Takuuvuokran takaisin saaminen

Nimimerkkionliianlyhyt

Miten nämä takuuvuokrien takaisin maksamiset menee? Maksaako vuokranantaja sen automaattisesti takaisin, vai pitääkö sitä erikseen pyytää? Entä onko totta, että jos on asunut asunnossa useamman vuoden, pitäisi vuokranantajan myös maksaa se korko, mitä tuo summa on kasvanut vuosien aikana?

19

3065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jonskuna

      Vakuuden korolla ei tienaamaan pääse kumpikaan vuokralainen eikä vuokranantaja. On sopimusasia mihin vakuus talletetaan. Vakuus luonnolisesti tulee puheeksi vuokrasuhteen loputtua.

    • pa.vuokraisännät

      Oikea tapa on talettaa VAKUUS pankkiin, josta se on tarvittaessa vuokranantajan käytettävissä, eikä vuokranantajan tilille. Nykyisin vuokra-asuntoja on mennyt perintönä persaukisille luusereille, jotka ovat käyttäneet vuokralaisen vakuusrahat kuin omansa, eikä heillä ole maksaa niitä takaisin kun aika koittaa. Sitten aletaan keksimään tekosyitä, joilla vakuutta pidätetään tai palautusta ainakin siirretään.

    • korot.miinuksella

      Korot on miinuksella, eli ap maksaa vuokraisännälle korkoa.

      • Älä.lässytä

        Höpö, höpö.


    • vuokraanantaja

      Vuokranantajan tulee palauttaa vakuus kohtuuajassa pyytämättä jos ei vahinkoa tai maksamattomia vuokria. Kohtuuaika n. viikko. Paras usein on vuokravakuustili.

    • Jhvbnmm

      Vuokranantaja asustelee jossain päin USAaa. En tiedä osoitetta, ainostaan e-mail osoite tiedossa. Nyt vuokrasuhde olisi tarkoitus lopettaa tarpeettomana ja muuttaa ns.omilleen. Askarruttaa tuo vuokravakuus, kun ajattelemattomuuttani en vaatinut erillistä vuokravakuustiliä. Näenkö ikinä rahojani vai jätänkö kylmästi kahden viimeisen kuun vuokran maksamatta. Neuvokaa ja please asiallisesti.

      • Tiedustele ensin vuokranantajaltasi sitä, että milloin asunnon kunnon tarkistaminen onnistuu ja kenen toimesta. Parastahan olisi, että tarkistus voitaisiin kerran suorittaa jo pari kuukautta ennen poismuuttoasi ja sitten tietenkin vielä muutettuasi pois.

        Seurakset siitä, että jätät nuo kaksi viimeistä vuokraa pystyyn rajoittuvat siihen, että joudut maksamaan ensimmäiseltä maksamattomalta kuukaudelta kahden kuukauden viivästyskoron ja toiselta kuukaudelta kuukauden viivästyskoron. Viivästyskorko nyt ei päätä huimaa (esimerkiksi vuokra 1.000 €/kk, viivästyskorko n. 6,16 €/kk). Tietenkin tämä edellyttää, että olet hoitanut asuntoa asiallisesti, toisaalta mikäli et ole hoitanut, niin vuokranantaja on oikeutettu pidättämään vuokravakuuden. Lopputuleman kannalta ei toiminnalla siis ole oikeastaan mitään merkitystä, vuokranantaja perii sitten vain joko maksamattomia vuokria tai maksamattomia korjauskuluja.

        Toivottavasti olet oppinut läksysi, eli ei koskaan mitään vakuustalletusta vuokranantajan tilille, tai isoille toimijoille voi tietenkin maksaa edellyttäen, että heillä on erillinen asiakasvaratili.


    • Jggbgb

      Kiitos asiallisesta vastauksesta.Näin toimin ja tulevaisuudessa vaadin vuokravakuustiliä, jos on tarvetta.

    • vuokraanantaja

      Ei ole yhtä ainoaa hyvää tapaa vuokravakuudelle. Varmin kuitenkin on tuo vuokravakuustili ja tuotto korosta vuokralaiselle. Totta että luuserit voivat periä asunnon ja käyttää vakuuden jolloin sen takaisinsaanti on vaikeampaa mutta jos omistavat yhä sen asunnon niin ulosoton kautta voi saada.
      Vakuuden palautus juurikin n. viikon sisään mutta se edellyttää myös että vuokralainen antaa tilinsä ja kannattaa pyytää sitä sillä sen voi helposti unohtaa ilman tarkoitusperiä.
      Riski maksattaa viimeiset vuokrat vakuudesta koska voi jopa saada maksuhäiriömerkinnän ja joutua ulosottoon sen kanssa .

      • "Riski maksattaa viimeiset vuokrat vakuudesta koska voi jopa saada maksuhäiriömerkinnän ja joutua ulosottoon sen kanssa ."

        Perustele nyt ihan kunnolla tuota väitettäsi, olettamalla, että asunto on kunnossa.

        1. Mistä voi saada maksuhäiriömerkinnän, velka kun on kuitattu jo maksetusta vakuudesta?

        2. Koska velka on jo maksettu ennen sen syntymistä, niin mistä voi joutua ulosottoon?


    • Ljgfhn

      Aina paasataan suurella suulla kelvottomista vuokralaisista mutta vuokranantajista annetaan vähintäänkin pyhimysmäinen kuva. Näin ei asia todellisuudessa tietenkään ole vaan on tosi paljon epärehellisiä, yksityisiä vuokranantajia, jotka pelaa härskiä peliä vuokratakuu asialla. Vaaditaan kyllä pokkana kahden kuukauden vuokrat etukäteen eli vuokravakuus mutta takaisinmaksu on niin vaikeaa. Toinen juttu, että irtisanomisajalla alkaa se asuntonäyttörumba, joka laskee vuokralaisen asumis- ja kotirauhaa, kun vieraita ihmisiä lampsii sisään ja kyselee kaikenlaista. Vastaan aina rehellisesti. Tämä seikka olisi myös huomioitava viimeisten vuokrien suhteen.

    • Urpo-Kustaa

      Kokemusta on vuokravakuustilistä. Tilin sopimusehdoissa oli ehto, että poismuuton yhteydessä vuokravakuuden palauttamiseksi varten vaadittiin lupa kummaltakin osapuolelta, sekä vuokranantajalta että vuokralaiselta. Jos tuossa tilanteessa jompikumpi osapuoli olisi niin sanotusti pistänyt hanttiin, rahat olisivat vieläkin vuokravakuustilillä. Riitatilanteessa rahaa ei olisi saanut kumpikaan osapuoli.

      • Mitävikaasiinäon

        Juuri siksihän se on hyä, ettei kumikaan saa rahoja ilman toisen suostumusta.

        Jos rahoista tulee riitaa, sen ratkaisee sitten oikeus.


      • asrdtfyghjyhtgr

        Ainakin Osuuspankin vuokravakuustalletuksien kanssa tilanne on se, että vuokranantaja voi nostaa vakuuden itselleen ilman vuokralaisen erillistä suostumusta. Perusteita tuohon ei tarvita.


    • eivaankäy

      Voi olla, että jossain korpikylässä on niin vaikea löytää vuokralaista, että vuokralaisehdokkaan vaatimus erillisestä vuokravakuustilistä menisi läpi. Onneksi en omista asuntoja korpiseudulta. Aina on löytynyt uusia vuokralaisia max. 2 viikon tyhjäkäynnillä, joka on monesti tarpeeseen tullutkin, kun on edellisen asukkaan vuokravakuuksilla pitänyt tapetoida tussitöherretyt seinät uusiksi. Muutaman kerran vasta siivousfirman lasku ja työselvitys on saanut entisen vuokralaisen vähintäänkin säätämään äänensävyään vuokavakuuden palautusvaateissaan. Mieluummin väännän näistä asioista asetelmassa, jossa vuokravakuusrahat ovat jo käsissäni. Pääsääntöisesti mitään vääntöä ei tarvita, vaan olen valtaenemmistölle palauttanut vuokravakuuden täysimääräisesti.

      • kaikenlaisiasitäon

        vuokravakuus on tarkoitettu vain vuokrarästeihin, jollei vakuuden ehtoja ole erikseen laajennettu myös muuhun vuokralaisen aiheuttamaan vahinkoon.

        mikä ongelma siinä vuokravakuustilissä on? yleensä tilin ehdoissa annetaan vuokranantajalle oikeus käyttää vakuutta ilman vuokralaisen suostumusta?

        vuokravakuustilissä on se hyvä puoli, ettei vakuus sekoitu vuokranantajan muihin varoihin. mitä väärää siinä on, jos vuokralainen haluaa suojata omat rahansa?

        vakuuden väärinkäyttäminen on jättimäinen ongelma ja viranomaiset suosittelevat vuokravakuustilin käyttämistä.


      • u7i8o9p0

        Sä olet tyypillinen huijaava vuokranantaja joka yrittää pimittää vuokravakuuden kokonaan itselleen. Huijareiden yleisin keino on väittää, että vuokralainen on jättänyt asunnon siivoamatta. Toinen yleinen keino on juurikin tuollainen "remontointi". Todellisuudessa huijarilla ei kuitenkaan joko ole varaa maksaa vuokravakuutta takaisin (eli hän on tuhlannut rahat johonkin) tai sitten hän on käyttänyt vakuuden oman asuinasuntonsa kunnostamiseen. PISTE.


    • Uunilintu

      Onhan siinä vuokravakuuden "lunastamisessa" jonkin verran vaivaa vuokranantajalle, verrattuna siihen että raha olisi vuokranantajan tilille talletettuna. Omaa käytännön kokemusta ei ole, mutta oletan että rahojen saaminen edellyttää henkilökohtaista käyntiä pankissa.

    • Vuokraajana

      Vastauksissa on mallikkaasti osattu sotkea monet asiat / termit sekaisin. Yksi väite on esim. että vuokravakuus on tarkoitettu vain vuokrarästeihin.... siis ei juurikaan näin. Jos kyseessä olisi ollut ketjun aloittajan käyttämä termi "takuuvuokra" olisikin asia näin. Mutta vuokravakuus voidaan sopimuksessa määrittää kattamaan paljon muutakin, kuten korjauskulut, siivouskulut, maksamattomat jätemaksut jotka liittyvät kiinteistöön, jos ne sopimuksessa on määritelty kuuluvan vuokralaisen hoidettavaksi.
      Takuuvuokraa voidaan sovittaessa käyttää viimeisten vuokrallaolo kuukausien vuokrien kuittaamiseen (edellyttää sopimista asiasta), mutta vuokravakuutta ei voi käyttää näin koskaan, koska tämä vakuus kattaa niin paljon muutakin kuin vain vuokranmaksun.
      Takuu- tai vakuusmaksun osalta vuokrasopimuslaki on vähintäänkin tulkinnanvarainen, koska palautusajaksi kerrotaan "kohtuullinen aika", joka on aika väljä käsite. Itse suosittelen sopimukseen kirjattavaa tarkennusta, esim: "Takuu-/vakuusmaksu palautetaan kun kaikki vuokralaiselle kuuluvat maksut on suoriettu ja niistä kuitit esitetty ja kiinteistön kunto on tarkastettu. Mikäli kunnossa ei havaita huomautettavaa, palautetaan näiden ehtojen täytyttyä rahat vuokralaisen määrittämälle tilille. Mikäli palautus ehdot täyttyvät on rahat palautettava mahdollisimman pian vuokralaiselle, viimeistään kaksi viikkoa sopimuksen päättymisestä..." Esimerkiksi tällainen lisäys vuokrasopimuksessa antaa tälle asialle selvät säännöt, jolloin tilanne on molemmille osapuolille selvä, molemmat tietää missä mennään ja miten menetellään.
      Vuokrasopimuslaki on myös monen muun asian kohdalla melko vapaamuotoinen, joten kannattaa sopimusta tehdessä kirjata tarkennuksia sopimukseen, niistä ei ainakaan haittaa ole, ja selkeistä ohjeista hyötyy molemmat osapuolet.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe