Uusi pinna

PinnaaPuuttuu

Puolitonnariini pitäisi saada uusi puinen pinna. Mielellään vielä hieman pidempi ja ergonomisempi, kuin nykyinen. Netistä löytyy joitakin pinnamaakareita - lähinnä jenkeistä - joilla on hyvä valikoima laminoituja malleja. Mietin vain, eikö lähempää löytyisi.

Toki tuollaisen pinnan näppärä mies rakentaa itsekin, jos on sahat, puristimet ja tasohöylät ym. Nyt ei vain satu löytymään. Onko nettiparlamentilla hyviä ehdotuksia?

21

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähänsemaksaa

      No googleen hakusanaksi puuseppä niin eiköhän järjesty!

    • Tämmönen tyyppi varmaan osaa. Tilaa mahdollisimman pian, koska keväällä ei kenelläkään ole aikaa

      www.ttpuuvenepalvelu.fi/

    • aina_tarvitaan

      Pinnan nyt tekee kuka tahansa pätevä puuseppä

    • Pinna_paloi

      Yhden olen tilannut menestyksellisesti Karl's Boat Shopista, Yhdysvalloista. http://www.karlsboatshop.com. Tulleineenkin järkihintainen (silloisilla taalakursseilla ainakin), laatu hyvä, tekijä erikoistunut pinnoihin.

      • juu987

        Jokainen tietysti tilaa ihna mistä haluaa, mutta en oikein ymmärrä miksi pinna pitäisi tilata jenkeistä asti. Mitään erityisosaamista tai erikoistumista ei pinnan teko vaadi, se on ihan normaalia puusepäntyötä. Myös tuollainen "raidallinen" epoksiliimattu pinna. Puuseppiä ja venepuuseppiä on maa täynnä.

        Kotimaisen tekijän kanssa on paljon helpompi sopia pinnan ominaisuuksista etukäteen ja tarvittaessa myös reklamaatiot jos ei mennytkään ihan oikein. Ei tarvitse välittää tulleista yms. Lähetyskulut ja -viiveet jäävät pois kun valitsee tekijän omasta kaupungista. Ja samalla kannattaa suomalaista käsityötä.

        Aika arvokkaita ovat minusta nuo karlsboatshopin pinnat (400-850$). Ainakin kysyisin ennen tilausta tarjousta useammalta kotimaiselta tekijältä.


      • Bossu
        juu987 kirjoitti:

        Jokainen tietysti tilaa ihna mistä haluaa, mutta en oikein ymmärrä miksi pinna pitäisi tilata jenkeistä asti. Mitään erityisosaamista tai erikoistumista ei pinnan teko vaadi, se on ihan normaalia puusepäntyötä. Myös tuollainen "raidallinen" epoksiliimattu pinna. Puuseppiä ja venepuuseppiä on maa täynnä.

        Kotimaisen tekijän kanssa on paljon helpompi sopia pinnan ominaisuuksista etukäteen ja tarvittaessa myös reklamaatiot jos ei mennytkään ihan oikein. Ei tarvitse välittää tulleista yms. Lähetyskulut ja -viiveet jäävät pois kun valitsee tekijän omasta kaupungista. Ja samalla kannattaa suomalaista käsityötä.

        Aika arvokkaita ovat minusta nuo karlsboatshopin pinnat (400-850$). Ainakin kysyisin ennen tilausta tarjousta useammalta kotimaiselta tekijältä.

        Onpa kallista. Kyllä tuohon hintaan tekijä löytyy. 50 euroa/tunti ja kyllä tuollainen 8 tunnissa syntyy=400 euroa. Ja sitten voi sovittaa ja korjata.


    • seppomartti

      Jefalla on myynnissä komposiittipinna, ellei ole liian ruma puiseen verrattuna

    • Kölivinossa

      Olen käynyt pari kertaa ostamassa puutavaraa Seppälän venetarvikkeesta ja siellä näytti olevan myös tuotantotilat. Arvelen, että siellä pinnakin osataan tehdä. Paikka on Haminan lähellä.

      • CeeBird

        Teetin Seppälässä 2011. Tekivät vanhan mallin mukaan, 30 cm pidemmän ja hyvä tuli, tiikistä. Sovituksen jälkeen lyhensin 10 cm.
        Hintaa en muista, mutta ei ollut kallista....


    • Puutyö

      Kysyppä tuolta; Veneveistämö Janne Pattersson Suomenlinna Helsinki.

      • Nipott

        Jos Patterson ei ehdi, ehkä Petterson ehtisi.


      • HeavyWeight

        Niinpä ja Floyd Pa on jo delannu...


    • PinnaaPuuttuu

      Kiitokset hyvistä vihjeistä. Taidan ryhtyä kyselemään kotoisilta maakareilta, josko ehtisivät laminoida moisen ennen kauden alkua.

      Itse työhän on suhteellisen yksinkertainen, mutta vaatii kuitenkin vannesahan, puristimia ym. Löytyykö muuten pääkaupunkiseudulta mitään puutyöpajaa, jossa voisi itse tehdä tällalsia askartelutöitä? Siis maksua vastaaan? Luulisi sellaisellakin palvelulla olevan käyttöä.

      • Huullos

        Olisipa edes puusepän töihin sopivat tilat saatavilla - kuivaa ja lämmintä, voisi siellä vaikka omilla koneilla tehdä jotain tarpeellista.
        Minulla oli 35v sitten mahdollisuus tehdä tutun puusepän verstaalla omia juttuja, mikä oli aivan mahtavaa.
        Isoisä ja äidinisä olivat puuseppiä, joten olen sen harrastuksen aloittanut pyörimällä höylänlastuissa jo melko varhain:)
        Ainoa miinus oli ettei heidän työkaluihinsa päässyt käsiksi silloin lapsena.
        Onneksi oma isä ei ollut yhtä mustasukkainen omista työkaluistaan ja sain niillä toteuttaa luovuuttani.
        Koska olen ollut paljon tekemisissä alan ammattimiesten kanssa olen oppinut yhden heidän tärkeimmistä opeista: " ne työkalut eivät lainatessa parane". Tämä varmaankin osaltaan selittää, ettei niitä verstatiloja ole paljoa saatavilla.


      • kerhossa

        Eikö pursiseuralla ole verstastilaa?


    • nikkariverstas

      Espoon työväenopistolla on käytännössä ilmainen verstas suomenojalla juuti tällaiseen puuhasteluun.

    • MiNi1975

      Nikkarinverstaalla onnistuu ja siinä on op- puu niminen puutavaraliike kadun toisella puolella. Sieltä saa puusepänkuivia jalopuitakin perähallista. Ystävälliset naisopettajat auttavat sinua prijektissa, ja kun teet itse niin saat olla pinnastasi ylpeä! Ei ole kyllä ilmaista hommaa eli ottavat tuntihinnan siellä olosta. Koneiden käyttö, terävät terät ja hiomapaperit kuuluvat hintaan. Työniloa!

    • Kelpaako-aihio

      Hyllyssä ylimääräinen tiikkinen aihio . Voin lähettää kuvan ja mitat jos kiinnostaa.

    • meneexhyvi

      Zsori enstex. Opettelin säätämistä polkupyörän pinnojen kanssa.

    • Vanerisoiroa

      Itse tein tuolla Nikkariverstaalla 4 vuotta sitten pinnan ja eipä ollut vaikeaa. Tarvitset ohutta vaneria 3-5mm, epoksit, elmukelmua, puristimia, alustaksi levyn johon voit ruuvata isoja ruuveja ja joitain perustyökaluja. Suunnittele pinnan muoto ja pituus sekä piirrä se alustalle. Sahaa tai sahauta ohuita vanerisoiroja (pinnan leveys työvarat), sitten ruuvaat alustaan jigiksi ruuvit suunnitelman mukaan. Sekoitat epoksit ja liimaat ohuet vanerisoirot yhteen ja käärit ne elmukelmuun (ettei jämähdä alustaan kiinni). Sitten vääntelet aihion jigiin ja purisitimilla soirot kiinni. Epoksin jämähdettyä voit ryhtyä muotoilemaan pinnaa oikean muotoiseksi. Epoksi on kovaa, joten ylimääräisiä valumia pitää välttää, se helpottaa lopullista muotoilua. Kun pinna on valmiissa muodossa ja hiottu, vedät venelakat päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe