Tehokasta saunan siivousta!

Iksutin

ISS ajoi pihaan klo: 10:27 ja pesi kolmen talon kolme saunaa. Lähtivät klo: 10:36. Eli siivousaika yhteensä 9MINUUTTIA!

Kolmessa minuutissa ehtivät siis pestä saunan, kaksi pukuhuonetta, kaksi vessaa ja hoitaa siirtymän toiseen taloon!

Vou...tosi tehokasta!

27

2289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nelkytviismin

      Mutta, silläpä juuri pienyrityksilläkin on töitä. Heh heh. Toki desiaineen jos ruiskuttaa- mutta silti, ihmislika on paikallansa.

    • hfkvjhkhl

      Voin kuvitella ajan noudattavan täysin sollin ohjeistuksia. Voisi sanoa, että sitä saa miltä tilaa.

    • olkaas.varovaisia

      Tätähän se on kun pitää tehdä minimiajassa töitä ja saa silti palkkaa vaan minimitason verran monilla se siivous jää sitten kokonaan tekemättä.

      Itse muistan kun asuin parikymmentä vuotta sitten kerrostalossa jossa saunan siivous meni samalla mallilla. Erään kerran pienen lapseni kanssa saunassa käydessä lapsi touhusi jotain pesuhuoneen lattialla römyten. Yöllä herättiin sitten siihen kun lapsi ei saanut henkeä. Henki pihisi niin että tuntui että tukehtuu just siihen paikkaan. Ambulanssi tuli ja sai happea jo autossa. Sitten terveysasemalla todettiin, että saanut ilmeisesti akuutin kurkunpään tulehduksen. Kurkunpää siis turposi ja henkitys ei kulkenut. Saunomisreissut jäi sitten siihen siinä taloyhtiössä. Taisi olla ISS sekin pulju jonka vastuulla siivous oli.

    • työntekijäyrittäjä

      On todella tehokasta :( Meillä saunan, kahden pesu- ja pukuhuoneen sekä wc:n siivoukseen menee 20-30 minuuttia. Mutta yrittäjäjinä teemmekin työt kuten on sovittu, koska asiakas maksaa palkkamme, eikä palkkamme vaan ilmesty tilille kuten jos tekisimme töitä jollekin suurelle yritykselle. Jopa työntekijämme ovat tuon aatteemme sisäistäneet ja tekevät todella hyvää työtä. Mutta me kunnioitammekin työntekijöitämme. (En puhu itsestäni kolmannessa persoonassa vaan meitä on kolme yrittäjää pyörittämässä tätä huipput hyvää siivousliikettä) :D

      • Iksutin

        No niin sen pitäis mennäkkin joka paikassa, tehdään se mitä on sovittu ja käytetään niin paljon aikaa kun on sovittu! Olen itse isossa siivousfirmassa töissä ja meillä homma toimii...välillä tulee vastaan nuoria työntekijöitä joita joutuu opastaan moneenkin kertaan ajankäytöstä koska heitä ei kiinnosta.

        Kirjoitin tuon alkuperäisen viestin. Asun vaan vuokralla niin ei mun valituksia kuunnella. Meno jatkunu pitkään samanlaisena... Täällä on saunat rempattu puoli vuotta sitten niin taitaa siivoojat tuudittautua ajatukseen että uusi on puhdas :/ mut ei oo...


      • jdkfjkaljdfk
        Iksutin kirjoitti:

        No niin sen pitäis mennäkkin joka paikassa, tehdään se mitä on sovittu ja käytetään niin paljon aikaa kun on sovittu! Olen itse isossa siivousfirmassa töissä ja meillä homma toimii...välillä tulee vastaan nuoria työntekijöitä joita joutuu opastaan moneenkin kertaan ajankäytöstä koska heitä ei kiinnosta.

        Kirjoitin tuon alkuperäisen viestin. Asun vaan vuokralla niin ei mun valituksia kuunnella. Meno jatkunu pitkään samanlaisena... Täällä on saunat rempattu puoli vuotta sitten niin taitaa siivoojat tuudittautua ajatukseen että uusi on puhdas :/ mut ei oo...

        Kyllä isännöitsijän tulee kuunnella ja reklamoida eteenpäin. Itsekin jouduin toistuvasti huomauttamaan pesutilojen siivottomuudesta, vuokra-asunnossa asuessani. Ajan kansa työnjälki myös parani.


      • silläsiisti

        Ei pidä yleistää siivoojia, heitä löytyy moneen lähtöön. Ne joilla on itsetunto kohdallaan ja arvostavat työtään, tekevät ne työt niin kuin pitää. Kokemusta on myös kerrostalo asukeista, eivät välitä mistään mitään kun ei ole oma vaan asuu vuokralla. Kyllä se on aika huikeaa jos asukas ei viitsi mennä WC:hen vaan tekee hätänsä saunaan. sitten heitellään ruokia pitkin rappukäytävien seiniä ym..
        Valittajat lähtekääpä itse kokeilemaan kyseistä työtä!!!!!!


    • Saa_mitä_tilaa

      Sellaista palvelua saa kun taloyhtiön hallitus ja yhtiökokous ovat speksanneet ja sopineet. Jos on speksattu ja tilattu valohoito, niin semmoista palvelua myös saa.
      Ei pitäisi olla yllätys kenellekään. Vai onko ?

    • siivous

      Joo siivous on pitkää ollut se vältämätön paha ja sen on myös nää isot siivousliikkeet
      saanu aikaan kaiken maailman kellotuksella : erään kaverin äiti oli aikoinaan if vakuutus lafkassa siivomassa ne oli kellottanut esim puhelimen 3 sekuntia :
      Kannattais suosii pieniä ne hoitaa työt 100 x paremmin ja vastuuntuntoisemmin .

    • morro

      Ihan perus. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän varsinkin saunojen siivouksessa sitä, että se on YLLÄPITOSIIVOUS. Siellä käydään 1-2 krt viikossa, ja sitä ei joka kerta siivota samalla tavalla kuin ihmiset yleensä kun pesevät saunansa kerran vuodessa. Ei siellä joka kerta hinkata lauteita kloriitilla. Meillä oli parhaimillaan työkaverin kanssa vartti aika siivota kolme saunaa ja pesutupa, ja tähän aikaan sisältyi myös siirtymäaika edellisestä kohteesta kohteeseen.

      • 20kkkk

        No kyllä vartti kolmea saunaa kohden on naurettava aika, asiakkaan pettämistä jos mikä.
        Vaikka ei kloriitilla joka kerta lauteita pestäisikään, kyllä taloyhtiön saunassa pitäisi lattiat pestä viikottain.


      • Rappusiivooja

        Yleensä saunat siivotaan kerran viikossa kunolla ja toisella kertaa tehdän niin sanottu tarkastussiivous, mikäli talonyhtiössä on lenkkisauna. Varsinaisen saunan siivoamiseen kuluu saunan koosta riippuan parhaimmillaan noin 30-45 minuuttia.

        Itse aloitan sillä, että kastelen ensin lauteet, seinät ja lattiat. Sitten pesen ne ja lopuksi huuhtelen. Tässä välissä ehdin pestä myös lattiakaivot. Saunatiloista siirryn pesemään pukuhuoneiden lattiat ja vaihtaa roskapussit. Ihan viimeiseksi siivoan saniteettitilat ja huomaan, että työn on saatu valmiiksi, laitan välineet pois ja jatkan matkaani. Aikaa ei kannata käyttää mihinkään turhaan kuten seinien kuivaamiseen lastalla - kyllä se vesi sieltä itsestään valuu.


    • marjaana222

      näin se on, senkun vaan laitetaan siivousta alas, minuuttipeliä se on. mennyttä se aika kun sai todellakin siivota kunnolla ja pitää työpaikastaan huolta. olin 5 v sitten työpaikallani 8 h, nyt vain 3 h. voi kuvitella mitä tänään kerkeen siivota, kun aikaisemmin sain koko päivän pitää työpaikastani huolta. ei ole helppoa vaan lähteä pois, kun 3 h mennyt.

      • paikanvaihtaja

        Siivoojien ei pitäisi suostua tällaiseen. Jos kohde on mitoitettu niin että sitä on aivan mahdotonta tehdä sille lasketussa ajassa, pitäisi siivoojan tehdä asialle jotakin. Itse lähtisin kävelemään sellaisesta "putiikista" joka näin yrittää repiä siivoojan selkänahasta ja samalla pettää asiakasta. Kun asiakas tuollaisesta kohteesta valittaa, on aivan saletti että siivoojan esimiehet eivät kerro asiakkaalle syyksi antamaansa olematonta työaikaa vaan kyllä se siivoojan syyksi laitetaan.


    • paskaankohukutaan

      Ostajan ymmärtämättömyyttä ostaa 10min saunan-pesuhuoneen pesu.Näitä ymmärtämättömiä ostajia riittää taloyhtiöiden hallituksissa käytäntotietous kun insinööreillä?Siivoojan ymmärtämättömyyttä on jos kastelee pestävät tilat ja luulee että se on siivousta jättäen pesun tekemättä?Likaisempia paikkoja juuri saunat ja pesuhuoneet ,nenäkin jo sen haistaa.

    • Työnlopputulos

      Ennenvanhaa kun ääliöksi koulutetut kusetettavat jotka maksaa mitä vaan mistä tahansa höynäytyksestä eivät viellä asuneet meidän taloyhtiössä oli kunnon talkkarit jotka hoisivat hommatkunnolla ja kunnijalla ilmaiseksi eikä mitkää hutilointiyhtiöt mitkä kehtaa laskuttaa vaikka mistä josta on sovittu ja lisälaskuttaa sopimattomasta?

    • AmmattimiesAmmattinainen

      Uhhuh ! Wautsi ! Mikä ihailtava työn tuottavuus. Ei nyhjätä vaan tehdään työ sutjakkaasti laiskottelematta. Hurlumhei vaan. Tämä on täydellisesti linjassa hallituksen tuottavuustavoitteiden kanssa. Tuottavuus. Tuottavuus. Tuottavuus. Siis kolme saunaa 9 minuutissa. Ajatelkaapa sitä. Tuohon ei edes robottikaan pysty.

    • mämiläinen

      Jos olisi issiläinen, en viihtyisi sielä paikassa noinkaan kauan.

    • Bcjvk

      Se on sitä tuottavuutta, firmat tahtoo rahaa, työntekijät viipyy kohteissa just niin kauan kuin pystyvät, miettien koko ajan vielä on niin monta kohdetta jäljellä. Miltä kuulostaisi se entinen, omat siivoojat kohteissa ja saisivat tehdä työn rauhassa. Vaan kaikki kaupungit kun haluaa ulkoistaa......

    • älämaksavaanteevalitus

      "ISS ajoi pihaan klo: 10:27 ja pesi kolmen talon kolme saunaa. Lähtivät klo: 10:36. Eli siivousaika yhteensä 9MINUUTTIA!"

      Jos olisin kyseisen talon asukas tai asunto-osakkeenomistaja, ottaisin välittömästi yhteyttä taloyhtiön hallitukseen, taloyhtiön isännöitsijään ja siivousliikkeen esimieheen. Tekisin valituksen huijauksesta ja tekemättä jätetystä työstä!.

      Maalaisjärjelläkin voi sanoa, että 9 minuutissa ei pestä saunaa, kahta pukuhuonetta, kahta vessaa ja siirrytä toiseen taloon! Siivoustyö jätettiin tekemättä. Lasku taisi tulla ajallaan?

      Yksityiset siivousliikkeet rekrytoivat siivoojiksi työttömiä ja moniongelmaisia henkilöitä. Osalla siivoojista on suuria elämänhallinta- ja päihdeongelmia. Elämänhallintaongelmaisilla henkilöillä työpaikat vaihtuvat tiuhaan. Työpaikan rekrytoijalla pitäisi hälytyskellojen soida päässä, jos työnhakijalla on ollut noin 20-30 eri työpaikkaa lähivuosien aikana ja joka paikasta on tullut kenkää persuksille!

      • Wisserbesser

        Olet siis nähnyt kohteen työsopimuksen? Ja siivoojat? Siivoojien lääkärintodistukset ym. Työhistoriankin tiedät?


      • sellast

        Noh jopas jotain.Luultavasti ihan turha syyllistää työntekijöitä.Ensin pitäisi tietää paljonko paikkoja sille päivälle on,sillä yleensä niitä on niin paljon ettei hommaa pysty tekemään.Johdossa ruoskitaan vauhtia.Kuten työpari saattaa ruoskia.Kyllä minuutti aikataulut on johdon vastuulla.Mutta ainahan tulisi huomioida,tietää mitä asiakas on ostanut?Mistä hän maksaa? Jos taloyhtiö pihtaa,eikä maksa.Niin silloinhan syy on heissä.Jokunen vuosi sitten siivousfirma haeskeli porrassiivoojaa,perus vaatimuksin,mutta lisänä oli että työhön valitun pitää suoriutua kuntotestistä"Nopeudessa"Jotainhan tämäkin kertoo.


    • Laikkarimuidenjoukosta

      Onneksi en käytä ko. taloyhtiön saunaa.

    • Gjvvcvb

      Päättäjäthän näitä päätöksiä tekee. Meiltä vietiin kaupungin työpaikat ja siinä samalla loma edut, mitkä olet ansainnut työllä. Esim 20 vuotta tehnyt kunnalle töitä. Nyt siirrettiin yksityiselle ja luulevat et kävi halvemmaksi, kun ei palkan maksua. Mutta siivoushan onkin kallista hommaa, kun aletaan työstä maksamaan. Joka vaihe maksaa. Sit kaupunki ei halua maksaa, joten vähentää ostettavaa työtä. Jokainen alalla oleva tietää mitä se meinaa. Yes.

    • Jampputt

      Seuraavaks on vuorossa kilpailutus. Halvin voittaa, ja sekuntipeliks menee.

    • margitts

      nythän ei enää tehdäkään mitoituksia. ei meillä ainakaan, kysellään niitä kun koko ajan lisätään hommia. kieroilevat vain eikä sanota suoraan. kyllähän työntekijät tajuaa miks ei anneta mitoituksia.

    • Siivoojasirkku

      Jos firman nimi on muutettu, niin olen voinut olla paikalla itse. Ensin sitä hinkutteli kaikki huolella ja kaikki olivat tyytyväisiä. Sitten aikaa vähennettiin ja siivoili itku silmässä omalla ajalla. Muut olivat edelleen tyytyväisiä. Sitten kun itkeskely siirtyi vapaa-ajallekin, niin läheiset sanoivat, että mitä hittoa oikein touhuat. Teet annetun ajan ja sillä selvä! Kauan siihen meni, mutta lopulta opin vain rikkalapiolla nappaamaan suurimmat roskat ja kastelemaan seiniä ja lattioita, että siivottu on. Hanojen ja kahvojen kiillotus oli myös hyvä, heti näytti siivotulta, vaikkei muuta tehnytkään. Ei siinä tosin kauaa mennyt, ettei ollut kukaan enää tyytyväinen. Mutta muutoksiakaan ei oltu tähän valmiita tekemään. Paitsi tietysti vaihtamaan siivooja takaisin sellaiseen omalla ajallaan siivoavaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe