Cruzen öljylaatu

dexos2

Onko kenelläkään tapahtunut vastaavaa että kampuran stefat alkaa vuotaa kun vaihtaa öljyn GM:n omasta Mobilin 5w30 laatuun. Tuntuis vähän oudolta että molemman puolen stefat menis rikki yhtaikaa. Onko vaarana että öljy menisi jakohihnalle?

18

1322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arrikoski

      Eipä ole tuollaista tullut missään vastaan. Jostain syystä Mobilin öljyä kuluu monessa autossa, vaikka muita öljyjä ei tarvitse lisätä. En tiedä, mikä niissä on erilaista, mutta itse en enää käytä Mobilia. Suomessa voisi olla muutenkin järkevämpää käyttää 0W-öljyä, sillä 5W alkaa olla jähmeää 25 asteen pakkasessa.

    • Kiva-Auto

      Jos kampiakselin stefa vuotaa, vaarana on että öljyä kulkeutuu jakohihnalle, ja toisella puolen moottoria kytkimelle. On todennäköistä, että tässä on kyse yhteensattumasta, joka osuu samaan ajankohtaan öljymerkin muutoksen kanssa. Todennäköisesti valmistajalta päässyt liikenteeseen epäkurantti tiiviste-erä.

      Tärkeintä öljyn valitsemisessa on, että se täyttää tai ylittää vaatimukset (fills and / or exceeds) tai sillä on moottorivalmistajan hyväksyntä (approved). Jäljempänä mainittu on primäärivaihtoehto. Voiteluöljylle asetettavat vaatimukset selviävät auton käyttäjän käsikirjasta.

    • jossittelua

      Kannattaisi vaihtaa heti takaisin GM-öljyyn ja katsoa vieläkö vuotaa.

    • dexos2

      Tuli mieleen sekin kun täällä länsirannikolla oli alkuvuodesta -25 pakkasta ja ei ollut mahdollista esilämmittää moottoria. Voisiko esimerkiksi huohotinjärjestelmä tukkeutua ja paine työntäis oljyt stefojen kautta ulos? Onko cruzessa ollut näitä ongelmia? Pakkohan tuo vika on korjata ja taitaa olla aikas hintava operaatio. Vaihteiston irroitus,jakopää varmaan samalla uusiksi kun kilsoja on jo 110000 takana.

    • fkfjhfhfdhd

      Pelkästään moni korjaamo edes ota jotain daewoodia tai letukkaa huoltoon kun hervottomat remontit ja osiakaan ei enään kunnolla saa.Joten kannattaa hankkiutua nopeasti vain eroon.

    • Kiva-Auto

      Huohotinjärjestelmän mahdollinen tukkeutuminen kyllä aiheuttaa moisen. Kannattaa kysellä aiheesta merkin omalla foorumilla. Täällä et saa kuin vahingoniloista vittuilua.
      Toki tulee hintavat hommat, töitten osuus vie kyllä leijonanosan. Ja huolimatta käyttäjän "fkfjhfhfdhd" väitteestä, kyllä näihin osia saa siinä kuin muihinkin merkkeihin ja malleihin.

      • arrikoski

        Chevroletin osat saa helpoiten Chevroletin merkkihuolloista, joita on Suomessa 31 kpl. Cruzea on valmistettu 3.5 miljoonaa kappaletta eli osia saa lähes mistä tahansa ja halvimmalla yleensä ebaystä.


    • dexos2

      Käytin jakopään suojamuovin yläosan irti. Lähti ihan näppärästi kahden pultin avauksella. Jakopään hihnassa ei öljyä ollut. Jos hihna olis ollut öljystä märkä niin siinä olis sitte ajot ollut. Saan auton nosturille ensviikolla niin saa selville mistä vuotaa.

      • vantheman

        On täysin selvää, etteivät molemmat stefat ala vuotaa yhtä aikaa ilman syytä, mutta nythän näyttää siltä, että vuotopaikka onkin vielä selvittämättä. Mikä moottori muuten on kyseessä?


      • dexos2
        vantheman kirjoitti:

        On täysin selvää, etteivät molemmat stefat ala vuotaa yhtä aikaa ilman syytä, mutta nythän näyttää siltä, että vuotopaikka onkin vielä selvittämättä. Mikä moottori muuten on kyseessä?

        Huomasin tuon vuodon perjantaina kun auto oli katsastushallissa nosturilla ja en sitä alkanut siinä hämmästelemään. Noi stefat tuli vaan ekana mieleen. Moottori on 1.8 (2-HO) bensiini. Manuaalilaatikolla. Alkupään automaatit on kuulemma vuotaneet. Kyllä tuo ensmaanantaina selvillä on.


    • Ei_ja_kyllä

      Itsellä vuoti vastaava hieman talvella, huohotin oli syynä. Eipä vuoda nyt. Automaatti ja vuoto oli laturin päässä, eikä voida puhua varsinaisesta vuodosta - mutta pientä kosteutta kuitenkin.

    • dexos2

      Tänään käytetty auto nosturilla ja asentaja kertoi vuodon olleen öljypohjan tiivisteessä. Epäili syyksi alkuvuoden kovia pakkasia,pätkäajoa, ja huohotinjärjestelmän"hyytymistä" Öljyt pesty pois moottorin pinnoilta ja ensiviikolla katsotaan että vuotaako viellä. Öljymerkin vaihdon ei pitäisi tällaista tehdä.

    • dexos2

      Jaa juu...vuotoa ei enään ollut. Säästy satasia.

      • hyväniin

        Koskaan ei voi liikaa korostaa sitä, että Suomessa täytyy pitää aina pakkasilla maskisuojaa jokaisessa autossa.


      • jerno
        hyväniin kirjoitti:

        Koskaan ei voi liikaa korostaa sitä, että Suomessa täytyy pitää aina pakkasilla maskisuojaa jokaisessa autossa.

        No joo, ehkä 90-luvulla. Ikinä en ole omissani pitänyt enkä ole kenenkään muunkaan nähnyt käyttävän vuosiin. Firman pakussa oli viime talvena, mutta se olikin Pösö. Transitissa ei koskaan.


      • omavalinta

        Jos haluaa, että moottori kuluttaa enemmän ja auto lämpenee hitaasti, kannattaa ajaa ilman maskisuojaa. Samalla pääsee riskeeraamaan huohottimen jäätymisen ja dieselissä vielä naftasuodattimen jäätymisen. Eihän sitä kukaan pakota käyttämään.


      • jerno

        Aika monessa dieselissä on webasto/eberi joten kone ja hytti on aina lämmin säässä kuin säässä. Huohottimen jäätyminen on käsittääkseni "tiettyjen" mallien suunniteluvirhe.


      • dieselisti
        jerno kirjoitti:

        Aika monessa dieselissä on webasto/eberi joten kone ja hytti on aina lämmin säässä kuin säässä. Huohottimen jäätyminen on käsittääkseni "tiettyjen" mallien suunniteluvirhe.

        Kyllä dieseleissä käytettään viimasuojaa, vaikka olisi naftalämmitinkin. Miksi ihmeessä ei käytettäisi, kun sen avulla säästää polttoainetta ja välttyy jäätymisongelmilta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe