vanha paska runko muotiksi?

kahjoideavai

on laho lasikuidutettu 8 metrinen paatti. komea leveä merikelpoinen malli. tuumasin että onkohan iso homma tehdä siitä lasikuitumuotti ennen paatin romuttamista? mitähän tulee neliöllle hintaa kun muotin tekee? isokin homma? ajattelin että tekisin köliin asti muotin puolikkaat niin ei tarvi kääntää paattia. raskas kun on.

12

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkamultalapiomies

      Lapioi ennemmin laho puu pois sieltä sisältä ja laminoi lisää kerroksia sisäpuolelle. Näin käytät kuidutuksen muottina (tukemaan joutuu), mutta muotin ainemäärät lisäämällä saanee jo veneen.

      • ideaahyvämuttamitenteen

        hyvä idea mutta kun osassa paattia on tervettäkin puuta ja voi olla aika piukassa se puu osassa kohtia. mitenhän sen terveen puun irroittaisi? lähtisiköhän se osissa ihan kankeamalla?


    • Ei ole mitään järkeä. Ei taloudellisesti, eikä senkäänvuoksi, vaikka kuin hyvä ja merikelpoinen runko olisi. Pohjanmaalla on heinäladot pihamaat ja saunan nurkan takuset täynnä muotteja, vaikka mistä jo lopetetusta venemallista. Vuokralle saa varmaan sopuhintaan, ellei ilmaiseksi.

      • aikatylyäpaattiakohtaan

        eli moottorisahalla vaan laho paska paatti kappaleiksi ja kokkoon? sekö on tuomiosi? ei hyvänen aika mihin maailma on menossa. kaikki on kertakäyttöistä. paatitkaan ei palvele enää kuin 70 vuotta.


      • pidäKunnossa
        aikatylyäpaattiakohtaan kirjoitti:

        eli moottorisahalla vaan laho paska paatti kappaleiksi ja kokkoon? sekö on tuomiosi? ei hyvänen aika mihin maailma on menossa. kaikki on kertakäyttöistä. paatitkaan ei palvele enää kuin 70 vuotta.

        >>kertakäyttöistä
        Jos haluaa kestävää, niin pitää pitää kunnossa. Eikä niin, että annetaan rapistua eikä huolleta ollenkaan. Puuvene säilyy vaikka ikuisesti, jos sitä ei päästä rapistumaan. Lahonalut yms. korjataan heti kunnolla.

        Saahan siitä vieläkin toimivan, mutta mitä maksaa? Voi maksaa helposti enemmän kuin uuden tekeminen.


    • vaikka_Näin

      Onnistuuhan tuo. Kunhan vanha vene on riittävän sileäpintainen (tai hiottavissa) ja muodoltaan edelleen kunnossa. Laho tms. heikkoudet eivät haittaa, kunhan kestää vaan sen verran, että naarasmuotin saa siitä leivottua. Naarasmuottia voi siten vahvistaa erikseen uuden veneen laminointityötä kestämään, kunhan muoto on ensin saatu vanhasta veneestä.

      Kokonaan toinen juttu on sitten se, että tuo ei kannata/ole järkevää kuin vain siinä tapauksessa, että aivan ehdottomasti haluat muodot juuri tästä veneestä.

      Helpoimmalla ja luultavasti halvimmalla pääset kun ostat valmiin, halvan veneen nettiveneestä.

      Jos välttämättä haluat itse rakennella, niin halvin vaihtoehto on nettiveneestä (tms.) etsiä pelkkä lasikuiturunko joka on kunnossa ja miellyttää malliltaan sinua. Siihen sitten rakentaa tekniikka, sisustus ja kansirakenteet oman mielen mukaan. Ja otat asian harrastemielessä!: tykkäät tehdä, omalle työlle et laske mitään hintaa ja sinulla on valmis paikka joka ei maksa mitään.
      Tulee halvemmaksi ja käy nopeammin kuin rungon itse leipominen edes valmiiseen muottiin.

      • naaaaaaraaaat

        puhut naaraista. se on kevätaikaan sellaista että ovat aina mielessä. mutta asiaan..miksi se muotti pitäisi vahvistaa uuden paatin tekoa varten kun voi laminoida suoraan siitä muotista paatin. muotti kun on irroitettu niin siihen vain laminoi 10 kerrosta mattoa ja runko on siinä.


    • Harastustoimintaa

      Rungon osuus moottoriveneen hinnassa on niin pieni ettei sitä kannata itse tehdä. Kysymyksistä päätellen et ole ennen lujitemuovihommia tehnyt, joten rahaakaan et säästä koska joudut maksamaan oppirahat.

      Jos saat jotain aikaiseksi, niin se ei kuitenkaan ole niin hyvä, kuin hyväksi koetun uuden rungon käyttäminen. Moottoriveneessä on ihan tarpeeksi tehtävää ilman runkoakin.

      Jos kuitenkin päätät tehdä, niin ensimmäisestä tulee susi, toisen kanssa näkee, miten olisi ollut hyvä ja jos into riittää, niin kolmas voi olla jopa hyvä.

    • Soitätilaajasaa

      Pskasta rungosta saa ihan huipputasoisen pskan muotin. Siitä voi sitten tehdä viimesenpäälle pskan veneen.

      • syspaeska

        Eikun tämähän oli joku niin poikkeuksellisen hyvä malli, että vaikka ihan paska onkin, niin kannattaa vääntää uus samanlainen täydellinen paska. Kas kun eivät muut venevalmistaja ole kyenneet kopioimaan täydellistä paskaa...


    • Menetöihin

      Jos tota tarttee kysyä, turha alkaa selittää.

    • teesejostodellahaluat

      jos vene on laho, niin pura hyttiosa pois moottorisahalla. sitten käännät sen rungon ylösalaisin. Sitten päällystät koko rungon alumiinifoliolla. Sitten laminoit lasikuitua 4-6 kerrosta. Valmis veneenrunkosi irtoaa helposti kun folio välissä. Sitten käännät oikein päin, laitat tulevien pukkien päälle ja teet koolausvahvistuksia. Siitä sitten eteenpäin.

      jos kyseessä on hyttivene, niin tee sama homma sille yläosalle ennen kun purat sen pois. sitten kun se on tehty, siirrät sivuun nurmikolle odottamaan myöhempää yhdistämislaminointia.
      purat puuhytin, käännät nurin rungon ja teet alaosan folion päälle. sitten yhsistät ylä ja alaosan laminoimalla, ja siitä eteenpäin.

      en tuomitse projektia, onhan se omanlainen harrastus ja kun luo tyhjästä kaiken itse. välillä saa hyviä valmiita runkoja halvalla. hiljattain tuli vastaan mm. barlit 30 runko alle 2000 eurolla ja birchwood 37 runko alle 3000 lla. niiden moottorointi, fiksaus ja sisustus kuitenkin pienempi homma kun kahden tuhannen kilon laminointi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe