Kuopion keskustan vaatetarjonta näivettyy

Mikseivätpysy

Keskustasta kaikkoaa kaikki vaatekaupat! Lähtee Aleksi13, VeroModa, menee Anttila ja ties sun mitkä liikkeet. Aika tympeää. Mitä sinne jää? Miksei Kuopiossa ole JC:n farkkukauppaa, Micksiä, Indiskaa, Zaraa -EI MITÄÄN! Matkuskin on alkanut tyhjenemään, tyhjien liiketilojen kohdalla seinillä roikkuu mainospressut. Ei tee hyvää Kuopiolle. Muista kaupungeista kyllä muotia löytyy. Ollaan siirtymässä ihan selvästi takahikiä-porukkaan tätä menoa.

68

2196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KledjuliikePula

      Pieksämäeltä ollaan perinteisesti menty vaateostoksille Jyväskylään. Kuopion tarjonnasta on aina puuttunut Joensuussa pääkonttoriaan pitävän maakuntakaupunkien ykkösvaateliikkeen Kekäleen toimipiste. Miesten pukeutumiseen erikoistunueen oululaisen Pukumiehen kaltaista liikettä ei ole. Niin ikään puuttuu paikallinen suuri Porin Ratsulaa vastaava vaatetusliike.

      • lidlonhalpa

        Tokmannin muotiliike köyhille Kuopiolaisille tulee Anttilan paikalle. Tietää heti keskusta-asukkaat kun katsoo Tokmannin mainosta. Lidlistä sais vieläkin halvemmalla kun se tulee Tokmannin viereen.


    • köyhyys.iskenyt

      Kuopiolaiset ovat köyhtyneet niin rajusti että ei pystytä enää ostamaan vaatteitakaan uusina. Huomaathan että kirpputorit täällä kukoistavat...

      • peskääedesvaatteenne

        Täälä ostetaan vaatteet rättikauppiaalta torilta ja käytetään esimerkiksi vuosikymmeniä vanhoja vaatteita. Sitten onneksi on niitä jotka käyvät Modassa ja Henryssä ostoksilla.


      • KirppisVertailu

        "Huomaathan että kirpputorit täällä kukoistavat..."

        Leväsellä SPR:n kirpputorilla tuotteet on lajiteltu -> helppo etsiä. Kun paikalle pitää tulla autolla niin ei ole kamala ryysis. Hinnat jopa tuplat Citykirppikseen.

        Citykirppiksessä naisten vaatteita paljon > kuin miesten. Ruuhkainen (enemmistö asiakkaista naisia) koska pääsee paikalle helposti ilman omaa autoa. Tuotteet yksittäisten myyjien vuokraamilla paikoilla -> hankala etsiä varsinkin jos muita asiakkaita on samaan aikaan liikaa. Voi löytää edullisesti hinnoiteltuja tuotteita.


    • junttieinari_

      Onneksi meille junteille löytyy verkkahousuja ja tuulipukuja mm. Tokmannilta. Kuka noita kaikenmaaliman muotitaloja tarvitsee ?

    • Konekraatti

      Älä osta koskaan mitään verkkokaupasta! Jos ostat, loputkin kaupat pannaan kiinni ja naapurisi jää työttömäksi. Samaan boikottiin myös markettien itsepalvelukassat. Asioi ihmisen kanssa, ei koneen. Ihminen maksaa veroja, kone ei!

      • ostan.verkkokaupasta

        Anttilakin aloitti postimyynnillä mikä on käytännöllisesti katsoen sama asia kuin verkkokauppa. Laajensi sitten kivijalkamyymälöihin, kukoisti aikansa ja nyt kai aika ajoi ohi heidän tavastaan toimia.
        Nythän on myös verkkokauppa.com jolla kai on myös muutama kivijalkaliike:
        https://www.verkkokauppa.com/fi/myymalat

        Verkkokauppa.comilla lienee paremmin suunniteltu toimintamalli koska ovat menestyneet pörssissäkin hyvin. Tuotevalikoima tosin on erilainen kuin Anttilassa, ehkäpä siinä onkin se menestyksen ja Anttilan kohdalla tappion ydin.


      • kraatti

        Hyvä kirjoitus konekraatti.Mie toimin täsmälleen samoin.


      • EiVerkkokaupoille

        Tämä on oikeasti niin totta. Samaa mieltä. Käyttäkää palveluja, joissa ihminen työssä! Verkkokauppa kaiken pahan alku ja loppu.


      • ärrpur

        Miten ihmeessä joku voi ostaa vaatteita verkkokaupasta? Jokaisella ihmisellä on omannäköisensä kroppa. Ainakaan itse en voisi edes kuvitella ostavani summassa vaatteita, ja sitten harmittaisi, jos tuote ei jostain syystä olisikaan hyvä ostos.


      • ihmistyötä.sekin
        EiVerkkokaupoille kirjoitti:

        Tämä on oikeasti niin totta. Samaa mieltä. Käyttäkää palveluja, joissa ihminen työssä! Verkkokauppa kaiken pahan alku ja loppu.

        Ihmisiä siellä verkkokaupassakin on töissä hakemassa ne tuotteet varastolta, pakkaamassa ja postittamassa, kirjanpidossa ja hallinnossa.


    • ajatmuuttuneetpaljon

      Onneksi on verkkokaupat!!! Yhtään hyvää kenkäkauppaa ei löydy enää keskustasta, vain mummokenkiä tarjolla.

      Ihmiset ostaa isoista perhemarketeista käyttövaatteet, koska muut kaupat ei menesty. Sieltä saa perusvaatetta edullisesti. Ne jotka "viihtyy" ostoksilla tai seuraavat enemmän muotia käyvät Matkuksessa tai muualla isommissa kaupungeissa.

      Ostovoima heikentynyt, sen myötä ihmiset oppineet tulemaan vähemmällä toimeen, enää ei haalita tavaraa ja vaatetta, ostetaan vain se mitä tarvitaan. Ihan hyvä suunta!!! Kaupoilla luurailu ei kiinnosta enää samalla tavalla kuin joskus ennen.

    • Jjkh

      Sama ilmiö on kyllä muissakin kaupungeissa. Verkkokauppa ja lama jyräävät...

      • poispoikkeen

        Jyväskylässä näytti Jyväskeskuksesta kauppoja hävinneen paljonkin. Tyhjiä liikehuoneistoja ympäriinsä.. Tätäköhän ihmiset sit lopulta haluaa...Oli se ennen vanhaan mukava kaupoilla kuljeskella.


    • kanto_teline

      "Keskustasta kaikkoaa kaikki vaatekaupat!"

      Pitäisikö lukea, että keskustasta kaikkoaa kaikki ämmien rättikaupat.

      Eiköhän se ole tuo nettimyynti. Kaupat, kioskit ja matkahuollot pursuaa ämmien Zalandolta tilaamia paketteja.

      • Shameonthis

        Varmasti totta. Näillä tilauksilla sen aiheuttavat. Sääli.


    • sdewsdf

      Ihmiset kyllästyi kalliisiin vaatteisiin, jotka pyöri kauppojen rekeissä pitkiä aikoja. Joskus nuhjuisinakin niitä yritettiin myydä suolaiseen hintaan. En käy enää pikkukaupoissa vaateostoksilla.

      • Merkkikamaa

        Väitätkö että Henri tai Modassa olisi nuhjuisia vaatteita. Molemmat löytyy keskustassa. Ja onneksi niissä käy ihmisiä ja käyttävät rahaa.

        Olisi ikävää jos nuo liikkeet lopettaisi keskustasta. Onneksi nuoret ymmärtävät käyttää näitä ja tietysti asiakkaina on vanhempia ihmisiä myös.


      • kakkahousussa

        henriä ja modaa ei voi lukea pikkukaupoiksi. isoja liikkeitä molemmat.


    • hereillä948594

      Tän aamun SS kertoo, että nyt lähtee jo KappAhlkin Aapelista! Ei sinne tosissaan jää mitään :( niin, ja sieltä alhaalta se Moda vai mikä se on. Hitto, miten köyhää menoa...Kuka vastaa Kuopion keskustan kehittämisestä ja kauppojen haalinnasta. Siel pitäs olla nyt hereillä ja houkutella yrittäjiä! KuOPIO kaipaa uutta!

      • vamostukos

        Ei ole kehittäjiä kun ei ole silmää tulevalle. Ammattitaidottomia kaupungilla töissä. Jos ei ees toria saa toimivaksi niin miten sitten mitään muuta.

        Ollaan niin "lupsakkaita" ettei nähdä tulevaisuuteen. Joensuussa toimiva tori ja vetää väkeä ja siitä hyötyvät ympärillä olevat liikkeet. Täällä ei vaan osata hoitaa asioita.


      • fkdskljfkljkdsl

        Ei kannata, kannettu vesi ei kaivossa pysy. Jos ihmiset eivät halua käydä keskustassa niin se on vain sitä markkinataloutta, ostajat päättävät missä kauppa menestyy, äänestetään ns. jaloilla.
        Kuopion keskustan kuihtuminen on malliesimerkki siitä mitä tuhoa poliitikot saavat aikaan toteuttaessaan kirjoituspöytiensä takana keksimiään fantasioita. Ne on niin kaukana irti todellisuudesta että ne eivät vain toimi. Sama tuho toteutui 90-luvun lamassa ja toteutuu paraikaakin siinä kun Suomi ei nouse lamasta vaikka muu eurooppa on jo noussut.
        Poliittinen aineksemme on niin luokattoman huonoa että kaikille potkut ja uudet miehet tilalle!!


      • Erkin_haamu_elää

        Kuopion keskustan alasajo alkoi siitä, kun joku Kaupungin suojatyöpaikassa oleva viherpiipertäjä, ituhippi pössyttelijä keksi "kävelykeskustan".


      • epic.failure

        Korjaan lausuntoani, ei voi sanoa luokattomaksi sittenkään koska tuo kävelykeskusta "uudistuksen" epäonnistuminen on aivan ylittämättömässä eeppisessa kokoluokassa, kaupungin historian suurin moka :D
        Kyllä normaali ihminen osaisi hävetä miltei hirteen itsensä tehtyään tällaisen jättimokan mutta ei poliitikko.


    • KalPa_and_Bieber_Fan_666

      Viimeksi kun kävin Mikkelissä, oli siellä Sportiat ja Stadiumit kaupungin keskustassa. Kuopiossa ne on jollain pellolla Petosen takana. Pelkään torin näivettymisen jatkuvan, kun Savilahden kampuksen myötä opiskelijaelämäkin keskittyy entistä enemmän keskusta-alueen ulkopuolelle.

      • Ajan_kysymys

      • sitäodotellessa

        Kuopion keskustaan Anttilan paikalle urheiluliike XXL olisi piristys keskustalle. Ja sinne tultaisiin kauempaakin. Kuopion toria ei pelasta enää mikää. Se on jo näivettynyt. Ja syy on huonon johtamisen.

        ToiVottavasti tuo urheiluliike tulisi. Tila olisi mainio heille.


      • suossaollaan
        sitäodotellessa kirjoitti:

        Kuopion keskustaan Anttilan paikalle urheiluliike XXL olisi piristys keskustalle. Ja sinne tultaisiin kauempaakin. Kuopion toria ei pelasta enää mikää. Se on jo näivettynyt. Ja syy on huonon johtamisen.

        ToiVottavasti tuo urheiluliike tulisi. Tila olisi mainio heille.

        Mitä ihmettä siellä myydään? Tarvittais liike, jossa on muutakin kuin urheilurytkyjä. Uuden aikaisia kahviloita venetsialaistyyliin kuten esimerkiksi Bacaro Doppio jne., vaatekaupoista Marks&Spencer, Only, Kicks jne.


      • vauhtisokaissut

        Että oikein venetsialaistyyliin. Kun nykyisiäkään yrityksiä ei käytetä, niin kannattaako yrittäjän ottaa riskiä.Ei.

        Ei riitä ostajia koska koska ei ikääntyneet ovat iso osa Kuopiota. Kuopiossa ei ole osattu rakentaa keskustaa oikealla tavalla. Järki on puuttunut suunnittelijoilta, näkemys tulevaisuudesta. Ja nyt se kostautuu. Nyt on liiketilaa tyhjänä ja kannattaa miettiä kostautuuko uusien alueiden rakentaminen, se selviää seuraavien vuosien aikana. Nyt päättäjät näkevät että Kuopio on vetovoimainen myös 20 vuoden päästä. Täällä ei ymmärretä että ihmisten saaminen Kuopioon on entistä vaikeampaa tulevaisuudessa.


      • norwegian

        Ja miten se olisi pitänyt rakentaa?


      • jakso

        Ihmiset haluavat päästä helposti liikkeisiin, eli niiden ei pitäisi olla 3-4 kerroksessa sokkeloisissa rakennuksissa kuten minnat ym ovat. Käy katsomassa miten Joensuussa on osattu taitavasti rakentaa kauppakeskus keskustaan. Suoraan torilta pääset sinne josko käyt katsomassa miten siellä on osattu. Siellä torikin on nähtävyys, nimittäin ihmistä ja myyjää riittää.


      • halpakonsultti

        Nyt on Kauppalehdessä asiantuntijan suulla juttua. Keskustat autioituu kun ei ole kauppakeskusta. Joensuussa tämä ymmärrettiin ja sellainen rakennettiin keskustaan.

        Kuopion kiima myydä maata vaan jatkuu ja kehittämisestä ei ymmärretä mitään. Tori on huonossa jamassa ja tulee jatkossakin olemaan.

        Saaristokaupungin rakentaminen sai kiiman päälle ja nyt ei loppua näy.

        On surkeita konsultteja ja kaupungin päättäjät ovat tiellä josta vielä kärsii veronmaksajat. Täälä on tyritty kunnolla. Tyhjä tori jossa ei kauppa käy. Jossa ihmiset eivät viihdy.

        Torin toimivuus on aina käyntikortti.


    • uffe_lindqvist

      Miksi XXL tulisi Anttilan hikisiin tiloihin? Niin epäseksikäs kauppapaikka kuin voi olla.

      Oma ehdotus: koko Anttilan rakennus nurin. Tilalle moneen kerrokseen kohoava MODERNI kauppakeskus, josta kunnon yhteys myös torin alle. Samalla puretaan kaikki nämä kaupunkikuvaa rumentavat lättänäostarit (Tullinkulma, H-Talo jne.) ja tilalle umpikorttelia.

      • Heitä_homo_volttia

        Jaha taas tämä umpikortteli idiootti on herännyt Sinä kasvat ruohoa ennen kuin Anttilan rakennus on nurin. Vasta remontoitu ja ulkokuori uusittu.


      • 905846

        H&M:n valtava ostostalo siihen niin kuin Jyväskylässä, kaksi kerroksinen.


      • ostanainamaailmalta
        905846 kirjoitti:

        H&M:n valtava ostostalo siihen niin kuin Jyväskylässä, kaksi kerroksinen.

        Siis aivan törkeet hinnat Suomessa putiikeissa!!

        Oltiin keväällä Alaniassa ja osteltiin HellyHansenia, Diisseliä, Bossia, merkkilaukkuja rouville ym.... kalleimmatkin alle 25e!!!!
        Myykää samaan täälläkin, kyllä meitä merkkitietoisia asiakkaita riittäisi!

        ps etsittiin mielenkiinnolla H&M kojua, ois ollut magee nähdä näiden muotikuteitten hinnat maailmalla!!!


      • senverranylimäärästä

        Luuletko tosiaan ostaneesi aitoja tuotteita Alanian pojilta. Voi reppanaa. Hulluin juttu mitä olen lukenut aikoihin. Turkissa ja Marokossa tehtaat painaa tulemaan maailmalle feikki kamaa miljardien edestä.

        Vai että Alaniaan ostoksille. On savolaista vedätetty.

        Sen verran pitää olla louvoo, että pystyy ostamaan aidot merkkituotteet Suomesta. Ja sen verran ylimäärästä ettei noissa maissa tarvi matkustella.


      • voiiieiiii
        ostanainamaailmalta kirjoitti:

        Siis aivan törkeet hinnat Suomessa putiikeissa!!

        Oltiin keväällä Alaniassa ja osteltiin HellyHansenia, Diisseliä, Bossia, merkkilaukkuja rouville ym.... kalleimmatkin alle 25e!!!!
        Myykää samaan täälläkin, kyllä meitä merkkitietoisia asiakkaita riittäisi!

        ps etsittiin mielenkiinnolla H&M kojua, ois ollut magee nähdä näiden muotikuteitten hinnat maailmalla!!!

        Voi ei sinua hyvä mies, ne on oikeasti plagiaatteja eli halpakopioita viimesen päälle. Sen verran käynyt siellä itsekin...Only for you, special offer to you, only for today!


      • yrityshyväkymmenen
        ostanainamaailmalta kirjoitti:

        Siis aivan törkeet hinnat Suomessa putiikeissa!!

        Oltiin keväällä Alaniassa ja osteltiin HellyHansenia, Diisseliä, Bossia, merkkilaukkuja rouville ym.... kalleimmatkin alle 25e!!!!
        Myykää samaan täälläkin, kyllä meitä merkkitietoisia asiakkaita riittäisi!

        ps etsittiin mielenkiinnolla H&M kojua, ois ollut magee nähdä näiden muotikuteitten hinnat maailmalla!!!

        Vai laitoitko sittenkin pilke silmäkulmassa tuon kommentin? Merkkivaatteita Alanyasta?


      • xDxDxDxDxD

        Rätti Alaniassa maksaa euron vähemmän kuin Kuopiossa. Matka Alaniaan sen sijaan 1000 euroa enemmän xDDD


    • eitoimieinäin

      Joensuussa on osattu rakentaa torin ympärille oikealla tavalla kauppakeskukset. Ja ne toimii.

      Täällä ei toimi. Täällä ei osata suunnitella. Täällä kaikki tehdään niin lyhytnäköisesti.
      Htalo hyvä esimerkki. Kuppakeskusten läpi pitää päästä kulkemaan ne ei saa olla sokkeloisia.

      Mutta onhan täälä kenttä keskellä kaupunkia jossa on avaruutta..

      • toimiimissätoimii

        Joo ja Jyväskylässä kävelykatu ja keskusta toimii, kaikki näppärästi lähekkäin, eikä siellä kävelykadulla autolla ajeta niin kuin Kuopiossa Kauppakadulla saa katolle suhata.


      • mieti_mieti

        Mieti kaksi kertaa miksi Kauppakatu Kuopiossa välillä Vuorikatu - Puijonkatu on "kävelykatu"?

        Miksei Tulliportinkatu Vuorikadun ja Puijonkadun välillä ole "kävelykatu"?


    • keskusta_autioituu

      Linkki uutiseen:

      http://www.savonsanomat.fi/talous/Kuopion-keskustassa-on-lähes-9-000-neliötä-tyhjää-liiketilaa/804781?pwbi=4e457e68bd2c683e2c1d3cfd0eee3c55

      "Vapaata liiketilaa on luvassa lisää, sillä varsinkin vaatekauppojen osalta keskustan liiketiloissa käy suurta turbulenssia. "

    • huonolla

      Kuopiossa rakennetaan siihen malliin että tyhjää tilaa tulee olemaan ja kohta on myymättömiä asuntoja. Jatkuva rakentaminen tulee kostautumaan. Sen näemme pian. Tyhjät liiketilat kertoo suuresta ongelmasta ja sitä täällä ei ole ymmärretty.

    • cvgghhjkkl

      Jyväskylän keskustassa eläviä kauppakeskuksia ja Sokoskin paljon isompi kuin Kuopiossa. Anteeksi vaan, usein tulee ostettua Jyväskylässä käydessä tai tilattua netistä. En voi ostaa sellaista, mistä en tykkää, enkä ylihinnoilla. Katsokaa Kuopiolaiset kauppiaat peiliin, ahneita taidatte olla?

      • Mitä_täällä_teet

        Kannattaisiko sinun muuttaa takaisin sinne ah niin ihanaan Jyväskylään)


      • lepomäki

        Kannattaisiko Pohjois-Savon ryhdistäytyä?


    • get.real

      Joku kaipaili urheiluvaateliikkeitä, Kuopioonko missä on niin paljon läskejä että telttoja eli XXXXXXXXXXXXL kokoisia rättejä myyvä liike pärjäisi paremmin :D

      • 56OnMaksimikoko

        "Kuopioonko missä on niin paljon läskejä että telttoja eli XXXXXXXXXXXXL kokoisia rättejä myyvä liike pärjäisi paremmin."

        Alemarketeista löytää helpommin XL-3XL -kokoisia vaatteita kuin merkkiliikeistä. Jos vaatekoko menee yli 56:n (noin 100 kilon raja keskipituisilla) niin vaatteiden löytäminen merkkiliikkeistä menee haasteelliseksi.

        "Joku kaipaili urheiluvaateliikkeitä."

        T-paidat ja verkkarit eli urheilutekstiilit ovat vaatteita, joita lihavimmille on helpointa löytää.


    • agesgjm

      TÄ? Onko tänne tulossa joku läskiliike?
      Vituks menee kaikki-

      • Heikkomenekki

        Joo, odiinit perustaa ylijäämätekstiilipuodin!


      • odiinit_sitä_ja_tätä

        Tämä yksi saa tungettua odiinit joka keskusteluun. Kohta varmaan hääseuruetta oli vartioimassa odiinit ja odiinit käy pannukakkutalossa syömässä.


      • Vakkaripaikka
        odiinit_sitä_ja_tätä kirjoitti:

        Tämä yksi saa tungettua odiinit joka keskusteluun. Kohta varmaan hääseuruetta oli vartioimassa odiinit ja odiinit käy pannukakkutalossa syömässä.

        Ei Kuopiossa ole pannukakkutaloa, eikös se kantapaikkasi ole se Hulkon Grilli?


      • ihanauudistusolisi
        Vakkaripaikka kirjoitti:

        Ei Kuopiossa ole pannukakkutaloa, eikös se kantapaikkasi ole se Hulkon Grilli?

        Ei vielä, mutta toivottavasti pian on.


    • Kuopio16

      Vaatemyymälät lopettavat sekä keskustasta että Matkuksesta koska,

      - Nettikaupan lisääntyminen, joka vie verorahat ulkomaisille yrityksille. Suomesta on tulossa hyvää vauhtia Euroopan Suonenjoki ja siinä sivussa Kuopiosta Suonenjoen kaukaisin lähiö. Isoille kansainvälisille yrityksille riittää verkkokaupan pitäminen Suomen alueella ja liikkeitä ei tarvita kuin etelä-Suomeen. Kaupan alalta tulee häviämään paljon myymälöitä eikä uusia tule tilalle. Näiltä aloilta tulee jäämään paljon ihmisiä työttömäksi ja heidän työllistymisensä muille aloille tulee olemaan hidasta. Mielenkiintoista nähdä mistä rahat riittävät nettikauppojen ostoksiin ja mihin ihmiset tulevaisuudessa työllistyvät.

      - Liiketiloista on ylitarjontaa asukasmäärän suhteutettuna. Ikean tulemisen yksi ehto oli, että saavat myös rakentaa kauppakeskuksen Ikean kylkeen. Uskoteltiin, että se luo työpaikkoja ja sille on tarvetta, mutta kuten näkyy nämä väitteet ovat olleet vääriä. Työttömyys on lisääntynyt ja kauppojen määrä palautuu samalle tasolle kuin mitä se oli ennen uusien kauppakeskusten tuloa. Miltei kaikki tuplaliikkeet avanneet ovat lopettaneet toisen liikkeen joko Matkuksesta tai keskustasta. Tarvetta ei siis ollut ja nyt kaupat ovat jakaantuneet Matkuksen ja keskustan välille. Nyt liikkeet lopettavat sieltä missä pääsevät vuokrasopimuksestaan eroon.

      - Lehdet ovat kirjoittaneet positiivista niistä, jotka ostavat heiltä ilmoitustilaa. Samalla on haukuttu keskustaa jokaisesta pienestäkin ongelmasta, koska se kiinnostaa lukijoita. Liikkeiden lopettamisuutisia esim. Matkuksesta ei ole juuri uutisoitu, vaikka liikkeitä on lopettanut jo monia. Tyhjät liiketilat on taitavasti piilotettu pressuilla ja osa vuokralaisista odottaa vuokrasopimuksen loppumista. Kävijämäärät ovat noin 2,5 miljoonaa vuodessa mikä on erittäin vähän kauppakeskuksen kokoon suhteutettuna. Ihmisten mielikuvat keskustasta ovat siis melko negatiiviset ja Matkuksesta taas enempi positiiviset. Prosentuaalisesti Matkuksessa on enemmän tyhjää tilaa kuin keskustassa, mutta 9000 tyhjän neliön uutisointi kuulostaa pahemmalta, eli huomion kannalta paremmalta.

      - Toriremontti tehtiin väärään aikaan ja se viivästyi pahasti. Lisäksi Kuopion tori on aivan liian iso ja avonainen.

      - Keskustasta puuttuvat nopeat parkkipaikat. Eli kaikki parkit ovat parkkihalleissa ja vaikka osa niistä onkin ilmaisia, eivät ihmiset uskalla niihin ajaa.

      - Keskustan vuokrataso ei ole vielä sitä laskenut. Suurimmat talot ovat eläke-firmojen omistuksessa ja heillä ei ole tarvetta laskea vuokria vaikka talo olisi puoliksi tyhjä. Puoliksi tyhjä talo on sillä hetkellä vain sijoitus, joka ei kannata. Tämän takia vuokrat laskevat hitaasti jos laskevat ollenkaan.

      Mitäs tulevaisuudessa?
      Mielenkiintoista nähdä. Jos keskustan vuokrataso tippuu, saattaa muuttoliike vaihtua keskustaan päin, kun Matkuksen vuokrasopimukset päättyvät. Tällä hetkellä keskustaan muuttaa paljon toimistoja, jotka lisäävät varsinkin palveluiden kysyntää. Vaateliikkeiden kadunvarsimyymälöiden tulevaisuus riippuu pitkälti nettikaupasta ja millaiseksi ostaminen muuttuu tulevaisuudessa. Kun nettikauppa lisääntyy, tulevat liikkeet loppumaan myös peltomarketeista. Sekä Matkuksessa kuin keskustassakin, jotkut liikkeet pärjäävät hyvin ja jotkut huonosti. Tämä johtuu pitkälti heidän asiakasryhmistään. Molemmat paikat ikään kuin etsivät "omia" liikkeitään ja molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Keskustassa on esim. paremmat ravintolat ja kattavampi julkinen liikenne ja Matkuksessa helpompi liikkuvuus talon sisällä ja maksuttomat parkkipaikat.

    • noneedfordesperation

      Myös 90-luvun lamassa keskustasta loppui useita vaatekauppoja, ja ajan myötä tilalle tuli uusia. Vaatebisnes on ala jossa kaupoilla on aina elinkaarensa, joskus lyhyempi, joskus pidempi. Vaikka monet kaupat lopettavatkin, niin myös uusia tulee. Esim. perjantaina Kauppakadulla Houkutuksen vieressä avautui uusi vaatekauppa Piattaco. Myös Aapeliin tulee syksyllä Luhta brand store. Ja varmaan muitakin uusia tulee. Syksyllä keskustassa on myös pop-up kauppojen viikot, joten saa nähdä mitä yrityksiä siellä nähdään.

      • Laris

        Piattaco liikkeessä naisille ja miehille vaatteita,kenkiä,laukkuja ym. Minulle ja miehelleni tuli ainut liike Kuopiossa missä asioida. Siellä saa palvelua ja upeita tuotteita. Suosittelen käymään.


    • asiakastänäänkin

      Moda ei lähde keskustasta onneksi. Ja toivottavasti asiakkaita käy jatkossakin siellä.

    • jäsenkortti

      Kun kävin Aleksi 13 myymälässä ja ostin tuotteita, kysyin että mihin enää tarvitsen aclass jäsenkorttia,kun liike lopetetaan myyjä sanoi, että kortti käy uuteen avattavaan liikkeeseen. Kortilla on saanut kivasti alennuksia, kertynyt ostoksista..

    • remukaro

      90- lukua ei kannata muistella millään tavalla. Maailma oli täysin erilainen silloin.
      Nyt on 60-70 vuotiaita paljon ja väki vanhenee. Ja osa ei tarvitse vaatteita samalla tavalla. He menee päätyyn niillä mitä on.

      Lapsia ei synny riittävästi. Maailma on muuttunut mutta milloin sen huomaa Kuopiolaiset päättäjät?

      • Suomi.OLI.hyvä.maa

        Vaatteita nyt on kirppikset pullollaan pilkkahintaan ainakin naisille ja nettikaupoissa saattaa vielä löytää joskus kohtuuhintaisia uusiakin.

        Se ettei lapsia synny riittävästi on jo 90-luvulta harjoitetun häikäilemättömän ja epäihmismäisen tylyn lamapolitiikan syytä, ihmisten toimeentulo on mennyt niin epävarmaksi ettei kukaan järkevä synnytä tällaiseen maailmaan lisää ihmisiä kärsimään.
        Hyvä jos itse pärjäilee pätkätöiden, silpputyön, määräaikaisuuksien, sijaisuuksien ja työttömyyden kurimuksessa, vakituisissakin töissä jatkuvaan pakkolomia, koko ajan päättäjät uhkailee työttömyystukien karsimisella joten toimeentulo tällaisessa "toimintaympäristössä" on kertakaikkiaan kestämättömän epävarmaa.
        Itselläkin pakkolomaa tiedossa, asun vuokra-asunnossa joka ryövää lähes kaikki rahani mitä onnistun raapimaan kasaan mutta ei näin heikoilla palkoilla mitään asuntolainojakaan enää saa, nuorena oli paljon työttömyyttä, en ole yltänyt lähellekään vanhempieni elintasoa mikä kaikenlisäksi myrkyttää ja jyrsii koko ajan mieltä.

        Isänmaa oli hyvä isillemme muttei enää meille nuoremmille!


    • AhneetKauppiaat

      Pitäisikö rakentaa muutama ostoskeskus lisää vielä kaiken varalta? Näitä elinkeinoelämämestareitahan Kuopiossa riittää. Vaan eipä tule osteltua vaatteita muualta kuin Varustelekasta nykyään. Ja urheilukamppeet Untamon urheilusta.

    • Eimeenäähommathyvin

      Matkukseen näyttää tulleen pari uutta liikettä, meikkiliike Kicks ja miehille joku Volt. Mutta Kauppakeskus Hermanni oli kyllä Leväsellä melkonen floppi. On vaan surkean näköistä kun koko paikka ammottaa tyhjyyttä. Mut ei se mitään, varmasti kohta rakennetaan innon puuskassa uutta hallia ja tallia ja suurta varastoa, joka on kans tyhjillään.

      Tuo Tokmannin tulo Anttilan paikalle tuntuu jotenkin naurettavalta, eikö tosiaan muuta siihenkään löytynyt?

      • tyjättilatkäyttöön

        Tokmannin tuleminen on hyvä veto.

        Myös Mustia ja Mirriä kaivataan keskustaan takaisin.


      • PipariUrmas
        tyjättilatkäyttöön kirjoitti:

        Tokmannin tuleminen on hyvä veto.

        Myös Mustia ja Mirriä kaivataan keskustaan takaisin.

        Mustia ei tarvita enää yhtään enempää. Niitä on tullut ambomailta jo tarpeeksi. Mirriä sen sijaan ei ole koskaan liikaa.


    • Anonyymi

      Minä ostan kaikki vaatteet Tokmannilta. Trendikkäitä vaatteita vaativan makuun.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe