Muisti täynnä, menee hermot

pa....kaaaaaaaaaaaaaaa

Eli J5 jossa myös musitikortti, ohjelmia ei voi päivittää koska puhelin huuttaa ettei ole tarpeeksi muistia, olen siirtänyt jo muistikortille kaiken mitä on mahdollista siirtää. Onko näin ettei kuvia saa siirrettyä lainkaan muistikortille? Onko mitään tehtävissä muistin lisäämiseksi vai auttaako vain uuden luurin hankinta?

21

11575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 542

      Voit kopioida kuvat puhelimen kansiosta DCIM/Camera vaikkapa koneellesi tai muistikortille hakemistoon DCIM/Camera. Kun olet kopioinut kuvat voit poistaa ne puhelimesta. Tämä onnistuu siis Resurssienhallinta-ohjelmalla. Ja ainakin Win 7:lla.
      Lisäksi kannattaa muuttaa kameran asetuksista tallennuspaikaksi muistikortti.

      • 542

        Niin eli ensin tietysti usb kaapeli kiinni koneeseen...


    • Kalevi_miettii

      Jos et ole vielä tyhjentänyt välimuistia, niin tee se. Vapauttaa muistia: Asetukset - Tallennustiedot - Välimuisti.

    • l520l520

      Kuvat ja videot ym muiden Gallerian kansioiden kuva/video tiedostot saa helposti sd kortille kun painaa pitkään esim kuvaa ja ruksii vasemmasta yläreunasta kohdan "kaikki" ja sen jälk rahaa siirrettävät MUISTIKORTTI KAMERA KANSION päälle pudottaen sen siihen ja sen jälk painamalla "siirrä". Yksitellen tai useampia määrättyjä kuvia videoita voi tietty myös siirtää jolloin ruksit vain haluamasi.
      Tämä on todella nopea ja vaivaton tapa. Mitään tied hallintaa ei tarvita. Mulla on myös J5 joten kaikki on tuttua.
      Kuvat ja videot saa menemään suoraan sd kortille kameran asetuksista. Eli avaa kamera ja paina hammasratasta ja vaihda tallennus paikka jos sitä ei vielä ole vaihdettu.
      Älykäs hallinta sovellusta pit käyttää joka päivä jos vähääkään on kovemmassa käytössä. Avaa se ja paina "Siivoa kaikki" kohtaa. Tämä putsaa puhelimen mustin ylim filuista ja Ram muistin tehokkaasti. Nopea ja helppo toimen pide tämäkin. Puhelimeen kyllä kasaantuu jatkuvasti ylim filuja joten tuo putsaaminen ainakin tälläsessä vähempi muistisessa puh on välttämätön tehdä melko usein.

    • paskaaaaJ5

      itselläni myös ko laite ja siinähän on VAIN 8 gb muistia !!! kapula jo ihan täynnä kokoajan vaikka ei ole kun WATS ap, ja viber, ei muuta niin muisi aina 66% täynnä vaikka kuinka tyhjennän kaikki niin noi roskaohjelmat aukeaa itse ja taas muisi tukossa
      uuden kapulan osto!! jossa minimi muistia 16-32

      • Kalevi_miettii

        Voisit ostaa esim. 16 Gtavun muistikortin. Se auttaa kummasti. Sinne valokuvat yms ja ohjelmistakin saa ison osan muistikortille.


      • 0654321

        Itsellä ladattuna J5.ssa whatsapp, wilma, Snapchat, simpsons peli, youtube, Wifianalyzer, Speedtest, verisure, Shazam, s-mobiili, ravintola, qrdroid, outlook, onenote, powerpoint, excel, nopeuskamerat, elenia, mobiilipankki, Mcdonalds, here( suomen, viron ja kreikan kartat ladattuna - kartat kyllä sd-kortilla), futurama peli, dnatv, garminconnect, adobe, Cardu... (vain 5 näistä on sd-kortilla, ne mitkä alkaa isolla kirjaimella). 1,75gb vielä vapaana kahdeksasta. Puhelimessa myös paljon sen omia ohjelmiakin. Valokuvat ja videot tallentuu sd-kortille. Myönnän että 8gb on aika vähän tänä päivänä mutta kyllä siihen aika monta ohjelmaa mahtuu. Päivitykset olen ottanut pois niiltä alkuperäisiltä ohjelmilta mitä en käytä/tarvitse.


    • l520l520

      J5 on ihan hyvä puhelin mutta osto vaiheessa olisi hyvä miettiä etukäteen miten aikoo pärjätä puhelimessa olevalla n. 3.8Gt vapaalla sis muistilla kun vain osan sovelluksista saa siirrettyä muistikortille.. Jollei aio pärjätä on maksettava kaksin tai kominkertainen hinta J5 verrattuna. Itse olen pärjäilly hyvin tolla tosin asiaa on auttanu se etten pelaa mitään enkä käytä kovin paljon eri sovelluksia. On niitä joku 20 tarpeellisinta käytössä joista osa ei aina ole asennettunakaan vaan asentaa sitten kun tarvii niin näinkin sitä tilaa säästyy. Pientä kikkailua tämän kanssa siis tarvitaan.

    • muistivamma

      Minulla ei ole juuri yhtään sovellusta asennettu ja kuvat/videot menee suoraan pilveen. Silti ohjelmistopäivitys vie niin paljon muistia, että sen kanssa joutui todella tekemään töitä, että sai mahtumaan. J5 on muuten ihan hyvä puhelin, mutta muistiongelma tekee sen käytön mahdottomaksi. Vaihtoehtoina on ostaa kalliimpi Samsungin puhelin tai vaihtaa merkkiä. Esim honor 7 lite maksaa saman verran ja tuplasti muistia.

    • l520l520

      "Vaihtoehtoina on ostaa kalliimpi Samsungin puhelin tai vaihtaa merkkiä. Esim honor 7 lite maksaa saman verran ja tuplasti muistia."
      Itse ostin juuri tuon Honor 7 Liten J5:n (2015) kaveriksi. Nyt ei ole muistipulaa ja muutenkin tuo Honor 7 Lite on kuin eri planeetalta. Paljon tehokkaampi, nopeampi kuin J5 ja parempi näyttö, kaikinpuolin parempi ostos ja vieläpä halvempi kuin nykyinen J5 2016 malli. Vois kuvailla näinkin 7Litessä on turbo vs J5:n tavallinen moottori.

      • LiianVähänTilaa

        Itekkin oon harkinnu tota Honor 7 liteä koska j5 2015 muisti ihan täynnä itellä snapchat ja about 56 kuvaa ja pari videoo vie kaiken tilan ja vaikka snapchat on muistikotilla on muisti silti ihan täynä joten en ees ajattrle et saan joskus tehtyy ton ohjelmisto päivityksen....


      • l520l520
        LiianVähänTilaa kirjoitti:

        Itekkin oon harkinnu tota Honor 7 liteä koska j5 2015 muisti ihan täynnä itellä snapchat ja about 56 kuvaa ja pari videoo vie kaiken tilan ja vaikka snapchat on muistikotilla on muisti silti ihan täynä joten en ees ajattrle et saan joskus tehtyy ton ohjelmisto päivityksen....

        Juu kannattaa luopua varsinkin 2015 j5 mallista, sen kanssa on ainaisissa muisti ongelmissa vaikka kuinka siirtelee tavaraa kortille ei mikään tunnu riittävän. Joku snapchat ja facebook esimerkkinä vievät tosi paljon muistia eikä niitä voi oikein j5 (2015) mallissa edes pitää puhelimessa kun rohmuavat niin paljon tilaa., ellei nyt poista jotain muuta tärkeää. Ja vaikka jotkut sov saa muistikortille nekään ei mene sinne kokonaan.
        Omalta kohdalta Honor 7 Liteen mahtuu kaikki tarpeellinen ja jää vielä reilusti tilaa. Esim mulla 7 Litessä on aina yli 5,5Gt vapaata tilaa vaikka on paljon enemmän sovelluksia kuin j5:ssä eikä tuo muisti vähene yhtään.. mm snapcahttiä ja facebookia voi pitää aina puhelimessa puhumattakaan monesta muusta sovelluksesta. Varaa on siis latailla lisää jos tulee tarvetta. Edes sovellusten siirto tarvetta kortille ei ole 7 Litessä, eikä niitä edes saa siirrettyä .
        Tuo j5 olikin viimenen malli 8Gt muistilla minkä ostan.


    • muksuillamolemmat

      Niin J5:ssa on kylläkin neljän gigan muisti ja J5 2016:ssa 16 gigan eli yhtä iso kuin Honor 7 litessä. Missään J5:ssa ei ole 8 gigan muistia, kuten tässä ketjussa on useampaan otteeseen väitetty.

      • 0654321

        2015 J5.ssa on 8gb muisti josta vapaana käyttiksen jälkeen 4-5gb. 2016 j5.ssa 16gb muisti josta käyttis vie kans osan (luultavasti vapaana 12-13gb?). Itsellä tosiaan tuo 2015 J5.nen ja mielestäni yhdessäkään suomessa myydyssä samsung J5.ssa ei ole vain 4gb muistia. Toi 8gb on kyllä liian vähän ja on tullut kans itse tuskailtua viime aikoina muistin takia (varsinkin kun here karttojen päivityksessä meni ilmeisesti jotain pieleen ja se vie 1,16gb puhelimen muistia, eikä auta vaikka poistaa koko ohjelman ja kaikki sen piilokansiotkin).


      • x5maxpro

        Vaikka onkin vanha ketju, laitan pari sanaa omista kokemuksistani.
        Minulla oli älykkö, jonka muisti jakaantui 1/4 Gb. Tuo 1Gb oli se, mihin ohjelmat asentuivat tai ainakin ne tarvitsivat sitä muistia päivityksissä. Eli sain juuri saman virheilmoituksen kuin aloittajakin, enkä voinut päivittää ainuttakaan appsia.
        Sitten kapula jäi onneksi rekan pyörien alle, ja jouduin ostamaan uuden, jossa muisti jakaantuu 2/16 Gb, eikä mitään ilmoituksia ole enää ilmestynyt. Kun tarkistin pienemmän muistin tilan, siitä on nyt varattu 1,1 Gb, kun käytössä ovat samat ladatut appsit kuin tuhoutuneessakin.
        Kannattaakin kiinnittää ensisijaisesti huomiota pienemmän muistin määrään, mikä nykyään alkaa jo ollakin 3 jopa 4 Gb, kun aina voi hankkia lisämuistia tarpeen mukaan SD-kortin avulla.


      • 0654321

        Ymmärtääkseni se pienempi muisti on ohjelmia varten (voi olla useampi ohjelma auki/taustalla muistissa samaan aikaan) - eli saa ohjelmat käynnistymään nopeammin. Puhelin sammuttaa itse ohjelmia taustalta jos tämä muisti käy vähiin. Aikaisemmin piti itse sammutella ohjelmia taustalta, mutta nykyään puhelin tekee automaattisesti sen (voi vaan saada puhelimensa toimimaan huonommin). Eli periaatteessa mitä isompi tämä muisti on, sitä enemmän puhelin sitä käyttää (nopeuttaa vaan käyttöä).
        Ja se isompi on puhelimen muisti johon ohjelmat asentuvat (eli samaa muistia kuin ulkoinen muistikortti, jos vaan pystyy siirtään kyseisen ohjelman - kaikkia ohjelmia ei saa sd-kortille). Tämä "isompi" ainakin itsellä alkaa oleen J5 puhelimessa täynnä kun käyttöjärjestelmä vie tästä ison osan (1,5Gb ram, puhelimen muistia 8Gb) .


      • x5rampro

        Joo, tsekkasin vielä älykön uudestaan, ja siinähän muisti toimii kuin tietokoneessa konsanaan jo nimitystenkin mukaan. Eli pienempi on memory (RAM), joka tyhjenee suljettaessa, ja isompi on storage (ROM), missä ohjelmat sijaitsevat, vaikka ei olekaan kovalevy.
        Kas kun ei tullut aikaisemmin mieleen, että on näin yksinkertaista, vaikka on tullut tietokonetta käytettyä yli 30 vuotta. Muistin määristähän siinäkin on puhuttu kaiken aikaa.


      • x5rampro

        Eipä löytynyt, vaikka eipä ole tarviskaan, kun ongelmat lienevät erilaiset. Minulla 2 Gb riittää.


    • zzzzxxxz

      Mulla on puhelimes kaikki Jarren piisit, ekasta viimeiseen, kiina konsertit ja muut. Tilaa piisaa silti.

    • eiraksuta

      Loistavaa. KBlondiiitos! Vanha ketju auttoi taas yhtä Samsung J5 asiakasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe