Numeronsiirto DNA:lle

OnnistuukoOngelmitta

Tarkoitus tehdä Tele Finlandista numeronsiirto ja liittymävaihto DNA:lle

Minulla on tällä hetkellä:

Miniliittymä Mininetillä (256 kbit/s) 3,00€/kk
- Maksat käytön mukaan: Puhelut 7 snt/min
- Maksat käytön mukaan: Tekstarit 7 snt/kpl
- Videopuhelut sekä kuvaviestit 20 snt/min/kpl
- Verkkonopeudet: Mininetin nopeus max. 256 kbit/s. Rajaton
"Mininetti -palvelun saapuvan liikenteen maksiminopeus on 3G-verkossa 256 kbit/s (vaihteluväli 100-256 kbit/s). 2G-verkossa 236 kbit/s (vaihteluväli 20-120 kbit/s)".

-

Tarkoitus oli vaihtaa liittymään (2Mbit/s) Mininetti, joka on maksanut Mini-liittymän kanssa 10€/kk. No tämä palvelu olikin nyt yhtäkkiä jostain kumman syystä hävinyt valikoimasta ja seuraavaksi edullisin Miniliittymän nettivaihtoehto onkin 15€/kk maksava Nopea netti (21 M, 20Gt/kk) siis rajoitettu netti jossa tarjousaikana 1.5.2016 asti max 20Gt/kk sen jälkeen 10Gt/kk tiedostonsiirtoa, jonka jälkeen vain 128 kbit/s nopeudella, jos et maksa lisämaksua!!! Rajattoman netin tilaaminen maksaisi tarjousaikana 2€/kk sen jälkeen 5€/kk, siis täyttä rahastusta:

Hyvin aiemmin toiminut Tele.fi on alkanut tähän isäntänsä Soneran ryöstöhinnoitteluun:

------------------

Mini-liittymä Nopea netti (21 M, 20Gt/kk) speksit:

"Verkkonopeudet: Nopea netti toimii kattavassa 4G-verkossa ja sen max. nopeus on 21 Mbit/s. Netin maksiminopeus käytettävissä 20 Gt/kk* käyttömäärään saakka, jonka jälkeen voit jatkaa käyttöä 128 kbit/s perusnopeudella tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa netin käyttöä paketin täydellä nopeudella.

*Tiedonsiirron määrä 20 Gt/kk (norm. 10 Gt/kk) ja rajattoman nettipaketin tilaus laskutuskaudeksi 2 € (norm. 5 €). Tarjoukset voimassa 1.5.2016 asti.

Nopea netti –palvelun saapuvan liikenteen maksiminopeus Soneran 4G LTE -verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 5-21 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 0,4-20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 0,4-10 Mbit/s), 2G-verkossa 236 kbit/s (vaihteluväli 20-120 kbit/s)".

---------------

DNA tarjoaa rajatonta 2M nettiä ja edullisempia puheluita sekä tekstareita, joihin olen ajatellut vaihtaa, koska 2M netti riittää hyvin:

DNA Äly 2M

Kotimaan puhelut 0,05 €/min ja tekstiviestit 0,05 €/kpl
Tiedonsiirtonopeus 2 Mbit/s
Nopeuden vaihteluväli 0,4-1,6 Mbit/s
Kuukausihinta 9,90 €, sisältää rajoittamattomasti tiedonsiirtoa.

-

Kyselisin nyt miten Tele.fi:n numeronsiirrot onnistuvat DNA:n liittymään? Hoitaako DNA tuon, kun menee vaihtamaan liittymät DNA-myymälään? Vai kannattaako ottaa uudet numerot jotta sujuu helpommin vaihto toiselle operaattorille. Minulla on kolme Mini-liittymää Tele Finlandilla, jotka kaikki haluaisin vaihtaa.

Missä vaiheessa laskutusjaksoa tuo vaihto pitää tehdä, ettei Tele Finland laskuta enää seuraavaa laskutuskautta joka on 10 pvä? Jos siis DNA siirtää numerot Tele Finlandilta niin montako päivää ennen laskutuskauden päätöstä tuo kannattaa tehdä ettei Tele.fi ota vielä seuraavan kauden maksuja?

3

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sonera-On-Out

      7 - 14 päivää on siirtoaika. Tee tilaus netissä, tarpeeksi ajoissa ja esitä oma siirtopäivä. Esimerkiksi kuun vaihde 1.3 tai 10.3. DNA hoitaa kaiken puolestasi. Sen jälkeen Sonera ja TeleFinland alkaa pommittamaan sinua valheilla "Olet meille tärkeä asiakas" ja muuta paskaa. Älä usko niitä.
      Itselläkin on 3 kpl TeleFinland ns lepäävää liittymää joista maksan 1 euro per liittymä kuukausimaksua. Viime lokakuussa TeleFinland alkoi lähettää tekstareita, että sinulla on 3 sellaista liittymää jotka "poistuvat valikoimistamme, tule lähimpään TeleFinland liikkeeseen, räätälöidään sinulle sopivat kuukausi paketit".
      Mitä tapahtui? Nyt ollaan helmikuussa eikä ole tapahtunut mitään. Ei ole tulut kirjettä, että liittymät lakkautetaan tms. Toisin sanoen valhe-propaganda paskaa.
      No, olen aktivoimassa ne 4 G paketeiksi mutta en TeliaSonera valhe puljulle. Ne siirrän joko Saunalahti tai DNA. Plus minulla on muijan kanssa 4 G Sonera rajattomat (maksettu lisämaksulla). Ne siirtyy samassa yhteydessä yhteensä 5 liittymää. Syy on selvä. Melkein jokaisena päivänä Sonera 4G putoaa verkosta ja on ihme pätkimisiä. Kuluttajillehan ei kerrota totuutta Soneran ongelmista. Ne eivät ole korjautuneet. Siitä todisteena meidän 4 G liittymät, joissa ollut "yhteyttä valitsemaanne numeroon ei saada" ja muita ongelmia viime kesästä saakka. Asumme noin 200-300 metriä 4 G tukiasemasta pääkaupunki seudulla.

    • Siis putoaako tuo Tele Finlandin netti avatuiltakin liittymiltä? Eihän tuossa olisi mitään järkeä. Jo nyt tarvitsee 20 gigaa, niin kyllähän sen tarvitsee toukokuussakin. Lisäksi eihän tuollaista voi laittaa vain alaviitteeksi, kun ensin mainostetaan 20 gigaa.

      Yleisesti noista kahden gigan neteistä halutaan eroon. Porukka käyttää niitä striimaukseen eli netin käyttö on todella runsasta. Kannattaa ottaa huomioon, että Tele Finalndilla pääsee tuossa nopeassakin netissä 4G verkkoon. Siis sieltä todella voi saada sen 21 Mbit/s. Esimerkiksi Saunalahdella vastaava on rajoitettu 3G verkkoon.

      • ei.hurraahuutoja

        20Gt/kk on vain tarjousajalla, sen jälkeen tiedonsiirtoraja putoaa puoleen eli 10Gt/kk. Kun se täyttyy netti on nuhapumpputasoa 128kbit/s ellet maksa 5€ lisämaksua seuraavaan tiedonsiirtorajaan asti jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe