Sotaveteraanit

miksinäin---

34

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kunniaveteraaneille

      Niinhän se menee tässä maassa. Rahaa on käyty kerjäämässä ovella vuosikausia veteraanien hyväksi, mutta kovin harva niistä on lopulta hyötynyt. Vastaavasti kansanedustajien palkkiot nousevat roimasti ja yritetään pitää "pakolaiset" Suomalaisiin köyhiin ja sairaisiin nähden parempiosaisena väestönä.

      • opelius

        Eija-Riitta Korhola avautuu Helsingin Sanomissa, ettei asetu eduskuntavaaleissa ehdolle, koska hänellä ei ole siihen omien sanojensa mukaan taloudellisesti varaa. Näin puhuu siis nainen, joka nostaa 8 500 euroa kuukaudessa europarlamentista niin sanottua siirtymäkorvausta, Marin kirjoitti blogissaan lauantaina.

        Marin ihmetteli Korholan kommenttia, jona mukaan ”tavalliselle ihmiselle (vaaleihin) osallistumisesta on tullut vaikeaa”.

        – Onko kukaan kertonut Korholalle, ettei tavallinen ihminen saa 8 500 euroa kuukaudessa tekemättä mitään, eikä valtaosa tavallisista ihmisistä voi edes haaveilla tällaisesta kuukausiansiosta, vaikka tekisi koko ikänsä töitä, Marin kirjoitti.

        Korhola korostaa, että siirtymäkorvaus on käytännössä ansiosidonnainen irtisanomissuoja.

        –Siirtymäkorvaus on fakta. Minä en sitä keksinyt. Se tulee EU:sta minulle Suomeen, jonne maksan siitä verot. En tiennyt siitä etukäteen mutta se oli helpotus: verojen jälkeen saan sen avulla maksettua vaalivelkani, edes tuhatta euroa ei jää yli. Mutta olen kiitollinen, Korhola kirjoittaa.

        Mutta onneksi päättäjät eivät putoa..........


    • ensinomat

      Sotaveteraarien avustuksetkin voisi pikkuhiljaa jo lopettaa,veteraanijärjestöt voisivat alkaa itse realisoimaan omaisuuttaan,jonka arvo on noin 80milj euroa.Veteraaneja alkaa olemaan niin vähen,että tuo olisi ihan järkevä temppu,vai onko tarkotus jättää omaisuus jälkipolvien tuhlattavaksi YK-veteraaneille?

    • pasopuheita

      avustuksia ei pidä lopettaa ennenkuin viimeinenkin on poistunut muona vahvuudesta! järjestöllä on omaisuutta paljon mutta sen eduista nauttii vain "eliitti" ja edun ansainneet jää "heitteille" koska ne on tuottamaton (kulu erä) samoin kuin eläkeläiset
      ne on vain rasite yhteiskunnalle! ja suomea mainostetaan hyvinvointi valtiona??

      • noinsevaanon

        Etkö ymmärrä kukemaasi?Juuri tuosta syystä omaisuus pitäisikin realisoida ja jakaa vaikka tasan veteraanien kesken,vielä 10vuotta sitten se ei oli onnistu,koska kenellekään ei olisi jäänyt mitään,koska veteraaneja oli vielä niin paljon.Tämä koskee myös sitä sinun mainitsemaasi eliitti,joka siellä rahaliikenettä ohjaa.Johtoportaassa ei varmaan nykyään ole montakaan toisenmaailmansodan veteraania tai muuten suomen rintamilla palvelleita vaan omaisuus on paljon nuorempien käsisssä.


    • Näinluvattiin

      Sotaveteraanien rahat on tarkoitettu alkuperäisen tarkoituksenmukaan näille sotiemme veteraaneille,jakakaa kiireesti oikeaan osoitteeseen,eikä sitä jemmata enää säästöön ja kiinteisöihin lojumaan.Rahat jakoon ja toimintaan heti.

      • jeremia5

        Täydellinen tietämättömyys poikii tuollaisiakin mielipiteitä.
        Mikä panee luulemaan, että suomalaisten sodat ovat iäksi loppuneet? Seuraava sota tulee täällä islamia ja sen kanssa liittoutuneita vihervassareita vastaan jo näitten sukupolvien aikana.


    • Näinluvattiin

      Varat on kerätty ja ilmoitettu olevan kohdennettu 1900 luvun veteraaneille,oikeus olisi kohdentaa lupaukset oikeeseen asiaan,tulevat asiat eivät saa näihin koottuihin varoihin vaikuttaa.Tulevat ja arvailut ovat ihan eriasia,sen takana on SPR ja pitäköön kanssa puheensa ja tekonsa asian mittaisina.Kerääjät ja asiapaperit ovat luvallaan saaneet kerätä rahaa alkuperäiseen tarkoitukseen.

    • vuosisadanmatkustaja

      Somaleissa ja syyrialaisissa matuissa on tulevaisuutemme. Ehkä he eivät ryöstä ja raiskaa niin paljon kun annamme heille kaiken mitä he keksivät haluta. Veteraanit kuuluvat menneisyyteen. Paljon kiitosta vain vaivasta, jo viimeiset käy kohti taivasta.

    • lykkatill

      spr voi työntää matujen palautuslennolle! sillä organasitiolla ei ole kuin oma taloudellinen etu mielessä joka asiassa! ei mitkään humanitääriset syyt vaan eurot eurot! Analan voi tunkea kumppaneineen raudoissa johonkin idän palautus lentoon

      • kuntoutukseen

        Eräs nyt jo edesmennyt sotaveteraani sanoi jo vuosia sitten et älkää antako rahaa näihin keräyksiin sitä on sen verran että heistä kyllä niillä rahoilla huolta pidetään. Sen jälken en ole antanut keräykseen rahaa. Oma isäni oli sotaveteraani ja yhden ainoan kerran pääsi viikon kuntoutukseen jotkut taas pääsevät sinne joka vuosi. Taitavat olla nämä paikalliset toimijat jotka sinne kuntoutukseen lähettävät oman mielensä mukaan eli joku joskus ja jotkut joka vuosi näin se menee.


    • eilatiakaan

      Spr jakaa avustuksia isis veteraaneille ja muille sotarikollisille. Aina kerätään rahaa ja suurin osa niistä päätyy kusettajien taskuun.

      • autetaan

        eilatiakaan ootkos siellä jakamassa rahaa kun tunnut tietävän minne he rahaa jakavat. Oletan että jos itsellesi hätä tulisi kelpaisi kyllä heidän apunsa auttavat hädässä olevia ihmisiä ja niitähädässä olevia ihmisiä ovat muutkin kuin vain me suomalaiset meillähän ei kukaan ole vielä nälkään tiettävästi kuollut.


      • Vituttaaaaa

        Ovatko murhaajat ja terroristit oikeutettuja näihin korvauksiin ja vielä niin , että se on omilta veteraaneiltamme pois? Eivät ole!! Eivät todellakaan. Edes oikeat matut eivät voi viedä korvauksia meidän veteraaneiltamme.


    • hallituskussuvaanöögaan

      onkos hallitus joskus muka ollut oikeudenmukainen.

    • persministeri

      Maahantunkeutujille kyllä riittää rahaa mätettäväksi, oikein petturipersuuden huippu ja ruumiillistuma tämä Jari Lindström.

    • Paitsi_että

      Rasistit voisivat jo viimeinkin lopettaa veteraanin selässä ratsastamisen.

      • sitä_paitsi

      • Histamiini69

        Iihahaa *hirn*

        Kelen trolli.

        Onko sinusta veteraaneilla kaikki hyvin, saavatko arvostuksen mukaista kohtelua?

        sinä suvakkihan siitä et piittaa, olet nyt lahjoittamassa isänmaatasi pois ilman taistelua kaiken maailman mutakuonoilla joita lappaa sisään ovista ja ikkunoista. Jos yhtään tunnet historiaa niin luulisi sinunkin arvostavan omia veteraanejamme.

        Ilmasiks kun on saatu, niin ei osata arvostaa ja lusikalla kun on annettu niin ei voi vaatiakkaan. Olisi kuitenkin parempi pitää pää kiinni kuin noilla älynlahjoilla avautua mitään.


    • olemmevainkansalaisia

      rasistiksi tänä päivänä kun luokitellaan kaikki ne jotka mokuttajien omasta aatteesta
      sentinkin poikkeaa! nyky päivänä on vain 1päivä milloin voit olla isänmaallinen 6.12
      muulloin olet rasisti!
      laskekaaa siitä paljonko Keuruulla ja koko suomessa on rasisteja?
      Suomen kansa ei ole kuin naapuri ruotsin "nöyristelijät"
      ME emme nöyrry tällaiseen nyt emmekä koskaan
      saatte sanoa meitä fasistiksi. rasistiksi ... se niin kulunut sana jo että se lähinnä naurattaa vain

    • Sthuuhjjygdfuh

      Ei voi tietää mihin kukin ihminen vielä nöyrtyy näin epävarmassa maailmassa.

    • Sietämätön

      Sotiemme veteraaneja on jäljellä n. 22000 ja heidän keski-ikänsä on ylittänyt 91 vuotta. Veteraanien yhdistyksillä on heidän jäseniensä lukumäärään nähden omaisuutta varsin vähän. Eniten omaisuutta on Sotainvaliidit ry:llä ja jos se realisoisi koko omaisuutensa kerralla ja jakaisi sen jäsenilleen, niin jokainen saisi n. 2000 euroa. Yhdistys realisoi omaisuuttaan koko ajan ja käyttää sen jäseniensä hyväksi ja tavoitteena on, että omaisuus on silloin käytetty kun viimeinen sotainvaliidi poistuu keskuudestmme. Sotaveteraanit ry:n omaisuus on vaatimattomampaa ja niinpä heidän omaisuuden relisoinnista saatava jako-osuus olisi n. 40 euroa/jäsen. Sotiimme osallistuneet ovat perustaneet kuluneiden 70 vuoden aikana muitakin veteraani-yhdistyksiä ja niiden kaikkien tarkoituksena on veteraanien huolto ja tuki, jota totisesti tarvitaan enenevässä määrin iän karttuessa ja kunnon heikentyessä.

      Veteraanijärjestöt eivät kuitenkaan voi ottaa hoitovastuuta ja niinpä se kuuluukin yksiselitteisesti yhteiskunnalla eli valtiolle ja kunnille. Meillä yksittäisillä kansalaisilla on mahdollisuus, oikeus ja jopa pienoinen velvollisuus osallistua veteraanien hyväksi järjestettäviin keräyksin, sillä ne keräyksillä kokoon saatavat n. 2 miljoonaa euroa vuodessa ovat todella tarpeen vaikka valtio nykyisin kantaakin sille kiistattomasti kuuluvaa vastuutaan.

      Suomen valtio kantaa nykyisin vastuunsa ryhdikkäästi ja on osoittanut, ettei rahasta ole pulaa ja onkin vain poliittinen päätös mihin sitä käytetään. Tällä hetkellä Suomi käyttää n. 1000 miljoonaa euroa vuodessa mm. Irakin, Afganistanin, Kongon ja Syyrian sisällissotien veteraanien ja rintamakarkureiden sekä heidän perheidensä elättämiseen ja hyvinvointipalveluihin maassamme. Lisäksi huollettavia tulee monista kaukaisemmistakin maista kuten Intiasta ja pitkin Afrikkaa. Näille laittomille turvapaikkaturisteille Suomi tarjoaa sellaiset verottomat täysihoitopalvelut palvelijoineen ja päivärahoineen, joista omat sotaveteraanimme eivät ole nähneet edes unta. Kun tämän päivän historiaa joskus kirjoitetaan, niin silloin historian opiskelijat eivät voi ymmärtää miten kansakunta onkaan voinut menettää totaalisesti järkensä ja hylätä omat itsenäisyyden puolustajat - sotaveteraanit ja ryhtyä maailman sosiaalivirastoksi.

      • evp----

        Tuohon ei ole paljon lisättävää.


      • sgt55

        ei ole ei! siinä on tämänpäivän raaka totuus


      • totuusko

        Montako sotaveteraania näillä palstoilla valittelee olojaan vastaus ei yhtään . Sitten kun he itse alkavat valitella olojaan niin puuttukaa sitten. Totuus on kuitenkin se että veteraanit ovat itse tyytyväisiä elämäänsä niin mitä te vouhkaatte. Ei täällä yksikään kirjoita omaisestaan joka on sotaveteraani ja miten huonosti hänellä asiat.Itse tunnen monia veteraaneja ja kukaan heistä ei ole valittanut että olisi puutetta mistään.


      • kaikkivaaneitajua

        Kylläpä olet aivan helvetin tyhmä idiootti


      • kurjuutta

        Kertokaapa nyt tosi tarina jostakin tuntemastanne sotaveteraanista joka elää tosi kurjissa oloissa ja kärsii kylmää ja nälkää niin osataan ottaa selvää ja mennä auttamaan


      • BustedAndOwned
        totuusko kirjoitti:

        Montako sotaveteraania näillä palstoilla valittelee olojaan vastaus ei yhtään . Sitten kun he itse alkavat valitella olojaan niin puuttukaa sitten. Totuus on kuitenkin se että veteraanit ovat itse tyytyväisiä elämäänsä niin mitä te vouhkaatte. Ei täällä yksikään kirjoita omaisestaan joka on sotaveteraani ja miten huonosti hänellä asiat.Itse tunnen monia veteraaneja ja kukaan heistä ei ole valittanut että olisi puutetta mistään.

        Sinä et ole veteraania edes ikinä nähnyt. Tunnet monia, no varmasti. Jos heitä tuntisit, niin varmasti älyäisit, että he eivät edes tiedä mikä on suomi24.fi -keskustelu foorumi, eikä heitä vittujakaan kiinnosta. Sinun veteraanisi ovat varmastikin CS:n puolelta, vai?

        Koita jotain parempaa seuraavalla kerralla.

        " Veteraaneja on joukossamme lähes 22 000 ja heidän keski-ikänsä on yli yhdeksänkymmentä vuotta. Heistä liki puolet saa eläkettä alle 1000 euroa kuukaudessa. Se ei useimmilla riitä edes välttämättömiin menoihin. "

        Siinä sinulle totuus! Elä kysy lähdettä vaan hoida omat pohjustuksesi paremmin!


    • Bror-Erik1975

      Voihan venäjä kuinka natsit röyhkeästi toitottavat ropakantaansa
      jo liikuntarajoitteisten veteraanein hartioilla istuen.
      -Veteraanit eivät silti ole samanlaisia vollottajia kuin tämä
      nutipää joukkio :) Eiks niin?

      • muistaLääkkeet

        Miten voit olla noin yksinkertainen?!? Tyhmä, tyhmempi, brorerik.

        Hyvähän sinun on huudella, kun et ikinä vaivaudu keskusteluun. Monologi on varmasti mukavaa, perheesikin on luultavasti tyytyväinen.

        Sinun mielestäsi ketään ei voi enää puolustaa tai mistään epäkohdista keskustella, aina sama vastaus. Toiset polkee paikallaan mutta erikin polkimet on hitsattu kiinni.

        vedä keppihevonen pois perseestäsi ja syö se rasismi korttisi. Saatat ehkä havahtua todellisuuteen.


    • eikannatalukealiikaa

      tuon börjen juttuja ei kannata noteerata hän on katkera kun juurikkaniemen kaverit joutui muuttamaan säästö syistä! eikä nyt itsekkään tiedä mihin kuuluu

      • kurjuutta

        Kait voin sanoa tuntevani sotaveteraaneja jos oma jo edesmennyt isäni oli sotaveteraani ja hänellä monia veteraaniystäviä osa jo edesmenneitä osan kanssa olen henkilökohtaisesti tekemisissä vieläkin. Ei valittanut isäni mistään eivätkä valita nämä tuntemani vielä elossa olevat . Iloista porukkaa ja tyytyväisiä elämäänsä. He ehkä ovat kokeneet kovempia aikoja kuin me ja siksi ovat elämäänsä tyytyväisiä. Meidän sukupolvillahan kaikki on huonosti ja meidän huonoon oloon syyllisiä ovat aina jotkut muut emme me itse.


      • oikein---

        Totta turiset, matuloiset on syyllisiä.


    • ähpuhpenttityännävielä

      äitis syyllistyi rikokseen synnyttäessään sut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe