Minne matkustaa Thaimaassa?

terkil

Moro

Olemme perheen (2 aikuista ja 6 kk ikäinen lapsi) kanssa suunnitelemassa matkaa Thaimaahan välillä marras-maaliskuu. Mihin kannattaisi matkustaa? Olemme kuullet hyvää Balista ja se voisi olla kohteemme?

Itse haluaisin sukeltamaan ainakin pari kertaa.

23

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harkitkaavielä

      Bali ei ole Thaimaassa.
      Itse en lähtisi 6kk vanhan lapsen kanssa lentokoneeseen. Voi vain kuvitella miltä vauvan korvissa tuntuu nousut ja laskut. 10 tuntia koneessa muutenkin kohtuuton aika, sen ikäiselle.

      Jos kuitenkin matkaatte, niin jollekkin rauhalliselle alueelle, jos lapsen ehdoilla mennään. Sen ikäinen ei halua tai tarvitse mitään puuhamaita.
      Vaikkapa koh lanta tai khao lak voisivat olla sellaisia. Tosin joka alueelta löytyy myös rauhallisempaa seutua.

    • poiuytrer

      Ei Thaimaaseen voi matkustaa lapsen kanssa, koska siellä on paljon pedareita ja leidareita. Pysy kotona.

      • KohChang-

        Jos Suomessa on tuollaisia trollidorkia kuten "poiuytrer", niin mikä tahansa maa on erinomainen vaihtoehto. Siitä puhe mistä puute. Kotiperverssi poiuytrer haaveilee lapsista ja haluaa pitää ne Suomessa koska itse hän ei saa seksuaalirikollisena edes passia. Thaimaa on rauhan tyyssija.


    • KohChang-

      Kerro ihmeessä missä päin asut. Minä pidän erityisesti pikkupojista. Tulisin mielelläni heitä hoitamaan.

    • buriman

      Hei Terkil, ihan ekaksi kysyn, onko ihan pakko ottaa se pikkuvauva mukaan?
      Eihän hän siitä matkasta saa muuta kuin vatsataudin ja kipeät korvat mennentullen...
      Noh, menkää ensiks koh samuille ja niille muille saarille, siis pikku tour.
      Sit lentämällä siis kaikki pitkät liikkumiset, takas esim. Pattayalle josta löytyy myös kirkasvetisiä saaria venematkan päästä, sekä Thaimaan parhaat ostos mahdollisuudet.
      Et kerro matkan pituutta mut, jos sen kaks viikkoa niin tuossa ainakin ajatuksia lisää.
      Balihan on Indonesiassa ja siellä sit uudet kuviot jossa varmaan 350000 saarta lisää...
      Menkää menkää ja nauttikaa ja rennolla asenteella ILMAN kiirettä aina niin hyvä tulee :). Kiitos ja khap.

    • matkailuavartaakin

      Ihan tyhmyyttäni kysyn, kun en tiedä enkä ymmärrä.
      Miten coyt vaikuttavat negatiivisesti lasten matkailuun?

      Suurimmaksi osaksi ihan mukavia ihmisiä. Eikä niiden erikoisuutta aina tunnista ellei joku kerro.

      Ihan on hyvä jos ihmiset tutustuisivat erilaisiin ihmisiin. Pääsisivät peloistaan ja ennakkoluuloistaan.

      Monet coyt tekee ihan tavallisia töitä, ja pitää eroavaisuutensa vain omana tietonaan.

      Eihän suomessakaan kaikkia naisia leimata Amalioiksi.

    • Phuujing

      Bali ei tosiaankaan ole Thaimaassa.
      Muuten Thaimaa on erinomainen kohde lasten kanssa. Helppo, halpa ja turvallinen. Js on matkustuskokemusta, mä jättäisin pakettimatkat ja turistikohteet väliin pysytellen silti lähellä suosittuja kohteita, joista löytyy kaikki palvelut, tarvittaessa esim. tasokas sairaalahoito.
      Oma talvikoti löytyy nykyään 20 km Pattayalta etelään Bang Sarayn kylästä. Mopolla huristaa Pattijoelle puolessa tunnissa, autolla riippuu vähän kellonajasta. Jos on tarve nähdä vilinää tai shoppailla jotain, mitä omalta kylältä ei löydy, sinne on siis helppo lähteä vaikka joka päivä. Vierestä kulkee lavataksi aamusta ilta yhdeksään ja sillä pääsee vajaassa tunnissa. Ja joo, meillä todellakin on mopoiltu vauva kantoliinassa.
      Kirkas vetinen Sai Kaew Beach löytyy niemen kärjen takaa, sinne huristaa mopolla nopeasti ja Koh Sametille voi tehdä vaikka päiväretken, jos ei halua yötä olla. Vielä nopeammin saavuttaa Koh Larnin.
      Omalla kylällä on tori ainakin lähes joka päivä -nyt on kyllä pakko tunnustaa, etten muista kun keskiviikon temppelitorin, mutta oisko niin, että torstaina ei ole aamu toria kun keskiviikko illalla on iso tori.
      Lisäksi matka lentokentälle on vain reilun tunnin. Helpo kohde siis. Semmoinen suomalainen unelma: maaseudulla, meren rannalla, kaikki palvelut kävelymatkan päässä :).
      Andamaanien meri toki sukelluskohteena lyö Siaminlahden, mutta ei ne sukelllusmaisemat huonot ole edes Pattayalla. Ite en Pattaya Beachillä tai Jomtien Beachillä menis veteen, mutta aina sielläkin ihmisiä vedessä on.

    • eihyväidea

      6kk lapsi pysykää Suomessa. Älkää ainakaan lentäkö 6 kuukautta vanhan lapsen kanssa kuumaan maahan. Lomanne on pilalla.

      • meidänperhe

        eihyväidea puhuu omiaan, me käväisimme kuukauden reissulla Thaimaassa vähän alle kolmekuisen vauvamme kanssa, ei mitään ongelmia. Vaimo imetti peiton alla nousun ja laskun. Tietysti tämä on yksilöllistäkin, mikäli lapsella on ahtaa ontelot voi itkuakin tulla.


    • balieithaimaassa

      Koh Lanta tai Khao Lak toimivat pienten lasten kanssa.

    • Meitinperhe4xPattaya
    • kohlantalle

      Vauva ei tarvitse kummituslinnaa, vahakabinettia, 4D-elokuvateatteria. Hänelle riittää vanhempien seura ja taaperolle tarkoitetut lelut. Noin pienen kanssa kiinnittäisin huomioita majoituksen sijaintiin. Itse ottaisin bungalowin ihan rannasta, paikasta jossa on lähellä kivoja rantaravintoloita, hierontapaikkoja ja muita pikkupalveluja. Kivoja paikkoja löytyy esim. Koh Lantalta. Viimeksi siellä ollessa meidän naapurina oli lapsiperhe jossa sylivauva. Lapsi nukkui ilmastoidussa huoneessa sisällä, äiti ja isä ottivat aurinkoa ja uivat rannalla, kumminkin taapero oli vanhempien valvovan silmän alla. Tai toinen vanhemmista otti aurinkoa ja uiskenteli ja toinen sisällä lapsen kanssa, kumminkin koko perhe oli puhematkan päässä toisistaan. Ruokailut sujuivat hyvin kun kivoja rantaravintoloita ihan liki, jos lapsi hermostui ei tarvinnut pitkää matkaa kävellä kun sen sai sisälle rauhoittumaan. Koko perhe vietti lokoisia rantapäiviä ja olivat tyytyväisiä.

    • Nyt ei välttämättä kannata matkustaa minnekään Thaikkuihin ja tvsti tiedät syyn. Toisaalta on kyllä niin, että on monia maita, jonne ei kannata lähteä pienten lasten kanssa. Mutta, kun ja, jos tilanne Thaikuissa rauhoittuu, niin matkustakaa Thaimaahan ihan minne vain. Lycka till.

      • Huahinfani

        Me lähdemme parin viikon päästä Hua Hiniin. Se on ollut tähän asti rauhallinen ja turvallinen paikka, vaikkakin toissaviikon pommi-iskut pilasivat paikan mainetta. Thaimaassahan on aina parin vuoden välein räjähtänyt pommeja eri puolilla, ja niillä pyritään horjuttamaan sotilasjuntan mainetta, mutta turistit ovat saaneet olla rauhassa.
        Kun liikkuu päiväsaikaan ja välttää huonomaineisia alueita, niin mitään vaaraa ei ole.
        Hua Hin on lapsillekin turvallinen paikka ja siellä on hyvät palvelut, ostoskeskuksia ja tarvittaessa hyvät sairaalat.


      • eikiitosenää
        Huahinfani kirjoitti:

        Me lähdemme parin viikon päästä Hua Hiniin. Se on ollut tähän asti rauhallinen ja turvallinen paikka, vaikkakin toissaviikon pommi-iskut pilasivat paikan mainetta. Thaimaassahan on aina parin vuoden välein räjähtänyt pommeja eri puolilla, ja niillä pyritään horjuttamaan sotilasjuntan mainetta, mutta turistit ovat saaneet olla rauhassa.
        Kun liikkuu päiväsaikaan ja välttää huonomaineisia alueita, niin mitään vaaraa ei ole.
        Hua Hin on lapsillekin turvallinen paikka ja siellä on hyvät palvelut, ostoskeskuksia ja tarvittaessa hyvät sairaalat.

        Joo tappaahan valkoihoisetkin jne... Hua Hinissä ei vaan ole hirveästi tekemistä. Lapsille olisi mukava muutakin kuin maata kälyisen altaan äärellä rantapallon kanssa. Hua Hin on eläkeläisten kohde.


      • lastenhuvitHuassa
        eikiitosenää kirjoitti:

        Joo tappaahan valkoihoisetkin jne... Hua Hinissä ei vaan ole hirveästi tekemistä. Lapsille olisi mukava muutakin kuin maata kälyisen altaan äärellä rantapallon kanssa. Hua Hin on eläkeläisten kohde.

        Kyllä lapsia voi käyttää rannallakin siellä, mukavaa käydä hevospallosotaa, siitä pitävät ja lijussa uinnista.


    • hyvinpärjäätte

      Seurasin viime reissulla lapsiperheitten touhua phuketissa ja ilmeisen hyvin he näyttivät pärjäävän.Lentomatka voi olla raskas kun se on niin pitkä, mutta toisaalta pieni vauva ei niin ihmeitä tarvi, kunhan saa olla sylissä, vaipat kuivana ja tarpeen tullen ruokaa.
      Lomakohteessa kannattaa varata joku hyvä tasoinen hotelli jossa kaikki tarpeellinen on siinä lähettyvillä, ettei tarvi missään hirveessä helteessä tarpoo pienen kans. Itse varaisin vauvalle sellaisen leikkipeiton jolle se olisi helppo laskea ja ei tarvis miettiä mitä pöpöjä on ja kaikkien pitäis muistaa pestä hyvin kätensä vauvaa kosketellessaan. Olettaisin että hyvällä suunnitelmallisuudella ja huolellisuudella pärjäätte vauvanne kanssa vallan mainiosti. Tuon ikäinen nukkuu kuitenkin niin paljon vielä ja ei ihan niin hirveesti vielä liikukkaan.

    • Lepoloma

      Rayong Ban Phe ja Hat Mae Rambhung ranta 12 km valkoista hiekkaa eikä turistimassoja, Rayongin kaupunkiin 17 km jossa sairaalat, niistä yksi hieno ja tasokas turisteille tarkoitettu.Ban Phen kylässä 6 km päässä lääkäreitä, hyvin varusteltuja kauppoja, posti, pankkeja automaatteineen, poliisi, toreja, markkinoita, periaatteessa kaikkea. Rantakadulla tiuhaan ruokapaikkoja, hierontapalveluita, mopovuokraamoja, ei yökerhoja eikä tyttökatuja vaan rauhallista kalastajakylän elämää, hinnat hyvin edulliset. 4 km päässä upea exoottinen viidakkoravintola jonka yhteydessä suuri vesipuisto, 3km päässä akvaario, luonnonsuojelualue, ym ja mikä parasta ranta on yksi Thaimaan kauneimmista jota turistimassat eivät ole vielä pilanneet.Kyllä siellä on pienempiäkin lapsia näkynyt ja hyvin ovat pärjänneet, lentokoneessakin saa vauvalle oman kopan. Olemme itse viettäneet lomiamme talvisin jo kymmenen vuoden ajan tuolla kyseisellä rannalla. Jos joskus kiinnostaa asunnon vuokraus niin minulta löytyy ihan rannalta eli 60m päästä täydellisesti varusteltu ja täysin remontoitu 43m2 asunto 10 kerroksesta jossa iso parveke suoraan merelle päin, talossa myös iso uusi uima-allasalue ym, ym.
      Suvarnabhumin kansainväliselle lentokentälle 180km, ajoaika 2h.

      • Moi, laitatko kuvia ja tietoja asunnostasi. Suunnittelemme reissua tuonne suunnalle tammikuussa. Osoite [email protected]


    • thaikuri

      Toisen pelko on säästämisen alku.
      Kun punaiset piti karnevaaleja bangkokissa, tuli peruutusmatkoja etelä thaimaahankin. Sama toistui keltaisten juhliessa. Myös tulvat toivat edullisia lentoja yllättäen markkinoille. Samoin kävi kun vahinkolaukauksia ampuivat rajan yli, Prasat Preah Vihear temppelikiistassa.

      Näistä sinällään valitettavista tapauksista, Thaimaassa näki vain telkkarista, jos ei tapahtumapaikalle joutunut.

      En myöskään ymmärrä tätä hevonpaskakammoa. Suomalaisille on syötetty hevonpaskaa niin Kataisen ja stubin hallituksen taholta kuin myös sipilän hallituksen taholta. Luulisi siihen jo tottunut.

      Rotta ongelmastakaan on turha puhua sen enempää Pattayan kuin hua hin osalta. Kyllä pahempi rotta ongelma esintyy näillä thai palstoillakin.

    • Koh Lanta ja Koh Samet voisivat olla myös nyt turvallisia kohteita teille, koska mukananne on lapsi. Kannattaa vierailla UM:n matkustustiedotteen palstalla kohdassa Bali.

    • suunnaksikohlanta

      Koh Lanta on lapsen kanssa matkustettaessa tosiaan niitä Thaimaan parhaita kohteita. Se on rauhallinen, turvallinen ja omaa niitä kaipaamianne sukellusmahdollisuuksiakin. Mu Kon:n kansallispuisto on aivan ihana, mutta sinne en noin pikkuista vauvaa veisi, kuuman ja kosteuden takia. Muutenkin sitten kannattaa muistaa pitää pikkuinen kaukana auringosta ja hyönteiset loitolla, huolehtia omasta käsihygieniasta huolellisesti jne. Koh Lantan pikaesittely on tarjolla näillä sivuilla: http://thaimaa.biz/kohteet/ko-lanta/ ja http://thaimaahan.net/kohteet/koh-lanta/

    • Hei! Silloin kun meidän lapset oli pieniä (6kk ja 2v) kävimme myös Thaimaassa.
      Pienten lasten kanssa matkatkin taittuvat hyvin mutta se vaatii hieman pohja työtä.
      Ennen reissua käytin lapsia neuvolalääkärillä, joka varmisti että korvat oli puhtaat. Saimme lääkäriltä hyviä vinkkejä millä helpottaa nousun ja laskun aikaisia paineen muutoksia.
      Esim. Syöttäminen pullosta/ tutin käyttö nousun aikaan toimii samalla periaatteella kuin aikuisella purukumin jauhaminen.

      Matkakohteena suosittelisin jo mainittua Khao Lakia tai esim. Phuketin rauhallisempia rantoja Kata Noi, Nai Harn tai Bang Tao beach.
      Kannattaa tutustua hotellin lähiympäristön palveluihin ja arvosteluihin etukäteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe