Bernhardinkoiran ihmeelliset, rasittavat ääntelyt

ääntelyt

Oisin laittanu tämän tuonne bernhardinkoirat alueeseen mutta vaikuttaa niin kuolleelta palstalta se, että laitoin tänne..

Oisko kellään kokemuksia tän rotusesta tai jostain muusta isosta, tämäntyyppisestä rodusta?

Koira on toki ihana, mutta tavallaan aika rasittava. Jatkuvasti täytyy läähättää kieli pitkällä ja siitä kuuluu kauhea LÄÄH LÄÄÄÄH LÄÄÄH ääni. Sitten se välillä läähättämisen yhteydessä päästää ihmeellisiä KRÄÄÄÄÄÄÄÄH ääniä ihan helvetisti.. En esim. pysty keskittymään kirjan lukemiseen, jos tuo koira on samassa tilassa mun kanssa. Se ei osaa olla koskaan hiljaa!

Koira ei osaa ollenkaan hengittää suu kiinni vaan jatkuvasti kieli pitkällä, samalla vedellen noita ihme RÄÄKÄISYJÄ, KRÄÄÄH KRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH. Se ikään kuin haukottelee ja sen yhteydessä päästää noita ihmeellisiä ääniä.

Sitten se nuolee usein itteään ja siitäkin lähtee kauhea lipittämisen ääni. Oikeasti, tuo koira ei ole hiljaa koskaan. Sitten kun se nukkuu, niin sitä kuvittelisi että koira on edes sillon hiljaa, mutta ei... Sitten alkaa ihan helvetillinen kuorsaus, jota ei kuuntele pirukaan.

Tälläsiäkö nämä kaikki bernhardinkoirat on?

9

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qt1

      Heh, sellaisiahan nuo taitavat olla. Kaikille ei koira vaan sovi. Kokeile seuraavaksi kissaa tai hamsteria.

      • elämäonääniä

        Kissa saattaa halutessaan olla tosi äänekäs, aloittajalla menisi varmaan siihenkin hermot. Hamsteri rapistelee öisin. Suosittelen pehmolelua.


    • korjattavissa

      Jatkuva läähätys ei ole normaalia. Itselläni on paksuturkkinen koira (ei tosin berni) jonka huohotus jatkui kesät talvet... Luulin, että syy oli koiran paksussa turkissa, mutta lonkkakuvauksissa ilmeni, ettäkoiralla oli E-lonkat. Kipulääkitys aloitettiin välittömästi. Mystisesti läähätyskin loppui kuin seinään. Koira oli ollut koko ikänsä niin kipeä ja tuskainen, että huohotti :( Koirien kipua voi olla vaikea tulkita.

      Korahtelu voi johtua ahtaista hengitysteistä, mutta minusta se ei ole bernien rotutyypillinen ongelma?

      Kannattaa etsiä tietoa koiran eri sairauksien diagnosoinnista ja etsiä lisää vinkkejä oireiden etsimiseen! Ontuminen/keinuva kävely/leveä istuminen/läähätys/ onneton katse/ poikkeuksellinen huomionhakuisuus tai sisäänpäinkääntyneisyys/vatsa löysällä/pahanhajuinen hengitys/ ilman rapsuttelu/ jonkin tietyn kohdan kirputtaminen/ tassujen pureskelu yms yms yms

      • metsämiekkonen

        Vaikuttaa siltä ettei koiralla ole hyvä olla, voisiko tosiaan olla kipuja (itsensä nuoleskelu ja jatkuva läähätys viittaavat siihen). Vie koira lääkäriin!

        Kuorsaaminenkaan ei terveelle koiralle kyllä kuulu, kertoo siitä että nielussa on ylimääräistä kudosta, kuono on liian lyhyt ja hengitystiet ylipäänsä ahtaat. Mutta jos kysyt asiaa (bernhardin)koiran kasvattajilta, kaikenlainen rohina, liikkumisvaikeudet, avoimet silmät, ahtaat hengitystiet jne, -mitä niillä raskaammilla roduilla monesti on, -ovat ihan normaalia, ei syytä huoleen. Onneksi itselläni on perusterve metsästyskoirarotu.


    • 1816

      Koira joka ei pysty hengittämään, on sairas ja tarvitsee eläinlääkäriä.

    • ääntelyt

      Huvittaa tälläiset "Hanki pehmolelu" tyyppiset viestit. Jos mainitsen, että tuollaiset ihme rääkäisy äänet ottaa hermoon silloin, kun luen tai koitan johonkin muuhun keskittyä, niin sen perusteella en ansaitse lemmikkiä ollenkaan? Juu juu.

      En osaa sanoa, läähättääkö tavallista enemmän, osaan vain sanoa, että läähättää mielestäni paljon mutta oletan, että liittyy tähän kuumuuteen.

    • ääntelyt

      Niin ja tosiaan etutassujaan alkanu nuolemaan aivan hemmetin paljon, tassunpohjat punottaa joten oon epäilly hiivaa. Takatassut on normaalit. Ostin hiivaan tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta. Ruoan vaihdoin juuri vasta viljattomaan ja jos ei näillä avuin tehoa, niin eläinlääkäriin sitten.

      • lääkäriin

        Tassun nuoleminen kertoo kivusta, joka ei yleensä ole tassussa. Oma sairas koirani repi pahimmillaan jopa karvoja tassusta, nuoli myös. Selkävikainen koira, todella sairas. Jatkuva läähäty ei ole normaalia, kannattaisi viedä lääkäriin, että koira saa hoitoa..


    • ilmatlämpeneet

      Oletko kysynyt kasvattajalta?
      Hänellä tietoa ja kokemusta rodusta, varmaan osais neuvoa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe