Ei tule mitään tästä aurinkosähköstä

eitehojaei

26

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakentaja2

      On hyvä että tutkitaan aurinko energian tuottoa. Kehitys menee huimasti eteenpäin, ja yhä enenemässä määrin voidaan käyttää aurinko sähköä, ja lämmitystä.
      Jos mökki on vain kesäkäytössä, niin aurinkosähköllä pärjää jo mainiosti. Ellei ole lämmitysuuneja tai nukkuu aitassa niin silloin kaipaa keväisin syksyisin lisälämmöntarvetta, jonka saa agregaatilla. Agregaattia varten kannattaa vetää mökkiin sähkökaapeli ja pistorasia esim. imuria varten. Sinä aikana käyttää agregaattia. Jos on pieni paneli, akku niin jääkaappi kannattaa laittaa kaasulle, valoille riittää hyvin aurinko virta.
      Aurinkoenergia on meidän tulevaisuudemme .!!!

      • Nojust2

        Tarkotitko että aurinko-, aggregaatti- ja kaasuenergia on meidän tulevaisuutemme. Ainakin keväästä syksyyn asti?


      • obamba

        Heh ai oikeen että aurinko energia on tulevaisuutemme!

        Mikä kiima näillä aurinkohepuilla on lisäillä, niinkuin tässäkin, sinänsä asiallisen viestin loppuun näitä YES WE CAN!!!!!-tyylisiä latteuksia?


    • rakentaja_3

      Aurinko- Anteron iskulause " Aurinkoenergia on meidän tulevaisuutemme" Eipä voi olla tyhmemmin sanottu kun sitä aurinkoenergiaa ei tule talvella eli silloin kun energiaa kaikissa muodoissaan tarvitaan!

    • tyhmennystä

      Eipä taida Caruna kaatua vaikka talvella oli kova uho muka "ilmaisen energian tuottajilla" päällä!!

    • pihistäjä

      Se parhaiten nauraa, joka viimeiseksi nauraa! Ei siitä liene kovin montaa vuosikymmentä, kun tupa valaistiin päreillä. Tietääkseni Wärtsilän nykyaikaista energiatuotantoa eli aurinkoenergiaan perustuvien laitteiden suunnittelua ei johda kukaan Antero. Onneksi meillä ei kaikki, eräiden yhdistysten lailla, elä menneisyyden vartioina. Jos näin olisi tämäkin viesti välitettäisiin savumerkeinä.

      • nohahsitten

        Oletko seurannut minne näotä Wärtsilä suunnittelemia aurinkojärjestelmiä myydään?
        Wärtsilä valmistaa suuria dieselgeneraattoreita ja on alkanut tuottaa myös näiden rinnalle aurinkovoimaloita päiväaikasen sähkön tuottamiseen. Laitokset sijaitsevat mm. Qatarissa ym. rikkaissa öljyvaltioissa. Näissä valtioissa ei sähköä voida tuottaa oikein millään muulla tavalla.


    • eituumittään

      Joo siinä sitä on jonossa turhia sanoja, mutta kertokaa nyt millä laskuopiolla tuon esimerkkisysteemiin saa jotain järkevyyttä!

      JOS aina olis kirkasta aurinkoa edes osa päivästä, muta kun ei, aina on harmaa taivas ja tihuu jotain taivaalta, revi siinä sitten aurinkosähköä!

      partakone se nyt toimii tuollakin tuhansien investoinnilla ja muutama ledilamppu.
      mutta kaffit jää keittämättä pilvikelillä.

    • Caruna_toimii

      Eikä kiinnosta yhtään miten Qatar yms tuottavat energiansa, se ei mikä toimii siellä ei täällä lämmitä ellei ole öljyä!

    • Kaikenkorjaan

      Kesäkuun skulutus on 60% talven huippukulutuksista, eli kyllä sähköä kesälläkin kuluu. Toisaalta talvikuukaudet ovat tuulisimpia kuukausia. Eli hyvin syntyy ekosähköä läpivuoden. Kun muistaa että helsingissä on vuodessa samanverran aurinkotunteja kuin berliinussä. Ja saksa on maailman johtavia aurinkovoima maita, niin y
      Jees we cän.

    • Ei_ihan_vielä_toimi

      https://www.helen.fi/sahko/kodit/aurinkovoimalat/suvilahti/ on Suvilahden voimalan katolla olevan aurinkopaneliston tuotantohistoriaa, eli talvella tuli vai jokunen kWh päivässä verkkoon 1194 panelista
      https://www.helen.fi/sahko/kodit/aurinkovoimalat/kivikko/ on uudemman Kivikon 2992 aurinkopanelin yksikön alkutaipaleen tilastoa
      Suuret marketit voivat käyttää kattotasoa hyödyllisesti asennuttamalla sinne aurinkopaneleita, jotka tuottavat osan marketin käyttämästä energiasta. "Kesko on tehnyt sopimuksen älykkään aurinkosähköjärjestelmän toimituksesta suomalaisen Solnet Green Energy Oy:n kanssa. Suomen suurin 503 kWp kiinteistökohtainen aurinkovoimala asennetaan Vantaan K-citymarket Tammiston katolle."
      Mitä talvella seurasin tilannetta, niin aurinkopanelit eivät tuottaneet Helenillä mitään ja Fingridin mukaan tuulivoimalatkin veti lonkkaa, kun ei ollut niiden tarvitsemaa tuulta. Pakkasella tuotiin sähköä naapurimaista mittarit tapissa.

      • muitaparempi

        Ei tarvita mitään tollasia tylsiä numeroita, riittää kun vaan heittää että aurinkoenergia on mahtavaa ja muut energiamuodot on vanhanaikaisia ja niitä käyttävät ovat minua huonompia ihmisiä.

        Muutos on käynnissä!


    • huonoa_matematiikkaa

      Ketä huijataan kun väitetään että Helsingissä on niitä tuottavia tunteja yhtä paljon kuin Berliinissä?? Ei taatusti ole aikavälillä 1.11 - 1.3 joka olisi se ratkaisevin ajanjakso.
      Ja koska Suomea on muuallakin niin miten on ne tuottotunnin vaikkapa Oulussa?
      Ja normaalissa pientaloudessa mikä omanikin lienee kesäkuukausina sähkönkulutus putoaa noin 30 prosenttiin talviajasta.

    • joopajoocccd

      Kaikkein hölmöimmät väittää että Suomessa aurinkoenergia on yhtä tehokasta kun Välimeren rannoilla. Perustuu kuulemma siihen että paneelien toiminta viileässä on huomattavasti tehokkaampaa.

      • ratiritirallaa_tuli_talv

        Saisi tammikuussa aika paljon lisää tehostua!!


    • muitaparempi

      Tämä "Helsingissä yhtä paljon aurinkoa kuin Berliinissä"-väitte pulpahtaa pintaan aika-ajoin. Silti se ei muuta sitä tosiasiaa mihinkään että olkoon teoreettisesti vaikka yhtä paljon aurinkoa kuin Zimbabwessa, siitä ei kostuta mitään jos paneeleilta saatava tuotto on talvikuukaudet lähellä nollaa. Kivikon ja Suvilahden voimaloista saatava data on arvokasta tietoa ihan jo senkin vuoksi että kyseessä on ammattilaisten toimesta tehty voimala ja tuottomittaukset ovat luotettavia eivätkä perustu mihinkään vasemman käden pihtimittarointiin ja hihavakioihin.

      • muitaparempi

        Niinjoo, unohtui lisätä tuohon loppuun vielä:

        Uusiutuvien energioiden vallankumous on alkanut!


    • täysin_pelleilyä

      Siinäpä on malliksi Aurinko-Anterolle ja hänen sivupersoonilleen sitä "ympärivuotista" aurinkoenergian tuottoa !
      Noilla tuotoilla ei Caruna eikä muutkaan sähköjakelijat kaadu :-D

    • pihistäjä

      Kyllä kait jokainen sähköpaneelin hankkinut tietää, että muutamana kuukautena niiden tuotto on olematonta tai vähäistä. Siitä huolimatta paneelien hankkiminen voi olla kannattavaa. Aikaisemmin olen maininnut, että minulla on aurinkokeräin veden lämmittämistä varten. Sain parin tonnin sijoituksella vuositasolla yli 200 euron vuotuisen säästön. No se jää säästöön siemen rahana uutta sijoitusta varten, koska paneelien hankinta on harkinnassa. Syynä se, että sähkön kulukseni on edelleen maalis-lokakuun välisenä aikana - monesta tekijästä johtuen - suurempi kuin marras-helmikuun aikana. Jos siitä kulutuksesta saan paneeleilla tuotettua noin puolet eli 3500 kW/h, on rahallinen säästö, jopa nykyisillä alhaisilla sähkön hinnoilla melkoinen.

    • 40luvunpappa

      Kovasti jakautuu mielipiteet aurinkosähkön osalta. Jos ei olisi testaajia ja kokeilijoita niin ei meillä olisi vielä minkäänlaista aurinkokennoa keksitty. Itse tein läksyjä öljylampun alla, joten tiedän millaista se oli. Nyt on kesäkäyttöisellä mökillä alle 100watin kerääjä ja noin 150 ampeerin akku. Hyvät pihavalot ja sisällä palaa valot tarvittaessa. Puhelimet lataan auringolla ja välillä myös auto- kylmälaukkua.
      Ledit ei vie paljon virtaa. Olispa joku sanonu sillo 50-luvun lopulla, että panepa poika ledilamput kattoon niin heti olisin ostanut.
      Aurinkosähköä kannattaa kehittää, mutta sen ydinsähkön ja ydinpommin olisi voinut jättää kehittämättä. Älkää te nuoret pojat pistäkö aina hanttiin...

      • tyhjän_nyhjäystä

        Olen samaa mieltä että aurinkosähköä kannattaa kehittää myös kaamosaikaan toimivaksi! Siihen saakka saa atomit tehdä sähköä !


      • Antti-Antero

        Ja voisi vanha pappa näyttää viisautensa ja kertoa millä se talviajan sähkö tehdään, muuten papan kirjoittama kommentti on yhtä tyhjän kanssa.


      • anti-antro

        Ei aurinko sähkössä tällä hetkellä ole muuta ongelmaa kuin, että laitteet ovat aivan liian kalliita. Tällä hetkellä takaisinmaksuaika on parikymmentä verkkosähkötaloudessa. Kesämökeillä, joissa ei ole verkkosähköä, kannattavuus on aika hyvä. Samoin yrityskäytössä, jossa päiväaikainen kulutus on pääosassa. Kotitaloudessa sähkön käyttö ajoittuu pääasiassa aamu- ja ilta-aikaan ja tällöin ei paista. Lisäksi laitteistot ovat aika kehittymättömiä eikä tuoton ja kulutuksen ohjausautomatiikkaa oikein ole saatavilla.
        Suomessa noin 30% kotitalouden energiankäytöstä olisi mahdollista tuottaa aurinkoenergialla.


    • 40luvunpappa

      Kirjoitin että kesäkäyttöisellä mökillä pärjää aurinkosähköllä. Talvella en käy mökillä. Talviajan olen kaukolämmön varassa. Kaukolämpöä tuotetaan uusiutuvalla hakkeella. Varalla on maakaasu joka tulee putkessa venäjän puolelta. Jos nämä sattuis vielä pettämään niin laitan puita leivinuuniin.
      Talviajan sähköstä aurinko antaa vain pienen osan, tuulimyllyt jo suuremman. Imatran vesivoimalaitokselta on riittänyt sähkö tähän asti.
      Sähköä pystyisi nykyistä enemmän säästämään, silti sitä myöskin tuhlataan, on kai liian halpaa ? !
      Edelleen kannattaa kehittää aurinkosähköä...

    • pihistäjä

      Se kylmimmän ajan lämpö tehdään omassa talossani verkkosähköllä, kuten osittain myös maalämmön kyseessä olessa. Se ei kuitenkaan tee järjestelmästä kannattamatonta. Mikä kannattaa, mikä ei se on monesta tekijästä kiinni. Itse asun alueella, missä aurinko paistaa keskiarvona liki 1100 h/vuosi yleensä helmi-marraskuun välisenä aikana. Sitä paitsi toimii ne aurinkolaitteet päivisin myös pilvisellä ilmalla. Joten odotellaan laitteiden halpenevan tai sähkön hinnan nousevan. Johan ilmestyvät laitteet katolle.
      Eipä ne autotkaan yleensä rahaa säästä, eivätkä edes kestä yhtä pitkään kuin aurinkolaitteet, silti niitä hankitaan vaikka ilmankin tulisi hyvin toimeen. Niin itsekin tein taas vuoden alussa. Aurinkoenergia joka tapauksessa säästää rahaa, jos ei paljon niin ainakin vähän. Puhumattakaan muista eduista.

    • aurinkomulaattori

      40- luvun pappa voisi myös kertoa kannattiko tänne kirjoitella kertoakseen miten mukavaan on juhannukseen seutuun ledivaloilla mökkiä valaista?
      Minusta siinä on aika huono hyötysuhde samoin kuin yrityksessä lämmittää mökkiä suoraan kytkettyjen paneeleiden sähköllä :-D
      Nimittäin valoa ja lämpöä tulee kesällä ilman paneeleitakin ja hyötysuhde on liki äärettömän paljon parempi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe