Missä Rovaniemen puistot?

GDFGDFGDFG

Muutin viime kesänä Rovaniemelle ja siitä asti olen ihmetellyt miksi tässä kaupungissa ei ole puistoalueita. Rakennuksia pistetään pystyyn kiihtyvällä tahdilla vieriviereen, mutta minnekään ei jätetä kaupunkilaisille tilaa hengittää.

Kaupunginisät voisivat käydä katsomassa etelän kaupungeista kuinka kaupunkilaisten olosuhteet otetaan huomioon.

25

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisää-kerrostaloja

      Tuosta samasta ongelmasta on Rovaniemellä puhuttu jo vuosia
      paikallisten ihmisten kesken .
      Asia ei vain tunnu hetkauttavan kaupunginvaltuustossa istuvia valtuutettuja millään tavoin .
      Kerrostalo tuottaa enemmän rahaa , kuin puistoalue .
      Kemissä on puistoja käykää siellä ihastelemassa .

    • Lumenpukkaaja

      Oneksi Rovaniemellä on kuitenkin luonto lähellä. Ajat mihin suuntaan tahansa, koskemattomalta vaikuttavaa metsää ja polkuja löytyy 5-10 km säteellä monesta suunnasta. Ranuantietä ei tarvitse mennä pitkästi kun saavutat Pöyliövaaran. Ounasvaara on ihana keidas ja lähellä. Paha vain, että sekin on rakennettu laidoiltaan ja turistihoukuttimia itse vaaralle. Pöykkölän takana on mukavia maastoja.

      Puistoja keskustassa ei ole. Ainoa mahtava viheralue on Ounaskosken seutu, siitäkin ison osan vie leirintäalue. Saa mielestäni pitää paikan.

      Keskustan kamalat talokeskittymät saavat minut rukoilemaan, että kun vain ei iänkuuna päivänä itse tarvitsisi joutua noihin slummeihin. Vaikka sanotaan, että kaupunki on vasta sitten kaupungin näköinen kun on paljon korkeita kerrostaloja, Kiela korttelin bykaaminen inhottaa joka kerta kun kuljen siitä ohi. Kovasti kehutaan tasokkaalla asumisella ja vaikka mitä hyvää, mutta slummi mikä slummi. Ei se kehumalla muuksi muutu. Vieri vieressä rumia taloja, joihin tehty pieniä asuntokoppeja huimalla hinnalla. Tuntuuhan se toki, että on tasokasta ja fiiniä, kun olet pulittanut koko ikäsi tienestit koppiin, jossa on pieneen neliömäärään tukittu paljon.
      Toinen inhottavan näköinen talokeskittymä näyttää syntyvän Kairatien suunnalle.

      Nykypäättäjät ei käsitä maisemaa;asfalttia ja taloja vieriviereen - neliöt tuottamaan!

      • XXjhnm

        Älä viitsi käyttää sanaa slummi. Sana kertoo sinusta itsestäsi enemmän kuin itse tulit ajatelleeksi. Toki kaupunkiin voisi suunnitella mielenkiintoisia rakennuksia ottaen huomioon myös esteettinen puoli. Rovaniemi on kuitenkin monien ihmisten oma kaupunki.


      • Lumenpukkaaja

        Slummi mikä slummi, mitä tuosta kaunistelee.
        Jos on iso talo, mihin rakennettu esim. 3 huonetta sauna 60:een neliöön, niin on se sellainen koppero, että en puhuisi kovin laadukkaasta asumisesta. Kustannustehokasta tietysti keskittää ihmiset pienelle alueella koppeihinsa ja kun vielä osataan kääriä paketti kauniisiin mainoslauseisiin niin avot. Tässäkin Kielassa kovat neliöhinnat - rahaa grynderin taskuihin. Ihminen aivopestään uskomaan, että on tosi hienoa olla uudessa fiinissä talossa ja kyllä se varmaan on hyvä, kun maksoikin niin paljon.

        Kertokoon mitä kertoo mielipiteeni, minulla on siihen oikeus. Minä koen tuon alueen vastenmieliseksi, aina kun kuljen ohi. Enkä taida olla yksin mielipiteineni.


      • kusipää75

        Tutustuppa slummi käsitteeseen...


      • kyllästynyt

        Tosi on että Rovaniemi on muuttunut suureksi slummiksi.Keskusta on ruma ilman mitään vihreää.Rakennetaan hotellintapaisia kerrostaloja turisteille ja oma väki unohdettu.En kyllä olisi ylpeä työstäni arkkitehtinä ja kaupunkisuunnittelijana.Rahanhimo on vallannut meidän päättäjät vai korruptio?


    • junantuoma222228

      Meillähän on kaikki rannat puistoalueita ja on kirkkolammin ympärys ja vaikka mitä-kaunis kaupunki, käykää vaikka parin kilsan päästä katsomassa ympärillenne, eihän meillä kaupunki-kaupunkia paljoa olekkaa. Muualta tulleena olen oikein tyytyväinen luonnonläheisyyteen.

    • löytyy

      Arktikumin ympäristö on laitettu kauniiksi alueeksi.Kävely-pyörätie kulkee pitkin jokivartta.Silmiä hivelevä näky kesäisin.Jätkän patsaan ympärilläkin on iso puistoalue.
      Myös Korkalovaarasta löytyy luonnon rauhassa kulkevia pyöräreittejä.
      Kyllä Roi on kaunis,luonnonläheinen kaupunki.

    • eys

      Itseasiassa Ranuantieltä ei löydy Pöyliövaara vaan se on Kemijoen Itäpuolen tiellä eli mennään Kemiin päin.
      Ranuantien varrelta kyllä löytyy kuntopolku joka menee Pöyliövaaraan tai Ounasvaaralle mutta se on rakennettu niin hankalasti ettei enää kuntopolulle tai hiihtoladulle pääse yhtä helposti kuin ennen vanhaan. Pääsee kuitenkin vaikka oikasten toisten pihojen kautta. Mitäs rakensivat talon keskelle latua.
      Puistoja ei kyllä Rovaniemellä tarvita, menkää metsään..

      • Järkiintynyt

        Itseasiassa, kun menet aivan vähän matkaa Ranuantietä, tien ali menee alikulkutunneli. Siinä on taatusti aivan Pöykkölän asuialueen tienoilla kuntopolku/latupohja. Eikös se juuri mene Päyliövaaraan?????Minä ainakin olen pyöräillyt siitä vaaraan ja luullut olevani Pöyliövaaralla.
        Olen monesti lähtenyt siitä päinvastaiseen suuntaan ja mennyt Ounasvaaran puolelle tai tullut Toramolta takaisin Ounasrinteen kautta kaupunkiin. Kyllä meillä on luonto lähellä ja metsän sanotaan hoitavan mieltä!


    • UberWehrmacht

      Pusikoita koko saatanan rollo täynnä, tikkuja taas saksalaisille, kiitos.

    • Ounasvaara

      keskellä kaupunkia on Ounasvaara jossa on sinulle puistoa kymmeniä hehtaareja

    • voivittu---

      kyllä tuota jänkää riittää vaikka te ette asukkaan jängällä... painukaa luontoon saatana, älkääkä kitiskö.

      tuollainen kitisijä on joko virka- tai paskaloinen.

    • mieeeeeeee

      ohan tuota tien vierus pajukkoa aivan tarpheeksi sinne vaan kesällä istummaan sääskien ja mäkäräisten keskelle jos ketjun alottaja haluu puisto istumista.

    • AapeliNiv

      En kyllä Kielaa tai Kairatietä miksikään slummiksi kutsuisi. Surullista kuitenkin ettei niidenkään läheisyyteen ole viheralueita suunniteltu. Vrsinkin tuossa Kairatien päällä on vaikka minkälaisia röttelövarastoja joiden paikalle saisi luotua hienot ulkoilualueet ksvavalle asuinlueelle.

      Taitaa vaan kaupunginherrojen mielissä rakennusmiljoonat kiilua.

      Ps. Onko tuo jokin paikallinen vitsi että metsät=puisto

      • eisuvakki

        No jos ei Kairatieltä jaksa kävellä Arktikumin laidalla olevaan puistoon, on laiskuus huippuus. Eikö siinä Kairatien ja uimahallin välissäkin ole pieni puisto?
        On tainneet mennä sekaisin kaikki mummot ja papat kun muuttivat maalta keskustaan ja nyt vaativat jotain puistoja ja uimahalleja ja muuta palveluja.


      • Persjalka

        Viime viikon Asuntoliitteessä taas mainostettiin Kielaa ja unelmakoteja. Voi, Herran pieksut, kun katsoo niitä ilmoituksia: 3h k s= 50,5 neliöö,, 59,5 ja 62,5 neliöö. Aivan hirveen pienii kopperoita, kolmio noilla pinta-aloilla!!!! Kuka oikeasti haluaa asua vieriviereen talokolosseja rakennetussa ympäristössä pienissä luukuissa. Rojahdin polvilleni ja ristin käteni ja kiitin, että onnekseni en joudu tuonne ja samalla henkäisin yläilmoihin rukouksen, että ei koskaan tarvitsisi noihin vankiloihin mennä. Amen!


    • Pikkupuistovain

      Kauppatorin läheisyydessä on ainakin kolme puistoa. Pieniähän te tosin ovat, mutta ihan mukavia keitaita. Ovat melko siistejäkin, jokunen koirankakkara saattaa löytyä tosin.

    • tyytyväinenkö

      Joo, eihän sitä tahdo olla sellasta kaupunkia, jossa ei olis kerrostaloalueita ja keskustaa ja kun ei sitä puistoa tosiaan voi olla ihan joka ikkunan edesä. Täytyy siirtyä asunnon ulkopuolelle ja vaivautumaan pikkusen matkaa, niin jopa löytyy puistoalueita.

    • Piusto

      Piston olisin voinut neuvoa , mutta puisto ?
      Pistossa on muuten sama meno päällä , kuin puistossakin.
      Pisto on vain paljon helpompi löytää .

    • vittuako-vingut

      muuta utsjoelle, niin siellä ei ole muuta kuin puistoja...

      ilmeisesti olet paskaloinen joka elää toisten siivellä eikä osaa rakentaa itselle edes taloa ....

    • xxxxcccvv

      Rovaniemeläisillä tuntuu olevan erikoinen käsitys puistoista .
      Vanhan viinakaupan edessä sijaitseva puliukkojen kusema pieni viheriö
      riittää rovaniemeläisille puistoksi .

    • tuntematonristo

      horsmaa pukkaa = 0 = = = = = = = = =

    • Myskiharka

      Ne jotka kitisee ku Roissa ei puistoja...Hulluja he ovat,2 isoa jokea,vaarat ja kauniit maisemat...Uskomattomia valittajia...

    • Hohhoiii

      Miten niin ei ole puistoja?? Äkkiseltään tulee mieleen monia kuten kivalonpuisto, arktikum, jätkänpuisto, harjoittelukoulunpuisto, kirkkolammen puisto ja vaikka mitä muitakin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe