Mikä hyvä asuinalue perheelliselle opiskelijalle?

LUTilainen

Pääsin LUTiin opiskelemaan. Olen perheellinen ja kaipaisin tietoa/suosituksia mistä Lappeenrannassa kannattaisi hakea rauhallisempaa asuntoa. Välttelyn kohteena ovat nuorison suosimat bilealueet ja talot joissa surkea äänieristys.

9

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toukokuu77

      Hei, etsitkö millaista asuntoa? Meinaan, että omistus- vai vuokra ja kerrostalo, okt vai rivitalo? Jos rivitaloa tai omakotitaloa ajattelet, rauhallisia alueita lähellä yliopistoa ovat Skinnarilan pohjoisosa, joka siis ihan LUT:n lähellä, mutta todella rauhallista omakotitalo- ja rivitaloaluetta. Hintataso uudemmissa asunnoissa melko korkea tosin. Uus-Lavolassa, joka sekin omakoti-ja rivitaloaluetta on kivoja taloja ja melko lähellä yliopistoa. Jos taas etsit kerrostaloasuntoa, vältä Sammonlahtea, vaikka lähellä yliopistoa. Yksittäisiä rauhallisia ja hyviä taloyhtiöitä löytyy kyllä Skinnarilan puolelta. Huhtiniemessä saattaa olla mukavia kerrostaloasuntoja, jos länsipuolelle haluat, siitä yliopistolle noin 3 km, myös bussilla pääsee suoraan sieltä.
      Keskustassa on myös kivoja alueita, mutta täsmennä hieman millaista asuntoa ja myös budjettia ajattelet. Lappeenranta on melko kallis asuntojen suhteen ja myös yksityiset vuokrakämpät ovat kalliita. Luulen, että perheasunnot ovat alkaen hieman alle 1000€. Halvemmallakin varmaan saa tietyiltä alueilta ja esim. kaupungin vuokrataloista.
      Tervetuloa!!

      • LUTilainen

        Emme ole ostamassa asuntoa vaan etsimme vuokra-asuntoa. Emme aio asettua Lappeenrantaan ainakaan näillä näkymin... Ellei paikka sitten lumoa meitä ja työllistä, eihän sitä koskaan tiedä.

        Muutan pääkaupunkiseudulta joten en tiedä miten kalliita vuokra-asunnot ovat Lappeenrannassa. Luin että 2-3 huoneen asuntojen vuokrat ovat välillä 400-650 euroa keskimäärin mikä on meille halpa verrattuna edelliseen asuntoomme...

        Olisin vuokrannut kaksiota ja hinta saisi olla välillä 300-500 euroa kuussa. Olen bongannut useitakin yksityisten vuokraamia asuntoja tuolla hinnalla joten mistä tuo 1000 € perheasunnosta tulee...? Kaupungilta voisimme hakea jos vain hyväksyvät opiskelijana. Joten jos hyviä asuinalueita saisi tähän lueteltua niin olisin kiitollinen!!


      • LUTilainen

        Lisäisin vielä että toki plussaa olisi jos on lähellä yliopistoa ja päiväkoti löytyisi lähistöltä. Auto tosin on käytössämme. Hyviä vinkkejä myös alueen hyvistä päiväkodeista otetaan vastaan!!


    • tsemppiä

      400-650, ok. Jos teillä on auto,jostain kyliltä saatte 3h h ,suht ok rähjän. Tuurilla jopa pienen 45-65 neliötä asiallisemmalta paikalta, mut ilman autoa vaikeaksi opiskelu tulee, mut aina pitää yrittää. Kyllähän normaalit asialliset asunnot ovat 800- 1200 Eetä /kk

      • Mutupuhettako

        700 euroa ja Turusta saa läheltä keskustaa 3h k saunalla ja hyvällä asuinalueella... mikäs siellä Lappeenrannassa oikein korottaa vuokria? Ei ole tietääkseni mikään Suomen metropoli.


    • Easyliving60

      Skinnarila ja Sammonlahti lähellä.Iitsestähän se on aika pitkälti kiinni minkä tuntee rauhalliseksi. Olen asunut vuosikausia ns rauhattomilla alueilla. Ei ole ongelmia ollut. Porukkaan pääsee mukaan jos haluaa, mutta jos haluaa olla rauhassa, se onistuu kyllä.

    • kristaa-

      Suosittelen välttämään kaupungin vuokrataloja...

    • 157225

      Minä asun 31neliön yksiössä vuokra 555e. Yksiön saa siinä 500-600e kaksio 600-700, kolmio 700-900e. Asuinalueeksi suosittelen järjestyksessä: peltola, leiri, kahilanniemi, kimpinen.

    • Vanhempitulokas

      Mulle tuli tänään tarjous Skinnarilaan Loasilta. Millaisia taloja ovat Orionit? Rauhallisia/rauhattomia? Entä miten rikollisuus/alkoholismi? Nykyiseen kaupunkiin muutettuani tulin heti pahimmalle ongelma-alueelle ja jouduin muuttamaan pois. En haluaisi toistaa samaa virhettä. Saako esim. auto olla rauhassa parkkiksella ilman tuhoja? Orioninkadun seutu?

      Kun sanotaan että kaivataan rauhallista asuinpaikkaa se ei tarkoita etteikö haluaisi "porukkaan" mukaan. Mutta jos ymmärrät mitä on olla yksinhuoltajana huonosti nukkuvalle lapselle ja lisää siihen opiskelut. Ei ole mitenkään kivaa herätä jo nyt useita kertoja yössä ja sitten naapurit pitää viikonloppusin bileitä niin että lapsi itkee aamulla väsymystään. Ihan oman jaksamisen ja perhe-elämän kannalta en halua minnekään biletaloon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe