mikä saabissa on parasta?

kehumista

-jakoketjukoneet ( kestää auton iän)
-paksut pellit
-hyvät penkit
-tehty maantielle menee kuin juna
-kuuma talviauto
-varustelutaso
-ajo-ominaisuudet
-halvat vakuutukset
-kestävän auton maine
-mainettaan taloudellisempi
- ulkonäkö

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wehrergewqg

      Unohdit moottorin mitä Saab käytti?
      Arvaa mikä?

      • Pröötti

        Wankel V6 ?


      • wehrergewqg

        Ei ollu, arvaa uudestaan.


    • i-love-saab

      Kateellisten katseet:) Ainakin meillä hurjat sadat tuhannet saabiteltu lämpimässä ja jykevässä autossa. Harvat korjauksetkin olleet halpoja. Ehkä tämä pätee vain vanhoihin Saabeihin, en tiedä?

    • Rotenberg

      Vahvat koneet ja pellit. Auto isältä pojalle. Etuveto ja turbo.

    • saabismi.on.sairaus

      Ja se tunnettu sairaus päälle. Saabismi on sairaus. Ovat sairautensa saaneet ennennäkemättömällä ja erilaisella liikennekulttuurilla. Sama kulttuuri jatkunut vuosikymmeniä.

    • ParasTalviAutoVieläkin

      Kaksi Saabia oli mulla peräkkäin. 90, ja 99. Molemmissa oli ajo-ominaisuudet enemmän kuin hyvät. Meni lumisella motarillakin kuin juna, jossa ei aura ollut ehtinyt vielä käydä. Oli hauska ohitella muita, jotka ajoivat kuuttakymppiä auraamattomalla tiellä, jossa oli satasen rajoitus... Saab ja nokian hakkapeliitta oli ainakin silloin lyömätön yhdistelmä talvisilla teillä. Ainoat viat olivat sekä lämmitykseen, että ruostumiseen liittyvät viat. 90 mallissa oli kylmä kuin siperiassa, vaikka lämppäri oli ollut ihan merkkiliikkeen tutkittavana. Ei löytynyt vikaa. Sitten vielä repsikan ovi ruostui puhki alareunasta, vaikka oli "paksua peltiä". Katon verhoilu tippui silmille eräässä terävässä montussa jota en huomannut, kun lunta oli satanut tielle, ja näytti ihan sileältä. 99 mallissa ei muistaakseni ollut mitään sen suurempaa vikaa muuta kuin merkkasi aina paikan, jossa oli pitempään seissyt. Öljyä tihkui jostakin, mutta sehän ei menoa haitannut. Muistelen vieläkin hyvällä, varsinkin tuota ysiysiä....Jos tehtäisi vielä uusia, niin olisin yksi potentiaalinen asiakas....

    • saabillamennään

      öljysi tihkui vauhtipyörän takana olevasta lyvystä.Joka on irtonainen levy vauhtipyörän takana.Molemmissa moottoreissa sama vika.B ja H.Saabin vanhan tekniikan mallit oli hyviä.Saab 90 tyyppi on 99 teknikalla.Kymyys on voinut johtua ,lämpöhanasta tai vesipumpusta.Edellyttäen,että oli talvi termostaatti.Sama vika on alle1988 mallien Saab900 tyypissä.

    • Saab-fani

      Aloittajan toiveiden mukaan tässä omien kokemusten pohjalta parasta ja vähän huonoakin tai vain muuten mieleen jäänyttä muutamasta omistamastani Saabista.

      - 99L MY72 käytettynä: Parasta tuohon maailmanaikaan oli etuveto isot 15" pyörät ja hyvät istuimet, turvavyöt myös takapenkillä. Hienot lampunpesimet vakiona. Engelsmannien tuumaset ruuvit edellytti monipuolista työkaluvalikoimaa. Käsijarru (vaikutti etupyöriin) piti säätää aina ennen katsastusta.

      - 900GLi A MY84 käytettynä: Hyvä junamainen ajettavuus, kestävyys (H-moottori mekanisella ruiskulla) ja vähävikaisuus, hyvä ergonomia, ajovalot, tavaratila, monikäyttöisyys, peruutusvalot etuvilkuissa, epäsymmetrisesti toimivat pyyhkijät, lämmin talvella ja vielä tyylikäs. Vieläkin muistelen tätä haikeudella. Aito Saab. Tällä vain ajettiin. Huonoja puolia oli vähän. Moottori tihkui hiukan öljyä jostakin tiivisteestä mutta itse moottori ei sitä kuluttanut. Öljynvaihdon välissä ei ollut tarvetta lisätä öljyä. Automaatti oli vain kolmilovinen ja momentinmuunnin lukkiutumatonta mallia. Keskikulutus oli siksi korkeahko 10l/100km. Mutta bensahan oli halpaa.

      - 9-3 Sport A MY00 uutena: Hyvää moottorin ominaisuudet, ajettavuus varauksin (Einbach alustasarja). Alkuperäinen alusta mukavuuspainotteinen ja ajettavuus hutera omaan makuun. Ei mitään vikoja. En ole kuitenkaan katunut tästä luopumista kuten og900 kohdalla. Siinä oli sitä jotakin, mikä tästä puuttui. Auton tuntu.

      - 9-5 Aero A MY00 3v käytettynä: Parasta mainio ajettavuus, kestävyys, maalipinta, ajovalot, muotoilu, kulkupuoli etenkin etanolipäivityksen, suuttimien, bensapumpun ja putken vaihdon jälkeen. Kestävyys on yllättänyt todella positiivisesti. Vähävikaisuus runsaasta elektroniikasta huolimatta lähes og-satkun tasoa. Pieniä murheita ollut. Sid2 on uusittu (pikselit) samoin vilkkuviiksi (löysä) ja toinen penkinlämmittimen kytkin (lämmitys päälle kesällä). Ennakkohuoltona kaikki puslat (vain pitkittäisissä löysää) uusittu Virossa (alkuperäisosin). Iskuvaimentimet ja jouset päivitetty, jarrulevyt vaihdettu (kulumisraja), koko pakoputki uusittu (ahdisti), akkuja vaihdettu muutaman vuoden välein. Samoin ajovalon polttimoita. Lisäksi moottorin kaikki ketjut rattaineen ja kiristimineen uusittu (200tkm, lievää venymistä, automaatti). Jakopää ei ole ikuinen tehomallin ja automaatin yhdistelmällä. Samalla uusittiin vesi- ja öljypumppu varmuuden vuoksi. Kohtuullinen lista 16 vuoden ajalle. Mutta vastaavasti näyttää päältä sekä sisältä, tuntuu ja kuulostaa yhä uudelta autolta.


      Tästä viimeisestä ei vain halua luopua. Saab parhaimmillaan. Mikään ei ärsytä (paitsi ilmeisesti tappituntumalla ajavia kanssa-autoilijoita :) eikä yllättäviä vikoja ole liiaksi. Vaikka arvo ei enää merkittävästi laske, on se merkityksetön käyttöarvon rinnalla. Taitaa mennä tämäkin harrastus sen kuuluisan sairauden piikkiin. Ei kai kukaan tervejärkinen pidä vanhaa autoa uudenveroisessa kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe