Miksi antikvariaatti

ih-mettelen

miksi joku vie kirjan mieluummin antikvariaattiin kuin myisi sen helposti huutonetin etc kautta

12

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Magisteri

      Kirja voi huutonetissä jäädä myymättä, mutta antikvariaatti voi hyvällä tuurilla ostaa kaikki tyrkyllä olevat kirjat, jos joukossa on muutama mielenkiintoinen opus.

    • No vaikkapa siksi, että divariin voi myydä ja yleensä myydäänkin useita kirjoja kerralla. Paljon helpompaa se on kuin ruveta Huuto.netissä kauppaamaan yksi kerrallaan.

      Tosin taitaa olla niin, että divareiden aika rupeaa olemaan vähän ohi. Tai ainakin ne ovat käymässä vähän nirsommiksi sen suhteen, mitä ottavat.

      • ih-mettelen

        Näin juuri ja toisaalta kirja, jonka ajattelit myydä huutonetissä yksinään hintaan esim. 10 e, saattaa antikvariaatissa pudota vaikka kuinka alas, jos myyt sen "nipussa" useiden kirjojen kanssa.


      • sinne.meni.eläke

        Näin muuten taitaa olla. Ja harvenevat hyvää vauhtia divarit. Joskus aiemmin ajattelin, että meikäläisen sinänsä vaatimaton reilun tuhannen opuksen "kirjasto" merkitsisi sellaista 1000-2000 euron hätävarakassaa, "sijoitusomaisuutta". Mutta jotenkin minusta tuntuu, että sähkökirjojen yleistyessä ja toisaalta kirjakauppojen pokkarivalikoiman ja nettikirjakauppojenkin kasvaessa on käynyt niin, että olisi kovan työn takana saada edes paria satasta kirjoistani.


    • helpoimmin

      Minä myyn kirpputorilla yhdessä muun tavaran kanssa, jotta saan ylihinnoitellun pöydän maksetuksi ja jää jotain itselle. Mitkä jäävät yli, vien kirjaston kierrätyshyllyyn. Joiden taso on huonontunut kovasti.

      Mitä vähemmän tavaroiden kantoa sinne sun tänne, sen parempi. Huutonetti olisi helppo paikka laittaa, mutta en ole vuosikausiin käynyt postissa, viitsi mitään lähetellä.

    • ööd.ö

      Antikvaariin helppo jättää , ainakin jos arvokkaampi teos , saattaa kelvata ilmaiseksi, huutonetissa harmittaa vietävästi , kun tietää kirjalle jonkun lista-arvon , esim 20 euroa, eikä kelpaa kellekään edes 1 euron hintaan.

      • ih-mettelen

        Jep. taitaa toimia molempiin suuntiin toisinaan. Eli yllätyt, kun ei mene huutonetissä ja yllätyt jostain toisesta kirjasta, kun ei mene antikvariaatissa.


      • ih-mettelen kirjoitti:

        Jep. taitaa toimia molempiin suuntiin toisinaan. Eli yllätyt, kun ei mene huutonetissä ja yllätyt jostain toisesta kirjasta, kun ei mene antikvariaatissa.

        Miten moni ylipäätään myy kirjojaan yksi kerrallaan? Veikkaisin siinä olevan järkeä, jos kirjasto sattuu koostumaan erikoispainoksista tai muuten sellaisista kirjoista, joilla jokaisella voi arvella yksinään olevan jonkin parinkymmenen euron arvon. Mutta jotenkin arvaisin, että valtaosalla ihmisistä oma kirjasto koostuu pokkareista yms. sellaisista, joiden uusmyyntihintakin on lähempänä kymppiä kuin kahtakymppiä ja siksi niistä ei voi olettaa saavansakaan kuin euron tai pari. Sen enempää divarissa kuin netissäkään.


      • ih-mettelen

        Mikä ihmeen ansaintalogiikka antikvariaatilla on siinä, että se toimii jonkun lehden eurolla ja ottaa toimituskuluja 2.50 e. Sisäänvetotuote?


      • ih-mettelen

        sori,
        toimii = myy (yllä)


    • Miksi_nähdä_vaivaa

      Vaikka myisi vain yhdenkin kirjan, onhan paljon yksinkertaisempaa viedä se antikvariaattiin kuin ryhtyä leikkimään yrittäjää ja näkemään kaiken vaivan ilmoittamisesta, pakkaamisesta ja postittamisesta parin lantin takia. Sitä paitsi kaikki eivät ole edes tottuneet käyttämään nettihuutokauppoja.

      • beethooven

        Divarit on ihan Yes ja In edelleen ainakin täällä stadissa. Sitä paitsi kiva mennä sisälle antikvariaattiin ja vaikka muuten vaan plarailla siellä sopivia teoksia jos vaikka tulee tehtyä jokin heräteostos. Samoin myydessä on hyvä toisinaan koettaa päästä eroon kerralla vähän isommasta luetusta dekkari ym. kirjaerästä edelleenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe