SUVAKKI JA PAKOLAINEN

Yana

Moi.

Kannan minäkin nyt oman mielipiteeni tähän pakolaiskeskusteluun. Jokaisella siihen on oikeus, eikö vain?

Aloitan sanomalla, että en ole suvakki, vaan vahvasti tätä järjetöntä matu-ilmiötä (lue: maahan tunkeumista vastaan). Joten kirjoitukseni on myös sen mukainen.

Vuosi sitten 2014 puhuttiin pakolaisista. Kiintiöpakolaisista. Silloin kaikki olikin vielä toisin. Suomeen tuli pakolaisia, oikeasti apua tarvitsevia, ja se oli ihan ok. Puhuttiin muutamasta tuhannesta. Sen Suomen talous kyllä kesti. Ja Suomen ihmiset. Vuonna 2015 pakolaisten tulo räjähti käsiin. Pakolaissana unohtui ja tilalle tuli ensin mamu ja myöhemmin matu, maahantunkeutuja. Ja aiheesta. Elintasopakolaisia tulee nyt ikkunoista ja ovista, joka ikiseltä rajanylityspaikalta, mistä Suomeen vain voi tulla.

Viime vuonna olin vielä suvaitsevainen ja ymmärtäväinen, tarvitseehan kärsiviä auttaa, kunhan ensin autetaan Suomen kodittomia, työttömiä, sotaveteraaneja, eläkeläisiä ja kaikkia SUOMALAISIA, jotka apua tarvitsee. Kunhan kaikki Suomen apua tarvitsevat on autettu, voisimme auttaa pakolaisia. Näin ajattelin.

En ajattele enää. Olen pettynyt, suunnattoman pettynyt. Yhtäkkiä on unohdettu kaikki SUOMALAISET, OIKEASTI apua tarvitsevat ja keskitytään vain tämän järjettömän pakolaistulvan hyysäämiseen. Ihmiset tekevät pelkkää bisnestä pakolaisilla, pääministeriä myöten. Orimattilassa saamme kiittää Kirkkonummelaista pariskuntaa, joka osti homeisen kiinteistön ja antaa sen matujen käyttöön. Pariskunta saa hurjat korvaukset tiloista. Edelleen kuitenkin ihmettelen, että jo 3v sitten on terveystarkastaja todennut, että rakennus ei ole homeen takia asumiskelpoinen, eikä rakennusta ole korjattu. Mikä taho on antanut lausunnon, että nyt yhtäkkiä, rakennus olisi asuinkelpoinen? (kiinnostaisi tietää)

Mitä matut ovat tuoneet tähän maahan? Eivät mitään hyvää. Pelkoa, pelkkää pelkoa. Kaikissa vastaanottokeskuksissa pelkkää ongelmaa, tappelua, väkivaltaa. Rikostilastot ovat kasvaneet hälyyttävästi matujen tulon myötä. Raiskaukset ovat lisääntyneet, aivan järkyttävällä tasolla. Ei ennen ollut näin.

Olen sitä mieltä, että pakolaiset, jotka ovat islamisteja, heidät pitäisi siirtää pakolaisiksi islam-maihin. Kristinusko ja islam ovat niin kaukana toisistaan, etteivät ne sovi toisilleen. Ev.lut on suvaitsevainen uskonto, islam ei.
Me kuitenkin elämme evlut-maassa ja minun mielestä maassa maan tavalla.
Olen kiertänyt ympäri maailmaa ja aina kunnioittanut heidän tapaansa elää, ja elänyt maassa maan tavalla. Eikö kukaan näe, että matut eivät kunnioita mitään?

Islam-maissa naiset eivät ole mitään ja lapsia opetetaan tavoille osoittamalla asetta otsaan. Naiset eivät ole mitään. Aivan järjetöntä touhua. Oletteko katsoneet ISIS-videoita? Aivan sairasta. Kaulat auki ja moi. Aivan SAIRASTA.

Kuinka joku voi olla suvakki ja hyväksyä sairaan toiminnan? En käsitä. :( Oma ehdotukseni olisi semmoinen, että jokainen Orimattilan SUVAKKI, joka kannattaa Orimattilaan matuja, ota semmoinen omaan kotiin, koska uskon, että Orimattilassa ei oikeasti kaivata yhtään maahantunkeutujaa.

Yana

41

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • orpokyykky

      Kiitos,kiitos,kiitos tuosta tekstistä. En ole Orimattilasta, mutta peukutan todella sinua. Toivottavasti laitat tämän muillekin sivuille ja lähetät päättäjille. Jatkuvasti mietin, että kirjoittavatko "sana hallussaan"-taitoiset Sipilälle tms ministereille kansan mielipiteitä, etteivät jää ihan "tiedottomiksi" : D. Päivittäin uutisia katsoessani tuntuu siltä, että pitävät meitä tavallisia kansalaisia ihan urpoina ( Orpo ).
      Meille rahat vaan vaaditaan. Ei saisi katsoa silmiin. Ei saisi pukeutua niin kuin haluaa. Ei saa käyttää leijonakoruja. Ranskan pressa ei olisi saanut tarjota viiniä päivällisellä Iranin pressalle, mutta eipä suostunut jättämään pois, kun kuuluu heidän kulttuuriinsa. Mutta meillä Suomessa mennään heti kyykkyyn ja kumarrellaan muille kulttuureille. APUA!

      • orpokyyhky

        Kiitos miunkin puolestani vaikka olenkin Artjärveltä. Orimattilan vokkijutut eivät tänne ulotu vaikka täälläkin on noussut katu partiointia esiin. Siinä saa samalla nähdä kun spurgut hakee lisää ölyttä Sälestä. Joku urpo Orpo voisi tarttua tuohon aloitajan tekstiin aj muutki ministerit Pipilää myöten ja alkaa tosissaan touhuumaan Suomen puolesta. ..-kele!


      • Meillä.on.painajainen

        GOOGLE : ASIALEHTI.


      • nuoleskelepois
        orpokyyhky kirjoitti:

        Kiitos miunkin puolestani vaikka olenkin Artjärveltä. Orimattilan vokkijutut eivät tänne ulotu vaikka täälläkin on noussut katu partiointia esiin. Siinä saa samalla nähdä kun spurgut hakee lisää ölyttä Sälestä. Joku urpo Orpo voisi tarttua tuohon aloitajan tekstiin aj muutki ministerit Pipilää myöten ja alkaa tosissaan touhuumaan Suomen puolesta. ..-kele!

        perseen nuolenta on näköjään tämän päivän trendi. :))


    • maallinenmamma

      Mitkä edut on poistettu suomalaisilta, siis ihan tosissaan poistettu? Mistä ne on tulleet? Meidän veronmaksajien kukkarosta. Suurinta mölyä pitävät juuri ne, jotka itse ovat käsi ojossa vaatimassa, antamatta mitään yhteiseen kassaan. Me jokainen ollaan maksettu Suomen valtiolle miljoonan aikuisikään ehdittyämme. Ehdittekö maksaa sen takaisin?

      Ja nyt sitten vedetään vielä evlutkin mukaan kampanjaan.
      Käyttekö muka kirkossa muuta kuin juhlissa? Istutteko joka sunnuntai virsiä veisaamassa, onko uskonnolla oikeasti yhtään mitään merkitystä elämäänne?
      Tyhjiä penkkejä siellä vaan on ja myös tyhjiä sanoja. Koko valtionuskonnon voisi lopettaa ja jokainen kustantaa omat uskonsa, niin evlutit kuin muutkin.

      En kannata harkitsematonta turvapaikanhakijoiden ottamista, mutta nuo argumentit, millä niitä muut vastustavat, ovat naurettavia, nurkkakuntaisia ja omaan napaan tuijottavia. Yrittäkää edes katsoa maailmanmenoa vähän laajemmin ja rehellisemmin. Myös sitä omaa asemaanne siinä. Ihmisiä ollaan kaikki, ei toinen toistaan huonompia eikä parempia.

      • KäytäAivojasi

        "Ihmisiä ollaan kaikki, ei toinen toistaan huonompia eikä parempia" Vai niin. Voiko tästä vetää sen johtopäätöksen, että sinun mielestäsi Pedofiili raiskaaja on yhtä hyvä ihminen kuin nuhteeton harras kirkossa kävijä? Oma argumenttisi on yhtä naurettava.


      • maallinenmamma
        KäytäAivojasi kirjoitti:

        "Ihmisiä ollaan kaikki, ei toinen toistaan huonompia eikä parempia" Vai niin. Voiko tästä vetää sen johtopäätöksen, että sinun mielestäsi Pedofiili raiskaaja on yhtä hyvä ihminen kuin nuhteeton harras kirkossa kävijä? Oma argumenttisi on yhtä naurettava.

        Uskovaisuus ei tee kenestäkään yhtään parempaa ihmistä, ei missään uskonossa eikä missään maassa. Nuhteeton harras kirkossa kävijä, kuulostaa vitsiltä tai menneen maailman peruilta. Pedofiili raiskaaja on myös ihminen, tekonsa ansaitsee rangaistuksen. Mutta te puhutte turvapaikanhakijoista ja pedofiili-raiskaajista samana asiana. Niinhän se ei ole.
        Jos teillä on näitä raiskausfantasioita, tuolta Lahdesta jo varmaan löytyy joku sado-masokisti luola, jossa niitä voitte toteuttaa.


      • FantsuaSullekkin

        Kyllä. Se sijaitsee Hennalassa. Sieltä löytyy 500 Raiskaus fantasian toteuttajaa yhdessä läjässä.


      • Yana

        Hei maallinenmamma.

        Voin sanoa rehellisesti, että en ole kovin uskonnollinen ihminen. Kirkossa pitäisi minunkin käydä varmasti enemmän, kuin nyt käyn. Ainoastaan juuri ne sanomasi pakolliset juhlat. Maksan silti myös edelleen kirkollisveroa.

        Se, miksi mainitsin yhtenä asiana uskonnon, johtui juuri siitä, että me Suomalaiset kristinuskoiset emme tee siitä koskaan numeroa. Islamisteille uskonto on pyhääkin pyhempi ja hyvin tärkeä asia ja hyväksyn sen täysin. Mutta se, että Allah olisi ainoa oikea Jumala ja kaikki muut ovat vääräuskoisia, ja vääräuskoiset saa tappaa tavalla jos toisella, se on väärin. Sitä asiaa islamistit toitottavat kokoajan ja suureen ääneen uhoavat, että islam valloittaa koko Euroopan. Sitä en hyväksy.

        Mainitsit turvapaikanhakijat ja pedofiiliraiskaajat samassa lauseessa. Ja että se olisi sama asia. Itse en käyttänyt viestissäni kumpaakaan sanaa. Mutta, nyt kun mainitsit asiasta, muistan lukeneeni uutisen, jossa turvapaikanhakija raiskasi poikalapsen. Taisi olla Saksassa. Todella surullista.

        Olihan meilläkin Suomessa raiskaustapauksia ja pedofiilitapauksia. Niitä sai lukea sillointällöin lehdestä ja kauhistella. Suomessakin sellaista tapahtuu, mutta se on hyvin harvinaista. Kuinka harvinaista se on nyt? - Ei harvinaista ollenkaan. Päivittäin saa lukea kauhu-uutisia jokapuolelta Suomea. Ja aina matujen, korjaan, "turvapaikanhakijoiden" tekemänä.

        Lainaan hieman erään tässä ketjussa kirjoittaneen nimimerkillä "väärinväärin"-kirjoitusta:
        "Kyllä vihaksi pistää, kun ajattelee, että meidän isovanhemmat ja niiden vanhemmat raatoivat ja sotivat tämän maan puolesta. Itse eivät ehtineet nauttia ylellisyyksistä, kuolivat pois. Nyt heidän työllään aikaansaaman yhteiskunnan hyvinvointia tulevat ryöstämään laiskat pelkuriraukat, jotka eivät puolusta, eivät rakenna omaa maataan."

        - En voi muuta sanoa, kuin että olen todellakin samaa mieltä asiasta. (ja toivon, ettei alkuperäisen viestin kirjoittaja suutu launauksesta) Iso kunnioitus sotaveteraaneille ja viestin kirjoittajalle. Sotaveteraanit tekivät aivan mielettömän työn, että meillä olisi rauhallinen Suomi. Ja saimme nauttia vapaudesta. Viime vuoteen 2015 asti. Silloin muuttui kaikki.

        - maallinenmamma, muistathan, ennenkuin alat kaikkia Orimattilalaisia haukkua, että tämä kirjoitus on vain miun mielipide. Hauku minua. :)

        Yana


      • SydänSinulle

        Yana!!!!!!!!! Näin monta huutomerkkiä sen takia, että rakastan sinua :) Olit sitten kuka hyvänsä, niin rakastan sinua. Olet älykäs ja sanavalmis. Kiitos sanoistasi, itse en moiseen ilmaisuun pysty, mutta olen täysin samaa mieltä kanssasi.


      • maallinenmamma
        Yana kirjoitti:

        Hei maallinenmamma.

        Voin sanoa rehellisesti, että en ole kovin uskonnollinen ihminen. Kirkossa pitäisi minunkin käydä varmasti enemmän, kuin nyt käyn. Ainoastaan juuri ne sanomasi pakolliset juhlat. Maksan silti myös edelleen kirkollisveroa.

        Se, miksi mainitsin yhtenä asiana uskonnon, johtui juuri siitä, että me Suomalaiset kristinuskoiset emme tee siitä koskaan numeroa. Islamisteille uskonto on pyhääkin pyhempi ja hyvin tärkeä asia ja hyväksyn sen täysin. Mutta se, että Allah olisi ainoa oikea Jumala ja kaikki muut ovat vääräuskoisia, ja vääräuskoiset saa tappaa tavalla jos toisella, se on väärin. Sitä asiaa islamistit toitottavat kokoajan ja suureen ääneen uhoavat, että islam valloittaa koko Euroopan. Sitä en hyväksy.

        Mainitsit turvapaikanhakijat ja pedofiiliraiskaajat samassa lauseessa. Ja että se olisi sama asia. Itse en käyttänyt viestissäni kumpaakaan sanaa. Mutta, nyt kun mainitsit asiasta, muistan lukeneeni uutisen, jossa turvapaikanhakija raiskasi poikalapsen. Taisi olla Saksassa. Todella surullista.

        Olihan meilläkin Suomessa raiskaustapauksia ja pedofiilitapauksia. Niitä sai lukea sillointällöin lehdestä ja kauhistella. Suomessakin sellaista tapahtuu, mutta se on hyvin harvinaista. Kuinka harvinaista se on nyt? - Ei harvinaista ollenkaan. Päivittäin saa lukea kauhu-uutisia jokapuolelta Suomea. Ja aina matujen, korjaan, "turvapaikanhakijoiden" tekemänä.

        Lainaan hieman erään tässä ketjussa kirjoittaneen nimimerkillä "väärinväärin"-kirjoitusta:
        "Kyllä vihaksi pistää, kun ajattelee, että meidän isovanhemmat ja niiden vanhemmat raatoivat ja sotivat tämän maan puolesta. Itse eivät ehtineet nauttia ylellisyyksistä, kuolivat pois. Nyt heidän työllään aikaansaaman yhteiskunnan hyvinvointia tulevat ryöstämään laiskat pelkuriraukat, jotka eivät puolusta, eivät rakenna omaa maataan."

        - En voi muuta sanoa, kuin että olen todellakin samaa mieltä asiasta. (ja toivon, ettei alkuperäisen viestin kirjoittaja suutu launauksesta) Iso kunnioitus sotaveteraaneille ja viestin kirjoittajalle. Sotaveteraanit tekivät aivan mielettömän työn, että meillä olisi rauhallinen Suomi. Ja saimme nauttia vapaudesta. Viime vuoteen 2015 asti. Silloin muuttui kaikki.

        - maallinenmamma, muistathan, ennenkuin alat kaikkia Orimattilalaisia haukkua, että tämä kirjoitus on vain miun mielipide. Hauku minua. :)

        Yana

        En hauku kaikkia orimattilalaisia, suurin osa on ns. tolkun ihmisiä. En hauku myöskään kristittyjä tai islamistejä. Heistäkin suurin osa on kunnon ihmisiä. Mutta haukun äärilaitoja ja heidän argumenttejaan. Hyvin harvoin ne perustuvat faktoihin, mutta sitäkin useammin luuloihin, pelkoihin, valheisiin ja tunteisiin.
        Meillä on nyt tämä tilanne, suuret määrät kotoaan paenneita ihmisiä meistä riippumattomista syistä, ja se pitää hoitaa mallikkaasti. Se ei poistu kohdistamalla vihaa viattomiin ihmisiin, ovat he sitten suomalaisia tai turvapaikanhakijoita.

        Meistä suomalaisista suurin osa on ns. tapauskovaisia, siihen ei kannata vedota. Eikä pidäkään, uskontojen varjolla on tehty ja tehdään eniten pahaa täällä maapallolla. Toinen syy on raha.

        Koska minäkään en halua itseäni niputettavan suomiroistojen kanssa samaan kastiin, tuskin kaikki pakolaisetkaan haluavat tulla leimatuksi heidän joukossaan olevien pahojen ihmisten kanssa. Paras tapa tunnistaa tulijoiden joukosta ne, joita tänne ei haluta ja pitää lähettää pois, on tutustua porukkaan. Sulkemalla heidät keskitysleirityyppisiin elämänmuotoihin, tämä ei onnistu. Se vain lisää vihaa aidan kummallakin puolella ja yhteenottoja kantasuomalaisten kesken.


      • ei.diggaa.yhtään
        maallinenmamma kirjoitti:

        En hauku kaikkia orimattilalaisia, suurin osa on ns. tolkun ihmisiä. En hauku myöskään kristittyjä tai islamistejä. Heistäkin suurin osa on kunnon ihmisiä. Mutta haukun äärilaitoja ja heidän argumenttejaan. Hyvin harvoin ne perustuvat faktoihin, mutta sitäkin useammin luuloihin, pelkoihin, valheisiin ja tunteisiin.
        Meillä on nyt tämä tilanne, suuret määrät kotoaan paenneita ihmisiä meistä riippumattomista syistä, ja se pitää hoitaa mallikkaasti. Se ei poistu kohdistamalla vihaa viattomiin ihmisiin, ovat he sitten suomalaisia tai turvapaikanhakijoita.

        Meistä suomalaisista suurin osa on ns. tapauskovaisia, siihen ei kannata vedota. Eikä pidäkään, uskontojen varjolla on tehty ja tehdään eniten pahaa täällä maapallolla. Toinen syy on raha.

        Koska minäkään en halua itseäni niputettavan suomiroistojen kanssa samaan kastiin, tuskin kaikki pakolaisetkaan haluavat tulla leimatuksi heidän joukossaan olevien pahojen ihmisten kanssa. Paras tapa tunnistaa tulijoiden joukosta ne, joita tänne ei haluta ja pitää lähettää pois, on tutustua porukkaan. Sulkemalla heidät keskitysleirityyppisiin elämänmuotoihin, tämä ei onnistu. Se vain lisää vihaa aidan kummallakin puolella ja yhteenottoja kantasuomalaisten kesken.

        Rivien välistä ja riviltäkin paistaa suvakkimaisuus. mikset ota himaas näitä kaikkia "eipahoja" kun niitä tänne niin olet vastaanottamasa. herää oikeesti tähän nykyajan tilanteesee. vai etkö lue lehtiä?


      • maallinenmamma
        ei.diggaa.yhtään kirjoitti:

        Rivien välistä ja riviltäkin paistaa suvakkimaisuus. mikset ota himaas näitä kaikkia "eipahoja" kun niitä tänne niin olet vastaanottamasa. herää oikeesti tähän nykyajan tilanteesee. vai etkö lue lehtiä?

        Jos tarkoitat "lehdillä" mvlehteä yms. niin en lue. Otan asioista mieluummin selvää henkilökohtaisesti, tutustun ihmisiin, matkustan, luen puolueettomia ja informatiivisia julkaisuja.
        Elän siis vahvasti nykyaikaa ja tiedän varmasti enemmän maailman tilanteesta, uskonnoista ja politiikasta kuin laput silmillä, jotain epätodellista satumaata haikailevat, kouhkaajat.
        Maailma muuttuu, eskoseni, ja parempi pysyä mukana kuin koko ajan harata vastaan. Suurvaltapolitiikka tätä maapalloa ravisuttaa ja tekee ihmisten elämän turvattomaksi, ei muutamat mamut. Vaikka se siltä siellä vintin ikkunasta näyttääkin.


      • vintillä
        maallinenmamma kirjoitti:

        Jos tarkoitat "lehdillä" mvlehteä yms. niin en lue. Otan asioista mieluummin selvää henkilökohtaisesti, tutustun ihmisiin, matkustan, luen puolueettomia ja informatiivisia julkaisuja.
        Elän siis vahvasti nykyaikaa ja tiedän varmasti enemmän maailman tilanteesta, uskonnoista ja politiikasta kuin laput silmillä, jotain epätodellista satumaata haikailevat, kouhkaajat.
        Maailma muuttuu, eskoseni, ja parempi pysyä mukana kuin koko ajan harata vastaan. Suurvaltapolitiikka tätä maapalloa ravisuttaa ja tekee ihmisten elämän turvattomaksi, ei muutamat mamut. Vaikka se siltä siellä vintin ikkunasta näyttääkin.

        Voi voi... Kovin on sinulla yksipuolinen maailmankuva. Suosittelen käymään yöaikaan Asematunnelissa tai Tukholman metrossa katsomassa kuinka "muutama" matu tekee ihmisten elämän turvattomaksi. Suurvaltoja en siellä nähnyt.


      • Dallis

        Tukholman metrosta taitaa viimeinen suomalainen matu, joka aikoinaan siellä räyhäsi ja teki paikat turvattomiksi jo kuollut. Ilman passeja ja paremman sosialiturvan perässä lähtivät sinne aikoinaan, "onnenonkijat". Lyhyt on kansakunnan muisti.


      • Yana
        maallinenmamma kirjoitti:

        En hauku kaikkia orimattilalaisia, suurin osa on ns. tolkun ihmisiä. En hauku myöskään kristittyjä tai islamistejä. Heistäkin suurin osa on kunnon ihmisiä. Mutta haukun äärilaitoja ja heidän argumenttejaan. Hyvin harvoin ne perustuvat faktoihin, mutta sitäkin useammin luuloihin, pelkoihin, valheisiin ja tunteisiin.
        Meillä on nyt tämä tilanne, suuret määrät kotoaan paenneita ihmisiä meistä riippumattomista syistä, ja se pitää hoitaa mallikkaasti. Se ei poistu kohdistamalla vihaa viattomiin ihmisiin, ovat he sitten suomalaisia tai turvapaikanhakijoita.

        Meistä suomalaisista suurin osa on ns. tapauskovaisia, siihen ei kannata vedota. Eikä pidäkään, uskontojen varjolla on tehty ja tehdään eniten pahaa täällä maapallolla. Toinen syy on raha.

        Koska minäkään en halua itseäni niputettavan suomiroistojen kanssa samaan kastiin, tuskin kaikki pakolaisetkaan haluavat tulla leimatuksi heidän joukossaan olevien pahojen ihmisten kanssa. Paras tapa tunnistaa tulijoiden joukosta ne, joita tänne ei haluta ja pitää lähettää pois, on tutustua porukkaan. Sulkemalla heidät keskitysleirityyppisiin elämänmuotoihin, tämä ei onnistu. Se vain lisää vihaa aidan kummallakin puolella ja yhteenottoja kantasuomalaisten kesken.

        Heippa taas maallinenmamma.

        Viimeksi sanoinkin, että kirjoitukseni on vain oma mielipiteeni, ei kenenkään muun.
        Itse en ainakaan yleistänyt asioita millään tavalla, kerroin vain oman mielipiteeni.
        Kerrotko, mitkä ovat mielestäsi ne äärilaidat, joita inhoat? Mie taidan olla vähän kaikkea, mitä inhoat. Mutta dont worry, ei haittaa.

        Kuten sanoinkin, itse en ole uskovainen, en mainitsemasi tapauskonnollinen, oikeastaan en yhtään uskonnollinen. Kuulun kuitenkin kirkkoon ja lenkillä ollessa ihastelen meidän upeaa Orimattilan kirkkoa. Siellä pitäisi käydä enemmän, tiedän sen. Mutta kuten kerroinkin jo ensimmäisessä viestissä, koen, että kristinusko on paljon sallivampi, kuin islam.

        Olet oikeassa. Hyvät ihmiset eivät halua tulla leimatuksi pahojen ihmisten joukkoon.
        Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Ja samaa koskee tietenkin pakolaisia. Mutta, vielä vuonna 2014 uskoin, että maahamme tulee oikeasti hätää kärsiviä ihmisiä. Kuten tulikin. Vuonna 2015, kaikki riistäytyi käsistä. Ei tule enää hätää kärsiviä, kuin pienen pieni prosentti, loput ovat elintasopakolaisia.

        Nämä hätää kärsivät ihmiset, pakolaiset, vaativat lisää rahaa, parempaa ruokaa, aktiviteetteja ja parempia oloja. Jotenkin tuntuu hullulta lukea lehdistä, kuinka heille tarjotaan ihan kaikki ja mikään ei kelpaa. En ymmärrä.

        Ja miksi en ymmärrä? - Siksi, että meillä on täällä Suomessakin niin paljon omiakin lapsia, perheitä, joilla ei ole varaa harrastaa mitään. Tuntuu niin helvetin pahalta, että elintasopakolaisille tarjotaan kaikki. Suomalaisille ei tarjota mitään. Ei se voi olla oikeasti oikein. Ei voi olla.

        - maallinenmamma, anteeksi, etten ole kaikessa samaa mieltä kanssasi.
        Minä en halua Orimattilaan pakolaisia. Voin sanoa rehellisesti, että en todellakaan halua tänne pakolaisia.

        Miksi en halua? Monestakin syystä. Ensinnäkin, Aleksinpuiston alue. Upea, uusi asuinalue, rauhallinen ja arvokas perhelähiö. Monet perheet ostivat tontin ja rakensivat tulevaisuuden kodin alueelle. Se tulevaisuus on nyt mennyttä. Kun tieto saman alueen VOKista tuli, alueen arvo laski hälyyttävästi alaspäin. Onko oikein? - EI OLE. Ei todellakaan ole. :(

        Ja muutakin kaikkea voisin valittaa, mutta tässä nyt pari vinkuvonkua. :)

        Yana


      • maallinenmamma
        vintillä kirjoitti:

        Voi voi... Kovin on sinulla yksipuolinen maailmankuva. Suosittelen käymään yöaikaan Asematunnelissa tai Tukholman metrossa katsomassa kuinka "muutama" matu tekee ihmisten elämän turvattomaksi. Suurvaltoja en siellä nähnyt.

        Kyllä se suurvaltapolitiikka on, joka ajaa ihmiset pois asuinsijoiltaan. Usa, Venäjä ja Saudit isisin kautta pommittavat maita ja asumuksia maantasalle. Ei siinä paljon tavallisen Ahmedin sanat tai teot auta.
        Kepillä ja kivilläkö pitäisi käydä sotaan ohjuksia vastaan?
        Ulkopuoliset pois heti Lähi-Idästä ja antaa kansalaisten hoitaa itse omat asiansa, niin meillä kaikilla olis mukavampi olla.
        Jotensakin typerää täällä hyökätä yksittäisten ihmisten kimppuun, kun se ei johda mihinkään muuta kuin lisääntyvään vihaan.


      • samaa-mieltä-oon
        Yana kirjoitti:

        Heippa taas maallinenmamma.

        Viimeksi sanoinkin, että kirjoitukseni on vain oma mielipiteeni, ei kenenkään muun.
        Itse en ainakaan yleistänyt asioita millään tavalla, kerroin vain oman mielipiteeni.
        Kerrotko, mitkä ovat mielestäsi ne äärilaidat, joita inhoat? Mie taidan olla vähän kaikkea, mitä inhoat. Mutta dont worry, ei haittaa.

        Kuten sanoinkin, itse en ole uskovainen, en mainitsemasi tapauskonnollinen, oikeastaan en yhtään uskonnollinen. Kuulun kuitenkin kirkkoon ja lenkillä ollessa ihastelen meidän upeaa Orimattilan kirkkoa. Siellä pitäisi käydä enemmän, tiedän sen. Mutta kuten kerroinkin jo ensimmäisessä viestissä, koen, että kristinusko on paljon sallivampi, kuin islam.

        Olet oikeassa. Hyvät ihmiset eivät halua tulla leimatuksi pahojen ihmisten joukkoon.
        Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Ja samaa koskee tietenkin pakolaisia. Mutta, vielä vuonna 2014 uskoin, että maahamme tulee oikeasti hätää kärsiviä ihmisiä. Kuten tulikin. Vuonna 2015, kaikki riistäytyi käsistä. Ei tule enää hätää kärsiviä, kuin pienen pieni prosentti, loput ovat elintasopakolaisia.

        Nämä hätää kärsivät ihmiset, pakolaiset, vaativat lisää rahaa, parempaa ruokaa, aktiviteetteja ja parempia oloja. Jotenkin tuntuu hullulta lukea lehdistä, kuinka heille tarjotaan ihan kaikki ja mikään ei kelpaa. En ymmärrä.

        Ja miksi en ymmärrä? - Siksi, että meillä on täällä Suomessakin niin paljon omiakin lapsia, perheitä, joilla ei ole varaa harrastaa mitään. Tuntuu niin helvetin pahalta, että elintasopakolaisille tarjotaan kaikki. Suomalaisille ei tarjota mitään. Ei se voi olla oikeasti oikein. Ei voi olla.

        - maallinenmamma, anteeksi, etten ole kaikessa samaa mieltä kanssasi.
        Minä en halua Orimattilaan pakolaisia. Voin sanoa rehellisesti, että en todellakaan halua tänne pakolaisia.

        Miksi en halua? Monestakin syystä. Ensinnäkin, Aleksinpuiston alue. Upea, uusi asuinalue, rauhallinen ja arvokas perhelähiö. Monet perheet ostivat tontin ja rakensivat tulevaisuuden kodin alueelle. Se tulevaisuus on nyt mennyttä. Kun tieto saman alueen VOKista tuli, alueen arvo laski hälyyttävästi alaspäin. Onko oikein? - EI OLE. Ei todellakaan ole. :(

        Ja muutakin kaikkea voisin valittaa, mutta tässä nyt pari vinkuvonkua. :)

        Yana

        Yana. Kirjotuksias on tosi kiva lukea. Sanot ääneen sen mitä moni varmaan kokee,muttei uskalla sanoa. Ootko aatellu että kirjottasit tarinan vaiks lehteen? Olan päättäjät tuskin täällä lukee näitä kirjotuksia mut ois kiva lukea näitä muualtakin. Oot rohkee. Jatka samaan malliin,jookos?


      • otempora

        Suurin osa täällä mölyävistä on juuri yhteiskunnan varoilla eläviä suomalaisia loisia. Katupartioihin liittyy naistenhakkaajia ja nyt ne haluavat esiintyä suurina sankareina ja suomalaisten naisten puolustajina. on aikoihin eletty. Sinulle, jonka kumppani kulkee aika usein silmä mustana, ei kannattaisi baarissa kovi paljoa turvajoukkoja perustella tai niistä mölytä.


    • jyrkkä.ei.vokille

      Täysin samaa mieltä sun kans. Hyvä että joku tuo mielipiteen julki asiallisesti. Lisää "ääntä" peliin. Jospa joskus meittii tavallisii kansalaisiiki kuunneltas.

    • ennustajaemma

      Paras kirjoitus tähän mennessä, pahoin pelkään että ensi kesänä vyöryy Venäjän rajalta tuhansia elätetteviä, ei mene monta vuotta kun meidän isien veteraanien rakentama hyvin vointi valtio on romutettu. Voidaan puhua puhua sit kehitysmaasta. Huvittavinta Ylen propakanta varsinkin yleteema, luuleeko ne tosiaan että ollaan niin tyhmiä niiden dokumentit menee läpi. pitäs kutsua pohjois korealaiset oppia ottamaan miten tätä
      maata pyöritetään...

    • väärinväärin

      Kyllä vihaksi pistää, kun ajattelee, että meidän isovanhemmat ja niiden vanhemmat raatoivat ja sotivat tämän maan puolesta. Itse eivät ehtineet nauttia ylellisyyksistä, kuolivat pois. Nyt heidän työllään aikaansaaman yhteiskunnan hyvinvointia tulevat ryöstämään laiskat pelkuriraukat, jotka eivät puolusta, eivät rakenna omaa maataan.

    • Kilpiveli

      Vapaa liikkuvuus on viisaiden EU päättäjien suuri virhe, kun Kataisen hallitus ja Sipilän hallitus on omalta osaltaan ryssinyt Suomen asiat on meillä käsissä nyt tämä pieni ongelma. Onneksi EVA on laskelmoinut meidän tarvitsevan joka vuosi 34000 maahanmuuttajaa töihin, näyttäisi asiat olevan mallillaan. Jokainen mamu ei ehkä kuulu ISIS järjestöön, ehkä manut on todellisia pakolaisia, vaikkakin jos ISIS alkaisi toimimaan Suomessa jäisin taistelemaan sitä vastaan, enkä suinkaan lähtisi pakolaiseksi.Suomen verotusta voisi kuitenkin lähteä pakoon.

    • jaaaaaaaaana

      Samansuuntaisia kirjoittelin viime vuoden puolella, heti oli vastaanotto että mitäs sulta köyhältä on viety. Mutta olen kanssasi samaa mieltä.

    • tosionvaionko

      Niin. On ikävää, että minun on pakko varautua pahimpaan. Uskon sydämessäni, että valtaosa ihmisistä on ihan kunnollisia. Joudun kuitenkin varautumaan, että käsitys kunnollisuudesta on täysin identiteettini vastainen. Jos ihminen on kasvanut toisenlaiseen kulttuuriin, tulee kotouttamisesta pitkä tie. En aio jäädä odottelemaan ja antamaan anteeksi virheitä. Minä varaudun, mutta en avainnipulla.

    • Sinisyyttä

      Mitä meiltä on jo viety? Turvallisuuden Tunne.

    • kaikkimenee

      Meiltä on viety isänmaa, rahat, rauha, ym. ym. Mitä olemme saaneet tilalle? Paskamatuja.

      • eikätuleviemään

        Ryssä vei aikoinaan isänmaata Suomelta. Kukaan muu ei ole sitä vienyt.


      • Mitään_ette_voi

      • töissäkäyvä

    • Nuole.mamun.persettä

      Maallinenmamma paljonko olet omasta pussistasi pistänyt rahaa mamujen elämiseen?
      Helppohan se on sinunkin huudella, kun kansa maksaa

      • Rölölöö

        maallisenmamman horinoista ei kannata paljon perustaa. Jutut on suoraan kuin suvakin väittelyoppaasta. Noistahan voisi kirjoittaa vaikka Suvakkius For Dummies kirjan :P


    • töissäkäyvä

      Kiitos kerrankin fiksusta mielipiteestäsi,on täällä sentään joku järkeväkin suomalainen,tämä ei ole islamilaisten maa,made in FINLAND.

    • maallinenmamma

      Keskittykää te vaan kiistelemään pakolaisista, niin sillä välin valtiovalta voi yksityistää sähköyhtiöt, järvet, voimalat, metsät ulkomaiseen omistukseen kenenkään vastustamatta. Ja tehdä muitakin meitä oikeasti kipeästi koskevia päätöksiä, päivähoitomaksujenkorotus mm.
      Keskittykää myös vainoamaan yksittäisiä turvapaikanhakijoita, niin unohtuu se tosiasia, miksi ovat joutuneet kotoaan lähtemään ja miksi ja kuka heidän kotinsa on maan tasalla pommittanut. Vai ihanko ilkeyttään ja teitä kiusatakseenko ajattelitte jonkun tänne kylmään tulevan?
      Mitäs ajattelitte itse pistää siihen yhteen ikean kassiin kotoa mukaanne, jos lähtö tulisi? Kuka on sanonut, ettei ne ohjukset osuisi tänne yhtä hyvin kuin Lähi-Itäänkin?

      Joidenkin älykkyysosamäärä riittää ajattelemaan asioita laajemminkin eikä vaan Lidlin kulmille asti.

    • Näinsevaamenee

      Jos minä joutuisin lidlin kassin kanssa lähtemään en menisi toiselle puolelle maailmaa eri uskontoa toteuttavien ihmisten joukkoon. Jäisin ensimmäiseen turvalliseen maahan jossa olisi saman uskonnon ja aatteen kannattajia. Ja perhe olisi ehdottomasti mukana! Ellen sitten olisi raiskuri tai terroristi tai pedofiili. Se muuttaisi osoitteen heti muualle. Pedofiili tietenkin menisi thaimaaseen terroristi jenkkilään ja raiskuri vaikkapa ahrikkaan tai intiaan taikka lähiitään missä se on tapana. Turha siinä on mamman mitään selitellä.

      • maallinenmamma

        Nehän menee ensin lähimpään maahan, Turkkiin, mutta sinne on mennyt jo pari miljoonaa muutakin. Eteenpäin on lähdettävä, jos ei muut maat auta Turkkia hoitamaan näitä ihmisiä.
        Täällä ei mitään analyyttistä ja järkevää keskustelua saa aikaiseksi, niin antaapa olla. Lietsokaa toisianne miten tykkäätte, mä keskityn tosielämään.


    • töissäkäyvä

      Verot nousee matujen takia,se on jo nähty,ja lisää veroja vaan,taas kansa maksaa.Keskitysleirilläniiden oikea paikka olisi.

    • Erggivaa

      Pakolaisstatuksen saamisen ehtona ei todellakaan ole sotatoimet lähtömaassa, esim. Poliittisen vainon perusteella voi anoa turvapaikkaa haluamastaan maasta, suomessa opiskelee tälläkin hetkellä tuhansia turvapaikanhakijoita joiden kotimaassa ei todellakaan sodita.
      Kiitos EU, kiitos.

    • pkypsä

      Alkaa olla mitta täys suomen touhuun.parempi täältä häipyä.näinkö tulee käymään järjettömien ratkaisujen takia,kuka tänne jää älyttömiä veroja maksamaan mitkä pistetään mamujen holhoukseen ,omista ei väliä.

    • Siinäpäsesyyllinen

      Kokoomus syypää kaikkeen.

      • Ppuiuy

        Väärin, keskusta on syyllinen ja Sipilä on pääpiru


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe