Eläkekatto Suomeen!

Muutosvoima

Maamme hukkuu eläkemaksuihin ja poliitikot osoittavat sormella EU:ta. Olisiko aika jo tehdä jotain? Kenties 2000 euron eläkekatto olisi paikallaan?

9

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyväKatto

      2000 kuulostaa hyvältä katolta.

    • JMustonen

      Kannatan isompien eläkkeiden reipasta leikkausta, mutta niistä saaduilla varoilla täytyy ensiksi nostaa KAIKKI eläkkeet ainakin tasoon 1500€/kk, mieluummin 2000€/kk.
      Näin saataisiin selkeästi lisää ostovoimaa ja kuntien talous kohenisi, kun ei tarvitisi maksaa toimeentulotukia jne.
      Näin myös eläkeläiset, jotka nykyään kituuttavat elämän ja kuoleman rajamailla, saisivat ihmis arvoisen elämän.

      Leikkausta voi perustella myös sillä, että he, jotka ovat nauttineet (yli-) suurista palkoista, ovat jo aiemmin keränneet suuret omaisuudet, eivätkä näin ollen tarvitse enää ylisuuria eläkkeitä, ainakaan elääkseen, elvistelläkseen ehkä.

      • popelius

        Eija-Riitta Korhola avautuu Helsingin Sanomissa, ettei asetu eduskuntavaaleissa ehdolle, koska hänellä ei ole siihen omien sanojensa mukaan taloudellisesti varaa. Näin puhuu siis nainen, joka nostaa 8 500 euroa kuukaudessa europarlamentista niin sanottua siirtymäkorvausta, Marin kirjoitti blogissaan lauantaina.

        Marin ihmetteli Korholan kommenttia, jona mukaan ”tavalliselle ihmiselle (vaaleihin) osallistumisesta on tullut vaikeaa”.

        – Onko kukaan kertonut Korholalle, ettei tavallinen ihminen saa 8 500 euroa kuukaudessa tekemättä mitään, eikä valtaosa tavallisista ihmisistä voi edes haaveilla tällaisesta kuukausiansiosta, vaikka tekisi koko ikänsä töitä, Marin kirjoitti.

        Korhola korostaa, että siirtymäkorvaus on käytännössä ansiosidonnainen irtisanomissuoja.

        –Siirtymäkorvaus on fakta. Minä en sitä keksinyt. Se tulee EU:sta minulle Suomeen, jonne maksan siitä verot. En tiennyt siitä etukäteen mutta se oli helpotus: verojen jälkeen saan sen avulla maksettua vaalivelkani, edes tuhatta euroa ei jää yli. Mutta olen kiitollinen, Korhola kirjoittaa.

        Vaan heröö kysymys pärj............


    • JTK-TAMPERE-

      Kyllä,kannatan ehdotusta,että eläkekatto kaikilla suomalaisilla olisi 2000e/kk. Kun alle 1000e eläkkeelläkin tulee toimeen,niin 2000:lla saa jo voitakin leivän päälle. Ja,kun on koko ikänsä saanut hyvät tulot ammatistaan,niin ei tarvitse enään rikastua,kun varmaan olemista on ennestään ja turvattu vanhuus. Pistää menot niin pieniksi,että 200e riittää asunon kuluihin ja elämiseen. Kun pienituloinen eläkeläinen käyttää ruokaan n.300e kuukaudessa,niin miksei suurituloinen osaa tehdä itse ruokaansa. Eläkerahastoista puhutaan,että ne loppuu?Ei ne mihinkään lopu,kun miljardeja on sijoitettu asuntoihin,pörsseihin ym. Mutta,ensin pitää katsoa eläkeyhtiöiden johtajien palkkoja,ei ne kuitenkaan osaa ja pysty tekemään 30 ihmisen edestä töitä,mutta palkka on kyllä 30 hyvän työmiehen edestä. Ruotsista mallia,miten tehtaan omistaja pelasti tehtaan ja säilytti kaikki työpaikat: johtaja sai ennen 100.000e/kk ja lupasi pudottaa palkkansa kymmeneen tuhanteen kuukaudessa,jos työntekijät joustaa ja tekee puoli tuntia palkatta ja ylitöitä ei tehdä. Ketään ei lomauteta,vaan tehdään varastoon ja kun tulee parempi aika,niin työntekijät saa 10% tehtaan voitoista,mutta palkkoja ei nyt huonona aikana nosteta,kukaan ei ottanut lopputiliä ja omistajajohtajan firma pyörii.

    • uuuuuhaaaaa

      Liian matala tuo 2000e ,mutta eläkekatto kyllä paikallaan.Eu:lta tai miltään muultakaan taholta on turha odoittaa ratkaisuja talousongelmiimme tai kustannusrakenteeseemme.Ne asiat meidän on ratkaistava itse maamme ja kansalaisten edun nimissä. Odottamalla ratkaisua ulkoiselta taholta ne jäävät ratkaisematta tai ratkaistaan joistain muista lähtökohdista .

    • minimijakatto

      Ja ehdoton minimieläke myös! On ihmisarvoa alentavaa saada 200€:n eläkepäätös, olkoonkin vaikka olisi osa-aikaeläkkeestä kyse! Kun olet viimeiset vuodet tasapainoillut työkykysi/osa-aikatyösi/työttömyyskorvauksen kanssa ja palkkatulosi pienentyneet, ja sitten luetaan VAIN ne viimeiset huonot vuodet (työpalkat) siihen työkyvyttömyyseläkkeeseen, niin eipä ole reilua!
      Mutta eihän sairaan tarvitse syödä! Nopeammin siitä pääsee eroon, kun jättää täysin rahatta!

    • Fuengirolaa

      Espanjassa on eläkekatto 3000€.

    • sekasoppa

      Ensin pitäisi saada yhtenäinen eläkejärjestelmä aikaiseksi .Eläkejärjestelmän uusiminen tulisi suorittaa sote uudistuksen yhteydessä,jolloin työmarkkina järjestöt ja Ek tulisi eriyttää eläkejärjestelmää koskevista asioista .

      sia ei ole kuitenkaan aivan niin yksinkertainen .

      Ensinnäkin on yksityinen ja julkinen sektori ja näillä erilaiset lähtökohdat eläkevarallisuuden suhteen. Toiseksi eläkevarat on eläkeyhtiöiden hallinnessa. Toimi vaatisi läainsäädännöllisiä toimia ja se kuinka se olisi mahdollisat on ??? .Pakola toimi olisi jonkinmoinen sosialisointi ja pakkotoimi.

      Tosiasia kuitenkin on ,että tuota kohti tulisi kuitenkin pyrkiä, sillä eläkekestävyys on asia joka on yksi kansakunnan hyvinvoinnin perustoista,sekä kokonaisvaltaisesti valtion hallinnon alaisia asioita. Tuota vain on vaikea toteuttaa valtion taholta jos rahat joita eläkkeisiin käytetään ei ole valtion rahoja vaan mm. yksityisen sektorin palkansaajien ,sillä eläkekassat on järjestäytyneiden työntekijöiden perustamia ja työnantajien ,sekä tekijöiden ylläpitämiä. Asiasta olisi päästäväö sovinnallisuuteen ja asteittain järjestelmään ,joka olisi kestävä ja jossa tuloerot eivät eläköityessä olisi kohtuuttoman suuria. ´Takuueläke toimii oikeastaan vain valtion alaisuudessa ja sekin tulisi aluksi liittää perusturvaan ja tehdä perusturva uudistus ensin.

      • Lisäys

        Kuten edellä esittämästäni voi päätellä ,tilanne on tällähetkellä sellainen,etä hallituksen valta eläkeasioissa on mitään sanomattoman pieni,koska hallitus ei hallinoi eläkevarallisuutta suoranaisesti,joka olisi suotavaa eläkeratkasuiden kannalta. Saa oikaista ja on suotavaa jos jollakulla on eksantimpaa tietoa tai näkemystä asiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe