

        Lähilehti uutisoi"Legot.rattikelkat,ja pehmolelut ovat kovasssa käytössä Kepilän talossa.Lapset ovat 12-15 vuotiaita. Selkäpuolelta näyttää parikymppiseltä" lapselta".Meihin suomalaisiin uppoaa kaikki. Juttu oli niin ällö että meinasin oksentaa.Olkaa hoitsut tarkkoina jos pehmoleluilla leikki ei jaksa lapsia kauan kiinnostaa!


      • AhmedAhne14

        Koulun oppilaat arvioivat, että afgaanipojat olisivat n. 16-17-vuotiaita ja samoin arvoin minä nähtyäni heidät S-marketissa. Ostivat pelkkiä shipsejä, joten elintasosairauksia on odotettavissa jo nuorella iällä. Plussaa "pojille" siitä, että maksoivat ostoksensa ja eivät etuilleet jonossa.


      • adadaad123
        Haloohartola kirjoitti:

        Lähilehti uutisoi"Legot.rattikelkat,ja pehmolelut ovat kovasssa käytössä Kepilän talossa.Lapset ovat 12-15 vuotiaita. Selkäpuolelta näyttää parikymppiseltä" lapselta".Meihin suomalaisiin uppoaa kaikki. Juttu oli niin ällö että meinasin oksentaa.Olkaa hoitsut tarkkoina jos pehmoleluilla leikki ei jaksa lapsia kauan kiinnostaa!

        Yksikään heistä ei ole 12-vuotias!

        Pehmolelut, rattikelkat ja legot ovat ilmeisesti varattu jälkikasvua varten. Ei mene monta vuotta kun pojat alkavat paritella ja siitähän seuraa... kuten tiedämme.


    • rsdvsafsaf

      onko saatu yhtään bingoa vielä onko käännytyspäätöksiä tehty ja julkaistu

    • kukatietääaa
      • JosKuitenkinVähänVaroisi

        Minä olen nähnyt Kepilän pojat ja ovat hyväkäytöksisiä nuoria miehiä ja uskon, että jopa 2 heistä on alaikäisiä, loput 11 ainakin näyttävät 20-vuotiailta, on parransänkeä ja pituuskasvu aikuisen luokkaa. Kovin ovat muutamat tytöt alkaneet koulussa olla kiinnostuneita jalkapallon pelaamisesta välintunneilla. Siinä saa lähikontaktia. Toivottavasti ei tule kenenkään perheeseen "ikäviä" yllätyksiä. Itse olisin huolissani, jos minulla olisi koulussa tytär, joka noin innolla ottaa ilon irti liikunnasta. Koulu voisi minun mielestäni hieman "toppuutella". Liikuntaa voi harrastaa muutenkin kuin kyhnyttämällä eksoottisen pojan kyljessäm muka palloa pelaten.


    • 345678uytre

      niin kyllä taitaa ikätestaus tehdä selväksi mihin kepilästä lähdetään. tehdäänköhän se sitten kesälomalla ja ennen syksyä sitten pääsevät lähtemään takaisin kotiin, kuitenkin isä siskot äiti ja veljet siellä kaipaavat

    • luejaihmetytaas
      • sgsgsgsgsg

        Hartolan afgaanipojat olen nähnyt kaupassa ostamassa karkkia ja perunalastuja ym. itse ja omilla käyttörahoillaan, ja jonottavat kassalla kuten kantaväestö, eivät etuile ja tervehtivät kassalla ja kiittävät. Kyllä se on paljon kiinni myös kantaväestön asenteesta millaisen käyttäytymismallin pojat omaksuvat.


    • rrrrrrrrrr

      unohdit kertoa alkuperän noihin omiin käyttörahoihin, pitäiskö poliisin tutkia rahojen alkuperä, tuleeko ne saudeista vai ihan meidän omista verovaroista, tottakai ne jonottaa, ne pitää muutenkin alamaistaa kristittyjen helmojen alle että tietävät mitä on olla kristitty

      • derfcv

        sprtädiltä saaaneet 20 euroo edellisyön aherruksesta


      • sgsdgdsgsg

        Olettaisin, että ovat heidän omia rahojaan, siis vanhemmat lähettäneet Afganistanista. Pojathan ovat rikkaista perheistä, koska köyhät perheet eivät ole voineet varojen puutteen vuoksi lähettää lapsiaan turvaan. Sitä en tiedä miten rahankulku on järjestetty, mutta ei kai se mikään ongelma tällaisena tietotekniikan aikana ole. Ja sen lisäksi saavat valtiolta sen kuukausirahan mikä se sitten onkaan noille alaikäisille, en tiedä. Paremmin pärjäävät taloudellisesti kuin kantaväestön lapset. Moni etuisuus järjestyi heille heti, mikä ei hartolalaislapsille järjesty. En viitsi tässä mainita tarkemmin mistä on kysymys, mutta sanonpahan vaan, että keskiverto hartolalaislapsi tai itse asiassa hänen vanhempansa joutuvat säästämään aika kauan ennen kuin saavat tiettyjä välttämättömyyksiä lapsilleen - enkä nyt puhu pelikonsoleista vaan asioista, jotka todella ovat elintärkeitä.

        Kovasti ovat afgaanipojat lihoneet muutamassa kuukaudessa. Ei niiltä mitään puutu.


    • wert123

      http://mvlehti.net/2016/03/25/opettajan-kokemuksia-islamista-luokassaan/
      oliko koulussa samanlaista yes meninkiä kuin ohessa
      jos et satu tietämään niin he saavat meiltä verovaroista kk korvauksen jolla elelee herroiksi, summaa en nyt juuri muista mutta iso se on eli ilmaista rahaa
      imaami tanskassa ohjeistaa tulijoita että ei teidän tarvitse huolehtia tulevaisuudesta täällä koska vääräuskoiset huolehtivat teidän puolesta

    • lkllklklkl

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe