Ymmärrän Paavo Väyrystä

Minua ei pidettäne Väyrysen ihailijana, mutta puhun totta otsikossani. Tämän luettuanne ymmärrätte tarkoittamani.

Väyrysen poliittinen ura hakee vertaistaan. Hänet valittiin kansanedustajaksi 1970 vasta 23-vuotiaana. Keskustapuolueen varapuheenjohtajaksi hänet valittiin 25-vuotiaana 1972. Ensimmäisen kerran hän pääsi ministeriksi 29-vuotiaana v. 1975, jolloin hänestä tuli opetusministeri Martti Miettusen ns. hätätilahallitukseen.

Suomen Keskustaksi muuttuneen puolueen puheenjohtajaksi hänet valittiin 33-vuotiaana 1980. Puheenjohtaja Virolainen oli suututtanut Kekkosen rehellisellä lausunnollaan ”yleisistä syistä” (kokoomuksen hallituskelvottomuudelle) ja hänen ymmärrettiin toivovan puolueen puheenjohtajan vaihtoa. Kun Karjalaisen alkoholiongelma oli pahentunut, luonteva ehdokas oli Väyrynen, joka tuli valituksi. Tuolloin kuultiin historiaan jäänyt Virolaisen kehotus ”pulinat pois”.

Kekkonen ei asemansa vuoksi voinut avoimesti tukea Väyrystä, mutta Väyrynen itse oli varma siitä, että hän oli ollut Kekkosen ehdokas ja toi varmuutensa asiasta myös julki juovuspäissään. Tosin hän ilmoitti olevansa myös Jumalan valittu Suomen johtoon.

Väyrysen ura siihen asti oli ollut yhtä juhlaa, mutta sitten alkoi tulla arkeakin. Väyrynen tuki Karjalaisen presidenttiehdokkuutta 1982, mutta puolue valitsi ehdokkaakseen Virolaisen. Vuoden 1987 eduskuntavaalien alla Väyrynen teki kokoomuksen ja ruotsalaisten puheenjohtajien kanssa sen kuulun kassakaappisopimuksen, jonka piti varmistaa Väyrysen pääministeriys vaalien jälkeen. Sopimukselle kävi kuten kävi - tiedättehän - ja silloin Väyrynen sai aiheen kysellä lääkäriltä ”voiko v-tutukseen kuolla”.

Väyrynen luopui vapaaehtoisesti kepun puheenjohtajuudesta 1990. Sitä hän sanoo ainoaksi tekemäkseen virheeksi. Vuoden 1991 vaaleissa kepu pitkästä aikaa nousi suurimmaksi puolueeksi ja kepun puheenjohtaja Ahosta tuli pääministeri. Jos puheenjohtaja vielä silloin olisi ollut Väyrynen, hän olisi päässyt pääministeriksi. Noin olisi mennyt, siitä ainakin Väyrynen itse on varma.

Mutta olisiko kepu voittanut v. 1991 eduskuntavaalit, jos Väyrynen olisi ollut puolueen puheenjohtaja? Sitä sopii epäillä, sillä suomalaisten usko Väyryseen oli jo tuolloin hiipumassa. Hiipuminen on jatkunut ja jyrkentynytkin sen jälkeen. Väyrynen ei päässyt enää eduskuntaan v. 2011, ei päässyt toiselle kierrokselle v. 2012 presidentinvaaleissa, eikä kelvannut puolueensa puheenjohtajaksikaan samana vuonna.

Viime vuonna hän ei enää kelvannut edes puolueensa johtamaan hallitukseen. Ei, vaikka marraskuussa 2014 hän ilmoitti tavoittelevansa ulkoministerin paikkaa seuraavassa hallituksessa. Vaalien jälkeen hän blogissaan toi julki pettymystään ja kertoi asettuneensa ehdolle eduskuntavaaleissa nimenomaan ulkoministeriksi päästäkseen.

Kyllähän tuollainen puolueensa taholta saamansa kohtelu korpeaa miestä, joka on ollut ministeri kahdeksassa hallituksessa (on Suomen toiseksi pitkäaikaisin ministeri Virolaisen jälkeen ja toiseksi pitkäaikaisin ulkoministeri Tuomiojan jälkeen), ja ollut kolme kertaa presidenttiehdokkaana. No, onhan hän edelleen europarlamentaarikko, jo toista kertaa, mutta se on aivan väärä ympäristö miehelle, joka toivoi, että sinne ei kukaan suomalainen menisi.

Ei siis ihme, että mies jättäytyi pois moisen puolueen elimistä. Mutta ei se pitkälle tyydyttänyt puolueensa noin pahasti väärin kohtelemaa miestä. Kun hän ei ole koskaan päässyt johtamaan Suomea eikä enää päässyt johtamaan puoluettaankaan, hän perusti uuden puolueen, jota varmasti pääsee johtamaan. Hyvin ymmärrettävä ratkaisu ainutlaatuisista johtamiskyvyistään täysin vakuuttuneelta mieheltä!

Kuten näette, ymmärrän siis Paavo Väyrystä, joten älköön kukaan enää syyttäkö minua Väyryskaunaajaksi.

61

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä on kyllä kovin kaksijakoiset tunnelmat Väyrysen viimeisimmän vedon jälkeen. Hyvänä puolena on ehdottomasti se, että hän tällä tavalla hajottaa sekä Kepua että persuja tarjoamalla näiden tyytymättömille EU-kriittisille äänestäjille erittäin selvän vaihtiehdon. Se vaihtoehto on eurosta eroaminen, Paasikiven ulkopolitiikan linjoille palaaminen (jostain syystä Väyrynen ei enää mainitse Kekkosta tässä yhteydessä) ja metropolipolitiikaksi nieämänsä ilmiön vastustaminen.

      Viime mainituissa piilevätkin sitten ne huonot puolet. Väyrysen ajamat asiat ovat täyden järjettömyyden huippu. Hänen suurin ihailijansa on tämän jälkeen varmasti Vladimir Putin. Eurosta eroamisen edistäminen on vaarallista aikoina, jolloin koko EUn olemassaolo alkaa olla vaakalaudalla. Voi olla Venäjältä tulee nyt Kapulle rupla-apua samaan tapaan kuin ennen muinoin Maalaisliitolle. Suomen taloudelle Väyrysen kaikki hankkeet toteuessaan olisi melkoinen katastrofi.

      • On noinkin kuin sanot, mutta ehkä sinulta jäi huomaamatta juttuni oleellisin pointti:

        Hyvin ymmärrettävä ratkaisu ainutlaatuisista johtamiskyvyistään täysin vakuuttuneelta mieheltä!;))


      • VoiSinuaKapi
        kapi_ kirjoitti:

        On noinkin kuin sanot, mutta ehkä sinulta jäi huomaamatta juttuni oleellisin pointti:

        Hyvin ymmärrettävä ratkaisu ainutlaatuisista johtamiskyvyistään täysin vakuuttuneelta mieheltä!;))

        Pöljyyttäsihän sinä tuolla "oleellisella pointillasi" vain korostat.

        Kauna se on johtajakaunakin, joka sinulla on äärimmäisen pahaksi päässyt


      • Suomeni_maa

        " Eurosta eroamisen edistäminen on vaarallista aikoina, jolloin koko EUn olemassaolo alkaa olla vaakalaudalla."

        - Eikö juuri tämän vuoksi pitäisi erota EUsta ja eurosta mitä pikimmin, sen parempi.


    • DV8_HellRaiser

      Mitäpä Väyrysessä kadehtimista olisikaan, jonkun merkkisen jumalan valitsemassa johtajassa.

      Virolainen oli luopumassa kepun johdosta, mutta Väyrysellä ei ollut malttia odottaa virolaisen luopumista. Virolaisen sanottiin myös kaatuneen avioeronsa vuoksi, silloin ei eroa katsottu hyvällä.

      Johtoon haluavilla pitää tietysti olla vallanhalua, suomalaisittain sitä ei saisi julkisesti esittää. Väyrynen hakee valtaa näköjään keinoja kaihtamatta. Hän on varmaan jo aikaa sitten muiden EU vastustajien tavoin ymmärtänyt ettei ero ole käytännössä mahdollista, ei Eurostakaan. Mutta vastustamisella saa ääniä.

      Väykky eikä kukaan muukaan ole esittänyt ainakaan julkisesti miten se tehtäisiin ja mitä se maksaisi. Käytännön ihmisenä haluan aina tietää miten asia tehdään jos vallitseva olotila ei tyydytä. Näin normaali elämässä, mutta politikassa ja somessa näin ei tarvitse tehdä.

      Minä pidän Väyrysen touhua surkuhupaisana. Onhan se mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea Paavo vielä keksii.

      • Tietysti on myös noin, kuin sanot, mutta onhan myös sanonta "yrittänyttä ei laiteta". Väyrystä ei voida moittia yrittämisen puutteesta, häntä pontevammin yrittänyttä ei poliitikoissamme ole;))

        Mielenkiinnolla minäkin odotan, mitä Väyrynen keksii seuraavaksi;))


      • Suomeni_maa

        "Väykky eikä kukaan muukaan ole esittänyt ainakaan julkisesti miten se tehtäisiin ja mitä se maksaisi. Käytännön ihmisenä haluan aina tietää miten asia tehdään jos vallitseva olotila ei tyydytä. Näin normaali elämässä, mutta politikassa ja somessa näin ei tarvitse tehdä."

        - Jo edellinen hallitus teki suunnitelman eurosta eroamiseksi Kreikan kriisitunnelmissa. Muistan silloisen valtiovarainministerin Jutta Urpilaisen maininneen, että Suomella on tämä suunnitelma varalla, kuten kaikilla muillakin eu-mailla.


    • Olen aika lailla vakuuttunut siitä, ettei Väyrynen ole tosissaan uuden puolueen perustamisen kanssa. Siihen viittaa jo puolueen naiivi nimi sekä jäsenmäärittely, joka ei ehkä täytä puoluerekisterin vaatimuksia. Ennen kaikkea Väyrynen toppuutteli keskustalaisia olematta eroamatta keskustan jäsenyydestä, vaan pyrkimään vaikuttamaan keskustan politiikkaan puolueen sisällä.

      Väyrysellä on siis mielestäni jälleen kerran meneillään jokin vedätysoperaatio, jonka tarkoituksesta en tosin ymmärrä muuta kuin että uuden puolueen perustaminen takasi hänelle suunnattoman mediahuomion niin julkistamispäivänä kuin takaa jatkossakin ja huomion myös keskustan sisällä. Tosin puolueen kenttäväki on tainnut vainuta jotain samaa kuin minäkin, sillä vieläkään Väyrynen ei ole saanut sieltä tukea lukuun ottamatta entistä puoluesihteeriä Jarmo Korhosta, joka toisaalta saattaa antaa lausuntoja lehdille Väykyn asialleen pestaamanakin. Tai sitten kyse on vain toisen katkeran miehen puheesta, joka huomio siinä sivussa takaa julkisuutta ja mainosarvoa ahkeralle kirjailijalle.

      • Jaa, voi olla, että Väyrynen ei olisi tosissaan tuossa uuden puolueen perustamisessa. Onko hän siis ”huumormiehii”? Jos on, kai huumoria on häneltä myös tuo keskustalaisten toppuuttelu olemaan eroamatta puolueen jäsenyydestä.

        Väyrynenkö muka haluaisi mediahuomiota? Mieshän halveksii mediapeliä.

        Joo, on siinä kaksi puolueensa kaltoin kohtelemaa miestä, Jarmo Korhonen ja Väyrynen. Mutta ei Väyrynen siitä katkera ole. Hän sai nyt perustaa uuden puolueen ja pääsee sitä johtamaan. Uskoo varmaan - ihan aiheellisesti - että syntyy uusi käsite väyrysläisyys joka sysää alkiolaisuuden historian hämärään.


    • BäckmaninVäykky

      On vaikea kuvitella, ellei tähän Paavon keissiin jotenkin liity Johan Bäckman. Kaikki merkit askeleille sopivat täydellisesti. Paavo on kohta Bäckmannin kanssa yhteiskuvassa Venäjällä puhumassa suomalaisille järkeä.

      • Tuopa on ihan uusi näkökohta! Tuollainen ei tullut mieleeni, sillä eihän Väyrynen ole ennenkään sieltä idän suunnasta apuja tarvinnut eikä pyydellyt;))


    • Pcp78542

      Älä kuvittele, vaan googlaa. Muutama googlaus esim. Väyrynen Krimi, Väyrynen Putin tai Väyrynen Ukraina-haut antavat vastauksen mikä mies on Paavo Väyrynen. Väyrynen on Putinin lakeija ja Bäckmannin propagandan kamu.

      • Olitko sinä, jolle vastasin juuri äsken? En viitsi googlata, uskon sanomaasi, kun sinä ilmeisesti olet niin tehnyt.


    • Jombenrakaskuulujohta

      Väyrynen osaa todellakin johtaa ja ennenkaikkea hahmottaa kokonaisuuksia, kuten minäkin.

      Sinä et pysty kumpaankaan koska olet auskultoinut pelkkiä papereita siirtelemällä, vailla ihmisten kanssa harjaantumista.

      • Sorry, en huomannut, että sittenkin tulit myös tälle avaukselleni, ja juuri jätin avauksellesi tällaisen viestin:


        >>Huomaan, että olet tehnyt minusta moniakin avauksia ja keskustellut niillä itsesi kanssa minusta. Luulisi, että tarkoituksesi olisi ollut sellaisella ´”vedättää” minut palstalle, jotta olisit päässyt keskustelemaan kanssani. Mutta kun avauksen tein, sinne et tullut, vaan teet jälleen uuden avauksen minusta.

        En siis ymmärrä sinua, mutta Väyrysen suhteen minulla on oikein hyvä ymmärryskyky. Tulee täysin selväksi avaukseni loppukappaleesta. Kyllä sinun pitäisi se ymmärtää ihan omakohtaisesta kokemuksestasi; jos omaa erinomaisia johtamiskykyjä, ei ole kivaa olla ilman johdettavia.

        (Näköjään tuolla toisaalla vihailet, että olisin Mielipidepankki, ja tässä ilmeisesti tarkoitat vihjailla, että minä olisin myös DV8_HellRaiser ja Pystyyn_kuollut. Oletko ihan varma, ettet itsekin olisi minä?)<<

        Joo, joo - samanlaisia suuria johtajankykyjä varmaan on teillä molemmilla, Väyrysellä ja sinulla. Väyrynen pääsee nyt niitä kykyjään hyödyntämään. Missähän sinä pääsisit niin tekemään;))


      • Jombenrakastehojohtaja
        kapi_ kirjoitti:

        Sorry, en huomannut, että sittenkin tulit myös tälle avaukselleni, ja juuri jätin avauksellesi tällaisen viestin:


        >>Huomaan, että olet tehnyt minusta moniakin avauksia ja keskustellut niillä itsesi kanssa minusta. Luulisi, että tarkoituksesi olisi ollut sellaisella ´”vedättää” minut palstalle, jotta olisit päässyt keskustelemaan kanssani. Mutta kun avauksen tein, sinne et tullut, vaan teet jälleen uuden avauksen minusta.

        En siis ymmärrä sinua, mutta Väyrysen suhteen minulla on oikein hyvä ymmärryskyky. Tulee täysin selväksi avaukseni loppukappaleesta. Kyllä sinun pitäisi se ymmärtää ihan omakohtaisesta kokemuksestasi; jos omaa erinomaisia johtamiskykyjä, ei ole kivaa olla ilman johdettavia.

        (Näköjään tuolla toisaalla vihailet, että olisin Mielipidepankki, ja tässä ilmeisesti tarkoitat vihjailla, että minä olisin myös DV8_HellRaiser ja Pystyyn_kuollut. Oletko ihan varma, ettet itsekin olisi minä?)<<

        Joo, joo - samanlaisia suuria johtajankykyjä varmaan on teillä molemmilla, Väyrysellä ja sinulla. Väyrynen pääsee nyt niitä kykyjään hyödyntämään. Missähän sinä pääsisit niin tekemään;))

        Missähän kohtaa Sinä olet sanonut jotakin edes vähän merkittävää johtamisesta.
        Usko nyt viimein, ettei papereita pyörittämällä opita ihmisiä johtamaan.
        Paskantärkeään patsasteluun ei paljon ymmärrystä tarvita, sen olet osoittanut.

        Minä pysytn kyllä ottamaan aika monia eri mahdollisuuksia huomioon, myös nuo mahdolliset nikkisi, joista jo SH aikoinaan oli tietoinen.


    • Väyrysen_konsti

      Minä en ymmärrä Väyrystä.

      Huomiotahan hän hakee, mutta miksi noin vaatimattomin keinoin kuin uuden puolueen perustamalla?

      Onhan tälläkin palstalla erään narsistin toimesta testatuttu paljon parempaa ja varmempaa huomionhakukeinoa.

      Miksei Väyrynen kuvaa munakarvojaan ja julkaise niitä nettiblogissaan tai jollain keskustelukanavalla? Se takaisi rajattoman huomion ja varman esillä olon vuosikausiksi. Tunnetustihan munakarvakuvia julkaisevat henkilöt ovat muita fiksumpia, menestyneempiä, rikkaampia, komeampia ja ennenkaikkea muiden arvostamia!! Ainakin omasta milestään

      • Jombenrakaslaatujohto

        HO HOO, HO HOO!


    • Väyrysen-vaari

      Paavohan on sanonut olevansa Jumalan valitsema mies Suomen johtajaksi.Seuraavissa presitentin vaaleissa sitten Paavo presitentiksi.

    • OpeOulusta

      Miten tämä Rautavaaran karjakon äpäräpoika ja heikkolahjainen evp aliupseeri kehtaa vielä riekkua täällä.
      Keskittyisi kampaamaan ja valokuvaamaan harvoja munakarvojaan.

      • TärkeäTieto

        Jombehan on kuuluisa kirjailija, yhtä kuuluisa kuin Väyrynen. Ainakin melkein. Ainakin omasta mielestään. No, yhtään Jomben kirjaa ei ole julkaistu, mutta kyllä Jombe silti on menestyksekäs kirjailija, aivan Väyrysen tasoa. Wikipediassakin oli siitä maininta.

        Väyrysen innoittamana Jombe viimeistelee nyt elämänkerrallista romaaniaan "On munakarvan aika".

        Tuotteliaana kirjoittajana, melkein kuin Väyrynen, Jombella on myös työnalla tutkimuksiensa uusin tuotos: "Oliko Kekkosella munakarvoja".

        Esiintyihän Kekkonen useammassakin saunakuvassa, mutta näkikö kukaan hänen munakarvojaan? Tätä problematiikkaa Jombe siis lähestyy uudessa tutkielmassaan, jossa saa yhdistää kaksi tärkeää teemaa, Kekkosen ja munakarvat. Tutkimusasetelma on kvantitatiivinen vertailututkimus.


    • Näin.itsekkin

      Väyrynen aikoo palata eduskuntaan tämän vaalikauden aikana.

      Jos nimeä hakisi paavon puolueelle, voisi olla " PAPU".
      Vähän samaa kuin oli SMP "Sirkka, minä ja Pekka.
      Muistan aikanaan SMP, kun teki tuloaan, oli kiivaita väittelyitä jopa busseissa, johon kerrankin pääsin kuulemaan. Useita vanhempia herrasmiehiä kiivaasti inttivät SMP paremmuudesta.
      PaPu:sta tuskin noin kiivasta tulee.

      "Voi olla muidenkin puolueiden jäsen, mutta kyllä kaksi puoluetta samaan aikaan pitäisi riittää."
      "Tarkoitus on luoda kansanliike."
      Hän uskoo, että uusi puolue muuttaa suomalaista poliittista kulttuuria.
      "Paljon riippuu siitä, mitä muutu puolueet tekevät. Puolueissa joudutaan miettimään, miten kannatus säilyy. Puolue tervehdyttää pelkällä olemassaollaan suomalaista poliittista järjestelmää."

      "En koe olevani uusi Veikko Vennamo, vaan uusi Urho Kekkonen. Loppukin itsenäisyys voidaan menettää. Suomen suunta on nyt täysin väärä."

      Paavo perusti, tai perustaa puolueen, joka ajaa suoraa demokratiaa. Demokratia on ollut täällä mitä on ollut. Esimerkkeinä voisi mainita vaikkapa pakolaispolitiikan, ruotsinkielen, autoverotuksen jne. Noilla kaikilla on suuri 80-90% vastustus kansan joukossa, mutta niihin ole pystytty vaikuttamaan demokraattisin keinoin.
      -
      **Paavo Väyrysen uusi puolue ottaa mallia Britannian puolueista.

      Paavo Väyrysen perustama kansalaispuolue ottaa mallia Britannian puolueista. Se on Väyrysen mukaan hyvin kansanvaltainen.

      "Siellä on maailman vanhin parlementaarinen järjestelmä."

      Kansalaispuolue hyväksyy jäsenikseen ja tukijoikseen myös muiden puolueiden jäseniä.

      Keskustan jäsenyydestä Väyrynen ei aio luopua.

      "Olen Suomen keskustan paikallisyhdistyksen jäsen. Minulla ei ole aikomustakaan pyytää eroa jäsenyydestä."

      Uuteen puolueeseen mukaan pääsevät Väyrysen mukaan kaikki halukkaat suomalaiset puoluekantaa katsomatta.

      "Voi olla muidenkin puolueiden jäsen, mutta kyllä kaksi puoluetta samaan aikaan pitäisi riittää."

      "Tarkoitus on luoda kansanliike."

      Hän uskoo, että uusi puolue muuttaa suomalaista poliittista kulttuuria.

      "Paljon riippuu siitä, mitä muutu puolueet tekevät. Puolueissa joudutaan miettimään, miten kannatus säilyy. Puolue tervehdyttää pelkällä olemassaollaan suomalaista poliittista järjestelmää."

      "En koe olevani uusi Veikko Vennamo, vaan uusi Urho Kekkonen. Loppukin itsenäisyys voidaan menettää. Suomen suunta on nyt täysin väärä."

      Väyrynen uskoo, että Suomi pärjäisi euroalueen ulkopuolella paljon paremmin. Siinä auttaisi kelluva valuutta. Esimerkiksi Nokian tuholla ei ole hänen mukaansa suurta merkitystä ahdinkoon. **
      **Kauppalehti

      Niin.. sepä siitä.
      Puhetta varmaan tulee riittämään tästä, se lienee tarkoituskin.
      Puolueelle hyvä vain, kun eri mielipiteitäkin. Jos olla jököttäsiiin kuin kommusnistimaat aikoinaan, joka muuta mielipidettä esitti, oli tukka pois ja linnaan. Eikä olut yksivuosi, vaan heti 4-5 vuotta linnaa.
      He hoiti toisinajattelijat näin. Näkyy edelleenkin olavan jossain päin samaa.

      • Pitkä on esityksesi, mutta sen verran sekava lukuisine lainauksineen, että en oikein ymmärrä sen sisältöä enkä tarkoitustakaan. Eikä siitä käy selville sekään, että uskotko Väyrysen perusteluihin tai että uskotko Väyrysen itsensäkään (vai pitäisikö sanoa ”itsensäkkään”;)) niihin uskovan. Joten voinen kuitata esitykseni sinun aina käyttämälläsi sanonnalla: sepä siitä.


      • Vasemmistopersu
        kapi_ kirjoitti:

        Pitkä on esityksesi, mutta sen verran sekava lukuisine lainauksineen, että en oikein ymmärrä sen sisältöä enkä tarkoitustakaan. Eikä siitä käy selville sekään, että uskotko Väyrysen perusteluihin tai että uskotko Väyrysen itsensäkään (vai pitäisikö sanoa ”itsensäkkään”;)) niihin uskovan. Joten voinen kuitata esitykseni sinun aina käyttämälläsi sanonnalla: sepä siitä.

        Pitkä on avauksesikin, ja hyvin sekava kopioitune tietoineen, ettei täällä kukaan ymmärrä ainakaan sen tarkoitusta.

        Avauksen tarkoitus onkin tulla taas palstalle huomiota hakemaan. Kohta sitten saamme iltaitkuripulin, sepä siitä sitten.

        Tuo kommentoimasi vastaus on muuten paljon hauskempi ja muutoinkin parempi sisällöätään kuin sinun. Kirjoituksissa sisältö ja esitystapa on tärkeintä, ja niissä sinun kielellinen surkeutesi korostuu.


      • Sepä.siitä
        kapi_ kirjoitti:

        Pitkä on esityksesi, mutta sen verran sekava lukuisine lainauksineen, että en oikein ymmärrä sen sisältöä enkä tarkoitustakaan. Eikä siitä käy selville sekään, että uskotko Väyrysen perusteluihin tai että uskotko Väyrysen itsensäkään (vai pitäisikö sanoa ”itsensäkkään”;)) niihin uskovan. Joten voinen kuitata esitykseni sinun aina käyttämälläsi sanonnalla: sepä siitä.

        Uskotko Väyrysen perusteluihin ?
        Eikai se ole edes uskonkappale, uskon tai en.
        Politiikassa aina vaalit, jossa äänestetään, miten kukanenkin haluaa.
        Vasta 2019 vaali ratlkaisee miten käy.

        Jehovakin kävi ovella, ja kysyi uskotko jumalaan. Lisäten, että heidän jumalaan.
        Jehovan todistajat pitävät uskonnollisena auktoriteettinaan Raamattua, jonka he uskovat olevan Jumalan ilmoitus.
        Jehovan todistajien mukaan Pyhä Henki ei siis ole persoona, vaan vaikuttava voima.
        Sanoin, etten usko huuhaa liikkeeseen. Yritti perustella, että elämä on niin ihmeellistä, kuin kokomaailma. Niinhän onkin, ja me ei siitä tiedetä juurikaan mitään, usko eli ei, se ei siitä muutu.
        Turha sitä jehovien ottaa kuin omakseen, että he ihmeellisen maailman lähettiläitä.

        Politiikkakin kuin uskonliike, mihin uskot, että se sitä oikeaa olisi.
        Kyllä persoonat senkin ratkaisee ja vetää muita perässään.
        Muutama persoona, sillä koko 200 päinen lauma elää.
        Ne muutamat koittaa asioita avata, ja vetää suuntaansa, minkä oikeaksi näkevät. Sitten saattaa tulla mahtikäskykin, että näin äänestetään, äänestä näin, jos olet jatkossakin "keisarin" ystävä.
        Suvaitsevaiset vetäneet nyt maata suuntaansa, sitä nyt ollaan pikkasen avaamassa. On Paavoa, on Saulia, on muitakin. Huomattu, ettei enään sovikkaan nykymalliin.
        Nyt pitäisi muuttaa malleja. Paavo nousi alttarille, sanoen, ettei käy enään keskustan malli, hän tekee mielestään paremman.
        Äänestäjäthän sen ratkaisee, ei mikään uskomus.
        Hassua sikäli, että molemmat mallit voi olla hyviä. Tai molemmissa ainakin hyviä malleja paljon.

        Äänestäjät vain päättää, ei kukaan muu, miten v2019 jälkeen.
        Aika suuri joukko, joka elää kuin työssä kävisi, demokratian avuilla.
        Vaikka on luottamustehtäviä, moni pitää itsestään selvänä, että jatkaa aina seuraavallekkin vaalikaudelle.
        Etkös sinäkin kapi saanut muutaman äänen SDP ryhmässäsi.
        kun ehdokkaan olit aikanaan.
        Meidän kylillä aikanaan kunnallisvaalissa eräs sai yhden äänen, ja sai siitä "ääniharava" kutsumanimen. Vahva epäilys oli, että oli itse äänensä antanut.


      • Siitä.ollut.hyvillään
        Sepä.siitä kirjoitti:

        Uskotko Väyrysen perusteluihin ?
        Eikai se ole edes uskonkappale, uskon tai en.
        Politiikassa aina vaalit, jossa äänestetään, miten kukanenkin haluaa.
        Vasta 2019 vaali ratlkaisee miten käy.

        Jehovakin kävi ovella, ja kysyi uskotko jumalaan. Lisäten, että heidän jumalaan.
        Jehovan todistajat pitävät uskonnollisena auktoriteettinaan Raamattua, jonka he uskovat olevan Jumalan ilmoitus.
        Jehovan todistajien mukaan Pyhä Henki ei siis ole persoona, vaan vaikuttava voima.
        Sanoin, etten usko huuhaa liikkeeseen. Yritti perustella, että elämä on niin ihmeellistä, kuin kokomaailma. Niinhän onkin, ja me ei siitä tiedetä juurikaan mitään, usko eli ei, se ei siitä muutu.
        Turha sitä jehovien ottaa kuin omakseen, että he ihmeellisen maailman lähettiläitä.

        Politiikkakin kuin uskonliike, mihin uskot, että se sitä oikeaa olisi.
        Kyllä persoonat senkin ratkaisee ja vetää muita perässään.
        Muutama persoona, sillä koko 200 päinen lauma elää.
        Ne muutamat koittaa asioita avata, ja vetää suuntaansa, minkä oikeaksi näkevät. Sitten saattaa tulla mahtikäskykin, että näin äänestetään, äänestä näin, jos olet jatkossakin "keisarin" ystävä.
        Suvaitsevaiset vetäneet nyt maata suuntaansa, sitä nyt ollaan pikkasen avaamassa. On Paavoa, on Saulia, on muitakin. Huomattu, ettei enään sovikkaan nykymalliin.
        Nyt pitäisi muuttaa malleja. Paavo nousi alttarille, sanoen, ettei käy enään keskustan malli, hän tekee mielestään paremman.
        Äänestäjäthän sen ratkaisee, ei mikään uskomus.
        Hassua sikäli, että molemmat mallit voi olla hyviä. Tai molemmissa ainakin hyviä malleja paljon.

        Äänestäjät vain päättää, ei kukaan muu, miten v2019 jälkeen.
        Aika suuri joukko, joka elää kuin työssä kävisi, demokratian avuilla.
        Vaikka on luottamustehtäviä, moni pitää itsestään selvänä, että jatkaa aina seuraavallekkin vaalikaudelle.
        Etkös sinäkin kapi saanut muutaman äänen SDP ryhmässäsi.
        kun ehdokkaan olit aikanaan.
        Meidän kylillä aikanaan kunnallisvaalissa eräs sai yhden äänen, ja sai siitä "ääniharava" kutsumanimen. Vahva epäilys oli, että oli itse äänensä antanut.

        Saihan Kapi 4 ääntä


      • Sepä.siitä kirjoitti:

        Uskotko Väyrysen perusteluihin ?
        Eikai se ole edes uskonkappale, uskon tai en.
        Politiikassa aina vaalit, jossa äänestetään, miten kukanenkin haluaa.
        Vasta 2019 vaali ratlkaisee miten käy.

        Jehovakin kävi ovella, ja kysyi uskotko jumalaan. Lisäten, että heidän jumalaan.
        Jehovan todistajat pitävät uskonnollisena auktoriteettinaan Raamattua, jonka he uskovat olevan Jumalan ilmoitus.
        Jehovan todistajien mukaan Pyhä Henki ei siis ole persoona, vaan vaikuttava voima.
        Sanoin, etten usko huuhaa liikkeeseen. Yritti perustella, että elämä on niin ihmeellistä, kuin kokomaailma. Niinhän onkin, ja me ei siitä tiedetä juurikaan mitään, usko eli ei, se ei siitä muutu.
        Turha sitä jehovien ottaa kuin omakseen, että he ihmeellisen maailman lähettiläitä.

        Politiikkakin kuin uskonliike, mihin uskot, että se sitä oikeaa olisi.
        Kyllä persoonat senkin ratkaisee ja vetää muita perässään.
        Muutama persoona, sillä koko 200 päinen lauma elää.
        Ne muutamat koittaa asioita avata, ja vetää suuntaansa, minkä oikeaksi näkevät. Sitten saattaa tulla mahtikäskykin, että näin äänestetään, äänestä näin, jos olet jatkossakin "keisarin" ystävä.
        Suvaitsevaiset vetäneet nyt maata suuntaansa, sitä nyt ollaan pikkasen avaamassa. On Paavoa, on Saulia, on muitakin. Huomattu, ettei enään sovikkaan nykymalliin.
        Nyt pitäisi muuttaa malleja. Paavo nousi alttarille, sanoen, ettei käy enään keskustan malli, hän tekee mielestään paremman.
        Äänestäjäthän sen ratkaisee, ei mikään uskomus.
        Hassua sikäli, että molemmat mallit voi olla hyviä. Tai molemmissa ainakin hyviä malleja paljon.

        Äänestäjät vain päättää, ei kukaan muu, miten v2019 jälkeen.
        Aika suuri joukko, joka elää kuin työssä kävisi, demokratian avuilla.
        Vaikka on luottamustehtäviä, moni pitää itsestään selvänä, että jatkaa aina seuraavallekkin vaalikaudelle.
        Etkös sinäkin kapi saanut muutaman äänen SDP ryhmässäsi.
        kun ehdokkaan olit aikanaan.
        Meidän kylillä aikanaan kunnallisvaalissa eräs sai yhden äänen, ja sai siitä "ääniharava" kutsumanimen. Vahva epäilys oli, että oli itse äänensä antanut.

        Kun et näy antavan periksi, täytyy minun antaa sinulle huomiotani, vaikka eilen sanoin, että ”en reagoi jatkossa tuollaisiin hupaisuuksiin, kun niissä ei ilmeisesti tarkoiteta olla huvittavia”.

        Sinä olet huvittava siksi, kun esiinnyt täällä myös nikillä res.maj; sinusta ei voi erehtyä. Huvittavaa tuo on siksi, kun missään tapauksessa et voi olla reservin majuri, et edes vain RUK:n perusteella reservissä ylenneenä, vielä mahdottomampaa olisi, että olisit ollut kadettiupseeri.

        Kadettiupseerit ja reservinupseeritkin opiskelleina ihmisinä osaavat suomen kieltä kirjallisestikin. Niillä ei olisi esim. sellaisia virheitä, jossa lauseen subjekti on monikossa mutta predikaatti yksikössä. He eivät sanoisi ”persoonat senkin ratkaisee ja vetää muita perässään” vaan sanoisivat ratkaisevat ja vetävät. Eivätkä sanoisi ”muutamat koittaa asioita avata” vaan sanoisivat muutamat koettavat jne., sillä he tietävät, että aamu koittaa, mutta ihminen koettaa. Eikä hän sanoisi ”enää sovikkaan” vaan sanoisi enää sovikaan. Nuo ja monet muut samanlaiset alkeelliset virheet toistuvat sinulla aina kuten tuossakin.

        Tuollaiset huvittavuudet estävät sen, että vakavissaan ei viitsi tarttua siihen asiaankaan, jota viesteissäsi voi kyllä noiden hupaisuuksien joukossa olla.

        Jos olisit rehellisesti sitä, mitä oikeasti olet, vaikkapa maanviljelijä, en tuollaiseen puuttuisi. Ei tuollaisten asioiden hallitseminen tavalliselle ihmiselle kovin tärkeää ole. Ihminen voi olla ihan hyvä ja arvostettavakin ihminen myös heikommalla kirjoitustaidolla. Sellainen voit olla sinäkin. Se juuri minua ärsyttääkin, että muuten kenties ihan kunnon ihminen nolaa jatkuvasti itseään koettamalla uskotella olevansa jotakin sellaista, jota hän ei missään tapauksessa voi olla.

        Joskus on tullut mieleeni, että olisit kovin armeijavastainen ja esiinnyt res.majurina halutaksesi nolata upseereita näyttämällä, että sellaiseksi pääsee kovin huonolla yleissivistyksellä, tuollaisellakin esitys- ja kirjoitustaidolla. Jos se olisi tarkoituksesi, et ole siinä onnistunut. Luultavampaa on, että olet vain trolli ja esiinnyt res.majurina vain pelleilläksesi. En oikein haluaisi uskoa, että olisit niin yksinkertainen, että todellakin luulisit jonkun uskovan, että olisit ihan oikeasti res.majuri.

        >>Etkös sinäkin kapi saanut muutaman äänen SDP ryhmässäsi<<

        Joo, sain muutaman äänen, 244 ääntä silloin v. 1972 kuntavaaleissa. Kai tuo on halutessasi tarkistettavissa jostakin arkistosta, ehkä netinkin kautta. Mutta en tosin ollut SDP:n ryhmässä, vaan olin sitoutumattomana ehdokkaana heidän listoillaan.


    • JauhotSuuhun

      Kande googlaa. Muutama googlaus esim. Väyrynen Krimi, Väyrynen Putin tai Väyrynen Ukraina-haut antavat vastauksen mikä mies on Paavo Väyrynen. Väyrynen on Putinin lakeija ja Bäckmanin propagandan kamu.

    • Muutamaan päivään en tätä palstaa avannut, ja kun tänään niin tein ja huomasin tuosta Väyrysen uusimmasta tempauksesta täällä hieman yksioikoisesti keskustellun, halusin tällä avauksellani tuoda keskusteluun uuttakin näkökohtaa.

      Avauksessani puhun pitkään kai useimpien tuntemaa todellista historiaa, mutta lopussa vähän ennakoin tulevaakin ja siinä en ehkä ole ihan vakavissani. Varmaan sen ymmärsivät nuo palstan parhaisiin ja vakavammin otettaviin kuuluvat, jotka ensimmäisinä avaukseeni tarttuivat, mutta kun hieman velmuilin vielä heille vastatessani, käsittelen nyt heidän vastauksiaan vakavammassa hengessä.

      Oikeassa on Mielipidepankki, että tuo Väyrysen viimeinen tempaus on yllättävä hänenkin tekemäkseen. Varmaan oikeassa on siinäkin, että tuo tempaus ei voi olla hajottamatta kepua eikä persujakaan, ja sen varmaan moni muukin kuin mpp näkee tempauksen hyväksi puoleksi. Varmaan oikeassa on mpp tuossakin, että Väyrynen saa nyt Putinin ihailijakseen, mutta nykytilanteessaan Venäjä ei taida kovin avokätisesti ryhtyä rahoittamaan Väyrysen uutta puoluetta. Joten Väyrysen tavoitteet eivät toteutune ja Suomi säästynee katastrofilta.

      Oikeassa on myös DV8_HellRaiser siinä, että Väyrystä ei nyt kukaan kadehtine. Varmaan on oikeassa siinäkin, että myös Väyrynen kyllä ymmärtää eron eurosta mahdottomaksi, mutta suomalaisissa on myös niitä, jotka eivät sitä ymmärrä, ja niinpä Väyrynen saa kannatusta, joka valuu pois kepulta ja persuilta. Surkuhupaisaahan tuo Väyrysen touhu on, mutta kepussa ja persuissa se ei huvittane.

      Pystyyn_kuollut ei usko Väyrysen olevan tosissaan tuossa touhussaan. No, jos se häneltä vain leikkiä on, varsin omituista leikkiä puolueen kunniapuheenjohtajalta. Ainakaan kepun puoluesihteeri Laaninen ei pitänyt sellaisesta leikistä, kävi ilmi hänen haastattelussaan. Oikeassa P_k on siinä, että suunnatonta mediahuomiota Väyrynen tempauksellaan saa, mutta - mitä hän siitä huomiosta uskoo hyötyvänsä?

      P_k viittaa Jarmo Korhosen kirjoihin ja pitää niitä katkeruuden tuottamina. Voi olla niinkin, mutta hyvä kirja se hänen ensimmäisensä, ”Väyrysen valtakunta” on. Niitä myöhempiä en ole lukenut.

      Kiva, että avauksellani halusivat sanoa sanottavaansa ne palstalla jo varsin vähälukuisiksi käyneet, joilla on halua ja kykyä asialliseen sanottavaan. En jää nytkään tänne tätä pitemmäksi aikaa. Saatan käydä huomenna vilkaisemassa, ja jos on vielä tullut asiallista, siihen saatan reagoida. Tänään reagoin pari kertaa myös vähemmän asiallisiin, mutta kun niitä näkyy alkaneen tulla tulvimalla, en reagoi jatkossa tuollaisiin hupaisuuksiin, kun niissä ei ilmeisesti tarkoiteta olla huvittavia.

      • TotuusTuostakin

        Tämän väyrystelyn tavoite on presidentinvaali 2018.

        Väyrynen tietää, ettei pääse enää Keskustan presidenttiehdokkaaksi. Vanhanen ja Rehn kilvoittelevat Kepun ehdokkuudesta, Väyrynen ei pärjää enää edes puolueen sisäisessä kilvassa.

        Väyrynen laskelmoi, että Keskustan ehdokas on sidottu hallitukseen ja sen myötäsukaiseen EU- ja eurokantaan, samoin aiemmin eurokritiikillään erottunut perussuomalaiset (= Soini ). Presidentin vaaliin olisi siis menty täysin ilman eurokriittistä ehdokasta, vaikka kansan keskuudessa unionin vastustus tulee kasvamaan mm. pakolaisongelman kärjistäessä tilannetta edelleen tulevina vuosina. Talouskaan tuskin kauheaan lentoon lähtee, siinä euro näyttää meille ikävää kääntöpuolta.

        Uuden puolueen myötä Väyrynen on kisassa mukana, mukana omilla vahvoilla teemoillaa ja ainoana avoimesti noilla teemoilla ratsastavana. Kansan tuki saattaa olla yllättävän vahvaa. Väyrysellä on pari vuotta aikaa, paluu eduskuntaan tuo taas uuden mediajulkisuuden ja osaahan Paavo muutenkin pysyä otsikoissa.

        Niinistö on vaalivuonna hänkin jo 70 vuotias. Lähteekö hän mukaan vai jättäytyykö eläkepäiville, lähtiessään mukaan valinta on selviö, mutta Niinistö on yllättänyt ennenkin. Väyrysen ikuisen unelman toteutumismahdollisuus piilee Niinistön päätöksessä.


      • >>Oikeassa P_k on siinä, että suunnatonta mediahuomiota Väyrynen tempauksellaan saa, mutta - mitä hän siitä huomiosta uskoo hyötyvänsä?<<

        Tämä uusi tilanne tietää sitä, että media kyselee Väyrysen mielipiteitä poliittisesti ajankohtaisista asioista tämän tästä ja antaa niille näkyvästi tilaa. Väyrynen ilmeisesti laskee, että tämän jälkeen keskustan puolue-elimet ovat pakotettuja ottamaan hänen mielipiteisiinsä julkisesti kantaa, puolesta tai vastaan. Jos ei ota, media kyllä alkaa soitella puolue-elimiin kuuluville. Siihen taas sisältyy tiettyjä riskejä varomattomista lausunnoista sekin riski, että media liioittelee keskustan sisäisiä riitoja. Media tietää, että kaikissa puolueissa on erimielisyyksiä, mutta kun nyt keskustan sisältä on tuotu esille uhka uudesta puolueesta, kiinnostus on toista luokkaa kuin vaikkapa "urpilaisten" ja "rinneläisten" riitoja kohtaan.

        Pitää muistaa lähtötilanne. Väyrynen oli katkera siitä, että hänen mielipiteitään ei ole keskustan johdossa ja puolue-elimien suljetuissa kokouksissa noteerattu. Väyrysen on ollut aiempaa vaikeampi saada mielipiteensä julki mediassakaan, koska se on jo alkanut pitää häntä menneen ajan poliitikkona.


      • TotuusTuostakin kirjoitti:

        Tämän väyrystelyn tavoite on presidentinvaali 2018.

        Väyrynen tietää, ettei pääse enää Keskustan presidenttiehdokkaaksi. Vanhanen ja Rehn kilvoittelevat Kepun ehdokkuudesta, Väyrynen ei pärjää enää edes puolueen sisäisessä kilvassa.

        Väyrynen laskelmoi, että Keskustan ehdokas on sidottu hallitukseen ja sen myötäsukaiseen EU- ja eurokantaan, samoin aiemmin eurokritiikillään erottunut perussuomalaiset (= Soini ). Presidentin vaaliin olisi siis menty täysin ilman eurokriittistä ehdokasta, vaikka kansan keskuudessa unionin vastustus tulee kasvamaan mm. pakolaisongelman kärjistäessä tilannetta edelleen tulevina vuosina. Talouskaan tuskin kauheaan lentoon lähtee, siinä euro näyttää meille ikävää kääntöpuolta.

        Uuden puolueen myötä Väyrynen on kisassa mukana, mukana omilla vahvoilla teemoillaa ja ainoana avoimesti noilla teemoilla ratsastavana. Kansan tuki saattaa olla yllättävän vahvaa. Väyrysellä on pari vuotta aikaa, paluu eduskuntaan tuo taas uuden mediajulkisuuden ja osaahan Paavo muutenkin pysyä otsikoissa.

        Niinistö on vaalivuonna hänkin jo 70 vuotias. Lähteekö hän mukaan vai jättäytyykö eläkepäiville, lähtiessään mukaan valinta on selviö, mutta Niinistö on yllättänyt ennenkin. Väyrysen ikuisen unelman toteutumismahdollisuus piilee Niinistön päätöksessä.

        En oikein usko tuohon. Viimeisimmällä tempauksellaan Väyrynen varmisti, ettei keskusta tule valitsemaan häntä enää presidenttiehdokkaakseen. Luultavasti Väyrynen on kolmen yrittämän jälkeen luopunut haaveistaan päästä presidentiksi muutenkin.


      • TotuusTuostakin
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        En oikein usko tuohon. Viimeisimmällä tempauksellaan Väyrynen varmisti, ettei keskusta tule valitsemaan häntä enää presidenttiehdokkaakseen. Luultavasti Väyrynen on kolmen yrittämän jälkeen luopunut haaveistaan päästä presidentiksi muutenkin.

        Niinpä juuri. Koska Keskusta ei olisi muutoinkaan valinnut Väyrystä, tämä päätti valita itsensä oman puolueensa ehdokkaaksi. Eihän tuollaisessa vain valtakunnanpolitiikkaa keskittyvässä yhden miehen puolueessa muutoin mitään mieltä olisi. Väyrynen ei luovuta.

        Niinistön mahdollisesti jättäessä presidenttiyden yhteen kauteen, Väyrysen peli saattaa johtaa ihmeeseen. Kansalaisten keskuudessa EU- ja eurovastaisuus nousee edelleen kun taloutemme ahdinko jatkuu, maahanmuuttotilanne pahenee ja Venäjä sotkee unionin yhtenäisyyttä. Parissa vuodessa voi tapahtua paljon.

        SDP:llä ei ole vahvaa presedenttiehdokasta, Heinäluoman persoona ei vedä, Urpilainen ei saa puolueelta tarpeeksi tukea ja muita ei ole. Rinne olisi Lipposenkin tuloksen alle jäävä katastrofi. Soini on ministeriytensä vanki, ulkoministeri ei voi laukoa vaalitentissä mitä sattuu. Kokoomuksella ei Niinistön jälkeen ole presidenttiainesta. Katainen on leimaantunut epäonnistujaksi (eikä syyttä), Stubbilla ei ole enää uskottavuutta eikä siellä ole vahvaa naisehdokastakaan asettaa. Vihreillä on Haavisto, mutta tuskin hän missään oloissa koko kansan enemmistöä taakseen saisi, ei edes Väyrystä vastaan.

        Siinäpä se.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        >>Oikeassa P_k on siinä, että suunnatonta mediahuomiota Väyrynen tempauksellaan saa, mutta - mitä hän siitä huomiosta uskoo hyötyvänsä?<<

        Tämä uusi tilanne tietää sitä, että media kyselee Väyrysen mielipiteitä poliittisesti ajankohtaisista asioista tämän tästä ja antaa niille näkyvästi tilaa. Väyrynen ilmeisesti laskee, että tämän jälkeen keskustan puolue-elimet ovat pakotettuja ottamaan hänen mielipiteisiinsä julkisesti kantaa, puolesta tai vastaan. Jos ei ota, media kyllä alkaa soitella puolue-elimiin kuuluville. Siihen taas sisältyy tiettyjä riskejä varomattomista lausunnoista sekin riski, että media liioittelee keskustan sisäisiä riitoja. Media tietää, että kaikissa puolueissa on erimielisyyksiä, mutta kun nyt keskustan sisältä on tuotu esille uhka uudesta puolueesta, kiinnostus on toista luokkaa kuin vaikkapa "urpilaisten" ja "rinneläisten" riitoja kohtaan.

        Pitää muistaa lähtötilanne. Väyrynen oli katkera siitä, että hänen mielipiteitään ei ole keskustan johdossa ja puolue-elimien suljetuissa kokouksissa noteerattu. Väyrysen on ollut aiempaa vaikeampi saada mielipiteensä julki mediassakaan, koska se on jo alkanut pitää häntä menneen ajan poliitikkona.

        No joo, kyllä minä nyt ymmärrän. Varmaan nyt Väyrynen saa kaipaamaansa huomiota ja hykerryttäähän häntä tilanne, jonka ilmeisen oikein kuvaat tässä:

        >>keskustan puolue-elimet ovat pakotettuja ottamaan hänen mielipiteisiinsä julkisesti kantaa, puolesta tai vastaan. Jos ei ota, media kyllä alkaa soitella puolue-elimiin kuuluville. Siihen taas sisältyy tiettyjä riskejä varomattomista lausunnoista sekin riski, että media liioittelee keskustan sisäisiä riitoja <<

        Varmaan oikein näet myös tilanteen tässä:

        >>Väyrynen oli katkera siitä, että hänen mielipiteitään ei ole keskustan johdossa ja puolue-elimien suljetuissa kokouksissa noteerattu. Väyrysen on ollut aiempaa vaikeampi saada mielipiteensä julki mediassakaan, koska se on jo alkanut pitää häntä menneen ajan poliitikkona<<

        mutta kyllä minun ja varmaan suomalaisten ylivoimaisesti suurimman osan mielestä Väyrynen silti on menneen ajan poliitikko. Niin kai ajattelet sinäkin?


      • TotuusTuostakin kirjoitti:

        Niinpä juuri. Koska Keskusta ei olisi muutoinkaan valinnut Väyrystä, tämä päätti valita itsensä oman puolueensa ehdokkaaksi. Eihän tuollaisessa vain valtakunnanpolitiikkaa keskittyvässä yhden miehen puolueessa muutoin mitään mieltä olisi. Väyrynen ei luovuta.

        Niinistön mahdollisesti jättäessä presidenttiyden yhteen kauteen, Väyrysen peli saattaa johtaa ihmeeseen. Kansalaisten keskuudessa EU- ja eurovastaisuus nousee edelleen kun taloutemme ahdinko jatkuu, maahanmuuttotilanne pahenee ja Venäjä sotkee unionin yhtenäisyyttä. Parissa vuodessa voi tapahtua paljon.

        SDP:llä ei ole vahvaa presedenttiehdokasta, Heinäluoman persoona ei vedä, Urpilainen ei saa puolueelta tarpeeksi tukea ja muita ei ole. Rinne olisi Lipposenkin tuloksen alle jäävä katastrofi. Soini on ministeriytensä vanki, ulkoministeri ei voi laukoa vaalitentissä mitä sattuu. Kokoomuksella ei Niinistön jälkeen ole presidenttiainesta. Katainen on leimaantunut epäonnistujaksi (eikä syyttä), Stubbilla ei ole enää uskottavuutta eikä siellä ole vahvaa naisehdokastakaan asettaa. Vihreillä on Haavisto, mutta tuskin hän missään oloissa koko kansan enemmistöä taakseen saisi, ei edes Väyrystä vastaan.

        Siinäpä se.

        Viestiesi sisältö ei aina, ei edes useimmitenkaan vastaa nikkiäsi. Mutta nyt saatat olla ainakin melko lähellä totuutta. Tarkoitan tässä noilla kahdella viestilläsi esittämääsi, myös keskustelussasi Pystyyn_kuolleen kanssa.

        Näkemyksesi perusteiksi esittämäsi on kyllä ihan mahdollisen tuntuista Väyrysen ajatteluksi. Järkevää sellainen ei kuitenkaan mielestäni olisi. Mutta Väyrynen on Väyrynen, eivätkä hänen aivoituksensa ole aina järjellä ymmärrettäviä.

        Mutta haluaisiko hän sittenkään vielä tuolloin, yli ”seitsemänkymppisenä” ryhtyä sellaiseen yritykseen, jonka tulos aivan varmasti olisi sama kuin kolmella aikaisemmallakin kerralla? Vaikka Niinistö ei haluaisi enää jatkaakaan - luulen kyllä hänen haluavan ja pääsevän jatkamaan - ja olkoot millaiset ehdokkaat tahansa muilla puolueilla, Väyrynen ei pääsisi presidentiksi. Ei missään tapauksessa.

        Siinä mahdollisessa pyrkimyksessään Väyrynen nolaisi itsensä pahemmin kuin koskaan aikaisemmin. Eikö hän sitä ymmärrä vai eikö hän siitä välitä? No, onhan hän sanonut, että ei ole tärkeää, mitä hänestä puhutaan, tärkeää on vain se, että hänestä puhutaan. Kyllä hän tuollaisella varmasti taas puheenaiheita antaisi, mutta kovin kieroutunut täytyy olla miehen, jos hän sellaisesta nauttisi.


      • kapi_ kirjoitti:

        No joo, kyllä minä nyt ymmärrän. Varmaan nyt Väyrynen saa kaipaamaansa huomiota ja hykerryttäähän häntä tilanne, jonka ilmeisen oikein kuvaat tässä:

        >>keskustan puolue-elimet ovat pakotettuja ottamaan hänen mielipiteisiinsä julkisesti kantaa, puolesta tai vastaan. Jos ei ota, media kyllä alkaa soitella puolue-elimiin kuuluville. Siihen taas sisältyy tiettyjä riskejä varomattomista lausunnoista sekin riski, että media liioittelee keskustan sisäisiä riitoja <<

        Varmaan oikein näet myös tilanteen tässä:

        >>Väyrynen oli katkera siitä, että hänen mielipiteitään ei ole keskustan johdossa ja puolue-elimien suljetuissa kokouksissa noteerattu. Väyrysen on ollut aiempaa vaikeampi saada mielipiteensä julki mediassakaan, koska se on jo alkanut pitää häntä menneen ajan poliitikkona<<

        mutta kyllä minun ja varmaan suomalaisten ylivoimaisesti suurimman osan mielestä Väyrynen silti on menneen ajan poliitikko. Niin kai ajattelet sinäkin?

        Harvoinpa noin seitsenkymppisiltä ja sitä vanhemmilta poliitikoilta on kuultu muuta kuin hapanta narinaa. Nykyisistä kansanedustajista sellaisiin kuuluu mm. Pertti Salolainen ja Erkki Tuomioja. Nuorempana hekin olivat aloitteellisempia, positiivisempia ja tulevaisuuteen suuntauneempia. Pakko todeta sekin, että myös presidentti Tarja Halosen otsarypyt syvenivät 12-vuotisen virkakauden aikana samalla kun hänen vastauksensa toimittajien kysymyksiin alkoivat yhä useammin raskaalla huokauksella.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Harvoinpa noin seitsenkymppisiltä ja sitä vanhemmilta poliitikoilta on kuultu muuta kuin hapanta narinaa. Nykyisistä kansanedustajista sellaisiin kuuluu mm. Pertti Salolainen ja Erkki Tuomioja. Nuorempana hekin olivat aloitteellisempia, positiivisempia ja tulevaisuuteen suuntauneempia. Pakko todeta sekin, että myös presidentti Tarja Halosen otsarypyt syvenivät 12-vuotisen virkakauden aikana samalla kun hänen vastauksensa toimittajien kysymyksiin alkoivat yhä useammin raskaalla huokauksella.

        Taidat puhua ihan totta tuossa:

        >>Harvoinpa noin seitsenkymppisiltä ja sitä vanhemmilta poliitikoilta on kuultu muuta kuin hapanta narinaa<<

        Nyt ihan silmissäni näen noita mainitsemiasi ilmeineen.

        Ihmetyttää kyllä tuollainen. Miksi ihmeessä ihmiset voivat hapantua niin jo seitsemänkymppisenä, kun niin ei ole käynyt tällaiselle kahdeksankymppisellekään!


      • Loimiupseeri
        kapi_ kirjoitti:

        Taidat puhua ihan totta tuossa:

        >>Harvoinpa noin seitsenkymppisiltä ja sitä vanhemmilta poliitikoilta on kuultu muuta kuin hapanta narinaa<<

        Nyt ihan silmissäni näen noita mainitsemiasi ilmeineen.

        Ihmetyttää kyllä tuollainen. Miksi ihmeessä ihmiset voivat hapantua niin jo seitsemänkymppisenä, kun niin ei ole käynyt tällaiselle kahdeksankymppisellekään!

        Mutta sinä 8-kympinen oletkin puolivilllainen evp aliupseeri...ho.h,hooo!


      • TotuusTuostakin
        kapi_ kirjoitti:

        Viestiesi sisältö ei aina, ei edes useimmitenkaan vastaa nikkiäsi. Mutta nyt saatat olla ainakin melko lähellä totuutta. Tarkoitan tässä noilla kahdella viestilläsi esittämääsi, myös keskustelussasi Pystyyn_kuolleen kanssa.

        Näkemyksesi perusteiksi esittämäsi on kyllä ihan mahdollisen tuntuista Väyrysen ajatteluksi. Järkevää sellainen ei kuitenkaan mielestäni olisi. Mutta Väyrynen on Väyrynen, eivätkä hänen aivoituksensa ole aina järjellä ymmärrettäviä.

        Mutta haluaisiko hän sittenkään vielä tuolloin, yli ”seitsemänkymppisenä” ryhtyä sellaiseen yritykseen, jonka tulos aivan varmasti olisi sama kuin kolmella aikaisemmallakin kerralla? Vaikka Niinistö ei haluaisi enää jatkaakaan - luulen kyllä hänen haluavan ja pääsevän jatkamaan - ja olkoot millaiset ehdokkaat tahansa muilla puolueilla, Väyrynen ei pääsisi presidentiksi. Ei missään tapauksessa.

        Siinä mahdollisessa pyrkimyksessään Väyrynen nolaisi itsensä pahemmin kuin koskaan aikaisemmin. Eikö hän sitä ymmärrä vai eikö hän siitä välitä? No, onhan hän sanonut, että ei ole tärkeää, mitä hänestä puhutaan, tärkeää on vain se, että hänestä puhutaan. Kyllä hän tuollaisella varmasti taas puheenaiheita antaisi, mutta kovin kieroutunut täytyy olla miehen, jos hän sellaisesta nauttisi.

        Typeryytesi toit taas kerran esiin tuossa: "Viestiesi sisältö ei aina, ei edes useimmitenkaan vastaa nikkiäsi." Alati syvenevän yksinkertaisuutesi ja omahyväisyyytesi esiintuominen vastaa nikkiäni paremmin kuin hyvin. Se siitä

        Väyrysen toimien takana on "kerran vielä" yritys nousta presidentiksi. Kun se Keskustan riveistä nykyjohdon aikana ei tule kysymykseen, on Paavon löydettävä toinen tie. Kansalaisjärjestö tyylin korostaminen on osa taktiikkaa, hän koettaa nostaa Kansalaispuolueensa ikäänkuin päivänpolitiikan yläpuolella jotta pystyisi erottautumaan muista, puolueisiinsa sidoksissa olevista, ehdokkaista. Paavo kosiskelee isoa liikkuvien äänestäjien massaa. Sitä on persujen jytkyn sulamisen jäljiltä paljon liikkeellä

        Niinistön mahdollisesti jättäytyessä emeritukseksi, kenttä olisi auki Väyryselle. Keskusta asettaa ehdokkaakseen joko Vanhasen tai Rehnin. Rehn olisi myös kokoomuslaisten mieleen, heilä kun ei ole vahvaa ehdokasta Niinistön jälkeen. Rehn nousisi aika helposti toiselle kierrokselle, kun demareillakaan ei ole lähellekään yhtä vakuuttavaa ehdokasta.

        Kuka sitten Rehnin kumppaniksi toiselle kierrokselle?

        Vihreillä on Haavisto. Haavisto saa kyllä kannatusta pääkaupunkiseudulla ja muutamassa isossa kaupungissa, mutta se ei riitä. Suomessa on 4,5 miljoonaa äänioikeutettua, joista Helsingin vaalipiirissä vain puoli miljoonaa. Haavisto ei nouse maakuntien suosikiksi, siellä voiton veisi Väyrynen. Jo Uudellamaalla Haaviston kannatuksen paremmuus olisi vain kohtuullista. Koko maa huomioiden Väyrysen kannatus olisi varsin hyvä. Vapaana vaeltavat persujen jytkyn tekijät olisivat innolla EU kriittisen Väyrysen tukena.

        Huomaan, ettet kepu- ja väyryskaunaltasi kykene ajattelemaan avoimesti, toki ajattelu sinulle näyttää olevan vaikeaa muutenkin, kopiointikaan tästä aiheesta ei vielä ole mahdollisuus hyödyntää, joten analyysisi on totaalisen surkea. Eikä ensimmäinen lajissaa.


      • Jombenrakasselkojohtaja
        kapi_ kirjoitti:

        Taidat puhua ihan totta tuossa:

        >>Harvoinpa noin seitsenkymppisiltä ja sitä vanhemmilta poliitikoilta on kuultu muuta kuin hapanta narinaa<<

        Nyt ihan silmissäni näen noita mainitsemiasi ilmeineen.

        Ihmetyttää kyllä tuollainen. Miksi ihmeessä ihmiset voivat hapantua niin jo seitsemänkymppisenä, kun niin ei ole käynyt tällaiselle kahdeksankymppisellekään!

        Omaa happamuuttasi ja typeryyttäsi olet jäävi arvioimaan, mutta et sitäkään näköjään hiffaa.


    • Osmium766

      Menehän karjakon äpärä pillittämään surkeuttasi luteiseen punkkaasi.
      Ei sinusta reppanarta ole esiintymään oikeiden ihmisten parissa.
      Miten olisikaan kansa- ja rottakoulupohjalta.

      • MuttaKaiKuitenkin

        paljon heikommilla todistuksilla. Eikä sillä ole lainkaan todistusta RUK:sta, kapilla on priimustodistus sieltäkin.


      • Hohhohohhoooooooo
        MuttaKaiKuitenkin kirjoitti:

        paljon heikommilla todistuksilla. Eikä sillä ole lainkaan todistusta RUK:sta, kapilla on priimustodistus sieltäkin.

        Hohhohhoohoooooo

        Mitä helkkarin väliä sillä on, minkälainen todistus jollakulla jostain rottakoulusta on. Eihän koko todistus ole edes vessapaperin arvoinen. Tyhjäpäiden aliupseerien koulu, jossa ei opita yhtään mitään millä olisi siviilielämässä arvoa.


      • Hohhohohhoooooooo

        Ei Rottakoulussa mitään johtamisesta opi, vaan työssä ihmisten parissa. Rottakoulussa ei opi edes hiljaa pieremään.


      • Hohhohohhoooooooo

        Korvasta talutettava laumamatkaaja "kiertää maailmaa" hohhohohoooooo

        Kapin raporteissa matkoiltaan kerrotaan vain kuinka monta kilometriä oli paikasta toiseen ja miten korkea oli hotelli, sitten pönötyskuva virttyneessä paidassa ja sukat sandaalien sisässä jonkun patsaan edessä, muuta ei näe laumassa kulkiessaan hohohoohohoohoooooooo


      • Hohhohohhoooooooo kirjoitti:

        Ei Rottakoulussa mitään johtamisesta opi, vaan työssä ihmisten parissa. Rottakoulussa ei opi edes hiljaa pieremään.

        Tuo ansaitsee sanasen. Kyllä siellä Rottakoulussa opetettiin myös johtamista, samoin RUK:ssa ja muissakin sotakouluissa. Mutta myös johtamista kuten monia muitakin asioita oppii töissä ihmisten parissa enemmän kuin kouluissa. Tiedän sen kokemuksesta.

        Vaikka töissäni oli sellaisiakin, joissa minulla oli vastuu myös muista ihmisistä ja heidän työnsä tuloksellisuudesta, mieluummin korostan tässäkin osuuttani vain tekijänä, ammattimiehenä. Varsinkin jos tällaisella palstalla alkaa korostaa johtajuuttaan, tulee mieleen Saksanmaalta tietty Johtaja, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä.


      • Osmium2
        kapi_ kirjoitti:

        Tuo ansaitsee sanasen. Kyllä siellä Rottakoulussa opetettiin myös johtamista, samoin RUK:ssa ja muissakin sotakouluissa. Mutta myös johtamista kuten monia muitakin asioita oppii töissä ihmisten parissa enemmän kuin kouluissa. Tiedän sen kokemuksesta.

        Vaikka töissäni oli sellaisiakin, joissa minulla oli vastuu myös muista ihmisistä ja heidän työnsä tuloksellisuudesta, mieluummin korostan tässäkin osuuttani vain tekijänä, ammattimiehenä. Varsinkin jos tällaisella palstalla alkaa korostaa johtajuuttaan, tulee mieleen Saksanmaalta tietty Johtaja, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä.

        Sinä aliupseerireppana, et ole käynyt mitään sotakouluja. Rottakoulussakin kytiin vain kursseja.
        Johtamisesta et tajua enemää kuin sika hopealusikasta.


      • Ja_perseerkki
        kapi_ kirjoitti:

        Tuo ansaitsee sanasen. Kyllä siellä Rottakoulussa opetettiin myös johtamista, samoin RUK:ssa ja muissakin sotakouluissa. Mutta myös johtamista kuten monia muitakin asioita oppii töissä ihmisten parissa enemmän kuin kouluissa. Tiedän sen kokemuksesta.

        Vaikka töissäni oli sellaisiakin, joissa minulla oli vastuu myös muista ihmisistä ja heidän työnsä tuloksellisuudesta, mieluummin korostan tässäkin osuuttani vain tekijänä, ammattimiehenä. Varsinkin jos tällaisella palstalla alkaa korostaa johtajuuttaan, tulee mieleen Saksanmaalta tietty Johtaja, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä.

        jollottaa jälleen. Puhdasta paskaa.


      • OpeOulusta
        Hohhohohhoooooooo kirjoitti:

        Korvasta talutettava laumamatkaaja "kiertää maailmaa" hohhohohoooooo

        Kapin raporteissa matkoiltaan kerrotaan vain kuinka monta kilometriä oli paikasta toiseen ja miten korkea oli hotelli, sitten pönötyskuva virttyneessä paidassa ja sukat sandaalien sisässä jonkun patsaan edessä, muuta ei näe laumassa kulkiessaan hohohoohohoohoooooooo

        Semmonen pellehän se tämä Rautavaaran karjakon äpärä kapi on.....:)


      • kepunmatkailu
        Hohhohohhoooooooo kirjoitti:

        Korvasta talutettava laumamatkaaja "kiertää maailmaa" hohhohohoooooo

        Kapin raporteissa matkoiltaan kerrotaan vain kuinka monta kilometriä oli paikasta toiseen ja miten korkea oli hotelli, sitten pönötyskuva virttyneessä paidassa ja sukat sandaalien sisässä jonkun patsaan edessä, muuta ei näe laumassa kulkiessaan hohohoohohoohoooooooo

        Kepulaiset ei taas muista mitään Tallinnan "kaukomatkoistaan", vähän selvemmät kepulaiset ei taas tiedä, että ovatko menossa vai palaamassa Tallinnasta, eli kepulaisten Bangkogista...


      • Hohhohohhoooooooo
        kapi_ kirjoitti:

        Tuo ansaitsee sanasen. Kyllä siellä Rottakoulussa opetettiin myös johtamista, samoin RUK:ssa ja muissakin sotakouluissa. Mutta myös johtamista kuten monia muitakin asioita oppii töissä ihmisten parissa enemmän kuin kouluissa. Tiedän sen kokemuksesta.

        Vaikka töissäni oli sellaisiakin, joissa minulla oli vastuu myös muista ihmisistä ja heidän työnsä tuloksellisuudesta, mieluummin korostan tässäkin osuuttani vain tekijänä, ammattimiehenä. Varsinkin jos tällaisella palstalla alkaa korostaa johtajuuttaan, tulee mieleen Saksanmaalta tietty Johtaja, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä.

        Sinä et johtamisesta ymmärrä yhtään mitään.

        Olithan ammattikuntasi ay toimija. Edunvalvonta on käänteistä johtamiselle. Yksikään hyvä johtaja ei koskaa ole ollut edunvalvontatehtävissä, ay toimintaan valikoituu ammattitaidoltaa heikoin aines, jolla kuitenkin on tarve päästä pönöttämään muka päätöksentekijänä.

        Toinen todiste olemattomalle ammattitaidollesi ja puuttaville johtamiskyvuille on joutumisesi esikuntaan avustavien hallinnollisten rutiinien hoitajaksi. Pahempaa nöyryytystä sotilaalle ei voisi keksiä. Sinä tolvana olet saattanut sitäkin pitää tärkeänä työnä. Hohohohohooooooo


      • Hohhohohhoooooooo kirjoitti:

        Sinä et johtamisesta ymmärrä yhtään mitään.

        Olithan ammattikuntasi ay toimija. Edunvalvonta on käänteistä johtamiselle. Yksikään hyvä johtaja ei koskaa ole ollut edunvalvontatehtävissä, ay toimintaan valikoituu ammattitaidoltaa heikoin aines, jolla kuitenkin on tarve päästä pönöttämään muka päätöksentekijänä.

        Toinen todiste olemattomalle ammattitaidollesi ja puuttaville johtamiskyvuille on joutumisesi esikuntaan avustavien hallinnollisten rutiinien hoitajaksi. Pahempaa nöyryytystä sotilaalle ei voisi keksiä. Sinä tolvana olet saattanut sitäkin pitää tärkeänä työnä. Hohohohohooooooo

        Oletpa käynyt kuumana, kun noin paljon on tullut kirjoitusvirheitä, vaikka yleensä osaat kirjoittaa kohtuullisesti!

        Aivan uusi näkökulma asiaan on, että ammattikunta valitsee edusmiehikseen tärkeitä etujaan ajamaan joukostaan kyvyttömimmiksi näkemänsä! No, Valion isännöitsijänä en ollut missään sellaisissa luottamustoimissa, kun alaisinani oli kolmisenkymmentä useampaan liittoon kuulunutta valiolaista, kymmenillä eri sopimuksilla paljon suurempi joukko ulkopuolisia ja vastuu heidän kaikkien töiden tuloksellisuudesta, toiminnasta, jota johdin yli 50 miljoonan markan vuosibudjetilla.

        Mutta sinähän näyt pitävän johtajuutena vain sellaista, jossa minäkin aloitin ja toimin siellä sotaväessä ennen kuin pääsin vaativampiin, mielekkäämpiin ja arvostetumpiin tehtäviin. Niiden sivussa olin kyllä yhden jakson jonkin sortin johtajakin, mestarikurssi 8;n johtajana. Tässä kirjoitukseni kurssijulkaisun alussa:

        xxxxxxxxxxxxxxx

        Hyvät oppilaani!

        Kun kurssimme alkaessa teille sanoin, että olemme samassa veneessä, minä tosin peräsimessä, mutta te airoissa, niin toivoin silloin kovin teidän ymmärtävän tarkoitukseni. Vaistosin niin myös tapahtuneen. Silti en rohjennut odottaa - sen nyt tunnustan - ajatukselleni niin myönteistä vastakaikua kuin mitä se teiltä sai. Veneemme kulku on ollut tasaista ja turvallista, sillä kukaan ei ole huovannut silloin kun on pitänyt soutaa, kukaan ei ole keikuttanut venettä ja, mikä tärkeintä, kukaan ei ole uupunut kesken matkan.

        Veneemme ei suinkaan ole seilannut tarkoituksetonna, vaan se on vetänyt nuotan, josta riittää särvintä jokaiselle. Uurastuksenne ansiosta teillä on nyt paljon tietoa esikuntatoiminnoista ja etenkin esikuntateknillisissä ja henkilöstöhallinnollisissa tehtävissä taidatte myös vaativia käytännön sovellutuksia. Kun nyt palaatte joukkoihinne, niin antakaa kynttilänne loistaa, mutta enemmän teoissanne kuin sanoissanne. Uskon, että teillä jokaisella, tehtävästänne riippumatta on yllin kyllin tilaisuuksia osoittaa taitojanne käytännössä. Vain siten tämä kurssimme hyödyttää joukkoanne, vain siten se turvaa jatkuvan kehityksenne ja etenemisenne palvelusurallanne, ja vain siten te saatte esimiehiltänne, alaisiltanne ja palvelustovereiltanne sen arvostuksen, jonka te tämän vaativan kurssin kunnialla suorittaneina ansaitsette.

        Kurssin henkinen lataus on ollut korkea. Numeroilla todistettavissa olevien opintosaavutustenne lisäksi osoituksena siitä voidaan pitää oppilaskunnan vireää toimintaa ja tätä kurssijulkaisua - ensimmäistä esikuntamestarikurssien historiassa - jonka näen kurssin hengen ja tehokkuuden ilmentymänä.

        Kohdallani mestarikurssin johtajan tehtävä oli ensimmäinen ja todennäköisesti myös viimeinen. Ennakkoon koin tehtävän haasteena suoriutumiskyvylleni, mutta te teitte sen minulle helpoksi ja antoisaksi. Tulen muistamaan tämän ajan sotilasurani kohokohtana.

        Kiitokseni ja parhaimmat onnen ja menestyksen toivotukset teille jokaiselle!

        Kurssin johtaja
        Yliluutnantti Jorma Korhonen

        xxxxxxxxxxxxxxxxxx

        Mutta edelleen olen kyllä vahvasti tuota mieltä, jonka sanon viestissäni edellä:

        >> Jos tällaisella palstalla alkaa korostaa johtajuuttaan, tulee mieleen Saksanmaalta tietty Johtaja, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä<<


      • Hohohohohoooo
        kapi_ kirjoitti:

        Oletpa käynyt kuumana, kun noin paljon on tullut kirjoitusvirheitä, vaikka yleensä osaat kirjoittaa kohtuullisesti!

        Aivan uusi näkökulma asiaan on, että ammattikunta valitsee edusmiehikseen tärkeitä etujaan ajamaan joukostaan kyvyttömimmiksi näkemänsä! No, Valion isännöitsijänä en ollut missään sellaisissa luottamustoimissa, kun alaisinani oli kolmisenkymmentä useampaan liittoon kuulunutta valiolaista, kymmenillä eri sopimuksilla paljon suurempi joukko ulkopuolisia ja vastuu heidän kaikkien töiden tuloksellisuudesta, toiminnasta, jota johdin yli 50 miljoonan markan vuosibudjetilla.

        Mutta sinähän näyt pitävän johtajuutena vain sellaista, jossa minäkin aloitin ja toimin siellä sotaväessä ennen kuin pääsin vaativampiin, mielekkäämpiin ja arvostetumpiin tehtäviin. Niiden sivussa olin kyllä yhden jakson jonkin sortin johtajakin, mestarikurssi 8;n johtajana. Tässä kirjoitukseni kurssijulkaisun alussa:

        xxxxxxxxxxxxxxx

        Hyvät oppilaani!

        Kun kurssimme alkaessa teille sanoin, että olemme samassa veneessä, minä tosin peräsimessä, mutta te airoissa, niin toivoin silloin kovin teidän ymmärtävän tarkoitukseni. Vaistosin niin myös tapahtuneen. Silti en rohjennut odottaa - sen nyt tunnustan - ajatukselleni niin myönteistä vastakaikua kuin mitä se teiltä sai. Veneemme kulku on ollut tasaista ja turvallista, sillä kukaan ei ole huovannut silloin kun on pitänyt soutaa, kukaan ei ole keikuttanut venettä ja, mikä tärkeintä, kukaan ei ole uupunut kesken matkan.

        Veneemme ei suinkaan ole seilannut tarkoituksetonna, vaan se on vetänyt nuotan, josta riittää särvintä jokaiselle. Uurastuksenne ansiosta teillä on nyt paljon tietoa esikuntatoiminnoista ja etenkin esikuntateknillisissä ja henkilöstöhallinnollisissa tehtävissä taidatte myös vaativia käytännön sovellutuksia. Kun nyt palaatte joukkoihinne, niin antakaa kynttilänne loistaa, mutta enemmän teoissanne kuin sanoissanne. Uskon, että teillä jokaisella, tehtävästänne riippumatta on yllin kyllin tilaisuuksia osoittaa taitojanne käytännössä. Vain siten tämä kurssimme hyödyttää joukkoanne, vain siten se turvaa jatkuvan kehityksenne ja etenemisenne palvelusurallanne, ja vain siten te saatte esimiehiltänne, alaisiltanne ja palvelustovereiltanne sen arvostuksen, jonka te tämän vaativan kurssin kunnialla suorittaneina ansaitsette.

        Kurssin henkinen lataus on ollut korkea. Numeroilla todistettavissa olevien opintosaavutustenne lisäksi osoituksena siitä voidaan pitää oppilaskunnan vireää toimintaa ja tätä kurssijulkaisua - ensimmäistä esikuntamestarikurssien historiassa - jonka näen kurssin hengen ja tehokkuuden ilmentymänä.

        Kohdallani mestarikurssin johtajan tehtävä oli ensimmäinen ja todennäköisesti myös viimeinen. Ennakkoon koin tehtävän haasteena suoriutumiskyvylleni, mutta te teitte sen minulle helpoksi ja antoisaksi. Tulen muistamaan tämän ajan sotilasurani kohokohtana.

        Kiitokseni ja parhaimmat onnen ja menestyksen toivotukset teille jokaiselle!

        Kurssin johtaja
        Yliluutnantti Jorma Korhonen

        xxxxxxxxxxxxxxxxxx

        Mutta edelleen olen kyllä vahvasti tuota mieltä, jonka sanon viestissäni edellä:

        >> Jos tällaisella palstalla alkaa korostaa johtajuuttaan, tulee mieleen Saksanmaalta tietty Johtaja, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä<<

        "Uurastuksenne ansiosta teillä on nyt paljon tietoa esikuntatoiminnoista ja etenkin esikuntateknillisissä ja henkilöstöhallinnollisissa tehtävissä"

        Hohhohohoooooooo

        Siinäpä sitä SOTILAAN tehtäviä.

        Voi hyvä luoja mikä tollikka siellä on ollut kurssia vetämässä. Puhuu sotilaille kuinka heillä on tietoa ESIKUNTATEKNILLISISSÄ ja HENKILÖSTÖHALLINNOLLISISSA tehtävissä, hohhohohohooooooooooo

        Esikuntateknillinen tehtävä on kopiokoneen ja kahvinkeittimen käyttöä, leimasimen musteen oikeaa valintaa, sitä tämä tollikka on opettanut SOTILAILLE.

        Sotilaille opetetaan asejärjestelmien käyttöä, taktiikkaa, johtamista jne. Mutta tämä tollikka opettaa esikuntateknillisiä ja henkilöstöhallinnollisia asioita.


      • Hohohohohoooo
        Hohohohohoooo kirjoitti:

        "Uurastuksenne ansiosta teillä on nyt paljon tietoa esikuntatoiminnoista ja etenkin esikuntateknillisissä ja henkilöstöhallinnollisissa tehtävissä"

        Hohhohohoooooooo

        Siinäpä sitä SOTILAAN tehtäviä.

        Voi hyvä luoja mikä tollikka siellä on ollut kurssia vetämässä. Puhuu sotilaille kuinka heillä on tietoa ESIKUNTATEKNILLISISSÄ ja HENKILÖSTÖHALLINNOLLISISSA tehtävissä, hohhohohohooooooooooo

        Esikuntateknillinen tehtävä on kopiokoneen ja kahvinkeittimen käyttöä, leimasimen musteen oikeaa valintaa, sitä tämä tollikka on opettanut SOTILAILLE.

        Sotilaille opetetaan asejärjestelmien käyttöä, taktiikkaa, johtamista jne. Mutta tämä tollikka opettaa esikuntateknillisiä ja henkilöstöhallinnollisia asioita.

        "Aivan uusi näkökulma asiaan on, että ammattikunta valitsee edusmiehikseen tärkeitä etujaan ajamaan joukostaan kyvyttömimmiksi näkemänsä"

        Ymmärryksesi on todella alhaisella tasolla, sen tuokin taas paljasti.

        Ay-toimitaan hakeutuu porukkaa, joka ei ole ammattikuntansa terävintä kärkeä, niitä huppuammattilaisia joita sotaväkikin tarvitsee vaativien järjestelmien kehittäjinä, käyttäjinä ja kouluttajina. Kykyjä heillä saattaa olla, mutta ne suuntautuvat edunvalvojana pönöttämisiin, ei asiantuntijuuden tai johtamisen osaamisen kehittämiseen.

        Ei ihme, että sinut todellakin siirrettiin piiloon niihin hallinnon aputehtäviin, tuon tason ymmärryksellä ei todetotta muuta voi odottaakkaan


    • Täydenkuun.aikaan

      Kun tuossa jouduin antamaan tietoiskun sotilasurastani siitä niin kiihkeästi kiinnostuneille, niin täytynee tyydyttää sinunkin uteliaisuuttasi, kun kahteenkin kertaan jo tälläkin avauksellani näyt noita kyselevän.

      Olen kyllä tainnut joskus aikaisemminkin näyttää RUK:n todistukseni, mutta et liene sitä nähnyt. Tässähän se on:

      https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/29218_389094439181_7634878_n.jpg?lvh=1

      https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/29218_389094444181_4083666_n.jpg?lvh=1

      Tässä on ”lautanen”, jonka kääntöpuolen teksti kuuluu: J.K.Korhonen RUK:n 114 kurssin 2.K:n priimus. Lahj. Haminan Sotilaskotiyhdistys ry.

      https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/31368_393685019181_5153393_n.jpg?lvh=1

      https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/31368_393685009181_494439_n.jpg?lvh=1

      Todettakoon, että se oli kyllä paras todistus koko kiväärilinjalta, eli n. 500 oppilaan joukosta. Tuossa oppilasjoukossa oli myös 22 kaltaistani kanta-aliupseeri, kaksi sotilasteknikkoa ja yksi sotilaskapellimestari.

      Jos jollakulla täällä on parempi RUK:n todistus, hän varmaan näyttää sen.

    • Avaukseni perään on varsin nopeasti tullut pitkä ketju. Avasin Paavo Väyrysestä ja hän oli pitkään keskiössä myös keskusteluissa. Saamani vastineet tulivat aluksi niiltä, joilla oli halua ja kykyä - siis ymmärrystä ja osaamista - keskustella asiasta. Siitä olen hyvin tyytyväinen, sillä osoittaahan se avaukseni herättäneen mielenkiintoa niissä, joiden mielenkiintoa arvostan.

      Tuossa avaukseni synnyttämässä pitkässä ketjussa on paljon myös sellaista, joka ei osoita mielenkiintoa avauksen aiheeseen eikä edusta halua ja kykyä keskustella siitä. Mutta eihän keneltäkään voida vaatia enempää kuin mihin hänellä on edellytyksiä, ei enempää kyvyn kuin mielenkiinnonkaan suhteen. Eräät nimittäin yhä useammin väen väkisin halusivat kääntää keskustelua mielenkiintoisempaan, eli minuun. Halusin osoittaa heitä ymmärtäväni ja lähdinpä sitten mukaan. Tuolla mielenkiintoisimmalla aiheella myös päätän osaltani tämän avaukseni.

      Tuo minuun nikilläänkin kiinnittymään pyrkivä tuo taas kuten aina esille johtajuutta, jota hän kaipaisi enemmän yhteiskunnassakin. Eivätköhän kuitenkin ne osaavat tekijät ole kaikkein tarpeellisimpia ja hyödyllisimpiä maallemme ja meille kaikille. Kyllä hekin tarvitsevat myös johtoa, mutta kovin toisenlaista kuin ilmeisesti näkee tarpeelliseksi tuo ”johtaja”, joka kai pitää Väyrystä hyvän johtajan ihannetyyppinä. Johtajuuden jatkuva esille tuominen tällaisella palstalla, tällaisessa joukossa, tuo mieleen Saksanmaalta tietyn Johtajan, jota ihannoivia ei ihan normaaleina pidetä. No, varmaan tuo ”johtaja” näkee diktatuurin parhaana yhteiskunnallisena järjestelmänä, jossa johtajan asemaa ei kyseenalaisteta.

      Tietenkin on väheksytty myös työuraani. Itse kuitenkin olen siitä melko ylpeäkin. Uskoa itseen alkoi tulla jo silloin, kun 16-vuotiaana tulin ”maan korvesta” tänne Helsinkiin, jossa jouduin omillani pärjäämään. Usko itseeni vahvistui jo ennen sotaväkiaikaani Lapin suurilla savotoilla, jossa pärjäsin ihan ”oikeissa töissä”. Sotaväen palveluksessa ollessani rohkenin sitten tavoitella enintä, jota siinä ammatissa oli saatavilla. Mielihyvää tunnen siitä, että esimieheni näkivät minut sen saamisen arvoiseksi ja myös palvelustoverini osoittivat minuun luottavansa. Työurani ja koko elämäni olisi silti jäänyt paljon vajaammaksi, myös kokemusmielessä, jos minulle ei olisi tullut sitä siviilityöuraa, jonka sain vielä tehdä.

      Kun on puhuttu taas minun matkoistanikin, väheksytty niitä korvasta talutettavan matkoina, totean, että aina niillä maailmankuva on avartunut enemmän kuin niillä, jotka lomienikin ajan ovat vain tällä palstalla viettäneet. Tämän 12-vuotisen palstahistoriani aikana olen tehnyt lähemmäs 50 matkaa, yli 30;een maahan, viidelle eri mantereelle, ja kyllä niillä matkoilla yhteensä on aikaakin kulunut paljonkin yli vuoden verran. Ja taas, runsaan kuukauden kuluttua lähden kahden viikon matkalle, korvasta taluttaja on tosin englanninkielinen, kun suomenkielistä opasta matkalla ei ole.

      Tietenkin on otettu taas esille ulkonäkönikin. Sitä täytyy todella ihmetellä, kun niin ovat tehneet nyt kuten aina vain ne, jotka piilottavat itsensä puskaan. Ovatko he todella omastakin mielestään niin vastenmielisen näköisiä, että eivät uskalla edes rekisteröityä peläten sitä kautta mahdollisesti jonkun pääsevän paljastamaan hänen ulkoisen olemuksensa? Kenelläpä sellaiseen olisi mielenkiintoa, kyllä tuo täällä esittämänsä sisäinen olemuksensa hyvin torjuu sellaisen halun.

      Mutta kun minä en näe aiheelliseksi häpeillä ulkonäköänikään, en edes tällaisena yli 80-vuotiaana vaarina, laitan tähän tämän ketjun päätteeksi itsestäni kuvan, jonka naisystäväni nappasi kotonani lähtiessämme itsenäisyyspäivän juhlaan. Siinä ovat rintapielessäni myös ne suurta kiinnostusta herättäneet kunniamerkkini, kolmantena arvojärjestyksessä myös se sotilasansiomitalini, jossa ei kyllä ole numeroa kuten eräällä, varmaan ainoana Suomessa. Arvokkaimman, ensimmäisenä vasemmalla olevan eli Suomen Valkoisen Ruusun ritariristin sain siviilityönantajani esityksestä, josta siksi tunnen aivan erityistä mielihyvää:

      https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12717253_10153945334299182_5042991400167443976_n.jpg?oh=58e96cfa98f41e525a44a977153c2cba&oe=5734F922

      Näkemiin!

      • Jombenrakaskärkijohtaja

        Kyllä Sinä taas todistit yksinkertaisuuteni höpöttämällä "Saksanmaasta", tarkoituksellisesti kai.
        Onea vaan Sinulle Kataisen, Stubb'n, Rinteen, Niinistön yms sellaisten "johtajien" kanssa.
        Minä kannatan ihan oikeita johtajia, jollaiseksi minäkin koen itseni


      • Niinkö.luulet

        ”Ovatko he todella omastakin mielestään niin vastenmielisen näköisiä, että eivät uskalla edes rekisteröityä peläten sitä kautta mahdollisesti jonkun pääsevän paljastamaan hänen ulkoisen olemuksensa?”

        Ei pidä paikkaansa. Tässä komia mies, todellisen johtajan näköinen

        http://www.hutikkayr.com/kuvat/14eu/06.jpg


      • Jombenrakastuttujohtaja
        Niinkö.luulet kirjoitti:

        ”Ovatko he todella omastakin mielestään niin vastenmielisen näköisiä, että eivät uskalla edes rekisteröityä peläten sitä kautta mahdollisesti jonkun pääsevän paljastamaan hänen ulkoisen olemuksensa?”

        Ei pidä paikkaansa. Tässä komia mies, todellisen johtajan näköinen

        http://www.hutikkayr.com/kuvat/14eu/06.jpg

        Mitä vittua jonkun ulkoinen olemus Sinulle Munakarvaveli kuuluu. Itsesi olet täällä paljastanut munaskuita myöten.

        Jotenkin tuntuu, että olet tätä kuvaa tuputtamalla täysin ulkona koko asiasta. Ei nöytä lähellekään sellaiselta kuin kuvittelisin johtajan olevan.


      • OpeOulusta

        Kauhea rumilus, kuin pystyynnostettu sika. Kauhtunut plommitakki yllä,kravatissa aliupseerien neula..


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe