Ankeataonmeillä

Silmätaukinyt

Tulipa kierreltyä kesälomalla kesä-Suomea, pieniä ja vähän isompiakin paikkakuntia. Oli mukava huomata, kuinka useimmilla paikkakunnilla oli kylille laitettu kauniita kukkaistutuksia, nurmikot oli leikattu ja pensaita raivattu, huolehdittu ympäristöstä niin, että tuli tervetullut olo.
Siksipä saapuminen tänne kotikonnuille takaisin olikin taas kutakuinkin ankeaa... Niin kaunis luonto kuin meillä täällä onkin ja hoidettuja pihojakin, ei tämä meidän kyläkuva matkailijan silmissä taida herättää innostusta tulla uudelleen. Keskusta on ankea, pusikot rehottavat, horsmaa sun muuta kasvaa joka puolella, eikä kesäkukkia näy kuin harvojen liikkeiden pihoilla. Huhhuh.

57

1374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkailuavartaaa

      Erittäin hyvä havainto,toivottavasti silmäätekevät huutajatkin kävisivät muualla katsomassa. Ankeaa ,karua,ryöttää ja olemme matkailupitäjä. Kaikki vaan ei pidä ryötistä pihoista . Siisteys ja viihtyvyys on puoli ruokaa. Eikä tuo saippuakaan pahitteeksi olisi.

    • Kaunistakaikille

      Monessa kunnassa ja varsinkin pienten kuntien päättäjät ovat tehneet kesäkauden sopimuksia paikallisten 4H-kerhojen kanssa.
      Samoin seurakunnat. Muoniossa ei taida sellaista toimintaa olla. Voisi löytyä ahkeria viherpeukaloita joita voitaisiin palkata laittamaan kuntakeskus kukkivaksi ja siistilsi ja sitten jättää muutama koko kesän ylläpitäjiä töihin syksyyn saakka.
      Työt ei loppuis kyllä kesken.
      Totta on, ettäkitkonkylän keskusalue on todella surkean ja ankean näköinen.
      Onko Muoniossa yhtään puistopuutarhurin tutkintoa suorittanutta henkilöä jolta ohjaus saataisiin? Tietääkö kukaan?

    • Sahatsoimaan

      Ei kai siihen sen kummempaa tutkintoa tarvittaisi, johan sen silmäkin sanoo, mitä pitäisi tehdä. Raivaussahan ja trimmerin käyttö olisi kova sana pusikoille ja nurmikoille, kesäkukkia keskustaan elävöittämään kyläkuvaa... Olisi tietenkin hienoa, jos joku ammattilainen olisi ohjaamassa ja valvomassa. On se ihme, ettei tämä ankeus häiritse päättäjiä! Minua ja varmasti monia muitakin se suututtaa joka kesä!
      Mainoslauseeksi sopisi Matkailijan Masentava Muonio.

      • Nytnautitaansisäsiit

        Kunnalla ei ole rahaa pitää paikkoja kunnossa. Virkaatekevät ovat käypäläisiä ei heitä yleinen viihtyvyys kiinnosta. Liikenevät rahat sijoitetaan lähipiirin hyvinvointiin,mitä hulluin perustein. Nurkkakuntainen kyläpahanen. Osa päättäjistä vetää kotiinpäin räikeästi ja hiljaiset tärisee. Montako omakotitaloa on myynnissä puoleen hintaan,kuka hullu sellaiseen sijoittaa? En minä ainakaan.


    • Ennenvanhaan

      Mitens koululaiset kesätöihin laittamaan kylän keskustaa kuntoon? Ainakin silloin ennen kerättiin roskia tien reunoilta.

      • Saasitätoivoa

        Siihen taisivat tulla ne turvadirektiivit, jotka lopettivat koululaisten roskienkeruuhomman. Onpa kunnalla pistää kymppitonni elokuvan tekemiseen, näkyvyyttä haetaan nääs. Parempaa mainosta kunnalle taitaisi olla, jos nekin rahat käytettäisiin keskustan ympäristön kunnostamiseen ja kuntalaisten ja matkailijoiden viihtyvyyteen. Tyskinpa nykyinen kyläkuva houkuttee matkailijaa jäämään Muonioon pitemmäksi aikaa.


      • Hyväidea

        Hankkihan kunta polkupyöriä,hih,vanheniks jollain kortti;). Ei hyvä ideahan se. Nyt tämä porukka istuttamaan kukkia.


    • Herraton

      Eiköhän nuorten ja koululaisten rahat ole menneet parempiosaisten ulkopaikkakuntalaisille? Mene ja tiedä,jokainen näkee ränsistyvän keskustan vai näkevötkö muun kuin erkinkulman liikkeen?

    • Samaatasoapäättäjät

      Kyllä kyläkuva antaa singnaalin että jotain pitää tehdä! Voiskohan se paikallislehti tehdä valtuutetuilta ja virkamiehiltä kommenttia kyläkuvasta?

      • Sinnevain

        Juttuvinkki sinne!


    • Innollauudistusta

      Ei tarvitse mennä kuin Sirkankylään siellä ymmärretään ympäristönhoito. Varmasti sadalla tuhannella kyläkuva olisi viihtyisä . Ja saataisiin edustajille tyylikkäät kuteet päälle;).

    • ennenolitoisin

      Kerrankin täällä puhutaan asiaa. Kylässä on kauniita yksittäisiä pihoja, mutta yleisilme on surkea. ..keskusta on surkeassa jamassa. kunnassa ei ilmeisesti ole yhtään virkamiestä jolle tämän kyläkuvan asian vireillepano kuuluu..Muutamat yritykset ovat valloittaneet "tuotteillaan" kyläkuvan, eikä se ole kaunista katsottavaa. Ihmettelen eikö yrityksissä ajatella asiaa, onhan se asiakkaastakin mukavaa kun on kutsuva kyläkuva, mutta meillä ei välitetä..ikävää katsottavaa.

      • Tosirumia

        Eihän tuotteet vain tarkoita niitä rumia moottorikelkkalaatikoita ja kymmeniä kymmeniä vanhoja kelkkoja erään liikkeen pihassa! Kesäkelilläkin!
        Niillä ei viissiin ole umpiseinäisiä varastoja eikä muita piilopaikkoja.


      • meidänkylä

        Juu mm. ja kun ajetaan vähän pohjoiseen niin näkymät vaan paranee, kunnantalon vastapäätä.


    • ei_ruusu_kukka_kuitenkin

      Autio on keskusta, kun ei kasva puita eikä kukkia. Talvella kovin tuulinenkin. Siisti nurmikko ja puita on esimerkillinen seurakunnan manttaalilla.

    • Eisukua

      Ohan tuo totta,ei ole millään väliä kyläkuva on sitä mitä kunna johto. Asiat hoidetaan miten sattuu jos ollenkaan. Kunnan hrnkilöstöpolitiikka ,terveyskeskus,tenniskenttä,urheilukenttä,koulujutut.Kaikki on täysin rempallaa,liikkeet loppuu. Toiminta samaa kuin aikoinaan surullisen kuuluisassa Juukassa. Onko tämä todella sisäsiittoinen yhteisö ettei mitään saada aikaiseksi kun pelätään sukulaisten sanomisia. Ravintolat tyhjillään silti viina virtaa ja metsästäjän housut ruskeina. Outoa.

    • jospajoskuskukoistaa

      Tosiaanki kamala keskusta....esim shellin naapurin romukasat ihan tien varressa saavat varmaan matkailijanki mielen maahan saati sitte paikallisten. Jotku rakennukset ja rakennelmat myös kaipais ehostusta...esim. entisen sypin uusi " läpölaitos" on tosi karmean näköinen ja ihan keskellä kylää...ei varmaan maltaita maksais jos sen verhoilis siistiksi. Hyvin sulautuu kunnan johto tämänhetkiseen maisemaan.

      • Rautanenomistaja

        Jospasejoskussullekikukoistaa ja saat kerättyä saman verran "rautaa" kun kaehtimallasi Sellin vierustan tontilla olevalla on.
        Nehä on niin ojennuksessaki että ei voi valittaa ja takana oleva hallihan on työhalli ollu ikänsä jo vanhan Unionin aikana. Ethä vai ole sen kaikkein innokkaimman kiinteistökierrospolitikon suulla täällä kirjoittelemassa puuta ja heinää? Rauta onnyt halpaa! Osta sieki ja laita rautavarasto jonneki omale maale.


      • Komppaantyötätekevää

        Hyvä kommentti.


      • rautanenlintu

        Niin on ei Muoniossa saa pärjätä ettei jokku ole vinkumassa.


      • ruostetta

        Jo se vain on hienoa omistaa ruostunutta rautaromua! Onnea siitä. Ei taija kukhan kajehtia, vaikka toivoa soppii.


    • vihreetäkaivataan

      Keskusta kaipaa havupuu istutuksia. Olis kauniit talvellakin ja pehmentäsi maisemaa. Kun lehdet lähtee puista syksyllä, maisema tosi kolkko. Muutamalla kuusirykelmä keskusta raitin ympärille.

      • Bbbs

        Ainoa siisti rakennus on Kiela. Jos edes se kehdattaisiin pitää siistin näköisenä. Onko liikaa vaadittu? Seurakuntakeskuskus on siisti ja asiallinen.


      • masentavapaikka
        Bbbs kirjoitti:

        Ainoa siisti rakennus on Kiela. Jos edes se kehdattaisiin pitää siistin näköisenä. Onko liikaa vaadittu? Seurakuntakeskuskus on siisti ja asiallinen.

        Onko Kielasta tehty lastentarha? Ei nuo lastenvempaimet ainakaan maksavia turisteja houkuta. Vekottimet kuuluisivat koulun pihaan. Ei houkuta myöskään Thai restaurant tai nuo tyhjät mökit pihassa. Hyvin onnistuu Muonissa turisten karkoitus kylältä. Mekin ajettiin ohitse...


      • näinhän

        Ja paskahuussit lukossa, etteivät lapset pääse!


      • Ssepä

        Mitä sitten,mikä se hyvä on?? Jakaa rahaa naapurikuntiin ja antaa kunta ränsisityä. Sillä vaan ei elä.


    • Jotakikunnostettu

      Mutta tullin pihan uudet korokkeet sentään valmistui pikapikaa eikä ollut tekijöistäkään pulaa. Miestä oli kun pipoa paikalla tekemässä töitä.
      Olis samalla oikaisseet ja kiinittäneet tienvarren kilvet kirkonkylällä. Sehän olisi ollutkin jo liikaa.

    • puskatpois

      Muonio on lähtökohtaisesti kaunis kirkonkylä kirkonmäkineen ja kirkko on hyvin hoidettu, kuten pappila ja seurakuntatalo ympäristöineen.

      Kunnantalo ja entinen terveystalo ympäristöineen samoin koulukeskus ovat kohtuullisessa kunnossa.

      Vanha sairaala ympäristöineen on surkeassa kunnossa.

      Muutamat "romukasaympäristöt" ml. vanhat auton- ja kelkkojenromut pilaavat melko siistiä kyläkuvaa.

      Osa entisten maalaistalojen pelloista on hoitamatta, kasvavat koiranputkea ja ojanpientareet pajukkoa ja pihapiirit ja talot ovat ränsistyneet. Toivoisi maanomistajien huolehtivan alueet siistimmäksi. On siistejä ja hyvinhoidettujakin vanhoja taloja ja niiden ympäristöjä. On silmälle ilo katsella niitä.

      Sitten tämä yleinen suomalainen ilmiö on pusikoituminen, joka rumentaa Muonionkin kyläkuvaa. Eikö kunta voisi palkata työllisyystöinä kesäajoiksi aina puolenkymmentä kaveria ja hankkia tarpeellisen määrän raivausvälineitä ja ruveta systemaattisesti ja suunnistelmallisesti hoitamaan yhteistyössä tienpitäjien ja tien- ja katujenvarsitonttien omistajien kanssa teidenvarsia ja kunnan alueita.

      Hoitamattomuus ja välinpitämättömyys pilaavat muuten niin kaunista Muonion kirkonkylää ja muitakin kyliä.

      Ylimuoniota sanotaan Muonion kauneimmaksi kyläksi, mutta ympäristöjen romukasat ja pusikot pilaavat sitäkin. Tosin ylipää kylästä on hyvin hoidettu.

      Kätkäsuvantoa ei enää löydä muun kuin tienvarsikilpien avulla.

      Esimerkkejä on toki muitakin.

      LAITETAAN YHTEISTUUMIN PAIKAT KUNTOON! ASUKKAAT, KUNTA JA YHTEISÖT MUKAAN!

      • mihinrahamenee

        kirkollisveroilla pappilaa ylläpietty ja loput verorahat arkkipiispojen konjamiineihin


      • avustuksiasaatava

        Toki kirkollisverolla ylläpidetään myös pappilaa. Muoniolaisten kirkollisverolla tuskin arkkipiispan konjamiineja maksellaan, koska verotulot eivät riitä, vaan kirkon keskusrahastolta pitää muutenkin saada avustuksia.


      • Omantunnonmukaan
        avustuksiasaatava kirjoitti:

        Toki kirkollisverolla ylläpidetään myös pappilaa. Muoniolaisten kirkollisverolla tuskin arkkipiispan konjamiineja maksellaan, koska verotulot eivät riitä, vaan kirkon keskusrahastolta pitää muutenkin saada avustuksia.

        Vähentäis väkensä oikeisiin mittoihin pieneen ja köyhään seurakuntaan mitoittaen. Liian monta kokoaikaista vaikka ei tarvittaisi eikä töitä riitä tehtäväksi. Sitä vain ei nähdä vaikka kuinka vaihtuu kirkkoherrat.


    • Kunnantyöntekijä

      muonion kuntahan palkkasi Aulikin aikaan yhen muoniollaisen kukkaharrastajan istuttamaan ruusupensaita autotarvikkeen tienlaitaan ja samalla laittaan risteyksen liikennejakajaan kukkia. Ruusupensaat kunta osti se vei ne itelle ja tilalle toi muutaman kuolleen ruusupensaan. Pari koivua sai kahessa viikossa istutettua tienlaitaan ja nekki kuoli heti ja nyt siinä ei oo ku ryteikkö ja jakajaan sai muutaman päivänkakkaran. Kukkia ei hoidettu koskaan ja palkka oli niin kallis että kunta ei pystynyt maksaan, tuolla rahalla minkä se nainen peri niin ois monta oikeaa hortonoomia kukkien hoitoon

    • ryysy

      Ohhoh, aikamoinen tarina. Tuohan on petos. Valvonta puuttu, kunnan rahoilla / tavaroilla saa näköjään tehdä mitä haluaa. Tai ainakin silloin aikoinaan sai.

    • puskatpois

      En tarkoittanutkaan kukkien ja ylipäätään minkään istuttamista, koska niitä pitää hoitaa. Siihen ei taas kunnalla löydy kapasiteettiä. Raivattaisiin ensin kunnolla ja ajettaisiin nurmikot. Pappilan ja seurakuntatalon ympäristö on hyvä esimerkki, miten pitää hoitaa.

      • Kaikillavaivansa

        Seurakunnallahan onkin joutilasta työmieskapasitettia. Seurakuntamestarilla ei olekkaan muuta ko aikaa ajaa nurmikoita vuoroin pappilan ja vuoroin seurakuntatalon ympärystää. Mitä hän muuten tekisikään koko viikon kokoaikaisena työntekijänä, kun viikonloppuisin harvoin lauantaina mutta sunnuntaisin on töitä.
        Haudankaivuunkin tekee ulkopuolinen yrittäjä ja siinä ei apuja tarvita . Merkki vain mistä kaivetaan ja se on seurakuntamestarin työosuus.
        Seurakunnan jäsenet maksaa nurmikonajajankin palkan kirkollisveroissaan.
        Sietääkin olla hyvinhoidettuja pihoja niin pappila kuin seurakuntatalokin.
        Kirkon ulko-oven vois kyllä ajankuluksi maalata. On aika huonossa kunnossa.


      • vihakspisti
        Kaikillavaivansa kirjoitti:

        Seurakunnallahan onkin joutilasta työmieskapasitettia. Seurakuntamestarilla ei olekkaan muuta ko aikaa ajaa nurmikoita vuoroin pappilan ja vuoroin seurakuntatalon ympärystää. Mitä hän muuten tekisikään koko viikon kokoaikaisena työntekijänä, kun viikonloppuisin harvoin lauantaina mutta sunnuntaisin on töitä.
        Haudankaivuunkin tekee ulkopuolinen yrittäjä ja siinä ei apuja tarvita . Merkki vain mistä kaivetaan ja se on seurakuntamestarin työosuus.
        Seurakunnan jäsenet maksaa nurmikonajajankin palkan kirkollisveroissaan.
        Sietääkin olla hyvinhoidettuja pihoja niin pappila kuin seurakuntatalokin.
        Kirkon ulko-oven vois kyllä ajankuluksi maalata. On aika huonossa kunnossa.

        Ja tämä on faktatietoa? Otappa asioista oikeasti selvää ennen kuin tulet tänne pätemään ja valehtelemaan.


      • YKSITÖISSÄ

        KESÄMIES TEKEE TYÖT.


    • puskatpois

      Niin on kunnallakin kiinteistönhoitajansa ja jos otetaan nurmenleikkaajia tai puskienraivaajia, kaikille on maksettava palkkansa. Ne tulevat maksamistamme veroista.

      Kuinkahan monta ovea on kunnalla maalaamatta?

      Harvemmin kiinteistönhoitajat ovat lapionvarressa. Kyllä se on ulkopuolinen urakoitsija, joka kaivaa joka montun.

      Samalla tavalla saattaa kunnallakin olla joutilasta työmieskapasiteettia jos jonkinlaista mestaria ja pomoa.

      ...joten ei kannata mollata kethään. Totuus on kuitenkin se, että seurakunta hoitaa ympäristöä, mutta samalla mäellä ei kunta aina oikein tee sitä.

      • Siistiäon

        Seurakunta hoitaa esimerkillisesti pihat ja kiinteistöt. Turha solvata työtätekeviä ihmisiä. Uskosin että seurakunta voisi hoitaa myös kunnan kiinteistöhoidon,heillä tapahtuu.


      • Pysytäämpätotuudessa
        Siistiäon kirjoitti:

        Seurakunta hoitaa esimerkillisesti pihat ja kiinteistöt. Turha solvata työtätekeviä ihmisiä. Uskosin että seurakunta voisi hoitaa myös kunnan kiinteistöhoidon,heillä tapahtuu.

        Kellä heillä, yksi mies.


      • Näinsoon
        Siistiäon kirjoitti:

        Seurakunta hoitaa esimerkillisesti pihat ja kiinteistöt. Turha solvata työtätekeviä ihmisiä. Uskosin että seurakunta voisi hoitaa myös kunnan kiinteistöhoidon,heillä tapahtuu.

        Jaa-a, kyllä seurakunta voisi hoitaa hautausmaat vielä paremmin. Enpä ole nähnyt monessa niin kamalia hautuumaita kuin Muoniossa. sanakrihaudat on kunnossa mutta esim. kirkonmäellä mettän puolella käytävien reunat rehottaa pitkää heinää ja mättäitä siellä sun täällä. Se on jo seurakunnalta kirkkolain vastaista toimintaa. Kunnan pitäisi hoitaa viheralueensa kuntoon, palkkaisi puutarhurin joka pitäisi jöötä ja sille varattaisiin tekniseltä puolen miehiä töihin ja nuoria palkattaisiin kesätöihin kans tekeen hommia kunnolla. Eikä se auta, että ne kerran tulee kuntoon, niitä on hoidettava. Monet sivukylät on Muoniossa komeammassa kunnossa kuin kunnan keskusta mutta niissäki onki vielä talkoohenkeä eikä siitä tartte lehtijuttua tehdä.


      • Ohiajava

        Niin mikä sivukylä? Joku yksittäinen piha kylläkin. Sivukylän täti(?)muuttanut keskustaan ja kerää toisen pihalta kukkia vaaseihinsa. Mikähän tämä pyöräilevä vanhempi täti oli saksilla leikkaamassa toisen kauniilta pihalta kukkia puskan takana. Eikö tämä ole jo naurettavaa,sanoisin hävettävää käytöstä. Entä mitä omistaja sanoo kun saa tiedon. Kaupungissa olisi tullut poliisi sakottamaan. En ihmettele miksi nuita mielenvikaisia sikiää. Käykää katsomassa muualla sivistynyttä käytöstapoja.


    • niinsurullista

      Täällä ei tosiaan kannata alkaa arvosteleen yksittäisiä työntekijöitä. Mutta tosiasat kuitenkin voi tunnustaa. Muonion oli 60-luvulla erittäin kaunis kylä. Joki näkyi, ei ollut puskia, pihat olivat siistejä, mutta talojakin vähempi. Nyt me asutaan "taajamassa" joka on päässyt puskittumaan, yritykset ovat laajentuneet ja siten valloittavat lisää tilaa, ei aina niin viihtyisästi. Rakentaminen on ollut hyvin kirjavaa, vähän sitä sun tätä.

      Jostain on aloitettava...

    • Ankeusonasenne

      Ennen olit ne eläimet, jotka piti paikat siistinä. Nyt ei ole ko räkyttäviä koiria.

    • Puskatpois

      Puskien raivaus alotettu. Ottakaa mallia ,jos osaatte ...

      • asennevamma

        Me osataan vain valittaa.


      • hyväjutt

        lisää poroja kylille niin pusikot saa kyytiä ja matkailijat tykkää.


    • liikaakaikkea

      Niin oli kylä paljon komeampi 60-luvulla ja asuinympäristöt kohtuujärjestyksessä. Nyt on puskaa ja horsmaa joka paikka täynnä ja pihat romua kuten kelkkoja, mönkijöitä ja muuta romua täynnä. Tosin talojakin on taajemmassa. Kai ihmisillä on liikaa rahaa, kun on romuakin.

      • SallaSalla

        Muonio satsaa motoroituun luontaiselinkeinoon ja unohtaa tavalliset veronmaksajat ja yrittäjät. Kohta siellä ei ole kuin,,,


    • huonoajohtamista

      Kyllä se on niin että Muonio ei satsaa mihinkään...kylä ja koko kunta on kuin loppunsa edellä. Keskellä kylää on rapistumisen partaalla oleva rakennus, jossa onneksi on nyt kirppis vähän eloa tuomassa. Kaksi palvelua on loppunut ja kolme työpaikkaa siinä sivussa, eli vaatekauppa ja R-kioski. Entisessä Osuuspankissa, on tyhjää tilaa ollut jo vuosikausia. Ja kylän "veturiyritys" näyttää hiipuvan sekin, eli aivan säästöliekillä mennään. Ja miten sitten kunnan omat kiinteistöt, se olisi aivan liian pitkä tarina
      kerrottavaksi.

      jos edes ympäristö olisi siistiä, niin se toisi vähän lohtua tähän kunnan ja ympäristön tilaan ja siihen ettei asioille tehdä mitään.


      Vissin täällä odotetaan että jostain Jouku tulee ja sanoo mitä pitää tehdä. ...

      • Johtajatvaihtoon

        Huonoajohtamista nimimerkki olet aivan oikeassa ja olen samaa mieltä kanssasi.
        Muoniossa vain "odotellaan" jos joku tulisi ja sanoisi mitä tehdään..
        Kyläkuva on ruma.


      • Kuuntelen

        Eiköhän veturi ole kukkulan alla, ei kylillä. .


      • Tyhmäkuuntelija
        Kuuntelen kirjoitti:

        Eiköhän veturi ole kukkulan alla, ei kylillä. .

        Tämä edellinen onkin arvoitus! Mitä tarkoittaa...,,,


    • Kirvestä

      Monessa muussakin asiassa mennään reilusti riman ali.Korjattavaa riittää,mutta päätökset ja tekijät olisi saatava jostain muualta ,jostain jossa asioista ymmärretään ,eikä jahkailla ja haukuta vain muita. vanhaa sanontaa lainaten kirveelle on töitä.

      • Eioleasithoidossa

        Eikö nämä päättäjät ole missään vastuussa päätöksistä kuntalaisille? Sinne vaan päättämään,otetaan lautakuntapaikat röyhkeästi ym. Mitä tekee tarkastuslautakunta?


      • miksi.kysyt
        Eioleasithoidossa kirjoitti:

        Eikö nämä päättäjät ole missään vastuussa päätöksistä kuntalaisille? Sinne vaan päättämään,otetaan lautakuntapaikat röyhkeästi ym. Mitä tekee tarkastuslautakunta?

        Tarkastuslautakunta valvoo että sinäkään et riko lakia toimissasi.


    • Suojain

      Se että nämä lukeneet päättäjät ovat niin koppavia,kaikkitietäviä.. Kaikenmaailaman kunnan kouluttamia päättävät suvun edun mukaisesti ei kunnan. Eikö näitä päätöksiä ole mapillinen?. Kohta täällä ei ole kuin samannäköisiä metsäläisiä,tavalliset muuttaa pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe