Hankala lähteä suhteesta... Toinen lapsi tulossa

hemuli1234

Minulla on mieheni kanssa 5 vuotta yhteiseloa. Meillä on kohta vuoden ikäinen lapsi ja toinen tulossa parin kkn. sisällä. Viime kuukaudet ovat olleet todella riitaisia asiasta kun asiasta. Mieheni syylistää/arvostelee milloin olen mitäkin tehnyt väärin. Esim. siivous asiat. Jos en ole viikkoon imuroinnut niin tämä tulee ulisemaan että etkai oo tosissas että taas imuroit kaikki huoneet. Ymm. muuta pientä määräilyä. Tai esim. ei ota mua nyt kauppaan mukaan kun en osaa kulkea sielä oikein. Ihan KÄSITTÄMÄTTÖMIÄ asioita. Mitä hän koittaa oikeen tuolla.? Jonkunlaista manipulointia. Hän on alkanut kulkemaan omia menoja ilmoittamatta mitään. Saattaa lähtä tuosta noin vaan, ja kuvittelee että se on iha ok käytöstä. Ja tämänhän hän vaan siksi tekee kun oon niin "väärin tehnyt asiat" Olen kyllä sanunut hänellä siitä useaan otteeseen ettei ole mukavaa kun ei voi ilmoittaa menoista. VOI voi sitä ei voi lyyä kun omaa päätä seinään kun vielä toisen lapsen tuolle tekemässä.!!! Välillä on eroaikeet kovasti mielessä. Tuntuu ettei niitä yhteisiä ilon aiheita enään ole. Mutta tuntuu vaan että pakko edes koittaa lasten takia. Onko muita vastaavassa tilanteessa olevia?

4

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei hemuli1234

      Kuvailet perheessänne olevaa tilaa, jossa vaikuttaa, että kellään ei ole kovin hyvä olla. Jos ilmapiirissä on kontrollointia, pakoaikeita, sopimuksia joita ei noudateta, mielipahaa yms, on selvä, että tilanteelle täytyy tehdä jotain.

      Usein mielessä väikkyy ratkaisuna pahaan tilanteeseen, että erotaan sitten, kun ei tästä mitään tule. Ero voikin joskus olla ainoa vaihtoehto, mutta sitä ennen kannattaa kyllä kokeilla kaikki muutkin vaihtoehdot. Hyvin usein, ellei aina, parisuhdetta voidaan parantaa opettelemalla vuorovaikutustaitoja. Vaikka parisuhde sitten loppuisikin, on opituista taidoista etua joka tapauksessa. Jos tilanne on tulehtunut, kannattaa ilman muuta hakea apua ulkopuoliselta perhe/pariterapeutilta. Jos taas tilanne on seesteinen, parisuhdekurssit joissa käsitellään pariviestintää ja vuorovaikutusta, ovat usein erittäin antoisia ja auttavat arjen käänteissä.

      Parisuhteen tärkein lähtökohta on sitoutuminen. Jos tuntee tyytymättämyyttä, on inhimillistä, että sitoutuminen alkaa rakoilla. Tulee mieleen, että miksi tähän huonoon pitää sitoutua. Jos ajattelisikin niin, että sitoudun opettelemaan elämäntaitoja juuri tämän ihmisen kanssa? Että sitoutuminen ei olekaan pelkästään siihen toiseen ihmiseen vaan myös itseen: mitä minä voin oppia? Miten voin toimia toisin? Miten voin parantaa viestintääni? Miten oppia kuuntelemaan? Miten oppia puhumaan itsestäni vastuullisesti?
      Hyvä uutinen on, että kaikkia näitä taitoja voi ja kannatta opetella. Helppoa ja välittömästi auttavaa se ei kuitenkaan ole. Pariviestintätaidoisa on hyötyä, vaikka ero tulisikin, mutta niitä tarvitaan kaiken aikaa jokaisesas parisuhteessa.

      Voimia parisuhteenne hoitamiseen,

      Merja, diakoni

    • maaaaaaaaa

      ei voi muuta sanoa kuin että tosi nopeaa olet sen toisen lapsen pukkaamassa maailmaan, olisit odottanut ees pari vuotta! jos olette ekaa kertaa vanhempia jo se eka vuosi voi olla vaikea ja haastava molemmille vanhemmille ihan vaan jo väsymyksen takia ja sen takia että ei voi tulla ja mennä miten tahtoo ja on vastuu jatkuvasti lapsesta.

      ehkä miehesi protestoi kun sinä väsyneenä olet säksättänyt asioista? hoitaako miehesi mitenkään esikoista, ? jos ei hoida olisi hyvä jos 1-2 tuntia päivässä olisi lapsen kanssa, opeta hoitamaan. saat omaa aikaa ja olet varmaan leppoisampi sitten. Toinen asia mikä hiertää monesti parisuhdetta on ne hormoonit kun nainen on raskaana. joten mieti myös omaa käytöstäsi.

      vanhempien suhde on tärkeä, miten välit ovat, kun se heijastuu lapsiin. tärkeää olisi että olette iloisia toisistanne ettekä ole toistenne vihollisia,jos suhde lähtee sille linjalle on ero nopeasti edessä.

    • voimiasulle

      Ihan turha siellä kotona vaan keskenänne torailla teidän kahden. Missä suku, missä lapsen kummit (onko sellaisia)? Oletko omalle äidillesi kertonut huoliasi rehellisesti? Lapsella on myös neljä isovanhempaa, muista pitää yhteyksiä heihin. Mutta eniten nyt kehotan rohkeasti puhumaan neuvolassa eroaikeista ja tulehtuneesta kotitilanteesta. Apua on saatavana monenlaista, sitä on vain sinun osattava pyytää ja ottaa vastaan!

    • priorisointi_poskellaan

      Jos se mies ei siellä kotona koskaan ole, niin eikö se ole ihan se ja sama mihin aikaan sinä imuroit tai kuinka huonosti tai hyvin imuroit?

      Sinulla on vain 1 lapsi siellä himassa. Luulisi olevan aikaa vaikka huru ja mycket tehdä kotihommia päiväsaikaankin. Miksi pitää ruveta imuroimaan illalla?
      En kertakaikkiaan ymmärrä tollasta työn jakoa.

      Miksi pitää riidellä mitättömistä pikkujutuista kun voisitte senkin aikaa viettää yhteistä laatuaikaa keskenänne ja lapsen kanssa, mutta ei, sun pitääkin suursiivousta ruveta tekemään just silloin kun mies tulee töistä kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe