Apua minulle

Rikkinäinen

Nyt auttakaa minuu. Oon vasta 15 eli en oo kovin vanha enkä tietoinen mut en tiiä mitä tehdä. Minulla on synttärit 18.11 ja minulle on käynyt kaksi tapaturmaa 18.11.2013 rakas koirani kuoli joka on ollut mukanani AINA! Näin hänen kuoleman koska joku ajoi hänen päältä:( sitten 17.11.2014 rakas tätini tuli ostamaan minulle uutta puhelinta synttäri lahjaksi hänellä oli tarkoitus lähteä sunnuntai iltana mutta osmo tätini mies lähti yksin maanantai iltana kohti kotiaan eli tätini kuoli vuoteeseni sunnuntai aamuna viereeni. Syytän siitä itseäni koska olen värys enkä herännyt mikään ei ole repinyt mua näin paljon riekaleiksi sisältä päin ei sitten mikään en pysty olemaan asian kanssa enään siitä on jo 1,5vuotta mutta olen silti ihan allapäin koulu menee päin mettää mikään ei kiinnosta mietin itsemurhaa mutta se on heikoille. Olen väsynyt ja ihan oikeasti uupunut koulu psygologi vain sanoi " se on normaalia tuossa iässä se on raskasta se menee ajan myötä ohi" olin siinä vaiheessa sillee että lyönkö nyt vai niinkö heti... Eikit se ole normaalia että tuntuu siltä kuin sydän olisi kasassa jalat ei kanna taikka kädet kirjoita enää.. Olen väsynyt en tiedä kauanko jaksan enää olen uupunut tähän auttakaa minua kiltit. :(((

2

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joiäkkäämpi

      Eipä ole ihme että mielesi on kaaoksessa kun olet kokenut peräkkäin kaksi noin traagista menetystä. Sinua vaivaa posttraumaattinen stressi ja myös suru. Kyllähän moisesta jo kokeneempi ja aikuinen voisi järkyttyä.
      On järkyttävää nähdä kun rakas lemmikki kuolee silmien edessä, mutta sinä et voinut asialle mitään.
      Myös se että täti menehtyi viereesi nukkuessa ei olisi ollut mitenkään estettävissä ja hän olisi voinut kuolla ihan missä vain. Minun äiti kuoli yöllä vuoteelleen ja eihän sille kukaan mahtanut mitään kun äiti ei illalla puhunut että olisi kipeä.
      Ihan oikeassa olet suuttuessasi psykologin sanoihin ja vähättelyyn. Ei surusi ja menetysten aiheuttama painajainen ole syytä iästäsi vaan ihan normaalia jokaiselle samaa kokeneelle.
      Yleensä on niin että kun tärkeä henkilö kuolee tai tapahtuu onnettomuus, niin tulee itsesyytöksiä: miksi en herännyt aikaisemmin, miksi lähdin juuri silloin koiran kanssa ulos. Enkö pitänyt huolta tädistä tai onko syynä, esim, vierailu juuri sinun luonasi. Kaikkea mahdollista voi nousta mieleen, mutta tapahtunutta ei olisi voinut mitenkään ennakoida ja estää. Ei me kukaan osata ennalta tietää, mitä tuleman pitää.
      Juttelu ja surusta, epäilyistä ja menetetyistä rakkaista auttaa. Saattaahan sinulla toki olla muutakin, siis siihen ikävaiheeseesi liittyvää lisäpainolastina.
      Toivottavasti hieman sait kevennystä mielellesi.

    • Hei
      Sait ihanan vastauksen joka toivottavasti helpotti hiukan oloasi. Olisiko sinun mahdollista tosiaan puhua jonkun luotettavan aikuisen kanssa näistä raskaista asioista? Et kokenut saavasi apua psykologilta, mutta löytyisikö jokin muu taho? Koulusta? Entä omasta kotiseurakunnastasi?

      Puhumalla pääsisit eteenpäin asioiden käsittelyssä. Olet joutunut kohtaamaan niin järkyttäviä asioita, ettei ole todellakaan ihme, että voit huonosti. Mutta sen ei tarvitse jatkua ikuisesti. Pääset eteenpäin ja elämässäsi alkaa valoisampi vaihe, olen siitä varma.
      Mieti lähipiiriäsi, koulun henkilökuntaa, seurakuntaa.. Myös terveyskeskus on eräs vaihtoehto. Olet urhea kun olet jaksanut näin pitkään. Hae heti huomenna apua itsellesi, jookos.

      Lämpimin terveisin
      pappi Elisabet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe