Porvoo asuttaa ne 119

Smörö

Porvoon kaupunginvaltuusto hyväksyi tosiasiallisesti yksimielisesti 119 turvapaikan saaneen asuttamisen Porvooseen kaikkine kuluineen, joista vastuun kantavat veronmaksajat.

Persut yrittivät hämätä perustilannetta omilla lisukkeillaan päätökseen mutta eivät he sitä vastustaneet.

31

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KevinServin

      Yksimielisesti..?? Näinhän nämä päätökset ovat perinteisesti menneet, mutta tällä kertaa se ei mennyt niin. Nyt oli jo 6 henkilöä, jotka äänestivät vastaan. Ensi kerralla enemmän.

      • killi777

        Nyt on tärkeää ensi vaaleissa äänestää niitä henkilöitä, jotka ovat vastaan pakko-asuttamista Porvooseen. Itseäni ilahdutti erityisesti Sari Gladin puhe, jossa oli vain pelkkää asiaa.


      • mustasotarikollinen

        YOUTUBE : Jari Leino show.


    • Smörö

      Yksimielisesti hyväksyi valtuusto.
      http://www.porvoo.fi/kaupunginvaltuuston-paatokset-2552016

      Nuo persujen esitykset eivät edes olleet varsinaisesta asiasta vaan "lisukkeita" kuten kirjoitin. Kukaan ei esittänyt, että hylätään ely-keskuksen tarjous 119 mamun ottamisesta ns. kunnanpakolaisiksi.

    • KevinServin

      "Kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen äänin 45-6 hyväksyä kaupunginhallituksen esityksen. "

      Jos luetun ymmärtämisessä on ongelma, niin sille en voi mitään. Siinä lukee aivan selkeästi että tällä kertaa 6 äänesti vastaan. Ensi kerralla heitä on enemmän, ainakin jos tämän päätöksen vaikutukset ehtivät konkretisoitua siihen mennessä. Tosin ELY-keskus yrittää pitää aikataulua niin kireänä että vaikutuksia ei välttämättä ehditä näkemään. Sitä odotellessa voi tutustua vaikkapa Vantaan epäonnistumiseen talousasioiden suhteen. Koska kyseessä on Erkon media, niin jutussa ei sanallakaan mainita turvapaikanhakijoiden olevan syynä talousongelmaan, mutta jokainen varmasti omilla aivoillaan ymmärtää että mistä tämä yhtäkkinen väestömäärän räjähdysmäinen kasvu johtuu Suomen monikulttuurisimmassa kaupungissa. Tässä linkki juttuun:

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1463025846337?jako=5a997a34d9d325ca1cff3683eb91911f&ref=og-url

      Tämä on meilläkin edessä, varsinkin kun hyvin suuri osa valtuuston edustajista ei edusta sitä ryhmää, jolta ovat mandaattinsa saaneet (porvoolaiset), vaan edustavat monikultturisuutta sen monokulttuurisimmassa muodossaan. Talousasioita ei kuulemma pidä ajatella nyt, sillä ulkoa opetellut nyyhkytarinat ovat vieneet suurelta osalta päättäjistä järjen. Teemme sitten kuten Vantaa ja mietimme niitä sitten jälkikäteen seurauksella, että päättäjille mandaattinsa antaneet porvoolaiset tulevat sen tuntemaan nahoissaan.

      Melko paljon äänessä oli Catharina von Schoultz, joka pyörittää matu-bisnestä Åkanilla. Kun ELY-keskuksen pyynnön osalta selvityksen tehneen työryhmän vetäjänä toimi Fredrick von Schoultz, niin voi vain kuvitella minkälainen ilo vallitsee von Schoultzien piirissä.

      Muilta osin sanoisin, että siellä oli järkeviäkin näkökantoja. Nämä kuitenkin äänestivät kuntapaikkojen myöntämisen puolesta, pakottiko puolueryhmä tähän..??

      Osa puheenvuoroista taas oli sellaista tyhjänpäiväistä länkytystä inhimillisyydestä. Näille puheenvuoroille ominaista oli se, että niissä ei lausuttu lainkaan minkäänlaisia faktoja, jäinkin miettimään että nämä puhujat todennäköisesti eivät sellaisia edes tiedä. Mistä se sitten johtuu, siitäkö ettei kuntapolitiikka kiinnosta heitä edes sen vertaa että kaivaisivat sellaisia puheidensa tueksi, vai siitä ettei asiaa puoltavia faktoja kertakaikkiaan löydy..?? En tiedä, mutta muutama puheenvuoron esittänyt oli todella paneutunut aiheeseen, siitä kiitos heille.

      • Smörö

        Eivät ole kuulemma von Schoultzit sukulaisia kerrottiin minulle kun epäilin jääviyttä.

        Peruskysymyksestä eli siitä, otetaanko 119 henkilöä eläteiksi, EI valtuustossa ollut erimielisyyttä. Kukaan ei esittänyt päätöksen hylkäämistä. Persutkin ovat pohjimmiltaan mamu-myönteinen poliittinen voima eli takinkääntäjiä.


      • KevinServin
        Smörö kirjoitti:

        Eivät ole kuulemma von Schoultzit sukulaisia kerrottiin minulle kun epäilin jääviyttä.

        Peruskysymyksestä eli siitä, otetaanko 119 henkilöä eläteiksi, EI valtuustossa ollut erimielisyyttä. Kukaan ei esittänyt päätöksen hylkäämistä. Persutkin ovat pohjimmiltaan mamu-myönteinen poliittinen voima eli takinkääntäjiä.

        Ei siellä esitetä mitään päätöksen hylkäämisiä, vaan siellä äänestetään siitä, että hyväksytäänkö ELY-keskuksen ehdotus 119 kuntapaikan myöntämisestä. 45 valtuutettua äänesti että hyväksytään, 6 valtuutettua äänesti että ei hyväksytä.


      • Luigi3
        KevinServin kirjoitti:

        Ei siellä esitetä mitään päätöksen hylkäämisiä, vaan siellä äänestetään siitä, että hyväksytäänkö ELY-keskuksen ehdotus 119 kuntapaikan myöntämisestä. 45 valtuutettua äänesti että hyväksytään, 6 valtuutettua äänesti että ei hyväksytä.

        Perussuomalaiset ajattelevat järjellä eivätkä tunteella. He pitivät tässäkin asiassa kaupunkilaisten puolta. Äänestäkää ihmiset seuraavissa kuntavaaleissa Perussuomalaisia, niin saatte kaupunkilaisten kannalta järkeviä päätöksiä. Seuraaviin kuntavaaleihin ei ole enää pitkä aika.


      • JaSyystäkin

        Taitaa tulla maailmanhistorian suurin pudotus ensi vaaleissa. Ainakin itse olen pettynyt - takki kääntyilee kuin tuuliviiri.


      • raiskarimamu.vaanii
        Smörö kirjoitti:

        Eivät ole kuulemma von Schoultzit sukulaisia kerrottiin minulle kun epäilin jääviyttä.

        Peruskysymyksestä eli siitä, otetaanko 119 henkilöä eläteiksi, EI valtuustossa ollut erimielisyyttä. Kukaan ei esittänyt päätöksen hylkäämistä. Persutkin ovat pohjimmiltaan mamu-myönteinen poliittinen voima eli takinkääntäjiä.

        YOUTUBE : Olavi Mäenpää.


    • Paitsi_että

      Näin demokratia toimii. Kaupunginvaltuusto päättää ja erilaiset kevinserviinit voivat vapaasti valittaa asiasta kaupungintalon käytävällä virastoissa noudatettavana työaikana. Yksinkertaista kun sen ymmärtää.

      • KevinServin

        Vahteran Pauli on hyvin tiivistänyt sen, että mitä tämä kuntademokratia on ja mitä se valtuusto loppukädessä päättää.

        "Pauli Vahtera Vantaalla
        24. toukokuuta kello 1:10 ·
        Hollitupademokratia

        Vantaan valtuusto kokoontui maanantaina klo 18. Illan tärkein anti piti olla lähetekeskustelu vuoden 2017 talousarvion laatimista varten. Tilaisuus loppui 23.31. Useimpien valtuutettujen päivä on pitkä. Työpäivä aamusta. Klo 17 valtuustoryhmien kokoukset. Sitä ei millään jaksaisi sitä tyhjää ja turhaa jaaritusta, mitä suurin osa illasta jälleen oli.

        Ilta huipentui klo 23 jälkeen vihreän valtuutetun pitämään evästyspuheeseen kaupunginjohdolle. Hän lausui Lauri Viidan runon. Ehkä enemmänkin niille kahdelle, jotka olivat jaksaneet katsoa kotisohvaltaan koko illan valtuustokeskustelua internetistä. Mutta minulle se oli olki, joka katkaisi kamelin selän. Siksi tiivistelmä illasta.

        Vantaan talous on ollut surkea pari vuosikymmentä, mutta nyt se on surkeimmista surkeimmassa tilassa. Rahat ovat loppu. Väkimäärä kasvaa, verotulot eivät. Velkaa otetaan lisää. Väkimäärän kasvu tulee ulkomailta suoraan sossun luukulle. Yksi kokoomusedustaja uskaltautui purkamaan tätä ongelmaa ja sai hirmuisen rasismi- ja vihapuheryöpyn kohdalleen. SDP:n valtuutettu jopa julkisesti sanoi häpeävänsä että hänen johtamassaan lautakunnassa on tuollainen rasisti varapuheenjohtajana. Muutkin kuin perussuomalaiset saavat kuulla kunniansa, jos uskaltautuvat sanomaan poikkipuolisen sanan kunniakansalaisistamme.

        On selvää, ettei tuolla porukalla pystytä tekemään päätöksiä, joilla Vantaan talous aidosti saataisiin tasapainoon. Vantaa ei tule koskaan maksamaan velkojaan, se on kuin Kreikka. EU takaa Kreikan, Suomen valtio Vantaan. Näillä mennään.

        Viisi ja puoli tuntia VMP. Minullakin oli luonnosteltu puheenvuoro, mutta en sitä käyttänyt. Ei jaksa, kun koko keskustelu on niin onnetonta. Meidän pitää kuulla kun valtuutetut puhuvat kaikenlaista jonninjoutavaa, mitä ovat juuri ennen kokousta nähneet. Kukaan ei tosiasiassa kuuntele, tuskin minunkaan puhettani. Kahdella oli vauva valtuustosalissa. Tällä kertaa en nähnyt sukankutimia, mutta facebook ja netti oli usealla auki – myös minulla.

        Valtuustossa on yksi ruotsinkielinen, joka pitää puheensa ruotsiksi. Kansakoulun käyneenä en hänen puheitaan ymmärrä, mutta kun hän puhui osan suomeksi, en ymmärtänyt senkään vertaa. Kaikki valtuustomateriaali tehdään tuon yhden valtuutetun takia sekä suomeksi että ruotsiksi.

        Tällä porukalla Vantaan taloutta ei tulla saamaan raiteilleen. On valtuustossa ihan fiksujakin henkilöitä, jotka ymmärtävät missä mennään. Mutta he eivät ikinä tule olemaan enemmistössä päättämään suunnan muutoksesta.

        Liian monella on punavihreät silmälasit sokaisemassa ajatuksia. Aika moni ei taida erottaa miljoonaa miljardista. Liian moni puhui siitä kuinka palveluja on kehitettävä, kuinka pienituloisia on paapottava ja kuinka hyväosaiset voivat maksaa enemmän veroja. Maahanmuutto on rahareikä, josta valtuuston enemmistö on täysin kuutamolla. Monet valtuutetut ovat kuin pikkulapsia, jotka tekevät joulupukille toivelistaa rahasta välittämättä. Verot ovat kuin huumeriippuvuus. Kun korotetaan veroja, helpottaa taas hetkeksi, kunnes on uuden huumepiikin tarpeessa. Huumeista on vaikea päästä irti, mutta yhtä vaikeaa on kaupungin luopua turhista menoista ja oppia elämään suu säkkiä myöten.

        En kuitenkaan syyttäisi näitä maailmaa halaavia suvaitsevaisia. Sillä heidät on valittu Vantaan valtuustoon. Kansalaiset ovat äänestyskopissa päättäneet, että juuri tuolle annan ääneni. Mikä syy sitten onkaan, lupaukset kaikesta kivasta?

        Kuka on pahis. Sanoin kokouksen jälkeen vihreälle, että voisi seuraavan kerran lukea runonsa kaupungintalon pihalla. Olin varmaan ilkeä, mutta eikö sekin ole ilkeyttä, että ennen puolta yötä väsyneille valtuutetuille ja kaupungin henkilökunnalle esitetään kaikenlaista turhanpäiväistä jorinaa. Eivätkö nämä omaa ääntään rakastavat ihmiset pysty lainkaan asettautumaan toisten asemaan. Jokainen meistä on Viitansa lukenut, ja meillä on oikeus itse valita haluammeko kuulla niitä runoja uudestaan.

        Valtuusto on ollut minulle hirmuinen pettymys. Tiesin kyllä että meno siellä on merkillistä. Mutta en ikinä olisi osannut kuvitella kuinka turhauttavaa se on. Enkä sitä, kuinka valtuutetulla ei ole valtaa edes hiekanmurun vertaa. En kuitenkaan kadu hetkeäkään. On ollut etuoikeus nähdä läheltä demokratian toimimattomuus. Kun kirjoitan valtuustotyöstä voin sanoa, että olen tämän kaiken kokenut itse. Ja kirjoittaa siitä, miten sen olen paikan päällä kokenut.

        Ensi vuonna valitaan uusi valtuusto. Se tulee taas olemaan 67 jaarittelijaa ja turhautunutta. Koko määrän voisi puolittaa ja valtuusto toimisi paremmin. Vantaa olisi voinut valita 59 valtuutettua, mutta jokainen pelkää oman suosionsa riittävyyttä, minkä vuoksi suuret valtuustoryhmät ajoivat seuraavaksikin 4 vuodeksi 67 hengen valtuuston."


    • N1QQ4

      Eilen katsoin vierestä, kun turvapaikkaturistien lauma täräytti tilapakunsa kuninkaanportin elektroniikkaliikkeen eteen ja kantoivat pesukonetta ja 60" taulutelevisiota auton takapaksiin. Sossusta saivat joitan papereita millä olivat törsäilleet koko päivän???

      • Just_så

        Seuraavaksi ne ovat varmaan kantaneet sinne mopoauton ja shetlanninponin.


      • Puhuthöpöjä

        Turvapaikanhakija saa majoituksen ja ruoan lisäksi yhdeksänkymppiä kuussa, tai vajaa neljäsataa ilman ruokia. Ei elektroniikkaa.


    • Kannattaa-perehtyä
    • Smörö
    • KevinServin

      Tiedän kyllä tasan tarkkaan tämän pöytäkirjamerkinnän ja sen ehdottajat, sillä olin itse paikan päällä. Tämä pöytäkirjamerkintä on täysin irrallinen lisäys pöytäkirjaan, eikä sillä ole mitään tekemistä itse äänestystuloksen kanssa. Äänestyksessä 6 äänesti vastaan, oli pöytäkirjamerkintöjä tai ei. Äänestystulos oli siis 45 kuntapaikkojen puolesta äänestänyttä ja 6 niiden myöntämistä vastaan äänestänyttä.

    • KevinServin

      Eikun hetkinen, pitäisi aina keskittyä itse asiaan, tarkastin nyt tallenteelta, niin se tosiaankin oli esitys, eli kyse todellakin oli silmänkääntötempusta, sillä kuten Lumijoki mainitsikin, niin äänestyksessä ei ollut kyse yhteismitallisista asioista. Sinänsä pieni pettymys nyt Porvoon Perussuomalaisia kohtaan, kun muualla maassa perussuomalaisten linja pitää kuntapoliittisella tasolla melko hyvin Soinin linjauksista huolimatta.

    • Ahmedby

      Valtuustolle 25.5. esitetyssä talousraportissa kerrotaan, että kulut jo juoksevat:
      "Sosiaali- ja terveystoimi ennustaa on 0,8 miljoonan euron ylitystä sosiaali- ja perhepalveluissa. Työmarkkinatuen kuntaosuuden, lastensuojelun ja toimeentulotuen menot ovat kasvaneet. Sivistystoimi ennustaa 0,4 miljoonan euron ylitystä suomenkielisessä koulutoimessa maahanmuuttajien valmistavan opetuksen määrän kasvun vuoksi ja 0,27 miljoonan euron ylitystä varhaiskasvatuksessa."

      Valtuustossa oli muutama ryhdikäs nainen. Alla linkki kokousvideoon. Kohdasta 57.25 puhuu Eila Kohonen (sd.) ja sitten Sari Glad (peruss.). Vihreiden Sirpa Hanska varoittelee tuberkuloosin leviämisestä kohdasta 1.18.15 alkaen.

      Pölvästien puheenvuoroja pitivät mm Catharina von Schoultz ja Jocke Lybeck (vihreät).

      https://www.youtube.com/watch?v=IIHdWTq6AKI

    • unohtamatonE

      Ei jumaliste, Karijärvellä 40 maleskelulupaa odottavaa ja heidän palveluskuntanaan 14 ihmistä. http://yle.fi/uutiset/suomen_kieli_tarttuu_saippuasarjasta__alaikaisilla_turvapaikanhakijoilla_on_ehtymaton_tiedonjano/8908883

    • KevinServin

      Tässä vähän Roope Massisen keräämää faktaa asioista asianmukaisine linkkeineen, ettei voi kukaan ainakaan valheeksi väittää. Jokainen voi sitten itse miettiä asioita Karijärven osalta... Ja jos joku on eri mieltä, niin älkää minua syyttäkö, siellä on joka väittämään linkki perässä josta faktat voi tarkistaa. Eikä ole mitään MV-lehden juttuja kun niitä niin kovasti kammoksutaan.

      "Roope Massinen

      1) Kaleva.fi 14.4.2016: "Valtaosa oikeushammaslääketieteellisillä tutkimuksilla testatuista turvapaikanhakijoista ei olekaan alaikäisiä. Suomessa tehdään oikeushammaslääketieteellisiä tutkimuksia turvapaikanhakijoille, joiden alaikäisyyttä viranomaiset syytä tai toisesta epäilevät. Iänmääritys tehdään myös esimerkiksi silloin, jos turvapaikanhakijan iästä esitetään useita erilaisia väitteitä tai jos hänellä ei ole henkilöpapereita lainkaan."
      "Oikeushammaslääkäri Vivian Visnapuun mukaan viime vuonna tehdyissä tutkimuksissa 70 prosenttia tutkituista olikin täysi-ikäisiä. Täysi-ikäiseksi osoittautuvien testattujen turvapaikanhakijoiden prosenttiosuus on hänen mukaansa noussut. ”Tiedän tapauksen, jossa poliisit hakivat turvapaikanhakijan pois koulusta kesken koulupäivän tulosten selvittyä”, Visnapuu kertoo."

      http://www.kaleva.fi/…/valtaosa-ikatestatuista-turv…/725122/

      2) Exponerat.net 28.3.2016: "Sverige är det land i Europa som tar emot överlägset flest antal ensamkommande flyktingbarn. Förra året rörde det sig om närmare en tredjedel (29 procent) av alla ensamkommande inom EU." Eli Ruotsiin tulee 29 prosenttia koko EU:n ”yksintulevista lapsista”. Alaikäiset saavat turvapaikan helpommin.

      http://www.exponerat.net/anna-dahlbergs-ledare-i-expressen…/

      3) Aikaisempina vuosina Euroopan unionin jäsenmaiden kansallisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että Suomessa myönteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista JOPA 70 PROSENTILLA on todellinen henkilöllisyys varmistamatta.

      http://www.ts.fi/…/Suurin osa EUalueen turvapaikanhakijoist…

      4) Poliisi kertoo videolla 15.12 2015: ”Turvapaikanhakijoista suuri osa on paperittomia. Poliisi ei tiedä heidän taustoistaan yhtään mitään. Heidät otetaan vastaan sillä nimellä ja syntymäajalla minkä he itse ilmoittavat.”

      www.youtube.com/watch?v=u39pIO6uxcg

      • PorvoonPoika

        Kuinkahan monet henkilöllisyydet hankitaan eri maista teeskentelemällä paperitonta? Minulta kysytään paperit aina Helsinki-Vantaalla, kun lennän EU:n ulkopuolelta kotimaahan. Tämäkin hatuttaa.


    • Persutpettiäänestäjät

      Persut ovat kyllä johdonmukaisesti kääntäneet takkinsa JOKAISESSA ajamassaan asiassa. Kreikka rahoitettu, maahanmuuttajia tullut ennätysmäärä...ja on ihan turha luulla että muuta voisivatkaan. Puheenvuoroja kyllä pidetään mutta tiukasti Kokoomuksen kaverina äänestetään.

      Mutta eduskuntaan ja valtuustoihin mentiin kuitenkin puhumalla muunnettuja totuutta herkkäuskoisille. Katsokaa ettette toista kertaa mene halpaan.

      • Kettu45

        Persut oli kuitenkki niin fiksuja etteivät menneet edelliseen hallitukseen joka Ei saanut yhtään mitään hyvää aikaisiksi. Tällä hallituksella oli selvä agenda, suomi kuntoon!! Paljon on jo tehty ja lisää on tulollaan. Ay väki on "yhteiskuntasopparin" tai KIKY:n kanssa saanut jo yli vuoden viivytystaistelun. Vastuutonta minusta. Nyt oltaisiin jo paljon paremmassa asemassa jos ei olisi kreikka ja maahanmuuttotulva vieneet niin paljon resursseja ja aikaa. Demarit on olleet monessa hallituksessa joka ei olesaanut mitään positiivista aikaseksi. Vihreät ja vassarit jopa jättivät hallituksen kun havaitsivat ettei sillä saaakkaan tehdä mitä haluaa. Maailma muuttuu mutta demarit ei. EU:n eteläraja vuotaa vieläkin. Minusta EU:lla pitäis olla yhteiset Rajavalvontaviranomaiset
        PS: Tämä hallitus sai myös venäjältä orastaneen muuttoallon loppumaan!
        Minusta persut on osoittaneet tän ekan hallitusvuoden aikana olevansa vastuullinen hallituspuolue.


      • termis3

        Ai se valtion tulo on automaattinen. Ilmankos nämä vihreät yms on mielellään niitä ottamassa.
        Tunteeko joku vihreän joka on töissä alalla joka oikeesti tuottaa jotakin? Kaikki mitä minä tiedän on töissä julkisella puolella tai jossakin yhdistyksessä joka sekin toimii toisten tuottamalla rahalla


    • Smörö

      Kiire tulee asuntojen hommaamiselle, kun Johannisbergin/Poppelin vastaanottokeskus lopetaan 30.11., ilmoitti Maahanmuuttovirasto. Toivottavasti pätkivät mahdollisimman monelle hylkypäätöksiä ennen sitä.

      • järki_älä_jätä

        Onpas hieno päivä kun sää hellii ja saa kuulla hienoja uutisia että juhlapaikan hakijoiden lomakeskus lopettaa:)

        Mahtaa varmaan suvakkeja vituttaa kun lähtee unelmien työpaikka alta.


    • unohtamatonE

      Joo, asiasta löytyi lehtijuttukin. Listassa myös Porvoo. Jos VOKissa on 30.11. ihmisiä joilla ei ole oleskelulupaa, se ei ole Porvoon kaupungin ongelma.
      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/399243-vastaanottokeskuksia-lakkautetaan-lisaa-uusi-lista-julki

    • Ahmedby

      Maahanmuuttoviraston VOK-listalla määrätään lakkautettavaksi myös Porvoon Karijärven alaikäisyksikkö www.migri.fi Nyt vaan von Schoultzit, Lybeckit ja Sairaset lähtöjuhlia sunnittelemaan.

    • KevinServin

      Tätä olen Migriltä pyytänyt ja nyt se onneksi toteutuukin. Asiassa on tosin vielä sellainen takaportti, että irtisanomisaika jatkuu 30.11 asti ja jos maahantulijoiden virta lähtee ennustetusti uudelleen nousuun, niin päätös saatetaan perua myös Porvoon osalta.

      SPR:llä alkaa kohta ovi käymään ja ehkä sen jälkeen kuulemme rehellisiä mielipiteitä SPR:n rahastustoiminnasta muiltakin kuin Kolarin vastaanottokeskuksen irtisanotulta apulaisjohtaja Jari Sillantieltä. Vaikka häntä sitookin vaitiolovelvollisuus oikeudenkäyntiin asti, on hän kiitettävästi raottanut SPR:n toiminnan epäkohtia Facebook-päivityksissään. Niihin voi tutustua seuraavasta linkistä:

      https://www.facebook.com/jari.sillantie?fref=nf

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe