Kaste on välttämätön

ruut333

Kaste on Vapahtajan seuraamista. Jokainen joka todella rakastaa ja on tosissaan seuraamisen kanssa haluaa varmasti kasteelle,mutta monet eivät silti tiedä pitäisikö mennä kasteelle,sillä kirkoissa opetetaan että kaste ei olisi välttämätön.

Raamatussa sanotaan: Joka uskoo ja kastetaan,pelastuu. Mutta joka ei usko,joutuu kadotukseen. Ensimmäinen koskee uskovia ja jälkimmäinen ei-uskovia. Eihän ei-uskova edes mene kasteelle eikä tarvitse kastetta koska hän ei edes usko.

Tuo jälkimmäinen on jostain syystä yhdistetty uskoviin siten että sanotaan näin: "no tässä perään sanotaan kumminkin että joka ei usko joutuu kadotukseen eli siis pelkkä usko riittää." Mutta asia ei ole niin. "Joka uskoo ja kastetaan,pelastuu" ikäänkuin kumotaan sillä että jälkimmäinen yhdistetään uskoviin ja sanotaan: no pelkkä usko riittää. Kaste on Vapahtajan seuraamista. Se yhdistää meidät tiiviimmin rakkaaseen Vapahtajaan jolle olemme antaneet elämämme. Jokainen asia mitä teemme Hänen esimerkkinsä mukaan yhdistää meitä tiiviimmin Häneen.

Ihminen joka ei ota uskovien upotuskastetta jossain vaiheessa menee takaisin maailmaan. Jos ihminen ei ole tosissaan seuraamisen kanssa,niin hän ei välitä tehdä asioita mitä Vapahtaja ja Isä edellyttävät uskovalta. Usko ei kestä jos ei ole tosissaan kaikessa. Pitää muistaa että maailma ei rakastanut Vapahtajaa,vaan vihasi. Ja Vapahtaja muistuttaa meitä siitä Raamatussa. Jotain on hullusti jos et koe olevasi erilainen ja ei-uskovat ovat kavereitasi. Raamatussa sanotaan että meidän ei pidä rakastaa maailman asioita,vaan Jumalaa. Meidän pitää antaa elämämme Jumalan hallintaan eikä kulkea omia polkuja oman mielen mukaan. Pitää myös muistaa että pastorit,ym ei aina tiedä totuutta. Uskovan tulee pyytää Pyhältä Hengeltä johdatusta,ymmärrystä,ym. Jokaisella pitää olla henkilökohtainen läheinen suhde Taivaaseen,niin että emme ole muiden ihmisten varassa uskonasioissa. Ainoastaan Taivaasta tulee oikea johdatus.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En vastusta upotuskastetta, mutta kaikkia pelastettuja ei ehditä kastaa.

      Luuk:
      23:39 Niin toinen pahantekijöistä, jotka siinä riippuivat, herjasi häntä: "Etkö sinä ole Kristus? Auta itseäsi ja meitä."
      23:40 Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen: "Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä, joka olet saman rangaistuksen alainen?
      23:41 Me tosin kärsimme oikeuden mukaan, sillä me saamme, mitä meidän tekomme ansaitsevat; mutta tämä ei ole mitään pahaa tehnyt."
      23:42 Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi."
      23:43 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa."

      • He jotka tulevat juuri siinä kuoleman hetkellä uskoon,niin tottakai he pääsevät Taivaaseen. Aivan kuten Jeesus sanoi ristillä kuolevalle. Mutta muilla on aikaa tehdä se ratkaisu että seuraavat Jeesusta kaikessa,ja kaste on siinä ihan alkumatkalla.


      • ruut333 kirjoitti:

        He jotka tulevat juuri siinä kuoleman hetkellä uskoon,niin tottakai he pääsevät Taivaaseen. Aivan kuten Jeesus sanoi ristillä kuolevalle. Mutta muilla on aikaa tehdä se ratkaisu että seuraavat Jeesusta kaikessa,ja kaste on siinä ihan alkumatkalla.

        Onko jollakin tavalla mahdosllista perua etukäteen kuolinvuodekääntymys?

        Mielikuvitusjumalanne kun on tehnyt aivoista niin kovin haavoittuvat, että pienikin vamma saattaa muuttaa koko persoonallisuuden ja muuttaa järkevän ihmisen vihannekseksi, jolloin uskon tuputtaminen on ylettömän helppoa.

        Piirränkö verelläni sopimuksen saatanan kanssa ja kirjaan siihen, että mikään ei peruuta tätä sopimusta?

        En nimittäin osaa kuvitella mitään kammottavampaa kohtaloa, kuin ikuisuus taivaassa jyrbän kaltaisten, älyllisesti vajavaisten orjasielujen kanssa.


      • Verellätaikynällä
        he-ma kirjoitti:

        Onko jollakin tavalla mahdosllista perua etukäteen kuolinvuodekääntymys?

        Mielikuvitusjumalanne kun on tehnyt aivoista niin kovin haavoittuvat, että pienikin vamma saattaa muuttaa koko persoonallisuuden ja muuttaa järkevän ihmisen vihannekseksi, jolloin uskon tuputtaminen on ylettömän helppoa.

        Piirränkö verelläni sopimuksen saatanan kanssa ja kirjaan siihen, että mikään ei peruuta tätä sopimusta?

        En nimittäin osaa kuvitella mitään kammottavampaa kohtaloa, kuin ikuisuus taivaassa jyrbän kaltaisten, älyllisesti vajavaisten orjasielujen kanssa.

        Miksi pitää kirjoittaa verellä? Eikö tavallinen kynä tai tussikynä kelpaa?


      • ruut333 kirjoitti:

        He jotka tulevat juuri siinä kuoleman hetkellä uskoon,niin tottakai he pääsevät Taivaaseen. Aivan kuten Jeesus sanoi ristillä kuolevalle. Mutta muilla on aikaa tehdä se ratkaisu että seuraavat Jeesusta kaikessa,ja kaste on siinä ihan alkumatkalla.

        Pääseekö ihminen kuolleessaan suoraan taivaaseen?


    • leikkiminen

      Kaste, rituaali palvominen sama kuin naamapesu, tyhjänpäiväistä jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

    • keerron_nyt

      Hyvin usein joutuu toteamaan kuinka moni on painiskellut kaste-kysymyksen äärellä. Kaiherrus on saattanut kestää jopa vuosia. Sitä ei vähennä sellaiset julistukset jollainen myös tämän ketjun aloitus oli. Jos menee tietyn suunnan kokouksiin, saattaa joutua kuulemaan tilattuja saarnoja.

      Kaikki tuo on aivan turhaa painolastia. Evankeliumin ydin on pääsy Jumalan lapseksi uskossa Jeesukseen Kristukseen, uudestisyntymällä ylhäältä jolloin saa sisimpäänsä Pyhän Hengen. Jumala itse on Isänä minkä tämä lapseuden henki todistaa ja mieli kiintyy taivaallisiin.

      Vilpitön uskovainen ihmettelee kun sitten tulee noita jotka esittävät että tähän tavitaan vielä lisätoimenpiteitä. Nuo vaatimusten esittäjät ovat kyllä aikanaan tulleet uskoon mutta sitten taas orjuuttuneet. Yrittämisen ja kelpaamisen halustahan siinä on heillä kysymys mutta ovat käsittäneet asiat väärin. Eivätkö he jo tajua tilanteen mahdottomuutta!

      Apotolien käsitys ja käytäntö on ollut ohjata sanan kuullut ja uskovaksi tahtova ulkoista kastetta käyttäen uudestisyntymään. Joka on jo tullut uskoon, hänen kohdallaan tuon vaiheen tarkoitus on jo täyttynyt. Uudestisyntynyt saa, siltä osin kuin Uudessa Testamentissa kerrotaan että kasteessa te.., tai kaste on..., laitaa yhtäläisyysmerkin tuon kerrotun kasteen ja uudestisyntymisen välille.

      Herra sanoo: "Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä".

      Kyllä tuossa on se, mikä kastamisista yksin riittää.

      Tällä haluan olla avuksi heille jotka aivan turhaan vaivaavat ajatuksiaan kaste-opilla. Uskossa liikkeelle lähteneen pitää moiset ajatukset olla jättänyt mielestänsä.

      Näihin kasteelle kehottaviin on suhtauduttava hyväntahoisesti rakkaudella. Rakkaudellinen asenne on tärkein, vaikka itsellä on asiasta tieto.

      • taneko

        Suun tunnustuksella pelastutaan ja sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi. Voisi olla myös näin, joka uskoo sydämessänsä, ja tunnustaa sen suulla tai kasteessa pelastuu. Kaste on tunnustaumisen ja Kristuksen seuraamisen merkki; kuuliaisuuden askel mutta ei aina pelastuskysymys, jos ihminen tunnustaa Kristuksen suunsa tunnustuksella. Raamattu ei voi raueta tyhjiin. Minun mielestäni Jeesus ei ole jättänyt mitään epäselväksi ilmoituksessa; jos ihminen jota ei kasteta ei pelastu Jeesus olisi tämän sanonut; eli sanan olisi tällöin mennä näin: joka uskoo ja kastetaan pelastuu, mutta joka ei usko joutuu kadotukseen, tai joka ei ota kastetta joutuu kadotukseen, vaikka uskoo. Kaste on tärkeä mutta ei pelastus asia; Kristus pelastaa. Kun me olemme ottaneet Kristuksen sydämessämme vastaan, meistä tulee Jumalan lapsia, eikä Jumala ota tätä lapseutta ihmiseltä pois kasteen väärin ymmärryksen tähden.
        Mitä muuta palvelijalta vaaditaan kuin uskollisuutta, sanoo Jeesus. Mutta Hän tietää mitä tekoa me olemme. Olemmeko käytäneet leiviskämme oikein? olemmeko lähimmäisenrakkaudessa seuranneet kuuliaisesti Kristuksen käskyjä, että olemme käyneet katsomassa vangittuja, auttaneet leskiä ja orpoja, antaneet vettä janoavalle ja vaatettaneet hänet. Näitä asioita Jeesus kysyy palvelijoiltansa viimeisellä tuomiolla; ei sitä kävitkö kasteella. Jumala on rakkaus, Kristus on rakkaus, ja kaiken tulee toimia rakkauden lain mukaisesti; eli kuninkaallisen lain mukaisesti, kuten Jaakob kirjoittaa; sillä silloin me olemme Isämme lapsia, joka on rakkaus. Jumalan lapsi tekee rakkauden tekoja, koska Kristus ne hänessä vaikuttaa Pyhän Henkensä kautta, eikä kukaan sydämessänsä voi sanoa Jeesus on Herra, paitsi ihminen, joka on Jumalasta syntynyt. Täten ajattelen, että kastetta tärkeämpää on elämä Kristuksen rakkaudessa, vaikka niitä ei pitäisi laittaa vastakkain. Jos ne kuitenkin ovat tärkeysjärjestykseen asetettava, niin voimme kysyä Jeesukselta, mikä on laissa tärkeintä. Laissa tärkeintä ovat laupeus, uskollisuus ja pitkämielisyys, jotka ovat rakkautta. Kaikki lähtee rakkaudesta, ei vaatimuksista, ja kaikki palaa rakkauteen. Kasteella käyminen on uskollisuutta Jumalaa kohtaan, mutta myös monet muut asiat samoin, kuten lähimmäisen vierellä kulkeminen, kun hänellä on raskasta, auttaa ihmisiä kuin ihmisiä tulemaan Kristuksen luokse; auttaa ansaitsematonta, rukoilla vihamiestensä puolesta. Kyse on siis pyyteettömästä rakkaudesta lähimmäisiä kohtaan, johon Jumala antaa voiman. Olkaa siis tekin Isänne lapsia, kuka antaa auringon paistaa niin pahoille kuin hyville. Jos ihmiset eivät tärkeimpiä asioita tee elämässänsä, niin turhaa ryhtyä vaatimaan toisilta muutakaan. Se on sitten malka ihmisen silmäkulmassa, joka tahtoo ottaa pois veljeltänsä rikan. Jeeus sanoi: älkää tuomitko, että teitä ei tuomittaisi.


    • Retu3

      Joka uskoo ja kastetaan. Kaste tarkoittaa Pyhänhengen kastetta, jos Jeesus ei kasta hengellänsä niin silloin ei voi olla hänen omansa eikä ymmärtää yleensäkään pelastusta. Vesi kaste kuuluu kaikille, kristityssä maassa missä kastetaan vauvalle. Jeesus on itse suorittanut pelastuksen eikä ihminen voi siihen lisätä omilla teoillaan ja vaatimuksillaan mitään. Ihminen voi vaatia tekoja toisilta ihmisiltä. Tällaiset tekojen vaatijat kietovat pauloihinsa. Jeesus ei lakihenkisesti vaadi eikä sanele laki pykäliä kaste tavoista ja muustakaan millä tavoin meidän pitää jokin suorittaa ennenkuin se on pätevä. Sellaiset laki pykälät ovat sellaisten ihmisten keksimiä jotka haluavat hallita ja pitää vallassaan ja näin estävät menemästä Jeesuksen luokse sellaisenaan kuin on. Jeesus ei vaadi mitään muuta kuin, että usko häneen, hän on kaiken tehnyt valmiiksi ei tarvitse kuin ottaa vastaan. Usko on lahjaa Jeesuselta, sitä ei itse voi ottaa eikä teoilla saada.

      • Kuuliaisuus.Pitää.Tiellä

        Raamatussa EI sanota 'joka KASTETAAN ja USKOO..' vaan siellä todellakin USKO edeltää KASTETTA, joka USKOO ja KASTETAAN. tämä ei puhu Pyhän Hengen 'kasteesta'..
        PYHÄ HENKI ANNETAAN NIILLE, JOTKA HÄNTÄ --TOTTELEVAT.


      • sillviisii

        Nyt se alko, noin siinä aina käy.


      • taneko
        Kuuliaisuus.Pitää.Tiellä kirjoitti:

        Raamatussa EI sanota 'joka KASTETAAN ja USKOO..' vaan siellä todellakin USKO edeltää KASTETTA, joka USKOO ja KASTETAAN. tämä ei puhu Pyhän Hengen 'kasteesta'..
        PYHÄ HENKI ANNETAAN NIILLE, JOTKA HÄNTÄ --TOTTELEVAT.

        Tiedän elämästäni kuitenkin sen, että Pyhä Henki oli minulle annettu ennen kastetta. Kävin kuitenkin kasteella. Jumala toimii, miten Hän toimii, ja siitä tulisi meidän kaikkien olla iloisia. Se että ihminen on uudestisyntynyt Jumalasta ennen kasteella käymistä, ei tarkoita ettei kasteella tarvitsisi tai pitäisi käydä. Kaste on hyvä, ja käymättömyys voi olla ihmiselle tottelemattomuudeksi Herran edessä; mutta miten Herra sen tuomitsee, se on Herran asia. Minä tein Herralle kasteen lupauksen; että menen, ja heti taivaan akkunat aukenivat minulle; Pyhän Hengen täyteys ja Jumalan ruhtinaallinen rakkaus kohtasi minut, vaikka sitä ennen olin ollut myös Jumalan lapsi.
        Kasteettomuus ei tee Jumalan lapseutta olemattomaksi, mutta kasteella käyminen vahvistaa sitä paljon, ja antaa Herran siunaksia; näin minä se koin.


      • Jeesuslainen

        Taneko on kirjoittanut rauhallisesti omakohtaista todistustansa. siitä kiitos hänelle.
        Omakohtaisuus on siinä olennaisinta.
        Myös hänen joka ei ota kastetta valinta on oma. Herra on iloinen uskovaisista jotka säilyttävät uskonsa.


      • Eitempuilla
        taneko kirjoitti:

        Tiedän elämästäni kuitenkin sen, että Pyhä Henki oli minulle annettu ennen kastetta. Kävin kuitenkin kasteella. Jumala toimii, miten Hän toimii, ja siitä tulisi meidän kaikkien olla iloisia. Se että ihminen on uudestisyntynyt Jumalasta ennen kasteella käymistä, ei tarkoita ettei kasteella tarvitsisi tai pitäisi käydä. Kaste on hyvä, ja käymättömyys voi olla ihmiselle tottelemattomuudeksi Herran edessä; mutta miten Herra sen tuomitsee, se on Herran asia. Minä tein Herralle kasteen lupauksen; että menen, ja heti taivaan akkunat aukenivat minulle; Pyhän Hengen täyteys ja Jumalan ruhtinaallinen rakkaus kohtasi minut, vaikka sitä ennen olin ollut myös Jumalan lapsi.
        Kasteettomuus ei tee Jumalan lapseutta olemattomaksi, mutta kasteella käyminen vahvistaa sitä paljon, ja antaa Herran siunaksia; näin minä se koin.

        >>>>>>>>>>>> Minä tein Herralle kasteen lupauksen; että menen, ja heti taivaan akkunat aukenivat minulle; Pyhän Hengen täyteys ja Jumalan ruhtinaallinen rakkaus kohtasi minut, vaikka sitä ennen olin ollut myös Jumalan lapsi. <<<<<<<<

        Vanhan liiton "taivaan akkunat" kun aukes ,tuli vesisadetta, siis vettä joka kastelee.
        Niin se on Malakiankin kirjassa ,ei sitä pidä hengellistyttää " sateet lähetä " jutuilla. Herra pitää Sanastaan , sade pyyntö on vesisateelle, ei Hengen saamiselle. Gal.3:14."..uskon kautta saisimme luvatun Hengen.. Siis "uskon kautta " . Terveen evankeliumin julistuksen myötä , sen kuulemisesta syntyy usko.

        Mutta Jumalan sovitustyö Kristuksessa on Jumalan työ , eikä siihen ole mitään lisäämistä. ".. meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään..". Ei Jumalan Henkeä jollakin tempulla saada, ei lupauksilla, manipuloimalla, eikä Jumala katso henkilöön eikä ota lahjuksia . Tempuilla saadaan aikaan tunteita joltka menevät "pohjatuulen" mukana kuin akanat tuulessa. Jumalan työ siihen uskominen on lujemmalla pohjalla. Gal 3:14."..ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.. Siis "uskon kautta " ( ja uskon kohde on Jumalan sovitistyö Kristuksessa") .Ei lupauksia tekemällä , ei tempuilla,ei paastolla, ei huutamalla, ei rumpuja hakkaamlla, ei.........

        Hebr.10: 19." Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, 20. jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,.."

        Gal.3: 10.".. Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee". 11. Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta". 12. Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä". 13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" - 14. että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen..."

        Apt. 10:. 42. ".Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi. 43. Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta." 44. Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat..."


    • Janina001

      Ruutille tiedoksi; Ei siinä ole mitään pahaa jos on ei-uskovia kavereita. Miksi pitäisi linnoittautua omien pariin kun voi mennä ulos maailmaan ja antaa Kristinuskon näkyä myös ei-uskovaisten parissa?

    • lukekaaraamatustajososaa

      kyllä siinä on taas yhtä sekasotkua edestaa sinneja tänne.

      se on se tauti kun ensin on aina se kirkko ja lutterin sekoilut, sitten jotain jumalaan kuuluvaa ja pala Raamatusta sieltä ja täältä niin johan on sotku kuin viiden talon verkot airoissa, ei matka paljoa taitu.

    • taneko

      No, kaste ei ole välttämätön pelastukselle. Jumala sen ratkaisee, ja Hän on tuomari, jätettäköön asia Hänen käteensä. Jos teillä on erimielisyyksiä, niin Jumala on näyttävä miten asia on, ja tyytykäämme siihen. Jumala on elävä ja voimallinen sanomaan, jos vain meillä kuulevat korvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe