Sisälläkö?

Äimänkäkenä

Olin vierailulla kerrostalossa.
Taloyhtiössä oli tupakointi kielletty parvekkeella.
Kiellon perustelut olivat esim. lapsen nukuttaminen, pyykin kuivaus, oleskelu parvekkeella jne.
Katselin alhaalle kadulla jatkuvasti vyöryvää liikennettä, josta heräsikin kysymys: Eikö nuo liikenteen "höyryt" ole samanlaisia häiriö- ja haittatekijöitä kuin tupakointi parvekkeella ja mielestäni jopa suurempi ongelma.
Tupakoitsijoitahan on kuitenkin pienempi osa taloyhtiöissä.

Ollaankohan tästä tupakointikiellosta tekemässä "kärpäsestä härkänen"?
Kai autoilukin pitäisi kieltää alueella jossa on asuintaloja :)

Vai olisikko sittenkin paras vaihtoehto että kaupungit jaettaisiin osiin, joissa olisi omat alueet tupakoitsijoille ja ei tupakoitsijoille.
Autoilu olisi sallittu vain tupakoitsijoiden alueella ... hih

Löysätäänkö sittenkin hieman sitä pipoa?
Kaikillahan meillä on jotain haittatekijöitä jotka ei pahemmin elämää häiritse kunhan huomataan että myös meillä valittajillakin on omat vikamme.

Anna kaikkien kukkien kukkien kukkia :)

16

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos tupakan haju ei tunkeutuisi naapuriin niin asia ei haittaisi lainkaan esim heroiinia voit piikittää ihan rauhassa koska se ei haise naapuriin ja laita allergisia aivastelemaan. Musiikkiakin voit kuunnella täysillä vaikka keskellä yötä kunhan käytät korvakuulokkeita. Niin kauan kun et häiritse naapureita voit tehdä mitä haluat.

    • selvätsävelet

      Parveketupakointiongelma ratkeaisi sillä että kovausilmaventtiilit poistetaan ikkunoista parvekkeen kohdalta. Käytännössä tämä edellyttäisi usein korvausilman kanavointia talon katolle.
      Siispä yhtiökokoukseen vastakkain asettelu, parveketupakointikielto tai ilmanvaitoremontti.

      • eipä.auta

        "Parveketupakointiongelma ratkeaisi sillä että kovausilmaventtiilit poistetaan ikkunoista parvekkeen kohdalta."
        Tämä estäisi savun kulkeutumisen läheiseen huoneistoon teoriassakin vain silloin, kun tuon huoneiston parvekkeen ovi on suljettuna. Joten eipä ratkeaisi sillä.


      • selvätsävelet
        eipä.auta kirjoitti:

        "Parveketupakointiongelma ratkeaisi sillä että kovausilmaventtiilit poistetaan ikkunoista parvekkeen kohdalta."
        Tämä estäisi savun kulkeutumisen läheiseen huoneistoon teoriassakin vain silloin, kun tuon huoneiston parvekkeen ovi on suljettuna. Joten eipä ratkeaisi sillä.

        Jos parvekkeen ovea ei saa suljettua, on se tietenkin korjattava.


      • rahaa.rahaa.rahaa

        Tupakointikielto parvekkeille, vaiko koko ilmastoinnin uusinta? Siinäpä pohdintaa yhtiökokouksiin, kun uusi tupakkalaki tulee voimaan. Jos vaihtoehtojen hintoja vertailee, niin ei liene epäselvää, että kumpiko vaihtoehto voittaa.
        Jos taloyhtiössä kaikki tupakoivat, niin ilmanvaihtoon ei tarvitse puuttua, jos enemmistö on savuttomia - enemmistön kanta voittaa - todennäköisesti.


    • vähemmän.käkenä

      Aloittaja saa edelleen olla ainakin jokin sortin käkenä tuolla asenteella. Jos ei ymmärrä sitä, että tupakansavuhaitan poistaminen on yksi haitta vähemmän.

    • lonkero5

      aivan sitten vielä hengityksen poisto lopettaa ongelman eikö ole muuta valittamista kaikenlaisia haju ja tuoksuongelmia löytyy ja ne joilla herne menee helposti nenään itkevät kaikista mahdollisista ongelmista muuttakaa maalle asutetut paikat yleensä sisältävät kaiken ongelman eli menkää maalle takaisin

      • Kilju_sitten

        Sinä saat pian sen palavan savukkeen sieraimeesi.


    • Mitäs_asutte_keossa

      Ratkaisu naapurin röökinpolttoon on muuttaminen omakotitaloon (piste). Itse tein näin kun alkoivat napisemaan minun röökin poltosta. Nyt grillaan ja poltan million haluan ja missä haluan. Hajotkaa kennostoelämäänne, kun ette näköjään siedä mitään, mutta silti pitää asua muurahaiset keossa.

    • hyväuskonen

      nii mut ku partikkelit savusta ei tuu yläkerran naapurin parvekkeelle, sanoiin tv:ssä

    • LittanaLompakko

      Parvekkeellatupakointikielto on täysin älytön. Ikään kuin ei tässä maassa jo muutenkin olisi tuhatmäärin kieltoja, joita on mahdoton valvoa ja joiden rikkomisesta ei voi tulla mitään sanktioita - tai noudattamisesta palkintoja.

      Minua jotenkin kiehtoo ajatus, että taloyhtiöissä, joissa ei kielletä parveketupakointia, asuntojen arvo tulee nousemaan. Näen kieltojen väistämättä johtavan siihen - ja minä ymmärrän jonkin verran talouselämää.

      • savuton.säästäjä

        Savuttomien nenät kyllä haistavat, että milloin joku vetelee tupakkaa parvekkellaan. Tupakointia tullaan rajoittamaan uuden tupakkalain 20.5.2016 astuttua voimaan. Millä tavalla rajoituksia tullaan asettamaan, se jää nähtäväksi.

        Jos parveke/terassitupakointi kielletään taloyhtiössä, niin tupakoitsijat voivat tupakoida omassa asunnossaan - sisällä, tai mennä tupakointikatokseen (ulos) tupakoimaan. Mitä tapahtuu tupakoitsijan asunnon arvolle, kun hän tupakoi sisällä jatkuvasti? Taloyhtiössä asuntojen arvo nousee, kun savuttomat voivat käyttää omaa parvekettaan/terassiaan, pitää tuuletusikkunoita auki, nukuttaa lasta parvekkeella/terassilla. kuivattaa pyykkiä jne.

        Ovatko tupakoitsijat varakkaampia, kuin tupakoimattomat? Millä perusteella arvelet juuri niiden taloyhtiöiden arvon nousevat, joissa tupakointia ei kielletä?Suurin osa kansasta on tupakoimattomia ja vain alla 20% tupakoi. Eiköhän se savuttomien asuntojen tarve ole isompi, kuin niiden, joissa saa tupakoida vapaasti.

        Ideaali tilanne olisi sellainen, että olisi savuttomia taloyhtiöitä ja niitä, joissa saa tupakoida vapaasti. Silloin vältyttäisiin riidoilta ja kaikki olisivat tyytyväisiä.
        Jo nyt on vuokra-asuntoja, joissa tätä jaottelua on tehty. Omistusasuntoihinkin tulee jaoettelua, koska etenkin vanhemmat rivi-ja kerrostalot muuttuvat vuokra-asunnoiksi ja tunnettu tosiasia on, että savuttomat omistajat muuttavat pois, kun tupakoitsijoita alkaa olla häiriöksi saakka.

        Talouselämästä ymmärrän minäkin sen verran, että savuttomiin asuntoihin on yleensä enemmän tulijoita. Remontteja tarvitsee tehdä vähemmän, riitoja on vähemmän, asunnot ovat siistimpiä - rahaa kunnossapitoon kuluu vähemmän.
        Toki, jos tupakoinnin sallivia taloyhtiöitä on hyvin vähän, niin silloin asunnon hinta nousee, kun tupakoitsijat kilpailevat keskenään.


    • tumppaa.terveenä

      Alkuperäiseen viestiin kirjoittelen muutaman sanan. Ovathan liikenteen päästöt aivan samanlainen uhka terveydelle, kuin tupakointi tai muut päästöt. Liikenteen, teollisuuden ym. aiheuttamat terveyshaitat on tiedostettu jo pitkään ja niihin pyritään puuttumaan lainsäädännöllä.
      Satuitko seuraamaan uutisia, kun pidettiin kansainvälinen kokous, jossa pohdittiin ilmastoasioita? Kiina on yksi merkittävimpiä saastuttajia.

      Suomessakin on asetettu rajoituksia autojen pakokaasuille, takkojen savukaasuista puhutaan ja tiukennuksia on tulossa. Miksi tupakointia ei rajoitettaisi?

      Tupakkaa, sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti. Tupakasta, sen syöpää aiheuttavista aineista tiedetään paljon. Se on yksi ilmaston saastuttaja ja sairauksia aiheuttava tekijä. Miksi siihen ei puututtaisi? Tupakan sivusavujen tiedetään olevan vaarallisempia, kuin sen savun, jota tupakoitsija vetää keuhkoihinsa. Sivulliset altistuvat syöpävaarallisille savuille vasten tahtoaan. Tupakointi ei ole heidän oma valintansa.

      Autojen pakokaasuja rajoitetaan, tehtaiden päästöjä rajoitetaan, katupölyä pyritään vähentämään kastelemalla katuja ja hiekoitushiekkaa poistamalla, jne.

      Tupakointia rajoittamalla vain tietyllä paikalla tapahtuvaksi suojelemme tupakoimattomia ja heidän terveyttään. Ne, jotka haluavat tupakoida, saavat jatkaa tupakointiaan ja he ottavat tietoisen riskin, että saattavat sairastua nautinnostaan.
      Kaikkia sairauksia ei voida poistaa tupakointikielloilla, mutta se poistaa yhden riskitekijän tupakoimattomien kuormasta. Savuttomuus, raitis hengitysilma on vauvojen, lasten, sairaiden ja terveydestään huolehtivien jokamiehenoikeus.

    • Hatsiturian

      20% suomalaisista on tupakoitsijoita, se on iso osa väestöstä, suomen ruotsalaisia on 5%. Ruotsin kieli on koulussa pakollinen toinen virallinen kieli. kouluissa pitäisi ruveta opettamaan tupakointia jo 3. luokalla

      • jokamiehenoikeus

        Ruotsin kielen opiskelusta ei aiheudu sivullisille terveyshaittoja, kuten passiivisesta tupakoinnista. Jos kaikki tupakoitsijat siirtyisivät nuuskan käyttäjiksi, niin silloin sivullisten altistuminen tupakan sivusavuille loppuisi. Jokainen tupakoitsija saa aivan vapaasti tupakoida ja samalla vaarantaa OMAN terveytensä, mutta sivullisten ei pitäisi joutua tupakansavun uhreiksi vasten omaa tahtoaan.


    • turhia.kuolemia

      Tupakoidako sisällä, vai ulkona - kumpikin tapa tappaa, ellei itse tupakoijaa, niin jonkun sivullisen.

      Aika pysähdyttävä TV esiintyminen Riki Sorsalta. Hän on omasta aloitteestaan tehnyt tämän pysähdyttävän, puhuttelevan tallenteen. Kun kurkkusyöpä pysähdytti hänet, tupakoitsijan, niin hän liittyi syöpäjärjestöön. Nyt hänellä on keuhkosyöpä ja elinaikaa muutamia viikkoja. Kuka tahansa tupakoiva voi sairastua ja kokea saman kohtalon. Samalla altistaa myöskin lähipiirinsä, naapurinsa jne.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe