Miljardiluokan biojalostamoko Kemiin

biokemisti

Eipä taida tulla ! Komunistit torppaa sen kyllä siten että tulematta jää !
Se on nähty muissakin hankkeissa ! Komukka on niin kateellinen että se myy vaikka oman nahkansa kunhan vaan kukaan muu ei saisi mitään !

69

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfngfngfn

      Green Fuel Nordic Oy.

    • gfngfngfn
    • kgklglg

      Lisää vaan haisevia tehtaita tänne, niin kuin ei hajuja ois muutenkin.

      • 09u

        Lähde pois niin haisee vähemmän


    • Hjjjklkk

      No se on ihan hyvä juttu!
      Se tietää työpaikkoja sadoille.

      • Palikka66

        Eiks puhe ollu 4000 kpl idiootti


    • biotekniikkaa

      Puu kaasutetaan 4000 asteen lämmössä. Amerikassa kehitetty tekniikka.

      Hyvä juttu.

    • Huhuubiositäjatätä

      Jos jokaisesta huhusta ois tehdas noussut,täällä ois tonteista pula jo.ois kyllä hyvään saumaan kun storakin jo jäähdyttelee kemissä.korvaishan se vähän työpaikkoja.

      • Yyujhh

        Onko tämä sitte pelkkää huhua?


      • T.Torvinen

        "Jos jokaisesta huhusta ois tehdas noussut,täällä ois tonteista pula jo.ois "
        Venäjä-Kiina -liittymälle kelpaavat vain tontit, jotka soveltuvat tulevaisuudessa sotilastukikohdaksi tai joilta käsin liikekannallepanon häirintä ja vakoilu onnistuvat tehokkaasti. Tuollaiset biojalostamon toiminnat ovat aivan toisarvoisia todellisuudessa. Kemiläiset menevät halpaan luullessaan, että ne muka toisivat työllisyyttä. Aivan turha toivo. Tehtaan käyttö vaatii vain muutaman henkilön ja nekin tuotaisiin muualta. Pääasiallinen tehtävä heilläkin olisi Suomen vakoilu ja myöhemmin avustaminen vieraan valtakunnan maahantunkeutumisessa. Sen vuoksi heillä pitää olla venäläinen sotilas- tai agenttikoulutus. Paikan voi saada yksi suomalainen traktorimies, joka auraa teitä talvella.


    • Koneenasentaja

      En ymmärrä miksi ihmiset maukuvat siitä, että jos jokin tehdas pystytetään kemiin?, itse ajattelen ainakin asian että työllisyys kasvaa jo rakennus vaiheessa ja uusia työpaikkoja tulee. Nämä jotka hajusta valittavat, ovat ilmeisesti työttömiä kelan rahalla eläviä kukkahattu tätejä. Käykää piipahtaan kermijärvellä, katsomassa minkälaista elämä on ilman tehdasta/tehtaita..

      • Hkkkjjkll

        Samaa mieltä olen sun kanssa koneenasentaja.


      • Vaikuttavaa
        Hkkkjjkll kirjoitti:

        Samaa mieltä olen sun kanssa koneenasentaja.

        Jos tehdas tulee, Sariuksen rakentaminen alkaa pikavauhtia. Teitä on parannettava, rataa parannettava, satamaa laajennettava tuontipuun takia. Lieveilmiöitä onpaljon. Naiset kiinan kielen kurssille jne.


      • Yyujhh
        Vaikuttavaa kirjoitti:

        Jos tehdas tulee, Sariuksen rakentaminen alkaa pikavauhtia. Teitä on parannettava, rataa parannettava, satamaa laajennettava tuontipuun takia. Lieveilmiöitä onpaljon. Naiset kiinan kielen kurssille jne.

        Sen pitäisi alkaa piankin.
        Kun tv uutisten mukaan tehtaan pitäisi olla valmis vuoden 2019.


      • bensaakehiin

        et kai kuvittele että kemiläisille tulee työtä..taitavat mennä työpaikat rajan taakse sekä mahdollinen rakennus vaihekkin


      • T.Torvinen

        "En ymmärrä miksi ihmiset maukuvat siitä, että jos jokin tehdas pystytetään kemiin?"
        Ei siitä kukaan mau'u. Kysymys on siitä, että kiinalais-venäläinen biojalostustehdas on vain verho, jolla yritettän peitellä ulkomaan tekemä maanosto. Suomen hallitus on nimittäin ottanut tiukemman linjan ulkomaalaisille myytävistä Suomen maa-alueista, kun on huomattu, että venäläiset ovatkin olleet kiinnostuneita tonteista, jotka ovat lähellä Suomen sotilasalueita tai joilta muuten voitaisiin häiritä tehokkaasti liikekannallepanoa. Oston jälkeen maa-alueet ja kiinteistöt on jätetty tyhjiksi. Niitä ei siis alunperinkään ole ostettu virkistyskäyttöön vaan tulevaisuuden sotilaskäyttöön. Niitä ostetaan pikkuhiljaa, jotta maanostot eivät herättäisi turhaa huomiota ja vastustusta suomalaisten keskuudessa. Tässäpä on sitten uusin yritys, biojalostustehtaan perustaminen. Suomalaiset luulevat, että nyt saadaan uutta teollisuutta ja työllisyyttä.
        Ajoksen "biojalostustehtaan" tonttia ei missään tapauksessa saa myydä kiinalaisille, Kiinalla ja Venäjällä on hyvin läheinen sotilasyhteistyö. Jos tontti myytäisiin kiinalaiselle, se olisi myös venäläisten käytettävissä sotilastarkoituksiin. Jos biojalostustehdas katsotaan kannattavaksi liiketoiminnaksi, se on ehdottomasti säilytettävä suomalaisten omistuksessa. Samoin suunnittelu on tehtävä suomalaisten. Vain silloin tiedetään, että kyseinen teollisuus noudattaa Suomen lakeja. Jos Venäjää tai Kiinaa aletaan vaatia noudattamaan Suomen lakeja, paikalle ilmestyy hyvin pian panssarivaunut ja ohjuspatterit.
        Tervetuloa suomalainen biojalostustehdas Kemiin.


    • Meri-lappilainen

      Hienoa Kemi! Näyttää siltä että tänne toisin kuin Rovaniemeen investoidaan on biojalostamo ja LNG terminaali. Nyt yhdessä rintamassa Rovaniemen kaatoon ja siirretään maakuntakeskus meri-lappiin

    • näitäriittää

      chinakeisseissä kerätään rahat tolloilta ja haetaan eu-tukia,kunnan,valtion apuja ensialkuun, typerä hanke saa näin uskottavuutta....jos oikeasti totta, aivan upee asia.
      Nyt sitten hereillä miten homma etenee ja heti vihellettävä hommat seis,kun alkaa haiseen...

      • ilonpilaaja

        Äläkää iloitko, Kiinalaisilla on tapana tuoda omat työntekijät Kiinasta.


      • saaTulla
        ilonpilaaja kirjoitti:

        Äläkää iloitko, Kiinalaisilla on tapana tuoda omat työntekijät Kiinasta.

        Onhan sekin hyväksi että saadaan tänne kunnon väkeä.


      • Aikapommi

        Moni kakku päältä kaunis... Kiinalaisen teknologiaosaamisen ja laatutason tuntien, aikamoinen aikapommi tuo jalostamo tulisi olemaan.

        Myös ympäristöasiat ovat retuperällä omassa maassa. Saastuttaneet maat ja vedet niin pahaan kuntoon, että tuskin koskaan palautuvat.

        Millaisen ympäristökatastrofin voi hanke saada aikaan pahimmillaan?
        Miettikää kahdesti.


      • Tulisvaantehas
        Aikapommi kirjoitti:

        Moni kakku päältä kaunis... Kiinalaisen teknologiaosaamisen ja laatutason tuntien, aikamoinen aikapommi tuo jalostamo tulisi olemaan.

        Myös ympäristöasiat ovat retuperällä omassa maassa. Saastuttaneet maat ja vedet niin pahaan kuntoon, että tuskin koskaan palautuvat.

        Millaisen ympäristökatastrofin voi hanke saada aikaan pahimmillaan?
        Miettikää kahdesti.

        Omassa maassaan touhutkoon miten haluavat. Täällä mennään asetusten mukaan ja tehdas rakennetaan Suomen ja EU:n vaatimukset täyttäväksi.


      • J.Killi
        Tulisvaantehas kirjoitti:

        Omassa maassaan touhutkoon miten haluavat. Täällä mennään asetusten mukaan ja tehdas rakennetaan Suomen ja EU:n vaatimukset täyttäväksi.

        "Omassa maassaan touhutkoon miten haluavat. Täällä mennään asetusten mukaan ja tehdas rakennetaan Suomen ja EU:n vaatimukset täyttäväksi."
        Luuletko, että kiinalais-venäläinen yhtymä uskoo käskyjäsi. Niillä on tuskin minkäänlaista mielenkiintoa Suomen luonnontilasta. Pitävät aluetta omanaan ja vartioivat sitä tarkasti. Varmuudeksi siirtävät vielä ohjuspatterin turvaamaan toimintaansa.


      • J.Killi

        "heti vihellettävä hommat seis,kun alkaa haiseen..."
        Luuletko, että suurvallat (Kiina, Venäjä) uskovat vihellyksiäsi?


      • tulisiVaan
        saaTulla kirjoitti:

        Onhan sekin hyväksi että saadaan tänne kunnon väkeä.

        Nimenomaan. Väkeä Kemistä puuttuu.


    • Skemi

      Mistä työntekijät? Ai narkkarit ja mamut töihin vai se iän ikuinen sairasjono tk:sta......

      • Tulispatehas

        Älä höpötä.On täällä Oikeisiinkin töihin pystyviä työntekijöitä,ei ainoastaan poliittisin perustein kunnan hommiin otettuja. Lusmut lusmuilee,ei niitä kiinnosta muu kuin sossun luukulta kieroiltu kaljaraha.


      • Skemi

        Missä muka?kaikki täällä on laiskoja kommareita... no lopulta me se itse ryssitään kuitenki.eikä se tänne tuu kuka nyt meitä kehuu ja kannustaisi tänne tuomaan sitä,no huh huh jalat maahan eikä lähetä leijailee tyhjästä


    • Tämä kaatuu jälleen kerran Kemin päättäjien hinnoitteluun ja luonnonsuojeluun.
      Eihän Ajokseen mikäli se sinne tulee, vie kuin yhdet vanhat raiteet jotka menee siitä Teboilin kohdalta. Ongelmana on, etä se puutavara joka tulisi etelästä päin pitäisi ajaa Kemin asemalle ja sieltä käännyttää Ajokseen. Aikamoinen suma syntyisi pienelle asemalle?
      Onhan jo tutkittu ettei tämä vanha Rautatie edes kestäisi moista kuljetusten määrää, joten uusi ratahanke olisi edessä.
      Kemillä on paikka jalostamolle, muttei minkään laista logistiikkaa, vai meinaavatko maanteitse kuljetta ne miljoonat puukuutiot?
      "Jos joku tällaisen riskin haluaa ottaa ja valtio sitä riskiä vielä jollain lailla laimentaa niin siitä vaan, mutta kansantalouden kannalta en pidä hanketta järkevänä"
      http://www.talouselama.fi/uutiset/tyrmays-kemin-jattihankkeelle-kansantalouden-kannalta-en-pida-jarkevana-6302273

      • niinssseon

        Karalla vaan harmittaa kun ei itse osannut johtaa hanketta kannattavaksi. Ei se tarkoita että kaikki muutkin olis kyvyttömiä.


      • TuuIiajolla

      • Täällä_Rytikari
        TuuIiajolla kirjoitti:

        Kyllä siellä ollaan pelkissä haaveissa vaan, näkeehän sen jo Nissisen lausunosta.
        "Toivottavasti tämä on yksi ratkaisevista käänteistä kohti parempaa tulevaisuutta."
        Siis ei tuu mitään!
        http://yle.fi/uutiset/kemin_kaupunginjohtaja_biodieseltehdas_on_iso_mahdollisuus/8662447

        "näkeehän sen jo Nissisen lausunosta"
        Nissinen ei ole biojalostamon asiantuntija. Liekö Nissinen minkään alan kemisti vai onko pelkkä seurustelu-upseeri. Sellaiset ovat valmiita antamaan lausuntoja asiasta kuin asiasta ymmärtämättä, mistä oikein on kysymys. Viekää Nissiselle tiikerikakku, että keskittyy sen syömiseen ja lopettaa lausuntojen antamiset biotehtaasta. Sillä tavalla hän ei ainakaan pilaa Kemin mahdollisuuksia biotehtaaseen.


      • Ahhahahhahahah
        Täällä_Rytikari kirjoitti:

        "näkeehän sen jo Nissisen lausunosta"
        Nissinen ei ole biojalostamon asiantuntija. Liekö Nissinen minkään alan kemisti vai onko pelkkä seurustelu-upseeri. Sellaiset ovat valmiita antamaan lausuntoja asiasta kuin asiasta ymmärtämättä, mistä oikein on kysymys. Viekää Nissiselle tiikerikakku, että keskittyy sen syömiseen ja lopettaa lausuntojen antamiset biotehtaasta. Sillä tavalla hän ei ainakaan pilaa Kemin mahdollisuuksia biotehtaaseen.

        Sinä et oo minkään alan asiantuntija ja silti annat lausunnon. Keskity niihin mv-uutisiin mihin kiertokoulun käyneenä nippanappa pystyt.


    • Pyrolyysi

      Nämä on jo niin nähty

    • jalostajat

      ei kannattas hoilottaa ennen kun on varmaa et tulee kemiin.

    • Hgffyyu

      Onneksi olkoon kemiläiset!
      Saitte sen mitä kemijärveläiset myös haki.

    • Täällä_Rytikari

      Kyllä rakennetaan biojalostamo Ajokseen. Kommunistinen Kiina sijoittaa huimat summat, jotta uusi teollisuus saadaan alkuun Kemissä. Kemin Ajos on kiinalaisten kommunistien sijoitustoiminnalle Euroopan paras paikka. Älää kokkarit ja muut äärioikeistolaiset aina mollakko kommunisteja. Uusille pakolaisille saadaan uuden teknologian työpaikkoja. Siellä tarvitaan tohtoreita ja insinöörejä.

      • fil.mag

        Mitä vitun insinöörejä ja tohtoreita pakolaisista löytyy ! äijät on sotilaskarkureita joilla on huorat mukana kun tullaan tänne elämään yhteiskunnan kustannuksella !


    • Tuulijolla

      Kiinalaiset tekivät suuren kauppaterminaalin Kouvolaan. Mitä seurasi? Oikeusjuttuja ja ihmissalakuljetusta. Mitä maksoi Kouvolalle?

    • ergfthy

      Tuskinpa tulee jos valtiolta siihen rahaa tarvitaan investointiavustuksena. Suomen rahat menee matujen hyyssäykseen.

    • Täällä_Rytikari

      Miksi muuten pitää Kiinasta asti tulla kommunisteja, jotka rakentavat biojalostamon Kemiin. Miksi eivät kemiläiset ? Kyllähän Kemissäkin on bioteknologian asiantuntijoita ja heitä koulutetaan koko ajan lisää. Uskomatonta aikaansaamattomuutta. Tälläkin keskustelupalstalla valitetaan ja valitetaan eikä ryhdytä toimeen. Ei muuta kuin kiinni lapion varteen ja kaivamaan perustuksia. Niin se saatiin Kemiin Urheiluhallikin aikoinaan. Nykyiset kemiläiset eivät pysty muuhun kuin purkamaan vanhan urheiluhallin sen sijaan, että olisivat kunnostaneet sen.

      • niin_miksihän

        Heh. Tänä päivänä on keksitty kaivuritkin...kaivaa hieman nopeammin kuin kuvitteellinen lapiolaumasi.


    • entäpäpuputvoivoi

      Ei ne hyväntekeväisyyttä harrasta. Hakataan Suomen metsät ja rahat virtaa Kiinaan. Eikö se olis Suomen paras rakentaa tehdas, jos kerran kannattavaa on tuollainen..

      Raha on täysin toisarvoinen juttu sitä luontoa vastaan mikä Lapissa on vielä. Varmasti tuntuu että metsää riittää vaikka mihin, mutta kun katsoo muualta maailmasta kuinka nopeasti ne saa tuhottua kaiken, niin en lähtisi lupia jakelemaan mihin tahansa. Tosiasia on, että kun se tehdas pykätään sinne pystyyn, niin sille on pakko saada raaka-ainetta.

      Kiinalaiset eivät välitä pätkääkään Lapin luonnosta. Eikä kannata poissulkea sitä mahdollisuutta että tämä on Venäjän ja Kiinan valmistelua haltuunotossa. Näyttäisi länsirannikko kiinnostavan nyt idän sijoittajia.. Miksi?

    • Mitenkäy

      Joutuvatko uudinit nyt oikeisiin töihin? Vai jatkavatko partiointia Ajoksen sillalla ja estävät mamujen töihin menon?

      • Suvakki007

        Älä ny ei ne sossun jonosta halua pois ja kuka niiden muijia hakkais jos ne töissä ois?


      • Jekekfkeksjsjsjjs
        Suvakki007 kirjoitti:

        Älä ny ei ne sossun jonosta halua pois ja kuka niiden muijia hakkais jos ne töissä ois?

        Eiköhän ne ole siinä vaiheessa taas linnassa.


    • esinahka_erkki

      Ei syytä huoleen. lol ja heh heh 4000 työpaikkaa kemiin. Haloo. Kiinalaiset on todella kovia tämmösissä bisneksissä. Tuskin toteutuu, heillä on taipumus vaatia sitä ja tätä ennen kuin koko urakasta aloitetaan todelliset neuvottelut.

      • kukahan_rakentaa

        Ei kiinalaiset vaadi erityisesti mitään. Ongelma on lähinnä siinä, kun he puhuvat yhtä ja tekevät toista. Jurase park, kouvolan ostoskeskus jne... Onhan noita torpattuja kiinalaisten tulemisia.

        ...josta tulikin mieleen, kai armeija-aikoinani ylemmät herrat olivat oikeassa, kun vihollinen ei ollut koskaan venäläinen vaan keltainen. Keltainen kiinalainen miljardeineen, jotka on luultavasti kusettanut myymällä ylihintaisia kämppiä autiokaupungeista. Voisi joku Oodini olla huolissaan, kun valkoinen arjalainen ylivoima meneekin keltaiseksi!


    • papermansboy

      Kemin vasemmistolainen valtuusto lähes 95 % varmuudella "ryssii " tämänkin aloitteen , joka muutenkaaan ei vielä ole kovinkaan vankalta pohjalta perusteltua ! Eikä Kemin,lähes konkurssikypsällä kaupungilla ole antaa muuta kuin pelkkä tontti !Kiinalaiset ovat tehneet kauppaa jo silloin kun kemiläiset roikkuivat viellä puunoksalla ! Kemin kommunistien on turha kuvitella kiinalaisten sijoittavan miljardin Kemin biohankkeeseen ! Siinä on ensin EU ja sitten Suomen valtio joita kiinalaiset yrittävät todennäköisesti "kusettaa" n. 700 miljoonalla ! Saadakseen 55% omistuksen ko. biohankkeesta ! Jos laitos joskus Suomeen ehkä kiinalaisten toimesta perustetaankin niin ei sitä ainakaan Kemiin perusteta ja perusteeksi riittää pelkkä sijainti kartalla ! Talvella jäiden takana , huonot rautatieyhteydet ja matkan pituus etelä-suomesta jo lisää kustannuksia bioaineen kuljetuksiin ! Haaveilkaa kommunistit vaan tasa-arvosta , ottakaa pakolaisia ja olkaa valmiit jakamaan yhteiskunnan ja veronmaksajien rahoja ! Todennäköistä on että niitä ei riitä Suomessa yhdellekään kunnalle ! Sen sijaan : Tukekaa ja kannustakaa "pienpajoja ja käsityöläisammatteja ja kalastuselinkeinoa" sekä erikoisviljelyä pohjoisella vyöhykkeellä ! Varsinkin harvinaisia , katoavia , huonosti menestyviä ammattikuntia , jotka yleismaailmallinen lama ja paikalliset pankit ovat lannistaneet , ei välttämättä rahallisesti vaan antamalla esim . tiloja käyttöön omakustannus- hintaan ! Tms. vastaavaa ! Mutta koska kommunismin luoma "kateus" on se mikä se on , niin tämä tuskin Kemissäkään koskaaan toteutuu ! Jos kommunisti hyväksyy sen että olen pieni yksityisyrittäjä ja saan siitä palkkani , ehkä vähän enemmän kuin tehdastyöläinen joka tekee 8 tunnin päivää ! Teen kuitenkin 12 tuntista päivää,maksan verot jne. Mutta koska tienaan enemmän kuin tehdastyöläinen niin minua siitä rangaistaan boikotoimalla toimintaani ja myös häiritsemällä kaikin tavoin toimintaani , oli se sitten em mainittua työtä tai maa-ja metsätaloutta !
      Tuntuu uskomattomalta että viellä jossain on täysin kommunistivetoinen valtuusto kuten Kemissä on ! Kommunismi on kaatunut aikoja sitten jo Euroopasta , Itä-Blokin maat suureksi osaksi kuuluvat Natoon ! Olen lähes 100% varma että mikään asia Kemissä ja sen hallinnossa ei muutu vielä ! Mutta n.50v kuluttua Suomessa on Kemi on "autiotalo" sieltä kaikki järkevät nuoret ovat häipyneet,kaupungin asunnot ammottavat tyhjyyttään ! Toivottavasti , kun Veitsiluoto ja muut puujalostuslaitokset lyövät luukut kiinni Kemissä niin sillon kommunistikin alkaa tajuta mistä on kysymys ! Näidenkään tehdaslaitosten sulkeminen ei ole kovin kaukana ! Paperiliitto jo taannoin mittaili voimiaan Jouko Ahosen johdolla ! Otti "ohrakyrsä" ! 12 viikon lakko/työsulku ! Ahoselle kenkää ! Hiljaista on ollut paperiliiton taholta ! Katotaan mitä yhteiskuntasopimus meille antaa !

    • Jaakko.Kulinen

      Sinänsä biojalostamon rakentaminen Kemiin olisi kannatettava ajatus, mutta miksi siihen tarvitaan kiinalaiset omistajat? Nehän siirtävät kaikki voitot Kiinaan. Sitten on vielä huomioitava Kiinan ja Venäjän kiinteät poliittiset suhteet. Kun alueet luovutetaan kiinalaisille, ne tulevat samalla venäläisten käyttöön.
      Täysin järjetöntä luovuttaa hankkeet kiinalaisille, kun rakennuttajana voisivat olla suomalaiset. Silloin voitot ja päätäntävalta jäisi Suomeen eikä ajoksesta tulisi Venäjän etäpesäke, jonka kautta ohjattaisiin Suomen valtausta. Suomesta löytyy aivan varmasti yhtä korkeatasoista osaamista kuin jostain kommunistisesta Kiinastakin.

      • keminpölyt_takanani

        Johan tuota yritettiin EU:n tukemana paikallisvoimin, vaan ei saatu mitään aikaan...koska ei ollut rahaa tai tahtoa. Nyt kun on rahaa, vain tahto enää puuttuu. Tahdommeko myydä maamme kiinalaisille vai emme.


      • En-luottaisi

        Olet oikeassa.
        Niitä työpaikkoja olisi tulossa 4 000 henkilötyövuotta rakennusvaiheessa. Ei 4 000 henkeä töihin. Vakituisesti 150 henkeä. Veikkaan, että suuriosa kiinalaisia, jotka tekevät työt nälkäpalkalla ja asuvat tehtaan nurkissa.

        Kiinalaiset osaavat sijoittaa viisaasti, kuten nyt kaivavat metalleja Afrikassa, jossa ei oma väki saa sitä aikaiseksi.

        Kemissä annetaan rannat Ikean tuulimyllyille ja Ajos Kiinalaisille.


      • moittikaaItseänne
        En-luottaisi kirjoitti:

        Olet oikeassa.
        Niitä työpaikkoja olisi tulossa 4 000 henkilötyövuotta rakennusvaiheessa. Ei 4 000 henkeä töihin. Vakituisesti 150 henkeä. Veikkaan, että suuriosa kiinalaisia, jotka tekevät työt nälkäpalkalla ja asuvat tehtaan nurkissa.

        Kiinalaiset osaavat sijoittaa viisaasti, kuten nyt kaivavat metalleja Afrikassa, jossa ei oma väki saa sitä aikaiseksi.

        Kemissä annetaan rannat Ikean tuulimyllyille ja Ajos Kiinalaisille.

        Kyllä rannat annettaisiin kemiläiselle yritykselle, joka rakentaisi isoa liiketoimintaa niille.


      • deerman2

        Mikään suomalainen yritys ei investoi Kemiin kun tietää ettei siellä mitään muuta kun lakkoillaan puolenvuoden päästä kun investointi olisi valmis ! Kommusnistinen valtuusto vielä säestää lakkoilua ! se on nähty monet kerrat että kommunistiset pääätäjät ryssivät kaikki hommat !


      • toinen-tohelo

        Kiinalaisilla on rahaa, suomalaisilla velkaa siinä ero. Sosiaalitoimistot ei tuota pääomaa


    • Tulisvaantuotehdas

      Kyllä on pessimistisiä kannanottoja! Kemissä hyväksytään (eivät onneksi kaikki hyväksy) vain verorahoista maksetut työpaikat. Kuten kunnalliset ja valtion maksamat. Kun kerrankin on,mahdollisesti,Kemiin tulossa suuri teollisuuslaitos joka toisi Oikeita työpaikkoja niin heti on kauhea parku ja mollaus. Jos kommunisteille eivät työt kelpaa niin menkööt vain kunnan hommiin omanlaistensa sakkiin. Kyllä niitä työhaluisia ja -kykyisiäkin vielä Kemistä löytyy.

      • xghssht

        Pelkääkö Kemiläiset työttömöt, että joutuvat töihin? :D


      • Valoanäkyvissä

        Tämähän olisi Kemille sellainen onnenpotku ettei paremmasta väliä. Rakennusaikainen työllisyysvaikutus on valtava ja työllistää taatusti tämän alueen rakennusmiehet vaikka osa tulisi muualtakin. Vakituisia tehdastyöpaikkoja tulee n. 150. Sillä on erittäin suuri merkitys Kemin talouteen edellyttäen, että väki työllistetään niistä jotka maksavat veronsa Kemiin. Koko touhu piristää Kemiä kaikilta osin. Liikkeet saa asiakkaita yms.
        Pitää muistaa, että tällainen tehdas työllistää myös tukipalveluita, joten Kemintullin alue saa uusia yrityksiä, jotka myös työllistää. Ei pitäisi olla valittamista. Peukut pystyyn !


    • palkansaaja

      Miksi ei suomalaiset: Siksi koska Suomalaiset yritykset jakavat 11 miljardia osinkoja pöhöttyneille sijoittajille investointien sijaan.

      • Vapausvalita

        Myös ammattiliitoilla on suuret osakevarallisuudet. Joista saavat osinkoja. Joista pöhöttyneet ay johtajat ja ay-jäsenet hyötyvät. Miksi niitä liittojen jäsenten rahoilla tehtyjä miljardeja ei jaeta jäsenille?Ovatko ay- järjestötkin kirottuja kapitalisteja?Kerroppa se.
        Ja tulevan biotehtaan työntekijätkin kuuluvat tuollaiseen kapitalistiseen järjestöön,valitettavasti.


      • onkopateoikeassa

        http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/bryssel-voi-kaataa-kemin-biojalostamohankkeen-1.138337

        Miettikää tämän byrokraattihirviön tekemää hallaa. Hel........moinen direktiiviviidakko, joka tulee Suomalaisille veronmaksajille kalliiksi partiopoikia kun ollaan. Rahaa menee ja pieni osa saadaan omia takaisin ja sitäkin varten pitää olla virkakoneisto. Sitten muka EU-rahoittaa jotakin. Kun pääsis irti tästä suurella joukolla, näyttäs Britit esimerkkiä niin siitä se lähtis.


      • Etteivaantaas
        onkopateoikeassa kirjoitti:

        http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/bryssel-voi-kaataa-kemin-biojalostamohankkeen-1.138337

        Miettikää tämän byrokraattihirviön tekemää hallaa. Hel........moinen direktiiviviidakko, joka tulee Suomalaisille veronmaksajille kalliiksi partiopoikia kun ollaan. Rahaa menee ja pieni osa saadaan omia takaisin ja sitäkin varten pitää olla virkakoneisto. Sitten muka EU-rahoittaa jotakin. Kun pääsis irti tästä suurella joukolla, näyttäs Britit esimerkkiä niin siitä se lähtis.

        Tuo on valitettavaa mutta totta. Suomen mepit,nuo eu virkoja kuolaavat Suomen syöjät torppaavat varmaan tuonkin hankkeen. Vihreät, varmasti etunenässä,kehittelevät ehkä hautalan johdolla operaatiota kuinka saavat hankkeen nurin. Todennäköisesti lopullisen niitin hankkeen karilleajoon tekevät ihan omat kemiläiset n.s luonnonsuojelijat jotka jo varmaan kaivavat arkistoja että löytyisi jokin ruoho tai hyttynen jonka varjolla laitetaan valituskierre käyntiin.


      • akiääfrp
        onkopateoikeassa kirjoitti:

        http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/bryssel-voi-kaataa-kemin-biojalostamohankkeen-1.138337

        Miettikää tämän byrokraattihirviön tekemää hallaa. Hel........moinen direktiiviviidakko, joka tulee Suomalaisille veronmaksajille kalliiksi partiopoikia kun ollaan. Rahaa menee ja pieni osa saadaan omia takaisin ja sitäkin varten pitää olla virkakoneisto. Sitten muka EU-rahoittaa jotakin. Kun pääsis irti tästä suurella joukolla, näyttäs Britit esimerkkiä niin siitä se lähtis.

        Olet ihan oikiassa onkopateoikeassa!

        Kemin Biotehasta ei ole vielä sinetillä sinetöity.
        Brysseli voi tehä vielä ihan mitä vaan?
        Jos sieltä Brysselissä alakaa kapuloita lentää rattaisiin: Niin se tehashanke kaatuu kerralla nurin.


    • Huolissaanolen

      Nyt on vaarassa että uudinit joutuvat oikein palkkatöihin ja jää alikulkutunneleissa väijyminen vähemmälle. Tupakkia menee vähemmän eikä kännäämäänkään kykene joka ilta. Elämänlaatu laskee.

      • Pysytäänasiassa

        Hengaile sinä niiden uudinedesi kanssa,älä sekoa asialliseen keskusteluun. Sinulle on nuita ootiniketjuja jo ihan tarpeeksi


    • Anonyymi

      Kaiken laista on tänne luvattu, mutta mitään ei näytä tapahtuvan. Kimara, kenkäkaupan romu, Etelärantakatu 2:n ja yhteiskoulun kummajaiset ne vaan pysyy.
      Joku ympärivuotinen "linna" näky vene rojujen ja kaatuneiden puiden seasta, ei kyllä luokseen vetäny. Karmeaa sotkua Mansikkanokan uimarannan ympäristökin oli ja vanhaa kunnon Ajoksen uimarantaa ei enää vitikoides seasta tunnistanu.
      No huomenna matka jatkuu, koittakaa pärjätä.

      • Anonyymi

        Hirveän näköistä on, mutta poronpaisti jäkäläpedillä oli hyvää.


      • Anonyymi

        Kimara ja Etelärantakatu 2:n on poistuneet. Mutta KKK-romu, ympärivuotinen, yhteiskoulu ja kävelykatu pysyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kimara ja Etelärantakatu 2:n on poistuneet. Mutta KKK-romu, ympärivuotinen, yhteiskoulu ja kävelykatu pysyy.

        Ja varattomuus pysyy, se on sosialistisen kummajaisen,kemin, tunnus. Jatietysti ylisuuri ja kasvava henkilöstö,myös pysyvää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe