Mgneettihoidon kokeneille kysymys.

kohdallaniviimeinentoivo

Minulle on suositeltu mm. sähköshokkihoitoa, josta kieltäydyin, muistinmenettämipelon takia.
Nyt on ehdotettu magneettistimulaatiota. Onko täällä hoidon kokeneita.
Tarkoitan sillä sellaisia ihmisiä, joilla on henkilökohtaista kokemusta asiasta.
Tilanne kohdallani on sellainen, että tämä on viimeinen keino, joten toivon asiallisia vastauksia, en näiden täällä pyörivien mistään mitään tietävien jupinoita, siitä mitä masennus on tai ei ole.

22

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Self_ownership

      Mielenkiintoista jos välität muistinmenetyksestä jos haluat oikeasti kuolla...

      Jos haluat oikeasti kuolla, on varmin, rauhallisin ja kenties helpoin tapa typpikaasu ja "exit bag". Tutki asiaa. Jos et snaijaa, niin laita viestii tänne. Katselen tätä foorumia päivittäin.

    • Usko_pois

      Suosittelen pysymään kaukana kaikesta tuollaisesta uskomushoidosta. Sähköshokki ja magneettistimulaatio perustuvat molemmat aivojen vaurioittamiseen. En osaa sanoa miten elämäsi siitä parantuisi. Pysyvät muistiongelmat ovat vain pieni siivu todellisista riskeistä. Eikä sinun tarvitse uskoa minua, voit halutessasi lukea esimerkiksi sähköshokista psykiatrian ammattilaisen kertomana.

      ECT Resources Center
      http://www.ectresources.org/

      "For Patients, Families, Professionals, Advocates and Researchers

      ECT (electroconvulsive therapy) involves the application of two electrodes to the head to pass electricity through the brain with the goal of causing an intense seizure or convulsion. The process always damages the brain, resulting each time in a temporary coma and often a flatlining of the brain waves, which is a sign of impending brain death. After one, two or three ECTs, the trauma causes typical symptoms of severe head trauma or injury including headache, nausea, memory loss, disorientation, confusion, impaired judgment, loss of personality, and emotional instability. These harmful effects worsen and some become permanent as routine treatment progresses."

    • päähäntykillä

      älä suostu koe kaniiniks.jos se menee vituiks ne sanoo voi voi.ei sitä kukaan tiä miten se vaikuttaa.

    • AUTOmate

      Sen verran paskaa se elämä on masennuksen kanssa, että mielelläni ottaisin sähköshokki tai magneettihoitoa. Mitä sitten, jos muistia menettää, kun suurin osa muistettavista asioista on sitä masennusta. Ja mitä sitten jos hieman tulee aivovauriota, kun ei niitä aivoja nytkään tule käytettyä, kuin vanhojen asioiden märehtimiseen ja mahdollisten uusien ongelmien kohtaamiseen.

      Ainakin itse toivoisin jotain muutosta masennukseen ja apatiaan.

      • Usko_pois

        Sähköshokittamalla aivosi masentuneisuutesi lisääntynee. Apaattisuus lisääntyy varmasti. Se on koko sähköshokittamisen tarkoitus; tehdä ihmisestä enemmän vihannes. Olen vähän huolissani puolestasi, että et ymmärrä mitä sähköshokittaminen tarkoittaa ja mitä siitä aiheutuu aivojen terveydelle ja mitä tuskaa monen aivovaurioitetun ihmisen elämä on. Lienet vaurioittanut aivosi ja erilaisin 'psyykenlääkkein'? Miksi laajentaisit vauriota entisestään? Kuten sanoin, muistivauriot ovat vain pieni pala haitoista mitä sähköshokitasta seuraa.

        Osaathan englantia? Lue aikaisemman linkin materiaali ennen kuin päätät jatkosta. Ihan oman terveytesi tähden.


    • Beyz

      Itse olin TMS- eli magneettihoidossa jokunen vuosi sitten. En huomannut mitään hyötyä, päinvastoin hoidon jälkeen tehty masennustesti osoitti huonompaa tilaa kuin ennen hoitoa. Toivottomuus lisääntyy, kun hoito ei auta.

      Ei siinä kai muita riskejä ole, kannattaa kokeilla. Vakavasti masentuneilla ei tosin taida auttaa, pitäisi mennä suoraan sähkölle.

      • sesamaalkup

        Kiitos asiallisesta kommentista. Siskolta meni muisti sähköshokkihoidossa, josta aikaa jo kymmenisen vuotta. Ei muista lähiaikoina tapahtuneita, eikä aiemmin tapahtuneita asioita. En sitä itselleni halua. Eikä tuntunut muutenkaan olevan mitään hyötyä.
        Magneettistimulaatio kuulostaa vaarattomalta toimenpiteeltä, varsinkin sähköshokkiin verrattuna.
        Exit bagille vastaan, että ei tulisi onnistumaan pään pussiin laittaminen, on sen verran paha klaustrofobia, muuten ihan ok idea, vaikka asiaton, ottaen huomioon kysymykseni.


      • Beyz

        Ei siinä mitään vaaraa ole. Joinain päivinä hoitokäynnit tuntuivat vähän ikäviltä, kuin luunappeja puolen tunnin ajan päälakeen. Yleensä ei tuntunut juuri missään.

        Kouristuskynnyksen testaus ensikäynnillä on aika kivakin kokemus, kun lääkäri saa sormesi liikkumaan liikuttelemalla sitä magneettia pääsi päällä. Siitä tulee sellainen olo, että kyllä tällä vehkeellä jotain tehoa on (vrt. esim. magneettirannekkeet ym. huuhaa).


      • tutkikaa_historiaa
        Beyz kirjoitti:

        Ei siinä mitään vaaraa ole. Joinain päivinä hoitokäynnit tuntuivat vähän ikäviltä, kuin luunappeja puolen tunnin ajan päälakeen. Yleensä ei tuntunut juuri missään.

        Kouristuskynnyksen testaus ensikäynnillä on aika kivakin kokemus, kun lääkäri saa sormesi liikkumaan liikuttelemalla sitä magneettia pääsi päällä. Siitä tulee sellainen olo, että kyllä tällä vehkeellä jotain tehoa on (vrt. esim. magneettirannekkeet ym. huuhaa).

        Joo, sillä on tehoa vahingoittaa aivojasi. Menee muisti ja oot entistä masentuneempi se vuoksi. Vitun tieteellistä. Placebo-magneettirannekekin o parempi. Jos lääkärit sanois että se toimii niin varmaan moni uskoisi. e ajattelee että kiva että jotaki tehdää, mutta sitten kun ei enää muista normaalisti, niin monet päätyvät itsemurhaan.


      • Beyz

        Sekoitat nyt magneettihoidon sähköhoitoon. Sitä en ole itsekään uskaltanut kokeilla, vaikka lääkärit väittävät mahdollisten muistihäiriöiden olevan väliaikaisia. Mediassa on ollut pysyvistä muistiongelmista ulostuloja, joita en näe syytä epäillä, vaikka ne olisivat ristiriidassa eräiden tutkimusten kanssa.


      • Usko_pois
        Beyz kirjoitti:

        Sekoitat nyt magneettihoidon sähköhoitoon. Sitä en ole itsekään uskaltanut kokeilla, vaikka lääkärit väittävät mahdollisten muistihäiriöiden olevan väliaikaisia. Mediassa on ollut pysyvistä muistiongelmista ulostuloja, joita en näe syytä epäillä, vaikka ne olisivat ristiriidassa eräiden tutkimusten kanssa.

        Vaikkei minua haittaa vaikka aivosi rikkoisitkin, vielä viimeisen kerran varoitan. Pysyvät kognitionvauriot, ja muut aivotoimintavauriot, koskevat myös magneettistimulaatiota, EIVÄT PELKÄSTÄÄN SÄHKÖSHOKKIA.


    • katsokaa

      Katsoitteko eilen tätä ohjelmaa? Siinä tietoa masennuksen syistä. Eräälle miehelle laitettiin joku piuha aivoihin, mutta masennusta voidaan hoitaa muutenkin. Epätasa-arvoisuus aiheuttaa masennusta. Omasta mielstäni epätasa-arvoisuuden tunnetta voi lievittää myös henkisillä harjoitteilla, kuten meditaatiolla. Me kaikki olemme yhtä arvokkaita ja tolkuton kilpailu sekä materian ja menestyksen perässä juokseminen on vain tyhmän ihmismielen luoma harha, joka voi myös huvittaa, kun ensin löytää todellisen minuutensa ja arvonsa.

      http://areena.yle.fi/1-2361100

    • YleTeema_Tiede

      Eilisessä Ylen Teeman tiededokumentissa (melko lopussa) oli sähköshokkihoidosta masennuksen yhteydessä.

      Tiededokumentti: Sairauksien alkuperä
      Jakso 3: Masennus
      http://areena.yle.fi/1-2361100

      • Usko_pois

        Ei ollut sähköshokista vaan DBS:stä (deep brain stimulation) eli syväaivostimulaatiosta, joka perustuu kylläkin myös sähkövirtaan. Sähköshokki ja DBS ovat siis eri menetelmiä. Näiden kahden lisäksi on vielä erikseen magneettistimulaatio. Jokainen em. menetelmistä vaurioittaa aivoja, mutta eri tavalla.


    • Stimulaattori

      Pieni täsmennys... tuo DBS eli aivostimulaattori on alun perin kehitetty parkinsonin taudin hoitoon. Idea on se että heikko sähkövirta ärsyttää mustasolutumaketta toimimaan ja siten tuottamaan dopamiinia jonka puute aiheuttaa parkinsonin taudin oireet.

      Myöhemmin on tälle DB-stimulaattorille löydetty muitakin kohteita. Sen avulla on voitu hoitaa mm, virtsarakon toimintahäiriöitä, pahoja epilepsiakohtauksia ja todellakin nyt viimeisimpien kokeiluiden perusteella masennusta.

      Ja vielä vähän tietoa tuosta stimulaattorista. Mieheni sairastaa parkinsonin tautia. On agressiivinen muoto kyseessä. Hän sai nuorena diagnoosin ja melkein heti joutui jäämään eläkkeelle. Kun stimulaattori asennettiin hänelle niin se tehtiin tilantessa jossa olisi ollut vuoden päästä edessä pysyvä laitoshoito, niin pahat nuo oireet olivat ja lääkehoito oli tullut tiensä päähän.

      Stimulaattori vetäisi kelloa noin 10 vuotta taaksepäin. Ja leikkauksen suorittanut neurokirurgi mainitsi että olisi havaittavissa mielekiintoinen sivuvaikutus jota ei kuitenkaan ole pystytty tieteellisesti todistaman. Stimulaattori huomattavsti hidastaisi parkinsonin taudin etenemistä tai jopa pysäyttäisi sen etenemisen. Meillä on viitteitä että se olisi hidastunut huomattavasti.

      Kaiken tuon edellä mainitsemani jälkeen en oikein osaa pitää tuota DB-stimulaattoria vaarallisena aivoja vaurioittavana vempeleenä. Tokihan täytyy muistaa se että kun stimulaattori asennetaan niin kyseessä on aina kajoava toimenpide ja johon liittyy riskejä.

      No jokainen tehkööt omat johtopäätökset ja tais tää postaus tulla nyt vähän off-topic mutta oli pakko vähän oikoa tuota DBS käsitystä. :)

      • Usko_pois

        DBS:n käyttö oikeiden sairauksien hoitoon on eri asia, koska vaikutus keskittynee esimerkiksi Parkinsonin taudin hoidossa varsin spesifisti vikaan aivoissa. Tällöin hyödyt saattavatkin mennä haittojen ohitse. Tunnemaailman kopeloiminen sähkövirralla on epäspesifiä stimulointia, 'hullujen hommaa', jos minulta kysytään.


      • luetunymmärtäminen
        Usko_pois kirjoitti:

        DBS:n käyttö oikeiden sairauksien hoitoon on eri asia, koska vaikutus keskittynee esimerkiksi Parkinsonin taudin hoidossa varsin spesifisti vikaan aivoissa. Tällöin hyödyt saattavatkin mennä haittojen ohitse. Tunnemaailman kopeloiminen sähkövirralla on epäspesifiä stimulointia, 'hullujen hommaa', jos minulta kysytään.

        Lue alkuperäinen kysymys uudestaan ja mieti kysyttiinkö sinun mielipidettäsi. Oliko sinulla antaa sellaista vastausta, jota kysyjä oli vailla.


    • pokke

      itselleni suositeltiin sähköä noin vuosi sitten. En suostunut kun olen nähnyt miten ystävän muisti meni hoidon tuloksena. Minun olisi pitänyt jaksaa paikallisliikenteellä kulkea osastolla 3krt viikossa eikä saattajaa. Onneksi tajusin kieltäytyä. Ihmetystä herätti osaston tapa että minua paljon nuoremmat saivat olla osastolla kyseisen hoitojakson ajan. Millä perusteella joidenki pitää jaksaa kotoa kulkea ja samalla pyörittää perhe arkea? Siinäkään suhteessa potilaat eivät ole yhtä arvokkaita mikä on väärin. Ja näin toimitaan Oulussa

      • Usko_pois

        Se, että olet saanut olla kotona on osoitus siitä, että olet korkeammassa statusasemassa kuin osastolla olevat. Näet asian hieman huvittavasti toisin päin.


      • Pokke

        En huomannutkaan ajatella asiaa noin. Kiitos että valaisit. Kuten aiemmin totesin niin en ottanut sähköhoitoa enkä tule ottamaan.


    • RätäTätä

      Magneettistimulaatio auttaa kuulemma paremmin nuoriin.
      Itse kävin ko. hoidon lävitse (oliko se nyt 10 kertaa) aikuisena vuosia sitten.
      En hyötynyt hoidosta.

      Minulla kipukynnys on aika korkea. Silti tehot oli säädetty sellaisiksi, että sattui.

      Tulipahan koettua. Sähköhoitoa en halua.

    • aaa24

      Itse olen todella kiitollinen siitä, että sain kuusitoista vuotta sitten sähköhoitoa, kun olin psykoottisesti masentunut ja itsemurhaa yrittänyt. Lääkkeet eivät olleet auttaneet, mutta jo ensimmäinen sähköhoitokerta palautti minut takaisin elämään. Kuin olisin herännyt painajaisunesta.
      Muisti meni hetkeksi ensimmäisen hoitokerran jälkeen, mutta itselleni sekin vain vahvisti tunnetta siitä, että olin saanut uuden elämän. Voihan olla, että aivoni ovat nyt vaurioituneet, mutta toisaalta vaihtoehtoisesti olisin nyt varmasti kuollut. Sen sijaan pystyin menemään töihin ja elämään normaalia elämää. Pitkäkestoinen masennuskin vaurioittaa aivoja ja lisää monien fyysisten sairauksien riskejä puhumattakaan elämänlaadun menetyksestä.
      Aivoilla on lisäksi käsittääkseni hyvä toipumiskyky ja aivojen muut osat kykenevät ottamaan vaurioituneiden osien tehtäviä itselleen, joten miksi ei sähköhoidon kohdallakin olisi näin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe