Tuulivoima,aurinkopaneelit ja maalänpö

Energiantalteenottohyöty

Muoniossa olisi edullista ottaa hyödyksi tuulivoimaa. Hyötynä tuulivoimasta ovat korkeat vaarat, kuten Mielmukkavaara. Siellä tuulivoiman rakentaminen olisi ollut Ylimuoniolla ja Muoniolle sähkön siirtona, merkittävä rahallinen etuus. Tyhmänä valtuusto vastusti rakentamista. Keinotekoiset valtuuston vastustamisen perusteet ei minusta olleet kattavat. Muonion olisi itse kannattanut rakentaa ja kuitata Valtion avustukset. Aurinkopaneelien sähkötuotto kiinteistöjen lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden käyttöön. Myös maalämmön ottaminen on Muoniossa kannattavaa, vaikka otettuna joesta.
Näissä hankkeissa saisi Muonio kiinteistöveroja ja käytöstä jatkuvana. Työt tulisi teettää muoniolaisilla, samoin saisivat pysyviä työpaikkoja. Tarkastellen vertailu toteutuksia Porissa suurin myyntiyritysten kompleksi alueelle Puuvilla, otetaan viereisestä joesta maalämpö sinne. Tuulipuistoja rakennetaan koko ajan ympäri Poria. Pori on lyhyen ajan kuluessa omaenerginen noin 60%. Tuotetaan mainitsemanani omaa sähköä. Porissa Viasvedellä merenrannalta oltiin rakentamassa tuulipuisto noin 1,5 km läheisyyteen. Merenranta huviloiden omistajat suureksi osaksi olivat vastaan rakentamista liian lähelle huviloitaan, sekä vakinaisia asuntoja ja rajaksi tulikin 2 km ja nyt se raja ollaan kumoamassa. Itse meren vesi ja maa- alueiden omistajana kannatin tuulipuisto rakentamista ja rakennuksemme ovat kaikista lähempänä kohdetta. Ahlsröm Suomen suurimpina yhtiöinä oli tukemassa rahallisesti tuulipuisto rakentamista Porissa. Isäni oli aikoinaan Ahlsrömmillä työjohtajana, ehkä myös sillä kannatin rakentamista ja en todennut mitään haittaa tuulipuisto myllyistä alle 2 km päähän.

Kalevi Paassilta

17

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aurinkojamaaonhyvä

      Höpö höpö Kassu. Tuulivoima on sekunda sähköä eikä yksikään tuulimylly tule toimintaaikanaan haukkumaan hintaansa. Ja tämä on faktaa ei mielipidekysymys.

      • 10VUOTTAMYÖHÄSSÄ

        TEHDÄÄNKÖ ATOMIVOIMALA VAI VALJASTETANKO JOET? ATOMIVOIMALA TULOSSA MUTTA KOSKA?


    • tyhmäätouhua

      Tuulivoimarakentaminen on yksinkertaisesti tyhmää. Tuulivoimalat aiheuttavat vakavia terveyshaittoja matalataajuisella melupäästöllään. Valosaaste häiritsee asukkaita ja eläimistöä. Syöttötariffi kuormittaa kohtuuttomasti valtiota ja veronmaksajia. Tuulivoimaloiden sattumasähkö vain sekoittaa sähkömarkkinoita ja lisää mm. vesivoimaloiden ohijuoksutusta alassäätötilanteissa. Ulkomainen turbiinivalmistaja vie koko investoinnista 70-80%. Tuulivoima työllistää lähinnä ulkomailla. Tuulivoimarakentaminen vain lisää CO2-päästöjä. Haittavaikutukset jäävät kohdepaikkakunnalle, mutta raha valuu ulos.

    • TietämättömälleVastaus

      Kirjoituksesi," tyhmää touhua" ja Sinua voitaisiin osittain väittää tyhmäksi. Edustako jo jotakin Suomen Tuulivoima ry; tä, rikastuaksesi yhdistystoiminnassa jäsenmaksuilla. Esimerkiksi Mielmukkavaaraan tuulivoiman puiston rakentaminen, vaikka myllyjä olisi 20 kpl, ei varmasti kenellekään minkäänlaista haittaa. Varmasti tiedän tarkalleen haitat ja olisi ainoastaan, sekä että näkee myllyt asunnostaan kaukana. Porissa olen paljon ollut mukana, mittaustiedoista ja haitoista. Valtion avustusta tuulimyllyjen rakentamiseen ja pyssyttämisestä toimimaan ei olisi tullut antaa ulkomaisille yrityksille Valtion tukemana. Kotimaassamme myös rakennetaan omia tuulimyllyjä. Saasteetonta sähköä on saatava Suomessa, esitä nyt sitten hyvä malli ja et sitä tiedä.
      Kalevi Paasilta

      • humpuukisähköä

        Talvella, kun tarvitsemme Muoniossa energiaa, myllyt eivät yleensä pyöri. Tulee kalliiksi seisottaa niitä Olostunturilla. Porin Yyteri voi olla eri asia.

        Ei yhtään myllyä Perämeren pohjukan pohjoispuolelle!


      • tyhmäätouhua

        Se nyt vaan Kalevi on niin, ettei tuulivoimarakentamisessa ole nykyisellään mitään järkeä.

        Isot tuulivoimat ovat valtavia laitoksia ja aiheuttavat monenlaisia haittavaikutuksia. Jos tunnet Porin tilannetta, niin varmasti olet huomannut, että esim. Peittoon hankkeesta on aiheutunut melkoisia ongelmia. Paikalliset asukkaat ovat kärsineet voimaloiden aiheuttamasta melu- ja valosaasteesta.

        Mutta mikä typerintä, niin haittavaikutuksista huolimatta, mitään hyötyjä ei synny.
        Peittoonkin tapauksessa ainoastaan Tuuliwatti kerää pakkosyöttötariffista saamansa veronmaksajien rahat, espanjalainen turbiinivalmistaja vei miljoonat ja paikallisille jäivät vain haitat.


    • lapsettaa

      Hauska tuo Kallu, suuttuu aivan ko pikkulapsi, jos joku sanoo mielipitheensä asiasta ja varsinkin jos on erimieltä. Porissa ei semmosta instanssia ole, jossa Kallu ei olisi mukana, kuten huomaatte. Mutta lapsiksihan me tullaan uudestaan iän karttuessa.

    • tyhmäätouhua

      Kirjoitit Kalevi, että tuulipuistoja rakennetaan kokoajan ympäri Poria.
      Tämä ei pidä paikkaansa. Porin kaupunginvaltuusto päätti 2 kilometrin suojaetäisyydestä, joka estää tuulivoimaloiden rakentamisen maa-alueille.

    • Tuulivoimaloista

      Esiinnyt jälleen kauniisti selittäen, ettei Poriin rakenneta jatkuvasti uusia tuulimyllyjä. Päinvastoin varmasti nytkin rakennetaan. Kirjoituksesi 2 kilometsin suojaetäisyydestä. Tästäkään et ole perillä. Porissa useiden tuulimyllyjen sijoituspaikaksi olisi tulleet kaikista lähemmäksi niistä asuntoja Viasveden kylällä merenrannalle. Siitä tuulimyllyistä olisi vain 1,5 km matkaa, huvilalleni omakotitalolleni, sekä toisen kiinteistön vesijättö vesialueilleni, rakennukset muihin nähden kakista lähempänä niistä. Ehkä nyt tajuat, että miksi juuri tässä kohteessa haluttiin asuntojen suojarajaksi yli 2 km, koska meren rannalla on useita omakotitaloja, huviloita vapaa- ajan asuntoja ja mm. minullakin yritys. Mainittuna ei ole Tuulimyllyjen osalta, suojaetäisyysraja mikään lakisääteinen, toiseksi nyt on aivan vasta rakennettu Mäntyluodossa yhtiöiden keskelle tuulimyllyjä ja hyvin lähelle omakotitaloja huviloista, eikä tunnettu nyt 2 km rajaa.
      Kirjoituksesi kielteisestä kannastasi tuntuu, kuin olisit erämaan korvessa yksi asuja, eikä kukaan saisi päästä millään härvelillä lähelle.
      Sähkön tuottaminen on erittäin tärkeätä kehittää saasteettomana Suomessa ja Euroopassa. Sähköauton tulevat lisääntymään ja sitä saasteettomana tuetaan, sekä akkujen lataukset vaativat sähkö virtaa aika paljon. Ehkä autoihinkin tulee ulkopinnat aurinkokennoiksi, sähkölatausta auttamaan autoissa. Ilmaston saastuttaminen yli arvojen tulee nyt maapallolla kalliiksi, joten käsitä mihin on pyrittävä saastumista estämään.
      Kalevi Paassilta

    • Hyötyhaitat

      Tuulivoimaa todella Porissakin haetaan läheltä tuntumaa merialueilta. Läheisyyksissä ovat hyvät ilmavirta tuuli hyödyt. Porin Ahlaisiin rakennettiin nyt viimeisimpänä noin 10 tuulivoimalaa, Mänty luodosta itään sisämaahan mereltä reippaasti pitkälti alle 10km. Tuulivoimaloista on nyt ollut kirjoituksia, että jos, meri, järvi ja jokirannoille tulisi tuulivoimaloita, voisi häiritä kalojen kutuaikoja, entä muuten. Tästä en ole tarkemmin tutkimuksista todellisista haitoista tietoinen. Teollisuuksien aivan keskelle on tuulivoimaloita pystytetty ja ei häiritse, koska teollisuudessa on merkittävästi sisätöinä ja ulkotöinä erilaisia voimakkaita ääniä, eikä työääniin eroa myllyjen ääniä.
      Rakennuksista arvovesistöistä alle 1 km läheisyyteen on aika vähän pystytetty tuulivoimaloita. Lapissa parhaiten tuottaisivat sähköä tuulivoimalat juuri vaarojen ja tunturien päällä, sekä maisemanäkyvä näkyy kyllä hyvin pitkälle. Porin keskustassa, moottoripyörien, autojen desipeli äänet spekuloiden hyvin paljon ylittävät 40 desipeliä, koska poliisilla ei ole aikaa tehdä mittauksia. Jos kaupungissa olisi sijaan vaihtoehtoina tuulivoimalat, niiden äänet häiritsisivät moottoriliikennettä hyvin paljon vähemmän. Porissa Reposaaressa merenrannalla on uusi edustava Ravintola Kala- Mesta ja siinä on meren rannassa 3 tuulivoimalaa lähimmät asuinrakennukset ja ravintola, noin alle 150 metriä päässä. Jos saisin valita vaihtoehdon Muonioon. Hyväksyisin tuulivoimalat, mutta nihkeästi sijaan vesivoimaloita.
      Kalevi Paassilta

    • Anonyymi

      Vihreiden tuulivoimauskovaisille uusi myytti murrettavaksi. Tuulimylly tappaa hyönteisiä. Hyönteiset ovat pikkulintujen ja muiden lentävien otuksien ruokaa. Mehiläisiä eli elintärkeät pölyttäjät kuolevat vielä pois. Ottavatko tuulivoiman kannattajat nyt alueen sukupuuttokuolemat paikallisessa eläinlajistossa harteilleen? Tunnetusti ihmisenkin olemassaolo on riippuvainen pölyttäjistä, pörriäisistä, mehiläisistä, kimalaisista.

      Onhan toki tärkeää, että kunta saa kiinteistöverotuloja ja ahne maanomistaja saa lompakkoonsa täytettä. Kuinka tyhymä ja idiootti ihmisen pitää olla, että kun etukäteen tiedetään ongelmat, niin silti se tyhymä pää jatkaa saman paskan jauhamista yhä uudelleen ja uudelleen ja lyö päätä Karjalan mäntyyn!

      Tuulimyllyn ympärille on jo tieteellisesti todistettu hirveä nippu ongelmia, joita tuulivoimauskovaiset eivät voi myöntää. Ajetaan kuin käärmettä pyssyyn hokien samoja mantroja! Pää ei ole pelkkä hatunkantoteline, sitä voi käyttää myös ajatteluun.
      Lisäksi oksettaa näiden kunnanjohtajien kerho tuolla tuulivoimayhdistyksessä .
      Kyllä tämä tuulimyllytoiminta haisee pahasti korruptiolle ja mafialle.

      Tällaiseen toimintaan on kansalaisten puututtava! Kunnanjohtajat ja myös luottamushenkilöt ovat MEILLÄ töissä!

      https://youtu.be/zUOXqmEC9Nw

      https://vapaudenliitto.fi/eun-sahkomarkkinoista-on-irtauduttava-ja-suomen-sahkoverkko-kansallistettava/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mitä mieltä vihreät on, pitääkö Olkiluodon ydinvoimala sulkea lopullisesti? Ja ottaa uusiutuva vesivoima voimakkaaseen energian tuotantoon?

    • Anonyymi

      Nythän on sitten jo Mielmukkavaaran puut kaadettu eikä niitä Turisteja varten enää säilytetty! Koettiin muka ne silloin niin tärkeiksi!
      Kovasti siitä puhuttiin silloin, kun Tuulimyllytilaisuus Muonion koululla oli.
      Muistan vielä, kun naurettiin (lähinnä miehet) että ei tule sähköllä toimivia Moottorikelkkoja.
      Asian esitti Muoniolainen nainen esimerkkinä sähköistyvästä tulevaisuudesta myös Muoniossa.
      Ei naura enää nämä samat miehet!
      Kuollut on myös Muonio!
      Mikään ei edisty ja mikään yritys ei halua tulla Muonioon!
      Miksi?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Polttopuu/hake on paljon varmempi uusiutuva luonnonvara varsinkin pimeänä pakkasvuodenaikana. Tuuliviirit jäätyvät lapissa herkästi, mutta etelän rannikolla tuotto olisi taattu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe