Mitä tarkoittaa maailmanaika

Luuk. 20:34 Niin Jeesus sanoi heille: "Tämän maailmanajan lapset naivat ja menevät miehelle.
Room. 12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
1. Kor. 2:7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
1. Kor. 10:11 Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.
Gal. 1:4 joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
Ef. 1:21 korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.
Ef. 2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
1. Tim. 6:17 Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme,
Tit. 2:12 ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,
Hepr. 6:5 ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia,
Hepr. 9:26 sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.

Mitä tarkoittaa maailmanaika, ja montako niitä yhteensä on ja tulee olemaan?

23

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiinTahiNäin2

      Taidat käyttää 33/34 Raamattua? Uudemmassa raamatussa Jeesus tarkoittaa tämänhetkistä maailmaa puhuessaan tulevastactaivaan valtakunnasta. Maailmanaikoja on siis vain yksi ja se päättyy Jeesuksen uudelleen tulemiseen, "maailmanloppuun", jolloin koittaa uusi alku ja uusi aika. Luuk. 20:34 on muissa raamatuissa seuraava:

      1993 Kirkkoraamattu:
      20:34 Jeesus vastasi heille: "Tässä maailmassa otetaan vaimo ja mennään vaimoksi.

      International standart:
      20:34 Jesus said to them, “Those who belong to this age marry and are married,

      King James:
      20:34 And Jesus answering said unto them, The children of this world marry, and are given in marriage:

      Svenska -12:
      20:34 Jesus svarade dem: »Med den nuvarande tidsålderns barn är det så, att män taga sig hustrur, och hustrur givas åt män;

      Luther -12:
      20:34 Und Jesus antwortete und sprach zu ihnen: Die Kinder dieser Welt freien und lassen sich freien;

    • tässä.ajassa

      1. Kor. 10:11 Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.

      Elämme lopun aikojen alkumetreillä.

    • "Mitä tarkoittaa maailmanaika
      Luuk. 20:34"
      Selviää kello 20:34?

      • Silmäpari

        Kirkko voi kyllä kusettaa, mutta ei hän, jota kirkko kutsuu herrakseen.


      • Kusettava_Jeesus

        Hahahahahaha!


      • Silmäpari
        Kusettava_Jeesus kirjoitti:

        Hahahahahaha!

        "jokaiselle, joka sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi" Luuk 12:10


      • Kopioitu
        Kusettava_Jeesus kirjoitti:

        Hahahahahaha!

        Nyt kysymys tavallisille kansalaisille: Milloin suomalaisista tuli niin orjia, jotka pelokkaasti istuvat omissa lokeroissa ja toivovat parasta, ettei vaan joku leimaisi heitä vahingossa? Milloin suomalaisista tuli niin välinpitämättömiä pelkureita, jotka hyväksyy kaiken valheen?

        Milloin suomalaisista tuli sellaisia, jotka ovat valmiit vapaaehtoisesti uhraamaan omat lapset ja lastenlapset vierasmaalaisille barbaareille ”suvaitsevaisten” ideologian nimissä? Tästähän on viime kädessä kyse, kun kansat pakkosekoitettaan ja omat juuret ja identiteetti yritetään hävittää kaikilta kansoilta Euroopassa.


      • "Milloin suomalaisista tuli niin välinpitämättömiä pelkureita, jotka hyväksyy kaiken valheen? "

        Taisi olla silloin kun ruotsalaiset tulivat ja raiskasivat maan.


      • NiinTahiNäin2
        kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Milloin suomalaisista tuli niin välinpitämättömiä pelkureita, jotka hyväksyy kaiken valheen? "

        Taisi olla silloin kun ruotsalaiset tulivat ja raiskasivat maan.

        Tiivistettynä noin, ja motiivi oli kilpailu Suomen alueesta Novgorodin tasavallan kanssa mutta sai alkunsa kun ruotsien päälikkö Eerik (pyhä) kyllästyi suomalaisten jatkuviin ryöstö ja hävitysretkiin Ruotsiin. Hevospäällikkö järjesti kostoretken ja otti mukaan Henrikin, mutta kumpikaan ei tiennyt että Suomen alueella oli kastettu jo kristittyjä kaksisataa vuotta enne sitä mm idän kirkon toimesta.

        800-luvulla
        Suomen alueella eli jo kristityiksi kääntyneitä argeologisten todisteiden perusteella. Lainasanoista kuten pappi, suntio, risti ja raamattu, on päätelty kristinuskon tulleen Suomeen idän jokiteitä pitkin.

        1000-luvulla
        Ruotsalainen päälikkö kuningas Eerik järjesti sotaretken Varsinais-Suomeen, joka on ollut pohjana ensimmäisen ristiretken legendalle. Kelpaavia todisteita ei piispa Henrikin omemassa olosta ei ole, ja tuolloin piispanistuin oli Sigtunassa eikä Uppsalassa.

        1200-luvulla
        Suomen aluetta liitetään varsinaisesti osaksi Ruotsia Pähkinäsaaren rauhassa ja vasta sen jälkeen Suomi mainitaan ensikerran Ruotsin piispanluettelossa. Suomessa on kuitenkin ollut jo toiminnassa erillaisia puukirkkoja ja rukoushuoneita.


    • Herätyys

      Tätä / näitä pahan vallassa olevia, saata naa tuomiokseen palvelevan, Luojan puolelta TUOHOON tuomittujen maailman valtojen, aikakautta. Nyt eletään jo sitä Kristuksen Jeesuksen ihmiskunnalle ansaitseman UUDEN liiton / testamentin, Jumalan ARMON aikakauden, VIIMEISEN sukupolven LOPUN aikaa. Ennen sitä hirmuiseksi maailman valtojen lopuksi. lopullisen HIRVITTÄVÄN / armottoman, tuomion vaiheen alkamista.

      Mitä kaikkea on ja tarkoitaa, ja miksi tulee tapahtumaan. Siitä voi kukin lukea sieltä Raamatun lopussa olevasta, Johanneksen ilmestykset osasta.

      Jeesuksen nimessä... muistuttaen ja valistaen.

    • Raamatun keskeisin sisältö koskee Jumalan ja ihmisen välistä suhdetta. Sana maailmanaika viittaa siihen, että Jumalan ja ihmisen välinen suhde on erilainen eri aikoina. Kutakin maailmanaikaa luonnehtii omanlaisensa suhde Jumalan ja ihmisen välillä. Jokaisen ajanjakson alussa Jumala on sanoillaan asettanut puitteet ihmisen elämälle ja Jumalasuhteelle. Ainakin tällaiset ajanjaksot löytyvät Raamatusta:

      1. syntiinlankeemusta edeltävä aika
      2. syntiinlankeemuksesta vedenpaisumukseen
      3. vedenpaisumuksesta Abrahamiin
      4. Abrahamista Moosekseen
      5. Mooseksesta Kristukseen
      6. Kristuksesta Kristuksen toiseen tulemiseen
      7. tuhatvuotinen valtakunta
      8. uusi luominen ja uusi maailma

      Elämme kuudennen maailmanajan eli armon ajan loppua. Herra tulee pian takaisin!

      • Tää oli hyvä vastaus, ja ensimmäinen, joka vastaa kysymykseen.
        On olemassa teorioita, että on ollut aikaa ennen luomistakin, siis ennen sanaa "Alussa". Mutta ne ovat siis teorioita, joten ne voivat olla oikeassa tai eivät. Joitain viittauksia Raamatussakin on, että voi olla niin, mutta ei selvästi.
        Raamatun sana riittää meille pelastukseksi, se on pääasia.


      • oletko.ajatellut

        "Tää oli hyvä vastaus"

        Ajatellaanpa ajanjaksoa Nro 7. jolloin Messiaan sanotaan käyttävän "rautaista" sauvaansa niitä kansoja kohtaan, jotka eivät noudata Herran/Tooran lakeja. Synnintekijän sanotaan kuolevan satavuotiaana. Lisäksi ajanjakson lopussa nähdään Grande Finale: eeppinen lopputaistelu, jossa Pahan annettaisiin vielä kerran villitä maailman kansat.
        Mitä onnellista ja lohduttavaa joku löytää tällaisista asioista?


      • oletko.ajatellut kirjoitti:

        "Tää oli hyvä vastaus"

        Ajatellaanpa ajanjaksoa Nro 7. jolloin Messiaan sanotaan käyttävän "rautaista" sauvaansa niitä kansoja kohtaan, jotka eivät noudata Herran/Tooran lakeja. Synnintekijän sanotaan kuolevan satavuotiaana. Lisäksi ajanjakson lopussa nähdään Grande Finale: eeppinen lopputaistelu, jossa Pahan annettaisiin vielä kerran villitä maailman kansat.
        Mitä onnellista ja lohduttavaa joku löytää tällaisista asioista?

        Lainaus: "Mitä onnellista ja lohduttavaa joku löytää tällaisista asioista?"

        Näistä pelastuu suostumalla Jeesuksen omaksi.
        Voitko sinä tarjota jotain mielestäsi toimivampia ja luotettavampia keinoja tulevaisuuden turvaamiseksi?


      • toimiva.ja.luotettava

        "Voitko sinä tarjota jotain mielestäsi toimivampia ja luotettavampia keinoja tulevaisuuden turvaamiseksi?"

        Ymmärrät varmaan, että vanhatestamentillinen ilmaisu "rautainen sauva" viittaa Mooseksenistuimeen ja pappisvaltaan ja siinä tapuksessa astuvat voimaan Mooseksenlain 613 pykälää kaikkine ankaruuksineen: haureudesta kivitys, jumalanpilkasta roviolle, varkaudesta kättä poikki, vanhempien tottelemattomuudesta henki pois, mutta orjan lyömisestä selviää nuhteilla, jos tämä jää henkiin ( suoraa kopiota Hammurabin laista).


      • toimiva.ja.luotettava kirjoitti:

        "Voitko sinä tarjota jotain mielestäsi toimivampia ja luotettavampia keinoja tulevaisuuden turvaamiseksi?"

        Ymmärrät varmaan, että vanhatestamentillinen ilmaisu "rautainen sauva" viittaa Mooseksenistuimeen ja pappisvaltaan ja siinä tapuksessa astuvat voimaan Mooseksenlain 613 pykälää kaikkine ankaruuksineen: haureudesta kivitys, jumalanpilkasta roviolle, varkaudesta kättä poikki, vanhempien tottelemattomuudesta henki pois, mutta orjan lyömisestä selviää nuhteilla, jos tämä jää henkiin ( suoraa kopiota Hammurabin laista).

        Lainaus: "Ymmärrät varmaan..."

        Miten niin ymmärrän? Tuo on sinun tulkintasi asiasta.
        Minä ajattelen, että Jumala ei toista aiempia vaiheita kaavamaisesti niin, että aiemmista vaiheista voisi noin vain ennustaa tulevan. Hän luo uutta eli tuo aina ihmisen ja itsensä väliseen vuorovaikutussuhteeseen jotain ennalta arvaamatonta. Tämä näkyy hyvin noista kuudesta tähänastisesta maailmanajasta. Esim. Jeesuksesta oli ennustukset, mutta silti kaikkien hänen aikalaistensa oli äärimmäisen vaikea tunnistaa, että tässä nämä ennustukset nyt paraikaa toteutuvat.

        Ja olipa tulevaisuus sitten sellainen tai tällainen, Jeesus puolustaa siellä omiaan.


      • T.ja.L

        "Tuo on sinun tulkintasi asiasta."

        Ei,vaan VT:n profeettojen.


      • T.ja.L kirjoitti:

        "Tuo on sinun tulkintasi asiasta."

        Ei,vaan VT:n profeettojen.

        Lainaus: "Ei,vaan VT:n profeettojen."

        VT:n lakiliiton profeettoihin nojaaminen on sinun valintasi. Tulkitset tulevaa sen kautta. Itse pidän asiaa koskevia UT:n näkemyksiä tarkempina ja ajantasaisempina, joten nojaan mieluummin niihin.


      • uusintatestamentti

        Uusin testamentti on uusinta tietoa.


    • " Kusettava_Jeesus
      Hahahahahaha!"

      Mites on Jeesus, kustaankos ristiin :-)

      • Urea_Christ

        Ristiin kuseminen on ristiriitaista ja mitä parhainta jumalankuvan pilkkaa!


      • NiinTahiNäin2
        Urea_Christ kirjoitti:

        Ristiin kuseminen on ristiriitaista ja mitä parhainta jumalankuvan pilkkaa!

        Kun kristityt menevät kirkkoon he palvovat siellä Jeesuksen ruumiin kuvaa kuin israelilaiset kultaista vasikkaa Siinailla.


    • naimasiviä

      Maailmanaika. = Maailma. Naikaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe