Kurinpitolautakunta

Runninrunnells

Kyseltyään vuoden ja sen jälkeen julkaistuaan kysymyksensä CES kirjeessä Jeremy Runnells sai kutsun kurinpitolautakunnan eteen. Nokkela Jeremy nauhoitti kurinpitoistunnon, jossa kirkon pappeusjohtajat istuivat tuppisuina vastaamatta kysymyksiin. Kysyessään ovatko kurinpitoneuvosto edes tutustunut CES kirjeeseen hän ei saa ensimmäistäkään myöntävää vastausta, kurinpitoelin, jonka on siis määrä ojentaa, ei edes perehdy käsiteltävään asiaan ja esitettyihin syytöksiin. Varsinaista oikeutta tosiaan!
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/jeremy-runnells/

Mormonikäsitys oikeudenmukaisuudesta on kovin erikoinen.

13

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samarin

      Minulla ei ole henkilökohtaisia kokemuksia kirkon kurinpitolautakunnista. Ihmettelen että vaarnanjohtaja ei suostunut vastaamaan Jeremyn kysymyksiin vaan pyysi tätä vaan antamaan oman lausuntonsa ilman kyselyjä. Jeremyhän kyllästyi lopulta leikkiin ja veti povaristaan valmiin eroilmoituksensa ennenkuin kokousta ehdittin viedä loppun.

      Olisi ollut mielenkiintoista tietää olisiko siellä oikeasti puolet korkean neuvoston jäsenistä puolustaneet Jeremyä. Näin minulle kerrottiin että tuollaisissa tuomioistuimissa puolet korkean neuvoston jäsenistä puolustavat kuultavaa ja puolet ovat vastaan. Ei taida olla (enää?) käytäntönä?

    • Ygrad

      Jokaisella uskontokunnalla on oikeus erottaa tai tehdä kurinpito toimenpiteitä omille jäsenilleen. Tottakai MAP-kirkko haluaa hiljentää jäsenet jotka huonontavat MAP-kirkon mainetta. Uskonnot eivät kestä kriittistä tarkastelua, eikä se ole tarpeenkaan. Uskovat uskovat vaikka kaikki olisi valhetta. Valitettavasti MAP-kirkon perusta on erittäin huteralla pohjalla vaikka onhan MAP-kirkossa paljon hyvääkin. Vaikea tilanne niille jotka haluavat totuuden olevan totta alusta alkaen.

      • kaksipisteto

        Ainoa uskonto jossa voi olla "jäsen" on tietääkseni mormonismi . Ei kristinuskosta voi ketään erottaa eikä Jeesuksen yhteydestä, mutta kyllä joistakin seurakunnista tai kirkkokunnista. Nehän kuitenkin ovat vain joidenkin kristittyjen sovittu maallinen järjestäytymismuoto, joista muutoinkin voi vaihtaa toiseen, eikä mikään yksin edusta kristikuntaa tai kristinuskoa.


      • Ygrad
        kaksipisteto kirjoitti:

        Ainoa uskonto jossa voi olla "jäsen" on tietääkseni mormonismi . Ei kristinuskosta voi ketään erottaa eikä Jeesuksen yhteydestä, mutta kyllä joistakin seurakunnista tai kirkkokunnista. Nehän kuitenkin ovat vain joidenkin kristittyjen sovittu maallinen järjestäytymismuoto, joista muutoinkin voi vaihtaa toiseen, eikä mikään yksin edusta kristikuntaa tai kristinuskoa.

        Olet varmaan oikeassa. Islamista erottaminen taitaa tarkoittaa hengen menetystä ja muistakin kirkoista kyllä kai erotetaan ihmisiä jos alkaa avoimesti puhumaan niitä vastaan. Ymmärrän kyllä kommenttisi periaatteen, mutta itsensä varmaan voi "erottaa" myös kristinuskosta jos siihen ei enää usko. Esimerkiksi jos kääntyy muslimiksi, katsoisin että siinä tulee samalla erotetuksi kristinuskosta. Tosin tässä nyt keskusteltiinkin MAP-kirkosta, joka erottaa jäseniään joista tulee liian kriittisiä MAP-kirkkoa kohtaan.


      • Seurakuntalainen

        En ole ikinä kuullut, että ev.lut.kirkko erottaisi seurakuntalaisen. Mikä oikeus"kirkolla" siihen olisi?
        En voi uskoa, että Ygradilla on oikeat tiedot.


      • samarin
        Ygrad kirjoitti:

        Olet varmaan oikeassa. Islamista erottaminen taitaa tarkoittaa hengen menetystä ja muistakin kirkoista kyllä kai erotetaan ihmisiä jos alkaa avoimesti puhumaan niitä vastaan. Ymmärrän kyllä kommenttisi periaatteen, mutta itsensä varmaan voi "erottaa" myös kristinuskosta jos siihen ei enää usko. Esimerkiksi jos kääntyy muslimiksi, katsoisin että siinä tulee samalla erotetuksi kristinuskosta. Tosin tässä nyt keskusteltiinkin MAP-kirkosta, joka erottaa jäseniään joista tulee liian kriittisiä MAP-kirkkoa kohtaan.

        Ainakaan Katolinen kirkko ei erota jäseniään kirkon jäsenyydestä:
        "Kirkollisista rangaistuksista ekskommunikaatio on kaikista kovin. Ekskommunikoitu henkilö ei voi muun muassa viettää eikä osallistua mihinkään sakramentteihin eikä hänellä saa olla mitään kirkollista virkaa tai tehtävää.
        ... Koska kastetta ei voida perua eikä peruuttaa, myös ekskommunikoitu katolilainen on kirkon yhteydessä, vaikka hänet onkin suljettu kokonaan kirkon sakramenttiyhteyden ja sen välittämän Juman armon ulkopuolelle."

        http://katolinen.fi/?page_id=5184


        Ortodoksisessa kirkossakin on käytössä eksommunikaatio samalla tavalla kuin Katolisessa kirkossa:
        "Ekskommunikaatio on kirkollinen rangaistus, jossa ortodoksisen kirkon jäsen erotetaan ehtoollisyhteydestä omaan kirkkoonsa.
        ...Ekskommunikaatio määrätään vain rajalliseksi ajaksi. Kuoleman uhatessa saa kuitenkin osallistua ehtoolliselle myös ekskommunikoitu.

        http://www.ortodoksi.net/index.php?title=Etusivu

        Ortodokseilla on kyllä käytössä järeämpikin rangaistus eli anateema:
        "Anateema on ortodoksisessa kirkossa kirkollisen kurinpidon äärimmäinen muoto. Anateemassa yksilö erotetaan yhteisöstä kokonaan tai tietyksi ajaksi. Myös jokin asia, esine, muu kohde kuin ihminen voidaan julistaa anateeman alaiseksi, siis eräällä tavoin harhaoppiseksi, kirkon opista poikkeavaksi.

        Anateema kohdistuu pääasiassa harhaoppisiin ja sen käyttö perustellaan kanoneilla. Anateemaan asettaminen on nykyaikana harvinaista.

        Sanana anateema merkitsee syrjään asettamista, mutta puhekielessä siitä käytetään joskus nimitystä kirkonkirous. Kirkko ei siis tuomitse ihmistä, vaan hänen mielipiteensä, kun hänet asetetaan anateemaan. Hänellä on mahdollisuus luopua harhaopista, tunnustaa virheensä ja palata kirkon yhteyteen."

        http://www.ortodoksi.net/index.php/Anateema


        Suomen luterilaisessa kirkossa ei ekskommunikoida:
        "Suomen luterilainen kirkko ei ekskommunikoi jäseniään mistään syystä, mutta pappeja on vakavien opillisten tai muiden virkavelvollisuusrikkomusten takia erotettu pappisvirasta."

        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Ekskommunikaatio


        Ns. vapaista suunnista minulla ei ole mitään tietoa.


    • Runsselles

      Jeremy Runnelsin "kysymykset" eivät enään hänen kirjoittaessaan kirjettä olleet mitään kysymyksiä vaan antimormoni höpötystä, samaa ikivanhaa litaniaa höystettynä halventavilla sanoilla. Mikäli ihminen rehellisesti kysyy hän ei käytä sellaista tekstiä kuin Runnes käytti. Koska hän ei enään uskonut nii miksi hän enään roikkuin mukana?
      Koko juttu on suunniteltu kirkon häpäisemiseksi. Runnels sai paljon apua kirjeen kirjoittamiseksi anteilta. Eräs hänen virheitään oli myös se että hän oli päättänyt millainen oikean kirkon oli oltava ja kun tämä ei toiminut hän sanoutui irti uskotaan.
      Voitaisiin sanoa että häntä vaivasi "congnitive brittleness". Tämä vaivaa useita joilla on vahvakin todistus ja seuraavana päivänä ei lainkaan todistusta.
      Samoin hän on kuten moni kirkosta eronnut fundamentalistinen. Jos asiat ei jossakin kohdin vataa henkilön oletuksia ja uskoa niin koko asia on väärin. Tä¨ta funtimentalismia jaetaan tälläkin sivustolla kirkosta eronneiden taholta kovasti. Kuitenkin tämä fundamentalistisuus kattaa vain sen osan joka sitä käyttävän mieleen sopii ja auttaa häntä hyökkäämään MAP kirkkoa vastaan. Heti kun fundamentalismi ei autakkaan he hylkäävät sen käytön. Heille on täysin käsittämätöntä lause "sinun ei tarvitse uskoa tuohon voidaksesi olla hyvä MAP kirkon jäsen".

      Sitäpaitsi hän erotti MAP kirkon eikä kirkko häntä , eli hän erosi itse! Niin että joku täällä vihjailee valheellisesti.
      Taisi olla johdatusta että johtajat eivät vastanneet eivät vastanneet! Muutenkin he näkivät että vastaaminen ei auta kun ao on jo tehnyt oman ratkaisunsa.

      Joka tapuksessa hän on tervetullut kokouksiin edelleen ja myöskin katumuksen ja kasteenkautta takaisin kirkkoon!

      No ei se mitään kohta teillä on kädet täynnä islamisteja ja sharialaki tulee suomessakin voimaan... parempi varmana se kuin mormonismi... sopii paremmin fundamentalistisille luonteille.

      • tajuutsä

        Vaikutat kovin pahantahtoiselta, Runsselles.


      • samarin

        Joillekin mormoneille sopii hyvinkin fundamentalistininen, jyrkkä käyttäytyminen.
        Esimerkiksi allaolevassa videossa näkyvälle rehtorille (MAP-kirkon jäsen) joka eväsi opiskelijalta pääsyn päättäjäisiin koska tämä ei käyttäydy ja pukeudu kuin mustavalkoisesti ja fundamentalistisesti ajatteleva rehtori olisi halunnut. Sinänsä mielenkiintoista on että kyseessä oli julkisen koulun rehtori ja oppilas, ei MAP-kirkon koulun. Päättäjäiset tosin pidettiin MAP-kirkon omistaman koulun tiloissa mutta se ei oikeuta osavaltion koulun rehtoria puskemaan fundamentalistisia käyttäytymismallejaan valmistuville opiskelijoille.

        https://youtu.be/NZgHyn3hvqM

        Edesmennyt MAP-auktoriteetti Boyd Packer oli fundamentalistisesti sitä mieltä että kirkon pitää olla kertomatta historiastaan asioita jotka eivät ole uskoa kohottavia. Tuollaista peittelykulttuuria kirkossa on ollut pitkään. Ei siis mikään ihme jos Jeremy on hieman turhautunutkin kyselyissään joihin kirkon koululaitoksen johtaja-asemassa oleva henkilö ei lupauksistaan huolimatta vastannut. Fundamentalistisesti ajatteleville mormoneille on vain yksi oikea tapa kysyä. Jos kysyy erilaista kieltä käyttäen on siis auttamaton luopio kuten sinun oma suhtautumisesi osoittaa.

        Fundamentalistista ajattelumallia osoittaa myös se, kuinka BYU:n valmistuville opiskelijoille pidetyssä puheessa MAP-auktoriteetti varoitti vastavalmistuneita entisistä kirkon jäsenistä. (Ja tietysti myös pornosta, nykyjohtajien pakkomielteestä.)

        http://www.sltrib.com/home/3805769-155/byu-grads-encouraged-to-keep-an


      • Huonoakäytöstä

        Runsselles kohdistaa Runnellsiin mormoneille tyypillisen lokakampanjan kun eväät asiapohjaiseen argumentointiin ovat loppuneet. Lokakampanjasi vain alleviivaa käsityksen kuinka oikeudenmukaisuutta mormoneilta on turha odottaa.


      • Ev.lut

        Nimim. Selkeyttä on myös päättänyt millainen oikean kirkon on oltava mutta hän tarjoilee tätä objektiivisena totuutena.


    • totuusjulkitässä

      Mitä voimme oppia Runnelsilta? http://www.withoutend.org/learn-jeremy-runnells-thoughts-departure-church/#more-4843
      Kuten suurin osa niistä, jotka ovat jotenkin tietoisia ja yhteydessä mormonien historiaan tietää, että Runnellin kysymykset ovat todellisia. Kuitenkin ne päätelmät joita hän tekee ovat kaukana siitä, että ne edes mahdollisesti olisivat tosia. Hänen jatkuva väitteensä siitä, että hänelle ei ole vastattu ei ole perusteltavissa. Hänen vaatimukseesna ei täten tulisi vastata esittämällä hänen kysymystensä virheellisyys vaan missä hänen päätelmänsä menevät vikaan ja miten nämä päätelmät voidaan haastaa. Asia jota useat ovat yrittäneet tehdä, mutta hän ei ole hyväksynyt sitä vastaukseksi.
      CES kirje on täydellinen kirkonvastaisen propagandan dokumentti, joka sisältää kaiken ex- ja antimormonien propagandan. Vastustajien väitteet vedenkestävistä todisteista saa suuren kolauksen jos asianosainen on edes hieman tutustunut kirkon historiaan tai tieteellisiin tutkimuksiin kirkosta. Tämä tekee CES kirjeestä ei vain huonon, tiedoiltaan hataran vaan myös vaarallisen niille jotka eivät tunne tieteellisiä tosiasioita kirkosta.
      Onko Runnels paha? En usko. Luulen että hän aloitti kyselemisen vilpittömästi, mutta netin antim- ja exmormonit tarttuivat tilaisuuteen havaitessaan hänen kyselevän ja käyttivät hyväkseen häntä ja hänen kyselemistään soittaen torvea hänen kunniakseen ja auliisti jakaen heidän vääristyneitä ajatuksiaan hänelle.

      http://www.withoutend.org/learn-jeremy-runnells-thoughts-departure-church/#more-4843

      • samarin

        Annahan joitain lähteitä "tieteellisiin tosiasioihin kirkosta".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe