lähtöselvitys netissä ja lentäminen

ensimmäistäkertaa

Kukas osaisi kertoa ensikertalaiselle. Tarkoitus olisi lähteä kesällä ensimmäistä kertaa lentokoneella ulkomaille. Matkatoimiston mukaan tuon lähtöselvityksen voi ja kannattaa tehdä ennakkoon netissä. Mitä kaikkia tietoja passista pitää laittaa tuohon selvitykseen?

Mitä kaikkea osaisit kertoa lentämisestä ja mitä kaikke lentoaikana tapahtuu? Kuulemma jotain ihme ääniä ainakin kuuluu.. mitä nuo äänet ovat?
Jännittää niin pirusti

17

2860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkdkkkdkdn

      Jokainen kulkuneuvo pitää ääntä, esim juna ääntelee eri tavalla kuin linja-auto. Lentokoneessa laskussa ja nousussa kuuluu erilaisia ääniä kun laskusiivekkeitä liikutetaan ja laskutelineet vedetään sisään tai ulos. Normisettiä. Samoin moottorien ääni muuttuu riippuen paljonko tehoa käytetään.

    • Kjiukjj

      Lähtöselvitys kotona jos vain käsimatkatavara. Jos laukkuja ruumaan niin kentällä joko tiskillä tai automaatilla, saa tarrat laukkuihin.

    • EFHK36

      Kyllä se lähtöselvitys kannattaa tehdä jo kotona rauhassa netissä. Jos on ruumaan meneviä tavaroita, niin silloin voit kirjata matkatavarat lentokentällä olevalla automaatilla ja tulostaa matkalaukkutarrat siitä. Sitten vaan viet laukun lentoyhtiön laukkujen droppaus tiskille (selviää valotaululta). Sen jälkeen marssit turvatarkastukseen ja seuraat siellä ohjeita. Turvan jälkeen oletkin sitten lähtöhallissa, ja sieltä sitten vaan etsimään lähtöporttia. Tietty voi olla raja/passintarkastus, jos lennätte euroopan ulkopuolelle.

    • pööööö

      Lähtöselvitys kannattaa tehdä kotona ja kentällä suoraan sit marssia bag drop tiskille josta virkailija laittaa laukun eteenpäin.

      • Laukku.jo.perillä

        Miksi tarvitset virkailijaa bag drop tiskillä? Laita asianmukaisin tägein varustettu laukku hihnalle ja ota hiustenkuivaajan näköinen lukulaite jonka osoitat tägissä olevaan viivakoodiin, tee sama itsellesi jäävään tositteeseen, jonka olet jo liimannut boarding bass:iin ja laukku lähtee vaellukselleen. Sano varmuuden vuoksi hyvästit laukullesi. Varsinkin jos siellä on naapurin tilaamat timangit ja rubingit


      • pööööööööö

        Olen töissä tuolla ja usko pois useammat menevät mielummin bag drop tiskin kautta. Self servicebag drop nopeuttaa ruuhka aikaan.


    • lentämäänvaan

      Ne äänet on ihan normaaleja lentämiseen tarvittavien laitteiden ääniä. Nousun aikana kuuluu voimakasta ääntä kun laskutelineet vedetään sisään ja vastaavasti lasketuessa työnnetään ulos. Suurin osa koneessa istuvista on lentänyt kymmeniä kertoja. Katso heitä kuinka yhdentekevinä he noita ääniä tai koneen liikahduksia pitävät. Itse lakkasin laskemasta kertoja kymmenen jälkeen mutta veikkaan lentoja olleen sata.

      • SurrrrrrKlonks

        Siivekkeiden säätö aiheuttaa myös omat äänensä nousussa ja laskussa.


      • raaadeeety
        SurrrrrrKlonks kirjoitti:

        Siivekkeiden säätö aiheuttaa myös omat äänensä nousussa ja laskussa.

        Parhaat äänet kuuli B757 noustessa pikkusaarten lyhyiltä kentillä. Kabiini täysi ja jokaisella maksimit matkatavarat lomaviikolla tulleet lisäkilot. Kevyesti silti loikkasi taivaalle. Muuten sitä konetta en jäänyt kaipaamaan.


    • Mistä matkalaukkuun laitettavan tarran saa jos tekee lähtöselvityksen kotona? Jos tarraa varten joutuu käymään lentokentän automaatilla niin saman tienhän siinä voi tehdä lähtöselvityksenkin?

      • parivuottasitten

        Kerran kun minä tein lähtöselvityksen kotona, emme pystyneet enää saamaan matkalaukkutarroja automaatista, vaan meidät ohjattiin bag drop tiskille, jossa virkailija liimasi ne laput. Voi olla että käytäntö on taas muuttunut.
        Lähtöselvityksen teen yleensä kotona sen takia, että varmasti saamme vierekkäiset paikat. Ja nykyään olen jopa etukäteen maksanut niistä mieleisistä paikoista


    • erivaihtoehtoja

      Matkalaukut voi viedä joko miehitettyyn bag dropiin, jolloin tarroja ei tarvitse tulostaa automaatista tai sitten bag drop -automaattiin, jolloin tarrat on tulostettava lähtöselvitysautomaatista. Jos istumapaikalla ei ole mitään väliä, lähtöselvityksen voi hyvin jättää lentokentän automaatilla tehtäväksi.

      • TUillamennään

        Matkalaukut voi viedä edellisenä iltana Hki/Vantaalle. Seuraavana aamuna ennen klo. 10 lähteviin lentoihin. Jos lähtöselvitys tehty netissä. Ja istumapaikka varattu.


    • kokemustaOnFinn

      Paras neuvo: älä lennä finnairilla. Kalusto vanhinta, lakeja ei noudateta, mustallalistalla...jne

      • jaahastaas

        Katkera entinen mekaanikko vai koneeseen pääsystä evätty juoppoko siellä taas jorisee. On se vaan hienoa, että meillä on tällainen suoli25.


      • EiVanhaa

        Koko lentolaivaston keski-ikä tällä hetkellä 9,7 vuotta ja nuorenee ainakin parin vuoden ajan, kun uusia koneita tulee ja vanhoja jää pois.
        Vertailuksi:
        Jet Time Tanska 17,4 v


    • Kaakati.kaakati

      Mitäkö ääniä koneessa? Varmaan jo tiedät koska lento oli huhtikuussa. No ainakin valitusta, vaikerrusta ja itkun hyrskettä. lisäksi kaakatusta missä rantakohteissa kukakin on käynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe