Insinöörioppinnot liian vaikeita?

kuinkaon

Tulipa haettua insinööriksi. Mietityttää tuo insinöörimatikka, -kemia ja -fysiikka. Katselin insinöörimatikan kirjaa ja olin ihan pihalla. Samoin kun katselin yhtä korkeakoulun kemian kirjaa. Miten hyvin asiat opetetaan yleisesti ottaen? Lukuintoa olisi, mutta näyttää liian vaikealta, joten oppinen olisi opetuksen varassa ja sen kuinka hyvin omaksuisin asiat. Insinöörinhän tulee osata soveltaa mm. matikkaa työssään. Vähän sellainen fiilis tuli et pitäsköhän jättää menemättä koko pääsykokeeseen :(

21

4669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie999isse

      Meinasin ensin sanoa, että jos pääset sisään pärjäät opinnoissakin, mutta muistin, että koekysymykset ovat olleet ihan lössyköitä viime vuodet. Opetus riippuu osin opettajasta, vauhti on joka tapauksessa nopea. Jotain laskareita on joinakin iltapäivinä ollut, jos on halunnut tukea opiskelulle. Nyt määrärahoja on taas leikattu, joka tulee näkymään opetuksen sisällössä. Enemmän jää itselle opeteltavaksi joka kurssista. Mahtaako olla enää ollenkaan 3op kursseja...
      Usko itseesi ja ole valmis tekemään töitä. Itse lähdin aika heikoilla pohjataidoillla AMK:hon, mutta paremmin meni mitä etukäteen oli odotuksissa. Työtä, työtä ja työtä. Ei ole ilmaisia lounaita.

      • kuinkaon

        Selvä. Taidan nyt ainakin yrittää sisään kun kerran hain. Nythän nuo valintakokeetkin muuttuivat eikä niissä saa käyttää laskintakaan. Lie menneet nyt vielä helpommaksi? Koska eihän siellä varmaan tarvii kemiassakaan laskea mitään moolimassajuttuja kun on vähän hankalaa ilman laskinta. Tietty se kirjallinen monivalinta on edelleen siellä mistä tulee ennakkomateriaali.


    • Lue_vaikka_aku-ankkaa

      ONKO SEN PÄÄSYKOE NYKYISIN JOTENKIN "APUKOULUTASOINEN"?

      PÄÄSEEKÖ INSINÖÖRIKSI NYKYISIN HAKEMALLA?

      VOIKO INSINÖÖRI TUTKINNON OSTAA VAIKKAPA R-KIOSKILTA, TAI VOIKO SEN SAADA MUROPAKETISTA.

      KYLLÄ VOI! AMK:sta voit valmistua niin, että osaat käyttää power-pointia, exceliä, wordia ja jotain muuta bulkki ohjelmaa, muttet mitään muuta.

      AINAKIN KAIKKI MINUN NÄKEMÄNI AMK INSINÖÖRIT OVAT TOIVOTTOMIA TUNAREITA, EIKÄ EDES PERUSASIAT OLE HANSKASSA. SUURIN OSA EI OSAA MATEMATIIKKAA, EI FYSIIKKA, EI KEMIAA.

      VOISIT SOPIA HYVIN JONON JATKOKSI, JOS NUO PERUS ASIAT EIVÄT MENE KAALIIN.

      Lisäksi insinäöörejä on koulutettu massoittain liikaa, joten hyvistä liksoista on turha haaveilla.

      • jhugi66565

        Tuo sun viestin ulkoasu jo kertoo kaiken oleellisen.
        Mutta joo, ei meille noita mat/fys/kem perusteita kovinkaan hyvin opetettu, mutta kaikki kurssit ihan keskimääräisen tai paremmin läpi (3-4 arvosanaksi).

        Riippuu täysin opettajasta mitä siellä oppii. Itsekin lähdin ihan nollasta opiskelemaan ja kun perusteita ei opetettu niin soveltaminenkaan ei onnistu hyvin.
        Enemmän ihan joka koulutasolla pitäisi niitä alkeita ja perusteita jauhaa, koska ilman niitä soveltamisen opettaminen on turhaa.

        Onneksi en tulevassa työssä kaikkea noita tarvitse ja mitä tarvitsen niin töissä ne opin.


      • EnsinInsinooriSittenDI

        Jospa onkin niin, että insinööriopiskelijan jo odotetaan hallitsevan alkeet ja perusteet esim. matematiikasta insinööriopinnot aloittaessaan...


      • fadsjfgawijer9

        Tämähän nyt on sinänsä aika typerää, sillä insinöörit eivät todennäköisesti joudu mitään kovinkaan matemaattisia asioita ratkaisemaan työelämässä. Jos suunnitellaan niin suunnitellaan ohjelmistojen avulla, yms. Ei nykyään enää lujuuslaskentoja tahi vastaavia käsin lasketa vaan ohjelmat ne laskee, mutta insinöörin on hyvä kuitenkin tietää taustalla toimivat asiat, että ymmärtää ohjelmia käyttää. Opinnot antavatkin vain tiedot näihin taustatietoihin, mutta kaikki loppu opitaan työssä.


      • aew324
        EnsinInsinooriSittenDI kirjoitti:

        Jospa onkin niin, että insinööriopiskelijan jo odotetaan hallitsevan alkeet ja perusteet esim. matematiikasta insinööriopinnot aloittaessaan...

        Ei oleteta. Ne opetellaan siellä.


      • Näin_se_vain_on
        fadsjfgawijer9 kirjoitti:

        Tämähän nyt on sinänsä aika typerää, sillä insinöörit eivät todennäköisesti joudu mitään kovinkaan matemaattisia asioita ratkaisemaan työelämässä. Jos suunnitellaan niin suunnitellaan ohjelmistojen avulla, yms. Ei nykyään enää lujuuslaskentoja tahi vastaavia käsin lasketa vaan ohjelmat ne laskee, mutta insinöörin on hyvä kuitenkin tietää taustalla toimivat asiat, että ymmärtää ohjelmia käyttää. Opinnot antavatkin vain tiedot näihin taustatietoihin, mutta kaikki loppu opitaan työssä.

        Varmaan rivisunnittelijalle riittääkin suunnitteluohjelmistojen sujuva käyttö. Toisaalta on suunnittelun erityistehtäviä, joissa mm. kehitetään näitä suunnittelutyökaluja, ja silloin on syytä osata matematiikkaa ja ohjelmointia. Tosin näihin tehtäviin eivät hakeudu/pääse sellaiset, joille jo amk-matematiikka on ollut lähes ylivoimaista.


    • Vanha_teknikko

      80-luvulla teknikko ja insinööri oli kävelevä matemaatikko/fyysikko. Normipäivänä useita tunteja kului lujuuksia, geometriaa,yhtälöitä ja fysikaalisia ominaisuuksia laskien ja pyöritellen. Itsekin olin konstruktööri, teknikko/insinööri. Ei ollut 3D mallinnusohjelmistoja. Maailma on kyllä mennyt aika harppauksen eteenpäin. Ammatinkuva on ihan eri kuin silloin joskus ennen. Nyt pääpaino on tietokoneosaamisessa.

      • KaikkiaKokeillut

        Hm, mieluummin sanoisin, että 80-luvulla teknikko ja insinööri olivat käveleviä kaavakokoelmia. Matematiikan ja fysiikan yliopisto-opinnot (joista matemaatikkoja ja fyysikkoja valmistuu) olivat ja ovat hieman eri tavalla suuntautuneita kuin vanhat tekun touhut.


    • vaikeaa_ei_ole

      kaiken oppii jos todella haluaa. itselläni aikoinaan löi täysin yli matikka kirjaimilla "laskien",mutta vain muutama oikea oppitunti kaverin kanssa meni todella kaaleeni ja sen jälkeen vain kymppejä. myös fysiikka ja kemia löi yli,mutta sama tapa korjasi tilanteen taas 9-10 kerhoon pysyvästi.

      vahva halu onnistua,usko itseen ja luja tahto vie vaikka ns. läpi harmaan kiven. nuo toimii.
      kaikki em. on ihmisen keksimiä toimintoja,jokainen oppii ne min tyydyttävästi halutessaan.

      • Komppaan

        Näinhän se periaatteessa on. Joidenkin asioiden opettelu vaatii vain sen verran paljon viitseliäisyyttä ja ajankäyttöä, ettei kaikista tehtävään ole.

        Tosin asioiden perinpohjainen opettelu kannattaa, koska uusien asioiden oppiminen on silloin aina entistä helpompaa ja ihmisestä tulee todellinen asiantuntija.


    • Duunings

      Tottakai matematiikan kirjasta on aika pihalla jos ei ole lukiota käynyt eikä osaa hyvin matematiikkaa. Vaikuttaa siltä ettei sinua vain huvita opiskella niitä. Jos menet AMK:iin tekniikan puolelle, niin "helpommillakin" tekniikan linjoilla lasketaan monissa eri aineissa lähes joka päivä ja paljon ja uutta asiaa tulee vauhdilla. Joillakin linjoilla laskentaa on paljon syvällisemmin kuin toisilla, mitä tulee esim. matematiikan, fysiikan, lujuusopin ja mekaniikkasuunnittelun opintomääriin. Lisäksi löytyy muita aineita joissa lasketaan, mm. mekanisointiyksiköt, hydrauliikka ym. Lisäksi opetus on mitoitettu niin, että melkein joka kurssilla oletetaan, että oppilas opiskelee myös kotona ~10-20 tuntia ja raportteja saa sommitella Wordillä tosi paljon muut hommat. Eipä sitä elämässä kyllä pääse kuitenkaan helpolla vaikka mitä tekee, koska kaikessa on omat vaivansa ja omat etunsa.

    • Sisäistettävä_ne_on

      Nimim. Duunings on oikeassa, että niitä on kertakaikkiaan pakko tankata päähän. AP on taas oikeassa siinä, että tietysti kemia, fysiikka & matematiikka vaikuttavat heprealta jos avaat kirjan puolivälistä ja yrität ymmärtää sisältöä. Tarvitset valmentavia kursseja ja ns. pehmeän alun, minkä kyllä saat osittain koulussa... Mutta tosissaan vain osittain. Pitäisi joka tapauksessa aina edetä "palikka" kerrallaan.

      Kuulostaa siltä, että sinulta puuttuu jokin tai useampi "pohjatietokerros" sieltä välistä, joten sisältö vaikuttaa oudolta ja mahdottomalta. Minun vinkkini on, että alalle aikova lukee lukion MaFyKe-aineita ymmärryksen kanssa tai käy valmennuksessa. Tavalla tai toisella on pakko kuitenkin päästä sille tasolle, ettei sisältö ole pelkkää siansaksaa, koska opiskellessa voi tulla seinä vastaan jos lähes päivittäin joutuu imemään mehut pihalle, jotta pysyisi edes jotenkuten kärryillä. Insinööriksi pääsee kyllä lukematta kurssiakaan lukion MaFyKe-aineita, mutta vastuu on sitten hakijalla jos jotenkin pääsee pääsykokeista läpi ja vielä tulee valituksi. Joitakin lainalaisuuksia nimittäin on olemassa oppiaineiden kesken kun puhutaan käytännön pohjatietovaatimuksista. En tunne esim. ensimmäistäkään opiskelijaa, joka olisi hakenut opiskelemaan italian kieltä yliopistoon lukematta ensin lukiossa italian kursseja... ja vaikka olisikin lukenut, niin tuossa vaiheessa olisi keskiarvon suotavaa olla parempi kuin 5 (joka on minimaalinen edellytys kurssien jatkamiselle). Ensisijaisesti insinööriopintoihin hakeutuvat ne, joilla on kiinnostusta alalle ja yleensä pitäisi olla osaamista alalla käytettävien "perusvälineiden" tai "-työkalujen" kanssa ja juuri näitä perusvälineitä ovat insinöörille matematiikka, fysiikka ja kemia. Jopa tietotekniikan ja -viestinnän opiskelijat joutuvat muistaakseni noita käyttämään (kenties kemiaa lukuun ottamatta).

      "kaiken oppii jos todella haluaa. itselläni aikoinaan löi täysin yli matikka kirjaimilla 'laskien',mutta vain muutama oikea oppitunti kaverin kanssa meni todella kaaleeni ja sen jälkeen vain kymppejä."

      -Tämä juuri.

      • Döglbhdk

        1 on numero ja se on läpi eikä se edellytä kuin 40% kokeen maksimipisteistä. Kotitehtävät eivät tartte olla oikein, riittää, että on tehty ja hyvältä kaverilta voi kopioida aina tunnin alussa


      • Keppanakuningas

        Matikkaa on 3 kurssia, fysiikkaa 2 ja kemiaakin taisi olla 2, joten en anna paljoa painoarvoa noille noin niin kuin opiskelun aikana


    • niihi

      > En tunne esim. ensimmäistäkään opiskelijaa, joka olisi hakenut opiskelemaan italian kieltä yliopistoon lukematta ensin lukiossa italian kursseja...

      Huono esimerkki. Yliopistossa opiskellaan myös kieliä, joita Suomen koululaitos ei tarjoa: mongolia, akania, jorubaa, khmeriä...

    • Velma2

      Itselläni yksi tärkeä syy insinööriopintojen kesken jättämiseen oli matikka ja fysiikka. Pääsykoe oli huomattavasti helpompi kuin varsinaiset kurssit. Olin itse lukenut lyhyen matikan ja kursseilla pitkän matikan osaamisesta olisi ollut hyötyä, vaikka ei ne silloinkana mitään läpihuutojuttuja olleet.

    • pop987

      YT-ala palkattomine ylitöineen ja työmatkoineen, ja 45vuotiaana ulostettuna työmarkkinoilta, kannattaa unohtaa ja opiskella joku oikea ammatti jolla saa töitä ja palkkaa ilman jatkuvaa taistelua YT-rumbassa.

    • Huijaajoshaluutvoittaa

      Opiskelu on välineurheilua. TI.n laskin nspire CAS johon saa kätevästi vaikka kuvia, esimerkkilaskuja tai valmiita taulukoita joiden avulla on hyvä laskea. Se, että onko se moraalisesti oikein voi miettiä itse ja kiinni jäämisestä voi seurata puolen vuoden ero koulusta. Mutta jos miettii taas asian tärkeyttä niin et tule tarvitsemaan missään kemiaa, fysiikkaa tai tuota pitempää matikkaa työelämässä. Inssinä ehkä yhtälöiden pyörittely on ehkä tärkeintä, mutta senkin voi tuo kyseinen laskin hoitaa ka taas työelämässä on omat ohjelmat jossa niitä ei tarvitse pyöritellä

    • Tane_osaa

      80 luvulla Turun tekulla teknikkopuolella (kone/met). Opettajalla keitti. Nappasi kaverilta kynät mekaniikan oppitunnilla ja nakkasi roskapönttöön. Sanoi: "hankit sitten itsellesi kunnon kynät. Tämmöisillä nysillä et tee täällä mitään. Sitten jatkoi. Menet kuule talouskouluun, jos pää ei kestä matematiikkaa ja laskemista. Jos olet älykäs pärjäät vähemmällä. Jos olet tyhmä saapas niin sitten joudu kulutat housujesi takapuolta oppiaksesi asiat. Kääntyi ja katsoi ikkunasta ulos Aurajoen suuntaan. En minä ole paha mies ollenkaan. Teidän parastanne minä vain haluan. Oletteko huomanneet, tuolla ulkona ruoho näyttää kaukana niin paljon vihreämmältä.

      Tärkeä etappi mekaniikan kurssilla oli ymmärtää voiman momentti M=Fl. Kirjoitimme päivämäärän ja kelloajan vihkoihimme ja nousimme minuutiksi ylös seisomaan. Kunnioitimme tuon kaavan suurta merkitystä ja viisautta.

      Matematiikan tarve perusinsinöörityössä (kone/met) on vähentynyt paljon verrattuna 80 lukuun. Silloin piti laskea työssä joka päivä geometriaa, fysiikkaa, voimia,virtauksia jne. Nykyään painopiste on 3D CAD ja muiden ohjelmistojen käytön hyvässä osaamisessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe