Minä nautin työttömyydestä - vihaan työntekoa !

HerrakasiYkkönen

Olen nyt siis töissä, helpossa ja hyväpalkkaisessa työssä. Olin ennen töitä lähes 2 vuotta työttömänä,onnellisesti työttömänä ja sitten palasin töihin kun alkoivat ansiosidonnaiset loppua.

Kohta on tarvittavat 26 työviikkoa kasassa. Tarkoitus olsi saada lapsikorotuksineeen 1700€ bruttoa ansiosidonnaisia ja jäädä HETI pois töisä kun viikot on täynnä.

Vihaan työelämää.Olen tunnollinen,rehti,kiltti, teen kaiken huolella mutta stressaannun töistä. Poltan työelämässä ketjussa tupakkaa, en jaksa töiden jälkeen harrastaa liikuntaa, jopa muutamia kertoja oon ryypänny työviikon jälkeen. Olen kärttyinen, minulla on usein apha olla ja jopa seksielämäkin haalistuu kun olen töissä.

Työttömänä olen lomalaisena.Käyn kovasti kuntosalilla,urheilen,matkustelen,tapaan kavereita. Olen pitkiä aikoja ulkomailla, en juurikaan dokaa enkä polta ollenkaan tupakkaa. Nautin olostani kun ei ole työt häiritsemässä. Välill teen avovaimolleni ruokaa kun hän palaa töistä,ja meillä on hyvä seksielämä.Luen paljon, tutkin asioita ainoastaan mitkä minua kiinnostavat.

Ongelman rehellinen ydin on se että minulla on rahaa. On säästössä yhä yli 6 numeroinen luku euroja (siis yli 100 000€). Elän hyvin nuukasti ,en tuhlaa mihinkään, suosin halpalentoyhtiöitä. Sanotaan että raha ei tuo onnea, mutta kyllä rahan avulla sä voit välttää paskan työelämän ja tehdä mitä itse haluat.

Siis työttömänä olen paremmassa kunnossa,on aikaa käydä kuntosalilla ja juoksulenkeillä. Työelämässä on niin stressaavaa että mä käytän silloin päihteitä ja en voi hyvin. Olen onnellisempi työttömänä ja onneksi kohta pokkaan 500 päivää ansiosidonnaisia lisää. Muistakaa että ensi vuoden alusta nuo päivät tippuvat 300:n.

Olen 35-vuotias onnellinen mies, ja kohta vielä onnellisempi kun pääsen pitkille lomille.

18

2076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HappyEx-BusyBee

      Ei kukaan pakota käymään töissä, jos on rahaa millä elää. Kannattaa muistaa että jokaisella on vain yksi elämä.

      Itse sairastuin vähän alle kolmekymppisenä pääasiassa työstressin ja kiireestä johtuvien huonojen ruokailutottumusten johdosta krooniseen suolistosairauteen ja jäin työttömäksi kun en saanut enää sairastumiseni jälkeen tarpeeksi työtunteja työpaikastani.

      Olen vihdoin oppinut kuuntelemaan omaa kehoa ja ottamaan rauhallisemmin, mutta siihen meni yli vuosi opetellessa "joutenoloa".

      Jos en olisi jättäytynyt työstä pois olisin nyt todennäköisesti todella huonossa kunnossa, söisin päivittäin lääkkeitä, että selviäisin töistä, olisin vähän väliä sairaslomalla ja vapaapäivät menisivät sairastellessa. Ei se ole ihmisarvoista elämää.

      Itse sain vain työttömyyspäivärahaa, joten opin tulemaan toimeen noin 600€/kk. Nyt olen aloitellut yritystoimintaa ja toivon että jatkossa pystyn olemaan liikaa stressaamatta.

    • keijo---

      "Olen nyt siis töissä, helpossa ja hyväpalkkaisessa työssä. "

      Ei sulla kyllä kovin hyvä palkka ole. Noin 3100 euron kuukausipalkalla ansiosidonnaista saa 1700 euroa bruttona ilman lapsikorotusta.

      • HerrakasiYkkönen

        Juuri näin! Mun palkka ei ole edes suomalaisen keskiarvon, ei edes yli 3 tonnia.Onneksi kun tekee vain osan vuotta töitä ja niistä tulevista ansiosidonnaisista maksaa 25% veroa, niin tämän lyhyen työpätkän aikana veroprosentti on melkoisen pieni.Käteen jää kivasti ja pystyy laittaa niistäkin säästöön entisten päälle.

        Kokeile vaikka veroprosenttilaskurilla miten pieneksi sen veroprossan voi saada kun tekee vaan puoli vuotta töitä ja huomioi jo nyt tulevat ansiosidonnaisen verotukset :).

        Palkka on siis pieni mutta mulle riittävä. Monet ihmise tekevä mua pienemmällä palkalla ympärivuotisesti töitä saaden vain 5 viikkoa vuodessa lomaa.Kovaa on.

        Ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Yksi tärkeä asia on että ei ota mitään velkoja,ei velkaannu mihinkään suuntaan ja suojelee kaikin tavoin omia säästöjään.


      • RiskiBusiness
        HerrakasiYkkönen kirjoitti:

        Juuri näin! Mun palkka ei ole edes suomalaisen keskiarvon, ei edes yli 3 tonnia.Onneksi kun tekee vain osan vuotta töitä ja niistä tulevista ansiosidonnaisista maksaa 25% veroa, niin tämän lyhyen työpätkän aikana veroprosentti on melkoisen pieni.Käteen jää kivasti ja pystyy laittaa niistäkin säästöön entisten päälle.

        Kokeile vaikka veroprosenttilaskurilla miten pieneksi sen veroprossan voi saada kun tekee vaan puoli vuotta töitä ja huomioi jo nyt tulevat ansiosidonnaisen verotukset :).

        Palkka on siis pieni mutta mulle riittävä. Monet ihmise tekevä mua pienemmällä palkalla ympärivuotisesti töitä saaden vain 5 viikkoa vuodessa lomaa.Kovaa on.

        Ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Yksi tärkeä asia on että ei ota mitään velkoja,ei velkaannu mihinkään suuntaan ja suojelee kaikin tavoin omia säästöjään.

        Omia säästöjä kannattaa suojella ja myös sijoittaa varat niin, että massi kasvaa koko ajan harppauksittain. Pienenä haasteena työtön/keikkatyö elämäntyylissäsi on eläkekertymän pienuus. Se voi kostautua hamassa tulevaisuudessa. Toki riskiä voit kompensoida sijoittamalla säästösi voittoa tuottavasti. Rahoja ei saa koskaan laittaa yhteen koriin.


      • SamaKasiYkkönen

        Totta puhut. Mä en vaan tänä päivänä tiedä mihin kannattaa sijoittaa.Monia ystäviä ja tuttuja ovat tappiolla erilaisista rahasto sijoituksista ja ovat itku kurkussa sanoneet sopimuksia irti vaikka kuinka pankin edustaja vakuuttelee valoisampaa tulevaisuutta.Mä pidän rahat toistaiseksi näin,mitään idioottivarmaa sijoitusta ei ole. En osta edes halpaa osaketta vuokratulojen toivossa sillä en halua stressiä vuokralaisista. En edes osta autoa itselleni. Hullu kai olen ja inflaatio syö tällä hetkellä,mutta onpahan vapautta ja turvaa muutamiksi vuosiksi.

        En myöskään ajattele vielä eläkettä. Jos rahat on silloin loppu niin sitten on. En kyllä tiedä elänkö eläkeikään asti. Mulle on vain sanoin kuvaamattoman tärkeää elää vapaasti. Sillä on kai hintansa pitkässä juoksussa.


    • hkkhgghk

      Ei sitä noin vain voi jäädä töistä pois, silloin kuin itse haluaa.

      • SamaKasiYkkönen

        Sanoi virkamies tai joku sinisilmäinen maailmanparantaja.Kaunis ajatus.

        Opiskeleppa oikealta alalta korkeakoulututkinto ja ole aktiivinen työkkärin kaa ja kun sun alalta ei ole töitä niin ei ole. Todellisuudessa työkkärin kiireiset rouvat ovat inhimillisiä ihmisiä ja ovat tyytyväisiä että on asiakas joka sentään on joskus töissä. Olisin onnellinen jos joskus osoittaisivat töitä hakemaltani alalta.

        Mutta jos sulla ei ole korkeakoulututkintoa ja et ikinä käy töissä, niin olet vähän niinkuin "out of game".


      • Lipilaari

        Kyllä voi. Otin lopputilin vuosia sitten. Jos on varaa niin karenssilla ei ole mitään merkitystä. Itse lähtemällä voi vaikuttaa myös omaan päivärahaan ottamalla kaiken mahdollisen rahana ja tekemällä paljon ylitöitä viimeisen 6kk aikana. Päivärahaa saan 2510€ brutto jota maksetaan eläkepäiviin saakka. Eläkkeelle jään 62 ikäisenä lisäpäivien kautta. Ansiopäiväraha kartuttaa eläkettä nyt lähes yhtä paljon kuin jos olisin jatkaut töissä. Eläkkeeni tulee olemaan n. 2850€/kk jolla pärjää velaton hyvin. Verotuskin on pari prossaa kevyempi kuin etuuksista.


    • työtönmyös

      ketjun aloittaja, sinähän voisit olla nytkin jo työtön ja nostaisit pelkkää työmarkkinatukea, pärjäisit silläkin hyvin, kun säästöjä vähän käyttelisit, jos ei ole tarkoituskaan niitä eläkepäiviin säästellä. Ja täytyy sulla olla pitkäpinnainen avovaimo, kun nostat ansiosidonnaista lapsikorotuksilla, etkä hoida lapsiasi, vaan vietät aikaasi pitkiä aikoja ulkomailla, vaimon käydessä töissä ja hoitaessa lapsenne ja kodin. Itsekin työttömänä kyllä olen huomattavasti onnellisempi kuin töissä, jossa saa siitä 4-5 vk. kesälomastakin aina tapella, kuka saa pitää milloinkin ja on tosiaan jaksamista ihan erilailla harrastaa haluamiaan asioita

    • Jfjfhdhwkwhdh

      Hei, keskustelun aloittaja! Haluaisin varoittaa sinua. Vuonna 2016 astui voimaan pakko Typ. Sinne voidaan nykyisin laittaa, vaikka olisi liiton ansiosidonnaiset vielä menossa. Ennenhän työtön sai olla rauhassa ainakin sen ajan , mitä sai rahaa liitosta, ja kaikenlaiset kyykyttämiset alkoivat vasta kun ansiosidonnainen loppui ja tippui Kelan rahalle. Jos jäät tahallaan työttömäksi, voit joutua huonolla tuurilla heti Typpiin, ja voit heittää hyvästit ansiosidonnaiselle. Elelet sitten tietty niillä säästöilläni. Mutta entäs kun ne on loppu?

    • häriritsevään

      Siis säästöilläsi, heh:) Mut oikeesti...Kuvittele että saat kutsun Typpiin heti kun olet jäänyt työttömäksi. Kun sitten kieltäydyt siitä, sat uuden kutsun jne. Ja sitten tulee useasta kieltäytymisestä rangaistustyössäoloehto. Itselle tuli kutsu Typpiin, vaikka ansiosidonnaista kulunut vasta 2 kk. Että sellasta. Inhoan mäkin työntekoa. Luulin että pääsen lomalle. Mut ei...

      • SeKasiYkkönen

        vastaan "jfjf.." sekä "häiritse vaan" nimimerkeille yhtä aikaa: Oon siviilirohkea koulutettu,sosiaalinen reservin alikessu.Eli urheilua harrastavana reippaana jannuna en typpejä pelkää.sinne meen ilolla jos käsky käy.pärjäisin varmaan aika monessa asiassa mut Vtittaa tehdä patskahommia pienel palkal.on mul paljon työkokemusta.Vtuttaa kun ei oo mun alan töitä ja moni heikkoluontoinen joka ei edes kestä armeijaa on saanu hirmuhyvillä palkoilla mielekkäitä töitä jossa ei mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

        Mulla on siis valintaOikeus.Typpi voi olla kivaakin,ei mua pelota vaikka typit järjestettäis metsässä puolijoukkueteltassa kipinävuoroin. jos se typpi on HaistPask hommaa isossa firmassa ilman palkkaa missä kollega tienaa 5K€ kuukaudessa,ni sit en kestä ja palaan nykysiin hanttihommiin nykysellä palkalla.

        Varmaa säästöt joskus loppuu - ei sekään haittaa.

        Nyt vaan rakastan vapautta niin kovin.

        Kyselkää lisää..


      • LaiskaaLaulottaaHohHoh

        Jäin juuri työttömäksi, enkä varmasti tee mitään 500 päivään.
        On sen verran hyvät ansiosidonnaiset.
        Paremmat kuin ketjun aloittajalla! Heh.


      • orjatyöalkaa
        LaiskaaLaulottaaHohHoh kirjoitti:

        Jäin juuri työttömäksi, enkä varmasti tee mitään 500 päivään.
        On sen verran hyvät ansiosidonnaiset.
        Paremmat kuin ketjun aloittajalla! Heh.

        Kannattaa muista,että tuon 500pv jälkeen alkaa karenssin uhalla kuntoututtava työtominta, työkokelilu tai jotain muuta tee tuet 9€ päivä työtä.


      • Lukenut

        Täällä maalla ei TYPit rasita kun lähin on yli 80km päässä, ei tarvitse noteerata mitenkään. Irtisanouduin 3 vuotta sitten. Yhtään työtarjousta tai muutakaan ehdotusta
        ei ole tullut Eivät enää edes soittelee 6 kk välein. Mukavaa kun saa olla ihan rauhassa.


    • valtiontrollit

      Kuka mahtaa uskoa tuota aloittajaa? tämä on selvä tekaistu trolli jotta saadaan ihmiset näyttämään enemmän idiooteilta.

    • sdasasd

      PROVO!!!!

    • Ihmisyys_katoamassa

      Eihän normi töitä edes nykyään tarjota missään.
      Miksi pitäisi päätään vaivata mokomalla, jos pinkka on kunnossa?

      Naurettavinta on että hanttihommiin tai vastaaviin pitäisi olla tulityökortit ja työturvallisuuskortit vaikka ne on jo joskus suorittanut ja koskaan ei edes ole kyseisiä kortteja tarvinut missään.

      Niitä en itse maksa ikinä ,jos sen takia ei töihin kelpaa ettei firma maksa niitä niin pitäköön tunkkinsa.

      Suomen työelämä on romutettu vankileirien saaristoiksi missä kukaan ei halua olla päivääkään riistettävänä ellei ole ihan pakko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe