Miksi vastutteva pakkolakeja?

diktatuurivalta

Olin hämmästynyt, kun otin tämän asian esille - kysyin tutulta, miksi sinun mielestä olisi vastustetta pakkolakeja?

Hän vastaavasti kysyi minulta, että mitä niillä pakotetaan, että eihän hän voi muuten tietää ja vastata.

Sanassa "pakkolaki" tuo pakko ei tarkoita lain kohdetta, vaan lain muotoa: pakkolaki pakottaa hallituksen toimesta. Jos hallitukselle annetaan diktatuurivalta luoda pakkolakeja, se voi koskea ihan mitä tahansa elämästä kuolemaan.

Kuuluu vastustaa ideaa hallituksen diktatuurin mahdollistamasta pakkolakivallasta ohitse jo luodun lainsäädännön.

Näin tämä sama pakkolakiasia kaupataan SDP:n suulla, mikä kertoo, että he kaikki (poliitikot) ovat samassa huijaajan veneessä - toinen vain soutaa ja toinen pitää perää.

http://demokraatti.fi/sak-lataa-listan-poytaan-10-hyvaa-syyta-vastustaa-pakkolakeja/

103

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakkolakivaltiossa

      Olen ollut erittäin hämmästynyt jo viime keväästä, kun ryhdytty puhumaan yhteiskuntasopimuksesta, joka tarkoittaa, että meillä ei enää ole sopimukset voimassa - siis sovitut lait, joiden vanhojen lakien tilalle tehdään siis nyt hallituksen toimesta pakkolakeja. Vain muutama ministerin toimesta. Voimme tällä perusteella todeta, että myöskään Suomen valtio ei ole enää voimassa - vaan elämää poikkeustilassa, joka pakkolakien toimesta on siirtymässä diktatuuriin. Antakaa hallituksella yksi reikä, niin mitä tahansa voi taphtua. Media välttelee systemaattisesti aihetta, että mihin tähän tilanteeseen on päädytty ja tultu. Kevään asiantuntijan kirjoitus aiheesta "yhteiskuntasopimus" - tuolloin ei vielä osattu edes uneksia sanasta "pakkolait".

      Tässä katkelmia:

      ”Puhe yhteiskuntasopimuksesta osoittaa, että asiat ovat pahasti pielessä”

      ...............

      Yhteiskuntasopimuksen isähahmosta Thomas Hobbesista väitellyt poliittisen filosofian tutkija Mikko Jakonen pitää keskustan tapaa käyttää käsitettä omituisena. Yhteiskuntasopimus on modernin valtion perusta ja peruskäsite, jonka jokainen politiikan opiskelija oppii, mutta keskustalaiset eivät käytä käsitettä tässä mielessä.

      – Perinteisesti yhteiskuntasopimus koskee jokaisen yksilön tasavertaista asemaa suhteessa valtioon, eikä suinkaan erilaisten työmarkkinaosapuolten kabinettisopimusta, Jakonen sanoo.

      Sopimus tarkoittaa
      vallan siirtämistä

      Euroopassa heräsi 1500-luvulla kysymys siitä, miten yhteiskunta voidaan oikeuttaa. Aikaisemmin poliittinen auktoriteetti oli perustunut esimerkiksi jumalan antamaan oikeutukseen.

      Protestanttisilla alueilla kehitettiin teoria siitä, että yhteiskunnan muodostaa kansa.

      – Teorian kehittäjät eivät kuitenkaan halunneet demokratiaa, vaan tarkoituksena oli saada aikaan systeemi, jossa kansalta voidaan siirtää kansan valta ja voima kuninkaalle. Se on yhteiskuntasopimuksen peruspeli, Jakonen selittää.

      Jakosen mukaan yhteiskuntasopimuksen käsite osoittaa, että yhteiskunta voidaan synnyttää keinotekoisesti missä ja milloin tahansa.

      Ei siis ole olemassa mitään luonnollista Ruotsia tai Englantia, vaan valtioiden perustamista varten tarvitaan sopimus. Siinä ihmiset sopivat keskenään, että he luovuttavat pois tietyt oikeutensa ja saavat yhteiskunnalta vastineeksi jotakin. Kyse on teoreettisesta ajatuskokeesta, jolla perustellaan vallan siirtäminen ja määritellään oikeudet ja velvollisuudet.

      – Yleensähän sillä yritettiin perustella jonkin tahon oikeuksia, esimerkiksi pönkittää kuninkaan valtaa.

      Onko vanha sopimus
      purkautunut?
      ....

      Tarkoittaako Sipilän puhe yhteiskuntasopimuksesta siis, että yhteiskunta on hajonnut? Oliko kyseessä yritys teipata yhteen rikkinäisen yhteiskunnan palasia?

      Ainakin sopimuspuhe tarkoittaa, että aikaisemmat sopimukset eivät enää pidä, Jakonen arvioi."

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3370337-puhe-yhteiskuntasopimuksesta-osoittaa-etta-asiat-ovat-pahasti-pielessa

      Ja jos puhutaan, että lait eivät enää ole voimassa, niin voidaan hyvällä syyllä myös kysyä, että miten sitten valtiota johdetaan, minkä lain perusteella? Tätä varten on jo tehty virkamiesten käskytyslaki. Käskyt voivat olla suullisia tai kirjallisia, niistä ei voi valittaa, ne tulevat aina ylemmältä alemmalle, eikä niistä voi kieltäytyä. Laki ei kerro, että kenellä on se ylin käskyvalta aina seuraavalle.

      "Hallinnon sisäiset virka- ja sotilaskäskyt

      Hallinnon sisäiset virka- ja sotilaskäskyasiat on jätetty hallintolain soveltamisalan ulkopuolelle.

      Hallinnon sisäisiä virkakäskyjä ovat ylemmän viranomaisen alemmalle viranomaiselle antamat käskyt esimerkiksi siitä, kuinka jonkin asian suhteen tulee toimia, miten alemman viranomaisen on meneteltävä asioita hoitaessaan ja alempaan viranomaiseen kohdistuvat kurinpidolliset toimet.

      Sotilaskäskyasioita ovat puolustusvoimissa esimiehen tai esimiesasemassa olevan käsittelemät asiat ja niissä tekemät ratkaisut, kuten järjestyksen ja kurin ylläpitäminen ja asevelvollisten kouluttamisesta vastaaminen.

      Hallinnon sisäiset virka- ja sotilaskäskyt annetaan joko kirjallisessa tai suullisessa muodossa. Sekä hallinnon sisäiset virkakäskyt ja sotilaskäskyt ovat molemmat melko tulkinnanvaraisia käsitteitä. Näistä tehdyistä ratkaisuista ei voi pääsääntöisesti valittaa."

      http://www.minilex.fi/a/hallinnon-sisäiset-virka-ja-sotilaskäskyt

      Minun tietoni mukaan ensimmäinen ajankohta, jossa tiedotusvälineissä Suomen on määritelty olevan poikkeustilassa, on uutinen 1.9.2010, jossa kerrottuun huippusalaisesta maanpetosrikostutkinnasta, ja josta lakikirja sanoo, että maanpetosrikosta voi tutkia vain valtion ollessa poikkeustilassa.

      Tämän jälkeen ovat sitten astuneet voimaan uusi perustuslaki ja valmiuslaki, jotka molemmat tukevat käsitettä poikkeustilasta, ja nyt viime keväänä meille tehtiin poikkeustilahallitus, jolla on siis mahdollisuus diktatuurimaisiin pakkolakeihin.

      Kuten Soini sanoi heti hallituksen muodostamisen jälkeen "kyllä me tiedämme, että meillä on koko file pöydällä", mutta kansa ei tiedä.

      • SAKonSDP

        Taas selvää SAK:n kommari-liturgiaa hehtaarikaupalla.
        Vaikuttaako hehtaaripaasaukset uskottavammilta?
        Sipilä ehdotti neuvotteluja ja yhteiskuntasopimusta. SAK-SDP ilmoitti, että aikaa on liian vähän, ei ehdi neuvotella. Mitään ei tapahtunut, paitsi "Meillä on unelma"-valefestareita.
        Sitten Sipilä kertoi, että jos näissä vaikeissa olosuhteissa ei kasvua käynnistävää kilpailukykypakettia neuvotteluteitse synny, ja sitä kautta lisää työllisyyttä ja verotuloja, on PAKKO säästää, siis karsia valtion ja kuntien menoja.
        SAK:n kieromieli kysyy sitten, että miten esim. hoiturin lomarahan (lomaltapaluurahan) leikkaaminen lisää työllisyyttä? - Ei lisääkään. Mutta se osaltaan säästäisi (leikkaa) kuntien ja valtion menoja, jotka rahoitetaan yhä ehtyvillä verorahoilla. Nyt on jo otettu velkaa.
        Helpon rahan SAK-AY ajaa perimmiltään vain ökypalkkaisten pomojensa etuja.


    • onkokenelläkääntietoa

      Olisiko täällä nyt ketään oikeusoppinutta kertomaan meille, että mikä oikeuslaitoksen asema on suhteessa tähän järjestelmään.

      Perustanahan oikeuslaitos on irti valtiosta, ja sen tarkoitus on ollut "suojata kansalaisia virkamiesten mielivaltaa vastaan". Miten tämä toimii ja näkyy nyt? Kuka nimittää tuomarit? Kuka KKO:n jäsenet? Vai ulottuuko tuo virkamiesten käskytyslaki myös tuomioistuimiin ja oikeuslaitokseen asti?

      Tiedän, että virkamiehet eivät voi enää kieltäyty mistään annetusta tehtävästä edellä olevan lain perusteella, ja käsky voi olla suullinen, joten siitä on mahdoton jo pääsääntöisesti valittaakin.

      Missä nyt on virkamiesten oikeusturva, jos annetaan vaikka käsky tappaa kuin Natsi-Saksassa?

    • AjatteleeErkki

      Hyvä kysymys , miksi vastustaa pakkolakeja niillähän yritetään parantaa yhteiskunnan tilaa, että Euroopan sairas mies Suomi paranisi.
      Pakkolaki on jotenkin huono nimi, kuten solumyrkky, jolla myös tautia yritetään parantaa.
      Mikä on sitten Suomen sairaus, onko se jakopolitiikan aiheuttama verotuksen tarve ?
      Keskiluokan liika vaurastuminen, joka todellisuudessa on velkaannuttanut keskiluokan ja yhteiskunnan ?
      Onko se yleinen ahneus, johon myös AY liike on osallistunut ?
      Globaalin taantuman tartunta, johon ei ole osattu varautua ?

    • kyseessäeimielipide

      Tuskin edellä luettelemasi aiheet kuitenkin ovat syy siihen, että laillinen Suomi on ajautunut poikkeustilaan?

      Ja kyse ei ollut pakkolakien vastustamisesta tai hyväksymisestä - jälleen tuosta kuuluisasta vastakkainasettelusta, jolla propagandalla nyt kansa pidetään tietämättömänä totuuksista - vaan siitä, että mitä ylipäätään pakkolaki tarkoittaa. Ja se tarkoittaa diktatuuria tässä tapauksessa.

      Pakkoruotsi ei myöskään tarkoita sitä, että sinua pakotetaan lukemaan koulussa Ruotsi, vaan tuo pakko on lainsäädännöllinen asia - tosin se on jo Suomen perustavassa laissa, ei niin että tuolla pakkolailla ohitettaisiin jo voimassa oleva sopimus- tai lainsäädäntö.

      Laitan tilanteeseen vielä yhden uutisen keväältä 2010:

      "Eduskunta jätti "Hitler-porsaanreiän" valmiuslakiin

      Perjantai 21.5.2010 klo 17.27

      Kriisiolojen poikkeusvaltuuksista päättäminen siirretään presidentiltä hallitukselle.

      Kiistelty valmiuslaki säädetään hallituksen esittämässä muodossa.

      Eduskunta löi perjantaina lukkoon lain sisällön. SDP:n esittämät pykälämuutokset kaatuivat hallitusrintaman voimin äänin 94-64. Oppositio olisi säilyttänyt presidentillä asetuksenanto-oikeuden poikkeusoloissa.

      Asiaa edellisiltana puitaessa edustajia kuohutti SDP:n Jacob Södermanin vetämä Hitler-kortti. Söderman piti Adolf Hitlerin valtaannousua varoittavana esimerkkinä siitä, miten voi käydä, jos valtuudet perusoikeuksien rajoittamiseen annetaan hallitukselle.

      Söderman muistutti Hitlerin hyödyntäneen yhden poikkeuslain sallimaa menettelyä valtaan noustessaan. Hänen mukaansa valmiuslakiin uhkaa jäädä vaarallinen porsaanreikä, koska eduskuntaan ja hallitukseenkin voi tulla ääriliikkeitä.

      Söderman varoitteli, että kyse on laista, jolla viisi ministeriä vaikka samasta puolueesta voi laillisesti ottaa kaikki valtaoikeudet ilman kummempaa kontrollia.

      STT

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052111709422_uu.shtml

      • jasetotuus

        Ja nämä ovat nyt tekemässä näitä pakkolakeja. Ymmärrätkö?

        "Söderman varoitteli, että kyse on laista, jolla viisi ministeriä vaikka samasta puolueesta voi laillisesti ottaa kaikki valtaoikeudet ilman kummempaa kontrollia."

        Ja se mikä huolestuttaa, on se, että myös uusi perustuslaki kertoo, että samassa yhteydessä voidaan rajoittaa jopa kansalaisen oikeutta elämään.


      • isoongelma

        AjattelevaErkki ei enää enempää voisi olla pihalla siitä asiasta, josta kirjoitan - oletan kuitenkin, että et ole yksin, ja se tässä on se suurin ongelma: ihmiset eivät enää ymmärrä (eivät edes lukiessaan tekstiä) omien miepiteidensä sotkussa asioiden faktaperusteita.


    • kaikkivaltiaita

      Tuohon oikeuslaitosasiaan, josta edellä kirjoitin. Valtioneuvosto on siis ministerit (eli hallitus) presidentti. He myös nimittävät oikeuslaitosten kaikki tuomarit KKO:ta myöten.

      "Vakinaisen tuomarin nimittäminen
      2 §
      Nimittävä viranomainen

      Vakinaisen tuomarin nimittää Suomen perustuslain mukaisesti tasavallan presidentti valtioneuvoston ratkaisuehdotuksesta."

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000205

      Toisin sanoen hallituksella (poliitikoilla) on hallussaan myös koko oikeuslaitos, ja nyt tuo samainen hallitus on kääntynyt kansalaisiaan vastaan. Ei hyvältä näytä.

    • Matkustelu-avartaa

      AjattelevaErkki on todennäköisesti todella nuori ja kokematon eikä liene harrastanut matkailua. Vauras keskiluokka on jokaisen sivistyneen, menestyneen ja rauhallisen valtion tukijalka. Käypä kierros vaikka etelä-Amerikan valtioissa joissa on pieni keskiluokka ja vielä pienempi rikkaitten osuus. Siellä on yhteiskuntarauha kaukana. Rikkaitten ja keskiluokan lapsia kidnapataan lunnaiden toivossa päivittäin, rikkaat ja keskiluokka asuvat aseistettujen vartijoiden ja porttien takana ja porukka ajelee punaisista liikennevaloista pysähtymättä koska ei ole turvallista pysähtyä vaikka olisi auton ovet lukossa.
      Mitä suurempi hyvin toimeentuleva keskiluokka niin sen mukavampi maa kaikille.
      Matkailu avartaa!!! suosittelen. Alkaa Suomen vaurastuneen keskiluokan valtaama maakin näyttää ihan mallikelpoiselta.

      • AjatteleeErkki

        Erkki ei ole nuori, eikä kokematon. Erkki on nähnyt monta maata jossa keskiluokan kuplat ja velkapommit ovat kaatuneet syliin.
        Suomen keskiluokka ei ole vauras, se on velkaantunut. Köyhähähän ei velkaa saakkaan, siihen tarvitaan pääsääntöisesti vakuudet.
        Keskiluokka on tärkeä joka maassa sieltä tulee yleisesti ostovoima, mutta jos ostovoima toteutetaan velalla kuten meillä jo vuosia, niin se on vaarallista.
        Edellinenkin taantumamme johtui periaatteessa velkaantumisesta, silloin enemmänkin yksityistalouksien, nyt ovat lähes kaikki velkaantuneen: Yksityistaloudet, valtio ja kunnat, sekä yrityksetkin.
        Valtion ja kuntien velkaantumisen on aiheuttanut jakopolitiikka on jaettu vaikka ei ole ollut jakovaraa. Keskiluokka taas on halunnut vaurastua nopeammin, kuin työn tuottavuus on antanut mahdollisuuksia. Yritykset taas velkaantuneet verojärjestelmämme vuoksi, yrityksen kassassa ei ole enää rahaa, jos on se verotetaan heti pois ja jaetaan yhteiskunnan mammutti kuluihin.
        Pohjalla on varmaankin totuus, että Suomalainen ei kestä hyvinvointia, liian moni käy vain kuntokoulussa, matkustelee ulkomaille ja istuskelee bubeissa. Lähes kaikkiin palveluihin tarvitaan yhteiskunnan tukia ja rahaa palaa näihin monimutkaisiin jakojärjestelmiin.
        Se syistä mistä sairaus on syntynyt , ketjun avaajan mielipiteet koskevat enemmänkin sairauden hoitoa, millä Euroopan sairas mies tai Suomi neito saataisiin tervehtymään.
        Pääministeri on virallisissa puheissaan, joita miljoona Suomalaista on katsonut televisiostakin kertonut miten maa makaa. Myös presidentti on vastaavasti puhunut kansalle.
        Yhteiskuntasopimusta yritetään viidennen kerran ja ellei se onnistu niin sitten eduskunnan hyväksymiä pakkolakeja kustannusten ja verotuksen tarpeen alentamiseksi käytetään.
        Siis ellei solumyrkky tehoa, niin katkaistaan jalka pois, pakko mikä pakko.


      • kiikaritoikeinpäin

        "Pääministeri on virallisissa puheissaan, joita miljoona Suomalaista on katsonut televisiostakin kertonut miten maa makaa. Myös presidentti on vastaavasti puhunut kansalle."

        Voitko kertoa, että mitä EU kokonaisuudessaan maksaa meille veronmaksajille - siis päivärahoineen, matkoineen, asumisineen jne., sekä sen mitä Suomi joutuu nyt maksamaan näistä myymistään digilinjoista vuokraa.
        Onko johtajien bonusoptiojärjestelmä vielä voimassa?

        Mainitsiko Sipilä jotakin näistä - tai johtajien jättisuuristapalkoista/palkkioista?

        Mm. silloin kun kohistiin Fortumin Liliuksen vuoden tienististä, se oli enemmän kuin Yhdysvaltojen presidentin palkka.

        - Mainitsiko Sipilä jotakin siitä, että miten jouduttiin tähän "miten maa makaa"?


      • hommahoidossatotta

        "Siis ellei solumyrkky tehoa, niin katkaistaan jalka pois, pakko mikä pakko."

        Uunit onkin jo valmiina, niissä on lämmöntalteenottojärjestelmä, jolla voidaan lämmittää vaikka kokonaisia kerrostaloja. Myös vanhusten priorisointi hyödyttöminä "jalkoina" on jo aloitettu - suurin osa jo kuolleetkin. Tilastojen mukaan parina viime vuotena Suomessa on väkimäärään suhteutettuna kuollut enemmän ihmisiä kuin toisen maailmansodan aikana.


      • eivoitottatuoymmärrys
        AjatteleeErkki kirjoitti:

        Erkki ei ole nuori, eikä kokematon. Erkki on nähnyt monta maata jossa keskiluokan kuplat ja velkapommit ovat kaatuneet syliin.
        Suomen keskiluokka ei ole vauras, se on velkaantunut. Köyhähähän ei velkaa saakkaan, siihen tarvitaan pääsääntöisesti vakuudet.
        Keskiluokka on tärkeä joka maassa sieltä tulee yleisesti ostovoima, mutta jos ostovoima toteutetaan velalla kuten meillä jo vuosia, niin se on vaarallista.
        Edellinenkin taantumamme johtui periaatteessa velkaantumisesta, silloin enemmänkin yksityistalouksien, nyt ovat lähes kaikki velkaantuneen: Yksityistaloudet, valtio ja kunnat, sekä yrityksetkin.
        Valtion ja kuntien velkaantumisen on aiheuttanut jakopolitiikka on jaettu vaikka ei ole ollut jakovaraa. Keskiluokka taas on halunnut vaurastua nopeammin, kuin työn tuottavuus on antanut mahdollisuuksia. Yritykset taas velkaantuneet verojärjestelmämme vuoksi, yrityksen kassassa ei ole enää rahaa, jos on se verotetaan heti pois ja jaetaan yhteiskunnan mammutti kuluihin.
        Pohjalla on varmaankin totuus, että Suomalainen ei kestä hyvinvointia, liian moni käy vain kuntokoulussa, matkustelee ulkomaille ja istuskelee bubeissa. Lähes kaikkiin palveluihin tarvitaan yhteiskunnan tukia ja rahaa palaa näihin monimutkaisiin jakojärjestelmiin.
        Se syistä mistä sairaus on syntynyt , ketjun avaajan mielipiteet koskevat enemmänkin sairauden hoitoa, millä Euroopan sairas mies tai Suomi neito saataisiin tervehtymään.
        Pääministeri on virallisissa puheissaan, joita miljoona Suomalaista on katsonut televisiostakin kertonut miten maa makaa. Myös presidentti on vastaavasti puhunut kansalle.
        Yhteiskuntasopimusta yritetään viidennen kerran ja ellei se onnistu niin sitten eduskunnan hyväksymiä pakkolakeja kustannusten ja verotuksen tarpeen alentamiseksi käytetään.
        Siis ellei solumyrkky tehoa, niin katkaistaan jalka pois, pakko mikä pakko.

        "Se syistä mistä sairaus on syntynyt , ketjun avaajan mielipiteet koskevat enemmänkin sairauden hoitoa, millä Euroopan sairas mies tai Suomi neito saataisiin tervehtymään."

        Ketjun aloittaja ei ole esittänyt ainoatakaan mielipidettä aloitusviestissään - vaan kertonut, että missä prosessissa Suomi on lakeihin perustuen: Suomi on diktatuurissa.

        Ja jos mielipide pitää esittää: en hyväksy diktatuuria.

        Jos Kolmannentien sosiaalisen markkinatalouden kannattajat - johon viestisi perusteella kuulut - on ymmärryskyvyltä samaa tasoa kuin itse osoitat olevasi minun viestini luettuasi - niin, ei helvetti pojat, nyt alkaa kovat ajat!

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14098855/mita-nyt-sanoisi-lapuan-liikkeen-johtaja-vihtori


    • maasodanpartaalla

      Niin, en nyt tiedä, että onko funtsivaerkki nuori tai vanha, mutta tuolla matkustelulla tai maailman avartumisella ei ollut mitään tekemistä kirjoitukseni kanssa, jossa selvennän, että Suomi on poikkeustilassa ja pakkolait ovat hallituksen diktatuuria lainkin mukaan, ja että seuraava askel sitten on valmiuslaki ja kaiken säätely. Loppuvuodesta Sipilä jo sanoi, että keväällä Suomi joutuu valtiollisiin pakkotoimiin.

      Missä ihmeessä te leijutte? Ymmärrättekö, että kaikista käyttämistänne sanoista on universumin mittainen matka puhumaani Suomen faktatilaan?

      Aiheet ovat seuraavat - AUKEAAKO näiden sanojen MERKITYS millään tavalla? Nämä eivät ole mielipiteitä, vaan faktaa:

      - maanpetosrikos
      - poikkeustila
      - diktatuuri
      - perusoikeuksien rajoittaminen
      - valmiuslaki
      - Hitlerin mentävä porsaanreikä
      - virkamiesten käskytyslaki

      Ja kommenteissa tarjotaan:

      - parantaa yhteiskunnan tilaa
      - tautia yritetään parantaa
      - Suomen sairaus - jakopolitiikan aiheuttama verotuksen tarve
      - keskiluokan liika vaurastuminen
      - yleinen ahneus, johon myös AY liike on osallistunut
      - globaalin taantuman tartunta
      - harrasta matkailua
      - Etelä-Amerikka
      - auton ovet lukkoon
      - mukava maa

      Saatana, ootteko te ihan pimeitä?!

    • fdlkpfgk

      Jos hallitus nyt saisi aikaan yhdenkin lain, jolla Suomen houkuttavuutta siirtolaisinvaasioon laskettaisiin (koska maksamme siirtolaisille melkein eniten Euroopassa tukia, vaikka taloutemme on melkein eniten kuralla,) niin sitten ehkä hieman suhtautumiseni pakkolakeihin muuttuisi hyväksyvämmäksi.
      Mitä muuten tarkoittaa vapaaehtoinen laki?

      • tosihyvämaa

        Kun hallitus edes saisi.... Tiedätkö sinä mitä hallitus todelisuudessa tahtoo? Ymmärrätkö, että sen tahto ei ole sama tahto kuin sinun? Miten mielestäsi "houkuttavuus" Suomi nimisessä maassa ilmenee, jos otat pois puheista sinulle syötetyn propagandan?


    • täsmennystä

      Kun laitat sanat "pakkolaki" ja "vapaaehtoinen laki" vastakkain, käsität tässä jälleen "pakko" -sanan kuin "pakkoruotsi" tai "vapaaehtoinen ruotsi", jolloin ikään kuin saisi valita lukeeko koulussa ruotsia vai ei.

      Pakko tarkoittaa hallituksen tekemää lakia yli nyt voimassa olevien lakien ja sopimusten. Ne puretaa pakolla, koska hallituksella on nyt tällainen oikeus, eikä tähän tarvita kansan tahtoa. Ja tämä perustuu Suomen uuteen perustuslakiin. Suomessa ei ole voimassa länsimainen demokratia. Tuo ajatus säilyi vain uuden perustuslain esitöissä, mutta ei lopputuloksessa.

      "Demokratia eli kansanvalta on kansanvaltaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia

      "Vallan kolmijako-oppi on perustava osa länsimaisten demokratioiden hallintomuotoa. Suomen hallitusmuodossa kolmijako-oppi otettiin käyttöön itsenäistymisen jälkeisenä vuonna 1919, mutta alkuperäisestä mallista luovuttiin ajan kuluessa kytkemällä lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta kiinteästi toisiinsa. Perusajatus säilyi kuitenkin edelleen uuden perustuslain esitöissä."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vallan_kolmijako-oppi

      Olen lukenut yliopistotutkijan tutkimuksen uudesta perustuslaista, josta todella ei löydy tuota edellytettyä demokratiaa, vaan se muuttui totaalisesti uudessa perustuslaissa. Paljon kohistiin siitä, että tuolla perustuslailla luovutettiin Suomen määräysvalta Euroopan Unionille, joka voi edelleen luovuttaa Suomen kolmannelle taholle, mutta sitä ei tuossa vaiheessa kukaan huomannut - en minäkään - että sillä pystytään rajoittamaan myös perusoikeuksia, kuten oikeutta elämään.

      Tässä on kaikki käännetty nurinniskoin, koska perustuslain päätarkoitus on aina ollut nimenomaan suojata kansalaisia mielivallalta, ja pakkolaki on juuri mielivaltaa - myös perusoikeuksien rajoittaminen.

    • sisällissota

      Ja asiaan, että mitä mikäkin maksaa - taviskansa tietää, kun lukee mediasta, tai pystyy edes kuvittelemaan.

      Onko kenelläkään mm. tietoa, että pajonko Suomi maksaa koko maan kattavasta tietoverkosta, vistintäverkosta, digilinjoista, joilla voimme mm. katsoa TV:tä, jotka Suomi myi ensin Ranskaan eräälle firmalle, joka myi ne sitten eteenpäin, josta omistajasta ei tiedä kukaan? Olemme kiristys asemassa ja joudumme nyt maksamaan miljoonien korvauksen - oliko kymmenisen vuotta sitten tuo summa 300 miljoonaa - en ole sen koomin saanut sitä selville. Nyt se varmaan on jo miljardeja.

      Puolustusvoimille tuli hätä, koska siinä meni heidänkin viestintäverkkonsa. Miten lienee nyt, onko korjattu - vai liittyikö sveitsiläisen suomiomisteisen Ascom -firman sotku tähän, ja armeijan korkea-arvoisen henkilön Markku Kolin pikalähtöön arabiemiraatteihin?!

      On paljon, jota ei suoraan lehdessä lue, ja jos ei osaa penkoa tietoa, jää pelkkien luulojen ja kuvitelmien varaan - ja siinähän nyt suomalaiset elävät.

    • viedäänkuinpässejä

      Ja jatketaan sitä Suomen rahanhaaskaus logiikkaa - jonka edellä oleva näkee jutun pointiksi. Hallituksella on nyt sitten kaikki valta - seuraavaksi lähdetään sotimaan veronmaksajien kustannuksella hallituksen toimesta. Kertokaa minulle idea siihen, että ensin suomalaiset pelotellaan pakolaisten väkivallalla ja että joukkoon on soluttautunut ISIS maan sisälle, ja seuraavaksi hallitus haluaa osallistua kansainväliseen sotkuun sotimalla? Ja seuraavaksi se varmaan kertoo pommittavansa ISISiä? Teidän on nyt ensimmäisenä pakko ymmärtää, että Suomessa ei ole hallitus kansaa varten!

      Näin viattomasti se alkoi, mutta kova kiire on. Ensin EU-maa.

      "Hallitus kiirehtii lakimuutosta sotilaallisesta avunannosta toiselle EU-maalle
      Politiikka 19.11.2015 17:58"

      http://www.hs.fi/politiikka/a1447911844046

      Ja sitten jo kansainvälisesti:

      "Lakiesitys: Suomi mukaan kansainvälisiin sotilastoimiin

      Sunnuntai 31.1.2016 klo 11.05"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016013021031775_uu.shtml

      "Jos se hyväksytään, Suomi voi antaa muille valtioille sotilaallista apua, ja myös vastaanottaa sitä.

      Käytännössä valtiojohto saisi päättää, antaako Suomi sotilaallista voimakeinoapua muille EU-maille, Nato-maille, tai esimerkiksi Ruotsille."

      Ja jälleen hallitus asialla. Mitä maksaa?

    • kenenasiallaon

      Se on just kuten joku täällä sanoi - kun netti on täynnä hallitus sitä ja hallitus tätä, ja miksi hallitus ei tee mitään, ja hallituksen vaaditaan erottavan (ihan kuin se nyt tekisi niin kun joku jooseppi keksii vaatia, tai vaikka sata jooseppia) - ettei hän tiennytkään, että Suomen hallituksella on näin suuri kannatus.

      Mihin te luotatte ja millä perusteella? Miksi kuvittelette, että hallitus on teidän asialla ja te pystytte päätämään mitä se tekee, tai sitä ylipäätään kiinnostaa, että mitä mieltä te olette?

      Kuinka pitkä tie on tarvittu tuohon hallituksen diktatuuripakkolakivaltaan ja miten paljon siihen on sisältynyt kansan huijaamista, peittelyä, propagandaa ja manipulointia?

      Vissiin olisi aika jo viimeistään herätä.

      • unelmiamaassa

        Ja jos ei muuta - niin minä aikankin kysyn jokaiselta perussuomalaisia äänestäneeltä nilkiltä, että miten on niin ku toiveet toteutuneet, kun Soini pääsi hallitukseen?


    • taaseteenpäin
      • savuavaitulta

        "Juha Sipilä sanoi sen nyt harvinaisen selvästi radiossa: ”Me emme tarvitse katupartioita”

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/169770-juha-sipila-sanoi-sen-nyt-harvinaisen-selvasti-radiossa-me-emme-tarvitse

        Aikaisemmin Sipilä sanoi epäselvästi ja viittasi "kun lapsiakin saatetaan kouluun", joka kommentti hämmensi tiedotusvälineissä. Tämä liittyi valmiuslain tarpeellisuuteen - ja näihin valtiollisiin tulevan kevään poikkeustoimiin.

        Jos Sipilä on asian nyt selvästi ilmoittanut - myös joku tässä tilanteessa on ratkaisevasti muuttunut. Mikä?


    • jokatapauksessapeliä

      Pakkolaeilla ja valmiuslailla näemmä pelataan EU:n suuntaan, ja se liittyynee Suomi-Venäjä suhteisiin - onkohan tässä mitään aihetta vielä kiitoksiin?!

      "Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo keskustelleensa EU-maiden virkaveljiensä kanssa etukäteen Venäjän pääministerin kutsumisesta vierailulle Suomeen. Sipilä kertoi asiasta Pääministerin haastattelutunnilla Ylellä.

      Sipilä kutsui Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin vierailulle Suomeen, kun pääministerit tapasivat perjantaina Pietarissa. Hän sanoi aikovansa tavata venäläistä vastapuoltaan säännöllisesti jatkossakin."

      http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/845181/Sipila Ylella Medvedevin kutsusta Suomeen keskusteltiin EUmaiden kanssa

      Kun nyt eivät unohda Espanjan syyttäjän juuri viime keväänä oikeuslaitokseen lataamaa 488 sivun syytekirjelmää, joka on seurausta 10 vuoden tutkinnasta liittyen liike-elämän järjestäytyneen rikollisuuden kytköksistä Putinin kautta Venäjän mafiaan, jota johdettiin Espanjasta käsin. Paikkaa ei varmaankaan tarvitse erikseen yksilöidä, ja osallistujat voi vain arvata historiaa tietäen.

    • Kylvain

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/169768-paaminiseri-sipila-radiossa-pakkolait-ovat-jaissa
      Taitaa alkaa käydä ahtaaksi,kun työmarkkinajärjestöt panevaty kampoihin ja läkot rupeavat näyttämään yhä todenäköisimmiltä.Pakkao alkaa ottamaan takapakkia,kun kunnatkin sanovat piut paut hallituksen linjoille .

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/169768-paaminiseri-sipila-radiossa-pakkolait-ovat-jaissa

      Helsingin kaupungin hallituksessa enemistönä onkin eduskunnan oppositio päättävässä asemassa.

      Tosin on tuonsuuntaisien toimia arvosteltu,että tulee entistä kovempia päätöksiä,kun ei toimiin ryhdytä,mutta se hevon kukkua.Kunnilla on oma verotusoikeus kunnallisveroituksen kautta ja jos kunnilla on varaa hoitaa asiat paremmin niin hyvä niin.

      Rupeaa näyttämään siltä,että pakkotoimien perusteet on heiveröisiä ja tarkoitusperät kyseenalaisia,kun niiden toimet ovat olleet kovin toispuoleisia, väestöryhmiin kohdistuneisuutta tarkasteltaessa.

    • kumpivaikampi

      Tässä nyt painaa valtiotasolla hieman isommat ongelmat kuin työntekijät - vaikka se nyt taviksen silmin siltä näyttäisi, mutta täytyyhän tämän totuuden ympärille punoa jonkinlainen esirippu, ettei lävähdä ihan koko totuus suomalaisten silmille niin raakana kuin se on: miten suomalainen herkkän naiivi joulupukkisielu sitä kestäisi - sekoaisi tyystin.

      Kun tiedämme Suomen konkelot Venäjälle - esimerkiksi omat valtiotason Patria ja Sonera korruptiovyyhdet, säteilevät alukset Pietarsaaresta jne. - niin Suomi on Espanjan tutkimuksessa aivan yhtä solmussa kuin itse Venäjäkin - ja ongelma on Venäjän syyttäjän mukaan yhteys nimenomaan politiikkaan ja siitä kytkökseen mafiaan.

      On kyse niin jättimäisestä jutusta - ihan kuten itsemurhan tehneen poliisiylitarkastajan itsemurhaviesti jättimäisestä korruptiosta kertoo, joka on salattava kansalaisilta - että en minä ainakana tiedä, että millä tavalla ne ovat käytännössä ajatelleet pelikentän putsata.

      Mutta on selvää - se on pakko putsata - Suomi on nyt myös ajettu tämän asian tiimoilta sellaiseen nurkkaan, että vaihtoehdot ovat vähissä.

      • edelläonvirhe

        Virhe edellä - ei Venäjän syyttäjän, vaikka hänkin on kuvioissa mukana - vaan Espanjan syyttäjän mukaan.


    • perustasontietoa

      Ja kaiken perusta on kahdessa jättimittavassa tapahtumassa - toinen on se, kun saatiin kiinni normaalin pankkijärjestelmän alla oleva salainen järjestelmä, jossa johtotaso pystyi pesemään korruptio- ja muita salaisia rahojaan. Tätä kutsutaan Clearstream skandaaliksi - Suomesta siellä on esillä Nordea-pankki, jolla on myös mittava verkosto Venäjällä.

      http://www.kaapeli.fi/book/pesukone.htm

      Toinen on vuonna 2004 Venäjän KGB-agentin kaappaama 25.000 sivun salainen aineisto länteen, joka on selvittänyt Venäjän tiedustelupalvelun soluttautumisen syvälle EU-maiden sisäpiiriin. Tähän liittyy myös EU-komission johtaja Romano Prodi (KGB:n mies), jonka poliittinen neuvonantaja oli meidän hallituksen Alexander Stubb tuolloin EU:ssa.

      Tätä aineistoa kutsutaan Mitrohinin aineistosta, joka on KGB:n ulkomaantiedustelun arkistonhoitajan Vasili Mitrohin länteen tuomaa. Etsivä löytää lisätietoja.

      • lisätietoja

        Suomeksi kirjoitetaan Mitrohin, mutta englanniksi Mitrokhin, ja tuosta vuodesta 2004 - aineisto on tullut julkiseksi vasta kyseisen henkilön kuoleman jälkeen vuonna 2005, se löytyi hänen asunnostaan. Minkä verran ja onko aineistoa ollut julkisena tätä/tiedustelupalvelun hallussa, ennen tätä, en tiedä.

        Ehkä tästä paremmasta tietolinkistä löytyy enemmän kuin suomen kielisestä wikipediasta.

        "Vasili Nikitich Mitrokhin (Russian: Васи́лий Ники́тич Митро́хин; March 3, 1922 – January 23, 2004) was a major and senior archivist for the Soviet Union's foreign intelligence service, the First Chief Directorate of the KGB and co-author with Christopher Andrew of The Mitrokhin Archive: The KGB in Europe and the West, a massive account of Soviet intelligence operations based on copies of material from the archive. The second volume, The Mitrokhin Archive II: The KGB in the World, was published in 2005, soon after Mitrokhin's death."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Vasili_Mitrokhin

        Mahdollisesti mielenkiintoista luettavaa:

        Oliko Suojelupoliisin päällikkö KGB:n agentti

        http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/viewFile/48236/14011

        Vapaamuurareiden lehden sivuilla oli jo pari vuotta sitten artikkeli - siis järjestö, jonka kautta eri maihin tätä KGB:n soluttautumista järjestettiin - että suojelupoliisi valvoi heidän toimintaansa aina siihen asti, kunnes jo suojelupoliisistakin kuuluttiin vapaamuurarijärjestöön.


      • taustatietoaon

        Tällä on nyt iso merkitys niihin utisiin, joita olemme saaneet liittyen KGB:n myös lehdistä lukea - myös se HS:n artikkeli, jossa kerrotaan, että Neuvostoliitto valloitti Suomen jo vuonna 1944. Nämä taustatiedot ovat ilman muuta löytyneet henkilökohtaisine suhteineen juuri Mitrokhin aineistosta - eikä kyse ole minkään meneen maailman jutusta, vaan meidän tämän päivän tilanteesta. Mutta kaikki alkoi jo kauan sitten.

        Edellä olevasta linkistä:

        "Syyskuun puolivälissä tuli julki muuan muistiin pano Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n arkiston asiakirjoista. Sen mukaan Suojelupoliisin päällikkö Arvo Pentti olisi keväällä 1973 merkitty KGB:n agentiksi peitenimellä Mauri ja hänelle olisi myönnetty 150 000 markkaa.

        Mutta tiedustelumaailmaan ja perinteisiin isänmaallisiin piireihin iski pommi.
        Tiedustelun maailmassa tällainen on isoimman luokan asia. Panoksena on palvelun luotettavuus yhteistyökumppanina ja viime kädessä valtion
        maine ja perimmäinen kuuluminen. Suojelupoliisi oli perustamisestaan (1949) saakka länsileirissä, myös presidentti Urho Kekkosen kaudella, ja teki
        parhaansa torjuakseen ensi sijassa Neuvostoliiton vakoilua. Suojelupoliisin kansainvälinen maine on suurelta osin nojannut siihen, että toisin kuin
        muista läntisistä palveluista, sen riveistä KGB:n ei ole tiedetty värvänneen virkamiehiä, päälliköistä puhumattakaan."

        Ja nämä ovat uutiset, jotka liittyvät tulleisiin tietoihin:

        "Presidentinlinnan salaisuudet

        Maanantai 11.5.2015"

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015051019663504_uu.shtml

        Helsingin Sanomien uutiskartan mukaan Neuvostoliitto valloitti Suomen 1944

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/helsingin sanomain kartta-35749


      • mikämaailmameilläon

        Ja tässä nyt sitten on taustatiedot tästä suojelupoliisinpäälliköstä ja nelinkertiasesta oikeusministeristä, joka oli KGB:n agentti. Hän oli ostettavissa 150.000 suomen markalla, voitte vain kuvitella, että miten helppoa on ollut ostaa kuka tahansa tänä päivänä, jos hänekin taustoillaan se on onnistunut!

        "Arvo Veikko Pentti (13. helmikuuta 1915 Hämeenkyrö – 1. helmikuuta 1986 Hämeenkyrö) oli suomalainen keskustalainen poliitikko, sotilas ja Mannerheim-ristin ritari numero 29. Mannerheim-ristin ritariksi hänet nimitettiin 19. lokakuuta 1941. Sotilasarvoltaan Arvo Pentti oli everstiluutnantti. Myöhemmin hän toimi myös puolustusministerinä ja suojelupoliisin päällikkönä.

        Pentin muistolaatta on kiinnitetty Hämeenkyrön kunnantalon seinään. Maanviljelijä Pentti toimi kansanedustajana 1958–1970 ja hoiti neljästi puolustusministerin tehtäviä. Suojelupoliisin päällikkö hänestä tuli 1972.

        Pentti osallistui asekätkentään toimimalla kätkennän johtajana Etelä-Satakunnan suojeluskuntapiirissä asemapaikkanaan Vammala."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvo_Pentti

        Ei mihikään ole luottamista...


    • hämärämiestenekaosa

      No niin, ja kun on nämä taustat tarkastettu - ja tuo Pentin asema KGB:ssä ja Neuvostoliitossa 70-luvulla, niin on myös tietoa, että millä tavalla se heijastui yleiseen poliisijohtotilanteeseen. Siitä kirjoitti 90-luvun lopussa Helsingin Sanomat. Otetaanpa tähän ylös, niin avartaa Suomi kuvaa kummasti:

      Hs 24.6.1994

      Hämärämiesten ja poliisin kytkyt synnyttivät suomalaisen "mafian" POLIISIJOHDON MAKEAT VUODET

      Suomen ylin poliisijohto ja hämäräliikemiehet pelasivat 60-luvulla yhteen Suomessa ennen näkemättömällä tavalla. “Mafiamaisesta” yhteispelistä hyötyivät molemmat osapuolet: palvelu palkittiin vastapalvelulla.

      Yhteistyöhön tarvittiin juhlimishaluisia poliiseja, maksullisia naisia, viinaa sekä hämärämiehiä, jotka olivat valmiita kuittaamaan laskun.

      Poliisista mukana olivat mm. maan korkein poliisiviranomainen, 1982 kuollut poliisiylijohtaja Erkki J. Korhonen ja Helsingin poliisikomentaja Nils Olof Söderström. Osa alempaa poliisijohtoa imi vaikutteita kaksikon vanavedessä.

      Vastapuolella olivat maisteri Tuomas Tapala ja liikemiehet Aarne Mantila ja Aaro Makkonen. Tapala kuoli 1981 kesken veropetosoikeudenkäynnin. Useista rikoksista tuomittu Mantila kuoli 1982. Makkonen tuomittiin 1977 pimeää rahanlainausta harjoittaneen Atlas-pankin pyörittämisestä, mutta hän pakeni maasta ennen rangaistuksen täytäntöönpanoa. Aivan kolmikon lähipiirissä oli useita, laillisuuden rajoilla liikkuneita liikemiehiä.

      Joukolla oli poliisin lisäksi suorat yhteydet ainakin kahteen tärkeään syyttäjään ja alamaailmaan. Mantilalla ja Tapalalla oli myös poliitikkotuttuja.

      Hotelli Tornin kabinetissa 70-luvulla hovia pitänyt liikemiesjoukko rahoitti rikoksia laidasta laitaan. Yhdessä Suomen suurimmista huumejutuista vuonna 1975 kiinni jäänyt konstaapeli Pekka Erkkilä oli käynyt hieman ennen pidätystään Tornissa tapaamassa Makkosta ja liikemies Tauno Auraa. Aura ja Söderström tunsivat hyvin toisensa.

      Vuonna 1975 kuollutta Auraa pidettiin Atlas-pankin yhtenä rahoittajana. Hänen osuuttaan tutkittiin myös syksyllä 1967 paljastuneeseen suureen pirtusalakuljetukseen. Tattarisuolta löytynyt lähes 25000 litran erä tuotiin Hollannista maahan Ingrid-nimisellä laivalla. Useita henkilöitä tuomittiin. Auraa epäiltiin salakuljetuksen rahoittajaksi, ja hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä. Auran osuudesta ei saatu näyttöä.

      Mantilan ja Tapalan tekemisiä selvitellyt talousrikostutkija näki läheltä, kuinka yhteispeli poliisien ja liikemiesten välillä kehittyi kestinnästä liiketoimiin.

      “Korkein poliisipäällystö sukkuloi 70-luvulla Neuvostoliitossa, ja kestitys oli hulvatonta. Kun oli vastavierailun aika, tuli ongelmia. Venäläisillä oli lisäksi se ikävä puoli, että heillä oli käsivarren pituinen toivelista; kuka halusi mitäkin, elektroniikkaa tai nahkatakkia. Tämä loi markkinaraon Tapalalle ja Mantilalle.”

      Tapalan yritys Nordator maksoi miliisivieraiden lahjat ja kestinnän.

      “Ne olivat mahtavia ja hyvin värikkäitä juhlia”, muistaa eläkkeellä oleva Helsingin apulaispoliisimestari Viljo Lehkonen.”Eihän poliisilla olisi ollut rahaa järjestää sellaisia.”

      “Oli käsittämätöntä, että suoranaisia rikollisia otettiin sponsoreiksi”, ihmettelee eläkkeellä oleva Uudenmaan läänin poliisitarkastaja Lauri Lausmaa.

      Lausmaa joutui puuttumaan poliisijohdon ja talousrikollisten yhteispeliin, kun selvisi, että törkeästä veropetoksesta tuomittu Aaro Makkonen oli paennut maasta Vantaan nimismiehen Pentti Viitasen myöntämällä pikapassilla.

      Viitanen oli tutustunut Makkoseen, Tapalaan ja Mantilaan Söderströmin ja Korhosen myötävaikutuksella. Poliisikolmikko tunsi hyvin toisensa oltuaan samaan aikaan nimismiesyhdistyksen johdossa. Lisäksi Söderström ja Viitanen olivat olleet samaan aikaan naapurikuntien nimismiehinä, Söderström Porvoossa ja Viitanen Askolassa.

      Oikeuskansleri Risto Leskinen määräsi Lausmaan syyttämään Viitasta virkavirheestä.

      “Kun puhuimme oikeuskanslerinkanssa passijutusta, hän sanoi minulle, että hänestä tuntuu, että se oli jäävuoren huippu. Muistan, että Helsingin poliisilla ja krp:llä oli yhteinen tutkijaryhmä, joka selvitti Tapalan tekemisiä, mutta kun Tapala kuoli, asia raukeni. Siinä yhteydessä olisi saattanut selvitä yhtä ja toista”, Lausmaa kertoo.

      Viitanen tuomittiin passijutussa jatketusta varomattomuudessa tehdystä virkavirheestä sakkoihin. Hän jäi tänä keväänä eläkkeelle.

    • hämärämiestenkakkososa

      Miliisivieraat vietiin usein jatkoille Mantilan huvilalle Rusutjärvelle. Krp sai Rusutjärven rajuista juhlista sisäpiiritietoa mm. Mantilan liikekumppaneilta. Juhlissa olleiden mukaan meno oli sellaista, että herkkäluontoisimmat vieraat eivät niissä kauaa viihtyneet.

      “Rusutjärvellä järjestettiin erikoisia showtilaisuuksia, joissa Söderström, Korhonen ja nimismies Pentti Viitanen olivat usein mukana”, talousrikostutkija kertoo.

      Eräs Mantilan tuntenut lakimiesoli pari kertaa Rusutjärven juhlissa. Tuolloin mukana olivat ainakin Söderström, Korhonen, Viitanen ja Kuivaksi kutsuttu, poliisin hyvin tuntema ammattipeluri-hämäräliikemies. Kuiva tuomittiin 80-luvun alussa ylikorkotalletusjutussa.

      Vieraina oli myös tuon ajan tunnetuimpia rikollisia, kuten Sven Alf Leo Laine, joka oli saanut vankeustuomion ns. metyylijutussa.

      Metyylijutuksi kutsuttiin rikossarjaa, jossa useita henkilöitä kuoli Laineen yrityksen, Laivateknillisen Palvelun, laittomasti hankkimaan ja myymään metyylialkoholiin. Laine pääsi otsikoihin myös monilla rahankeräyshuijauksillaan.

      1970-luvun alkupuolella yhteydet johtivat yhteisiin liiketoimiin. “Vuonna 1973 perustettu Vantaan Keilahalli Oy ei jostain syystä saanut toimintaansa käyntiin. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja oli nimismies Pentti Viitanen. Osakkaana oli mm. poliisiylijohtaja Erkki J. Korhosen vaimo. Hankkeen takana oli Tapala, joka omisti keilahalleja ja toi maahan keilahallilaitteistoja”, talousrikostutkija kertoo.

      Keväällä 1973 eräs pankkivirkailija syytti Mantilaa raiskauksesta ja pahoinpitelystä. “Nainen sai turpiinsa Mantilalta hotelli Tornissa. Juttu tutkittiin ja lähetettiin raastupaan, mutta syyttäjien esimies, ensimmäinen kaupunginviskaali Henry Herlin otti sen poikkeuksellisesti itselleen ja teki syyttämättäjättämispäätöksen”, talousrikostutkija sanoo.

      Söderströmin jäätyä eläkkeelle poliisikomentajan virasta 1975 hänestä tuli Mantilan ja Makkosen perustaman Tank-Linen toimitusjohtaja ja osakas. Henry Herlinistä, joka oli tuntenut Mantilan 70-luvun alusta asti, tuli 1975 yhtiön osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Herlin jäi eläkkeelle kaupunginviskaalin virasta 1977.

      Tank-Line ajautui nopeasti kohti konkurssia, vaikka sillä oli suurasiakkaita, kuten Neste Oy. Yhtiön nimi muutettiin Minor Shipping Line Oy:ksi. Uusi yhtiö jätti verot ja palkat maksamatta, ja sen tankkialus Minor pakkohuutokaupattiin Rotterdamissa 1979. Minor tuli tunnetuksi Sonia-nimellä, kun Mantila 1977 pakoili poliisia laivalla ympäri Eurooppaa.

    • javieläkinsejatkuu

      Tapalan omistaman Oy Asennustoimi Ab:n hallituksen puheenjohtajaksi tuli 1975 kaupunginviskaali Helge Olenius.Olenius vastasi Helsingin raastuvanoikeudessa konkurssirikosten syyttämisestä ja oli sittemmin syyttäjänä Suomenlahden Koneen konkurssipetosjutussa.

      Mantila oli perustanut Suomenlahden Koneen 60-luvulla. Tapala oli tullut 70-luvun alussa mukaan rahoittajaksi. Yritys meni konkurssiin 1975 ja konkurssipetosoikeudenkäynti alkoi vuonna 1977.

      “Kun Tapala ja Mantila joutuivat vaikeuksiin Suomenlahden Koneen jutussa, he yrittivät käyttää hyväkseen suhteitaan. Tapala kävi poliisiylijohtaja Korhosen luona ja sanoi, että hänen on pakko esittää tutkijoille myös Korhosen ravintolalaskut. Korhonen oli ollut sen verran höhlä, että oli kuitannut laskut jälkikäteen”, talousrikostutkija kertoo.

      Korhonen ja Söderström eivät uskaltaneet puuttua kovin suoraan tutkijoiden tekemisiin. “He uskoivat, että sanoma meni perille, kun isoveli kiinnitti huomiota asiaan.”

      Mantila oli niin varma tuesta, että jätti menemättä erääseen kuulusteluun. “Söderström soitti jutun tutkijalle ja määräsi, että hänen oli mentävä kuulustelemaan Mantilaa tämän työpaikalle.”

      Ennen Helsinkiin tuloaan Söderström oli ollut Porvoon piirin nimismiehenä peräti 21 vuotta. Vuonna 1970 Söderström tuli Uudenmaan läänin poliisitarkastajaksi, ja jo vuoden kuluttua hän yleni Helsingin poliisikomentajaksi.

      Uudessa virassaan Söderström puuttui pieniinkin asioihin.

      “Kun Mantila pysäköi loistoautonsa kiinni suojatiehen ja sai sakot, niin Söderström kutsui sakot kirjoittaneen konstaapelin luoksensa ja haukkui hänet alimpaan helkuttiin”, kertoo liikennepoliisin entinen komisario.

      Hän muistaa toisenkin Söderströmin otteita kuvaavan tapauksen: “Söderström oli Porvoossa juhlimassa, ja seurue halusi vaihtaa ravintolaa. Hän soitti ja vaati autoa liikkuvasta poliisista Helsingistä. Auto lähti hirveällä kiireellä Porvooseen, ja porukka siirtyi sillä sata metriä.”

      Mantilan ja Tapalan tuttaviin kuulunut monipuolinen rikollinen Sven Laine luotti hänkin Söderströmin tukeen. “Kerran Svenkalla oli kovat pirskeet Johanneksentien-asunnossaan, ja naapurit soittivat poliisin paikalle. Svenkka soitti Söderströmille, ja pian paikalle tuli toinen partio noutamaan ensimmäisen pois”, kertoo Laineen apuri, joka oli juhlissa mukana.

      Laineen kovat suhteet yllättivät hänen juttujaan tutkineet poliisit. “Kun Laine pidätettiin 1966 metyylijutussa, ylipoliisipäällikkö Fjalar Jarva tuli illalla poliisiasemalle ja vaati, että Laine piti vapauttaa heti. Kieltäydyin vapauttamasta häntä”, kertoo päivystävänä komisariona tuolloin ollut Unto Vuono.Vuono jäi 1984 eläkkeelle rikospoliisin ensimmäisen tutkintaosaston johtajan paikalta.

      Laine rakensi suojelurengastaan mm. juhlissa, joita hän järjesti valituille poliiseille ja virkamiehille. Svenkalla oli tapana kutsua juhliin alaikäisiä tyttöjä. Kun Svenkka sai virkamiehistä otteen, hän käytti heitä täysin häikäilemättömästi hyväkseen, kertoo Laineen entinen apuri. “Svenkka sai vankilassakin erikoiskohtelun suhteidensa avulla.”

      Poliisijohdon rikolliskytkyeet haittasivat joskus jopa rutiinijuttujen tutkintaa. Eräs komisario kertoo esimerkin: “Tutkin liikemurtoa ja panin rikospaikalla havaitun auton etsintään. Kun poliisipartio pysäytti auton, sen takapenkillä istui komentaja Söderström.”

      “Johto, jolla oli tällainen moraali ja luonteenlaatu, nimitti tärkeisiin virkoihin kaltaisiaan poliiseja. Seuraukset näkyvät yhä”, talousrikostutkija huomauttaa.

      Poliisiylitarkastajan virasta asianajajaksi siirtynyt Pertti Virolainen oli näköalapaikalla yli kaksikymmentä vuotta. Hän arvioi, että erityisesti järjestyspoliisissa korruptiosta syntyi lähes periytyvä käytäntö.

      “Uudeksi johtajaksi pyrittiin valitsemaan edeltäjän linjoilla oleva henkilö”, Virolainen sanoo.

      “Johdon korruptio heijastui ainakin apulaispoliisimestaritasolle. Alempana oli muutamia luottomiehiä, jotka pystyivät järjestelemään käytännön kuvioita.”

      Virolaisen mukaan poliisijohdon välit mm. ammattiautoilijoiden edunvalvojiin olivat epäterveen läheiset aivan viime vuosiin asti. “Kuljetusristikosta muodostui kuuluisa poliisien kestintäpaikka”, Virolainen sanoo.

      Kuljetusristikoksi nimetyssä rakennuksessa Helsingin Haagassa olivat mm. Kuorma-autoliiton ja Helsingin Kuorma-autoliikennöitsijät ry:n toimitilat.

      • paskasakkiakaikki

        "Poliisiylitarkastajan virasta asianajajaksi siirtynyt Pertti Virolainen oli näköalapaikalla yli kaksikymmentä vuotta. Hän arvioi, että erityisesti järjestyspoliisissa korruptiosta syntyi lähes periytyvä käytäntö.

        “Uudeksi johtajaksi pyrittiin valitsemaan edeltäjän linjoilla oleva henkilö”, Virolainen sanoo.

        “Johdon korruptio heijastui ainakin apulaispoliisimestaritasolle. Alempana oli muutamia luottomiehiä, jotka pystyivät järjestelemään käytännön kuvioita.”

        ------

        Näin lukee tekstissä - ja miten pitkään meille suomalaisille on syötetty propagandaa, että Suomessa ei ole korruptiota, ja kuinka se korruptio onkin vain joku hyvävelijärjestelmä! Ja tällä naiivilla hyväuskoisuudella sitten suomalainen on luottanut tähän karmeaan menoon, joka on nyt saamassa äkkilopun, ja jälleen kerran tämä sama paskasakki laittaa laskun tavalliselle kansalla juhlistaan. Tuskin osaavat edes hävetä. Sipilä ja muut.


      • korruptiokäytäntö
        paskasakkiakaikki kirjoitti:

        "Poliisiylitarkastajan virasta asianajajaksi siirtynyt Pertti Virolainen oli näköalapaikalla yli kaksikymmentä vuotta. Hän arvioi, että erityisesti järjestyspoliisissa korruptiosta syntyi lähes periytyvä käytäntö.

        “Uudeksi johtajaksi pyrittiin valitsemaan edeltäjän linjoilla oleva henkilö”, Virolainen sanoo.

        “Johdon korruptio heijastui ainakin apulaispoliisimestaritasolle. Alempana oli muutamia luottomiehiä, jotka pystyivät järjestelemään käytännön kuvioita.”

        ------

        Näin lukee tekstissä - ja miten pitkään meille suomalaisille on syötetty propagandaa, että Suomessa ei ole korruptiota, ja kuinka se korruptio onkin vain joku hyvävelijärjestelmä! Ja tällä naiivilla hyväuskoisuudella sitten suomalainen on luottanut tähän karmeaan menoon, joka on nyt saamassa äkkilopun, ja jälleen kerran tämä sama paskasakki laittaa laskun tavalliselle kansalla juhlistaan. Tuskin osaavat edes hävetä. Sipilä ja muut.

        Mitä tämä poliisiylitarkastaja tarkasteli tuon parikymmentä vuotta, kun hän sanoo korruptiosta tulleen hänen työuransa aikana periytyvä käytäntö? Jos hän ei voinut puuttua, vai oliko itse korruptiossa mukana, niin kuka olisi voinut, jos olisi halunnut?


    • jaonkoloppunutvieläkään

      Talousrikostutkijan mukaan Söderströmin seuraajan valintaa käsiteltiin Mantilan huvilalla Rusutjärvellä. Paikalla olivat Korhonen, Söderström, Tapala, Mantila ja Viitanen.

      Helsingin uudeksi poliisikomentajaksi tuli 1975 Tapani Elomaa.Elomaalla oli niin suuret verovelat, että häntä uhkasi henkilökohtainen konkurssi. Hän oli Söderströmin ja Korhosen tavoin hyvän ruoan, juoman ja hauskanpidon ystävä.

      Pertti Virolaisen mielestä juhlat olivat yksi tapa koetella, kuka oli luotettava “meidän mies” ja ketä kannatti varoa.

      “Kerran Elomaa keräsi juhlien jälkeen poliisiporukkaa jatkoille ilotaloon ja kysyi minulta, lähdenkö mukaan. Oli kevätilta ja sanoin, että taidan lähteä kotiin tervaamaan suksia, että pääsen aamulla hiihtämään”, Virolainen kertoo.

      Krp:n entinen päällikkö, poliisineuvos Toivo Laento kertoo, että Tapala maksoi Elomaan valinnan kunniaksi järjestetyn lounaan.

      “Tapala soitti ja kutsui minut ravintola Havis Amandaan. Tapala oli kutsunut sinne myös joitakin professoreita yliopistosta. Menin uteliaisuuttani katsomaan. Se oli ainoa kerta, kun olin Tapalan juhlissa. Emme olleet hyvissä väleissä, koska olin tutkinut erästä hänen petosjuttuaan.”

      “Kun Tapalan tapaiset miehet ottavat mukaan virkamiehiä, se ei tapahdu siksi, että heillä on hyvä lauluääni tai että he ovat hauskoja seuramiehiä, vaan virka-aseman takia”, talousrikostutkija muistuttaa.

      Elomaa sai 1980 oikeuskanslerin huomautuksen siitä, että hän oli myöntänyt passin ylikorkojutussa mm. kiskonnasta syytteessä olleelle Sirkka Auralle.Elomaan alainen, apulaispoliisimestari Viljo Lehkonen oli hylännyt passihakemuksen. Mafian vastainen taistelu paljastaa maailmalla uusia poliisin ja rikollisten välisiä yhteyksiä. Suomalaiseen poliisiin on voitu perinteisesti luottaa, mutta tutkimukset löytävät tahroja myös partiopojan kilvestä. 1960- ja 70-luvuilla ylin poliisijohto kietoutui talousrikollisten ja hämärämiesten verkkoon. “Kytkyjen seuraukset näkyvät yhä, sillä korruptoitunut poliisijohto nimitti tärkeisiin virkoihin kaltaisiaan poliiseja”, talousrikostutkija sanoo.

      • suomalaisetansainneet

        Niin, siinä edellä nyt sitten on meidän Suomen historialliset virkamiesperustat, heidän luotettavuutensa, ja alussa tämän päivän poliitikkojen toimet sekä sotkut nykyisen Venäjän kanssa.


    • Tätämieltätästä

      Pakkolakien ja käytön kanssa edellisillä romaaneilla ole mitään tekemistä, eikä syiden ja seurausten kanssa miksi pakkolakeja on luvattu käyttää.
      Edellisillä kirjoituksilla vuosikymmenten takaa ei myöskään maamme velkaantumisen vauhtia saada hillittyä.
      Talous saadaan nousuun varsin yksinkertaisesti, se ei ole kuin numeroita ja matematiikkaa, lopetetaan yli varojen eläminen.

      • 546789

        Se oli tää sekapinen Sirpa joka spämmii tänne paljon tosiinsa kuulumattomia asioita ja kehittele niistä kaikenlaisia houreisia salaliittoteorioita, se on bannattu noista sekoiluistaan tuolta Murha.Infon foorumeilta jo moninaisia kertoja:

        http://www.murha.info/

        Valitettavasti se sitten eksyi tänne suomi24:ään sotkemaan palstoja ja keskusteluketjuja noilla sekopääpostauksillaan. Joku tuolla toisella foorumilla kyskyy:

        "Oletko MI:ssa törmännyt Sirpaan? "

        Ja joku vastaa Sirpaa ja sen logiikkaa huumorilla matkien:

        "Koska kellohan oli sillä hetkellä viisi, kun tätä ajattelin, niin tämä selvästi liittyy madeleinen katoamiseen, koska perheessä on viisi jäsentä. Myös unessa näkemäni viisi sutta liittyvät siihen, että madeleine on kaapattu Suomeen!!! Toisaalta taas kun olen nyt lähellä tätä ratkaisua, on parempi olla hiljaa."

        http://kaksplus.fi/threads/paeaesettekoe-murhainfon-sivuille.1665560/#post-19501038


    • saatanasaapuimoskovaan

      Huumorilla voi toki matkia kuin Vesku Loiri kaatumista, mutta totuus on toinen juttu.

      "Talvisodan henki ja Urho Kekkonen – kansallismuseo haluaa ravistella myyttejä
      Satavuotiaan museon perusnäyttely uusitaan kolmen vuoden aikana.

      Hannu Pöppönen
      SK 04/2016|1.2.2016 11:30
      Luettu (1)

      ”Me tulemme joka tapauksessa saamaan kritiikkiä siitä mitä kerromme tai jätämme kertomatta, mutta vetelää kerrontaa pitäisi välttää”, sanoo Elina Anttila.

      Anttila johtaa Suomen kansallismuseota, jonka avaamisesta yleisölle on tammikuun lopussa kulunut sata vuotta. Sen ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Kansallismuseo uudistaa perusnäyttelynsä kolmen seuraavan vuoden aikana.

      Vaikka Kansallismuseo kertoo Suomen ja suomalaisuuden historiasta, senkin pitää elää ajassa ja katsoa tulevaisuuteen. Kävijöitä on houkuteltava museoon uusilla tavoilla, ei vain pölyttyneillä, muinaisesineitä esittelevillä lasivitriineillä. Näyttelyjen on oltava elämyksiä kävijöille.

      Kansallismuseo aikoo tehdä uudistuksen yhteisöllisesti. Se järjesti syksyllä keskustelutilaisuuksia eri alojen asiantuntijoiden ja kulttuurin ja taiteen vaikuttajien kanssa ja kuunteli heidän mielipiteitään.

      Keskusteluissa ehdotettiin muun muassa suomalaisuuteen liittyvien myyttien ja kliseiden purkamista sekä historian kertomista vaihtoehtoisista, ei vain vallanpitäjien, näkökulmasta. Purettavia myyttejä ovat esimerkiksi talvisodan henki ja Kekkos-myytti. Talvisodasta toivottiin näyttelyitä, jotka kertoisivat myös sodan aiheuttamista mielenterveysongelmista ja sotalapsista.

      Anttila pitää ehdotuksia hyvinä ja haluaakin tuoda näyttelyihin raikkaampia ja tuoreita näkökulmia.

      ”Meidän pitää palvella täällä vallalla olevaa keskustelua ja viedä sitä eteenpäin.”

      Kansallismuseo on tärkeässä asemassa juuri nyt. Suomi on jakautunut niihin, jotka katsovat Suomea yhä yhtenäiskulttuurin maana ja niihin, jotka haluavat hylätä ajatuksen vanhanaikaisena.

      Anttila sanoo, että Kansallismuseon tehtävä on tarjota puheenaiheita, ei valmiiksi pureskeltuja näytteitä. Tällä hetkellä museossa on esillä näyttely, joka muistuttaa suomalaisten siirtolaisuudesta ja evakoista.

      ”Enemmän kuin kantaaottaminen, meidän tehtävämme on asioiden ristiinvalaiseminen. Ehkä otetaan kantaa sillä tavalla, mitä näyttelyihin valitaan. Sillä kerrotaan, että haluamme nostaa tiettyjä asioita esille, koska ne ovat mielenkiintoisia ja relevantteja.”

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/talvisodan-henki-ja-urho-kekkonen-kansallismuseo-haluaa-ravistella-myytteja/?shared=307951-36af5022-500

    • moottoripyöräonmoottorip

      Heh, 60-luvulta alkaen poliisijohto on kähminyt rikollisuuden kanssa - nyt Putin tutkinta on liitetty huumepoliisipäällikkö Aarnion tutkintaan sekä viisi poliisijohtajaa korkeilta paikoilta KRP:stä ja Poliisihallituksesta, ja Sirpa on hullu, jees.

      Onko lääkitysehdotuksia?

      • tottapuhut

    • sirpabanniin

      Eih, älkää nyt - se on ollut Sirpalla vain älyttömän huonoa markkinatoiminnan ymmärtämättömyyttä, huonoa tarkastelua, liian kiireistä viime hetken analysointia ja valmistelua - hänenkin on ollut pakko ääneestää vaan JUU, KYLLÄ, kun ei ole ollut taustatietoa.

      "– Selvittelin vähän taustaa ja näin tässä oli käynyt, että se oli ministeri Vapaavuoren valmistelussa työ- ja elinkeinoministeriössä. Se tuotiin koko hallituksen tietoon talouspoliittiseen ministerivaliokuntaan aivan loppusuoralla, kun kaikki ratkaisut oli tehty.

      Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kertoo tänään Iltalehdessä niin ikään, että Caruna-kauppa tuotiin hallitusosapuolten eteen yllättäen.

      Heinäluoman mielestä Caruna-asiassa pitäisi ryhtyä nyt ”korjausliikkeisiin”. Samalla hän pitää tärkeänä, että kaupasta otetaan opiksi, kun eduskunta käsittelee keväällä valtion omistajaohjausasioita.

      – Tämä on malliesimerkki siitä, kun luotetaan sokeisiin markkinavoimiin. Ja lopputulos on se, että on myyty monopolitoiminta yhtiölle, jonka omistus on valtaosin ulkolaista. Kun katsoo siitä olevia tietoja, niin sitten käy myös ilmi, että yhtiö käyttää tätä erittäin korkeiden lainakorkojen järjestelmää siirtääkseen tuloksen ulos Suomesta. "

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/170173-caruna-ihmetys-radiossa-mitahan-ihmetta-tassa-mietitty-jan-vapaavuori

      Sirpan pitää nyt ottaa vaan opiksi aina uudelleen ja uudelleen, kun hän tarkastelee näitä välistä vetoja - anteeksi, ei ne tietenkään ole mitään välistävetoja mulla ja kavereille - kun ne ihan onnettoman huonoa omistajaohjausta ja tosi tyhmää toimintaa, ja sitten me taas kaikki katsotaan yhdessä peiliin. Ja koska me - hallitus, eduskunta, poliitikot - olemme sillä tavalla kuin Sirpakin, niin me joudutaan kyllä katsomaan sinne peiliin ihan vähän väliä, ennen kuin Suomi on lopullisesti uponnut.

      Ähäkutti, hähähhää, se on mulle ja mun kavereille:

      "Carunan ympärillä puhkesi viime viikolla kohu yhtiön ilmoitettua roimista sähkönsiirtohintojen korotuksista. Fortumin Caruna-kauppaa valmisteltiin Jyrki Kataisen (kok.) hallituksessa, jossa SDP oli toisena päähallituspuolueena, koska valtio on enemmistöomistajana Fortumissa."

      Voi vitsi, ja tää vasta oli meillä tosi hyvä moka!


      "Tästäkin mokasta oppii:
      Soneran ex-pomo osti 40 miljardilla markalla ilmaa"

      http://www.savonsanomat.fi/viihde/tastakin-mokasta-oppii-osti-40-miljardilla-markalla-ilmaa/1040944

      Hahahahahaha ette ikinä arvaa kuin paljon me hyödyttiin - juu mutta tosiaan, kyllä Sirpan pitäisis vaihtaa lääkitys, tai suljettu olis paras paikka - aatelkaa jos Sirpoja olis enemmän, niin joku vielä vois uskoa niitä sirpoja, saatana, ja miten sit meidän bisnesten käy?!

      Kattokaas, kun me halutaan vain luottaa sokeasti markkinavoimiin, sitten me vaan mokataan aina uudelleen ja uudelleen.

      • virheellistäuutisointia

        "Ruotsin media: Telia-Sonera sekaantui jättimäiseen lahjontaan Azerbaidžanissa
        Talous 27.5.2015 8:56 Päivitetty: 27.5.2015 11:05"

        http://www.hs.fi/talous/a1432690145146

        No eihän mun nyt tätä pitäny teille laittaa. Tuli ihan vahingossa.


    • P.Uhemies

      Milloin ja miksi eduskunnan lainsäädäntövalta on poistettu?

      • eräsehdotus

      • todellakummallista

        Kommenttiosuudesta:

        "Niinistöhän on sotatieteen ekspertti ammatiltaan.Ilkeää vielä väittää,että ei tiennyt lausahduksensa kytkentöjä."

        Niin, eikö olekin hirveää.


    • yhteishyvää

      Lainsäädäntövallasta. Nyt äkkiä pakkolakeja - ensimmäisenä seksinkieltopakkolaki, sitten koko maailmaan WHO:n pandemiapakkolaki, ja lopulta voimaan pakkolakin valmiustila ministereiden toimesta - ebola veti vesiperän:

      "Yhdysvalloissa zikavirus levisi seksin välityksellä. Viranomaiset huolissaan: ”80 prosenttia viruksen kantajista oireettomia.”
      Teksasin terveysviranomaiset ovat kertoneet ensimmäisestä tapauksesta, jossa zikavirus on levinnyt ihmisestä toiseen.

      Viranomaisten mukaan zikavirus on mitä todennäköisimmin tarttunut ihmisestä toiseen seksin välityksellä – ei hyttysen pistoksesta.

      - Tämä muuttaa tilanteen täysin, Dallasin johtava terveysviranomainen Zachary Thompson toteaa oheisella videolla.

      - Nyt zikavirus onkin myös seksin välityksellä leviävä virus. Tämä on huolenaihe, sillä 80 prosenttia viruksen kantajista on oireettomia, Thompson huomauttaa."

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454396147991.html

      " - vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Valmiuslaki

      THL.fi

      https://www.thl.fi/en/web/thlfi-en/about-us/cooperation/who-collaborating-centre-on-social-determinants-in-health

      Joko rokotukset on valmiina?

      Edellisen pandemianjulistuksen hinta. Summa nousi sittemmin 100 miljoonaan euroon.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288525913186.html

      • saamitätilaa

        Joo, eiks ookin tosi karmeeta:

        ”Karmaiseva” Caruna-kuvio: ”Asiakas itkee ja maksaa – Rahat kulkevat EU-veroparatiisiin

        Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta lyttää JHL:n blogissa ”karmaisevaksi” kuvailemaansa kuviota, jossa sähkönsiirtoyhtiö Caruna maksattaa Fortumille maksamaansa kauppahintaa asiakkaillaan ja ohjailee rahavirtansa pois Suomesta.

        Carunan sähkön siirtohintojen korotuksista on noussut viime päivinä valtava kohu.

        – Yksittäisellä asiakkaalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin maksaa tai itkeä ja maksaa. Verkkoyhtiöthän ovat luonnollisia monopoleja toiminta-alueellaan, Eloranta kirjoittaa.”

        http://www.uusisuomi.fi/raha/170460-karmaiseva-caruna-kuvio-asiakas-itkee-ja-maksaa-rahat-kulkevat-eu-veroparatiisiin

        Mitäs siinä itkette! Mitäs äänestitte! Me sanotaan: äänestäminen on kansalaisvelvollisuus - mutta jos ei uskoisi, eikä äänestäisi, niin me ei saataiskaan muodostettua hallitusta ja eduskuntaan. Sitten me jouduttais kysyyn teiltä, että millä ehdolla te suostuisitte äänestämään. Se vasta olis karmeaa.

        Mutta luojan kiitos te ette hoksaa tätä, vaan juoksette kerta toisensa jälkeen äänestään, kun me käsketään, yllytätte ja käskette toistenkin tekeen - heh, kun se on kansalaisvelvollisuus - ja kannattamaan meitä ja luulette, että sillä vois muka vaikuttaa.

        Voi hitto, jos vois vaikuttaa, niin mehän ois tehty ajat sitten jo laki, että äänestäminen olis kiellettyä.

        Tajuutteks te?


      • kylläniilläjokurokoteon

        Olihan se jo siellä. Nyt kaikki köyhät, sairaat ja raskautetut zikapiikkijonoon, mars!

        "Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut zikaviruksen takia kansainvälisen hätätilan. Virus on levinnyt Latinalaisessa Amerikassa."

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454303381303.html


      • zikamainenlevinnäisyys

        Onneks niillä on siivet eikä jalat - kartan mukaan muussa tapauksessa ne voisi vaikka kävellä Gibraltarilta Eurooppan puolelle.

        Viittaus uutisen karttaan.

        http://yle.fi/uutiset/who_zikavirus_voi_levita_eurooppaan_kevaalla_tai_kesalla/8646102


    • missäsäilytetään

      Tuosta uutisen otsikosta "Asiakas itkee ja maksaa – Rahat kulkevat EU-veroparatiisiin"

      Minun lukemani uutisoinnin mukaan - tietysti englannin kielisen - EU:ssa on olemassa vain yksi veroparatiisimaa, ja se on Suomi, koska vain Suomessa voi ulkomaalainen rekisteröityä omistajaksi anonyymisti niin, että pystyy välttämään verot.

      Tämähän oli se Stubb-lausuntokohu, kun yritti saada samaa suomalaisillekin sijoittajille.

      Mutta tarkoittaako EU-veroparatiisi, että EU:ssa on myös jemma-niminen paikka rahojen säilyttämiselle?

    • motivoitumista

      Ihan mä vaan spekuloin, johtuukohan siitä Venäjän puolella käynnistä ja mitä siellä sovittiin...

      "– Kuuntelin presidentin jäätävää puhetta äimistyneenä. Presidentti hyökkäsi kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia vastaan ja ehdotti ihmisoikeusvelvoitteiden noudattamisesta luopumista, kirjoittaa vihreä kansanedustaja Emma Kari julkisessa Facebook-päivityksessään.

      – Presidentti sanoi myös, että ihmisoikeussopimukset ovat vanhentuneita eikä sellaisia enää nykyaikana tehtäisi. Niin, YK:n ihmisoikeussopimus solmittiin aikana, jolloin viimeksi olimme tällaisen humanitaarisen kriisin keskellä. Erona oli se, että silloin eurooppalaiset olivat ne, jotka tarvitsivat apua. Silloin pakenivat valkoihoiset kristityt, Kari jatkaa arvostelua.
      ”Presidentti hyökkäsi kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia vastaan”

      Myös muun muassa Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoo Helsingin Sanomille seuranneensa presidentin puhetta "lähinnä kauhistuneena".

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/170570-naista-sauli-niiniston-jaatavista-sanoista-nousi-myllakka-kuuntelin-aimistyneena?ref=suosituimmat

      Miksi ihmeessä ei arvojohtaja osaisi arvotakkiakin käännellä?!

    • agendaonluotu

      Noh, noh tavistarkkailija sieltä HS:n kommenttiosiosta liittyen Merkeliin, listasta unohtui Niinistö. Ne kaikki kääntävät nyt takkia. Niillä on taktiikka.

      "Nyt Stubb ja Orpo, herkällä korvalla. Voi olla että kohta joudutte vaihtamaan mielipiteitä monista asioista.

      Tähän asti Merkel on kertonut mitä mistäkin asiasta ajatellaan jos haluaa EU kabinetteihin uraa luomaan ja Orpo Stubb on ollut kuuliaisia alamaisia."

      Niin, tanan läpinäkyvää.

    • totuuttavastustetaan

      Näin presidentti Niinistö sanoo puheessaan, josta nyt kohdistaan joka puolella, ja kaikilla on jälleen rajaton määrä mielipiteitä:

      "Tulen nyt lähemmäs keskeistä kysymystä. On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan.
      Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.
      Sitten itse dilemmaan, joka liittyy syvästi arvomaailmaamme.
      Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.
      Useimpia, ellei lähes kaikkia, rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaiseksi."

      Juu, tuo kaikki on tosi järkevää - kuka sitä voisi kiistää, mutta jotta tässä pelissä voisi olla jotakin mieltä edes, niin voisiko joku kysyä Niinistöltä, että ketkä ovat tämän kolmannen maailmansodan osapuolet ,ja mistä ja miksi soditaan?

      Hän nimittäin sanoi tammikuussa 2011, että nyt käydään kolmatta maailmansotaa. Tämä pakolaisasia ilmiselvästi kuuluu tähän sodankäyntiin osana. Miksi totuus kokonaisuuden takana salataan?

      Miksi ei kerrota julkisesti - miksi Sky Newsin julkaisema tieto ei kelpaa Suomi-uutisointiin, että miten pakolaiset ohjataan Eurooppaan ja Suomeen, vaikka tuo sama asia on kerrottu englannin kielellä?

      Meidän poliittinen johto presidenttiä myöten on ihan samassa propagandasodassa liikuttelemassa massoja mielipitein, mutta totuuden kanssa sillä ei edelleenkään ole mitään tekemistä.

      Inhottaa oikein lukea, että kuinka taas ollaan niin Niinistön puolesta ja Niinistöä vastaan moisen satuilun jälkeen.

      http://news.sky.com/story/1551853/sky-finds-handbook-for-eu-bound-migrants

      http://w2eu.info/index.en.html

      • totuustaustoista

        Ja vielä kerran muistutan, että tällä systeemillä, organisaatiolla, joka ohjaa pakolaiset eurooppaan on myös pääkallonpaikka, jolla on oman nettisivut. Mistään tästä eivät siis poliitikot muka tiedä, ei edes presidentti. Kaikki on vaan totaalisen hallitsematonta - tällainen viesti annetaan kansalaisille.

        http://www.watchthemed.net/


    • voitätä

      Lopetetaan puhuminen pakkolaista. Aletaan puhumaan totuudesta siis ulkomaanvelkamme räjähtänyt käsiin olemme elänyt yli varojemme. Yli varojen elämisestä seuraa konkurssi ja se ei tiedä hyvää. Tulot on mukautettava menoihin oikeassa suhteessa ja sitä totuutta ei voi kukaan kieltää. Meillä on ollut vastuuton politiikka viimeiset 10v ja väärin on tehneet ne, jotka on kasvattanut vääryydellä polittisen puolueen kannatusta ajamalla meidät täydelliseen velkahelvettiin ja suurtyöttömyyteen. Olemme EU:n huonoiten pärjäävä maa. Olimme 5v sitten kolmen parhaan joukossa. Olenko oikeassa, että SDP on ajanut meidät tähän?

      • kolmattatietäonkuljettu

        Jos haluat puhua totuudesta, niin sitten sinun pitäisi ymmärtää, että mikä on massojen manipulointia - kuten esimerkiksi tuo "olemme eläneet yli varojen".

        Jos se on totuus, niin minkä verran olet elänyt yli varjojen, ja millä tavalla tämä on räjähtänyt käsiisi? Oletko edes yrittänyt mukauttaa tulojasi menoihisi? Miksi se ei ole onnistunut? Yhteiskunta syntyy kansalaisistaan, ei poliittisen johdon puheista, joka tänä päivänä kutsuu itseään eliitiksi (pitäisi jo kertoa tottaalinen totuustilanne).

        Meillä ei ole ollut vastuutonta politiikka koskaan (politiikka sanana tarkoittaa yhteisten asioiden hoitoa) vaan tarkoitushakuista, oman edun tavoittelevaa politiikkaa, joka on ajanut jotakin määrättyä agendaa, ja on nyt presidentin omin sanoin (tammikuu 2011) kolmannessa maailmansodassa, jossa tavallisen kansalaisen päänuppi on tuo sota-ase.

        Tuossa, kun sanot, että politiikka on ajanut meidät ties mihinkä - niin mikä saa sinut kuvittelemaan, että ne ovat ryhtyneet poliitikoiksi ja ajavat jotakin agendaansa ja muutosohjelmaansa sinun mieliksi tai sinun eduksi, vaikka oletkin ns. antanut heille valtakirjan toimia? Mikä saa sinut kuvittelemaan, että ne ajattelevat sinua, työttömiä, sairaita, vanhuksia jne.? Näyttääkö sinusta siltä, että he ajattelevat, vai onko kenties sinulla näköharha ja väärät odotukset heitä kohtaan?

        Ja mitä tulee SDP:n osuuteen - miten otat tästä jo vuosikymmeniä jatkuneesta kehityksestä yhden osan, yhden puolueen tai edes yhden ihmisen syylliseksi?

        Keväällä 2009 jo SDP:n puoluejohta, samoin kokoomuksen ja keskustan kertoi meille, että ei ole enää politiikkaa erikseen, on vain Kolmannen tien politiikka, ja he kaikki kannattavat sitä.

        Me olemme siinä nyt ja se näyttää tältä.


      • eurooppatilanne
        kolmattatietäonkuljettu kirjoitti:

        Jos haluat puhua totuudesta, niin sitten sinun pitäisi ymmärtää, että mikä on massojen manipulointia - kuten esimerkiksi tuo "olemme eläneet yli varojen".

        Jos se on totuus, niin minkä verran olet elänyt yli varjojen, ja millä tavalla tämä on räjähtänyt käsiisi? Oletko edes yrittänyt mukauttaa tulojasi menoihisi? Miksi se ei ole onnistunut? Yhteiskunta syntyy kansalaisistaan, ei poliittisen johdon puheista, joka tänä päivänä kutsuu itseään eliitiksi (pitäisi jo kertoa tottaalinen totuustilanne).

        Meillä ei ole ollut vastuutonta politiikka koskaan (politiikka sanana tarkoittaa yhteisten asioiden hoitoa) vaan tarkoitushakuista, oman edun tavoittelevaa politiikkaa, joka on ajanut jotakin määrättyä agendaa, ja on nyt presidentin omin sanoin (tammikuu 2011) kolmannessa maailmansodassa, jossa tavallisen kansalaisen päänuppi on tuo sota-ase.

        Tuossa, kun sanot, että politiikka on ajanut meidät ties mihinkä - niin mikä saa sinut kuvittelemaan, että ne ovat ryhtyneet poliitikoiksi ja ajavat jotakin agendaansa ja muutosohjelmaansa sinun mieliksi tai sinun eduksi, vaikka oletkin ns. antanut heille valtakirjan toimia? Mikä saa sinut kuvittelemaan, että ne ajattelevat sinua, työttömiä, sairaita, vanhuksia jne.? Näyttääkö sinusta siltä, että he ajattelevat, vai onko kenties sinulla näköharha ja väärät odotukset heitä kohtaan?

        Ja mitä tulee SDP:n osuuteen - miten otat tästä jo vuosikymmeniä jatkuneesta kehityksestä yhden osan, yhden puolueen tai edes yhden ihmisen syylliseksi?

        Keväällä 2009 jo SDP:n puoluejohta, samoin kokoomuksen ja keskustan kertoi meille, että ei ole enää politiikkaa erikseen, on vain Kolmannen tien politiikka, ja he kaikki kannattavat sitä.

        Me olemme siinä nyt ja se näyttää tältä.

        Ja heidän kaikkien on pakko kannattaakin sitä, koska kuulumme Euroopan Unioniin - tai siis emme ainoastaan kuulu, vaan olemme luovuttaneet perustuslailla (uudella) kaiken vallan Suomeen EU:lle. Ymmärrätkö, ei ole enää mitään Suomi-nimistä, itsenäistä valtiota kuin kansalaisten luuloissa ja kuvitelmissa, jonka totuuden on peitellyt tuo sama tahon, johon olet pistänyt koko luottamuksesi, joka väittää sinulle nyt, että ME OLEMME ELÄNEET YLI varojen. Tuo ME-sanan liittäminen tällaisiin asioihin on manipulointia, jos SINÄ et ole elänyt yli varojen.

        Tuo tuo EU, jolle luovutimme koko vallan Suomesta, on puolestaan luovuttanut Lissabonin sopimuksella koko vallan itsestään EPP-puolueelle, joka on tuo Kolmannen tien politiikkapuolue, joka on perustettu toisen maailmansodan aikana Saksassa, ja jonka puolueen ja talouspolitiikan ja aatteen isä on sama Konrad Adenauer kuin on sekä EPP-puolueen perustaja, että EU:n perustajaisä. Hän myös oli Saksan toisenmaailman sodan aikainen valtiovarainministeri. Talouspolitiikkana Kolmannentien politiikka tunnetaan nimellä sosiaalinen markkinatalous.

        Nämä ovat niitä kaipaamiasi totuuksia, johon koko tilanne (myös Suomen) perustuu. Ilman totuuksia taustoista, ei myöskään ole tämän päivän totuutta. Ei tietenkään.


      • rakennemuutos

        Ja miten se konkreettisesti liittyy Suomeen, tuo EPP ja sosiaalinen markkinatalous ja Kolmas tie? Siten, että Jyrki Katainen on EPP:n varapuheenjohtaja, saanut nyt palkkiovirkansa Unionin johdossa Suomen kytkemisestä järjestelmään (EPP:n 16. valloittama maa Euroopassa), Niinistö on EPP:n kunniapuheenjohtaja ja Stubb kyseisen puolueen henkilökohtainen jäsen.

        Kaikilla heillä on ollut valtavan suuri merkitys koko tämän järjestelmän luomisesta, jonka pystyy hahmottamaan vaikkapa vain katsomalla puolueen maailmanlaajuisia, englannin kielisiä wikisivuja, että minkälainen asema heille on ko. sivulla kuvan kera annettu.

        Tämä myös selittää Suomen tiukkaakin tiukemman sensuurin ja propagandan tilanteen taustojen suhteen.

        https://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party

        Katso oikeassa laidassa olevat kuvat.


      • järjestelmänkorjaus

        Ja se mikä tässä kuviossa oli Jyrki Kataisen ansiokas tehtävä, oli tietysti johtaa vuodesta 2006 alkaen alunperin EPP-puolueen Ecofin -järjestelmää (on kaikkien jäsenmaiden valtioiden valtiovarainministereiden kokoustaminen, joka Lissabonin sopimuksella - siis Ecofin - vaasta tuli osaksi Euroopan Unionin järjestelmää 1.12.2009).

        Tuolla edellä mainitulla "olemme eläneet yli varojen" -idealla tehtiin juuri valtiovarainministeriöiden kautta budjetit sun muut pankkitukijärjestelmät (Katainenhan oli myös Suomen valtiovarainministerinä, josta toimistosta tuli Vanhasen tilalle keskustan Kiviniemi Brysselin rahaneuvotteluihin), ja lopulta koko finanssikriisisysteemi, Luxemburin rahasto luotiin tätä kautta.

        Tämä tarvittiin siihen, että maat ristiin lainoittivat (ensin pankkienkin alijäämät siirrettiin valtioiden budjetteihin "pankkitukien" nimellä) toisiaan - ja vaikka Suomi on taannut esimerkiksi Kreikan lainoja, niin itse velkakirja ei ole Suomella, vaan Euroopan Unionilla, ja toisaalta numeroilla koottiin vakuusrahastoa. Kenen hallussa on velkojen velkakirjat?

        Tämä oli korjaus myös vanhan Euroopan Rooman vallanajan järjestelmään, jossa koko järjestelmä kaatui siihen ongelmaan, että järjestelmä perustui maattomiin sopimuksiin, eli kyseessä oli maaton, valtioton järjestelmä.

        EPP puolueena on vastaavat - se on ainoa Euroopan alueella, jolla ei ole lainkaan omaa valtiota, siis maata Euroopan Unionissa, ja jos sillä on hallussa järjestelmä, mutta myös maat - on Rooman vallanajan järjestelmä tältä osin korjattu, eikä siitä pääse eroon vain eroamalla EU:sta.


      • eiolemitäänkonkurssia

        Ja sinä, joka kirjoitit edellä näin. Siinä on nyt koko totuus edellä tilanteesta:

        "Lopetetaan puhuminen pakkolaista. Aletaan puhumaan totuudesta siis ulkomaanvelkamme räjähtänyt käsiin olemme elänyt yli varojemme. Yli varojen elämisestä seuraa konkurssi ja se ei tiedä hyvää. Tulot on mukautettava menoihin oikeassa suhteessa ja sitä totuutta ei voi kukaan kieltää. Meillä on ollut vastuuton politiikka viimeiset 10v ja väärin on tehneet ne, jotka on kasvattanut vääryydellä polittisen puolueen kannatusta ajamalla meidät täydelliseen velkahelvettiin ja suurtyöttömyyteen. Olemme EU:n huonoiten pärjäävä maa. Olimme 5v sitten kolmen parhaan joukossa. Olenko oikeassa, että SDP on ajanut meidät tähän?"

        Tästä tilanteesta ei seuraa konkurssi, tämä tilanne on tahallaan ja tarkoituskella luotu - kiitos ennen kaikkea Suomen poliitikkojen - tästä tilanteesta voi seurata korkeintaan sota.


      • kylläpojatosaa

    • nykytilannemutkat

      "Ulosottovirasto ei tottele ulkoministeriötä Venäjä-pakotteiden suhteen"

      http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/ulosottovirasto-tottele-ulkoministeriota-venaja-pakotteiden-suhteen-tutkija-kertoo/?shared=308513-c7d6aa01-500

      Tämä pakoteasia on nyt tosi ongelmallinen - käytettäköön siitä nyt tunnuksettomien sotilaiden syytä tai mitä tahansa - koska Putinin puolue oli hakenut EPP:n jäsenyyttä, joita neuvotteluita johti Katainen, ja raja piti pikimiten aueta EU:n ja Venäjän väliltä. Myös Suomessa oli tuo sisäministeriön venäläisten tulo-organisointi.

      Kun puhutaan ulosotosta ja takavarikosta, niin siinä päästään rikollisuuteen ja korvausvastuuseen, johon kytkösasiaan viittaa tuo Espanjan syyttäjän 488 sivuinen syytekirjelmä mafian, Putinin, liike-elämän ja politiikan kytköksistä. Ja nuo pakoteasiathan koskevat juuri Putinin lähimiehiä.

      Suurelle yleisölle alibina on käytetty Ukrainan tilannetta ja tunnuksettomia sotilaita, mutta jos kyse olisi tällaisesta, niin siinä ei ole mitään tekemistä ulosotolla tai takavarikolla, joten totuus on oltava tuo Espanjan syyttäjän tutkimus (myös tietysti juuri tammikuussa julkaistu brittitutkimus, mitkä siinä sitten onkin olleet kaikki taustat - turha kuvitella, että meille kaikkea kerrotaan). Ongelma siinä on tietysti taas ja nyt kytkökset Suomeen.

      Olisihan se nyt aika kuvottava tilanne ollut, että jos jo vuodesta 2010 on uutinen, että käytännössä Venäjä on mafiavaltio, niin tällainen yhdistelmä sitten EU:n ja Venäjän välille olisi tehty ja aukaistu kaikki rajat. Kyllähän se minunkin korviini tuntui kummalliselta, kun EPP kirjoitteli Neuvostoliiton kaatamisen välttämättömyydestä ja big-Euroopan luomisesta, kun kuitenkin aikaisemminkin on ollut tiedossa jo tuo KGB-soluttautuminen Euroopassa, ja sitten tuo Romano Prodin asema komissiojohtajana, eli hän oli KGB:n miehiä, ja vastaavasti Stubb oli hänen poliittinen neuvonantajansa. Toisaalta on ollut tiedossa se, että Putin itse on ollut KGB:n Neuvostoliiton ajan pomo. Niin ei siinä sillä tavalla ajatellen kummallista ollut. Niin, siis myös siltä kannalta, koska rahaa oli mieletön määrä näillä lähimiehillä, mutta myös KGB:n väitettiin avustaneen Neuvostoliitosta ulos miljoona kiloa kultaa,se lukee wikipediasivulla, joka oli siis Venäjän kansan omaisuutta. Kyllä tuolla rahalla ostaa jo puoli Eurooppaa halutessaan.

      Tilanne ei kertonut Venäjästä mitään, mutta EU:sta ja EPP:stä kyllä, joka näitä neuvotteluja EU:n puolesta johtaja-asemassaan kävi. Taisaalta, kun Putin on neuvostoajan miehiä ja haaveillut jopa kommunismiajan virkamerkkejä takaisin ja puhunut entisestä Suur-Neuvostoliitosta, niin vastaavasti Merkel on DDR:n - siis tuon Saksan osan, joka oli Neuvostoliiton alaisuudessa - vahva kommunismin kasvatti, ja vastaavasti silloinen komissiojohtaja Barroso on maanalainen kommunismisissijohtaja - tosin vielä Kiinaan viittavasta MAO-laisesta kommunistisiivestä, niin sekin sopi kuin nenä päähän. Ja se miksi se sopi, niin kun katsotte Putinin puolueen wikisivut (Yhtenäinen Venäjä), niin siellä lukee, että Putin on neuvotellut Kiinan kommunistisen puolueen kanssa. Äsh, ei kun siellä lukee yhteisestä strategiasta näin:

      "Puolue on tavoitellut Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsenyyttä. Elokuussa 2010 Yhtenäinen Venäjä ja Euroopan kansanpuolue pitivät Helsingissä yhteisen seminaarin, jossa käsiteltiin Euroopan unionin ja Venäjän suhteiden kehittämistä. Isäntänä toimi Kokoomuksen puheenjohtaja ja EPP:n varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.[30]

      Yhtenäinen Venäjä on käynyt vuonna 2008 myös neuvotteluja jäsenyydestä kristillisdemokraattisen Centrist Democrat Internationalin kanssa.[31]

      Yhtenäisellä Venäjällä on yhteystoimisto Israelissa Kadiman kanssa tehdyn sopimuksen myötä.[30] Puolueella on myös strateginen yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa.[32] Yhtenäinen Venäjä on keskustellut kiinalaisten kanssa kokemuksista yhden puolueen järjestelmästä ja talouspolitiikan johtamisesta."

      Ja mitäs meikäläinen, tavallinen ihminen - sitä sitten vain eletään järjestelmässä, jonka poliitikot tekee kansan valtuuttamana, mutta nyt vaikuttaa siltä, että tässä luomisessa tuli kuitenkin jotakin ongelmia.

      Enkä nyt tiedä, jos Suomessa halutaan ryhtyä niskuroimaan ongelmien selvittelyn kanssa, niin liitetäänkö meidät sitten vain ääntä nopeammin Venäjään, eikä kansalaiset tule tietämään taustoista hölkäsenpöläystä.

      Mene ja tiedä.

    • älykäsväyrynen

      En minä tiennytkään, että Paavo Väyrynen on näin älykäs. Todella hieno idea, ja ainoa mahdollisuus vaikuttaa.

      "Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, professori Markku Jokisipilä arvioi, että europarlamentaarikko Paavo Väyrysellä (kesk.) on edessään pitkä tie siihen, että Kansalaispuolueeksi nimetty yhdistys saadaan rekisteröityä puolueeksi.

      Mutkia matkaan voi Jokisipilän mukaan tulla esimerkiksi puolueen sääntöjen hyväksymisessä. Hän huomauttaa, että aikomus hyväksyä vain kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja puolueen jäseneksi, on puoluelain vastaista.

      Puoluelaissa todetaan muun muassa, että puolueena rekisteröidään kirjallisesta hakemuksesta yhdistys, jonka säännöt turvaavat kansanvaltaisten periaatteiden noudattamisen yhdistyksen päätöksenteossa ja toiminnassa.

      – Jos jäsenpohja rajataan niin, että ainoastaan kansanedustaja tai europarlamentaarikko voi olla jäsen, niin se ei ole kansanvaltaisten periaatteiden mukaista."

      http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/professori-ihmettelee-vayrysen-puolueaikeita-mista-han-saa-jasenia/2228765?pwbi=c9381fc8ad32a87d2cbeb0912222b508

      Eikö tämä Jokisipilä tiedä, että sen alan - tuon demokratian - professori on tutkinut uuden perustuslain, eikä sieltä enää löydy asiantuntijan silmin kansalle demokratiaa? Silloin puolue, johon kuuluisi kansalaisia olisi vallankäytön kannalta hyödytön, koska valta on juuri ja vain niillä, joita Väyrynen haluaa puolueeseensa.

      Todella älykäs veto.

      • pakkolakiaodotellessa

        Eikö hallitus ole todellakaan tehnyt vielä pakkolakia tämän pykälän muuttamiseksi?! Nimittäin tämä on nykyisen hallituksen ja perustuslain näkökulmasta laiton.

        "Puoluelaissa todetaan muun muassa, että puolueena rekisteröidään kirjallisesta hakemuksesta yhdistys, jonka säännöt turvaavat kansanvaltaisten periaatteiden noudattamisen yhdistyksen päätöksenteossa ja toiminnassa."


      • niitäodotellessa

        Jos maassa on demokratia, ei hallitus voi tehdä pakkolakeja.


      • tervemaalaisjärki

        Koska keväällä 2009 niin SDP, kokoomus kuin keskustakin kertoivat edustavansa Kolmannen tien politiikkaa, niin onhan tuo Väyrysen uusi puolue mielenkiintoinen idea, jos sinne siirtyy SDP:stä, kokoomuksesta ja keskustasta ne poliitikot, jotka ilmoittavat, että eivät edustakaan kolmanneen tien politiikkaa?!

        Mitähän politiikkaa sitten tämä uusi puolue edustaisi?

        Olisiko mitään käyttöä Terveellä maalaisjärjellä, jos politiikka jälleen miellettäisiin yhteisten asioiden hoidoksi?


    • palikatpussissasekaisin

      Jo on aikoihin eletty - tämäkin asia saadaan ääripäiksi maassa, jossa pitäisi olla eduskunta ja hallitus ihan kansanäänestyksellä valittuna?!

      Kansalaisaloite.fi:

      "Se, mitä valtio omistaa, on kansalaisten omaisuutta. Jos sitä aiotaan myydä tai muuten siirtää toisiin käsiin, hallinnon tulee pyytää siihen lupa, l. järjestää omistajakokous, l. kansanäänestys."

      Seuraavaksi nyt vain pitää sitten tehdä aloite eduskunnan ja hallituksen lakkauttamiseksi.

    • rahaaonmuttakenellä

      Tuosta South Parkin "uhkausvideosta" tuli tämäkin mieleen...

      Tuolla edellä taisi - liittyen tuohon Espanjan syyttäjän laatimaan 488 sivun syytekirjelmään liike-elämän ja mafian sekä politiikan kytköksistä Venäjän johtoon - olla maininta Clearstream skandaalista, maailman suurimmasta pesukoneesta, jossa normaalin pankkijärjestelmän alla oli toinen järjestelmä, jossa pestiin rahaa. Tuossa skandaalissa Suomesta mainitaan Nordea-pankki. Tuli mieleeni viime syksyltä tämäkin uutinen YLE:ltä:

      Talous 7.10.2015 klo 16:22

      "Ryöstelevät viikingit" – Nordeaa ja Danske Bankia syytetään eläkeläisten huijauksista Aurinkorannikolla

      "Jo heti sijoituksen tekemisen jälkeen vuonna 2006 kävi selväksi, että luvattuja tuottoja ei tulisi. Päinvastoin, melko pian Nordea alkoi vaatia lisärahaa – palkkioita rahaston hoidosta, suurempaa korkoa lainalle, lisäpääomaa rahastoa varten.

      – Vuonna 2008, kun olimme lomamatkalla, saimme Nordeasta puhelun ja kirjeen, jossa vaadittiin maksamaan 80 000 euroa lisää rahastoon. Ei meillä ollut sellaisia rahoja. Meillä oli käytännössä vain ne rahat, jota lompakostamme löytyi, Chapman kertoo.

      Pariskunta lainasi rahaa tyttäreltään. Nordean rahasto jatkoi tappioiden tekemistä. Nordean Luxemburgin-yksikön viestintä- ja markkinointijohtaja Jonas Torp kertoo Ylelle, että sijoitukset menivät pieleen vuonna 2007 Yhdysvalloissa alkaneen finanssikriisin takia. Kriisiä on seurannut pitkä taantuma, joka on näkynyt sijoitusten tuotoissa.

      Hän pitää tilannetta valitettavana, mutta sijoituksiin liittyy aina riskejä.

      – Moni ihminen menetti tuolloin rahaa. Niin kävi minullekin. Näin voi käydä, kun sijoittaa, Torp sanoo Ylelle puhelimitse Luxemburgista."

      http://yle.fi/uutiset/ryostelevat_viikingit__nordeaa_ja_danske_bankia_syytetaan_elakelaisten_huijauksista_aurinkorannikolla/8359064

      Uutinen luettavissa kokonaan linkistä. On tämä uskomatonta, ja sitten maksettiin pankkitukia, ja nimenomaan tuo EU:n vakuusvarasto - mikä ihme kriisijärjestelmä taviksille väitettynä, niillä isoilla kirjaimilla - rahoille on Luxemburgissa, puhutaan Luxemburgin rahastosta. Mikähän näiden konkeloiden kokonaiskuvio oikein on? Saammeko ikinä tietää? Kenelle meni/menee kaikki rahat?

      Ja kun puhutaan Luxemburgista, niin väistämättä tulee kaksi nimeä mieleen - toinen on EU komission Juncker ja toinen Suomen presidentti Niinistö - molemmat ovat Luxemburgin rahamaailmasta.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sauli_Niinist%C3%B6

      https://en.wikipedia.org/wiki/Sauli_Niinist%C3%B6

      Miten tähän nyt Hertta Kuusinen on saatu?! Just joo:

      "In 2006, Niinistö announced that he was standing again for the 2007 parliamentary election. He said, however, that he had no plans to take any high-ranking political job such as the prime ministership in the future.[5] He received 60,498 votes in the 2007 elections,[6] a record in a Finnish parliamentary election; it was about 50% more than the earlier record of Hertta Kuusinen.[7] After the 2007 election, Niinistö decided to accept the position of the Speaker of the Parliament. Niinistö negotiated the merger of the European Democrat Union (EDU) into the EPP in 2002 and became its Honorary President."

      Junckerin wikiteksti:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Juncker

    • olimielenkiintoistalukea

      Tämä tuntuu aivan käsittämättömältä sodan jälkeisessä Suomessa?! Pitääkö tämä todella paikkansa?!

      "Hertta Elina Kuusinen (1945–1950 Kuusinen-Leino, 14. helmikuuta 1904 Luhanka – 18. maaliskuuta 1974 Moskova) oli suomalainen poliitikko. Kuusinen oli Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) kansanedustaja vuosina 1945–1972 ja ministeri vuonna 1948. Hän oli aikansa johtavia kommunisteja Suomessa.

      Kuusinen asui Neuvostoliitossa 1922–1934, minä aikana hän liittyi Suomen Kommunistiseen Puolueeseen (SKP).

      Kuusinen sai vuoden 1948 eduskuntavaaleissa 58 770 ääntä. Luku ei ole vertailukelpoinen myöhempiin äänimääriin, sillä vaalijärjestelmä muuttui vuonna 1970. Luku oli suurin eduskuntavaaliehdokkaan saama äänimäärä vuoden 2007 eduskuntavaaleihin asti, jolloin Sauli Niinistö sai 60 563 ääntä.

      Kuusinen on yhä kautta aikojen toiseksi eniten ääniä saanut eduskuntavaaliehdokas (ks. luettelo eduskuntavaalien ääniharavista).[7] Hän oli presidentin valitsijamies vuosien 1950, 1956, 1962 ja 1968 vaaleissa. Kuusinen oli Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen 1947–1950, 1954–1957 ja 1960–1964.[1]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Hertta_Kuusinen

      Luku ei ole vertailukelpoinen myöhempään, mutta silti sitä käytetään vertailuun... Käytännössä ei ole mahdollista, että suhteessa Niinistön äänimäärään suomalaiset olisivat tuossa mittakaavassa äänestäneet kommunistia Suomen päättäville paikoille, ei ikinä. Kekkonen oli presidenttinä vuodesta 1956 - 1981, ja tuosta ajastahan on sitten nämä KGB-jutut Iltalehden toimituksen tekemänä edellä.

      Voi luoja tätä Suomen historiaa. Onko se Niinistö nyt sitten oikeasti kommunisti, vai ihanko peräti ne kaikki on KGB:n miehiä, ja minkälainen kytkentä sieltä tulee Putiniin?

      Turha puhua SDP:stä, se on jo tiedetty, ja kyllähän se Lipponenkin Suomen presidentiksi haki.

      "Entisen suurlähettilään Alpo Rusin Vasemmalta ohi -kirjan mukaan Lipposen ja DDR:n Stasin väliset kontaktit alkoivat vuonna 1969 ja Lipponen vuoti vuosina 1969–1972 Länsi-Saksan sosialidemokraattien asioita DDR:n tiedustelulinjan diplomaateille.[45] Kirjan mukaan Lipposen Stasi-peitenimi oli Mungo ja hänen koodinsa oli XV/326/71.[46] Lipponen on myöntänyt olleensa DDR:n tiedustelupalvelun Stasin manipuloinnin kohteena 1970-luvulla.[47] Entisen taistolaisen Ilkka Kylävaaran Taistolaisuuden mustan kirjan mukaan Lipponen on Tiitisen listalla.[48] Alpo Rusin mukaan Lipposella oli peitenimi, koodi ja avattu operaatio myös Neuvostoliiton KGB:ssä.[45]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Lipponen

      Koskahan me(kin) saamme tietää tarkemmin siitä 2005 julki tulleesta Mitrokhinin aineistosta?!

      • maailmanvalloittajamaa

        No, surkea kurjuus tuohon edellä olevaan Nordea asiaan, se on myös Suomen valtion pankkina käytetty, kun sen entinen Postipankki ryöstettiin... Ihan sama tarina kuin muissakin valtionfirmoissa muutenkin. Katopa, nykyinen on Nordea ja se entinen onkin tuo Danske Bank, joka mainitaan Espanjan Aurinkorannikon huijausuutisessa. Kaikkea oppii, kun lukee.

        "Postipankki (PSP[1]), aiemmin Postisäästöpankki, myöhemmin Leonia Pankki ja Sampo Pankki, oli Suomessa vuodesta 1887 toiminut valtio-omisteinen pankki. Vuonna 2006 tuolloinen omistaja Sampo-konserni myi pankin. Pankki toimii nykyisin nimellä Danske Bank tanskalaisen Danske Bankin tytäryhtiönä."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Postipankki

        Näin meitä on johdettu, ja näin meitä on ryöstetty jo toisesta maailmansodasta alkaen. - Voi vain kuvitella, että minkälaisen jengin voimin ja kokonaisuutena alkaen viimeistään 90-luvulta, kun Neuvostoliiton rajaa siirrettiin länteen Atlantille.


      • jonkunonrahoitettava

        Tässä nämä strategiset kuviot, eduskuntakorruptiovaalivuonna 2007, jolloin iltalehdessä oli otsikko: "Näin ostimme hallituksen". Joita luonnollisesti ryhdyttiin sitten pesemään sopivasti vasta jälkijunassa. Tässä vaiheessa Suomen valtion omistus oli alle 50 % pankissa, joka oli valtion omistuksesta siirtynyt eteenpäin nimillä Postisäästöpankki- Postipankki-Leonia Pankki-Sampo Pankki-Danske Bank:

        "Sampo-konserni Oyj myi vuonna 2006 Sampo-pankin ulkomaan yksiköineen tanskalaiselle Danske Bankille 4,05 miljardilla eurolla. Kauppa vahvistettiin 2007. Kauppaan kuului myös Mandatum- ja Sampo-nimillä toimineita sijoituspalveluyrityksiä.[9]

        Pankin toiminta jatkui Sampo Pankki -nimellä vuoteen 2012 asti. Tuolloin pankin nimeksi muutettiin emoyhtiön mukaisesti Danske Bank.[10]"

        Ja sitten koko juttu päätyi Espanjan eteläosaan, josta johdettiin Putinin lähimiehen pyörittämää liike-elämä-politikka-venäjämafiakonsernia, ja pankkitoiminta tunnetaan nimellä: Ryöstelevät viikingit. Voi kuinka somaa.


    • karunakonkelo

      Ja tuosta Carunasta, josta nyt väännetään - se oli vuoden 2007 myynti, ja näitä korruptiovaaleja ryhdyttiin penkomaan ja niistä puhumaan keväällä 2008. Mitä tuolla muuten paloi? Mikä oli poliisitutkinnan lopputulos? Kuka sytytti tulipalon?

      "Työ- ja elinkeinoministeriössä oli jo viime keväänä tiedossa, että sähköverkkoyhtiöille sallittu tuottotaso nousee. Carunan sähkön siirtohinnan kertakorotus tuli silti yllätyksenä."

      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195017080687/artikkeli/ministerio carunasta ei sita oikein kukaan arvannut etta sen tekisi joku kerralla .html

      "Presidentinlinnan viereisessä työ- ja elinkeinoministeriössä syttyi raju tulipalo perjantaina yhden aikaan iltapäivällä. Paloautojen saapuessa paikalle liekit löivät ikkunoista rakennuksen kolmannesta kerroksesta."

      http://www.iltalehti.fi/helsinki/200806137792728_hi.shtml

    • täysinuskomatonjuttu

      Mä tipuin:

      "– Tämä on kunniapuheenjohtajalta omituista toimintaa. On kummallinen ajatus, että olisi kahden puolueen jäsen yhtä aikaa, sanoo Arja-Liisa Westinen Taipalsaarelta. "

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vayrysen-toiminta-ihmetyttaa-keskustavakea/5726040

      Niin, siis Jyrki Katainen on kahden puolueen jäsen yhtä aikaa, eli EPP ja Kokoomus, ja juuri tässä järjestyksessä. Samoin Stubb, samoin Niinistö. Se on ollut minusta tosi kummallista koko ajan, ja olen lukemattoman monta lukematonta kertaa ääneen ihmetellyt, että miten tämä on mahdollista ja miksi siitä ei puhuta Suomessa ääneen.

      Tämä on ihka aito ja oma puolueensa, johon Katainen on mm. sitten liittänyt Kokoomuksen kollektiivisesti, mutta itse hän on kyseisen puolueen varapuheenjohtaja.

      https://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party

      Tämä ihka aito oma puolueensa, EPP, on kokoustanut jopa kaikkien jäsenmaiden kaikki ministerit tehden omaa agendaansa tätä kautta, saaden koko Euroopan haltuun tätä kautta.

      Miten tämä on ollut mahdollista kenenkään puuttumatta?

      En pysty edelleenkään käsittämään.

      • onpametkajuttu

        "The European People’s Party (EPP) is the political family of the centre-right, whose roots run deep in the history and civilisation of the European continent and which has pioneered the European project from its inception. Tracing back its roots to Europe’s Founding Fathers – Robert SCHUMAN, Alcide DE GASPERI, and Konrad ADENAUER – the EPP is committed to a strong Europe based on a federal model that relies on the principle of subsidiarity. Political formations of the centre-right can be tracked back to the early 1920s. "

        http://www.epp.eu/about-us/history/

        Heti ensi lauseissa on tuo Konrad Adenauer, josta on tietoa edeltä, ja minkä nimen kautta sitten selviää tämä poliittisideologinen tausta. Samaa jengiä oli keskustalainen pääministeri Vanhanen keväällä 2009, ja keskustalla on ollut jopa oma Kolmannen tien yhdistyksensä, jonka silloisia tietoja on enää turha etsiä - jossakin vaiheessa nämä tiedot hävisivät kuin savuna ilmaan. Myös koko palsta, johon otin näitä tietoja - ja paljon muutakin - vuonna 2011.

        Tässä vielä historiaa tulta sivulta:

        "However, the EPP soon politically outweighed the EUCD. The issue of merging the two organisations re-surfaced when Spain and Portugal joined the European Community in 1986, but the revolutionary events which took place in Moscow and in other Eastern European capitals delayed the idea of a “big” EP"

        Mielenkiintoista - mihin se toinen P on tekstistä tipahtanut, eikä lauseen perään tule edes pistettä - aina niin täydellisesti informoivan EPP:n sivuilla?!

        Ajattelevatko, että peli on kesken ja tulevaisuus tältä osin vielä auki? Tai niin, tosiaan - siinähän luki aikaisemmin big EU, enpä heti hoksannutkaan. Mutta nythän EU on yhtäkuin EPP, joten yhdessä Venäjän kanssa se on EP, ja jälkimmäinen P tulee - P niinkuin Putin.

        No, joka tapauksessa tuo big EPP piti olla valmis jo vuonna 2014, kun Suomessakin oli tehty tuo venäläisten tulo-organisointi, mutta operaatio viivästyi, kun tunnuksettomat sotilaat valtasivat Ukrainan. Olin seurannut tuota yhdentymistä ja tiesin Dublinin ratkaisevasta kokouksesta alkuvuodesta 2014 - tunnuksettomat sotilaat ilmestuivät vain muutama viikko sen jälkeen sotkemaan pelikenttää.

        Suomessa tosin uutisoitiin Kataisen olevan Brysselissä samaan aikaan, eikä Dublinissa, Irlannissa, mutta muun maailman uutisointi ei ollut yhtä armeliasta sensuurin suhteen, ja niinpä Katainen esiintyikin muun maailman videomateriaalissa Irlannista eikä Brysselissä.


      • onkonimenväliä

        Hiukan merkillistä tätä edelleenkin miettiä - voiko olla mahdollista, että esimerkiksi kyseinen meppi ei olisi käsittänyt asiaa, joka on ollut selvästi luettavissa ko. sivuiltakin?!

        "Eija-Riitta Korhola: Kokoomuksella on korvat punaisina
        Juha-Pekka Tikka

        18.1.2016 klo 00:03 (päivitetty 18.1.2016 klo 00:10)

        Kokoomuksen entinen europarlamentaarikko ihmettelee, millaisessa tapahtumasarjassa hän on ollut mukana.

        – Jälkikäteen olen aika shokissa siitä, että tämä kaikki on voinut tapahtua ja että olen ollut osa tapahtumasarjaa, vaikka yritinkin inistä vastaan. Mietin, miten kaikki on mahdollista? Siksikö, että politiikka on pohjimmiltaan retoriikkaa? Joka keksii parhaimmat tarinat, iskusanat ja kielikuvat, menestyy vaikka todellisuus olisi vapaata pudotusta, Korhola kirjoittaa."

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/korhola punainen-45501

        Jaa-a, kyllä minäkin olen tätä ihmetellyt, jo liki kuuden vuoden ajan, kun itselleni tilanne selvisi EP:stä, eli Eurooppa-Putinista.


    • kansatilannut

      Sietäisi miettiä - suomalaisten - että mikä meissä kansana on vialla, kun jo 90-luvulta tämän ilmiselvän ryöstön on annettu vain jatkua ja jatkua.

      Milloin meille lyödään ruoskittavaksi järjestäytyneen rikollisuuden avustuksella Romanian kerjäläiset, ja kun se kohu laantuu, kansa totuu, että tämähän onkin ihan normaalia - niin laitetaan Suomi (ja Eurooppa) täyteen pakolaisia - ja ihan tarkoituksella.

      Sitten suomalaiset tappelee keskenään ja uskoo auktoriteetteihin - kivittää anneliauereiden naamakuvia - joita lööpit on tiedon sijaan täynnä - ja viha sekä aggressiivisuus vain lisääntyy. Kansalaiset kärsivät.

      Ja kaikista parasta - tuo sama kiljuva kansa kiljuu, että miksi hallitus ei tee mitään!

      Tekee se, mutta me saamme kuulla vasta, kun on jo tehnyt.

      Jos minä kivittäisin jonkun - kivittäisin kaikki poliitikkoja äänestäneet.

      Lehdestä:

      "Kuisman mielestä valtio-omisteisen energiayhtiö Fortumin päätös myydä verkkonsa oli ymmärrettävä jo siksi, että sähköverkko ja sähköntuottaja näin eriytettiin toisistaan. Sen sijaan sille, että Jyrki Kataisen hallitus salli keskeisen infra-rakenteen myymisen kansainvälisten pääomasijoittajien käsiin, on Kuisman mielestä mahdoton keksiä motiivia.

      – Myydään tällaisia rahanpainokoneita ulkomaisille sijoittajille. Mitä järkeä siinä on? Kuisma sanoo Uudelle Suomelle.

      Historioitsijan puheessa toistuvat sellaiset sanat kuin absurdia ja käsittämätöntä. Kuisman mielestä tapaus Caruna on identtinen toisen kiistellyn infrakaupan eli Digitan kanssa. Myös television lähetysverkosta tuli rahasampo Digitan ulkomaisille omistajille, ja Carunan tavoin myös Digitaa on syytelty kohtuuttomasta hinnoittelusta, joskaan viranomaiset eivät ole löytäneet hinnoista vikaa.

      Kuisman mielestä myynnin sallineiden poliitikkojen motiiviksi on vain kaksi vaihtoehtoista selitystä. Toinen on ”ideologinen fantasia” kapitalismin edistämisestä sekä ”täydellinen ymmärtämättömyys siitä, miten talous ja markkinatalousyritykset toimivat”. Toinen vaihtoehto on synkempi.

      – En usko korruptioon, mutta tämä on todella ymmärtämätöntä ja huonoa [politiikkaa]. En viitsisi käyttää sellaista vanhahtavaa sanontaa kuin epäisänmaallista, mutta sitä se on myös, Kuisma puuskahtaa.

      – Nämä tunarit puhuvat suureen ääneen markkinataloudesta ja kilpailusta, mutta eivät ymmärrä siitä yhtään mitään. Mitä hollantilaisella pääomasijoittajalla on intressinä muuta kuin ottaa rahaa pois niin paljon kuin saa? Ja se on ihan loogista, ei siinä ole mitään pahaa, vaan se kuuluu kapitalismiin ja markkinatalouteen. Mutta poliitikkojen pitäisi ymmärtää, mitä se markkinatalous on.

      Kuisman kriittinen katse kohdistuu etenkin kokoomuksen Jyrki Kataiseen ja Jan Vapaavuoreen, joiden on väitetty ajaneen vahvasti sähköverkon myyntiä. Myös kaksikon siirtyminen sittemmin eurooppalaisille johtopaikoille on nostettu esiin julkisuudessa."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/170832-professori-markku-kuisma-aimana-suomi-teki-taas-digitat-miksi-poliitikot-myivat?ref=suosituimmat

      Miksi olisi tuijotettava Jyrki Kataiseen tai Jan Vapaavuoreen? Miksi emme tuijota kokoomukseen ja sen motiiveihin, jos he ovat valinneet Jyrki Kataisen puoluejohtajakseen ja Jan Vapaavuori on huseerannut myös annetulla mandaatilla? Kataisenkin tiedetään tulleen valtapaikoille jo väärennetyllä äänestystuloksella.

      Onko muka mahdollista, että muka kokoomuslaiset eivät tienneet Jyrki Kataisen kahden puolueen asemaa, ja ennen kaikkea sitä, ettei hän ollut Suomen asialla, vaan sen toisen puolueen asialla, jos minäkin tiesin epäpoliittisena henkilönä tämän?

      Ja jos katsoo, että kuinka monta rikollista ministeriä on tuolloinkin istunut - siis ihan tuomittua - hallituksessa, niin tosi kiva kun äänestitte heitä.

      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=61518&tstart=16026

      • täytyykinvaihtaalääkitys

        Tuolla keskusteluketjussa ollaan 2007 tyytyväisiä, kun demareita ei valita, kun tehdään politiikkaa Tiitisen mitään sanomattomalla listalla - "olisi ollut mahdollisuuksia potentiaalisiksi vakoilijoiksi" -nimillä, joita ei juuri tästä syystä julkaistu, kun sillä ei ollut mitään merkitystä.

        Mutta Mitrokhinin aineisto on ollut jo kaksi vuotta tiedossa.

        Näin se vallanvaihto tapahtui. Ollaan nyt hiton tyytyväisiä, kun pojat teki sen ja myi loputkin Suomesta, teki uuden perustuslain, jolla voidaan rajoittaa kansalaisten perusoikeuksia - vaikka ampua, ja teki vielä uuden valmiuslain, hankki eduskuntaan vartijat, osti uuden huipputurvavarustellun autonkin pääministerille ja teki mielenterveyslain, että kaikkien kansalaisten päät pysyy kasassa, tai muuten lähtee ilmoitus poliisille.

        Ai, niin ja muisti liittää vielä perustuslakiin tiedon, että Suomi kuuluu EU:lle, joka voi ihan vapaasti luovuttaa halutessaan tuon itsenäisyyden vaikka eteenpäin.

        Ja muutti kaiken niin, että mekin tässä ketjussa voidaan keskustella, että tekee hallitus nyt tuon diktatuurimaisen pakkolain, vai eikö tee.

        Kyllä pojat osaa!


      • oiskivatietää

        Mitäs te muuten teitte sillä aikaa, kun pojat teki kaiken tämän?


    • jasittennefaktat

      En jaksa kuin hämmästellä tuota Tiitisen listan vääntöä, kun pitäisi nyt jokaisella piruparallakin olla asiasta tietoa jo vuoteen 2007! Se ei ole Tiitisen lista, vaan Rosenholz-aineisto, jossa ne vakoojat ovat!

      "Rosenholz-aineisto (engl. Rosenholz files, saks. Rosenholz) on 280 000 tiedoston kokoelma, joka sisältää tietoa Itä-Saksan tiedustelupalvelun ulkomaanvakoiluosaston (Hauptverwaltung Aufklaerung) työntekijöistä.

      Suomessa Korkein hallinto-oikeus (KHO) päätti helmikuussa 2012 ettei suojelupoliisin (Supo) tarvitse luovuttaa medialle aineistoa. Oikeuden mukaan aineisto on saatu osana tiedustelupalvelujen luottamuksellista tietojenvaihtoa."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Rosenholz-aineisto

      Tiitisen lista:

      "Tiitisen lista on suojelupoliisin vuonna 1990 saama nimilista henkilöistä, jotka ovat kiinnostaneet Itä-Saksan turvallisuuspalvelu Stasia. Asiakirja eroaa ns. Rosenholz-aineistosta, sillä Tiitisen listassa ei ole kyse vakoojiksi värvätyistä ihmisistä. "

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiitisen_lista

      Miksi, perkele, ihmiset on joka asiasta koko ajan jotakin mieltä, vaikka asiat olisi helppo tarkistaa. Sama ongelma ikuisesti ja aina.

      Ja sitten siihen kuka sitten olisi ollut se vakoilija - SDP:stä vai? Siitähän oli esimerkki edellä (31.1.2016, 23.20) - ostettu KGB:n mies: Supon päällikkö Arvo Pentti - KGB-nimi "Mauri" - keskustalainen poliitikko, sotilas ja Mannerheim-ristin ritari numero 29, everstiluutnantti, kansanedustaja, neljästi puolustusministeri, Suojelupoliisin päällikkö, meriiteissä myös asekätkentä.

    • vastuuseenteoistaan

      Nyt on sitten myyty Suomen ulkopuolelle kaikki viestiliikennelinjat (Digita) ja nyt sitten kerrotaan, että on myyty samalla tavalla Suomen ulkopuolelle koko sähkönjakeluverkko. Tai kuten asia hienosti ilmaistaan - valtion keskeiset infrarakenteet.

      Mitä on vielä myymättä näistä maan tärkeistä strategisista omistuksista - kun nyt on jo koko sähkö ja viestintä Suomen ulkopuolella?

      Huikeinta oli, kun vuonna 2008 perehdyin englanniksi liittyen silloiseen Englannin tilanteeseen, että juuri nämä tärkeät infrarakenteet ovat tärkeät siksi, koska, vihollinen ja terrorismi tavoittelee juuri niitä saadakseen aiheutettua jättimittavia tuhoja samanaikaisesti yhden koko valtion alueella.

      Miten puhdas vesi? Joko Suomen pohjavedet myytiin - tuli vain mieleeni tapaus Nokia, kun merkillinen katossa ollut jätevesiputki oli yhdistetty juomavesijärjestelmään, ja joku merkillisestä syystä kiipesi tuon putken aukaisemaan. Putken asentajaa ei saatu koskaan selville, oli kuollut - ja taisi kuolla tuo putken aukaisijakin. Tapausta oli tutkimassa jopa filosofit, totuus salattiin kansalta, mutta vedenpuhdistamojen sijainnit muutettiin salaiseksi tiedoksi, jotka ei ole heti kenen tahansa saatavilla. Siinä myös infrarakennetta viholliselle.

      "Nokian vesikriisillä tarkoitetaan 28. marraskuuta 2007 alkanutta onnettomuutta, jossa Nokian kaupungin vesilaitoksella avattiin puhtaan juomaveden ja kiintoaineksesta puhdistetun jäteveden yhdistävä venttiili, jonka kautta yli 400 000 litraa jätevettä pääsi sekoittumaan juomaveteen. Vahinkoja lisäsi merkittävästi se, että tiedottaminen tapahtuneesta epäonnistui.

      Onnettomuuden seurauksena tuhansia ihmisiä sairastui vatsatautiin, ja kolmen ihmisen epäillään kuolleen onnettomuuden aiheuttamiin tauteihin. Juomavesi oli Nokialla kokonaan tai osittain käyttökiellossa lähes kolme kuukautta."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Nokian_vesikriisi

      Niin, siis näin lukee jopa terrorismin torjuntastrategissa, joka on tehty sisäministeriön toimesta. Miten helvetissä nyt Suomen tilanne vastaa tätä?! Siellä puhutaan muuten myös pakolaisista. Ja sitten myydään infran kannalta tärkeät viestintälinjat ja sähkönjakeluverkot ulkomaalaisille?! Mites nämä tyypit nyt saadaan sitten sotaoikeuteen - eikös sellainenkin ole mahdollista, koska Suomi on poikkeustilassa?

      "KANSALLINEN TERRORISMIN TORJUNNAN STRATEGIA

      Ministeri Anne Holmlund asetti 15.9.2009 työryhmän laatimaan kansallisen terrorismin torjunnan strategian. Työryhmän toimikausi oli 1.10.2009 - 14.1.2010.

      "3.3 Kansalaisten ja infrastruktuurin suojaaminen

      Yhteiskunnan ja sen jäsenten ja toimijoiden suojaaminen perustuu toimintaan, jolla ylläpidetään sellaista yhteiskunnan ja sen sisäisen turvallisuuden tilaa, jossa jokainen Suomessa voi nauttia oikeusjärjestelmän takaamista oikeuksista ja vapauksista sekä turvallisesta yhteiskunnasta.

      Rikollisuudesta, häiriöistä, onnettomuuksista ja suomalaisen yhteiskunnan taikka kansainvälistyvän maailman kielteisistä väkivaltailmiöistä tai
      muutoksista aiheutuvaa pelkoa tai turvattomuutta torjutaan. Rajojen, kuljetusten ja elintärkeiden infrastruktuurien turvallisuutta parannetaan. Suojataan kansalaisia sekä infrastruktuuria ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittistä tuotantoa terrori-iskuilta vähentämällä alttiutta iskuille viranomaisten, kunnallisten toimijoiden ja elinkeinoelämän
      yhteistyöllä."

      http://www.intermin.fi/download/17291_terrorismin_torjunnan_strategia_110310.pdf

      • strategiamuutos

        Strategiasta, sivu 8:

        "Suomessa ei ole havaittu merkittävää väkivaltaista radikalisoitumista, jonka taustalla kansainvälisten esimerkkien perusteella usein on mm. yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden ja poissulkemisen kokemuksia."

        Hallitus on näemmä päättänyt nyt radikalisoida koko Suomen kansan.


    • sokeakreetakinjonäkee

      Hulluja on moneen lähtöön.

      Muistan vuoden 2011, kun eräs psykologi - eduskunnassa pitkän päivätyön tehnyt - kertoi, että kunnian- ja vallanhaluntavoittelu on johtanut tilanteeseen, jossa esimerkiksi eduskunnassa on jo merkittävä määrä psykopaattitason ainesta.

      Näille ihmiset, kansalaiset ovat vain vallankäytönvälineenä massoja, eivät yksilöitä, ja ainoa tavoite on agenda, talouskasvu.

      Rakennetaan vaikka läpi koko Euroopan jättimäinen betonitieverkosto - riittävän leveä, jotta panssarivaunuilla voi ajaa Euroopan laidasta laitaan pakottamassa rauhaan. Otetaan aina kohteeksi joku ihmisryhmä, josta valloitusagendalle on maksimaalinen hyöty - tuhotaan se ja viedään rahat. Pääasia on ruokkia jättimäistä petoa nimeltä talouskasvu.

      Mikä on itse kunkin yksilöllinen elämä - se jokapäiväinen tässä järjestelmässä? Tulijan ja olijan. Näyttääkö hyvältä?

      "Suomen valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoo uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että Euroopan unionin jäsenmaiden pitäisi tiivistää yhteistyötään pakolaiskriisistä selvitäkseen.

      "Meidän pitäisi etsiä eurooppalaisia ratkaisuja, ei kansallisia ratkaisuja - ja tällä tarkoitan, että me tarvitsemme enemmän integraatiota, ei vähemmän integraatiota", Stubb sanoo."

      http://www.talouselama.fi/uutiset/stubb-moittii-euroopan-pakolaispolitiikkaa-tarvitsemme-enemman-integraatiota-ei-vahemman-integraatiota-6301260

      • tottatoinenpuoli

        Miltä nyt näyttää, noinihan tavallisen suomalaisen kannalta, kun on jo jättimäisesti integroitu?

        Tältä sitten näyttää tuon integroitumisen taustat:

        "Skandaali" EU-parlamentissa: holtitonta rahankäyttöä paljastunut

        Talouselämä 20.10.2011

        Tuoreiden tietojen mukaan EU-parlamentissa on paljastunut suuria väärinkäytöksiä, kertoo The Telegraph -lehti. Tarkastajan selvityksen mukaan monissa EU-parlamentin osastoissa rahankäyttö on ollut holtitonta.

        Parlamentin sisäisen tarkastajan tutkimuksen mukaan tuhannet virkamiehet rikkoivat erinäisiä sääntöjä. Henkilökunta on itse pystynyt kelpuuttamaan omat kulunsa ja maksamaan määrärahoja perheenjäsenilleen, vaikka tarkastaja oli varoittanut eturistiriidasta.

        Raportissa kerrotaan tapauksista, joissa viranomaiset ovat saaneet palkkioita kahteen kertaan tai ovat saaneet määrärahoja, joita heille ei kuuluisi.

        Raporttia ei ole vielä virallisesti julkaistu, vaan sen on nähneet vasta 14 ylempää europarlamentaarikkoa, jotka kuuluvat hallintokomiteaan.

        Vuosien 2007, 2008 ja 2009 raportit luovutettiin The Telegraph -lehdelle johtuen ylempien europarlamentaarikkojen toiveesta julkistaa asia. Parlamentin pääsihteeri Klaus Welle yritti estää raporttien julkistamisen.

        Raporteissa käsitellään EU-parlamentin 1700 miljoonan euron budjetin väärinkäyttöä."


      • pukitpellolla

        Ihan pikkusen jos kurkistetaan vielä:

        "Siim Kallas (s. 2. lokakuuta 1948 Tallinna) on virolainen poliitikko, joka toimi komissaarina José Manuel Barroson johtamassa Euroopan komissiossa 2004–2014. Hän oli myös komission varapuheenjohtaja. Vuosina 2004–2010 Kallaksen vastuualueena oli hallinto, tilintarkastus ja petostorjunta ja vuosina 2010–2014 liikenneasiat.

        Kallasia alettiin tutkia 1997 sadan miljoonan kruunun kavaltamisesta, kun valtion pankki Põhja-Eesti Pank (PEP) sijoitti keskuspankista lainaamansa 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria Sveitsiin vuonna 1993, mutta kahdeksan miljoonaa katosi tietymättömiin."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Siim_Kallas

        Näitä taustoja tässä nyt sitten integroidaan - ja pitää muistaa edelleen, että pakolaisten kuljetus on järjestäytyneen rikollisuuden bisnes, jonka Stubb nyt ehdottaa valtioiden, integroivan hoitoonsa - siis laittoman rajanylityksen jatkohoitobisneksen.


    • syyllisetesiin

      Onko tätä yksityistämistä suomalaisten vahingoksi tehty ilman eduskunnan hyväksymistä, vai miksi tästä pauhataan eduskunnassa? Miksi ei vedetä tiskiin konkreettisia nimiä ja henkilöitä ja heitä laiteta syytteeseen tästä vahingonteosta? Miksi pelkkää mielipide- ja puhemössöä? Mitä se rutina hyödyttää?

      "Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki käytti tänään eduskunnan vuotta 2016 käsittelevän keskustelun puheenvuoronsa kokonaan sähköverkkoyhtiö Carunan ja muiden vastaavien tapausten listaamiseen.

      – Valtionyhtiöitä on yksityistetty alehintan, taitamattomasti ja valtion etujen vastaisesti, Arhinmäki jyrähti.

      – On kummallista, ettei sellainen liiketoiminta, joka perustuu kansallisomaisuutemme hallintaan ja ylläpitoon ja joka on kannattavaa ulkomaisille ostajille, ole riittävän kannattavaa suomalaisille myyjille, jotta he pitäisivät yhtiöiden ja erilaisten sähkö- ja viestintäverkkojen strategisen omistuksen kotimaisissa käsissä, Arhinmäki sanoi.

      – Jos Fortumin osakkeita ei olisi myyty, sen osingot olisivat tulleet kokonaisuudessaan Suomen valtiolle ja valtio olisi saanut tähän päivään mennessä yli kolme kertaa enemmän tuloja Fortumista ja Neste Oilista kuin valtio sai yksityistämismyynnistä. Ja koko Fortum ja koko Neste Oil olisivat edelleen kansallisomaisuuttamme, Arhinmäki myös sanoi.

      Hän otti yhdeksi esimerkiksi myös autokatsastuksen, joka myytiin yksityisomistajalle vuonna 2003.

      – Kolme vuotta myöhemmin yritys myytiin eteenpäin ulkomaalaisille pääomasijoittajille useilla sadoilla miljoonilla euroilla. Autonsa katsastukseen vievä näkee tämän laskussaan, hän sanoi.

      Arhinmäki totesi myös, että sekä kohun keskelle joutuneen Carunan että toisen luonnollisen monopolin Digitan taustalla on tällä hetkellä sama australialainen pääomasijoitusyhtiö, First State Investments.

      – Australialaiset rahastavat meitä suomalaisia, Arhinmäki sanoi.

      Digita-esimerkkiä käytti hiljattain Uuden Suomen haastattelussa myös yrityshistorian professori Markku Kuisma, jonka mukaan Carunan tapaus on identtinen Digitan myynnin kanssa."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/171907-kova-purkaus-eduskunnassa-digitat-lyotiin-sipilan-nenan-eteen

      Miten pitäisi toimia, että nämä konnat ihan oikeastikin saadaan vastuuseen? Kun hyödyt tekijöille on isoissa luvuissa, niin kyllä kait siinä niitä vain naurattaa tällainen jupina? Eihän nyt kukaan tuollaista ilmaiseksikaan tee - siis vahinkoa suomalaisille ja valtiolle ja tavallaan itselelenkin, ellei siitä ole jotakin hyötyä?! Sehän nyt on päivänselvä juttu. Suomi on laitettava selvitystilaan ja puolueeton tutkijaryhmä selvittämään tilannetta aina 90-luvulta ja pankkitukiasioista lähtien! Siinä tehtiin varsinainen kansanmurha, toinen murha on jo jatkunut vanhusten osalta jo vuosia.

    • vanhallatikullasilmään

      Sehän on nyt sanomattakin selvää, että valmiuslaki on saatettava voimaan pikimiten! - Ei vain yhden uhkan takia, vaan peräti kuuden uhkan takia, eikä ole mitään merkitystä todennäköisyyksilläkään!

      Sisäministeriön tiedote, kuusi laajaa uhkaa:

      - sähköverkon vakavat häiriöt (mitäs myitte)
      - kyberhyökkäykset (mitäs myitte linjat)
      - tartuntataudit (mitäs pidätte rajat auki)

      "Tapahtumat ovat niin vakavia, että Suomen on varauduttava niihin riippumatta niiden todennäköisyydestä."

      - turvallisuuspoliittinen kriisi - taloudellinen, poliittinen, sotilaallinen painostus (mitäs sähläsitte)
      - vakava ydinvoimalaonnettomuus (mitä lyödään laittomia latinkeja ydinasetuotannon takia)
      - äärimmäinen aurinkomyrsky (jassoo, vai tällainenkin vielä)

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021121104447_uu.shtml

      On tämä nyt sitkeää kehittelyä ja yhtä sitkeää valmistelua, vähän vielä hallitus kiusaamaan, lisää pakolaisia, kehiin lisää kateutta, katkeruutta, vihaa ja epäoikeudenmukaisuuden tunnetta, niin kyllä se siitä irtoaa - suomalaiset ovat huonoja kuitenkin menemään pelotteluun. Aurinkomyrsky tuskin puree.

      Mihin kaikki katosi? Myös linkin takaa tämä EU-teksti. Vai katosiko?

      "EU ja Venäjä: yhteinen sitoumus jatkaa strategisen kumppanuuden kehittämistä

      © Euroopan unioni

      (kuva, jossa kävelevät pysyvä Euroopan Unionin presidentti Van Rompuy, Putin ja Barroso.)

      04/06/2012

      EU ja Venäjä keskustelivat suhteensa näkymistä, talous- ja rahoitusasioista sekä kansainvälisestä kehityksestä Pietarissa 3. ja 4. kesäkuuta pidetyssä kaksipäiväisessä huippukokouksessa. "Olemme (…) vahvistaneet yhteisen sitoumuksemme kehittää edelleen EU:n ja Venäjän strategista kumppanuutta", sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy, joka edusti EU:ta yhdessä komission puheenjohtajan José Manuel Barroson kanssa Venäjän presidentin Vladimir Putinin isännöimässä huippukokouksessa.

      Talous- ja rahoitustilannetta koskevissa keskusteluissa puheenjohtaja Van Rompuy sanoi, että EU käsittelee talous- ja rahaliiton systeemisiä haasteita ja työskentelee yhdentymisen syventämiseksi. "On aivan selvää, että eurosta ei voi perääntyä. Ainoa tie on eteenpäin kohti tiiviimpää yhdentymistä", Van Rompuy totesi.

      Kumpikin osapuoli korosti, että EU:n ja Venäjän välinen uusi sopimus, jota molemmat parhaillaan työstävät, on paras tapa kehittää edelleen kahdenvälisiä suhteita. Uuden sopimuksen on määrä korvata nykyinen (vuodesta 2007 voimassa ollut) EU:n ja Venäjän välinen kumppanuus- ja yhteistyösopimus, ja siinä pitäisi ottaa huomioon monet poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset muutokset, jotka sekä EU että Venäjä ovat käyneet läpi.

      Venäjä on EU:n kolmanneksi suurin kauppakumppani: vuonna 2011 EU:n vienti Venäjälle oli arvoltaan 108 miljardia euroa (7 prosenttia EU:n kokonaisviennistä) ja EU:n tuonti Venäjältä puolestaan arvoltaan 199 miljardia euroa (11,8 prosenttia EU:n kokonaistuonnista).

      Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja oli tyytyväinen lyhytaikaista oleskelua koskevan viisumivapaan matkustamisen toteuttamiseksi hyväksyttyjen yhteisten toimien aktiiviseen täytäntöönpanoon. Nämä toimet koskevat asiakirjojen turvallisuutta ja laittoman maahanmuuton sekä järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa, ja molempien osapuolten on määrä toteuttaa ne.

      Syyriaa koskevissa keskusteluissa puheenjohtaja Van Rompuy painotti maan tilanteen kauheutta ja sitä, että Syyrian hallituksen tulisi "välittömästi lopettaa kaikenlainen väkivalta ja antaa täysimääräinen tukensa YK:n tarkkailuoperaatiolle."

      "EU:lla ja Venäjällä voi olla joitakin toisistaan poikkeavia arvioita, mutta olemme täysin samaa mieltä siitä, että Kofi Annanin rauhansuunnitelma kokonaisuudessaan tarjoaa parhaan mahdollisuuden väkivallan kierteen katkaisemiseen Syyriassa välttäen sisällissodan sekä rauhanomaisen ja kestävän ratkaisun löytämiseen."

      Iranin osalta Van Rompuy totesi sekä EU:n että Venäjän olevan "yhtä mieltä kiireellisestä tarpeesta estää Irania hankkimasta ydinaseita". Neuvottelujen seuraava kierros järjestetään Moskovassa, jossa EU:n korkea edustaja Catherine Ashton johtaa Iranin kanssa käytäviä keskusteluja kuuden maailmanvallan nimissä."

      Jaa-a, missähän sitä oikein todellisuudessa mennään....

    • länsinurinniskoin

      Keväällä 2011 ilmoitettiin, että Suomen armeija ei ota enää käskyjä poliitikoilta. Viime kesänä, kun tuli tieto Suomen armeijan perustamista nopean valmiuden joukoista - kansanedustaja kertoi, että eduskunta ei tiennyt asiasta mitään, eikä tiennyt puolustusvaliokuntakaan siis. Tilanne etenee - taas ovat poliitikot huuli pyöreänä, että mitä perhanaa se puolustusvoimat oikein puuhaa - mutta totuus on kansalle nyt kerrottava vain käsiä väännellen. Miksette sano suoraan, kun tyhmempikin sen jo näkee.

      Niin miksiköhän kiertelee ja kaartelee...

      "Oppositiopuolue vasemmistoliitossa ihmetellään, miksi ulkoministeri Timo Soini (ps.) kiertelee ja kaartelee kysymyksissä, jotka koskevat Yhdysvaltain hävittäjälaivueen harjoittelua Suomessa.

      Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson kirjoittaa Facebook-päivityksessään ihmettelevänsä suuresti ”Soinin tapaa hoitaa Suomen ulkopolitiikkaa”.

      – Asia on herättänyt huomiota sen takia, että kyseessä on harjoitus joka on suurempi kuin aikaisemmin tehdyt yhteisharjoitukset sekä sen takia, että koko asia on tullut puolustusvaliokunnalle yllätyksenä. Nykyisessä kiristyneessä maailmanpoliittisessa ilmapiirissä tällainen harjoitus on tietenkin myös ulkopoliittinen kysymys, ja hallituksen valinta salailla asiaa herättää siksi perustellusti kysymyksiä ja epäilyjä, Andersson kirjoittaa.

      Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ei alkuviikolla halunnut kommentoida asiaa. Vasemmistolaiset tenttasivat asiasta torstaina kyselytunnilla ulkoministeri Soinia.

      – Jos tähän asiaan ei liity mitään dramatiikkaa, miksi tällainen salailu ja peittely? Ulkopolitiikassa on Suomessa perinteisesti haluttu noudattaa konsensusperiaatetta ja hakea laajaa yhteisymmärrystä tehdyille ratkaisuille. Tällainen toimintatapa ei sitä perinnettä tue, Andersson kritisoi."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172503-timo-soinin-kaytos-ihmetyttaa-miksi-tallainen-salailu

      "...sekä sen takia, että koko asia on tullut puolustusvaliokunnalle yllätyksenä."

      Onko odotettavissa vallankaappaus?

      Ei riitä enää, että Odinin soturit partioi, tai että niiden perässä loikkii pellepartiot - vaan nyt ryhtyvät perustamaan omia katupartioitaan jo turvapaikanhakijatkin.

      Miettikääs hetken aikaa - mikään ei ole Suomessa enää normaalia. Koskahan ne sanoo meille kuin konsanaan poliisipäällikkö Aarnion todistajien tapauksessa: valitkaa puolenne!

    • poliisintoimintasyynissä

      Ministerit tekemään meille pakkolakeja, jotka eivät tähänkään mennessä ole hoitaneet valvontavastuutaan. Kuulostaako hyvältä?

      Poliisin rekisterinpidon epäselvyyksistä ja ylläpidon, koulutuksen ja valvonnan puutteista on jätetty kirjallinen kysymys eduskuntaan. ...

      Oikeus arvosteli poikkeuksellisen voimakkaasti poliisia: "poliisihallinnossa laillisuusvalvonnassa olleet ja olevat määräykset ja ohjeet ovat erittäin epäselvät ja monitulkintaiset".

      – Syytteet hylättiin, koska poliisin rekisterivalvontaa koskevat säännökset, määräykset ja ohjeet ovat Helsingin käräjäoikeuden mielestä olleet niin epäselvät ja monitulkintaiset, että niitä ei ole ollut mahdollista noudattaa, Kasvi moittii. Hän on tekniikan tohtori ja perehtynyt tietosuojakysymyksiin.

      – Rekisterinpidon puutteet paljastuivat vasta, kun hyvin arkaluontoisia tietoja sisältäneen rekisterin sisällöstä vuodettiin tietoja tiedotusvälineille.

      – Myös poliisin käyttämien pakkokeinojen perusteluissa ja valvonnassa on paljastunut vakavia puutteita.

      Tällä Kasvi viittaa Jari Aarnion virka- ja huumerikostutkinnan yhteydessä nousseisiin tietoihin sekä poliisien saamiin useisiin syytteisiin ja tuomioihin henkilöiden tietojen urkkimisesta viranomaisrekistereistä.

      – Aarnion oikeudenkäynnissä on paljastunut hämmentäviä yksityiskohtia sekä Helsingin huumepoliisin että Aarnion toimintaa tutkineen keskusrikospoliisin johtamisesta, toimintakulttuurista ja valvonnasta.

      – On valitettavasti mahdollista, että julkisuuteen päätyneet väärinkäytökset ja ongelmat ovat vasta jäävuoren huippu: oire laajemmasta poliisin johtamisen ja laillisuusvalvonnan ongelmasta."

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/ministerin-selvitettava-poliisin-rekisterisotkuja-eduskunnalle/2235433?pwbi=ef5209143bdaea774bf933ab13275708

      Kyse ei ole ainoastaan Aarnio-oikeudenkäynnistä, vaan myös Ulvilan surman, jossa auottiin - tai yritettiin aukoa - KRP:n peitetoimintaraportteja.

      Hovioikeus määräsi KRP:n peitetoimintaraportteja julki, eikä antanut edes valituslupaa korkeimpaan. Tästä huolimatta KRP kieltäytyi peitetoiminnan aavamisesta, käveli oikeuslaitoksen yli, ja vei asian KKO:een.

      Lopputuloksena osa raporteista oli aukaistava puolustukselle ja oikeuslaitokselle.

      Tästä uutisoitiin tuolloin, että poliisin peitetoiminta näyttäytyy todella oudossa valossa, jos vuosikausia on ilmoitettu kyseisen toiminnan olevan merkityksellistä ja tuottavaa, mutta koskaan aikaisemmin ei ole yhdessäkään oikeudenkäynnissä käsitelty millään tavalla todisteena peitetoiminnalla hankittua aineistoa.

      • vainjäävuorenhuippu

        Uutinen aiheesta. Minä ihmettelen Poliisihallituksen toiminnan aloittamista, jota organisoi poliisiylijohtaja Paatero lääninpoliisipäällikyydestä käsin, ja joka lopetti läänintason poliisivalvonnan. Aloittavan Poliisihallituksen johtajaksi tuli itse Paatero, joka myös nimitti joka ainoan haluamansa miehen uusille poliisialueilleen, ja hänen käsissään oli koko poliisitoiminnan valvominen suojelupoliisia myöten. Poliisihallituksen käynnistäminen ilman mitään ennakkotietoa tapahtui yllättäen 1.1.2010. Hämmästelin silloin ja hämmästelen edelleen, että miten on edes mahdollista yhden miehen luoda itselleen liki jumalamainen asema näin merkittävässä järjestelmässä.

        "Valeostojen ja peitetoiminnan täydellinen salaaminen kestämätöntä"

        Rikos Julkaistu 09.09.2010 12:42 (Päivitetty 17.09.2010 12:22)

        Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen Jussi Pajuojan mukaan poliisin käyttämien valeostojen ja peitetoiminnan täydellinen salaaminen oikeudenkäynnin asianosaisilta on täysin kestämätöntä.

        - Valeosto- tai peitetoiminta on tietääkseni tuotu oikeudenkäynnin asianosaisille ilmi äärimmäisen harvoin – itse asiassa kesällä 2010 laajasti uutisoitu niin sanottu Ulvilan surma-asia on tietojeni mukaan ainoa tapaus, jossa poliisin peitetoimintaa on käsitelty sen kohdehenkilöitä koskevan oikeudenkäynnin yhteydessä. Kuitenkin valeosto- ja peitetoimintaa on käytetty jo vuodesta 2002 lähtien kymmenissä eri tapauksissa. Näissä tapauksissa valeosto ja peitetoiminta ovat ilmeisesti jääneet vain esitutkintaa ohjaavaan rooliin, Pajuoja toteaa.

        - Mielestäni näyttäytyy varsin oudoksuttavalta, jos tilanne on se, että vajaan kymmenen vuoden aikana toteutetuissa kymmenissä eri valeostotapauksissa ei joko poliisin tai poliisin ja syyttäjän yhteisen käsityksen mukaan ole yhdessäkään tullut esille tarvetta käyttää valeostolla saatuja tietoja suorana todisteena oikeudenkäynnissä."

        http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/apulaisoikeusasiamies-valeostojen-ja-peitetoiminnan-taydellinen-salaaminen-kestamatonta/2040284

        Silloin muuten - keväällä 2010 - kun tämä oikeudenkäyntiä aloitettiin, jäi poliisiylijohtaja Paatero Suomen korkeiden turvallisuusviranomaisten kanssa tuhkamottiin Turkkiin.


    • historianhavinaa

      H-hetki lähestyy?!

      “Meidän täytyy olla täysin tietoisia uhasta ja reagoida suurella voimalla ja selkeydellä. Iskuja tulee olemaan. Suuren skaalan iskuja. Se on varmaa. Tämä hyper-terrorismi on tullut jäädäkseen.”

      http://www.talouselama.fi/uutiset/ranskan-paaministeri-suuret-terrori-iskut-euroopassa-varmoja-olemme-siirtyneet-hyper-terrorismin-aikakaudelle-6303649

      Mitä on TIETOISUUS uhasta? Mitä reagoida SUURELLA VOIMALLA? Mitä on SELKEYS?

      Onko tietoisuus oletusta, jossa selkeys määrittyy vainoharhaisella kyvyllä käydä suurella voimalla kiinni potentiaalisiin uhkaajiin. Onko viisainta eliminoida kaikki mahdolliset vastustajat varmuuden vuoksi?

      Historiallisia esimerkkejä:

      "Pitkien puukkojen yö (saks. Reichsmordwoche, Röhm-Putsch tai Nacht der langen Messer) oli Adolf Hitlerin kesällä 1934 toimeenpanema poliittinen puhdistus, jonka yhteydessä surmattiin hänen tunnettuja vastustajiaan."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pitkien_puukkojen_yö

      "Vaikka hän ei milloinkaan pitänyt nimellisesti hallussaan maan korkeinta virkaa, hänellä oli tosiasiassa rajoittamattomat valtuudet. ... hallinnon alkukautta leimasivat suuret yhteiskunnalliset mullistukset, kuten maatalouden pakkokollektivisointi ja raskaan teollisuuden rakentaminen, sekä omiin kansalaisiin kohdistuneet vangitsemiset ja laajat pakkosiirrot... Arviot kuolleiden määrästä vaihtelevat, mutta ne liikkuvat eri lähteiden mukaan useissa kymmenissä miljoonissa. ... sai näillä radikaaleilla ihmishenkiä vieneillä uudistuksilla ... uuden erittäin suuren talousmahdin ja suurvallan paljon lyhyemmässä ajassa mitä länsimaat odottivat...Erilaisia näytösoikeudenkäyntejä pidettiin valtakauden alkupuolella useita. "

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Josif_Stalin

      Tehokkuus ennen kaikkea - ja tietysti talouskasvu.

    • kylläsepelinosaa

      Kun tehdään pato, ja virta vaihtaa vain uomaa.

      "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esitti Venäjää koskevan Turkki-vertauksensa MTV:n uutisten haastattelussa Münchenin turvallisuuskonferenssissa.

      – Jos Turkki sulkeutuu tai Turkista tuleva liikenne saadaan hallintaan, hallitsematon liikenne purkautuu jossain muualla ja siinä mielessä Venäjästä voi tulla tavallaan toinen Turkki, Niinistö varoitti MTV:lle."

      http://yle.fi/uutiset/medvedev_venaja_ei_voi_laillisesti_pysayttaa_suomeen_tulevia_turvapaikanhakijoita/8668982

      "Ulkomaat 12.2.2016 klo 13:42 | päivitetty 12.2.2016 klo 13:50

      Medvedev: Venäjä ei voi laillisesti pysäyttää Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita"

      http://yle.fi/uutiset/medvedev_venaja_ei_voi_laillisesti_pysayttaa_suomeen_tulevia_turvapaikanhakijoita/8668982

      Juu, se oli jo viime vuoden puolella, kun Niinistö käski varautumaan Venäjältä alkavaan muuttoliikkeeseen. Niinhän se meni. Niinistö, perhana, ja just kävit siellä neuvottelemassa...

      • tiesiperiaan

        Missä maailman sivussa on Venäjälle/Neuvostoliittoon, presidentti Niinistö, päässyt ilman asiallisia matkustusasiakirjoja?


      • eimitäänongelmaa
        tiesiperiaan kirjoitti:

        Missä maailman sivussa on Venäjälle/Neuvostoliittoon, presidentti Niinistö, päässyt ilman asiallisia matkustusasiakirjoja?

        Sovitaan, että annetaan niille kaikille Suomeen tuloviisumi, niin kauttakulku onnistuu.


      • kenenkäsissämaamme

        "Veroparatiisiyhtiö hoitaa Suomen viisumiasioita Venäjällä
        30.9.2010

        Ulkoministeriön ulkoistamat viisumipalvelut Moskovassa ovat päätyneet veroparatiisiyhtiöiden hoidettaviksi. Mielestäni ulkoministeri Stubbin pitäisi nyt jättää yksi kuntolenkki väliin ja syventyä työasioihin. Ei nimittäin ole yhdentekevää minkälainen yhtiö käsittelee viisumiasioita. Yrityksen täytyy olla perinpohjin luotettava. Minkäänlainen vilunkipeli ei saa olla mahdollista.

        Etelä-Saimaa -lehti kertoo, että ulkoministeriö teki keväällä sopimuksen VFS Global -yhtiön kanssa viisumihakemusten vastaanoton ja valmiiden viisumien luovuttamisen siirtämisestä Suomen Moskovan-konsulaatilta VFS:lle.

        Sama ulkoistaminen tapahtuu myös Pietarin-konsulaatissa helmi—maaliskuussa. Tavoitteena on vähentää ruuhkia. Käytännössä VFS:lle ulkoistettua viisumibisnestä hoitaa kuitenkin VFS:n alihankkija, Moskovaan rekisteröity Navigator-yhtiö.

        Alkusyksyn omistusjärjestelyjen jälkeen Navigatorin omistavat neljä Kyprokselle ja Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröityä yhtiötä. Venäjän rekistereissä ei ole mitään tietoja yhtiöiden taustahenkilöistä.

        Ulkoministeriölläkään ei ole kansalaispalvelupäällikkö Lauri Aaltosen mukaan tietoa siitä ketkä oikeasti omistavat Navigatorin ja kenen taskuun viisumibisnesrahat valuvat. "

        http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/47722-veroparatiisiyhtio-hoitaa-suomen-viisumiasioita-venajalla

        Myöskään Suomen ulkoministeriö ei tiennyt tämän viisumienkirjoitusfirman omistajaa, kun eräs toimittaja kävi selvittämässä asiaa.


      • etsiväeilöydäuutista

        Pietarin viisumienkirjoituskeskuksen avaaminen:

        "2) Viisumikeskus: Stubb avasi Pietariin maailman suurimmaksi sanotun, 83 asiakaspalvelupistettä sisältävän viisumihakemusten vastaanottokeskuksen. Keskus ei maksa Suomelle mitään, vaan sitä pyörittää intialais-venäläinen VFS-yhtiö asiakkailta perittävillä 21 euron maksuilla. Varsinaiset viisumipäätökset tehdään silti yhä konsulaatissa."

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288367945675.html

        Suomessa on saman verran asukkaita kuin Pietarissa, viisi miljoonaa, mutta Pietariin avataan maailman suurimmaksi sanottu Suomen viisumienkirjoituspiste!

        Kyllä tuota tuolloin ihmettelin - en ihmettele enää. Jaa-a, mitäs nyt tehdä, kun pojat ovat päässeet huseeraamaan ihan miten lystää. Yksi esimerkkikin on jo ollut tuosta kyseisestä viisumienkirjoitustoiminnasta.

        Eräs kansainvälisesti etsintäkuulutettu Venäjän/Neuvostoliiton korkea-arvoinen armeijahenkilö (KGB? eversti?), jota syytettiin murhista Liettuassa sai tuota kautta viisumin liikkua Schengen-alueella Suomesta käsin. Viisumin sanottiin mahdollistuneen, koska siinä oli väärennetty toinen etunimi. Hänet pidätettiin lopulta Sveitsissä, ja syyttävät katseet kääntyivät Suomeen.


    • uskonloppu

      Jaksan minä ihmetellä tätä tietämättömyyttä... Jos on suunnitelma, kuten edeltä näkyy, että itäraja aukaistaan ja sisäminiteriö on organisoinut venäläisten tulon, ja Putinin puolue on hakenut EPP:n jäsenyyttä ja suunnitelmissa on big-Euroopan luominen, niin miten se nyt Venäjän niskaan vain kaatuis?! Voiko toimittajatkin olla näin tietämättömiä?

      "IS Münchenissä Enää ei tarvitse arvuutella, minkä vuoksi Venäjä
      painostaa Suomea pakolaisilla, kirjoittaa Ilta- Sanomien
      erikoistoimittaja Arja Paananen Münchenistä."

      http://malmilandia.kuvat.fi/blog/1356/Venäjän juoni selvisi/

      Kyllä tämä juoni on ollut ihan yhteinen Venäjän, Euroopan Unionin kuin Suomenkin kanssa. Ongelma on ollut vain, että miten tämän nyt selittäisi ja hyväksyttäisi tavallisella kansalla, kun kaikki sovittiin EU:ssa tehtäväksi salassa, koska kansa ei ymmärrä yhtään mitään.

      Eurooppa-neuvoston kokouksesta 22.6.2005, kun EU:n perustuslakia, joka muutettiin nimelle Lissabonin sopimus, ei saatukaan sovitusti lävitse:

      "Lasse LEHTISEN (PSE, FI) mukaan kansanäänestysten aikaansaama eurooppalainen kriisi on osoitus siitä, että poliittinen eliitti ei saa yhteyttä kansalaisiin. "Julistusten ja todellisuuden välinen ero on niin suuri, että valitsijat ovat lakanneet kuuntelemasta".

      Lehtisen mukaan nykyinen tunnelma on sellainen, että kansanäänestykseen voi laittaa minkä tahansa kysymyksen ja vastaukseksi tulee "ei". Lehtinen sanoi, että jäsenvaltioiden johtajat voivat syyttää tästä itseään. Hänen mukaansa kansalaisille ei esimerkiksi uskalleta kertoa, että globalisaatiolle ei ole vaihtoehtoa.

      Lehtisen mukaan "kansanäänestykset eivät sovi yleiseurooppalaisen päätöksenteon välineeksi". Hän sanoi, että kansallisten hallitusten ja parlamenttien on uskallettava tehdä päätöksiä.

      Lehtinen totesi, että vain Ranskan hallitus voi uskottavasti perustella kansalaisilleen, että maatalouden asema toinen kuin kymmenen vuotta sitten. Samoin "vain britit voivat saada kansalaisensa ymmärtämään, että sen saama alennus EU-maksuista on syntynyt joskus toisissa oloissa"."

      http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT PRESS DN-20050622-1 0 DOC XML V0//FI

      Nyt hallitukset (poliitikot) ovat uskaltaneet tehdä päätöksiä vain salassa, koska niitä ei ole voitu mitenkään uskottavasti perustella kansalaisille, ja tässä nyt ollaan.

    • P.Alkio

      pakkotoimet:
      Pakko ei useinkaan ole kannustin,vaan se nostattaa jo vaihtoehdottomana ja alistavana toimena vastustusta .Kuten myös useissa tapauksissa lopputulokseltaan päivastaisen lopputuloksen kuin pakolla on haluttu aikaansaada.

      Hyvä esimerikki vapauden ja luottavuuden ilmapiiristä on osoituksena luottamus ,joka luo yhteen kuulumisen tunnetta, sekä tarvetta toimia oikeudenmukaisesti ,yhteen hiileen puhaltamiseksi.

      Jos esimerkkiä kaivataan tai sellainen pitäisi antaa,niin tuo on hyvä esimerkki luottamusellisuuden ja vastuullistamisen tuloksellisuudesta:

      http://www.talouselama.fi/uutiset/kun-laakarintodistusta-ei-vaadita-kolmen-paivan-poissaolo-lyhenee-lahes-puoleen-3470758

      http://www.hs.fi/ura/a1441164359233

    • isonluokankytkös

      Tässä edellä on pitkä litania Nykäsen HS:n artikkelista liittyen poliisijohdon ja järjestäytyneen rikollisuuden korruptiokytkyihin ja makeaan elämään 90-luvulla - sama ajankohta, kun Suomi putsattiin luottamuksella.

      Kiitos, Iltalehden artikkelista, jossa selvennetään näissä kuvioissa Aarnion osuutta, koska sinne oikeudenkäynnin taustalle on liitetty viiden korkean poliisijohtajan niin Poliisihallituksesta kuin KRP:stä tapaukset, sekä Putin "kytkös". Selvennystä Aarnio-tilanteeseen olenkin kaivannut.

      "Nykäsen mielestä Aarnion tapausta ei voi verrata takavuosikymmenten poliisijohtajien korruptioskandaaleihin.

      - Olipa hän syyllinen tai syytön, hänen yhteyksissään alamaailmaan on ollut kysymys tietojen hankkimisesta huumerikostutkinnassa. Sen sijaan takavuosina rikollisten kanssa veljeilleitä poliisipomoja ei pätkääkään kiinnostanut rikostutkinta, vaan ainoastaan viettää ylenpalttisia juhlia."

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022821187977_uu.shtml

      Tilanne oli siis se, että Iso Veli valvoi Iso Veljeä, johon tarvittiin myös Lex Nokiaa (kevät 2009).On kerrottu salaisesta poliisijohtaja tutkinnasta, viiden poliisijohtajien ulkomaisista, salaisista (selvinnytkö skandaalissa Clearstream?), huomionarvoinen on myös poliisiylitarkastaja Välkin itsemurhaviesti vuodelta 2008 ("näin jättimäistä korruptiota ei voi kansalle kertoa"), ja kesäkuussa 2015 Espanjan syyttäjän 488 sivuinen syytekirjelmä Espanjasta johdetusta liike-elämä-mafia-Putin -kuviosta. Ja tuskin merkityksetön tässä laajassa kuviossa olisi myöskään Mitrokin aineisto, josta selviää sellainenkin tieto, että Mannerheimristin ritari, everstiluutnatti, suojelupoliisipäällikkö, oikeusministerikin oli todellisuudessa KGB:n agentti (aineisto 2004). Tässä on mitä ilmeisemmin piirretty hyvin pitkään jopa Euroopan laajuista kuviota, jossa piuhat sitten risteilevät sinne ja tänne. Ehkä vihjeitä löytynee myös tästä uutisoinnista.

      "Mystinen Trevoc – näin Suomesta tuli huippumaa rikollisten seurannassa
      SK:n arkistoista: Kaksi poliisia kehitti laitteen, jonka avulla ratkaistiin satoja rikoksia. Nyt heidät halutaan vankilaan."

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mystinen-trevoc-nain-suomesta-tuli-huippumaa-rikollisten-seurannassa/

      Ja ehkä tämäkin on taustatietoa:

      http://www.kaapeli.fi/book/pesukone.htm

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14073791/palmen-murha

      Ja paljon muuta.

      • taustatietoa

        Laitetaanpa tästä Aarnio jutun Trevocista pätkiä:

        "- Eräs Krp:n johtaja kertoo harmittelevansa yhä tilanteen kärjistymistä. Hänen mukaansa vieläkin on arvoitus, miksi askelmerkit eivät osuneet kohdalleen. Yhteistyö olisi voinut olla hedelmällistä. Virastolla ei ollut mitään henkilökohtaista Patamaa vastaan, kertoo toinen irtisanomisen tapahtumia läheltä seurannut poliisi.

        - Tapausta selvittämään lähetettiin ulkoministeriön virkamiehiä, poliiseja Suposta ja Krp:stä sekä Suomen Saudi-Arabian- suurlähettiläs. Muiden turvajärjestelyjen lisäksi heillä oli mukanaan Trevocin laitteita, joilla pystyttiin seuraamaan suomalaisten ajoneuvojen ja henkilöiden liikkeitä ja välittämään tietoa Suomeen. Pariskunta vapautettiin lopulta viisi kuukautta myöhemmin, toukokuussa 2013.

        - Helsingin poliisin tekniikkaryhmän henkilöt hakivat vihreällä pakettiautolla laitteet suoraan erään Tullin virkamiehen kotipihalta.

        - Suomalainen rikollisryhmä oli tuomassa huumausaineita Ruotsista henkilöautolla. Ennen varsinaista toimitusta auto kävi Suomessa ja Supon tiloissa siihen onnistuttiin asentamaan seurantalaite. Tekijät jäivät kiinni, ja takavarikkoon saatiin merkittävä määrä kovia huumeita sekä myös ampuma-aseita."

        Mitä rikollisten auto teki Supon tiloissa? Supossa vainotuksi joutunut Selin todisti juuri Aarnio-oikeudenkäynnissä - siitä tuli mieleeni. Vastaavasti Paavo Selin liittyy nimeltä syksyltä 2010 nauhavuotoon, joka liittyy vastaavasti hänen organisaatiomuutokseen Kataisen soitettua Supoon puoluejohtajan ominaisuudessa 2005.

        "Nelonen uutisoi perjantaina kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen antaneen vuonna 2005 palautetta suojelupoliisin silloiselle päällikölle Seppo Nevalalle siitä, että Supon virkamies oli vähätellyt Nato-jäsenyyden merkitystä terrorismin torjuntaa koskevan tiedonsaannin osalta."

        http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/supon-ja-kataisen-puhelu-on-selvitettava/181404/

        Tässä ilmeisesti tarkemmin:

        http://www.mikkoniskasaari.fi/node/95


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe