Tissuttelun haitat?

tissuttelija22

Onko kellään ihan omakohtaista kokemusta siitä jos pitkin viikkoa tissuttelee muutaman päivässä?
Ainakaan painoa ei ole tullut, mutta luonnostaan olen todella hoikka ollut aina.

Hyvin usein tulee juotua, kun ei muutakaan tekemistä ole. Ainaisen oluen kantamiseen kaupasta kun kyllästyin, niin vaihdoin väkeviin, nyt harkinnut jo pelkkään kirkkaaseen halpaan viinaan siirtymistä viskeistä.

Ihme kyllä viikonloppuisin en juurikaan juo, kun tuolla kotopuolessa käyn.

47

1228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NähnytKehityksen

      Tissuttelusta voi tulla tapa. Pikkuhiljaa annoskoot alkaa kasvaa jos ei ole tarkkana, eli ei kannata ihan joka ilta muutamaa ottaa. Eräs sukulainen ajautui tissuttelun kautta oikein kunnon ränniin. Talo, auto ja perhe lähti. Kuoli maksasyöpään kypsässä 50v iässä. Tietty jos on ajatellut että mitäs kettua täällä pyörimään, että haudassa olis kivempi, niin eikun vaan viinaa koneeseen!

    • alkoholin_haittoja

      Masennus, ahdistuneisuus, elimistön pettäminen ja vääjäämätön kuolema.

    • NuppivikaOk

      Nuppivika paheni kun tuli tissuteltua 10-vuotta. Arkena meni 12-olutta päivässä ja viikonloppuna sen päälle vielä viinat. Nykyään kun juon viikossa sen 12-olutta niin vituttaa jatkuvasti, alkoholisoituminen oli elämän parasta aikaa loppuelämä on sit pelkkää krapulaa.

      • OikeaSuunta

        Kun on noin kauan totuttanut kroppaa ja päätä siihen, että on normaalia vetää 12 olutta päivässä, niin sen pois oppiminen ottaa myös aikaa. Mutta hyvinhän tuo on lähtenyt liikkeelle. Suosittelisin tuon hitaan lopettamisen ja vähentämisen lakkauttamista.
        Nollalinja, olet ilmeisesti kokeillut jo tarpeeksi kauan, että miten osaat elää viinan kanssa. Koska se ei suju, niin mitäs v*ttua sitä vielä jatkamaan?


      • DrinkOrDie
        OikeaSuunta kirjoitti:

        Kun on noin kauan totuttanut kroppaa ja päätä siihen, että on normaalia vetää 12 olutta päivässä, niin sen pois oppiminen ottaa myös aikaa. Mutta hyvinhän tuo on lähtenyt liikkeelle. Suosittelisin tuon hitaan lopettamisen ja vähentämisen lakkauttamista.
        Nollalinja, olet ilmeisesti kokeillut jo tarpeeksi kauan, että miten osaat elää viinan kanssa. Koska se ei suju, niin mitäs v*ttua sitä vielä jatkamaan?

        Jos on vaihtoehtoina krapula tai normaali olo niin valinnaksi kääntyy normaali olo ja se vaatii sen 12 olutta. Krapula jatkuu tasan niin kauan kunnes saa alkoholia.


    • hän--Mies

      Juomista yleensä pidetään miehekkäänä.
      saako kaljaa juomalla naisia?

    • doku

      3:n vuoden kokemus. Päästyäni aikanaan "putkeen" 57v aloitin päivittäisen dokaamisen. Aloitin oluella puolen päivän tienoissa. Iltapäivällä lisää olutta. Illansuussa viinipullo ja sen jälkeen muutama terävä. Pehkuihin klo 22 - 23 tienoissa.
      Täysin raittiita välipäiviä ei ollut lainkaan mutta joskus pystyin aloittamaan dokaamisen vasta illalla.
      Ennestään heikko fyysinen kunto raunioitui. Verenpaineet olivat ylhäällä lääkityksestä huolimatta. Mikään ei huvittanut, ja pahnta kaikesta, mieskunto alkoi kärsimään pahemman kerran.
      Juuri ennen 60v päivää muutin elämäntapaa, ryhdyin kutoilemaan, kotona ollessa en ole ottanut tippaakaan mutta vuoden mittaan 3 - 4kk:n matkoilla tissuttelen hillitysti. lyhyellä viikon reisulla tulee otettua rankemmin. Esimerkiksi viime viikolla aloitin päivät klo 8 - 9:n välillä noin 1dl:n annoksella Fernet Brancaa.
      72v ukon palautuminen vie useamman päivän. Kuukauden putki vaatii vähintään viikon.
      Huom! Sisäkalut, ml. maksa, ovat erinomaisessa kunnossa.

    • se_on_pienestä_kii

      Itse olin hyvää vauhtia viemässä itseäni viinan kanssa pisteeseen josta ei ole paluuta,elikkäs tissuttelusta täysipäiväiseksi juopoksi ja ikää oli karvan vaille 30 v. Kait se olis maksa sanonut poks ja muut terveydelliset haitat päälle ja yleiskunnon lopullinen romahdus ennen arkkuun menoa. Mielessä ei edes käynyt juomisen lopettaminen,koska parastahan oli elää kännissä. Mutta kohtalo puuttui peliin ja katkaisi päästäni verisuonen. En tarvinnut AA klinikoita,psykiatria,antabus kuureja enkä sen enempään mitään muutakaan apua viinan juonnista eroon pääsemiseen. Riitti käynti leikkaus salissa ja muutaman viikon lepo sairaalavuoteessa. Se juoppoura oli siinä. Loppujen lopuksi ihan ok suuntaan lähti elämä,ottaen huomioon että moni ei selviä juoppoudesta saati aivoveren vuodosta. Vaikka viinaa en enää juo, niin kieltää en voi etteikö dokausaika ollut mukavaa.

    • hjuio

      No ei omalta kohtaa. Tuttavani mies pitkin päivää kaljoitteli työn teon lomassa, no ei hän omaisuuttaan juonut, eikä pääkään vielä ehtinyt lahota, hänellä ei kroppa kestänyt ja kuoli aika nuorena.

      Erään nuoren parin kohdalla alkoi tissuttelu siitä, että noissa yliopistopiireissä on yleistä viettää aikaa pullojen kera. Parilla molemmilla olivat koulutuksia vastaavat työpaikat ja hyvä palkka, nyt nakersi se, että oli paljon matkatöitä ja puhumattomuus valtasi, sitten yritettiin keskustella viinipullojen ääressä kodin asioista ja pienet lapset vielä lisänä, juominen lisääntyi ja aina huonommin meni. Ero seurasi, toinen jatkoi huomista eikä kantanut huolta lapsista eikä oikein mistään, sitten tuli hänellekin eteen tajunnan menetys ja joutui lääkärien käsittelyyn, nyt joutuu tarkistamaan kaiken syömänsä ja juomansa, sillä tietää että jos jatkaa ei leinpäiviä riitä.
      Tissuttelu voi viedä hengen.

    • doku

      Karmeita tarinoita! Minun doku kaverini aloittivat viikonloppuisen ryyppäämisen alle 2-kymppisinä ja, jäätyään täysin joutilaiksi vaihtouivat kokopäiväjuopoiksi 20:n pinnassa. Ensimmäinen delasi noin 4-kymppisenä ja joukon viimeinen 60:n tietämissä.
      Suurimpana syynä heidän varhaisiin kuolemiinsa pidin velttoilua, perin kehnoa ravintoa ( myös syömättömyyttä ), korvikkeiden käyttöä ja osalla tupakointia. Kaverit keräsivät myös kapakoiden edustoilta tumppeja.

      Ennen kokoaikaisen putken aloitusta olin pe > su juoppo. Perjantai-iltaisin ensimmäiset paukut ja sunnuntai-iltapäivisin viimeiset.
      Pääasiallisina juomia oli itse valmistettu, laadukas pontikka, alkuvuosina kotiviini ( 60l 60l 30l 30l astiat parhaimmillaan. Viinit vaihtuivat uuteolueeseen jonka tein juhlaoluen vahvuuteen.
      Työni eivät kärsineet. Vaihdoin usein työpaikkaa paremman perässä. Ei kärsinyt talous, en häiriköinyt eikä raitis vaimoni motkottanut kuin muutaman kerran.

      Muutama viikko sitten olin tietokonetomografiassa ja verikokeissa. 72v ukosta ei löytynyt muuta vikaa kuin lievästi suurentunut eturauhanen ja deneration alulla oleva selkäranka. Selkäni ei ole koskaan kipuillut.

      Johtopäätös. Säännöllinen elämä, järkevä ravinto ja riittävä liikunta ainakin ikääntyneempänä sallivat reippaan dokaamisen. Kuten mainitsin aiemmin, lopetin Suomessa ryyppäämisen koska se ei ollut enää kivaa.

      • DrinkOrDie

        Dokaus on laillista ja tosi yes, kunhan ei vaan lopeta sitä.


    • kireitäsimoja

      Dokaat kunnolla joka päivä siitä se lähtee omalla painollaan etiäpäin. Tsemiä ja monivolttisia pulloja!

    • Anonyymi

      Lääkärin suositus 12kpl sinistä pirkka kolmosolutta päivässä.

    • Anonyymi

      Kelit kun lämpenee, niin jano lisääntyy! Se on ihan normaalia.

    • Anonyymi

      Pari tissuttelevaa tuttua kuollut muutaman vuoden sisällä maksakirroosiin.
      Siinä vaiheessa kun alkaa kerätä nestettä vartaloon, kannattaa alkaa testamentin tekoon.

    • Anonyymi

      Kannattaa tissutella. Esim. Lääkkeiden popsiminen paljon haitallisempaa.

    • Anonyymi

      Kuolema siinä on yksi merkittävä haittatekijä, mutta jos senkin osaa käsitellä oikein, niin eipä siitäkään paljoa sinänsä haittaa ole. Ehkä merkittävimpiä oireita on jatkuva alavireisyys, masennus, vetämätön olo, verenpaineet, monet monet eri syövät iskee näihin tissuttelijoihin paljon useammin kuin verrokkeihin. Ei se elimistö kovin hyvin toimi kun siinä jatkuvasti virtaa alkoholi. Suurin haitta on se, että milloin ja miten meinasit rentoutua? Ottamalla alkoholia, mitä juot muutenkin joka päivä, onpa hyvä tapa. Ei pysty enää alkoholilla edes juhlimaan kun juhlat on joka päivä. Tissuttelija voisi paremminkin lähteä juhlimaan, kun ei ota yhtään alkoholia, saa siitä paremmat kiksit.

    • Anonyymi

      perse sanon miä. alkoholi luokitellaan myrkyksi elimistölle. perse.

    • Anonyymi

      Paskat. Varsinkin jos olet työttömänä tai eläkeläinen, niin tissuttelu on aivan hyvä tapa viettää aikaa. Tiukkapipot toki pitää harrastusta syntisenä mutta teet mitä haluat. Väkevistä suosittelen ehdottomasti vodkaa, koska se ei haise hengityksestäkään niin paljoa kuin kossu tai muut, ja ei tule niin pahaa krapulaakaan aamusella. Muistat vaan ottaa välissä lasi pari vettä niin sekin estää kankkusen.

      • Anonyymi

        mikäs vitun järki on juoda viinaa jotta tulee humalaan ja sitten juo vettä että tulisi vähemmän humalaan. outoja hiippareita. vittu jos viinaa juodaan sillä otetaan känni naamaa eikä sitä kuulu vedellä lantrata ja vähentää promilleja verestä.
        sama kun tankkaat autoa ja lantraat vedellä sitä. idiootti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mikäs vitun järki on juoda viinaa jotta tulee humalaan ja sitten juo vettä että tulisi vähemmän humalaan. outoja hiippareita. vittu jos viinaa juodaan sillä otetaan känni naamaa eikä sitä kuulu vedellä lantrata ja vähentää promilleja verestä.
        sama kun tankkaat autoa ja lantraat vedellä sitä. idiootti.

        Ei se vesi sitä humalatilaa mihinkään vähennä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se vesi sitä humalatilaa mihinkään vähennä.

        No ei se vesi känniä vähennä eikä tarttekaan, sen idea on estää hankala kankkunen. Vesi parantaa aamuista oloa, se on tärkeää näin liki 6 kymppisenä kun ei samaan tapaan kestä kankkusta. Vesilasi välissä oikeasti auttaa, kokeilkaas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei se vesi känniä vähennä eikä tarttekaan, sen idea on estää hankala kankkunen. Vesi parantaa aamuista oloa, se on tärkeää näin liki 6 kymppisenä kun ei samaan tapaan kestä kankkusta. Vesilasi välissä oikeasti auttaa, kokeilkaas.

        Hä? No totta vitussa se vesi vähentää alkoholipitoisuutta veressä. Jos otat lasin viinaa ja juot litran vettä päälle, niin totta vitussa alkoholipitoisuus veressä vähenee. Vittu miten tyhmiä ihmisiä voikaan olla. Oletteko kaikki Vanamon ylioppilaita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hä? No totta vitussa se vesi vähentää alkoholipitoisuutta veressä. Jos otat lasin viinaa ja juot litran vettä päälle, niin totta vitussa alkoholipitoisuus veressä vähenee. Vittu miten tyhmiä ihmisiä voikaan olla. Oletteko kaikki Vanamon ylioppilaita?

        Kerrotko lisää tästä Vanamon ala-asteen luulosta, että vesi vähentää alkoholipitoisuutta veressä..

        No kehareilta alkkiksilta voi näköjään olettaa myös tällaisia idiotismeja..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hä? No totta vitussa se vesi vähentää alkoholipitoisuutta veressä. Jos otat lasin viinaa ja juot litran vettä päälle, niin totta vitussa alkoholipitoisuus veressä vähenee. Vittu miten tyhmiä ihmisiä voikaan olla. Oletteko kaikki Vanamon ylioppilaita?

        Eli kun vedät baarissa 10 isoa tuoppia ja päälle ämpärillisen vettä, niin voit lähteä auton rattiin kun se vesi kadottaa viinan sun verestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli kun vedät baarissa 10 isoa tuoppia ja päälle ämpärillisen vettä, niin voit lähteä auton rattiin kun se vesi kadottaa viinan sun verestä?

        kyllä se totta on. veden juominen alkoholijuomien välillä pienentää alkoholipitoisuuden määrää. voitte kuvitella jos sinulla on litra 40% viinaa. lantraat sen litraan vettä. jokainen varmaan ymmärtää, mitä tapahtuu. ota hörppy viinaa ja ämpäri vettä päälle, niin veren alkoholipitoisuus jää matalammaksi.
        samalla tapaa syöty ruoka vaikuttaa alkoholin imeytymiseen veressä ja humala potkii viiveellä ja jää paljon miedommaksi, jos koko illan syöt samalla.
        olkaa syömättä koko päivä ja tempaiskaa kossupullo naamaan niin tajuatte viimeistään eron.
        vedellä voit jarrutella miten kovaan potkii viina päähän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä se totta on. veden juominen alkoholijuomien välillä pienentää alkoholipitoisuuden määrää. voitte kuvitella jos sinulla on litra 40% viinaa. lantraat sen litraan vettä. jokainen varmaan ymmärtää, mitä tapahtuu. ota hörppy viinaa ja ämpäri vettä päälle, niin veren alkoholipitoisuus jää matalammaksi.
        samalla tapaa syöty ruoka vaikuttaa alkoholin imeytymiseen veressä ja humala potkii viiveellä ja jää paljon miedommaksi, jos koko illan syöt samalla.
        olkaa syömättä koko päivä ja tempaiskaa kossupullo naamaan niin tajuatte viimeistään eron.
        vedellä voit jarrutella miten kovaan potkii viina päähän.

        Vaan ei se vesi vähennä niitä sun promilleja mitä sulla on veressä. Siihen promillien häviämiseen ei ole oikotietä, maksa polttaa sen alkoholin sieltä verestä.
        Syöminen ja juominen ei vaikuta promillemäärään, mutta siihen voi vaikuttaa miten tunnet sen humalatilan jos olet juonut saman määrän viinaa ilman vesiä ja syömisiä tai jos syöt kunnolla. Vesi ja ruoka voi tasata humalatilan tunnetta, mutta vain maksa polttaa sen alkoholin sun verestä-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä se totta on. veden juominen alkoholijuomien välillä pienentää alkoholipitoisuuden määrää. voitte kuvitella jos sinulla on litra 40% viinaa. lantraat sen litraan vettä. jokainen varmaan ymmärtää, mitä tapahtuu. ota hörppy viinaa ja ämpäri vettä päälle, niin veren alkoholipitoisuus jää matalammaksi.
        samalla tapaa syöty ruoka vaikuttaa alkoholin imeytymiseen veressä ja humala potkii viiveellä ja jää paljon miedommaksi, jos koko illan syöt samalla.
        olkaa syömättä koko päivä ja tempaiskaa kossupullo naamaan niin tajuatte viimeistään eron.
        vedellä voit jarrutella miten kovaan potkii viina päähän.

        Tuolta voit lukea lisää alkoholin palamisesta-

        https://www.alko.fi/vastuullisesti/alkoholi-ja-terveys/alkoholin-palaminen-ja-poistuminen-kehosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolta voit lukea lisää alkoholin palamisesta-

        https://www.alko.fi/vastuullisesti/alkoholi-ja-terveys/alkoholin-palaminen-ja-poistuminen-kehosta

        Alkoholipitoisuuden määrään vesi siis vaikuttaa, minkä vahvuisena se kroppaan tarjotaan. Maksa tietenkin polttaa ne pois. Jos laimentaa desin alkoholia ämpärilliseen vettä, niin alkoholipitoisuus on aika matala siinä 20 litran ämpärissä. Naisilla on vähemmän nestettä kropassa kuin miehellä ja humaltuu tästä syystä helpommin. Ota ryyppy pullosta ja juo litra vettä päälle, ei se alkoholi kovin vahvaa enää ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkoholipitoisuuden määrään vesi siis vaikuttaa, minkä vahvuisena se kroppaan tarjotaan. Maksa tietenkin polttaa ne pois. Jos laimentaa desin alkoholia ämpärilliseen vettä, niin alkoholipitoisuus on aika matala siinä 20 litran ämpärissä. Naisilla on vähemmän nestettä kropassa kuin miehellä ja humaltuu tästä syystä helpommin. Ota ryyppy pullosta ja juo litra vettä päälle, ei se alkoholi kovin vahvaa enää ole.

        Toki se vesi vähentää sen alkoholin vahvuutta. Jos sulla on puoli litraa 50 prosenttista viinaa ja laitat sekaan puoli litraa vettä, niin se ei enää ole kuin 25 prosenttista.
        Mutta jos juot sen koko litran sitä 25 prosenttiseksi lantrattua viinaa, niin sun veressä on ihan yhtä paljon promilleja kun olisit juonut sen 50 prosenttisen puolen litran pullon raakana ilman vesiä mahaasi.
        Vesi laimentaa sen viinan, mutta ei vähennä promilleja veressä jos juo sen viinan raakana tai lantrattuna jos juo sen saman alkoholimäärän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toki se vesi vähentää sen alkoholin vahvuutta. Jos sulla on puoli litraa 50 prosenttista viinaa ja laitat sekaan puoli litraa vettä, niin se ei enää ole kuin 25 prosenttista.
        Mutta jos juot sen koko litran sitä 25 prosenttiseksi lantrattua viinaa, niin sun veressä on ihan yhtä paljon promilleja kun olisit juonut sen 50 prosenttisen puolen litran pullon raakana ilman vesiä mahaasi.
        Vesi laimentaa sen viinan, mutta ei vähennä promilleja veressä jos juo sen viinan raakana tai lantrattuna jos juo sen saman alkoholimäärän.

        Tuolla logiikalla ja matematiikalla, on siis aivan sama, juotko puolen litran 40% kossupullon raakana vai juotko sen puolen litran 40% kossupullon laimennettuna ämpärilliseen vettä.
        Teepä itse testi, että onko samat promillet veressä? Annan vinkin. Älä aja autolla. XD
        Toimiiko auton -20 tuulilasipesuneste jäätymättä säiliössä, jos laimennat sen litralla vettä? Älä kokeile tätäkään pakkasella. Pikku vinkki. Se neste laimenee, fysiikan lakien mukaisesti, jos siihen lisää vettä. -20 nesteestä tulee miedompaa ainetta. Sama käy viinaksille.
        Samasta viinamäärästä nainen tulee kovempaan humalaan ja promillet korkeammat. Mitä enemmän on nestettä mihin alkoholi sekoittuu, suomennettuna se on alhaisemmat promillet.

        "Vaikka nainen ja mies nauttivat saman määrän alkoholia, naisen veren alkoholipitoisuus nousee korkeammaksi kuin miehen. Tämä johtuu siitä, että alkoholi on vesiliukoista. Miehen kehosta 75 prosenttia on vettä, kun taas naisen kehosta vettä on noin 66 prosenttia."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla logiikalla ja matematiikalla, on siis aivan sama, juotko puolen litran 40% kossupullon raakana vai juotko sen puolen litran 40% kossupullon laimennettuna ämpärilliseen vettä.
        Teepä itse testi, että onko samat promillet veressä? Annan vinkin. Älä aja autolla. XD
        Toimiiko auton -20 tuulilasipesuneste jäätymättä säiliössä, jos laimennat sen litralla vettä? Älä kokeile tätäkään pakkasella. Pikku vinkki. Se neste laimenee, fysiikan lakien mukaisesti, jos siihen lisää vettä. -20 nesteestä tulee miedompaa ainetta. Sama käy viinaksille.
        Samasta viinamäärästä nainen tulee kovempaan humalaan ja promillet korkeammat. Mitä enemmän on nestettä mihin alkoholi sekoittuu, suomennettuna se on alhaisemmat promillet.

        "Vaikka nainen ja mies nauttivat saman määrän alkoholia, naisen veren alkoholipitoisuus nousee korkeammaksi kuin miehen. Tämä johtuu siitä, että alkoholi on vesiliukoista. Miehen kehosta 75 prosenttia on vettä, kun taas naisen kehosta vettä on noin 66 prosenttia."

        Et näköjään vieläkään ymmärtänyt asian ideaa.
        Jos juot puoli litraa alkoholia se alkoholi on sun veressä lantraat sen tai et.
        Vettä et jaksa niin paljoa juoda, että sillä olisi vaikutusta promilleihin.
        Vai vedätkö kuinka usein ämpärillisen vettä kitusiisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla logiikalla ja matematiikalla, on siis aivan sama, juotko puolen litran 40% kossupullon raakana vai juotko sen puolen litran 40% kossupullon laimennettuna ämpärilliseen vettä.
        Teepä itse testi, että onko samat promillet veressä? Annan vinkin. Älä aja autolla. XD
        Toimiiko auton -20 tuulilasipesuneste jäätymättä säiliössä, jos laimennat sen litralla vettä? Älä kokeile tätäkään pakkasella. Pikku vinkki. Se neste laimenee, fysiikan lakien mukaisesti, jos siihen lisää vettä. -20 nesteestä tulee miedompaa ainetta. Sama käy viinaksille.
        Samasta viinamäärästä nainen tulee kovempaan humalaan ja promillet korkeammat. Mitä enemmän on nestettä mihin alkoholi sekoittuu, suomennettuna se on alhaisemmat promillet.

        "Vaikka nainen ja mies nauttivat saman määrän alkoholia, naisen veren alkoholipitoisuus nousee korkeammaksi kuin miehen. Tämä johtuu siitä, että alkoholi on vesiliukoista. Miehen kehosta 75 prosenttia on vettä, kun taas naisen kehosta vettä on noin 66 prosenttia."

        Ainoa asia mikä siihen promillemäärään vaikuttaa on se aika missä ajassa sen viinan juot.
        Jos sen vesiämpärin ja viinapullon juomiseen menee kaksi päivää, niin ei ole yhtä paljon veressä kun jos juot sen pullon parissa tunnissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et näköjään vieläkään ymmärtänyt asian ideaa.
        Jos juot puoli litraa alkoholia se alkoholi on sun veressä lantraat sen tai et.
        Vettä et jaksa niin paljoa juoda, että sillä olisi vaikutusta promilleihin.
        Vai vedätkö kuinka usein ämpärillisen vettä kitusiisi?

        en tiedä ketä tarkoitat, mutta itse kirjoitin tuon edellisen tekstin. kyllä se puoli litraa alkoholia on siellä kitusissa se on selvä juttu, mutta sillä on merkitystä millaiseen vesi/nestemäärään se sekoittuu. kaikkien aineiden pitoisuudet laimenee jos niihin lisätään muita nesteitä.
        "Vaikka nainen ja mies nauttivat saman määrän alkoholia, naisen veren alkoholipitoisuus nousee korkeammaksi kuin miehen. Tämä johtuu siitä, että alkoholi on vesiliukoista. Miehen kehosta 75 prosenttia on vettä, kun taas naisen kehosta vettä on noin 66 prosenttia." noin se menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoa asia mikä siihen promillemäärään vaikuttaa on se aika missä ajassa sen viinan juot.
        Jos sen vesiämpärin ja viinapullon juomiseen menee kaksi päivää, niin ei ole yhtä paljon veressä kun jos juot sen pullon parissa tunnissa.

        ja myös se mitä olet nauttinut .

        Alkoholin imeytyminen alkaa jo suusta. Suurin osa imeytyy mahalaukusta ja ohutsuolen yläosasta. Veren alkoholipitoisuuteen vaikuttaa se, miten rasvaista ruokaa on syönyt, milloin on syönyt ja kuinka nopeasti mahalaukku tyhjenee.

        Alkoholi jakautuu elimistön nesteisiin. Naisen kehossa on enemmän rasvaa ja vähemmän vettä kuin miehen kehossa. Tässä johtuu, että miehen ja naisen juodessa saman määrän alkoholia, naisen kehon alkoholipitoisuus on korkeampi kuin miehen. Lisäksi naiset ovat yleensä pienempipainoisia kuin miehet ja myös maksan koko on pienempi, eli myös alkoholin palaminen tapahtuu naisilla hitaammin.

        Alkoholin palaminen tapahtuu pääasiassa maksassa. Noin 5% poistuu muuttumattomana virtsan ja uloshengityksen kautta.

        Alkoholi imeytyy mahalaukussa ja erityisesti ohutsuolessa. Se kulkeutuu nopeasti aivoihin, keuhoihin, maksaan ja munuaisiin.

        Veren alkoholipitoisuutta mitataan promilleina, yksi promille tarkoittaa yhtä grammaa puhdasta alkoholia litrassa verta.

        Tavallisesti humala syntyy pikku hiljaa, jolloin sitä ei itse huomaa. Alkoholipitoisuus on korkeimmillaan veressä noin tunnin kuluttua juomisen aloittamisesta. Vaikutukset eivät tunnu heti, joten nuori saattaa juoda huomaamattaan reilusti yli oman kestorajansa ja jopa hengenvaarallisen määrän.

        Syöminen hidastaa alkoholin imetymistä vereen. Lisäksi alkoholin imeytymiseen vaikuttavat henkilön sukupuoli, koko ja tottumus alkoholiin. Jos alkoholiin tottumaton 45 kg tyttö juo tunnissa 8 pulloa keskiolutta, voi promillet nousta kolmeen, jolloin syntyy tajuttomuus ja tyttö on muiden armoilla. Saman määrän juova 60 kg poika saattaa hyvällä onnella päästä kävellen kotiin. Vastaavan määrän juotuaan 80 kg aikuisen miehen alkoholipitoisuus nousee 1,5 promillen tasolle. (Naisilla elimistössä nestettä 66 % ja miehillä 75 % eli mies kestää tästä syystä paremmin).

        Elimistöstä poistuu alkoholia keskimäärin 1 g/10 kg tunnissa. Palaminen tapahtuu maksassa. Hengityksen, hien tai virtsan mukana kehosta poistuu vain n. 5 % nautitusta alkoholista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et näköjään vieläkään ymmärtänyt asian ideaa.
        Jos juot puoli litraa alkoholia se alkoholi on sun veressä lantraat sen tai et.
        Vettä et jaksa niin paljoa juoda, että sillä olisi vaikutusta promilleihin.
        Vai vedätkö kuinka usein ämpärillisen vettä kitusiisi?

        Alkoholi imeytyy mahalaukussa ja erityisesti ohutsuolessa. Se kulkeutuu nopeasti aivoihin, keuhoihin, maksaan ja munuaisiin.

        Veren alkoholipitoisuutta mitataan promilleina, yksi promille tarkoittaa yhtä grammaa puhdasta alkoholia litrassa verta.

        Tavallisesti humala syntyy pikku hiljaa, jolloin sitä ei itse huomaa. Alkoholipitoisuus on korkeimmillaan veressä noin tunnin kuluttua juomisen aloittamisesta. Vaikutukset eivät tunnu heti, joten nuori saattaa juoda huomaamattaan reilusti yli oman kestorajansa ja jopa hengenvaarallisen määrän.

        Syöminen hidastaa alkoholin imetymistä vereen. Lisäksi alkoholin imeytymiseen vaikuttavat henkilön sukupuoli, koko ja tottumus alkoholiin. Jos alkoholiin tottumaton 45 kg tyttö juo tunnissa 8 pulloa keskiolutta, voi promillet nousta kolmeen, jolloin syntyy tajuttomuus ja tyttö on muiden armoilla. Saman määrän juova 60 kg poika saattaa hyvällä onnella päästä kävellen kotiin. Vastaavan määrän juotuaan 80 kg aikuisen miehen alkoholipitoisuus nousee 1,5 promillen tasolle. (Naisilla elimistössä nestettä 66 % ja miehillä 75 % eli mies kestää tästä syystä paremmin).

        Elimistöstä poistuu alkoholia keskimäärin 1 g/10 kg tunnissa. Palaminen tapahtuu maksassa. Hengityksen, hien tai virtsan mukana kehosta poistuu vain n. 5 % nautitusta alkoholista.

        Alkoholi imeytyy mahalaukussa ja erityisesti ohutsuolessa. Se kulkeutuu nopeasti aivoihin, keuhoihin, maksaan ja munuaisiin.

        Veren alkoholipitoisuutta mitataan promilleina, yksi promille tarkoittaa yhtä grammaa puhdasta alkoholia litrassa verta.

        Tavallisesti humala syntyy pikku hiljaa, jolloin sitä ei itse huomaa. Alkoholipitoisuus on korkeimmillaan veressä noin tunnin kuluttua juomisen aloittamisesta. Vaikutukset eivät tunnu heti, joten nuori saattaa juoda huomaamattaan reilusti yli oman kestorajansa ja jopa hengenvaarallisen määrän.

        Syöminen hidastaa alkoholin imetymistä vereen. Lisäksi alkoholin imeytymiseen vaikuttavat henkilön sukupuoli, koko ja tottumus alkoholiin. Jos alkoholiin tottumaton 45 kg tyttö juo tunnissa 8 pulloa keskiolutta, voi promillet nousta kolmeen, jolloin syntyy tajuttomuus ja tyttö on muiden armoilla. Saman määrän juova 60 kg poika saattaa hyvällä onnella päästä kävellen kotiin. Vastaavan määrän juotuaan 80 kg aikuisen miehen alkoholipitoisuus nousee 1,5 promillen tasolle. (Naisilla elimistössä nestettä 66 % ja miehillä 75 % eli mies kestää tästä syystä paremmin).

        Elimistöstä poistuu alkoholia keskimäärin 1 g/10 kg tunnissa. Palaminen tapahtuu maksassa. Hengityksen, hien tai virtsan mukana kehosta poistuu vain n. 5 % nautitusta alkoholista.


    • Anonyymi

      sekakäyttö se on mikä oikeasti kannattaa kun ajattelee vähän pidemmällä tähtäimellä

      • Anonyymi

        samaa mieltä. sekakäyttö on paras tapa rentoutua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        samaa mieltä. sekakäyttö on paras tapa rentoutua.

        Mulla on kanssa tapana sekakäyttää, suolaista ja makeaa vuorotellen, enkä osaa päättää että kumpaan lopettaa.


      • Anonyymi

        Joo pamit on välissä hyviä kun vituttaa ja hermot kireällä...siirtää ryyppäämistäkin aina vähäsen, sitten taas alkoa. Ite huomasin että pameja ja alkoa ei kannata ottaa samaan aikaan, menee helpommin muisti ja hallinta.


    • Anonyymi

      Olen tissutellut suunnilleen 1990 alkaen joka viikko ja lähes jopa päivä. Kirkasta eli vodkaa, se on suosikki, lantraan vedellä ja sitruunaviipaleella ja väilillä pepsi maxilla. Ainoa tärkee juttu on juoda välissä lasillinen vettä, syödä monipuolisesti ja välillä harrastaa liikuntaa. Aamuohjelmana on töitä arkisin, sitten lenkillä käynti, sitten klo 17 eteenpäin ruuan jälkeen tissuttelua 4-6 paukkua illassa, joskus kahdeksankin. Aamulla taas etätyöhön. Viikonloppuna sitten jo klo 8-9 alkaen ensin kotona pari olutta tai vodkapaukkua ja sitten lähipubiin. Siellä jonnekkin 11 asti, sitten kotiin syömään ja nokoset. Sitten suihkuun ja uudelleen pubiin jossa menee sitten monesti 22-23 saakka harvoin valomerkkiin. Annoksia illalla joku 6-10 riippuen illasta. Karaokelaulua joskus. Hauskaa ja rentoa.

    • Anonyymi

      Minä tissuttelen kaljaa joka päivä ! Viinaa en kestä, koska se nukuttaa.

      • Anonyymi

        Eikä pidä viinaa juodakaan. Kaljan haitta on lähinnä se että lihottaa, sitä ei pysty juomaan montaa purkkia illassa koska kusettaa niin ankarasti että menee yöunet katki poikki.


    • Muutama annos ei maailmaa kaada. Mut kannattaa tehdä itsetutkiskelua että onko käyttö hallussa.

      Mun mielestä tärkeintä on että ihminen on onnellinen. Joku uskoo Jumalaan ja toinen halpaan humalaan. Mitä väliä jos päivässä menee esim kaksi lasia viiniä? Yksi dinnerilla ja toinen illalla teeveen ääressä.

      En ole asiantuntija mut 2 - 4 annosta ihan jees. Dont worry be happy..

    • Anonyymi

      Tissuttelusta ei ole mitään haittaa jos ottaa kaikki tarvittavat rokotteet ajallaan.
      Minä tykkään tissutella käsidesiä joskus sellaisenaan, joskus lantraan jaffalla.

      • Anonyymi

        Tämän uskon täydellisesti teikäläisestä..


    • Anonyymi

      Kerran mikkelin torilla joku nuori tissuttelija luuli olevansa appelsiini ja alkoi kuoria ihoaan.
      Eräs toinen tissutteli parvekkeella ja luuli osaavansa lentää, hyppäsi alas ja kuoli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe