Autolomalle L.A-Las Vegas-San Diego

äölkjhgfdspoiuytrew

Moi!
Olemme kesäkuussa lähdössä autolomalle 2-3 viikoksi.

Kysyisin vinkkejä:
-Milloin kannattaa tilata lentoliput? Mihin hintaan mahd saada esim Losiin?
-Kannattaako varata hotellit valmiiksi vai ottaa aina matkan varrelta?
-Grand Canyoniin omalla autolla vai valmisretkellä LasVegasista?
-3000km liian paljon kahteen viikkoon?

21

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DatsunTonni

      Taitaa olla pelkkä unelma..... milloin päätät lähteä ? Koska yrität vuokrata auton ja millaisen? Onko luottokorttisi kunnossa? Hotellit !! Niitä on Ämerikka täynnä, minkä tasoisissa ajattelit asua ? Jos sä ajat Suomen päästä päähän, edestakaisin..... tarvitko siihen aikaa 2...3 viikkoa ? Jos meinaat matkustaa, alahan PÄÄTTÄMÄÄN ITSE ! Käyppä ensin KOROUMAN canjonilla jotta saat kokemusta. Posiolla. Heipä hei.......

    • Itse alkaisin tarkkailla hintoja nyt ja varaisin, kun sopiva löytyy, viimeistään kuitenkin noin 3 kuukautta ennen lähtöä. Sen jälkeen oman kokemukseni mukaan hinnat vain nousevat. Norwegialta oli muutama päivä sitten tarjolla LA:n lentoja pariin sataan euroon suunta, mutta en katsonut tarkemmin ajankohtaa lennoille.

      Ekan yön hotelli kannattaa varata, koska viranomaiset vaativat osoitteen ensimmäiseksi yöksi. Muuten autoillessani USA:ssa otan aina motellit matkan varrelta. Näin et ole sidottu tiettyyn paikkaan ja näet paikan päällä paremmin, mistä maksat. Motelleja riittää ja ne ovat autoilijalle parempi ja halvempi vaihtoehto kuin hotelli. Jos kiinnostaa, niin käy katsomassa sivuillani, kuinka olen toiminut autoillessani ympäri Yhdysvaltoja (jukksa.blogspot.fi)

      Itse olen aina käynyt Canyonilla omalla autolla, mutta kyllä kopterikyytikin varmasti toimii, jos sää on hyvä. Matkaa South Rimmille Las Vegasista tulee kuitenkin yhteen suuntaan noin 500 km ja South Rim on ehdottomasti Kanjonin komeinta aluetta.

      3000 km sujuu helposti 2 viikossa. 300 km:n päivämatkat ovat hyvillä teillä leppoisia suorittaa. Ottakaa kuitenkin tarpeeksi iso auto, mieluiten täysikokoinen, niin matkan teko on mukavampaa. Autoilu on USA:ssa suomalaiselle todella halpaa.

    • jenkki125

      Hei.

      Norwegianin lennot on aika halpoja mutta niihin ei kuulu matkalaukkuja eikä ruokia. Olen itse käynyt kolme kertaa grand canyonilla, kerran helikopterilla, kerran south rimmillä ja viime kerralla west rimmillä sinne on las vegasista noin kahden tunnin ajomatka ja siellä sijaitsee myös skywalk, ihan hyvät näkymät myös sieltä on jos ei jaksa ajaa 5h suuntaa south rimmille.
      Hotelleja kannattaa varailla isoimmissa kaupungeissa valmiiksi ja sitten vähän katella vaihtoehtoja valmiiksi jos ei varaa. On kovin turhauttavaa etsiä illan päätteksi hotelleja sopuisaan hintaan.

      ja lopuksi täytyy vielä antaa respectit Datsuntonni:lle hienosta vastauksesta.

    • Käynyt

      Eka tai pari ekaa yötä kannattaa varata, sen jälkeen varaus edellisenä iltana hotellilta tai hyvissä ajoin tien päältä. Muuten sitoudutte liikaa ennakkosuunnitelmaan, joka ei välttämättä ole paikan päällä katsottuna paras mahdollinen.

      Itse menisin luonnonpuistoihin omalla autolla. En oikein näe lisäarvoa valmisretkessä. En ole itse käynyt Grand Canyonilla, mutta ne luonnonpuistot, joissa olen käynyt, ovat olleet suunniteltuja autoileville ja jalan vaeltaville turisteille.

      Kahdessa viikossa 3000 km on paljon. Se on mahdollista, mutta suosittelisin suunnittelemaan hieman lyhyempiä siirtymiä tai sitten ainakin ihan selkeitä ajopäiviä, jolloin ei ole tarkoituskaan katsella mitään muuta kuin moottoriteitä. Itse olen ajanut 2600 km kahdessa viikossa ensimmäisellä kerralla Kaliforniassa, enkä enää ottaisi noin paljoa siirtymiä, koska se on tuolla autoilun luvatussa maassakin pois nähtävyyksien katselusta.

      Autoilusta pari pikku huomiota. Ostakaa alueen tiekartta yleiskartaksi suunnistukseen, vaikka varsinainen suunnistus tapahtuukin GPS:llä. Muistakaa kompassi! Se on yllättävän tärkeä varsinkin maanviljelysalueilla.

      • Toluca

        Me olemme ajaneet kuskia vaihtaen aikoinaan 7000km viikossaEurooppaa kiertäen, ja kyllä kerettiin nähdä ihan paikallista elämää monessa valtiossa.


    • Toluca

      No me otettiin juuri Novwegianin lennot - FLL syyskuun puoliväli, ja menemme Atlantan kautta -Albuguergue-Petrified Forest-Flagstaff-Grand Canyon- Meteor-grater- ja loppuja en ole vielä tarkkaan katsonut, mihin siis ehtii neljässä viikossa.
      Palaamme Las Vegasista norskilla-alle tonnin menoruuat, paluussa rinkka ruumaan ja koskam on yölento, ilman evästä kun syömme lähtiessä. Ja sitten jossain Lontoossa, vai oliko se Tukholma-- ei sillä enää väliä.

      • cratergratergreater

        Se on Albuquerque ja Meteor Crater. Meteor grater olisi meteoriittihoyla :D.


      • Toluca
        cratergratergreater kirjoitti:

        Se on Albuquerque ja Meteor Crater. Meteor grater olisi meteoriittihoyla :D.

        No ei tullut niin tarkkaan katsottua, mitä nappulaa painaa; suoraltaan en muistanut edes. Mutta se on hyvä, jos jatkossa viitsin asian kuitata oikeilla kirjaimilla ettei asia muutu muuksi!


    • FLL-LAS

      Toivottavasti tuo tonnin lennot on sentään kahden tai jopa kolmen matkustajan yhteissumma, koska Jenkkilän lentoja perinteisillä yhtiöillä ruokineen, juomineen ja ruumalaukulla myydään nyt koko ajan 300-500 eurolla.

      • Toluca

        Edestakaisin kahdelle hengelle. Kyllä kaikki yhtiöt selasin, ja eipä ollut halvempia. Ei AA:lla, ei Condorilla, ei Air Francella, ei BA:lla, j.n.e. Aiemmin olen mennyt Virgin Atlanticolla ja KLM:llä sekä American Airlines`lla. On voinut olla joku muukin yhtiö- ainakin kauan sitten menin SAS:llä.


      • Toluca

        Niin, riippuuhan se hinta ajankohdasta myös, mutta tällä ajalla se on näin.


      • yguygukygukhg

        Juu itse varasin n. kuukausi sitten SAS:n lennot HEL-LAX ja hintaan 446€ / suunta kaikkine laukkuineen ruokineen päivineen. Lähtö olisi viikon päästä. Vuosi sitten mentiin HEL-PHX jotakin hiukan vajaa 500€/suunta.

        Tuollaista hintatasoa ollaan makseltu jo useamman vuoden ajan noista lennoista. Toki kesäaika taitaa olla kalliimpi lennellä Amerikan ja Euroopan väliä, joten ihan näillä hinnoilla ei ehkä taida irrota lentoja tuohon aikaan.


    • USA-fani

      Muutamia hyviä vinkkejä jo edellä annettu, mutta lisää mahtuu.
      1. Liput kannattaa varata mahdollisimman pian, koska parhaat/halvimmat myydään ensin (E-bookers on hyvä).
      2. Hotelli vain ekaksi yöksi, kuten joku jo kertoi, tulli kentällä haluaa tietää osoitteen, minne olet menossa. Hyvätasoisia motelleja on runsaasti tarjolla. Yleensä kannattaa poiketa turisti-info pisteissä, joista saa ko. alueen tarjouskuponkilehtisiä, joilla saa isoja alennuksia niin majoituksesta kuin ruoasta kuin nähtävyyksistäkin. Jostain syystä Amerikkalaiset tykkää edelleen kupongeista. Las Vegasiin kannattaa mennä viikolla, sillä viikonloppuisin hotellien hinnat ovat kallita.
      3. Grand Canionille omalla autolla, turhaa maksaa oppaalle, koska maisemat kertoo kaiken olennaisen. Kiertolistallenne ehdottaisin; Red Canyon Bruce-Canion ja tärkein Yellowstonen kansallispuisto eikä Death Walleytäkään kannata unohtaa, jos on aikaa, on siinä reittisi varrella.
      4.Onko 3000km kahteen viikkoon vähän vai paljon, riippuu luonnillisesti missäpäin ajelette, sillä suurten kaupunkien läheisyydessä on paljon autoja ja isojakin ruuhkia, jolloin matka ei vaan etene.

      • Toluca

        Amerikoissa on niin paljon näkemistä, että siihen ei riitä vuosikaan että näkisi kaikki merkilliset paikat. Mutta kaikkeahan ei tarvitse nähdä.


      • mtaman

        .....yhdellä kertaa.


    • Kiwikawa

      3000km ei ole paha 2 viikkoon. Lentolippuja etsiessä kannattaa katsoa esim supersaverin kautta ja kun löydät halvimman, tarkista myös suoraan ko lentoyhtiön sivuilta.
      Autoksi kannattaa ottaa full size, tosin vuokraamoissa ne eivät ole nykyään oikeita full sizeja. Luxury luokasta taas löytyy oikeat full size sedanit usein.
      On turhauttavaa ajaa pitkiä päivämatkoja pienellä Kialla.
      Ensimmäinen yö kannattaa varata etukäteen. Myöhemmät voit katsoa samana päivänä vaikka bookingista, näin saa usein todella edullisestikin. Tai sitten vaan ajaa sopivan näköiseen motelliin.
      Grand canyonille kannattaa mennä ominpäin kun autokin on käytössä. Maisemista menee hohto kun seisot eläkeläislauman keskellä. Toki helikopteri on ihan hyvä vaihtoehto. Mutta kannattaa valita sellainen missä pääsee käymään myös kanjonin pohjalla. Toki sen lisäksi paikalla voi käväistä myös autolla.
      Lentolippuihin vielä sellainen vinkki, jos et ole hirveän kokenut matkailija niin kannattaa ostaa sellaiset liput että olet järkevään aikaan perillä. Ensikertalaisen on mukavampi etsiä autovuokraamo ja hotelli päivänvalossa eikä keskellä yötä. On suht ikävää eksyä keskellä yötä väsyneenä vieraaseen kaupunkiin. Ja kannattaa ottaa navigaattori. Lyhyemmillä reissuilla vuokraamosta, pidemmillä kannattaa käydä ostamassa oma vaikka Wallmartista. Tai sitten katsoo Craigslististä parilla kympillä käytetyn ja ostaa sen

    • Käynyt

      Olisi kiva kuulla aloittajalta, miten reissu meni, jos matkaan lähdettiin?

    • globetrotterxzy

      Itse olen ajanut yhdessä päivässä 1600 km ahtaassa ja ruuhkaisessa Euroopassa, joten jenkeissä oikeat tiet valitsemalla tuon 3000 km ajaisi vaikka parissa päivässä. Silloin kyllä täytyy keskittyä ajamiseen näin matkustamisen ammattilaisenkin ja pyhittää muita päiviä turisteeraamiseen ja relaamiseen. Kannattaa muistaa että yön pimeydessä päivän ajaneena voi sopivan ja edullisen majoituspaikan löytäminen olla tosi rankkaa, ja päälle illallispaikan, sillä syödäkin täytyy.

      Riippuen tuloajasta voi tosiaan olla parasta varata hotla ekaksi yöksi jos road tripistä on kysymys. Kartta, navigaattori ja etukäteissuunnittelu auttaa paljon. Työkseni asun ulkomailla ja kymmenkunta kertaa jenkeissä käyneenä voin antaa nämä neuvot.

      • uskoiskohan

        Vai olet ajanut päivässä tuollaiset kilometrit.


      • mahdollistakunosaa
        uskoiskohan kirjoitti:

        Vai olet ajanut päivässä tuollaiset kilometrit.

        Luota ammattilaiseen.


    • SanDiego

      Muuttaessani Kansasista Kaliforniaan 40 vuotta sitten ajoin2500 kilometria kahdessa paivassa. Osa oli viela vanha route 66 kun Interstate ei ollut viela valmis. auto oli 1972 Datsun 510. Kiva matka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe