Päätöksentekoprosessi tapaus Lambert

onkotoimittuoikein

Tälläkin palstalla on kirjoitettu siitä, ettei kaupunginhallituksen pöytäkirjassa ole mainintaa Lambertin muuttamisesta toimistotilaksi.
Onko asiassa siis tehty päätöstä vai ei? Onko päätöksentekomenettely ollut asianmukainen?
Hallitus on kirjannut muista talousarviomuutoksista pöytäkirjaan esityksen, kannatuksen ja tehdyn päätöksen, kuten asiaan kuuluu. Miksei tästä asiasta?
Päätöksen tulisi perustua tehtyyn päätösesitykseen, miksei sellaisesta ole mitään mainintaa? Jos ei ole tehty päätösesitystä, niin miten on voitu tehdä päätöstä?

Näihin kysymyksiin toivottavasti perehtyy myös tänään kokoontuva lautakunta. Ihan jo senkin takia, että ihmisten usko avoimeen päätöksentekoon säilyy.

33

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • demarikoplausta

      Eipä ole ollut asianmukainen. Katsasta vaikka Itä-Häme. Vanhanajan demarikoplaus kaarti ei tapojaan muuta. Ehkeivät muuta opikaan.

    • Adressi-1640-nimeä

      Kuka valmisteli gallerian muuttamisen kulttuuritoimiston konttoritilaksi? Milloin käsiteltiin lautakunnassa? Missä määrärahat, jotka tarvitaan galleriatilan rakentamiseksi konttoriksi? Missä pidetään Heinolan taidenäyttelyt tulevaisuudessa. Onko tarkoitus laajentaa kirjaston portaikkoa kaupungin galleriaksi?

      • Hytruy

        Kyllä on tyhmiä kysymyksiä. Juna kulkee, kulkee!


      • hohhoijakkaa
        Hytruy kirjoitti:

        Kyllä on tyhmiä kysymyksiä. Juna kulkee, kulkee!

        Tottakai ne on mielestäsi tyhmiä kysymyksiä kun et osaa niihin vastata. Vaikealtahan se silloin tuntuu ja tekee mieli syyttää jotakuta toista omasta tyhmyydestä.


      • ettämihinjunalla
        Hytruy kirjoitti:

        Kyllä on tyhmiä kysymyksiä. Juna kulkee, kulkee!

        Mihin juna kulkee? Mikä on pääteasemasi?


      • patsasneuvokselle
        Hytruy kirjoitti:

        Kyllä on tyhmiä kysymyksiä. Juna kulkee, kulkee!

        Juna kulkee tarkoittaa demariksi sitä että Raili Hilden kuljettaa junaa siis päätöksiä laista ja kansalaisista ja adresseista mitään välittämättä. Päämäärä: monumentti ja vapaarahotteinen hiekkalaatikko ammattitaidottomalle tyttärelle. Tämä neuvos vailla vertaa onkin tuhonnut oman kotikaupunkinsa hallinnon, maineen ja kulttuurin. Patsaskomitea pystyyn äkkiä Jäppinen! Äitisi on totisesti sen ansainnut. Monumentaalisia mokia kaupungin kukkarolla. Seuraava megamoka: Kimolan kanava turisteille että pääsevät lintutarhalle. Kuusi miljoonaa.


      • Kysyjällevastattakoon

        Kiitos valmisteluista Pirjo Hepo-ojalle. Antanut vääriä tietoja koko ajan. Miksi käyttää luottamustointaan näin?


    • Jjhhhy

      Mitä, laakkaako taidemuseo olemasta?

      • näkijä_ei_tekijä

        Kyllä. Kulttuuritoimen ja Raili Hildenin missiona on ollut jo toistakymmentä vuotta lakkauttaa museot, taide, kulttuuri, nuorisotoimi ja kaikki järjestötoiminta Heinolassa. Ja tämä vain siksi että heille ne eivät merkitse mitään. Heidän maailmaansa mahtuu vain yksi viihde-esitys, jonka tulot ja menot ovat tänäkin päivänä kaupungin tarkimmin vartioitu salaisuus. Kukaan ei ole saanut tätä Gordionin solmua auki. Edes kaupungin kamreeri ei uskalla puhua sillä jokainen pelkää savustusta työpaikasta. Niitä onkin kaupungissa ollut ruuhkaksi asti - kiusaaminen ja painostus ovat arkipäivää. Hilden raivoaa puhelimessa jokaiselle joka uskaltaa olla eri mieltä - tai ylipäätänsä mitään mieltä. Puhelinmyyjänä osaa asiansa. Koulutuksen puute näkyy sekä äidin että tyttären häikäilemättömässä käytöksessä. Välttävät kaikkea avoimuutta ja julkista keskustelua, toimivat puukkoineen vain selkien takana.

        Loputtomat skandaalit, adressit, vetoomukset kuitataan sitten kalliiden konsulttien maineenpalautuskampanjoilla. Korruption päälle liimataan lappu: yhteisöllinen, välittävä ja resurssiviisas Heinola. Uskomatonta miten paljon rahaa uppoaa tällaiseen katastrofaalisen huonoon hallintoon...olisi oikeasti parempi etteivät tekisi yhtään mitään, nostaisivat vaan nousukauden ajan palkkansa.


    • Tarvitkokantajaa

      Huh, päästiinhän tästäkin. Lähtekää vaan taiteilijat jonossa museonjohtajan perään. Emme jää kaipaamaan.

      • tervemenoa

        Nyt olisi aika päästä eroon naiskoplasta joka on pilannut Heinolan!


      • Demokratiavaje
        tervemenoa kirjoitti:

        Nyt olisi aika päästä eroon naiskoplasta joka on pilannut Heinolan!

        Kyllä olisi aika päästä eroon heistä. Eikö sivistystoimen johtajalla ole yhtään yhteiskunnallista ymmärrystä. Edustuksellisessa demokratiassa otetaan huomioon asukkaiden mielipide päätöksiä tehtäessä. Tavallinen kuntalainenkin huomaa, että Heinolan asioiden hoidossa on paljon mätää. Heinolassa on paha demokratiavaje.


    • Eitietoa

      Missäs tää varastotila Lambert sijaitsee?

    • Kohortti_69

      Kirjoittavatko täällä jotkut rotkon railosta esiin kaivetut tai alkunsa saaneet heinolalaishenget, vai mistä tämän keskustelupalstan kirjoittajat ovat peräisin? Ei kai suoraan suolesta?
      Ei hyvältä näytä, ei totisesti.

      • Nassunnassun

        Myö ollaan liulaisia hahahahaaahahahaaa.


      • Hahahaahah
        Nassunnassun kirjoitti:

        Myö ollaan liulaisia hahahahaaahahahaaa.

        Tässä esimerkki Heinolan kulttuuritoimen kirjoitustyylistä (-kyvystä?)?


      • samatyyppi
        Hahahaahah kirjoitti:

        Tässä esimerkki Heinolan kulttuuritoimen kirjoitustyylistä (-kyvystä?)?

        Tämä on koko ajan sama henkilö...eipä tuota vaikeuksia päätellä kuka. Kyvyttömyys ja pahantahtoisuus yhdistyvät ruokottomalla tavalla. Mutta nämä kyllä pääsevät sinne mihin kuuluvat...


    • noloaitselleen

      Hyvä, että IH tuo lukijoille pääkirjoituksessa esiin sen, ettei mennyt ihan asianmukaisesti..
      Hallitus on nakertanut omaa uskottavuuttaan tälläkin suhmuralla

      • myötähäpeä

        Onko Heinolan hallinnon uskottavuudesta jotain jäljellä? Jos on niin kerro mitä?


    • ParasTietolähde

      Olisikohan ollut korruption aikaansaannos? Tähän parhaiten osaisi vastata Saijan aviomies, joka vasta näytteli Talvivaara elokuvassa ja tutustui täällä olevien kirjoitusten perusteella seikkaperäisesti korruptioon.

      • ukotakat

        Kovasti näyttää korruptio vanhentavan ihmisiä...en ollut tuntea samaksi näyttelijäukkoa enkä mykkää akkaansa. Äiti sen sijaan on ikiterästä kuin paavo Väyrynen. Valta on vampyyrien verta.


    • ggfchjytfd

      Juna meni jo. Galleria toiminta on yritystoimintaa. Nyt kaikki Hönölän taiteen ystävät hynttyyt yhteen ja alkakaa pyörittää galleriaa. Heinolalle riittää aivan mainiosti taidemuseon ja kaupunginmuseon näyttelytilat. Kaupunki pyörittää edellä mainittuja laitoksia.

    • blaablaablaaööö

      Jännä miten paikallinen käärepaperi - joka myös Itä-Hämeenä tunnetaan - on tasaisin väliajoin totuuden torvi ja toisinaan taas täyttä demaripropagandaa. Riippuen aina siitä onko kunkin mielipiteen kanssa samaa tai eri mieltä. Itse en ainakaan pääkirjoituksiin luota niin pitkään kun niitä Niemi kirjoittaa.

    • Kumileimasinolo-kasvaa

      Kulttuurisihteeri/osastopäällikkö, joka on myös kesätteatterin tuottaja on halunnut toimistokseen kaupungin edustustilan. Kaupunginjohtaja Komonen ja kulttuurilautakunta olivat toista mieltä. Seuraavaksi sihteeri/tuottaja/osastopäällikkö halusi kulttuuritoimistoksi Lambertin, minkä silloinen kulttuurilautakunta eväsi. Odottaessaan pääsyä Lambertiin sihteeri/osastopäällikkö/tuottajalle rakennettiin kulttuuritoimistoksi Taidemuseon vastapäätä liiketila, joka ei pitkään kelvannut. Muutettiin kalliimpaan tilaan torin reunalle, joka rakennettiin kulttuuritoimistoksi.

      Lopetettiin "tuhma kulttuurilautakunta", joka ei hyväksynyt gallerian muuttamista kulttuuritoimistoksi. Ja keksittiin uusi tapa toteuttaa tavoite muuttaa galleria kulttuuritoimistoksi. Talousarvioseminaarissa otettiin kaupunginhallituksen toimesta talousarvioesitykseen että kulttuuritoimisto muuttaa Lambertiin - säästösyistä. Esitystä ei valmisteltu liikunta- ja kulttuurilautakunnassa. Muutosrakentamisen kustannuksia ei arvioitu, määrärahaa ei budjetoitu, adressia, jossa 1640 allekirjoitusta Lambertin säilyttämiseksi galleriana ei huomioitu. ...

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja soitti kuntaliiton lakimiehelle, onko valtuuston talousarvioseminaarin päätös sitova, vai voiko lautakunta tehdä poikkeavan päätöksen. Kertoiko kaupunginhallituksen puheenjohtaja, että tyttärensä on kulttuurisihteeri, kulttuuritoimen osastopäällikkö ja on halunnut pitkään saada kulttuuturitoimistolle galleriatilan? Tiesikö lakimies, että on kerätty 1640 asukkaan adressi gallerian puolesta tai että entinen kulttuurilautakunta on jo kerran päättänyt että EI KÄY, kulttuuritoimistolle pitää etsiä tilat muualta?

      Lautakunta ei ollut asiaa käsitellyt ennen talousarvion tekemistä, ja täysin turhaahan se lautakuntakäsittely on sen jälkeen jos talousarvioseminaarin esitys on sitova. Näin voidaankin Heinolan päätöksentekoa yksinkertaistaa ja antaa kaikki valta kaupunginhallitukselle. LOPETETAAN KAIKKI LAUTAKUNNAT ja tehdään kaikki päätökset valtuuston talousarvioseminaarissa kaupuginhallituksen esityksen mukaisesti, valmistelematta niitä ja tiedottamalla niistä mitään etukäteen. Kaupunginjohtajakin voitaisiin erottaa epäluottamuksesta, kun hänen valmistelujaan ei tarvita. Demokraattista päätöksentekoa vai mitä - Heinolan sosiaalidemokratiaa?

      • OikeinMenee

        Kaikki tiedot varmasti annettu ja lakiasiantuntioiden vastaukset saatu.
        Kyllähän se vituttaa rinnevaaralaisrassukoita (Kuuskoski, Seppä, Liulailei, ym. Poliittisesti jälkeenjääneet), kun ei voi mitään muuta kuin keräillä tyhjänpäiväisiä adresseja ja raapustella valituksia. Voi teitä heikkoja ihmispoloja.


      • vähän_outoa
        OikeinMenee kirjoitti:

        Kaikki tiedot varmasti annettu ja lakiasiantuntioiden vastaukset saatu.
        Kyllähän se vituttaa rinnevaaralaisrassukoita (Kuuskoski, Seppä, Liulailei, ym. Poliittisesti jälkeenjääneet), kun ei voi mitään muuta kuin keräillä tyhjänpäiväisiä adresseja ja raapustella valituksia. Voi teitä heikkoja ihmispoloja.

        Annettiinko tiedot siitä, että asiaa ei valmisteltu ennen hallituksen ns. päätöstä eikä kj sitä esittänyt talousarvioesityksessä? Annettiinko se tiedoksi, ettei hallituksen pöytäkirjassa mainita mitään koko asiasta?
        Ehtikö valtuusto edes käsitellä koko asiaa, kun se yhdellä lauseella lisättiin kj:n talousarvioesitykseen eikä asiasta käyty ennen sitä keskustelua?
        Onko hyvän hallinnon mukaista ja kaupungin hallintosäännön mukaista?


      • Outoja-olette-kyllä
        vähän_outoa kirjoitti:

        Annettiinko tiedot siitä, että asiaa ei valmisteltu ennen hallituksen ns. päätöstä eikä kj sitä esittänyt talousarvioesityksessä? Annettiinko se tiedoksi, ettei hallituksen pöytäkirjassa mainita mitään koko asiasta?
        Ehtikö valtuusto edes käsitellä koko asiaa, kun se yhdellä lauseella lisättiin kj:n talousarvioesitykseen eikä asiasta käyty ennen sitä keskustelua?
        Onko hyvän hallinnon mukaista ja kaupungin hallintosäännön mukaista?

        Voi mitä vikinää rinnevaaralaisilta muutaman kymppitonnin päätöksestä. Valtuusto teki oikean päätöksen täysin yksimielisesti.
        Miksi tästä mitättömästä varastotilasta jaksetaan jarruta päivästä toiseen. Matti Seppä ja muut piirtäjät-tantat. Vuokratkaa oma tila ja järjestäkää piirustusnäyttelyitänne. Tosin eihän ketään muita kiinnosta kuin teitä muutamia "taiteilijoita" nämä pyllykallenäyttelyt.


      • kultturellia
        Outoja-olette-kyllä kirjoitti:

        Voi mitä vikinää rinnevaaralaisilta muutaman kymppitonnin päätöksestä. Valtuusto teki oikean päätöksen täysin yksimielisesti.
        Miksi tästä mitättömästä varastotilasta jaksetaan jarruta päivästä toiseen. Matti Seppä ja muut piirtäjät-tantat. Vuokratkaa oma tila ja järjestäkää piirustusnäyttelyitänne. Tosin eihän ketään muita kiinnosta kuin teitä muutamia "taiteilijoita" nämä pyllykallenäyttelyt.

        Ei voi olla mitätön varastotila kysymyksessä koska kulttuurisihteeri halajaa sitä aina uudestaan ja uudestaan käyttöönsä. Onko mielestäsi oikein että päättävät elimet tekevät toistuvasti vähintäänkin kyseenalaisia virheitä pääteksenteossa? Eikö joskus voisi tehdä edes yhden päätöksen ilman kähmintää? Jos näillä ajatuksilla ja mielipiteillä olen rinnevaaralainen niin olkoon sitten niin. Vaikka en ymmärräkään mitä Rinnevaara tähän asiaan tällä hetkellä kuuluu. Ei voi kuin todeta että hän on aikoinaan tehnyt sinuun suuren vaikutuksen, koska vieläkin hänestä unta näet.
        Ps. olen kuullut huhuja että yksityinen on aloittamassa galleria toimintaa Heinolassa tai lähiympäristössä. Pitäneekö paikkansa. Se olisi todella hieno juttu.


      • Yksityinengalleria-yes

        Joo kyllä torilla on ollut puhetta, että Matti Seppä yhdessä Jarmo Laitisen ja rouva Kuuskosken kanssa perustaisivat gallerian , aluksi
        sinne kerättäisiin kehyksiin Sepän ja Laitisen hävitty valitukset.
        Kuuskoski varmaan hoitelisi kehystämisen ja lobbaamisen lautakunnan puheenjohtaja J Koskiseen, joka taiteen ystäviä.


      • hämmästynyt
        Yksityinengalleria-yes kirjoitti:

        Joo kyllä torilla on ollut puhetta, että Matti Seppä yhdessä Jarmo Laitisen ja rouva Kuuskosken kanssa perustaisivat gallerian , aluksi
        sinne kerättäisiin kehyksiin Sepän ja Laitisen hävitty valitukset.
        Kuuskoski varmaan hoitelisi kehystämisen ja lobbaamisen lautakunnan puheenjohtaja J Koskiseen, joka taiteen ystäviä.

        Hei onko jotenkin negatiivinen aisia olla taiteen ystävä?


      • lukihäiriöitä
        Yksityinengalleria-yes kirjoitti:

        Joo kyllä torilla on ollut puhetta, että Matti Seppä yhdessä Jarmo Laitisen ja rouva Kuuskosken kanssa perustaisivat gallerian , aluksi
        sinne kerättäisiin kehyksiin Sepän ja Laitisen hävitty valitukset.
        Kuuskoski varmaan hoitelisi kehystämisen ja lobbaamisen lautakunnan puheenjohtaja J Koskiseen, joka taiteen ystäviä.

        La Donna E Mobile. Jäppinen ei osaa päättää minkä kulttuuritalon pistäisi seuraavaksi käsilaukkuunsa ja äidinkin aivosolut alkavat uhkaavastii liukastella asian jäjestämisessä. Oli ennen niin kova jyrä. Nyt on niillä kovat ajat edessä. Jäppisellä on muuten sekä luki-että kirjoitushäiriö. Ja numerot hoitaa mamma.


      • TiedotEsille

        Muuten onko älykkyysosamäärää testattu? Toimintatapa viittaa siihen, että siinäkin on sanomista.


    • mörkökaapissa

      Muistetaas että valtuusto on se taho joka päättää montako lautakuntaa tarvitaan tai ei tarvita, ei kukaan virkamies. Lisäksi nimiadressi ei ole millään tavalla juridisesti merkittävä asiakirja, jolla itsessään olisi merkitystä päätöksiä tehdessä. Päättäjät ottavat sen huomioon ja antavat sille painoarvoa, jos antavat. Mikäli eivät anna, niin seuraavissa vaaleissa äänestäjät ottavat tuon huomioon ja antavat sille painoarvoa, jos antavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe