Asunnot senioreille

päätöntä

Senioriasunnot saisiko niitä entisöimällä yksi päiväkotirakennus asunnoiksi.Siihen voisi saada museovirastolta avustusta,koska kyse on entisöinnistä.Toisen päiväkotirakennuksen voisi sitten omilla varoilla muuttaa asunnioiksi.Tämä vain siksi,että rakennuksethan sijaitsevat lähellä vanhuspalvelu keskusta.Päiväkodillehan voisi rakentaa uudet toimivat tilat sopivalle katsotulle paikalle.

8

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohimenvä

      Veteraanien talohan muutettiin päiväkodiksi joka oli mitä tyhmin teko siihen taloon olis voitu sijoittaa hyväkuntoisia vanhuksia olihan siinä neljä eriasuntoa ,eikä se ollut mikään halpa remontti satojatuhansia tuli maksamaan,sillä rahalla olis saatu uusi rakennus joka käytettiin tähän muutokseen,päättäjien kannattais ottaa oppia enontekiöltä näissä rakennusasioissa siellähän rakennettiin lastenpäiväkoti uusi suunilleen samannhintaan mitä tämä veteraanitalon muutos maksoi täällä

    • päätöntä

      Onko veteraanitalon muuttaminen päiväkodiksi ollut päättäjiltä yksimielinen päätös,että näin toimittaisiin?

      • Seniorit

        Paikka on vaarallinen ja ahdas,mutta tehty mikä tehty. Mitä tehdään päiväkodeilla eihän täällä ole töitäkään. Työttömät ja muuten joutilaat hoitakoot penskansa,kaikenmailman supjektiivistä hoitoa. Ei ole kummakaan jos vanhuksille ei riitä asuntoja ja hoitoa. Maailma on mallillaan , vanhat saa olla omillaan ja joutilaitten penskoja paijataan yheiskunnan tuella.


      • Hyviäpäätökdiä

        Sitäpä sopiikin miettiä oliko päätä tai häntää sillä päätöksellä. Samalla miettiä mitä pyöri päättäjien päässäkin ja oliko takana vielä junttaus meininki?
        Veteraanitalo olisi ollut mitä parhain asumispaikka niille vanhuksille jotka asuvat kotona yksin tai kaksin mutta tarvitsevat paljon ulkopuolista apua ja haluavat silti asua omatoimisesti. Syrjäkyliltä myös yksin asuvia vanhuksia olisi pystytty sijoittamaan kirkonkylälle. Terveys ja muu hoitopalvelu olisi ollut lähellä.
        Jos olen oikein ymmärtänyt, niin muoniolainen rakennusyritys olisi tarjonnut rakentaa uuden päiväkodin johonka kaikki pitkin kylän rivitaloja ja muita tiloja sirotellut päivähoitopaikat olisi kerätty yhteen rakennukseen. Se ei Muonion kunnan päättäjille sopinut. Miksi ei?
        Nythän voidaan suunnitella uusi iso päiväkoti hyvinvointikeskuksen yhteyteen. Ruokapalvelukin voisi olla silloin yhteinen.
        Nykyiset päiväkotitilat voisi muuttaa pieniksi asunnoiksi niitä tarvitseville.
        Valoa tunneliin voi tulla ensi maanantain kunnanhallituksen päätöksestä jos ostotarjous vanhasta rivitalosta menee läpi ja Siepin yritys rakentaa ostamaansa rivitaloon pieniä asuntoja.
        Kielan pienet asunnot olisi (jos kunta ei saa sitä tappiollista rakennusta myytyä) myös vapautettava juuri vanhusten tai kirkonkylälle asumaan pyrkivien lisäapua tarvitsevien käyttöön. Palvelut silloinkin lähellä.
        Järjen käyttö pitkänaikavälinsuunnitelmat ja investoinnit kauemmaksi kuin 5 vuoden päähän ei voi olla kielettyjä Muonionkaan päättäjiltä ja asiantuntija viranhaltijoilta.
        Ensi maanantain kunnanhallituksenkin päätöksillä on kauaskantoiset merkitykset ja silloin harkinnan käyttö on sallittua.


      • Vainvanhuksetjää

        Kerrankin asiallista tekstiä. Vanhukset tarvii asuntoja,mutta tuo syntyvyys on niin pientä,että päiväkotia ei tarvita. Eikä tänne ole muuttoliikettä,päinvastoin
        Tk tulee hiljenemään ja kuntakin joutuu vähentämään,sesonkityöt eivät lisää lasten määrää.


      • järkipuhetta

        Silloin, kun veteraanitaloa ruvettiin muuttamaan päiväkodiksi eräs hoitaja kyllä oli ehdottanut päättäjille, että talo pitäisi remontoida edelleenkin asunnnoiksi - pieniksi palveluasunnoiksi.

        Päättäjätkös ne kuuntelee järkipuhetta.


      • Rakentaviamietteitä

        Eikö vetenaaritalo vaatinut kunnostusta ja samassa pihassa oli lasten hoitopaikka? Vetenaarit vähissä ja lasten hoitopaikkoja tarvittiin lisää,haluttiin samaan pihapiiriin? Jälkiviisas voi olla ,kuitenkin päättäjinä on myös eräitä hoitajia ja kunnassa työskenteleviä,terävintä tietoa pitäisi olla. Mistä johtuu virhearvioinnit,jokainen saa itse pohtia?


      • näkitulevaisuuteen

        Ainakin eräs vanhustenhoitaja näki mielestäni selkeästi tulevan tilanteen. Ei muuten ollut päättäjä, mutta otti kovasti kantaa pienten, palveluasuntojen puolesta ja nimenoman sen talon kohdalla siinä Marjapaikan vieressä. Hän oli jollain tavalla visionääri asiassa - kunnan päättäjät eivät sillä kertaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe