Onko teoriassa mahdollista

jälkivärähtelyjä

että jos jossain huoneessa keskustellaan jotain, niin esim. 10 minuutin kuluttua keskustelusta kyseinen keskustelu saadaan kaivettua talteen ympäristöön varastoituneesta energiasta? Vai tekeekö kaaosteoria tehtävästä mahdottoman?

29

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole teoriassakaan mahdollista, on kaaosteoriaa tai ei.

    • merikrotti_xyz

      Juu, Viru-hotellissa nää jälkivärähtelyt otettiin visusti talteen joka huoneesta ja suunnattiin Moskovaan. Valitettavasti tilanne on sittemmin muutettu vastaamaan jokamiehen oikeuksia.

      • stasin-johtaja

        Se olikin rakennettu neuvostobetonista 2/3 normaalia betonia, 1/3 mikrofoneja.


      • Tallennettu_on
        stasin-johtaja kirjoitti:

        Se olikin rakennettu neuvostobetonista 2/3 normaalia betonia, 1/3 mikrofoneja.

        Tuosta betonista rakennettiin aikoinaan myös Ruotsin Moskovan suurlähetystö. Yhdysvaltojen lähetystöön taas lahjoitettiin neuvostotaidetta.

        Molemmissa tapauksissa jälkivärähtelyt saatiin hyvin talteen.


      • lyssnare

        Mikrofonin tuottamat sähkömagneettiset aallot karkaavat kuitenkin ikuisiksi ajoiksi avaruuteen, josta ne voitaisiin teoriassa kuulla riittävän herkällä "korvalla".

        Koska suurimmalla osalla on nykyisin aina mikrofoneja matkassa, niin on hyvinkin todennäköistä, että aloittajan esittämä huoli on aiheellinen. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.


      • agnoskepo
        lyssnare kirjoitti:

        Mikrofonin tuottamat sähkömagneettiset aallot karkaavat kuitenkin ikuisiksi ajoiksi avaruuteen, josta ne voitaisiin teoriassa kuulla riittävän herkällä "korvalla".

        Koska suurimmalla osalla on nykyisin aina mikrofoneja matkassa, niin on hyvinkin todennäköistä, että aloittajan esittämä huoli on aiheellinen. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

        Ei voisi kuulla. Ne peittyisivät hyvin äkkiä kohinaan. Lisäksi puhetaajuusalue (300- 3400 Hz) ei karkaa avaruuteen. Alle 10 MHz:n taajuudet heijastuvat ionosfääristä käytännössä kokonaan. Vasta yli 30 megaa menee varmuudella läpi.


    • aivan_mahdotonta

      Ei, ei ole mahdollista. Kokemukseni mukaan yli 10 minuutin keskustelun jälkeen kukaan ei ymmärrä mistä on edes keskusteltu. Kaikki intoutuvat puhumaan yhteen ääneen puuta heinää, eikä kenenkään ääntä kuulla.

      Suomi24.fiin palstoilla ei ainkaan ymmärrystä näy juuri mistään.

    • p9ol8ki

      Mielenkiintoinen kysymys, valitettavasti vaan palstalle pesiytyneet pöntöt pilaavat tämänkin.
      Ei kai se ääni tai ainakaan sen kaiut lähtöpisteessäkään ikinä nollaan vaimene, mutta eipä niin herkkää laitetta ikinä taida käytännössä saada tehtyä että onnistuisi jotain kuulemaan saati sitten vielä erottelemaan tietyn datan kaikesta muusta vaikka teoriassa mahdollista olisikin.

      • kumisaappaat_jalkaan

        Eli järven aallotkaan eivät mene nollaksi vaan jatkavat kilometritolkulla sisämaata kohti.


    • perästäkuulee

      Siellä jossain miljardien valovuosien takana on suuri kovalevy, mikä tallentaa kaiken - siis ihan kaiken - samalla hetkellä kun se tapahtuu (itse asiassa jo vähän etukäteenkin qvanttihyppäyksen takia.)

      • tallennin34

        Ei NSA:n järjestelmä ihan noin kaukana ole.


      • vacencäsi
        tallennin34 kirjoitti:

        Ei NSA:n järjestelmä ihan noin kaukana ole.

        Nyt varmaankin pitäisi sanoa, että repesin. Tai jotain muuta yhtä älykästä.


      • arpus_sib
        vacencäsi kirjoitti:

        Nyt varmaankin pitäisi sanoa, että repesin. Tai jotain muuta yhtä älykästä.

        Salatkaa viestinne vaikka Rot13:lla, niin ei tarvitse olla noin huolissaan.


    • keskusteluakku

      Mistä ihmeen "varastoituneesta energiasta" kuuntelisit keskusteluja?

      • 6juhyr

        Miten niin "varastoituneesta" eihän se sen enempää ole "varastoitunut silloinkaan kun se on kuultavissa"...
        -kysehän on siitä että vaimeneeko signaali kokonaan nollaan jolloin sitä ei enää ole eikä sitä voi "kuulla" vai vaimeneeko se ikuisuuden jolloin siitä on jotain kuitenkin aina jäljellä ja peraatteessa kuultavissa.


      • kuuntelemiset

        Äänen etenemisnopeus ilmassa on yli 1000 km/h ja kiinteässä aineessa etenemisnopeus on moninkertainen, niin kuinka ääni sinne huoneeseen jäisi?


      • DelayReverb

        Kaikuina


      • kaikuti

        Äänen toistuessa kaikuheijastuksina seinistä useaan kertaan edestakaisin puuroutuu ääni joka kerta epäselvemmäksi. Maailman pisimpään mitattu kaiku mitattiin toissavuonna maanalaisissa toisen maailmansodan aikaisissa polttoainevarastotunneleissa Skotlannissa. Pistoolinlaukauksen kaiku kesti 112 sekuntia. Edellinen ennätys oli 15 sekuntia.


    • äänimies

      "

      Mielenkiintoinen kysymys, valitettavasti vaan palstalle pesiytyneet pöntöt pilaavat tämänkin.

      Ei kai se ääni tai ainakaan sen kaiut lähtöpisteessäkään ikinä nollaan vaimene, mutta eipä niin herkkää laitetta ikinä taida käytännössä saada tehtyä että onnistuisi jotain kuulemaan saati sitten vielä erottelemaan tietyn datan kaikesta muusta vaikka teoriassa mahdollista olisikin."

      Kirjoittaja ei liene koskaan kuullutkaan äänistä joita ihminen ei voi kuulla. Tälläisiä ääniä on mm. infra- ja ultraäänet.
      Äänten kuuleminen on sidottu kuulokykyyn. Ja aina on muistettava se ero mikä on hyötyäänessä ja taustaäänessä. Usein taustaääni ylittää informaatiota antavan hyötyäänen voimakkuuden joten sitä tärkeää "dataa" ei sitten kuullakaan.

      Kyse ei siis ole äänestä yleensä, vaan siitä äänestä joka mahdollisesti sisältää odotettua informaatiota. (kaiku on takaisin heijastunutta ääntä, värähtelyä)
      Kyse on siitä äänestä jota kannattaa analysoida. Hyötyääni ja taustaääni on ensin kyettävä erottelemaan

      • ääniääni

        Kyllä vaikka nyt sitten puheen kaiku vaimenee nopeasti, eikä sen jälkeen mahdollisest mitattavilla kaikuäänillä ole enää mitään tekemistä sen puheen kanssa.


    • Agentti-008

      On myös käytännössä mahdollista. Esimerkiksi, jos mikrofonin ja tallennuslaitteen yhdistelmä on naamioitu huoneeksi :)

      • voihrähmä

        Ei siihen huonetta tarvita että äänittää tallennuslaitteella puhetta


      • Agentti-008
        voihrähmä kirjoitti:

        Ei siihen huonetta tarvita että äänittää tallennuslaitteella puhetta

        Ei varmaan tarvitakaan, mutta aloituksen mukaan oltiin kiinnostuneita nimenomaan huoneen ympäristöön varastoituneesta energiasta. Paras äänenlaatu saadaan jos huone ja mikrofoni ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Mikrofoni kannattaa muotoilla mahdollisimman pieneksi huoneeksi. Silloin voidaan äänittää keskustelu joka suunnasta, eli kattavasti huoneen ympäristöstä ja ilman että välissä on sen enempää ylimääräistä väliainetta kuin mitä huoneen määritelmä edellyttää tehtävän läpiviemiseksi.


      • mikävarastoitunutenergia

        Ei se ääni sinne huoneena toimivaan mikrofoniin varastoidu, vaan ääninauhalle, muistitikulle, kovalevylle tms.


      • Agentti-008
        mikävarastoitunutenergia kirjoitti:

        Ei se ääni sinne huoneena toimivaan mikrofoniin varastoidu, vaan ääninauhalle, muistitikulle, kovalevylle tms.

        Eiköhän tuo liene selvä. Aloittaja puhui varastoituneesta energiasta. Käytännössä kuitenkin tarvittaneen mikrofoni tms., jotta äänen sisältämä informaatio saadaan talteen reaaliaikaisesti jollekin muistivälineelle.


    • jokuvaanjkh

      Mielenkiintoinen kysymys, jättäisikö ääniaallot haamu kuvansa johonkin minkä kohtaavat ja jonka voisi sen jälkeen tulkita. Vesi voisi olla hyvä vaihtoehto tähän kun miettii sitä tutkimusta missä soitettiin musiikkia vedelle ja sen molekyyli rakenne muuttui riippuen musiikkityylistä. Uskoisin että on mahdollista ainakin saada selville että tässä huoneessa olisi puhuttu se 10 minuuttia sitten mutta sen kuuleminen uudestaan kuulostaa ainakin vielä scifiltä mutta ehkä joskus mahdollistakin.

    • James_Potkukelkka
      • puhe.on.ajassa

        Värähtelevien kasvinlehtien lukeminen videolta vastaa äänen tallentamista esim. ääninauhalle, Äänipää muuttaa mikrofonilta tulevan signaalin sähkövirran vaihtelusta magneettivuon vaihteluksi liikkuvalle ääninauhalle, ja toistettaessa toistopää taas muuttaa liikkuvalta ääninauhalta magneettivuon takaisin sähkövirran vaihteluksi joka johdetaan vahvistimen kautta kaiuttimeen. Kasvinlehti itsessään ei tallenna mitään, vaan liikkuvalta kuvanauhalta luetaan kasvinlehden liike ja se muutetaan ääneksi. Seinä ei voi tallentaa puhetta vaikka ääni siihen jotain muutoksia aiheuttaisikin. Kaikki äänen aiheuttamat muutokset olisivat siinä sekaisin ja päällekkäin.


    • tolkutonta_melua

      10 minuutin keskustelun jälkeen huonetila on täynnä äänivärähtelyjä joista kukaan ei osaa enää erottaa mikä on merkittävää ja ymmärrettävää "dataa".

      Kuuntelepa radion tai television poliittisia keskusteluohjelmia.
      Ainakin Eduskunnan keskustelutilaisuudet ovat tälläistä huutosakkimölinää ettei kukaan osallstuja tajua mistä edes puhutaan.
      Moni ministeri ei edes tajua mitä häneltä on edes kysytty vaan puhuu puuta heinää muusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe