Halpa ja Hyvä oktalo?

maiijja78

Millaiset on turvallisia ostaa tai rakentaa? Ja tietysti edullinen eikä mitään turhuuksia:)
Onko jotain tiettyä talotyyppiä tai aikakautta jotka ovat hyviä, eikä jatkuvia remontin kohteita...

12

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kljjiof

      Rintamiestalo tai hirsitalo.

      • ylläreiltäeivälty

        No en nyt tiedä:) remontilta ei voi välttyä ja kun tehdään tulee yleensä suurempaa vastaan


      • DoubleTrouble_

        Jos haluat halvan ja hyvän omakotitalon, sinun täytyy ostaa kaksi taloa.


      • Huumoria, hyvä.

        Rintamamiestalo *voi* olla hyvä. Lähinnä siksi, että kaikkein surkeimmat on jo pääsääntöisesti purettu. Ongelma on siinä, että nykyaikaan liian vähäistä eristemäärää on usein kasvatettu, vesipisteet on tuotu sisään (pahimmillaan saunan ja suihkun kera) ja jopa ikkunoita on vaihdettu tiiviimpiin. Tämä ei olisi iso onelma, mikäli samalla oltaisiin lisätty seiniin höyrysulut ja toteutettu riittävä ilmanvaihto muutoin (käytännössä vähintään koneellinen poisto, mielummin tulo myös).

        Myös hirsitalo voi olla hyvä. Kunhan perustat ja katto ovat kunnossa, eikä huollossa/rakentamisessa ole kummempia virheitä. Vanhemmat ovat toki myöskin hyvin arkoja liialliselle sisäkosteudelle, eli kylppäreiden ja mahdollisten sisäsaunojen kanssa on oltava tarkkana.

        Huolettomin on kivitalo. Toki niitäkin voi tehdä väärin ja vääriin paikkoihin. Jos rakentamaan ryhtyy, kannattaa oikeasti harkita vaikkapa betonivalua. Toki rungosta tulee jonkin verran puutalon runkoa kalliimpi, mutta eipä se lopputuloksessa niin hirveästi tunnu. Keittiössä ja kylpytiloissa ne säästöt syntyvät ja niissä säästää kannattaakin. Ne voi myöhemmin päivittää, kantavia seiniä ja perustuksia on paljon vaikeampi muutella radikaalisti.


      • NickNailer

        "Huolettomin on kivitalo. Toki niitäkin voi tehdä väärin ja vääriin paikkoihin. Jos rakentamaan ryhtyy, kannattaa oikeasti harkita vaikkapa betonivalua. Toki rungosta tulee jonkin verran puutalon runkoa kalliimpi, mutta eipä se lopputuloksessa niin hirveästi tunnu."

        Tuntuu ja kovasti tuntuu. Kivitalo on merkittävästi kalliimpi ja työläämpi.


        Esimerkki: Siinä missä puutalossa on Gyproc, joutuu rakenteen ensin kivitalossa muuraamaan, valamaan tai latomaan. Sen jälkeen se oikaistaan, eikä oikaisu tapahdu ihan millä tahansa kuralla. Kunnon kipsin työaika on 10 minuuttia, jonka jälkeen se jymähtää pumppuun. Pinnoituksen voi sitten tehdä kamalla, joka kestää putkessa pari päivää. Prosessi maksaa noin 12 kertaa enemmän kuin Gyproc -levy asennuksineen. Gyproc ei vadi muuta kuin nauhat ja mahdollisen ylitasoituksen.

        Nyrkkisäännön mukaan sisäseinien oikaisu ja ulkovaipan rappaus maksavat saman verran, mikäli työn teettää virolaisilla tai venäläisillä. Suomalaisten palkkaus kyseisiin hommiin edellyttää lottovoittoa tai toimitusjohtajatason pestiä hyvillä bonareilla ja kuusinumeroisella palkalla.

        Tämä oli vain yksi esimerkki. Lisää löytyy teräksistä. Kivitaloissa on suuri määrä teräksiä, joiden nostot ja kiinnitykset maksavat. Jos et osaa itse hitsata, niin kalliiksi käy.

        Kivitalo (okt) maksaa itse teetettynä puoli miljoonaa tontin. Valmiit talot pääkaupunkiseudulla maksavat tuollaiset 800.000, ja paikallisen välittäjän mukaan viimeaikoina ei ole tingitty hintapyynnöistä euroakaan.

        Pakettitalon saa Gyproc-seinillä puoleen hintaan. Jos ei ole puolta miljoonaan tai saa sitä lainaksi, niin puutalo pakettitoimituksena on parempi vaihtoehto.

        Hyvin rakennettu kivitalo kestää merkittävästi kauemmin kuin lain edellyttämä 50 vuotta. Se vain on suurimmalle osalle liian kallis.


    • Ei_ole
    • NickNailer

      "kannattaa oikeasti harkita vaikkapa betonivalua. Toki rungosta tulee jonkin verran puutalon runkoa kalliimpi, mutta eipä se lopputuloksessa niin hirveästi tunnu. Keittiössä ja kylpytiloissa ne säästöt syntyvät ja niissä säästää kannattaakin. "

      Paikalla valettu betonitalo on kallis. Olen kyllä ollut niitäkin tekemässä. Niistä tulee hyvin tiiviitä, erittäin korkealla kustannustasolla.

      Kivitalo on kallis. Hintaa nostavat rappaukset, seinien tasoitukset ja rauta. Kivitaloissa on hyvin paljon hitsattavaa. Rappauksen hinta vaihtelee, mutta on tasoa 60 euroa per m2. Seinien tasoitus maksaa noin 25 euro per m2 ja vastaavia kuluja ei ole puutaloissa. Gyprocin nauhoitus on ihan toista kuin papuseinä tasoitus.

      Joskus tekisi mieli raahata työmaalle näitä kivitalojen kustannuksia vähätteleviä.

      The Ratille minulla olisikin oiva apupojan homma tosoitustöissä. Laitappa s-postiosoite, niin saa kutsun tasoitebileisiin.

      • Kivirunko ei vaadi rappausta sinänsä. Julkisivun voi tehdä vaikka laudasta, jos kaavaan sopii. Toisaalta puutalonkin voi halutessaan rapata, joskin ongelmia on sitten tiedossa...

        Hitsattavaa kivitalossa? Joo, kai ne raudoitukset voi vaikka hitsata kasaan, mutta enpä ole tällaiseen vaihtoehtoon vielä törmännyt.


      • NickNailer
        TheRat kirjoitti:

        Kivirunko ei vaadi rappausta sinänsä. Julkisivun voi tehdä vaikka laudasta, jos kaavaan sopii. Toisaalta puutalonkin voi halutessaan rapata, joskin ongelmia on sitten tiedossa...

        Hitsattavaa kivitalossa? Joo, kai ne raudoitukset voi vaikka hitsata kasaan, mutta enpä ole tällaiseen vaihtoehtoon vielä törmännyt.

        Just joo. Olen laittanut lautaa kivitaloon lupa-arkkitehdin vaatimuksesta. Se on se vihoviimeisin tapa ja maksaa aivan älyttömästi. Ensinnäkin eristeessä ei lauta pysy, joten rakenne on joko harkko tai sandwich. Pahimmillaan rakenne on KOLMINKERTAINEN. Se ei taatusti ole niitä varten, joiden budjetissa ei ole paljon numeroita ja lompsassa kokoa.

        Vai ei ole tullut hitsattavia vastaan. No ole sitten kommentoimatta. Kivitaloihin menee varsin älytön määrä rautaa. Kivitaloja tehdessä tulee sekä kolvi että sinkkaamo tutuksi.

        Harmittaa se, että asiasta mitään tietämättömät esittävät tuulesta temmattuja väitteitä kivitaloista. Kivitalo on monella tapaa kallis. Isein alle vaaditaan runsaasti paaluja. Painavaa kivitaloa ei voi rakentaa laatalle muussa kuin aivan poikkeustapauksessa. Puutalon pystyttää huonollekin pohjalle halvalla.

        Rakennan kivitaloja, mutta vain maksukykyisille. Alta 500.000 kivitaloa en tee.


    • kievari120v

      Kauhein pommi taitaa olla juuri remontoitu hirsitalo.Koska hirsitaloa ei kannata remontoida,se on itsessään asuttava.?Hirret piilossa villaa siellä villaa täällä,tervetuloa home.Terveen talon tuntee sähkölaskun suuruudesta.Jos s-lämmitys.

    • Builferi

      Itte rakensin muumitalon pitkästä tavarasta. Sokkeli oli hieman haastava kun piti valaa myös viitisen metriä maan alle että kioski pysyy pystyssä. Myös runkopalkit oli vähän haastava juttu, saatikka tellingit... Mut kyllä tässä nyt kelpaa elellä.

    • RakennaOma

      Periaatteessa minkä ikäinen talo vain voi olla hyvä, jos se on hyvin tehty ja sitä on huollettu oikein. Vastaavasti minkä tahansa talon voi tehdä huonosti tai se voi mennä huonoon kuntoon, jos huollot on laiminlyö tai tehty vääränlaista remonttia.

      Tiili on hyvä, mutta harkko ei läheskään niin hyvä. Kivitaloissakin on törmätty esim. alapohjien homeisiin, kevytbetoni homehtuu yhtä herkästi kuin höylätty kuusi ja minkä tahansa materiaalin voi toisaalta myös homesuojata. Pelkkä tikkulauta homehtuu herkästi, mutta puutalon rungon voi tehdä homesuojatusta puusta tai sivellä homeenestoaine runkopuihin ja alajuoksuihin, jolloin rakenne on parempi kuin tiilestä muurattu.

      http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002687716.html

      Toisin sanoen, vieraan talon ostaminen on riski, koska et tiedä, miten se on tehty ja miten sitä on huollettu. Parhaan saat kun rakennat oman.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe