Pörssi. Fortum - Caruna, osakesijoitukset?

KaleviPaassilta

Pelkään, että sijoituspörsseissä Kansanedustajat voivat pörssi rikastumisessaan hylätä. Suomen kansalaiset putoamiseksi köyhyyteen asumisessa.
Mitenkään en ymmärrä Fortumin omaisuuden luovuttamista Carinalle. Sähkön siirto on ollut erittäin tuottavaa ja tarkasti rajattava hinnoittelu. Mutta miksi näin?
Sähkön siirto on pitkälle ollut Suomen Valtion rakentamisen rahoittamista, että ei päästä hintoja paisuttamaan. Nyt lainsäädännöllä on estettävä perusteeton rikastuminen.
Nyt kansanedustajien on jahkaaminen heti lopetettava ja estettävä Caruna yhtiön sähkön siirron hinnan nostaminen 30-35 % kerta heitolla. Mikäli tämä annettaisiin tulla hyväksytyksi, tai muut yritykset seuraisivat samaa hinnan nostoa. Ellei estetä hinnan järjetöntä nostamista. Muutoin rikkaat ostaisivat halvalla pakkomyynnistä vähävarakkaiden asunnot ja rikastuminen jatkaisi törkeätä linjaa velkaantuneiden vahingoksi.

3

1848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaleviPaassilta

      Sähkön siirto ja energian hinnoittelu. Suomen kansalaisten perustoimeentulona on asumiseen sähkö. Suomen lailla muutoksella voidaan säätää, hinnoittelu kattoa. Tiukasti arvostelen Suomen kansanedustajia. Koska puhuvat suureen ääneen, että kiskomista ei tule tapahtua, mutta heidän toiminnalle annan arvosanan asiassa heikko, eivätkä osaa toimia oikein. Saatikka hallitus. Tämä tietää, että mennään Carunan hinnoittelu korotuksena yli 30%, tuosta vaan unohtamaan, kaikki muut yhtiöt seuraavat vastaavaa sähkön hinnan nostamista, kun yksi vain avaa katteettoman korotus hinnoittelun. Pelkään, että voima linjojen rakentamisen sähkön siirtona voidaan nyt jättää lähes oman onnensa nojaan, koska maakaapelin uusiminen, muutoin on usealla alueella suorastaa pakollista rakentaa nykyiseen tuotantoon, lisä nettotuoton kattamiseksi hyötynä. Pelkästään alkaa ottaa vihaksi, koska siirto alkaa hinnoittelussa nyt jo seurata yhdenvertaisena energia hinnoitteluna.
      Fortum - Caruna, välisestä kaupasta, tulisi määrätä erityis tilien tarkastukset, samoin tutkia osakekaupan tekoa onko tapahtunut kauppa ilman osakkeiden omistajia. En ole sattumoisin siitä saanut tietoa.

    • KaleviPaassilta

      Carunan ja kuluttaja-asiamiehen välisessä neuvottelussa ei ole päästy yhteisymmärrykseen, korotus 27%. Oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Maarit Leppäniemi on kirjannut keskipitkän aikavälin tavoitteeksi. Ryhmäkanteen nostaminen, jos Carunan ja kuluttaja-asiamiehen välillä neuvottelussa ei pääse sopimukseen. Ennen tapahtui lainsäädännön muutos, vuokrien kiskomisessa ja lainsäädännöllä estettiin. Miksi ei myös samoin sähkön kiskomisessa. Tänään viimeksi televisiossa. Asianajaja, oikeudenkäyntiavustaja melkein itki, kun ei pääse usein valittamalla jatkokäsittelyyn Hovioikeuteen, kun on este vaikka sairaus. Turhat valitukset hovioikeuteen pois. Käräjäoikeudet sovittelee kantajan ja vastaajan molemmin puolin oikeudenkäynnin istuntoa sopivaksi päiväksi, tai jos sairastuu lääkärin lausunnolla voidaan lykätä käsittely päivä. Oikeudenkäynnit ovat vähentyneet erittäin paljon, koska kantaja ja vastaaja usein lopuksi tukehtuvat molemmin puolin järjettömiin asianajokuluihin, riita- arvoon nähden. Arvostelu asianajon laskutukseen, ei ole oikealla linjalla. Asianajo toimiston ei oikeastaan tarvitse mitään muuta, kuin tietokoneen ja voi kaivaa, sekä kopioida riita-asiansa vastaavat oikeudenkäynnin käsittelyt ja päätöksen, juuri hoitamaansa asiaan. Mikä olisi sitten tuntiveloituksen oikea laskutus. Myös taitaa olla alalla, ettei kirjanpidon verontarkastustakaan usein uskalleta suorittaan asianajotoimistoissa. Juuri oikeudenkäynti kulujen pelkoisina ei uskalleta lähteä sähköveloituksesta kiskomisesta riitelemään.

    • KaleviPaassilta

      Lainaan Caruna, kapitalismien kukkukkanen (Asianajaja Kauppila) Listautuminen käynnisti Paavo Lipponen hallitus 1998. Pääministerin listausta hoitivat Antti Kellomäki, Sinikka Mönkäre ja tällä vuosituhannella Mauri Pekkarinen. Listautumisen kätilönä toimi kansliapäällikkö Mattia Vuoria apunaan investointipankki Merill Lynch. Vuoria konsultoi itselleen rahakkaan optiopotin Fortumin hallituksen päätoimisena puheenjohtajana, investointipankille kävi huonommin. Se konsultoi itsensä konkurssiin. Yksityistämisessä valtion omaisuutta lahjoitettiin johtajille kymmeniä miljoonia ja sijoittajille miljardeja. Miten onkohan Caruna pelästynyt, kun meni nostamaan sähkön hinnat kattoon ja putosiko kiskomissaan yrityksestään alas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe