Annoitko jo verottajalle ilmoituksen?

Kaukonen22

Itse aion ilmoittaa vuokratulot netissä verottajan sivuilta,se tuntui aika helpolta,,Nyt en vain löydä tietoa paljonko on aikaa antaa 2015 vuokratuloista ilmoitus?

15

1119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • knxclksznx

      Alkaa mahdollisuus kaiketi huhtikuussa 2016 ja aikaa on toukokuun 2016 alkuun.

      Mitä kaikkea aiot laittaa vähennyksiin, saattaisi olla pari vinkkiä tarjolla?

    • hhtl

      Vero.fi sivulla on kohta "Henkilöasiakkaan tärkeät päivämäärät 2016", löytyy etusivulta kun rullaa vähän alaspäin. Palvelu aukee 3.3, jos jättä 4.4. Ja palvelu aukee toisille käyttäjille 23.3 jos jättö vasta 4.5 tai 13.5.

      Itselläkin vasta viimekesä ostettu eka sijoitusasunto, ja mietinkin pitäisikö täyttää verkossa, vaiko tuolla 7H Vuoratulot kaavakkeella. Millainen tuo nettiversio on, kun tuohon paperikaavakkeeseen ei oikein mahdu "lisätiedot" kohtaan paljoakaan kirjoittamaan?

      Itse ilmoitan vähennyksiin seuraavat asiat:
      - Vastikkeet, vesimaksut ja sähkömaksut (sähkön ja veden maksan talonyhtiölle)
      - Rahoitusvastikkeen, kun talonyhtiö kirjaa nuo yhtiön tuloksi. (Mutta pitääkö tuo jotenkin verottajalle erikseen todistaa, että kirjataan tuloksi?)
      - Vuokranvälitystoimiston palkkion
      - Tulonhankkimislainan nostokulu ja 2e/kk käsittelykulut
      - Uuden astianpesukoneen asennus (pitääkö koittaa eritellä kone, kuljetus, asennus ja tulvasuoja vai riittääkö könttäsumma joka kuitissakin on?)
      - Lisäksi minulla on kotivakuutukseni yhteydessä asunnolle n.30e/vuosi "kotivakuutus" mutta täytyy varmaan kysyä saisiko vakuutusyhtiöstä jonkin erillisen laskelman, nyt kun tuo summa on kaikkien muiden vakuutussummien seassa? Tai sitten annan tuon olla ilmoittamatta.

      Tuosta astianpesukoneesta soitin kesällä verottajan infopuhelimeen ja kysyin saanko nyt vähentää sen v. 2015 verotuksessa, kun kone ostettiin heti kaupanteon jälkeen ja asennettiin 16.6 ja ensimmäinen vuokralainen teki sopimuksen kesäkuun lopulla ja muutti 1.7. Puhelimessa sanottiin että voin vähentää, kun asunto on ostettu sijoitusmielessä, vaikka asennus tehtiinkin ennen vuokralaisen muuttua.

      Eli sitä tässä mietin, että kysyykö tuo "veroilmoitus verkossa palvelu" päivämääriä, milloin esim. pesukone on asennettu?

    • Kaketus77

      Verottajan sivuilta tuli ainakin kiinteistöjen tiedot valmiina esitäytettynä,eli ovat niistä tietoisia.Verkko helpompi ehdottomasti ja siihen voi ensin käydä tutustumassa miltä se näyttää,tietojen jättöhän ei pakollista ole!Tiedothan riittää pääosin kun ovat omassa kirjanpidossa tarkasti,verottajalle ei niitä toimiteta.
      Kaikki minkä korjauksina voi selittää vähennyskelpoista,perusparannukset ja tason nosto poistoina tai hankintamenoolettamana.

    • zdvfxdvvvxcv

      Eli kirjoita vero.fi ihan mitä vaan kokeilumielessä verosepustukseen ( nettipankkitunnuksien avulla ) ja tallenna keskeneräisenä. Sitten vähitellen täytät valmiiksi. Muista tallentaa keskeneräisenä vähän väliä, ettei mene avaruuteen kaikki.

      Muista laittaa lainan nimeksi tulonhankkimislaina ei asuntolaina.


      Tämmösiä mulla oli viimeksi ja läpi meni verottajalle:

      Hoitovastike
      on 84e/kk. Pankin 44444e tulonhankkimislainan järjestelypalkkio 300e, kuukausittainen
      2,30e maksu pankille lainan lyhennyksen ja koron veloituksesta suoraan pankkitililtä
      2x 2,30=4,60e Tuloutettu rahoitusvastike nro I 22e/kk x 2 = xxe ( marraskuu &
      joulukuu 2014 ) tuloutettu rahoitusvastike nro II 33e/kk x 2 =xxe Pesutuvan ( taloyhtiön
      pyykinpesukoneet ) uusi abloy sento-avain 25e, SPR Bumerangi avaimenperä
      vuokralaisen avaimeen 10e, riippulukkosarja kellarivarastoon 9,90e, iso ruuvimeisseli
      3,90e palovaroitin 4,90e häkävaroitin 21,90e vesivuotovaroitin 11,95e lämpöpuhallin
      asunnon lahaisen lämpötilan varalle 9,90e taulukoukut 2,90e riippulukon salparauta
      2,90e betoniruuviproput 6mm, 2,86e betoniruuviproput 8mm, 3,29 lisää proppuja
      3,97e sds-poranterä, nelileikko 13,63 kulmalevyt 4kpl, 5,03e Matkustuskustannukset
      kotiosoitteesta asuntoesittelyyn, matkustuskulut palohälyttimien asentamiseen ja
      matkustuskulut verkkovaraston hyllyjen kiinnittämiseen, yhteensä 3 matkustuskertaa.
      Yhteen suuntaan 6km eli kaikkiaan 3x6x2km = 36km jos 0,25e/km niin yhteensä 12e.
      Tulonhankkimislainaan liittyvät 44444e suuruisen lainan korot ilmoitettu toisaalla.

      Ja astianpesukoneet, valaismet, sälekaihtimet, suomen vuokranantajien jäsenmaksu, turvalukko, suihkusuutin,oikotie-vuokrausilmoitus ym kanssa ilmoita.

      Kysy vain lisää.

    • 2sijoitusasuntoa

      Itse ilmoitan edellisen vuoden vuokratulot verottajalle samalla kun teen verottajalta tulleeseen veroehdotukseen muutkin muutokset (matkakulut jne). Verottajan sivuille suoraan täytän muutokset. Ehdotus tulee yleensä huhtikuussa ja palautusaikaa on jokunen viikko.

      Edellinen on luetellut kaikki proput ja parin euron menot. Itse laitan tuollaisista vain esim. "tarvikkeita 85,90 €" eikä kukaan ole tarkennuksia tai kuitteja kysellyt, toki ne löytyy. Tietysti vastikkeet, lainan korot ym. isommat menot laitan eriteltynä.

      • OsaYritystoimintaa

        Tänään on täytetty ilmoitus netissä ja maksetuille vastikkeille on oma sarake, mutta muut kulut laitetaan omaan sarakkeeseen. Vuokratulot eritellään asunnoittain ja vuokralaisittain, samoin maksetut vastikkeet ja lisäksi on se 3. sarake muille kuluille. Itse olen lisäksi hankkinut lamppuja, siivousvälineitä ja -aineita. Postimerkkejä, Taloussanomien tilausmaksu, yksi nettilasku, yksi kännykkälasku, lisäksi matkakuluja asuntonäyttöihin. Tänä vuona olen ostanut ikkunapesurin ja kassakaapin ja mahdollisesti ostan rikkaimurin.


      • Ainakaan tuo Taloussanomien tilaus ei ole vähennyskelpoinen, sama koskee kassakaappia (mihin sitä vuokraustoiminnassa tarvitsee). Postimerkitkin ovat hieman kyseenalaiset, vai miten monta kirjettä todistettavasti lähetät vuokralaisille vuodessa. Siivousvälineet, netti yhdeltä kuukaudelta yms tarkoittavat satasta. Eli pirusti vaivaa laittoman ja mitättömän hyöydyn hankkimisyrityksessä!


      • Montaasuntoa

        Jos on useampi asunto, niin vuokrasopimuksia tulisi säilyttää tietosuojan takia lukitussa tilassa,vaimet samoin, siihen sopii kassakaappi. Kirjanpitäjältä on on ihan hyväksyntä, että talouslehtimaksun voi laittaa. Kirjeitäkin on muutama postitettu, väillä vuokrasopimuksia, välillä avaimia, vuokrankorotusilmoituksia. Ei mitenkään pirusti vaivaa, eikä laitonta(mitätöntä hyötyä.


    • nuuka.vaan.ei.pihi

      Hei, Minkä verran voisi laittaa vähennyksiin omia kuluja vuokrauksesta , kun ilmo ei
      maksanut mitään, mutta muutama esittelykäynti ja sopimuksen teko kuitenkin ?
      Viehän nekin aikaa jonkinverran ? Tietokoneesta ja "toimistosta" kenties jotain , vai eikö käy ?

      • Kaukonen22

        Näyttöön ajosta 25c km,,kirjakaupasta sopimukset ja niitten hintakuitti,mahdolliset puhelinkuluminuutit.
        Printterin jos joutuu hankkimaan sopimusten tekoon sen kulut,,
        Itse en muuta keksinyt,,


    • ljnboljnojn

      5 matkaa asunnolle edestakaisin plus 400ASA filmirulla.

    • omiiiistajkin

      Ei sa akuin 25c/km omasta ajasta ei korvausta. Minulla kun useampi asunto ja moniin pitkä matka, satojakin kilsoja niin kyseli kaikki kuitit viimeksi. Lähetin ja palautti ja hyväksyi kaiken. Haastekulut ym.

    • hhtl

      Nyt tänään pääsi jo kirjautumaan Vero.fi sivuilla "Veroilmoitusverkossa" osioon. Tosin omilla pankkitunnuksilla sanottiin, että sinun osaltasi palvelu aukeaa vasta maaliskuun lopulla. Mutta tutustuin sitten tuohon Demo versioon.

      Aika helpolta tuntui tuon käyttäminen vuokratulojen antamisen osaltam, ja alaosan "lisätiedot" kohtaan mahtuu kirjoittamaan vaikka kuinka paljon. Ja kyllä siihen jotain lisätietoja on kirjoitettava, tai kenttä muuttuu punaiseksi.

      KYSYMYS: Tilasin jo alkuvuodesta pääomatuloja varten ennakkovero laput (3kpl. a 355e), kun vuokratulo menee hieman yli 7 000e:n. Arvioin vuokratuloistani maksettavan pääomaveron olevan n. 1065e.

      Nyt kuitenkin kävi niin että ostin toisen sijoitusasunnon ja tarkoitus on asua siinä ensin itse heinäkuun loppuun, kun talossamme alkaa julkisivuremppa lähiaikoina. Ja tämä uusi asunto olisi tarkoitus vuokrata 1.8 alkaen, jolloin siitä ehtii saada vuokratuloa 5kk ajalta tänä vuonna. Kun tuosta vähentää vastikkeet, sähköt, vedet, vuokranvälitys palkkion ja lainan nostokulut tuli pääomavero maksaa tuon asunnon tuloista n. 400e.

      Onko minun otettava verottajaan yhteyttä ja tilata vielä jokin extra ennakkovero lappu 400e:lle, vai voinko korottaa omaa ansiotulon vero % niin paljon, että tuo 400e tulee täyteen. Eli onko verottajalle se ja sama saako tuon 400e pääomaveron vaiko ansioveron kautta?

      Sen tiedän että jos vuokratulo jää alle 7000e vuodessa voi veron hoitaa ansiotulon vero% nostamalla.

      KYSYMYS 2: Kun vuoden päästä keväällä 2017 täytän veroilmoitusta, niin voinko ilmoittaa tämän nyt ostetun huoneiston lainan korot jo 1.3.2016 alkaen vaikka asunto onkin vuokrattu vasta 1.8.2016 alkaen?

    • hfhfhfkfkfkdodo

      Miten välttyä maksamasta veroja kokonaan vuokratulosta:

      Kun on minulla nordean vapaaehtoinen eläkevakuutus.

      Jos maksaisin vuosittain nordean eläkevakuutukseen juurikin suurinpiirtein tasan saman verran kun pääomatuloja on vuosittain
      => Ei tarvi maksaa 30% veroja pääomatuloista kun eläkevakuutusmaksut kelpaa vähennykseen siinä missä tulonhankkimislainan korot => Ei jää enää verotettavaa pääomatuloa.


      Elikkäs jos vaikka minulla tänä vuonna 2016 olisi verotettavaa pääomatuloa 4000e niin maksaisin joulukuussa ( 2016 vuoden puolella kuitenkin ) saman 4000e vapaaehtoista eläkevakuutusta niin ei tarvi maksaa veroa pääomatulosta lainkaan.

      Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen varat saa käyttöönsä jo 68-vuotiaana eli yli 20 vuotta kasvaisi pääomatulon verot korkoa korolle.

      Veroa menee sitten vastaavasti 68-vuotiaana eläkevakuutuksen rahastojen tuotosta.
      Vaan korkoa korolle vaikutuksen ansiosta kannattavaa.

      Kannattavampaa kuin maksaa vuokratulosta verot vuosittain.


      Pitäs eläkevakuutuksen rahastoista:

      http://aijaa.com/Aw6UM8

      tietää, mitkä tuottavat rajusti seuraavat 20 vuotta.


      Tiesitkö tätä verotusniksiä jos vaikka sinulla onkin vapaaehtoinen eläkevakuutus ?

    • kkmknjnn

      Verotusniksi on hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe